LAPSED

juutuuberid ja vanamutt

2. märts 2018

Ma tean, et juutuuberid on mega popid. Üle maailma ja no Eestistki on neid, kes on täitsa popid. Ma tean, et mingi blondiin neiu Maria on. Ühte klippi kuskil kunagi nägin, kus ta rääkis, et “Jah nagu meie suhe sai nagu totally läbi, aga see on jumala okay, sest ma pean iseennast avastama ja vajan aega, et oma tundeid mõista ja me nagu kasvasime so lahku ja see on nii sad, aga no elu on selline!”. Siis sain aru, et ta on mingi 13. Kust on 13-aastastel lahku kasvada? Sellest, kuidas nad esimeses klassis kätt hoidsid?

Tegelt nali-naljaks. Olen ise ka 13 olnud ja ka “lahku kasvanud” ja muid asju, mida ma ARVASIN toona, et ma teen ja tean, siis ega mul midagi paha öelda pole. Armas väike tüdruk, aga noh, väike tüdruk. Seega ma sealt rohkem midagi vaadata ei leidnud ja nii ma selle kanali soiku jätsin.

Veel olin kuulnud Martti Hallikust, kes on mingi 30 ringis kutt, kes teeb videosid tiinekatega ja tiinekatele ja kui kuulujutud õiged on, siis minu meelest käib ka tiinekaga? Kui see on alatu laim, siis öelge kohe, aga midagi sellist ma kuskilt kuulsin. Ühte videot ka vaatasin, kus ta mingi väikse tüdrukuga koos mingit naljavideot tegi, mille sihtgrupp oli vist jälle sellised… väiksed lapsed 😀 Kuigi ma olen ilmselt natsa vaimselt vähe arenenud, siis niiiiiiii maha ma ka ei jäänud, seega ei leidnud ma sealt mitte midagi huvitavat. PS! Selgus, et käib ikka 20-aastasega, see on okim 😀

Täna käisin ma ühtedel võtetel. Kutsuti ja ma olin nagu… ok. Mulle meeldib näidelda, eksole. Olin seal mingi 2h olnud, enne kui ma sain aru, et see tüüp, kelle filmi me teeme, on mingi haardkoor juutuuber. Ma polnud kuulnudki! Martins Lapins! Mu lugejad tegid hea tähelepaneku, et ta näeb välja nagu noor Kardo 😀

Ma pidin mängima ühe tüübi ema, kelle sõber see Martins oli ja ma pidin teda seal natukene niimoodi cougari kombel noolima. No vot, sellises vanuses olen ma, et meie popid juutuuberid võtavad mind juba emana. Ega jah, ma annan päris ema mõõdu välja, sest ma tulin võttele, kott kommi täis ja pakkusin lastele kohe maiustusi.

Igatahes tore päev oli noortega, vot, niimoodi saan mina ka piiluda siit vanamutiurkast Männikult sinna noorte maailma, et mida need populaarsed ja elujõulised inimesed ka teevad. Ja takkatipuks tehti mulle nii ilus meik, et ma ei pese ennast 3 päeva – kestab kauem!

Aga täna koju jõudes hakkasin ma seda juutuubi maailma uurima ja avastasin, et sellest kohast tuleb küll eemale hoida, sest seal võib ikka eriti palju aega surnuks lüüa 😀 Ma olen parem vanakool edasi, loen oma blogisid ja elan niisama edasi, mis seal ikka noorte maailma suruda ja üritada ennast kursis hoida nende eludega.

Sellegipoolest edu kõikidele juutuuberitele ja lugejatelt küsin, et kas teie vaatate juutuubereid? Või olete vanamutid nagu mina ja saate kähiseva häälega öelda, et “oiii, mu lapsele niii meeldivad juutuuberid!”.

I know youtubers are extremely popular. In the whole world and well also in Estonia they are quite popular. I know that there is a blond girl called Maria. I saw one clip somewhere where she was talking about her relationship totally ending, but it was OK, because she needed to discover herself and need time to understand my feelings and they grew apart, but oh well, that’s life. Then I realized she is 13. Exactly what do 13 year olds grow apart from? Holding hands in first grade?

Enough joking. I have been 13 myself and “grown apart” and other things that I THOUGHT back then I knew, so I can’t really say anything on the subject. A sweet little girl, but well, a little girl. So I didn’t find anything else to watch on there and didn’t watch that channel anymore.

I have also heard about a guy called Martti Hallik, who is a 30-some guy who makes videos with teenagers and for teenagers and if the rumors are correct dating a teenager as far as I know? If that is slander please say something now, but I heard something like that. I watched a video too where he was making a funny video with a small girl and the target group was again like… small kids 😀 Although I am a little behind on mental development, I am not THAT behind, so I didn’t find anything interesting on his channel. PS! It turns out he is dating a 20-year old, which is OKish 😀

I went to a shoot today. They invited me and I was like… OK. I do like acting.  I had been there for like 2 hours before I realized the guys who we were shooting this for is a hardcore youtuber. I hadn’t even heard of him. Martins Lapins! My readers pointed out that he looks like a young Kardo 😀

I had to play this guy’s mother whose friend this Martins was and I had to treat him like I was cougar. So yeah, I am in an age where our popular youtubers consider me to be their mother. But I guess I am fit to play a mother, because I came to the shoot with a bag filled with candy and offered sweets to the kids.

Anyway, it was a fun day with youngsters, so yeah, this is how I, an old hag from Männiku, get a glimpse into the young people world into what out popular and vital people are up to. And they also gave me a such a beautiful make-up that I won’t wash myself in 3 days to make it last loner!

But when I got home today I started researching the youtube works and I ask my readers if you watch yourubers? or oare you hags like me who say with their crackling voice “oooh… my kid looooves youtubers”

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kaisa 6. märts 2018 at 00:26

  Ma loen sinu blogi. Marimelli ka äärmisel juhul. Juutuuberid on täielik lünk minu jaoks… ei jälgi, ei tea, jumala poogen neist- ma vaatan parem enda lapsi ja huvitun nende “lahkukasvamistest” 😀 (nendeni on loodetavasti veel parasjagu aega )

 • Avatar
  Vasta Morgie 5. märts 2018 at 14:08

  Huvitav, kas mu eelmine kommentaar läks kusagile kaduma või…?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 5. märts 2018 at 14:17

   Ma pean need enne käsitsi üles laskma, selle pärast ei ilmu kohe

  • Avatar
   Vasta Morgie 5. märts 2018 at 14:27

   Kas sul mitte varem polnud nii, et oma kommentaari ise ikka nägi ja väike hoiatus oli juures, et “need approval” vms? Nüüd on jumalast tühi koht. Aga võibolla ma ajan midagi segi.

   Igatahes. Sa ikka vaatad ise ka Simon’s Cat-i, onju? (Kas on üldse keegi, kes ei vaata?) Kas see ei lähe juutuuberina arvesse? Noh, kui ta ei röögi ja on joonistatud.

 • Avatar
  Vasta Morgie 5. märts 2018 at 14:03

  Ma vaatan vahel selliseid juutuubereid nagu Vsauce ja Priorattire, aga eks need rohkem sellisele pensionieeliku sihtgrupile olegi mõeldud. Ja Simon, see kassiga.

  Ja ma vihkan mõnda nendest röökivatest arvutimängu-juutuuberitest, keda mu laps vaatab, aga meil on kokkulepe, et kui kõik õpitud, tuba koristatud, nõud pestud, kass kammitud ja palved loetud (nali), siis ta võib neid vaadata. Oma toas. Uks kinni.

 • Avatar
  Vasta Maria 4. märts 2018 at 14:36

  Mul oli võimalus kohtuda Martin Lapiniga.
  Tallinki laevades kimasid ringi nn kuulsad juutuuberid ja kuna seal midagi teha ei olnud, läksin lastega kaasa KUULSUSEGA kohtuma.

  Pean tunnistama, et tundsin ennast mitte vanana, vaid väga vanana ja isegi maha maetuna. See, mida too juutuuber eelteiselistele ja teismelistele pakkus, ajas päris …eee….oksele.
  Jutus puudus igasugune sisu, mõte ja intelligents. Tehti üksteise pihta tulistamise mängu nagu James Bond ja see pidi vist hirmnaljakas olema. Selline lai jutt sinna juurde.
  Lõpuks lubas ta lahkesti iseendaga ka pilti teha. Mul oli siiralt hea meel, et meie lapsed suudavad veel vahet teha päris elul ja juutuuberil, kellel pole endal kahjuks mitte mingisugustki intelligentsust ja elutunnetust.

 • Avatar
  Vasta Liis 4. märts 2018 at 12:42

  Ma ei viitsi vaadata üldjuhul neid vloge ja youtuuberieid, olen liiga vana selleks 😀 (25 siis 😀 ) Loen paari blogi ja piisab küll. Ei tea ka neid youtuubereid 😀

 • Avatar
  Vasta K. 4. märts 2018 at 01:59

  Ainuke “juutuuber”, keda ma olen jälginud aastaid on Shaytards , kes meenutab mulle väga AMHT blogi. Soovitan.

 • Avatar
  Vasta Kris 3. märts 2018 at 21:39

  Jep, vanamuti kombel ütlen, et mu 13 aastane fännab päris mitmeid youtuubereid 😀 aga ise ei vaata ühtegi.

 • Avatar
  Vasta Lily 3. märts 2018 at 21:11

  Ainus juutuuber, keda olen veits jälginud (st u paar-kolm korda aastas mõni tund vaadanud), on UK-st Lukeisnotsexy ja (tema kaudu veits ka Emma Blackery). Kuidagi lambist sattusin juba aastaid tagasi peale, täitsa sümpaatne tüüp on.

 • Avatar
  Vasta Trrr 3. märts 2018 at 11:29

  Endast nooremate murede naeruvääristamine pole tegelt lahe ja sinu vanuses naine võiks justkui selles osas juba targem olla. Igas vanuses on omad mured ja probleemid ja oleme ausad, täiskasvanu elu on lihtsam kui ‘tiinekate’ elu 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 3. märts 2018 at 13:44

   Ma ei naeruväärista, ma ju ütlesin, et been there done that ja siis tundubki mega diip kõik, arusaadav. Aga sellegipoolest ei ole ma enam nende teemade sihtgrupp 🙂

 • Avatar
  Vasta Kats 3. märts 2018 at 11:00

  Lifeisaview kanal. Eesti perekond, kes tripib vaniga Hispaanias! Avastasin selle mingi kuu tagasi ja vaatasin ühe päevaga jutti kõik videod ära(ja neid videoid ikka jagub). Siiani parim leid Eesti youtuuberitest 🙂

 • Avatar
  Vasta Olga 3. märts 2018 at 07:17

  Ma olen ikka sattunud eesti tegijate üksikuid videosid vaatama ja iga kord rõõmustan, et meie nooruses ei olnud võimalik oma puberteeti nii lihtsalt eksponeerida. Mälestused sellest on vaid üksikutes paberkirjades sõbrannadele (ja ilmselt mu vanemate tumedamates ajusoppides).

 • Avatar
  Vasta Alice K 3. märts 2018 at 01:55

  Veidi outtopic kommentaar, aga sellel meigiga pildil oled justkui blond versioon Paljast Porgandist. Nunnnu. :):)

 • Avatar
  Vasta Vici 3. märts 2018 at 00:07

  Ei tea neid juutuubereid ja ei oska öelda miks nad nii popid on .Aga 13.a õde korra vaatas mu kõrval Maria (oli vist selline nimi) videosi ja pidin pikali kukkuma . Väga absurdset juttu ajas ja no inglise keelega segamini. Oeh ja see meigikiht noore inimese näos. Teen oma ajaga midagi kasulikku parem kui youtubes istun kellegi igapäevaelu vaadates ☺ Minu teismelise iga möödus ikka teisiti .

 • Avatar
  Vasta Mari 2. märts 2018 at 23:48

  Ei. Mul ei ole aega. Kolm last, koer, kodu mees too – mis asjast 😀 kindlasti mitte
  Kolm korda nädalas loen su blogi 😀
  FB käin Ok – Thats IT
  Ma ei ole kursis vaga paljude asjadega.

 • Avatar
  Vasta Karin 2. märts 2018 at 23:41

  Jälgin ka juutuubereid 😀 Olen 23. Mulle alguses meeldis eesti omadest isegi Nele Kirsipuu, kuid nüüd väga enam ei vaata, ka palju lastele suunatuid videosid hakanud tegema. Muidu jälgin Soome juutuuberit/lauljat SAARA-t, teeb ülinaljakaid videosid(ideaalses inglise keeles). Veel meeldib Hensugusta, SarioTV ja paljud erinevad välismaised beauty influencerid/meigigurud 😀

 • Avatar
  Vasta Mia 2. märts 2018 at 23:39

  Ma Eesti juutuuberitest ei tea midagi, aga Jenna Marblesit olen vaadanud aastaid. Mulle meeldib, et ta oskab hästi enda üle nalja teha ja on minuga pmst sama vana, siis ei tunne ennast imelikult 😀
  Eelmisel kuul avastasin ka Pewdiepie, lugesin et tal kõige rohkem youtubeis subscribereid (ehk siis kõige populaarsem kanal) ja kui ta videosid tsekkasin, siis hakkas ta huumorimeel meeldima. Ta samamoodi viskab enda üle nalja ja oskab üldse hästi kildu teha, ma üldse ei imesta, et ta kõige popim inimene tuubis. Vanemates videotes näeb ta päris ilus välja ka, nüüd ta millegipärast kangekaelselt endale mingi jubeda habeme kasvatanud 😀

 • Avatar
  Vasta M 2. märts 2018 at 22:18

  Hensugusta, Helekas, Joel&Liina, Martti Hallik, Laura Klauzer, Liisa Pärnu jpt. 😀
  Olen sinust pea 2 aastat vanem, kuid vaatan küll ja pisiku sain oma 13 aastaselt tütrelt, kes muidugi ise vaatab rohkem välismaiseid tuubijaid 😀

 • Avatar
  Vasta Eksole 2. märts 2018 at 21:29

  Ise juutuubereid väga ei jälgi ,aga skandaali keskel avastasin SarioTV. Väga kindla arvamusrga härra ja tema videosid vaatan küll. Pubekad ja pubekatele suunatud kanalid jätavad täiesti külmaks.

 • Avatar
  Vasta El 2. märts 2018 at 21:18

  hensugusta on parim nt video https://www.youtube.com/watch?v=KQTf4tBrwV8&t=27s naersin pooleks end

 • Avatar
  Vasta L.L 2. märts 2018 at 21:14

  Ma vaatan youtubest Laura & Tony, Malluka & Kardo ja Triinu Liis vloge. Pole rohkem selliseid huvitavaid ja naljakaid rohkem trehvanud.

 • Avatar
  Vasta e-m 2. märts 2018 at 21:13

  Mina vaatan 🙂
  Eesti omadest Costany, Martti + Liina (Martti Halliku ja ta täiesti toreda neiu ühiskanal), Miiu ja Laura + Tony.
  Välismaa omadest Sarahs Day – fitness & lifestyle vlogia Austraaliast.
  Ellie and Jered – perekond USAst, kes ootavad oma kolmandat last. Väga toredad igapäevased vlogid.
  Phil and Alex – samuti perekond USAst, kes on adopteerinud 2 last ja aastaid proovinud enda oma saada. Nüüd ongi nende elus õnnelik moment, kus nad on tänu kunstlikule viljastamisele lõpuks triibud kinni püüda.

  Naljakas, et mul endal lapsi pole ja ei plaani veel ka, kuid pea kõik, keda vaatan on juba lastega ja minu arvates on see nii põnev 🙂

  Vahel satun ka suvakaid vaatama, kuid täiesti püsivalt ei ole teisi jäänud. Aega ta ikka natuke võtab, kuid vaatan koristamise/ toidu tegemise kõrvale. Nagu öeldud, siis pere ei ole ja seepärast on kindlasti ka rohkem aega vahtida 😀

  • Avatar
   Vasta Ere 3. märts 2018 at 14:21

   Ma vaatan ka Phil ja Alex.. it
   Ma nii rõómus nende pärast.
   Peale 6 aastat lõpuks õnnestus.

 • Avatar
  Vasta Mari 2. märts 2018 at 21:11

  Jälgin Põhimõtteliselt kolme kanalit, kõik väljamaa kraam. Kodumaistest ei tea midagi.
  1. Good Mythical Morning – 2 neljakümnest tüüpi teevad igast lahedaid asju. Nende huumor ja asjadele lähenemine sobib ja olen neid juba pikalt vaadanud. Nende sihtgrupp on rohkem küll teismelised, aga minu jaoks on nad ka küllaltki naljakad

  2. iiSuperwomanii – 28 aastane noor inimene, kes on ehitanud üles miljoni impeeriumi. Ma pigem vaatan tema vlog kanalit, et saada inspiratsiooni, näha kuidas on võimalik unistada ja oma unistused teoks teha

  3. Shane Dawson – kõige rohkem meeldivad tema vandenõue teooriate videod, aga kutt ise on ka üpris naljakas.

  • Avatar
   Vasta Liis 3. märts 2018 at 09:54

   Mina vaatan ka Good Mythical Morningut 🙂 Väga ägedad mehed. Viimasel ajal kui nad teevad oma videod osadena, siis pole nii hea vaadata kui varem, aga muidu olen ikka fänn.

 • Avatar
  Vasta e-m 2. märts 2018 at 21:06

  Mina vaatan 🙂
  Eesti omadest Costany, Martti + Liina (Martti Halliku ja ta täiesti toreda neiu ühiskanal), Miiu ja Laura + Tony.
  Välismaa omadest Sarahs Day – fitness & lifestyle vlogia Austraaliast.
  Ellie and Jered – perekond USAst, kes ootavad oma kolmandat last. Väga toredad igapäevased vlogid.
  Phil and Alex – samuti perekond USAst, kes on adopteerinud 2 last ja aastaid proovinud enda oma saada. Nüüd ongi nende elus õnnelik moment, kus nad on tänu kunstlikule viljastamisele lõpuks triibud kinni püüda.

  Naljakas, et mul endal lapsi pole ja ei plaani veel ka, kuid pea kõik, keda vaatan on juba lastega ja minu arvates on see nii põnev 🙂

  Vahel satun ka suvakaid vaatama, kuid täiesti püsivalt ei ole teisi jäänud. Aega ta ikka natuke võtab, kuid vaatan koristamise/ toidu tegemise kõrvale. Nagu öeldud, siis pere ei ole ja seepärast on kindlasti ka rohkem aega vahtida 😀

 • Avatar
  Vasta Geidi 2. märts 2018 at 20:53

  Ma ka vanamutt 😉 Sinust ju vaid aasta noorem kh.

 • Avatar
  Vasta Triin 2. märts 2018 at 20:51

  Mina jälgin, Lele Pons, Inanna Sarkis, Hannah Stocking ja Eesti omadest vaid Victoria Villig

 • Avatar
  Vasta Triinu 2. märts 2018 at 20:37

  Mu 11a tütar hakkas selle Maria vloge vaatama. Holy crap mis jurri sealt tuli. 13a teeb meigi õpetusi ja käitub nagu täiskasvanu aga räägib nii kohutavalt…pool juttu inglise keeles ja vuristab nii kiiresti, et midagi aru ei saa.

  Ma sain trauma:D

 • Avatar
  Vasta väga väga naine 2. märts 2018 at 20:33

  Ma olen vanamutt täiega, aga kuna mul ON lapsed ja nad elavad nii, et ma näen, ikka tean päris paljusid.juutuubereid Tõsi, välismaa omi. Mul on omad lemmikud ja vahel ma kuulen isegi mingitest draamadest.
  Need dramaatikud siis ei ole enam mu lemmikute seas =)

 • Avatar
  Vasta A 2. märts 2018 at 20:32

  appi jaa üks parimaid eesti youtubereid on kindlasti Hensugusta. vaata kindlasti 😀

 • Avatar
  Vasta J 2. märts 2018 at 20:15

  Oeh, vaata paar Hensugusta videot palun youtubest. Vot tema oskab naltsi teha ?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 2. märts 2018 at 20:17

   eesti oma v?

   • Avatar
    Vasta Triin 2. märts 2018 at 20:23

    Eestlane jah, sa naerad end pooleks ?

   • Avatar
    Vasta A 2. märts 2018 at 21:18

    Eesti oma jah?

  • Avatar
   Vasta K. 2. märts 2018 at 20:21

   No Hensugusta on tõesti paras huumor ??

   • Avatar
    Vasta Nimi 2. märts 2018 at 22:03

    Vaatasin ka, no ei olnud naljakas.. Päris asjalikult ütles enda kohta, et ta on 20a aga 13a mõistusega vms..
    Ilmselgelt olen kah 26a vanamutt 😀

   • Avatar
    Vasta Xc 2. märts 2018 at 22:35

    Raiskasin just 7 minutit oma elust selle Hensogusta vaatamisele. Pettumus. Tüüp, kes naerab iseenda naljadele ja ainsana….no go!

 • Avatar
  Vasta Diana 2. märts 2018 at 20:10

  Hahahaa, mu lapse lemmik on Martin Hallik ???. Ja reaalselt mul pole juutuuberite maailmast aimugi ,kui mu tûtar tuli rääkima Hallikust siis natukene ikka huvitas, ah et
  Kes see veel on ?.

  • Avatar
   Vasta Merka 2. märts 2018 at 20:18

   Haha 😀 mul kohe 10 aastame ja 8 aastased ainult temast vahel räägivatki 😀

 • Avatar
  Vasta K. 2. märts 2018 at 20:10

  Jälgin ainult Eesti juutuubereid, mingid kindlad lemmikud välja kujunenud aja jooksul. Aga jaa, tõsi, see röövib meeletu aja ära ? Tähte ei näri, aga Martin Halliku asemel peaks olema Martti Hallik ? ja päris tiinekaga ta nüüd ei käi ??

 • Avatar
  Vasta T 2. märts 2018 at 20:07

  Maria ei ole blond ja tegu on Marttiga, kes käib selle laulja Ariadnega, kes ei ole tiinekas 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 2. märts 2018 at 20:16

   No kurat, mul siis mingid valeandmed. Kes see hakkas mingi 18 aastasega deitima?? Krt, ma niii sitt kõmuinimene 😀 Aga suured vabandused siis, ta tõesti on 20, nii et lebo!

   • Avatar
    Vasta Sal 2. märts 2018 at 20:23

    Kas ei olnud nii, et kui ”käima” hakkasid oli ta just 18 saanud 😀 😀 ma olen ka seda kuulnud 😀

    • Avatar
     Vasta K. 2. märts 2018 at 20:37

     Võimalik jaa! Aga Martti ei ole minu teada 30??

    • Avatar
     Vasta E 2. märts 2018 at 21:15

     Kui käima hakkasid oli Ariadne just 19 saanud