0
KODU

meil on soe!

3. märts 2018

Ma ei suuda seda uskuda, aga tõesõna on meil soe kodus. Lausa PALAV hakkas vahepeal ja ma ei saa salata, et see mind mega rõõmsaks tegi. Ma olin juba valmis terve ülejäänud talve elektriteki all vabisema ja ilmade soojenemist ootama, aga tegelikult oli lahendus isegi lihtsam. Kartsin küll, et sellest jamast päästaks meid ainult uus elektripump, aga selgus, et piisas ka vaid vana puhastamisest.

Nimelt kirjutas mulle üks firma, mis tegeleb õhksoojuspumpade keemilise pesuga. “Öeldakse küll, et õhksoojuspumbad on hooldevabad ja piisab ainult tavalisest filtrite puhastusest, millega saab hakkama igaüks. Kuid aastate jooksul koguneb õhksoojuspumba soojusvahetile siiski palju tolmu, mis hakkab oluliselt vähendama pumba kasutegurit ning pump seeläbi rohkem elektrit tarbima. Samuti koguneb tolmu ja baktereid pumba õhukanalitesse, kust siis kogu tuppa paisatav õhk läbi käib ja võib tekitada hingamisteede probleeme ja astmat/allergiat. Meie soovitame teha sellist keemilist survepesu iga kolme aasta tagant, mis puhastab ja desifitseerib kogu seadme ja taastab sellega masina kasuteguri. Mõtlesime, et võiks teie seadme üle vaadata ja teostada sellele keemiline pesu.” seisis kirjas. Ma olin nõus, sest ega see hullemaks seda hundilauta siin teha saanud oleks.

Paari päevaga tuligi üks tore mees meile ukse taha ja pusserdas mingi kolm tundi masinaga – puhastas teda iga nurga pealt ja lasi mul ka vaadata, mis seal sees toimus. Mul pole lihtsalt sõnu! See masin on 15 aastat vana ja pole elusees niimoodi puhastatud, seal sees oli mingi selline kiht tolmu, et ma ei imesta, et meil külm oli. Nagu puhastaja ise ka rääkis, et selline mega vana ja paks tolmukiht on nagu paks tekk, mis on pumbast üle visatud ja hoiab sooja kinni. Seega on maja külm ja pump võtab megalt elektrit, üritades maja läbi selle “teki” soojendada. No vaadake ise, mis seal sees oli.

Väga rõve! Mõelda vaid, mis hunnik tolmulestasid ja jumal-teab-mida seal sees elas, öäkkk. Kardo küsis ka, et kas ta on üldse kuangi nii rõvedat masinat näinud ja palju õnne meile, olime TOP kolme seas :D! Soovitus teile, kutsuge endale ekspert kohale iga kolme aasta tagant – see tagab masina parema töö, säästab elektrit ja on hingamisteedele ka hea.

Selline puhastus maksab muidu 100€, aga see on väike summa võrreldes sellega, et me juba mõtlesime, et tulebki umbes 1500 eurine väljaminek uue pumba näol asap ära teha. Lihtsalt ei julgenud enne osta, kui Ekspressi trahvisumma paika saab ja jäime ootele. Noh, hea, et jäime, sest sellest puhastuse päevast peale on meil SOE! Reaalselt, ma ei valeta, see on lausa uskumatu, kui palju see puhastus muutis.

nii puhas!

Enne oli nii, et astusin magamistoast välja ja NII külm oli, et enne ei saanudki alla tulla, kui paksud riided seljas ja sokid jalas. Täna tulin alla PÜKSATA! See tundub väike asi, aga see tundus veel nädal tagasi utoopia. Enam ei pea paaniliselt lastel järgi jooksma, et kas sokid on ikka jalas või saavad külmast gangreeni või miskit. Me oleme nüüd nagu ristirahvas – ei lõdise hommikust õhtuni! Mul on niii hea meel ja suuured-suured tänud Kliimameedikule! Ilma nendeta ma poleks teadnudki, et meie külmaprobleemine kiire ja taskukohane lahendus on. Aga vähemalt teie nüüd teate ja kindlasti ärge oodake 15 aastat nagu meie seda tegime. Tahate ju ise ka kindlasti, et masin võtaks vähe elektrit ja annaks rohkem sooja!

Ps! Salasõnaga “Mallukas” saate märtsi lõpuni teenusest 10% allahindlust. Soovitan kõigil lasta oma õhksoojuspumbad ära pesta ja kasida lasta, eriti kui tundub, et jahe on ja masin enam nii hästi töötada ei taha. Meil on nüüd igatahes soe ja kedagi teist meil selle eest tänada pole, kui ainult Kliimameedikut.

(Kui tahad võita tasuta õhksoojuspumba survepesu, siis mine vaata Malluka lehele, korraldan seal loosi kah!).

Loe ka neid postitusi!

13 Kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kalle 7. november 2018 at 21:59

  Tegu on fujitsu nocria awyz14lbc mudeliga mida hakati tootma aastal 2007. Seega 15 a vana ta ei saa olla. Igatahes jutt on õige. Hooldama neid peab. Sellise kõntsase seadme nagu sul, kyttekulu on umbes 3 x suurem kui puhastatud seadmega. Seega mitte puhastamine on puhas lollus. 50€ või 150€??? Need fujitsu mudelid on kusjuures super tolmukogujad ka. Aga kui ära pesta siis on tegu ka super seadmega. Vaadake milliseka võivad nii sise-kui välisosa muutuda https://kytteproff.ee/hooldus/

 • Avatar
  Vasta kats 4. märts 2018 at 17:28

  anna andeks, aga ma tõesti ei saa aru.
  kui see pump sul nii nässakas välja nägi, kas sulle tõesti ei tulnud omale juba enne pähe mõtet tolmuimejaga see sodi sealt välja korjata?
  isegi arvuteid ja telekaid (arvutiklaviatuuri ka!) on vaja vähemalt paar korda aastas tolmuimejaga üle tõmmata, et jamasid ei tule. kütteseadmetest rääkimata.
  aga see, mis su õhksoojuspumba ümber oli, see oli ju tõesti tuleohtlik juba. ja see oli ju silmaga näha.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. märts 2018 at 17:50

   see oli seal SEES, tehnik konkreetselt kruvis selle lahti iga nurga pealt, kuidas jumala haud ma seda nägema oleks pidanud :D?

   • Avatar
    Vasta Anu 4. märts 2018 at 20:08

    Me kõik arvasime, et Sul mingi röntgennägemine vähemalt või midagi! Ei olegi? ?

 • Avatar
  Vasta Lily 3. märts 2018 at 22:45

  Põmst muidugi läks ilm ka eile iseenesest soojemaks, mul ka toas kõvasti soojem, kahe kampsuni asemel T-särk täna seljas 🙂

 • Avatar
  Vasta kris 3. märts 2018 at 16:02

  Tere , huvitav kohe ,et palju nüüd vähem elektrit kuluma hakkab? Palju sul preagu talvisel ajal elektriarved on , kas sa oled selline kustutan enda järgi tulesid ja hoiame elektrit kokku tarbija või pigem mitte`?

 • Avatar
  Vasta Mel 3. märts 2018 at 11:43

  Mul läks kodu tänu mitte puhastamisele põlema. Küll oli ta vannitoa ventilaator, aga nüüd peale seda koik asjad regullaarselt hooldatud

 • Avatar
  Vasta Merilin 3. märts 2018 at 10:56

  Meil kaks pumpa mis on ilmselgelt ehitustolmu alla mattunud aga ma pean tõdema et minu jaoks suur summa ja ma ei raatsi seda summat välja siiani käija – nooo ei raatsi 🙂
  Lastetoas on eraldi rasikas pandud et neil soe ja hea oleks..ise võin vabalt edasi veel mõned aastad teki all vaadata telekat 😀 ehk millalgi tuleb see raatsimine ka 😀

  • Avatar
   Vasta Sigrid 3. märts 2018 at 11:20

   No eks selle raatsimisega on see lugu, et kui see tolm ja jamps seal leeki võtab ja maja maha põletab, siis tagantjärele tarkus enam kahjuks ei aita. Tolm siiski süttib kergelt ja arvestades, et pumbas ka juhtmestik, siis never know millal see hunnik tolmu põlema lahvatab ja Teie kalli kodu maha põletab 🙁 Praegu Malluka koodiga soodus ka, niiet ühe pumba võiks vähemalt lasta ära puhastada, siis kergem tunne magama ka minna ehk 🙂

  • Avatar
   Vasta Ei saa aru 3. märts 2018 at 12:58

   Ei raatsi?
   Aga rohkem elektri eest raatsid maksta veel môned aastad?

  • Avatar
   Vasta Vaike 3. märts 2018 at 13:43

   Elektri eest raatsid maksta? 😀 Lõpuks teeb ju sama välja või rohkemgi.

  • Avatar
   Vasta P. 4. märts 2018 at 13:05

   Elektrikulu on ikka tunduvalt kulukam ja keskkonnakahjulikum.

  • Avatar
   Vasta Vesper 5. märts 2018 at 15:27

   Milleks neid pumpasid üldse hoida siis, kui sinna juurde peab ikka külmetama ja radikatega jändama. 😀