Kui ma kunagi veel õikal elasin, oli mul suur mure. Aknad, eriti magamistoa aken, oli pidevalt seest poolt märg ja kaua aega ei läinud, kui rõduukse peale hakkas tekkima hallitus. See oli ikka väga räme! Kirjutasin sellest SIIN! Kuna ma peale selle postituse kirjutamist sain kõvasti targemaks, siis võin nüüd kohe ära öelda, et hallitus hakkas paneelmaja korterisse tekkima peale remonti – me ei jätnud ühtegi ventilatsiooniava! Seega oleksin ma võinud endale neid Ceresiti niiskuseimajaid kasvõi 10 tükki ritta panna, aga kui probleemi ära ei lahenda, ei saa ka kõige parem abimees tulemustega hakkama.

Meie korter oli selline pikliku ülesehitusega, mille keskel oli vannituba. Kuna laps oli alles sündinud, siis käis pesumasin igapäevaselt kogu aeg. Muidugi ka pidev tite ja enda vannitamine ja duššid. Kuivatit meil ei olnud, seega rippus kogu aeg märg pesu koridoris. Mõelge nüüd ise – ruum, kus pole ventilatsiooniavasid + pidev niiskuse allikas. Loomulikult tekkis hallitus. Lõpuks lasime akendele need ventilatsiooniavad teha ja olukord läks palju paremaks, aga pesuresti kõrval hoidsime ikka igaks juhuks Ceresiti niiskuseimajat, mis meil umbes nädalaga täiesti täis läks. Ilmsegelt üsna niiske olukord.

Aero 360 on hea lahendus, kui teie kodus on niiskuseprobleemid, mis EI OLE põhjustatud valest ehitusviisist, sest nagu öeldud, sellisel juhul tuleb see suurem probleem esmajoones lahendada. Aga niiskuseprobleeme võivad tekitada väga erinevad asjad, SIIT saad nendest lähemalt lugeda.

Nagu näha, siis meie praeguses kodus niiskuseprobleemi ei ole. Vaene masin sai endale vaid paar hädist tilka kogutud. Ega selle üle maksa kurb olla, sest see tähendab ainult seda, et meil on siin suht ideaalilähedane niiskusetase. Pole liiga kuiv, aga pole liiga niiske ka. Muidugi meil on ta olnud nädalakese, aga tegelikult peaks ta ka niiskes kodus täis saama alles kolme kuuga.

Mis probleem aga meil on, ja ma olen sellest ka siin blogis enne rääkinud – asjad hakkavad riiulitel imelikult… haisema? Mingi imelik spetsiifiline lõhn tuli asjadele juurde. Näiteks lastevoodi all on suur sahtel ja seal voodipesu hoida oli võimatu, sest juba nädalaga hakkas täiesti puhas pesu seal rahumeeli haisema.

Sama lugu on ka meie esikus seisva suure riideriiuliga, mis on minu jaoks veel utoopilisem. Puhtad riided hunnikus, kapiuksi ees pole, õhk saab kenasti läbi käia, aga võtad mõne kauem seisva asja kätte ja jälle see imelik lõhn. Ma olin juba jumala nõutu, sest päris tobe on pidevalt puhtaid asju pesta, sest need otsustavad heast peast haisema hakata. Aga nüüd ma leidsin lahenduse! Või noh, kolm nädalat olen katsetanud ja veel pole midagi haisema hakanud! Nimelt on Ceresitil ka väiksed niiskust imavad kotikesed, mida panna väikestesse ruumidesse. Garderoobidesse, kappidesse, sahtlitesse. Mina paningi ühe sinna sahtlisse, kus laste voodipesu on, teise esikuriiulisse. Ja asjad tõesti pole igatahes VEEL haisema läinud. Ma ei saa aru, kuidas või mis niiskus enne sinna vahele pääses, aga igatahes on see mind aidanud küll. Kolme nädalaga muutus see riiulikott geeli täis, sahtli oma saab veel kasutada.

Saadaval on kaht varianti – õrna lavendlilõhna ja neutraalse pakina.

Väikest niiskuseimajat soovitatakse ka panna näiteks spordikotti, nõnda viskasin ühe Kardo trennikotti kah. Eks seal ole ju niiskust kamaluga – pesemisasjad, niisked riided jne. Ta ütles, et ta ei saa erinevusest aru, aga noh, ega mehed ei peagi kõigest aru saama :D

Ma pildi jaoks tõstsin pakikese teistpidi, ag a tegelikult peab ta olema nii, et valge pool on üleval pool. Riiulis on seda kergem sättida, kotis ikka liigub ringi.

Huuh! Ma pole vist elu sees nii palju sõna “niiske” kasutanud, võttis kohe võhmale! Aga mul on teile kinke ka, kuidas muidu. Saan nimelt kahele lugejale kinkida Aero 360 masina + pisipakkide komplekti (neid on ühes pakis kaks). Et loosis osaleda, kirjuta mulle lihtsalt kommentaar, et kus toas või mis puhul sa neid abimehi kasutaksid!

*Postitus on sündinud koostöös Ceresitiga

Jaga: