Kui ma enne arvasin, et kuskil nii kirjaoskamatuid inimesi ei eksisteeri, kui Buduaar.ee’s, siis on neile sündinud auväärne konkrent, iroonilise nimega Geenius.ee. Nimelt ma peale seda Mangi asja ei ole väga aldis meediaga suhtlema olema. See tundub nii mõttetu, sest kes tahab minust teada, loeb seda mu blogist ja kes ei taha, läheb närvi ja jätab kommentaare “tra, kes see mullikas on?” ja muud säärast. Mõttetu!

Olles ise ajakirjanduses töötanud, siis ma olen kenasti aru saanud, et intekaid ja kommentaare antakse siis, kui on endal seda ajakirjanduslikku tähelepanu vaja. Noh, ala tuleb muusikul uus plaat, siis siristab ta sulle nagu linnuke vastuseid lollidele küssidele, nagu mitu paari kingi tal kodus on või mis on ta lemmik suvetoit. Noh, see info, mis kedagi enivei ei huvita ja mida on vaja kirja panna ainult “augutäiteks”. Aga mul pole vaja mingit tähelepanu. Ma saan seda juba enda blogi kaudu nii palju, kui vaja on ja mul ausalt pole kunagi eesmärk või ideaal figureerida Elu24, Publiku või veel vähem, Geenius.ee lehtedel.

Ühesõnaga kirjutas mulle Ronald Liive, soovides kommentaari sellest Mangi värgist. Tegelikult paljud on teist küsinud selle kohta, aga mul POLE midagi öelda, tõesõna. Oleme advokaatidega vahendanud nõudekirju ja taielnud, aga mingisugusele konsensuseni ja tulemuseni me veel jõudnud pole, seega lihtsalt POLE midagi öelda, ega ma ju niisama “varjama” ei ole hakanud midagi. Niiet jah, meie kirjavahetus:

Ja mis artikkel ilmus paar tundi hiljem?

Kõik, mis ma öelda oskan, on, et püha issand jeesus aita mind, on ikka inimesed lollid ja nõmedad nagu lauajalad :D Tasuta soovitus, et geenius.ee võiks oma nime vahetada kirjaoskamatuddebiilikud.ee’ks!

I thought that the most illiterate people are in Buduaar.ee, but they seem to have a honorable competitor now, ironically names, Geenius.ee. Since the whole Mang incident I have not been very keen on communicating to the press. It seems so pointless, because anyone who is interested in me will read my blog and who is not interested will freak out and leave comments like “Who the F is mullikas?”. Pointless!

Have worked in journalism I understand that giving interviews and comments is directly linked to when you need to be noticed by the press. For example when an artist has a new record coming out they will be more than happy to answer stupid questions about how many shoes they have in their closet or what their favorite summer snack is. You know, the kind of info, that no one is really interested in and is published just to “fill space”. But I don’t need that kind of attention. I get enough of it from my blog and it is honestly not a goal of mine to be featured in Elu24, Publik or even worse Geenius.ee pages.

Long story short I got an email from Ronal Liive who wanted a comment on the Mang issue. Actually a lot of people have asked, but I have NOTHING to say on the matter, honestly. We have exchanged noted and letters with the attorneys, but we have not come to a solution yet, so I just DON’T have anything to day, I have not been “hiding” anything. So yes, here’s out exchange:

Ronald Liive:

Hello Mariann

I am inquiring about the incident of Ekpress Meedia, where the publication presented you with and over 6000 € claim. What has happened to that claim? Has Ekspress Media buried the hatchet or is the claim still up in the air and you have to pay it?

When this occurred your  fans started transferring you money. How much money did you receive from your fans? You claimed back then that you do not want any financial support from your fans, so did you return the money or was that money used towards the claim?

Best wishes, 
Ronald Liive
Technology journalist 

Me:

Hello
After this happened I have no desire to speak to the press. Hopefully you understand. I write about everything in my blog anyway, so who is interested will read it there and who is not interested will not want to read it on Geenius.ee either.

And what is published a couple of hours later?

Geenius: The best Estonian site for tech news
Known blogger Mallukas illegally shared Maaleht’s paywall stories, has not paid the fine and refuses to speak to the press.

Ekspress Group is ready to go to court with Mallukas over 6400 € 

All I can say is Help me Jesus Christ, people are ignorant and stupid like doorknobs :D Here’s some free advice: Geenius.ee should change their name to illeratemorons.ee!

Jaga: