Täna sain ma siis lõpuks enda rasedakaardi kätte ja lõpuks oleks ka mina siis niiöelda ametlikult rase või nii. Muidugi teekond oma kaardi kätte saamisele oli üsna keeruline, sest ma jäin hommikul kohutavasse liiklusummikusse ja sõitsin männikult kesklinna lausa tund aega. Et seda igale poole hilinemist, mis see tekitas, veelgi ebameeldivamaks teha, hakkas mul autos nii himsasti iiveldama, et ma lihtsalt istusin lahtise akna all ja palvetasin, et ma oma hommikust banaani välja ei oksendaks. Ühesõnaga jäin ma ämmaka juurde mingi 40 mintsa hiljaks.

Mõned teist on uurinud, et kus ma ennast arvele võtan ja millise ämmaka kasuks otsustasin. Kuna ma olen mõlemad lapsed ITKs saanud, siis ei olnud mul ka seekord isegi mitte mõttes Pelgusse minna. Seda enam, et ITK minuga ühendust võttis ja tahtis olla mu eee…kaaslane sellel teekonnal ja pakkuda mulle selle raseduse jooksul kõiki võlusid, mis ITKl rasedatele naistele pakkuda on. Aga isegi kui nad poleks ühendust võtnud, siis oleksin ma ikkagi ITKsse läinud, sest seal töötab minu lemmik ämmakas maailmas.

Mul nimelt Lendega joppas nii tore ämmaemand, et sedapuhku panin ka kohe tema juurde aja kirja. Kui kedagi huvitab, siis Triin Rootalu on minu meelest igati äge. Seletab kõike hästi põhjalikult, kui küsimusi on. Sõbralik, tore ja humoorikas naine, kellega saab alati igast murest ja problemist rääkida. Ja milline mälu inimesel on. Küsis mu käest, et kuidas Mari kõne arenenud on ja kuidas Triinul oma beebiga läheb (Triin oli Triinu ämmakas ka!). Ehk siis jah, kui keegi tahab endale hästi toredat ja osavõtlikku ämmakat, siis Triin Rootalu on igatahes minu soovitus.

Kahjuks Triin ise sünnitusi vastu ei võta, seega eraämmakaks teda võtta ei saa, aga kui saaks, siis võtaks kohemaid. Ma muidugi ei ole üldse otsustanud, kas ma tahaksin endale võtta eraldi ämmaemanda sünnituse juurde, või doula või… Või teen nagu alati, et pressin selle lapse paari tunniga välja ja lähen järgmine päev koju tagasi nagu ristirahvale kombeks. On muidu kelllegi teist olnud eraämmakas, kellest jube palju abi oleks olnud? Mul pole olnud, aga pole nagu puudust ka tundnud. Muidugi ma kindlasti tunneks ennast teisiti, kui mu sünnitused kaua kestnud oleks ja ma mitme ämmakaga kokku oleks pidanud puutuma, aga praegu ei teagi. Eks sinna on veel mega palju aega ka, jõuab veel mõelda ja otsustada.

Mul äpp väidab, et ma olen esimese trimestri poole peal. Või noh, natukene üle ka. Tegelikult on päris keeruline määrata raseduse suurust ka, sest iga jumala kord, kui ma arsti juures käinud olen (kõik need kaks korda :D) on beebi veel suurem, kui eelmine kord pakuti. Nagu te võib-olla teate, siis esialgne tähtaeg pannakse paika viimaste päevade esimese päeva järgi arvutades. Kuna aga keegi ei tea, millal mul see spiraal oma elu peale läks, siis võis see muuta ka ovulatsiooni aega, mistõttu esimene kord arstil käes pidi mul olema 6+5 aga oli 7+5. Täna pidi olema 8+5 aga on hoopis 8+6. Ehk siis numbrid, mida mõistavad ainult rasedad. Kes ei mõista, siis kaheksa nädalat ja kuus päeva. Homme saab siis üheksa nädalat täis ja see tähendab, et saan Panorama testi andma minna. Kui see kedagi huvitab, võin sellest eraldi postituse teha.

Enesetundest nii palju, et hommikuti enamasti iiveldan, jõuetu on olla. Uni. Vahepeal käib pea ringi. Aga samas on päevi, kus pole midagi häda ja unustan lausa äragi, et rase olen. Või jah, see unustamine on vist küll üks suurematest raseduse tunnustest, mis mul on. Lihtsalt MITTE MIDAGI ei mäleta. Täitsa võimatu niimoodi elada. Tõusen püsti ja ei saa aru, kuhu ma minema hakkan. Hoian võtmeid käes ja otsin elu eest võtmeid. Räägin telefoniga ja teise käega otsin hüsteeriliselt telefoni. Hakkan süüa tegema, lasen pannile ära kärssada, sest unustan, et ma süüa tegin. Hea, et ma elus ei unusta püsida.

Sellle pärast on see tõmmatud äpp ka päris kasulik, saan sinna vähemalt kõik oma arstiajad ja analüüside värgid kirja panna. Kuna see on ITK äpp ka, siis ongi kõik aadressid ja asjad seal menüüd olemas, nii et minu meelest igati mugav kasutada. Mul Lende ajal oli mingi äpp, kus oli kirjas iga nädal, mis vilja suurusjärgus laps parasjagu on, aga olgem ausad, see mind enam eriti ei huvita ka. Mul on äppi vaja, et teada saada, mitu nädalat ma rase olen olnud ja millal ma arstile minema pean :D

Kui te mind antud kuupäevadel samal kellaajal kuskil mujal näete, siis palun öelge mulle, et ma arsti juurde läheksin :D

Ahjaa, sellest Panorama testist veel nii palju, et kui ma selle vereanalüüsi selle nädala jooksul ära annan, siis juba uue nädala lõpuks on lootus tulemused teada saada. Ja noh, see on muidugi mõeldud geenihaiguste välistamiseks, aga ühtlasi annab ta teada 99.9% tõenäosusega ka lapse soo. Wohhoo! Muidugi ma võin teile kohe ise ära ennustada, et ma saan tütre, lausa ilma Panorama testita. Mis teie arvate, kes meil uueks Treimanniks tuleb?

minu meelest on tal Kardo silmad… a oih, tal pole veel silmi… :D

Vot, selline hulk beebijuttu teile tänasesse päeva. Ma sain eile oma lootedoppleri kätte ja kuigi pakend lubab, et sellega saab südametööd kuulda 16dast nädalast, siis ma Lendega sain juba 10dal kenasti leitud, seega ehk proovin järele. Muidugi sellega tasub rahulikult võtta, sest arvestades, et inimene on 2cm suur, siis mõelda vaid, kui väike see süda on ja kui raske seda leida võib olla, nii et kui ka ei leia, siis pole lugu.

Ps! Ma just paar kuud tagasi mõtlesin endal postituse kirjutamise vaatest võtta ära tag’id rasedus ja beebiootus, näed siis nüüd nalja, saab jälle kasutada teisi :D


I finally received my pregnancy card today and finally I am so to say officially pregnant. Of course the journey to receiving the card was quite complicated, because I got stuck in a terrible traffic jam and it took me an hour to get from Männiku to downtown. To make it even worse I got so nauseous in the car that I was just sitting there with the window rolled down praying that the banana, I had for breakfast, wouldn’t come up. In short, I was 40 minutes late to the midwife appointment.

Some of you have been curios as to where I got registered and which midwife I decided on. Since both my kids have been born at ITK, I didn’t even consider going to Pelgulinn. Even more so, because ITK got in contact with me and wanted to … eerrmm.. be my companion on this journey and give me all the perks ITK has to offer for a pregnant woman. But even if they hadn’t done that, I would’ve still gone with them, because my favorite midwife in the world works there.

I got so luck with the midwife when I was expecting Lende, that this time I made appointment specifically with her. If anyone is interested, Triin Rootalu is all around awesome. She explains everything if there’s any questions. She’s friendly, nice and funny woman, who you can share any concern or problem with. And what a memory! She asked how Mari’s speech is developing and how Triinu is doing with her baby (Triin was Triinu’s midwife as well!). So yea, if someone is looking for a super nice and attentive midwife, I suggest Triin Rootalu.

Unfortunately Triin doesn’t do deliveries herself, so you can’t get her as your personal midwife, but if you could, I would do it in a heartbeat. I, of course, have not deiced if I want a personal midwife at my birth or a doula support person or … or I will just, like always, get the baby out in a few hours and go home the next day, like a proper christian. Has anyone had a personal midwife that has really helped a lot? I haven’t had one, but I haven’t missed on either. I am sure I would feel differently if my labors had gone of a long time and I would have experiences with multiple midwives, but now I don’t know. There is plenty of time, so I can think it over and decide.

My app is telling me that I am half way through my firs trimester. Well, a little over. It’s actually very difficult to determine how far along I am, because every single time (both the times :D) the baby is even bigger than expected last time. As you maybe know, the initial due date is determined by calculating from the last period. Since no one knows when my IUD went on its way, then that could’ve changed the ovulating dates, which meant that the first time the doctor told me I was 6+5 weeks, but it was 7+5. Today it was supposed to be 8+5 but was 8+6. So numbers, that only pregnant women understand. Who doesn’t then it’s eight weeks and six days. Tomorrow is the nine week mark, so I can go get a Panorama test. If someone is interested I can write a post specifically about that.

Speaking about how I am feeling – I am mostly nauseous in the morning and I feel weak. Sometimes I am dizzy. But then again there are days where I am fine and I may forget that I am even pregnant. Or yes, the forgetfulness is one of the biggest pregnancy symptoms I have. I just can’t remember ANYTHING. Living like this is totally impossible. I get up and don’t remember where I was going. I am looking for the keys I am holding. I am on the phone and frantically looking for it with my other hand. I start to cook and let it burn, because I forgot I was cooking. It’s lucky I remember to stay alive.

That’s one of the reasons the app I downloaded is so useful – I can add all my doctor’s appointments and tests and stuff on there. Since it’s and app by ITK, it has all the addresses and things in the menu, so it’s a very user-friendly app. When I was expecting Lende I has an app, where you could read about the size of the baby every week, but lets be honest, I am not that interested this time. I need the app to know how far along I am and when I have to go see a doctor :D

Oh yeah, about the Panorama test – if I give blood this week, there’s hope of getting the results by the end of next week. And well, it’s meant for determining any genetic diseases, but at the same time it will, with a probability of 99.9% tell me the sex of the baby. Wohhoo! Of course I can predict it’s going to be a girl, without the Panorama test. What do you think we will have as the newest Treimann?

So those are the baby talks today. I got my baby doppler yesterday and although the packaging says that you can listen to the heartbeat from week 16, I was able to find one on week 10 with Lende, so I will test it. Of course it’s good to take your time with it, considering the little human is only 2cm bing, can you imagine how tiny the little heart is and how difficult it can be to find the heartbeat, so if I can’t find one, it’s OK.

PS! Just a couple of month ago I was considering removing tags like pregnancy and expecting a baby, but there you go, now I can use them again :D

Jaga: