Kuna ma ei julge väga praegu õues liikuda (kardan komistada ja kukkuda ja siis …katki rebeneda?), siis mõtlesme eile Kardoga, et oleme täiskasvanud inimesed ja koostame nädalamenüü. Vaatame, kas saame sellega hakkama ja suudame niimoodi plaani pidada. Panime listi kokku ja Kardo läkski poodi. Tema muidugi ei huvitunud üldse sellest, et oleks mingi pakendivaba, või võtaks oma kotte kaasa, tuli tagasi sellise koti ja pakendihunnikuga, et paha hakkab. Aga kuna ma talle enne sõnu peale ei lugenud, siis ei hakanud ma ka mölisema.

Aga milline oli siis ostukorv ja mis nädala plaani me sellest koostasime? No sellega oli nii, et ma päris nii ei hakanud, et võtan kõik hommikud, lõunad ja õhtud, ning planeerin kõik söögid ära. Ma juba tean eos, et sellest ei suudaks me nagunii kinni pidada. Seega planeerisime vaid õhtusöögid ja eeldame, et iga õhtusööki saame süüa järgmise päeva lõunaks. Kuigi me alles eile alustasime, siis tundus, et töötab küll.

NÄDALAMENÜÜ

Kolmapäev:   ahjukana kartulipudru ja salatiga

Neljapäev:   praetud kilud keedukartuli ja salatiga

Reede: hakklihaga kartulivorm

Laupäev: Tatar kanakastmega

Pühapäev:  Nizza salat

Esmaspäev:  boršisupp

Teisipäev:  kanavardad seesamiseemnete ja mee-soja kastmega, riisi ja salatiga

Kolmapäev: kotletid, tomati-kurgi-hapukoore salatiga ja kartulipudruga

Eile tegime siis kana ja kartuliputru salatiga. Kuna Kardo tõi juba maitsestatud ja koti sees oleva variandi, siis ei olnudki suuremat retsepti, kui et viska aga ahju ja lase tal seal pruuniks minna. Samal ajal tegin mina kartuliputru murulauguga ja ühe mõnusa Kreeka salati laadse asja.

Täna õhtuks planeerin teha paneeritud räime. Üli harva teeme sellist toit, aga lõhe alles sõime ja kalaisu oli, seega tuligi pähe kilusid teha. Või öeldakse nende kohta räim? Issand, ma ei teagi. Küll aga tean ma, et need on ülimaitsvad ja odavad. Lisaks on kassidel ka hea meel, kui värsket räime tuuakse, peakski pool kotti Leale viima, sest ma vist pingutasin selle kilo tellimisega küll üle. Seda on ikka väga palju! Ainult seda ma ei suutnud välja mõelda, et millega seda kilu süüakse? Keedukartuliga? Ju vist!

 Kogu ostukorvi sisu oli siis allolev. Mis arvate, veame nädala poes käimata välja? Mulle meeldib Maxima juures see, et seal on alati mega värsket kraami palju, pea kunagi pole vana ja kössis rohelist lettidel. Lisaks on hinnad palju soodsamad kui mujal.

Kui paljud teist veel nädalamenüüga majandavad? Kes viitsib, võib k0mmentaaridesse mõne enda nädalamenüü ka jätta, ehk saame häid ideid! Ahjaa, kogu ostukorv maksis 60€.

*Postitus sündis koostöös Maximaga

Jaga: