Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

pepunaljad / butt jokes

1. aprill 2018

Kui me juba kasvatusteemadel oleme, siis aidake keegi mind mõista, kui kaua kestab periood, kus kõige naljakamad naljad on need, mis hõlmavad endast pepu-, puuksu- ja kakanalju? See on mingi kuu aega kestnud ja ma pean tunnistama, et ma alguses väga ebatäiskasvanulikult naersin nende üle, aga siis sain aru, et sellega andsin ma lõkkele ainult hagu. Nüüd muud juttu pole, kui üks pepu ja kaka ja puuks. Non. Freaking. Stop.

Mari jookseb ringi, kaks lemmikmänguasja käes.

“Mari, mis nende nimed on?”

“Mallu!” osutab ta mängukassile.

“Aga rebase nimi?”

“Mallu pepu!” ütleb Mari suutmata suurt naeru tagasigi hoida.

8melw-8480211

“Mari, mis sa süüa tahaksid?”

“Puuksu!” *ise kihistades*

“Mari, ma ei hakka sulle puuksu süüa tegema, palun ütle mulle, mida sa päriselt süüa tahaksid?”

“Emme ütles puuksu!” kõõksub Mari naerda.

“Mari! Kas sul on ideid, mida süüa teha?”

“Peput…” *naerab juba nii kõvasti, et vedeleb maas ja ei suuda naermist lõpetada*

Ma juba kaalusin seda, et ma lähen kuskile lihaärisse, ostan Marile mingi looma persse ja praen ära, vaadaku ise, kuidas ta selle nahka paneb, aga tema õnneks ei ole mul õrna aimugi, kus poodides persseid müüakse.

giphy-6186186

Õnneks ma olen aru saanud, et see ei ole ainult Mari teema. Ega ilmaasjata “Kaka ja kevad” raamat laste seas nii popp ole eksole. Ja no laias laastus pole mul vahet ka, mis juttu ta kodus räägib, kuigi natukene koppa viskab juba ette küll see pidev pepujutt. Samas ta õpetab oma tobedusi Lendele ka. Kogu aeg käib ja seletab: “Lenne, ütle PEPU!” ja siis kõhistab naerda nagu deemon. Ma ei taha isegi teada, mis juttu ta lasteaias ajab. Või räägivad seal kõik sama teemat? Imelik oleks vist õpetaja käest küsima ka minna, et tere, kas Mari räägib lasteaias ka pidevat kaka- ja peerujuttu, või on ainult kodustel au seda kuulata.

Aga jah, ega ma muidugi ma pean tunnistama, et ma ei suuda ise ka alati tõsiseks jääda ja mõnikord lähen ta naljadega kaasa ka, sest see on tema meelest lihtsalt NII naljakas, et ma tunnen ennast täiega huumorivennana 😀 Ja siis ma imestan, miks kõik arvavad, et ma nii labane olen… 😀


 As long as we are on the subject of raising kids, someone please help me understand how long does the period last when the most funny jokes are butt, fart and poop jokes? It has been going on for like a month now and I have to admit that I, very immaturely, laughed at these jokes, but then I realized I am just feeding the fire. Now all I hear is butt, farts and poop. Non. Freaking. Stop.

Mari is running around with two toys in her hand:

“Mari, what are their names?”

“Mallu!” pointing to the toy cat

“What about the fox?”

“Mallu’s butt!” Says Mari, unable to hold back her laugh.

“Mari, what would you like to eat?”

“Farts!” *giggling*

“Mari, I am not going to make you farts for dinner, please tell me what you would like to eat?”

“Mommy said farts!” she says laughing

“Mari! Do you have any ideas for dinner?”

“Butt…” *rolling on the ground laughing unable to stop*

I was considering walking into a butcher’s shop getting her an animal’s ass and frying it. Then it would be up to her to eat it, but she’s lucky, since I don’t have the slightest idea which stores would carry asses.

Luckily I have realized it’s not only Mari’s thing. “Kaka ja kevad” (poop and spring) is a very popular book among children for a reason. I don’t really care what she says around the house, but I am getting a little tired of this constant butt-talk. At the same time she is is teaching her nonsense to Lende as well. She keeps going around and saying “Lenne, say BUTT!” and then giggles like a demon. I don’t even want to know what she says at daycare. Or does every child say the same things? It would be weird to go up to the teacher and ask if Mari has constant poop and fart conversations or are the people at home the only ones privileged to these talks.

But yes, I do have to admit that I can’t always keep a straight face and sometimes I go along with her jokes, because she thinks it’s SO funny that I feel like a true comedian 😀 And then I am surprised that people think I am so vulgar… 😀

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. aprill 2018 at 14:06

    Meil need ” naljad ” juba mitu kuud teemas. Võiks juba ära lõppeda. Algul oli ka vahepeal naljakas aga nüüd juba liig…

  • Avatar
    Vasta Liisa 2. aprill 2018 at 22:31

    Mu laps tuleb ja ütleb: ma kakan sulle näkku / ma pissin sulle näkku – kust ta neid kuulnud on ei ole aimugi ja see juba kolmas kuu. Ta ei ütle seda igapäevaselt aga nädalas korra kindlasti ja tema jaoks on see jube naljakas. Ma olen talle triljon korda rääkind et nii ei tohi ja see kole aga temale pakub see nalja.

  • Avatar
    Vasta Nimi 2. aprill 2018 at 17:06

    Meil õnneks neid pepu nalju ei ole(loodetavasti ei tule ka), aga kuuldavasti pidigi lastel mingi seesugune periood olema. Samas aga mind ärritab, kui laps näeb seda Mart Sanderi sarja ja siis muudkui korrutab, emme kes need litsid on.. Littsiid-littsiid-litsid-litsid(lauldes, tal mingi oma viis neile), oeh, seleta siis, et nii ei ole viisakas ja meie nii ei räägi, ja jah, öeldi küll telekas, aga meie ei pea kordama ja siis jälle kuni uus reklaam ja kõik otsast peale. Littsiid viis tal muidugi kummitab ja aeg-ajalt laulab siis oma laulu, kohta valimata.

  • Avatar
    Vasta Triinu 2. aprill 2018 at 15:55

    No minu poiss on 4aastane ja meil on ka kakapepunoku naljad.
    Sõitsime restosse sööma ja küsin pojalt: mida sa süüa sooviksid? Kas nuudleid kanaga või mõnda suppi?
    Poeg: kanapepusuppi paluks
    Ja no nii edasi ja edasi.
    Alguses issi meil kihistas naerda sellele aga kui naljad hakkasid kostuma igal pool (s.h avalikus ruumis) , siis oli neil jutuajamine ja nüüd kui ta mõnda seda sorti nalja teeb ma ei reageeri.
    Ehk et mis sa süüa soovid?
    Puuksu
    Ma kordaks küsimus ilma kommentaarita, et puuksu ma ei valmista.
    Ja nii kasvõi 50x
    Sedasi samie asja kontrolli alla ja sama meetod on meil kasutusel koledate sõndega, mis talle kuskilt kuuldavaks saavad. Igno totaalne ja ta lõpetab 🙂 esimene kord seletan, et see pole ilus , järgnevad 10x ignon

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 2. aprill 2018 at 10:07

    Oeh, minu laps saab kohe neljaseks ja samad naljad..ma olen pidevalt puuksukott ? Aaga no tõesti, vahepeal ei suuda ise ka tõsiseks jääda. Püüan seda vetsu saatmise asja rakendada ? äkki siis enam ei taha nii palju neid sõnu kasutada.

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 2. aprill 2018 at 09:07

    Beavist ja Buttheadi mäletad? Need puuksunaljad, ära oota nende lõppu. Oodates läheb aeg erakordselt aeglaselt

  • Avatar
    Vasta Kristi 2. aprill 2018 at 08:44

    Mul viiene kodus ja nüüdseks u poolteist aastat on pepu-tussu-kaka-peeru naljad. Mind need naljad ei köida aga tal omavanustega nalja rohkem, kui küll 😀 Mind ajab vahepeal naerma sellega, kui hingest need talle nalja teevad 😀

  • Avatar
    Vasta P. 2. aprill 2018 at 08:30

    Üks arengu etapp, mis on päriselt ka kõige tüüütum -_- Üldse ei oota seda. Aga küll ta ikka kestab. Ja kiu Mari saab kunagi üle, hakkab Lende uuesti ja kisub suurema õe jälle nende naljadega kaasa 😀 4a tagasi trippisin oma sõbranna perega Tartust Tallinnasse ja tagasi. Mul siis veel lapsi polnud, st ma polnud veel harjunud sellise dead inside tundega. Ma ei suutnud ka kuidagi huumoriga asja võtta. Või ok, alul ikka. Aga kui need reaalselt TERVE PÄEVA kestsid, siis polnud enam kuskilt otsast humoorikas -_- Ja noh, sõbranna ja ta mees muidugi ka andsid hagu alla, naersid kaasa ja sõbranna vahepeal isegi lisas vürtsi neile naljadele veel juurde. Ma ei hakanud oma “nalja” õhku paiskama, et kuulge, üritage kuidagi olla, mu kõrvad jooksevad s*tavett. Päev, mida ma uuesti korrata ei tahaks, aga ups, mul on omal ka nüüd lapsed 😀 Iga elatud päev on samm lähemale kakanaljadele… xD (laulda terminaatori juulikuu lumi viisil).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. aprill 2018 at 08:50

      Eks ole vaks vahet, kas oma laps räägib seda, või keegi võõras 😀

      • Avatar
        Vasta P. 2. aprill 2018 at 21:30

        Eks jah 😀
        Aga meie peres said ka vist kakajutud nüüd avalöögi. Just täna. Issi ütles kaka asemel lihtsalt kaki ja 3-aastasel kakijutu nalja terveks õhtuks. Ma puhtjuhuslikult avastasin, et pisem tudub juba öö läbi ega nõua enam süüa ja korkisin õhtul veini lahti selle sitajutu peale. Ma lihtsalt polnud valmis, et see kakakevad sel kevadel ja kohe nüüdsama tänasel päeval algab.. D:

  • Avatar
    Vasta annemai 1. aprill 2018 at 22:08

    ma arvan, et see jääb külge aias
    mu 3 ple aias käinud ja ei ole neid nalju teinud
    tuttavate lapsed kõik selle etapi läbinud, ju aias kamba värk
    poisid võimsamalt

  • Avatar
    Vasta Ketu 1. aprill 2018 at 22:07

    Minu laps on viiene ja samamoodi. Pepu jutt päevast päeva.
    Samuti kysin mis ta syya tahab ja tema vastab, et kakat. Ise naerab..
    See juba aasta aega kestnud vahelduva eduga ja noo enam ei ole naljakas .. ?

  • Avatar
    Vasta H. 1. aprill 2018 at 21:55

    Kui terve kana ahju panna, siis sealt saaks küll pärast peput pakkuda:D (või vähemalt näidata:P)

    Aga minu nooremal, kes on kolmene, ka eriti populaarsed needsamad naljad praegu. Arenguvestlusel õpetaja tundis huvi, et kas kodus on neid sõnu kuulda ja kui ütlesin, et on, siis tunnistati ülesse, et need lasteaiast pärit:)

    Aga mina ka tavaliselt luban wc-sse nende sõnadega saata lapsed.

  • Avatar
    Vasta Jane 1. aprill 2018 at 21:37

    Ma töötan koolis ja esimese klassi junsude jaoks on ikka kakanaljad kõige naljakamad, nii, et kannatust ?

  • Avatar
    Vasta MP 1. aprill 2018 at 21:32

    Kahju, et videot pole sellest, kuidas Mari naerda kihistab enda ütlemiste peale. 😀 Ja sinu huumor samuti on päris hea, kuidas selle kõik kirja paned ja… Ma ikka naeran Mari öeldu peale ja sinu perse ostmise jutu peale kah 😀 Kui sitt tuju on kellegil, siis teab kuhu lugema tulla huumorit ja paha tuju ongi läinud. 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 1. aprill 2018 at 21:23

    Meil ka pepu ja puuksu jutt nii naljakad. Maini korraks sõna pepu ja selline plagin on lahti 😀 nüüd muidugi sündis meil 10p tagasi tüdruk ja saab rinda..mul poiss siis käib ja naerab kuidas õde sööb tisse 😀 poiss on 4a

  • Avatar
    Vasta Triin 1. aprill 2018 at 21:08

    Mine metsa! Kihistasin naerda küll Mari nalja peale ???

  • Avatar
    Vasta Lisbet 1. aprill 2018 at 20:37

    Ehhh,nu tirts nats Lendest noorem,aga kui ta nii tegema hakkab… No ma ei tes,ma vist loll,aga miks ma peaks teda keelama?! Ilmselt naeraks kaasa 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 1. aprill 2018 at 20:15

    See pidi mingi arenguperiood lastel olema, nii et kindlasti teevad teised ka jah,

  • Avatar
    Vasta Miiu 1. aprill 2018 at 20:10

    Meil reegel, et kodus võib inimene koos oma vanematega pepunalja teha. Kui on naljakas, siis on naljakas (ja meile endile ju tegelt ka) – kuidagi peab inimese huumorimeel ju arenema. Ja miks me peaksime end tagasi hoidma kui tegelikult ajab naerma? Meie teeme kõiki neid nalju lastega kaasa. Ja kui E kunagi hullult tundlikus jonnieas oli, siis ma jumala tihti ise peerunaljaga parandasin ta tuju.

    A väljaspool kodu on keelatud igasugune puuksu- ja kakanali. Sest võõrad inimesed ei pruugi aru saada, et me nalja teeme, ja võivad arvata, et me oleme lihtsalt napakad ja ebaviisakad. Meil töötab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Õpetaja 1. aprill 2018 at 19:50

    Lasteaia õpetajana kasutame pepu, kaka, pissi, noku, tussu juttu kuuldes seda, et suuname lapse vetsu öeldes, et need on vetsu jutud ja neid räägitakse vetsus. Kui tahad nii rääkida, siis ole hea ja mine vetsu.
    Seal laps saab aru, et keegi ei kuule ja tüdineb.

    • Avatar
      Vasta Eneli 1. aprill 2018 at 20:41

      Kui meil kodus need naljad algasid, hakkasin ka varakult wc-sse potile istuma saatma, et juu on kõht puuksu ja kakat nii täis, et juba ajab suust välja. Ära tohtis siis tulla, kui suust enam seda juttu ei tulnud. Üldiselt sai kiiresti niimoodi teemast üle.

  • Avatar
    Vasta E 1. aprill 2018 at 19:48

    Mul poisil kestis see paar aastat! küll. Tōusude ja mõõnadega. Nii kui vaibuma hakkas hoolitsesid rùhmakaaslased, et uuesti meelde tuleks….
    Seni kuni kodus sis nh käib ajudele küll aga kuidagi handlid ara aga sa oota kuni ta seda väljas ka rääkima hakkab 😛

  • Avatar
    Vasta Sirly 1. aprill 2018 at 19:46

    Mul siis vist vedanud siiani. 10- ja 4aastasel läks see aeg mööda, aga nüüd raudselt sõnusin noorimaga ära.
    Istun toas kuni mööda läheb. Ma kahjuks pole nii külma närviga 🙂

    Ma ignoreeriks ja ei naeraks kaasa ning nt iga sellise nalja peale lahkuks toast. No kaua ta ikka üksi naerab 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. aprill 2018 at 20:06

      No ega ma seest surnud pole ?

  • Avatar
    Vasta MP 1. aprill 2018 at 19:45

    Ajab naerma küll. 😀 😀

    • Avatar
      Vasta l 1. aprill 2018 at 20:48

      Mis selles naljakat on?
      Täiesti debiilsus ju.

      • Avatar
        Vasta MP 2. aprill 2018 at 08:21

        No palju õnne, kui sina suutsid selle teksti peale tõsiseks jääda! Ega sullegi natuke huumorit kahju ei tee! Nii turri siukse asja pärast ei tasu küll minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 1. aprill 2018 at 19:40

    Kui peaks juhtuma, et ta lasteaias ka nii räägib, siis on kindlasti teisigi 😀 Pole vaja kaheldagi 😀

    • Avatar
      Vasta Laura 1. aprill 2018 at 19:50

      Ma mõtlen, et nagunii on teisi lapsi ka, sest mingis eas on need naljad põhinaljad neil 😀

  • Avatar
    Vasta E. 1. aprill 2018 at 19:36

    2-3.aastased*

  • Avatar
    Vasta E. 1. aprill 2018 at 19:35

    Mul rühmas lapsed 2-3, teevad ka neid nalju. Ja, kui üks saab hoo sisse, teevad kohe teised järgi…

    • Avatar
      Vasta E. 1. aprill 2018 at 19:37

      2-3.aastased

  • Avatar
    Vasta Katrin 1. aprill 2018 at 19:35

    Minu värske kahese põhilised sõnapaarid: kaka iuuu, kaka hais, emme pepu kaka, venna kaka iuuu(kõik teised on ka kaka iud), tihti helistab Mammale, et öelda : mamma kaka iuuu. . Ja ise nii rõõmus.

  • Avatar
    Vasta Suhkruvatt 1. aprill 2018 at 19:30

    Teema väline küsimus, aga kuidas sul selle Maalehe asjaga läheb? On mingeid edusamme? Ja kas oled enda isikluku horoskoobi ka juba Mangilt kätte saanud, et kas tasub tellida ja kui oled kätte saanud, siis kui sisukas on ja kas on veidi täppi ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. aprill 2018 at 19:34

      Ei ole IKKA lahenduseni jõudnud… Isiklikku horoskoopi ka pole veel saanud 😀

      • Avatar
        Vasta P. 2. aprill 2018 at 08:35

        Mang ootab aasta lõpuni, hoiab su elul silma peal ja siis saadab sulle täppi mineva horoskoobi 😀

      • Avatar
        Vasta Haldjapiiga 2. aprill 2018 at 09:04

        Saadab sulle aasta lõpus selle horoskoobi, siis kindel et pihtas 😀 tegelt ma arvan et ta on su ära unustanud … või maaleht ei luba