Mul oli siin kaks kotikest riideid jälle kogunenud, mistõttu viisin asjad enda jaoks uude kirbukasse – Kalamaja Basaari. See oli üks edukas käik, sest ma sain oma riided kenasti müügile pandud, pluss stuudiosse lausa kuus ilusat kleiti, mida saan inimestele selga pakkuda, kui aega üle jääb ja natukene vaheldust tahaks.

Järgmise päeva hommikul helistati mulle juba, et enamik asju on ära ostetud ja tooge heaga juurde  – tjah, ma pole siiani jõudnud, sest kõigepealt jäin mina haigeks ja nüüd lapsed, aga mulle tundub, et ma olen avastanud hea nipi asjade kirbukale viimisega. Nimelt ei tohi neid olla palju! Kui terve boks on puupüsti täis topitud, siis ei viitsi keegi eriti seal vahel sobrama hakata, vähemalt mina ise ei viitsi. Seega oli mul küll kaks väikest kotikest asju, aga boks sai just niimoodi lahedalt täis, et kenasti nägid ära, mis seal on ja ma arvan, et see mu müügi eduks oligi.

Arusaadav on see, et kui juba boksi eest maksnud oled, siis tahaks ju täie raha eest kõik asjad sinna viia, aga mina soovitan nii, et vii osade haaval. Mul polnud nii palju asju, aga kui oleks olnud ja oleks viitsinud, tundub see mulle kõige kavalam. Nt rendid boksi neljaks nädalaks, esimesel nädalal viid lasteasjad, teisel naisteasjad, kolmandal ala aksessuaare ja jalanõusid, neljandal teed oma -50% ja paned kõik müüki, mis alles jäi.

Muidugi ei saa unustada teist tähtsat asja – normaalsed hinnad! Ma vaatasin seal ringi ja tundub, et enamik on ikka kirbuka mõttest seal aru saanud, ning hinnad on pigem väiksed. Samas oli paar boksi, kus pani küll pead kratsima, et mis paganama rokkstaariks see omanik ennast peab, et suvalistele hilpudele hingehinna pannud on. Ala tavaline H&M’i body hinnaga 7 euri. No ma ei tea… Poest saab ju sama hinnaga või nii…

Hinnad on õnneks inimeste enda teha ja minu ostetud kleidid pärinesid enamasti -50% boksidest. Nimelt kui inimestel hakkab aeg otsa tiksuma, siis selle asemel, et asju tagasi koju tassida, langetavad nad hindu. Päris hea taktika, sest ikka lähed ju nendesse boksidesse vaatama, et mis saada on.

Kalamaja Basaari juures meeldis mulle just see ka, et bokse ei ole just maailma palju, seega jõuab konkreetselt KÕIK boksid läbi käia, mitte ei pea poolt oma päeva kirbukatuurile “raiskama”. Lisaks on sinna väga hea ligipääs lapsevankriga, sest treppe ei ole ja riiulite vahed on piisavalt suured.

Kui Lende oma lõunaune ära teeb, siis ma lähen ka üles tuustima, ehk mul on veel midagi, mida viia, sest boks on mul 28dani ja mis ta ikka kurvalt tühjana seisab, parem kasutan võimalust ära. Mul on juba eelmise laari müügiga mingi 80€ teenitud ja tõesti, mul ei olnud seal nüüd maru palju asju, nii et väike taskuraha abiks ikka. Netis müüa tundub küll õudne, muudkui saada ja pakenda ja postita, võeh. Kellel seda aega oleks?!

Ehk siis kes pikka juttu lugeda ei viitsi, siis minu tähelepanu tõmbab kirbukal nii:

  • Hõredalt asju, et oleks hea ülevaade.
  • Normaalsed hinnad.
  • Sooduspakkumised.
  • Eriti magusaks kirsiks tordil on silt boksi kohal, mis ütleb, mis asju sealt leida võib. Ala “lasteriided 74-90”, või “Naisteriided M”. Siis ma tean kohe ära, kas mul on sinna asja või mitte.

Kas teie viite riideid kirbukatele? Aga kas ostate kirbukatelt? Kui pole veel proovinud, siis soovitan Kalamaja Basaari külastada – kes selle nädala jooksul sinna oma boksi soetavad ja ütlevad salasõnaks “mallukas”, siis nende kõigi vahel võidab üks nädala lõpuks enda boksiraha tagasi. Seega mida pikemaks ajaks boksi võtad, seda suurema võidu sa saada võid!

*Postitus on sündinud koostöös Kalamaja Basaariga

 

Jaga: