Uncategorized

autokoolipäev

21. aprill 2018

Lapsed mängivad õues, Kardo riisub või teeb seal õues miskit ja ma otsustasin endale autokoolipäeva teha. Alguses tundus see sõiduosa kõige hirmsam, aga nüüd olen ma natukene sõitmas käinud ja iga korraga läheb see osa lihtsamaks. Va need esimesed minutid, kus ma autosse istun ja alguses mega sabinasse lähen, et oota, mis, kus, kes. Aga kui ma juba sealt platsilt minema saan, siis on päris lebo. Enam pole isegi nii väga paremasse teeserva kaldunud, vaid ma nüüd sain aru, kuidas peeglite järgi ennast tee peal paika panna. Oli ka tagumine aeg eks!

Aga ühesõnaga on viimasel ajal mulle jäänud hoopis vastupidine tunne, et see sõiduosa on jumala tehtav, aga see teooria… no alle-aa! Esimesed tund aega oli nagu tuumateadus. No absoluutselt midagi aru ei saanud ja mõistnud, et mida ma kus valesti panin. Pooled märgid tundusid ka täiesti tundmatud ja takkatipuks olid osad küsimused jumala absurdsed ja naljakad. No näiteks:

Ma mõtlesin, et see ei saa ju ometi õige olla, mis pagana karjaloomade ajaja nüüd ühtäkki juht on, aga kae nalja. On! Siinkohal palve teile – kui teil on meeles mõni naljakas või absurdne küsimus liiklustestidest, siis andke heaga märku, ehk jääb mulle ka midagi niimoodi paremini meelde. Näiteks ükskord siin kommentaarides keegi mainis, et talle jäi autokoolist ainult üks kasutu fakt meelde ja see oli see, et autot ei tohi pesta veekogule lähemal kui 10m. Noh ja nüüd on see mul ka umbes igaveseks meeles. Seega ma hea meelega kuulan teie “üllatumisi” testidelt ka!

Ikka lähed liiklusesse närvitsema ju 😀

Ma ei või, miks ma peaks signaali laskma 😀 Või veel parem, et ehk ajan niisama alla, ise ta on ilma saatjata 😀

See vastus ka üllatas mind, et iga HUVILINE võib lambist liikluskindlustust sõlmida?

Ühesõnaga lahendasin mina neid autokooli teste ja no, lõpuks hakkasin neid ära ka lahendama. Need on sellised hästi lühikesed – teema ja teema lõpus kohe väike testikene. Näete, siin all on näiteks üks lahendatud testikesekene. Ma ütlen ausalt, et mõni õige vastus lihtsalt kulus pähe 😀

Kuna minu autokoolil on e-õpe ka, siis see on mega detailne seal, et pmst kui ei saa teooriatundi minna, siis saad netist vaadata videoloengut, lapata koolis näidatud õppematerjale ja noh, teha siis selle testi ka. See test on seetõttu ka vajalik, et kui tunnis ei käinud, siis testi lahendamata ei ole sa seda tundi nn läbinud. Mul endal on siin paar tk vahele jäänud, seega mul oli neid enivei teha vaja. Näiteks eelmine nädal oli mul terve päeva meeles, et õhtul on autokool, kuni ühel hetkel oli kell kuus ja mina jalutasin rahumeeli lastega õues. Lihtsalt oli peast kadunud, normaalne, eks! Aga noh, nagu öeldud, siis vahet pole, sain selle järgi vaadata ja nüüd jahmerdan nende testidega. Kuigi vahepeal muutusid need küll suht… keeruliseks. Vähemalt mulle, ma ei tea, kas teile tunduvad allolevad küsimused lihtsad?

Rääkisime sõbrannaga just liiklustestidest ja sellest, et ta tuleb mulle ükspäev külla neid vastuseid seletama, kui ta lambist huvi pärast ARKi liiklustesti lahendama hakkas, et näha, kas ta saaks läbi. Sai! Ma tahtsin ka siis ARKi oma proovida ja noh, esimene katsetus oli siis selline:

Ausalt öeldes, olin ma juba selle tulemuse üle rõõmus. Üle poole vähemalt õiged! Aga ma vaatasin vastused uuesti üle (siis näeb ära, mis õige oli ja mis vale) ja proovisin uuesti “õnne”.

Muuseas Krissu ütles mulle, et tegelikult viis viga võib olla, aga umbes nii, et mingi arv testi alguses ja mingi osa lõpus… Ilmselgelt mul nii hästi ei läinud ja teine kord kukkusin ka veel läbi, aga nagu näha, juba tunduvalt parem tulemus. No ja siis ma tahtsin juba huvi pärast veel teha.

Ma juubeldasin siin nii, nagu oleks päriselt ARKi eksami ära teinud 😀 Ma ei saa aru, miks need autokooli testid võrreldes maanteeameti omadega nii keerulised on? Praegu on mul tunne, et sõidu teen ma küll suve jooksul ära ja ARKi eksami ka, aga autookooli teooria suhtes kahtlen natsa küll 😀 Või on see iga autokooliga nii, et autokool on raskem kui ARK?

Mul on teile ka miljon küssi jälle:

Kumb teile raskem oli, kas teooria või sõit?

Kas autokooli või ARKi eksam oli raskem? (Kes tahab proovida, siis proovieksameid saab SIIN teha)

Kaua te lube tegite?

Loe ka neid postitusi!

116 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jolemi 24. aprill 2018 at 16:30

    Lugesin et need küsimused proovieksamis ei ole riigieksamil ei tea kas vastab tõele? Keegi teab ? Kui pole siis puhas ajaraiskamine

    • Avatar
      Vasta vastaja 1. mai 2018 at 21:48

      Jah, need ei pruugi samad olla aga kogemused on näidanud et üldjoones vähemalt enamus on ka mnt eksamis sees.

  • Avatar
    Vasta Maiken 24. aprill 2018 at 13:30

    Minul jäi autokool juba aataid tagasi pooleli.Sest valisin väikse suvalise autokooli ja selle juhataja/sôiduôpetaja oli raha peal väljas ja iga kord kui pidime kooli sôidueksami ära tegema oli tal môte et teeks ikka veel sôidutunni:D Olles ise alles õpilane ja polnud raha suurt. Ja nii ma tegin niipalju lisatunde et lôpuks tulin tulema :DSiiani kripeldab et poolele ja peaks ikka kätte vôtma…Tegin proovieksami praegu ja uskumatu aga sain kohe sooritatud :DD

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. aprill 2018 at 22:34

    Teooria oli lihtne, olin varem juba õppinud kodus asja. Sõitmisel oli abiks ülihea õps ja oma jonn, et kui ikka raha välja käidud, siis peab selgeks saama ka.
    Minu jaoks oli koolieksam raskem- närvi oli rohkem, aga tundub, et asjata- ainukesena 0 viga.
    Lubade tegemine algas 10 september, 17 oktoober sain kätte pärisload(mitte see lipik, millega sõidad, kuni õiged load tulevad). See eeldas ka muidugi üliagarat sõidugraafikut ja MNT- s tegin ka asjad nii ruttu, kui võimalik.

  • Avatar
    Vasta Geidi 23. aprill 2018 at 17:42

    B-kategooria sain kiirelt. Autokooli eksamid tegin napilt ära. ARKI tegin veatult.
    A-kategooriaga pean ARKI tegema aga kuna ma pole tsikliga nüüd sõitnud, siis peab enne harjutama. Seekord kardan ka. B-katiga ei kartnud. Eks aastaid ole ka juba möödas (9vist juba).

  • Avatar
    Vasta Yay-yay 23. aprill 2018 at 15:39

    Nonii, mina käin ka Autosõidus. Läksin eelmise aasta novembris ja nüüd ootan siis oma teist MNT sõidueksami aega. 😀 Autokooli teooria oli jah, paras jändamine, palju raskem, kui MNT oma. Muide, Autosõidu teooriaeksamil saad valida, kas tahad seda teha paberil (60 küssi) või arvutis (30 küssi). Ehk et kui sa oled selle testivihikuga harjutanud rohkem, soovitatakse paberil testi teha, ning kui rohkem e-autokoolis lahendanud, siis arvuti versiooni. Mina tegin paberi oma ja sain esimese korraga läbi siiski, mis siis, et seal olid hoopis teistsugused pildid ja küsimused kohati teisiti sõnastatud. Soovitan sul ka seda testiraamatut täiega littida, sest siis saad netist lugeda seletusi, miks üks või teine vastus õige on. E-autokoolis ei saa.
    Anyway, minu jaoks on sõit juba täiesti selge ja käpas, olen sõitnud ca 60h. MNT eksamil käisin esimest korda, siis tegin niiii lolli vea, et tahaks oksendada. Nii kui on see mõte peas, et EKSAM, siis on pekkis ja kipun kinni kiiluma. Igapäevasõidud õpetajaga lähevad lihtsalt. Nüüd loodan aprilli jooksul load kätte saada. Hoidke pöidlaid pliis! 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 23. aprill 2018 at 08:18

    Kooli teoorias kukkusin 1x läbi. Minule oli raskeim sõit, no ei saanud mina auto suurusest aru. Parkisin koguaeg nii nagu õpetaja seletas samal ajal. ARKi sain uskumatul kombel esimese korraga läbi teooria ja sõidutunni. Seda siis Tallinnas, inimesed ikka rääkisid, et jumala eest, ära tee sõidueksamit linnas! Polnud üldse hull, eksamineerija oli naine ka- tema pidi karm olema, aga mu meelest täitsa ok 🙂 Parkisin lõpus jumala suvalt, tunde järgi ning joppas- joonte vahele ?
    Ja jahh, ARKi teooria oli väga lihtne, arvestades sõidukooli omaga.

  • Avatar
    Vasta J 22. aprill 2018 at 22:19

    Need märgid kus on tee kalle peale märgitud. Ala tee tõuseb 13% või lange 5%.. mina asjasin neid kogu aeg sassi, et kumb see siis alla orgu läheb ja kumb mäkke. Sõbranna õpetas, et samas suunas läheb kuhu loed 😀

  • Avatar
    Vasta Eliise 22. aprill 2018 at 22:14

    Raske oli autokooli teooria ja ARKi sõidueksam! Siiski sain kõik esimese korraga tehtud õnneks. ?

  • Avatar
    Vasta Elina 22. aprill 2018 at 20:11

    Sõit oli raskem..
    Mina tegin nt. nii, et meil autokoolis sai selle testiraamatu osta, lahendasin neid teste seal aeg-ajalt ja siis üks päev kui mega vara ärkasin, otsustasin et lahendan terve raamatu ära ja peale seda läksin otse autokooli teooriaeksamit tegema ja samad küssad olid (valikuliselt), tegin ära 😀

    Ark teooria oli küll mega lebo ikka, pm samad küsimused mis netis proovieksamit tehes, lihtsalt mõnel küssal sõnastus teine v laused kuidagi teistpidi.

    Koolisõidu tegin essa korraga ära. ARKi teise korraga. Kui poleks esimest korda läbi kukkunud, oleks saanud load tehtud 3kuuga aga kuna pidi ootama siis veel mõni aeg (2ndl akki) siis sain natuke hiljem tehtud.

  • Avatar
    Vasta L 22. aprill 2018 at 19:49

    No mina näiteks teen lube juba viimased 4aastat, sest kooli teooriaeksamile minnes see teenindaja seal lähedal mulgatas oma sõbrannaga minu tuttavast (väikelinna asi) aga nagu nipsti oli minul eksami mõtted mujale läinud ja nii kukkusingi läbi ja tagasi pole julgenud kahjuks minna. Muidu oli minu jaoks sõit nagu lapsemäng aga siiani kummitab see teooria. Võiks ju kunagi ära teha kui julguse kokku võtan ja muu elu kõrvalt aega õppimiseks leian.

    • Avatar
      Vasta A. 23. aprill 2018 at 13:32

      Vaevalt, et keegi teine oma mulaga süüdi on, et läbi kukkusid 😀 Järelikult on sul endal keskendumisega probleeme, kui pool aega pead kuulama, mida teised räägivad. Liikluses olles tuleb suuta igas olukorras keskenduda ja neid teste päriselus ja reaalsetes situatsioonides jooksvalt lahendada, on sul autos kari karjuvaid lapsi, mölapidamatusega kaasreisija, lärmav raadio või kõik kokku.

  • Avatar
    Vasta E 22. aprill 2018 at 19:01

    Minu jaoks oli raksem sõit, neljandal korral sain läbi alles.. kolm esimest korda oli mingi nõme eksamineeria ka. Enne kui arki teooriat läksin tegema, siis tegin ainult neid samu maanteameti teste ja sain läbi, ainult 1 viga oli, see testide raamat oli mul ka aga sealt ei teinud ühtegi testi. Arki teooria oli täiega lihtsam kui autokooli oma ? kokku tegin lube aasta, kuna mega pikad järjekorrad olid sõidueksamitel, 2 kuud vähemalt pidi ootama et saaks uuesti eksamile.

  • Avatar
    Vasta Liis 22. aprill 2018 at 18:39

    *Alguses olid nii teooria kui ka sõit rasked. Sõitu kartsin rohkem, kõrvalistujana olin ma varem märke ja reegleid jälginud ning põhilised asjad olid reeglitest teada. Üsna palju ikkagi kasutasin liiklustestide raamatut ja muudkui lahendasin järjest. Sõitnud ma autoga enne autokooli ei olnud. Teadsin vaid, et pedaalide järjekord on sidur, pidur, gaas vasakult paremale lugedes. See oli kogu teadmine. Seda suurem oli minu üllatus kui teisel tunnil sõiduõpetaja mind platsilt liiklusesse lasi. Küsisin veel üle, et kas ta on oma otsuses ikka kindel 😀
    *Teooriaeksam oli autokoolis raskem ning sõidueksam oli ARKis raskem minu jaoks.
    *Lube tegin mingi aastakese vist. Äkki paar kuud pealegi. Kõik eksamid läbisin küll esimese korraga nii autokoolis kui ka ARKis ning sõidutunde ka juurde võtma ei pidanud, aga enamus aeg läks järjekordadele kaduma. Tegin lube Tallinnas ning sõiduõpetaja juurde sain aja ainult iga 2 nädala tagant 1,5 tundi järjest laupäeval. Kuna käisin 8-17ni tööl, siis ei olnud mul võimalik tihemini käia ka. ARKi sõidueksamit pidin ka 2 kuud ootama.
    Nüüdseks on load pea 2 aastat olnud ja peaks vaikselt lõppastme koolitusele end kirja panema.

    Aga soovin sulle edu! Ma ei kujuta enam elu ilma autota ette, lubade saamine on ikka nii suur asi.

  • Avatar
    Vasta Paula 22. aprill 2018 at 17:39

    Minu jaoks oli kindlasti raskem ARKi teooria kui sõit (samuti ka autokooli puhul). Aga ühte asja panin küll tähele, et see ARKi eksam, mis seal maanteameti lehel harjutamiseks on, on palju kergem kui päris eksam 😀 Viimast tegema läksin, siis mõtlesin, et nüüd kukun küll kindlalt läbi kuigi harjutades oli pidevalt 0 viga, aga eks see ole juhuse asi ka. Lube tegin vist kokku aasta, kuna muutusin vahepeal laisaks ega viitsinud tegeleda sellega väga 😀 Õnneks sain kokku võetud ennast ja nüüd 4 kuud lubadega olnud.

    • Avatar
      Vasta Adeele 22. aprill 2018 at 20:24

      Nõus. Ma olin ka end päris lõdvaks laskunud nende ARKi harjutuseksamitega ja äärepealt kukkusin päris eksamil läbi, sest seal on ikka palju küsimusi, mida proovikal ei ole ja raskemad ka.

  • Avatar
    Vasta Tiina 22. aprill 2018 at 14:37

    Mina tegin nii ammu, et ei mäletagi enam, aga tütar tegi alles. Tema jaoks oli mingi selline küsimus jabur, et mis segav juhti sõidu ajal. Üks vastustest oli seotud jonnivate lastega tagaistmel. Ta oli nii vihane, et mismoodi need jonnivad lapsed üldse sinna autosse saavad ja teda nad ei segaks, sest tema ei lase neid autosse :-))))) NO tal pole ka veel lapsi. :)))

  • Avatar
    Vasta Pille 22. aprill 2018 at 13:48

    Tegin autojuhiload 3 kuuga ära, vist isegi rutem. Autokool oli ise minu jaoks kerge. Kartsin esimest sõitu väga. Harjutasin platsil natuke ja siis sõitsin. Muuseas teist korda oma elus. Nojah, tol hetkel olin 19-aastane. Pea haaras tol ajal hästi ja liiklusseadus on minu jaoks loogiline.
    ARK teooria oli lihtne. Sain kohe läbi. Aga sõidueksamis kukkusin esimene kord läbi. Põhjuseks toodi see, et ma ei vaata piisavalt palju tahavaatepeeglitesse. Teine kord sain juba läbi, jee!
    Aga kuu aega hiljem tegin autoga avarii, kus üks inimene sai ka vigastada. Libe oli ja ei saanud pidama. Tol ajal olin nii vihane enda peale, et ei tahtnud enam autorooli istudagi. Siiski võtsin ennast kokku ja sõitsin edasi. Nüüd on mul load olnud juba 13 aastat. Ja mulle meeldib väga autoga sõita. Võin sõita ükskõik millise autoga – andke lihtsalt kätte. ?

  • Avatar
    Vasta Eleri 22. aprill 2018 at 13:46

    Mina sain load 3-aastat tagasi ja tegin ära 5kuuga, teooria oli minu jaoks lebo, lahendasin liiklustestide raamatut, kui ka netis olevaid. Teooriaeksam Arkis oli ka minu jaoks lihtsam, sest tegin 0 veaga ära, erinevalt kooli omast ?muidugi oli seal ka 60 küsimust ja kui pooled tehtud sai, siis oli kuhugi jube kiire ja viimased pooled tegin kiirelt ära ja siis tekkis 5 viga, aga sain läbi? ARKi sõidueksami tegin teisel korral ära, sest esimene kord külgboksi tehes tagurdasin vastu äärekivi 2 korda ja siis kukkusin läbi. Muidugi oli mul esimene kord ka jube närv sees, aga teinekord läksin ilma närvitsemata ja tegin ära ?

  • Avatar
    Vasta lillllll 22. aprill 2018 at 13:04

    Käisin autokoolis 15-aastaselt, lõpetasin, kui olin 16. Teooria oli kõvasti raskem, kui sõit – ARKi teooria nt kukkusin esimese korraga läbi, sest need küsimused ajasid hirmsasti segadusse. Praegu, 6 aastat hiljem ei tea ka veel nendest kindlustusasjadest mitte tattigi. Sõitmine tuli aga lihtsalt – ARKist sain esimese korraga läbi nii “piimakaid” tehes kui pärislubade puhul. Kui Tallinna ARKis saad enda eksamineerijaks sellise vahva onu nagu Vitali, oled õnnega koos – tema võttis mu eksamit vastu kahel korral, mõlemal korral tegi ta oma toreda suhtumisega eksamikogemuse üli stressivabaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Hmm 22. aprill 2018 at 11:26

    Mina tegin lube kokku 9 aastat. Eelmine aasta oktoobris sain siis vahtralehed autole. Kool sai läbi 3 kuuga ning siis tuli 9 aastane paus sisse, sest ma lihtsalt kartsin liiklusesse minna ja seetõttu ei läinud ka ARKi eksameid tegema. Teooria oli kindlasti natukene raskem minu jaoks koolis, sest see eksam on nii meeletult pikk. Sõidueksam oli koolis mul lebo. Sõitsin parklasse ja parkisin auto ära, eksamineerija läks u 30min poodi (eksam on 45min) ja tagasi tulles palus kooli tagasi sõita ning ütles, et eksam läbitud. Ütleme nii, et selline eksam ei kasvatanud küll minus kindlustunnet, et võiks liiklusesse minna.
    ARKis tegin mõlemad eksamid ilma ühegi veata. Teooria omaga oli nii, et ma hommikul kodus harjutasin neid teste sealt maanteeameti kodulehelt ja siis eksamil olid viimase testi küsimused enamuses ?.
    Aga sulle edu autokoolis!

  • Avatar
    Vasta Breti 22. aprill 2018 at 10:12

    Need küsimused esimese hooga ebaloogilised aga lõpuks kuluvad lihtsalt pähe ? Käin juba 6 kuud autokoolis ,lube veel ei paista tulevat ?
    Teooria on ikkagi see raskem osa ?
    Tipp küsimus oli ;” mille jaoks on tuuleriiv mõeldud ?”
    Vastuse variant :” Roolis porgantide riivimiseka.” ???

  • Avatar
    Vasta shaina 22. aprill 2018 at 09:44

    Minul on lubade saamisega pikem lugu, aga nüüdseks ka olnud load 5 a ja õppisin ARKi testiks e-õppe keskkonnas (autokooli paberid olid mul juba olemas väga ammusest ajast, lihtsalt ARKi eksamit ei olnud teinud).
    Tahtsin öelda, et 5 a tagasi olid ARKi eksamil samad küsimused, mis e-õppes, ainuke asi oli see, et vastused olid teises järjekorras. Kuna mul olid ka vastused pähe kulunud, siis tuli jälgida ARKis, et ma ikka loeksin vastusevariante ka enne kui vastan 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 22. aprill 2018 at 09:23

    Mulle iseenesest tundus keerulisem teooria, kuna sõita oskasin juba enne autokooli ja mälu on nagu ta on 🙂 aga tegelikult tegein teooria kohe ära, sõidueksamil läksin aga hullult närvi, sest see auto, millega harjutanud olin(minu cooper) oli just selleks päevaks katki läinud ja eksamiks anti mingi suur bmw 😀 Kukkusin esimese raksu läbi ja teisel korral sain siis tehtud alles. Nüüdseks ei ole mul vahet, mille roolis istun. Tegemine võttis täpselt nii kaua, kui järjekorrad lubasid äkki kolm kuud u kokku. Praegu on tegemisel bussijuhi load. Kool ja sõidutunnid tehtud ja arki teooria ka aga kuna vahepeal ei saanud sõita ja eksameid ei olnud, pean selle teooria ilmselt uuesti tegema, järgmisel kuul aegub teooria ära 🙁

  • Avatar
    Vasta A . 22. aprill 2018 at 09:21

    Autokooli lõpetasin märtsis, arkis teooriast sain kohe läbi aga sõidueksamiga läks aega 😀 alles 3nda korraga sain oktoobris läbi 😀

  • Avatar
    Vasta K2 22. aprill 2018 at 09:12

    Ma tegin juhiload ära enne 18-aastaseks saamist (täpselt sünnipäeval sain plastiku kätte), isa soovil. Õpe oli kiire ja intensiivne (isa tegi juhendajapaberi ja sõitsime nii, et vere maitse oli suus), poole aastaga load käes, kusjuures eelnevalt roolis olemise kogemus puudus. Kurb on see, et täna ma sõitmist ei naudi, istun rooli nii harva kui võimalik ja sellest tulenevalt on sõiduoskus läinud ka konarlikumaks (võrreldes autokooli lõpuperioodiga, kui kõik liigutused olid juba üsna sujuvaks timmitud ja ohtlikke olukordi tekitasin liikluses vähe kui üldse). Üheks põhjuseks, miks ma autosõitu ei naudi on just see sama peale pressitud manuaalkäigukast. ÕUDNE! Praegu kahjuks ka pereautoks manuaalkastiga auto, millega ma sõidan ainult siis, kui vältimatu olukord. Järgmiseks lubas mees siiski muretseda automaatkastiga auto, sest kaua ta sõidutab oma lubadega naist nagu taksojuht :). Need haruharvad korrad, kui on põhjust mehe tööauto rooli istuda, mis on automaatkastiga, on elu täitsa lill! Sõidaks kohe täitsa vabatahtlikult, kui ainult lubataks 🙂

    • Avatar
      Vasta Maria 22. aprill 2018 at 10:08

      Miks peab mees auto ostma, miks ei saa ise ostetud?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 22. aprill 2018 at 10:29

        haha, mida küsimust 😀

      • Avatar
        Vasta K2 22. aprill 2018 at 12:36

        Küsimus on aus. Tegemist meie omavahelise kokkuleppega, mis puudutab kinnisvara ja muid varaliike.

        • Avatar
          Vasta Maria 22. aprill 2018 at 23:44

          ?Eks ma lihtsalt ise selline, et mehe taga ei oota, teen ise.. Argitan rohkem naisi ise tegema ja oma materiaalse heaoleku eest vastutama. (see ei olnud uldse troll kusimus
          ?)

  • Avatar
    Vasta Hanna 22. aprill 2018 at 08:49

    Mina läksin mai lõpus autokooli ja load sain kätte septembri alguses. Ma tõesti ei saa aru, kuidas mõni venitab seda nagu püksikummi.. kui omad rahad mängus ja tõesti tahe on ära teha, siis lihtsalt õpid nii koolis kui kodus ja tehtud need saavadki. Nüüd juba 5 aastat load olnud ei kahetse päevagi:)

    • Avatar
      Vasta K 22. aprill 2018 at 13:47

      Jah, mina olen ka selline inimene olnud, kes kõik asjad alati kohe suure kohusetundega ära teeb aga just autokooliga ma “venitasin püksikummi”, kuna hirm liikluse ees oli suur ja sõiduõpetaja pehmelt öeldes närvihaige, kes pani rooli taga nutma ja karjus.
      Jah, nüüd küsite, et miks sõiduõpetajat ei vahetanud aga just sellised närvihaiged õpetajad suudavad niigi ebakindlas õpilases teinekord tekitada tunde, et “oledki maailma saamatum” ja ei julge tänu sellele ka õpetajat vahetada!
      Lõpp hea kõik hea, mina tegin oma lube peaaegu 1,5 aastat, just tänu sellele, et õpetaja tekitas suure trauma ja jätsin poole aastase pausi sisse.
      Lõpuks sain enesekindluse sisse hoopis oma sõbra juhendamise kaudu ja tegin kõik eksamid esimese korraga ära!
      Nii, et ei ole mitte alati kõik must-valge 😉
      Valige õpetajaid väga hoolega, kui juba natuke tundub õpetaja ülekohtune ja tunnete, et ei ole klappi siis vahetage kohe!

  • Avatar
    Vasta Angela 22. aprill 2018 at 08:25

    5 kuud tegin 🙂 Kõik eksamid sain esimese korraga tehtud, aga tōesti autokooli testid olid mu meelest ka palju keerulisemad kui ark omad.

  • Avatar
    Vasta Kiivi 22. aprill 2018 at 07:18

    Kartsin sõitu alguses, kuid mul oli nii hea õpetaja, et peagi hakkasin rohkem teooria pärast muretsema. Koolieksamid ongi alati raskemad, meil oli teoorias 60 küsimust ja võis vist olla 4 viga äkki. Esimene kord kukkusin läbi, aga see oli nii hirmus piinlik, et pärast seda võtsin testiraamatu ja liiklusseaduse ning töötasin viimse kui testi läbi – lugesin küsimust, otsisin selle kohta liiklusseadusest paragrahvi ja vastasin selle järgi. Lõpuks kulusid osad paragrahvid ka pähe ja uskumatu, aga see asi hakkas tunduma huvitav. Korduseksami ja arki eksami sooritasin juba veatult. Autokooli tegin kolm kuud ja siis ootasin kuu aega arki sõidueksamit ?. Kokku siis neli kuud.

  • Avatar
    Vasta Krissu 22. aprill 2018 at 06:54

    Autokool oli rangem ütleks, eriti sõidu osas. Arki tegin esimese korraga ära ja avanes veel võimalus teooria ja sõit samal päeval teha. Nüüdseks load siis 6 aastat olnud.. a kes ikka sõita oskavad, neid siiski naljalt mitu korda läbi ei kukutata. Siis peab juba seal kahe kõrva vahel miskit valesti olema ja minu meelest parem ongi, kui nad ennem liiklusesse tulemist korraliku kooli saavad, kuna vahel vaatan küll, et mõni vist ostnud endale load.. ?

  • Avatar
    Vasta Mel 22. aprill 2018 at 02:30

    Mina tegin autokooli 2ra 3 kuuga. Teooria oli raske ja paljudel juhtudel olin samamoodi nagu sina, et “mida kuradit?”, aga ma v6tsin ka endale nö autokoolip2evi, kus reaalselt 5 tundi j2rjest lahendasin teste ja iga testi l6pus vaatasin vead yle, j2tsin meelde ja lahendasin samu teste umbes 3 korda uuesti, nii kaua kuni vastused p2he kulusid. Minul oli liiklusõppe töövihik, kus olid kõik kysimused ja vastused ja siis mul oli suur vihik ka, kuhu k6ik oma testi vastused kirjutasin, siis oli kohe hea ylevaade, et mis kysimus valesti l2ks. Aga k6ik autokooli teooria küsimused tulevad ARKIs ka, minul oli vist ainult 2 nö üllatuskysimist, mida ma varem polnud n2inud ja need olid ka minu ainukesed vead ARKi teooriaeksamil 😀 Autokooli s6idueksam l2ks mul h2sti, ARKis kukkusin s6idu esimene kord l2bi, sest olin mega mega n2rvis ja tegin lolle vigu, aga teine kord l2ks paremini ja sain l2bi. K6ik eksamid tegin Tallinnas. Edu sulle! 🙂

  • Avatar
    Vasta Siil 22. aprill 2018 at 00:07

    See erinev kellele mis raskem on. Minule oli sõit raskem, teooria lihtsam.
    Kooli teoorias võis olla 60st 1 vale. Arkis 30st 2 vale.
    Mõlemad esimese korraga tehtud. Lube tegin 8 kuud, 2×2 kuud ootasin ark sõidu järjekorras.
    Kui lahendad neid teste ark kodukal siis ei soovita. Seal vähe küsimusi sisestatud ja pole uuendatud ka ( liiklusseadus muutunud). Varsti võid märgata, et ükski küsimus pole võõras. Ark teoorias tulid mul hoopis teised küsimused.

    On olemas ka app liiklustestid. Seda ka ei soovita. Seal rohkem küsimusi aga palju on vigaseid vastuseid. Õpetab valesti.

    Kõige turvalisem valik on ” liiklustestid” raamat. See 3x läbi teha ja saad kindlasti eksamil läbi. Seal on 64 testi, igas testis 15 küsimust. Kokku siis ligi 1000.

    Kunagi lugesin kuskilt välja, et oled juba autokoolis käinud?? Sinu vanemates postitustes.

  • Avatar
    Vasta Getu 21. aprill 2018 at 23:52

    Autokool teebki rasked ülesanded, et eksamitel tekiks tunne, et ” oo, seda ma ju oskan”. Ära muretse 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 21. aprill 2018 at 23:16

    Mina tegin kooli korvalt ja soite sain selle vorra teha harvem, kuna kaisin teises linnas koolis. Kokku vist akki kaks aastat?? Aga samas ma venitasin argiga ka nii kaua kuna mott oli nii maas. Autokooli teooriat ma vist kaisin sada korda tegemas?? ja lopuks tegin 1 veaga ara ja soidu tegin teise korraga ara. Argis jalle teooriaga oli see, et 3 korda kaisin tegemas, esimene kord lootsin lihtsalt, et saan tehtud, kuna iseenensest olin ennem palju oppinud aga eii, mingi 9 viga oli vist. Teisel korral oli mul 1 viga rohkem ja kolmandal sain 1 veaga tehtud?? Soit oli uldsee paras huumor, viiendal korral vist sain lopuks load katte. kaks korda eksamineeria utles mulle, et ma ei suuda maha rahuneda, et ma olen liiga pabinas rooli taga jms. Lopuks ma motlesin, et ma ei saagi neid lube aga viimasel korral sain lopuks katte.

  • Avatar
    Vasta Maria 21. aprill 2018 at 23:03

    Iirimaal kaib asi hoopis teistmoodi, meil autokooli polegi.
    Ise ostad raamatu, opid pahe, bookid omale testiks aja, saad rohelised load katte, siis void juba soitma hakata, ise otsid endale istructori 12 soidutundi on kohustuslik, kui need tehtud void eksami bookida ja kui labi saad on load kaes.

  • Avatar
    Vasta Kristin 21. aprill 2018 at 22:59

    Lubasid tegin ainult 2 kuud, teooriad kiirelt ära ja siis sõitu. Sõit tuli päris kiirelt, eks praegu päris perfektne pole, aga vast teised sõitjad mind ikka kiruma ei pea 😀 Autokooli teooriatest oli ikka väga hull mu meelest, ARK lihtsam. Võibolla on sul olemas ja pole märganud jutust, aga soovitan osta liiklustestide raamatu. Seal on päris palju samu küsimusi, mis võivad tulla eksamil ja üldiselt aitab ka palju.

  • Avatar
    Vasta A. 21. aprill 2018 at 22:33

    * Autokoolis oli raskem teooria, kuigi sõitmist kartsin ka alguses väga. Sõitma hakates aga selgus, et see polegi nii hirmus midagi. Mul muidugi oli hästi meeldiv sõiduõpetaja ka. Teooriat ajasin omale ikka hullult pähe. Teste lahendasingi pmst niikaua, kuni kõik oli peas ja vigu enam ei teinud. Üksikud asjad, mida kirjutasin enda jaoks eraldi välja ja lihtsalt õppisin pähe (umbes nagu need sinu keerulised testiküsimused). Lõpuks kooliteoorias tulid üldse mingid sellised küsimused sisse, mida üheski testivihikus näinud polnud. Mingi tulede huinjaa, millega ma juba õppimise ajal nii hädas olin, kuna igal pool nimetati erinevaid tulesid isemoodi. Igatahes sain koolis ühe korraga sooritatud nii teooria kui sõidueksami. Teooria oli muidu ARKis lihtsam.
    * Kuna teooriaeksamitega mul lõppkokkuvõttes kummaski kohas probleeme polnud, siis saan rääkida vaid sõidueksamist, mis minu jaoks oli ARKis raskem. Esimesel korral kukkusingi läbi. Usun, et vaid seetõttu, et närv vedas alt. Oli parasjagu närvihaige eksamineerija ka. Teisel korral sain läbi.
    * Lube tegin… vist umbes pool aastat?? Täpselt ei mäletagi. Oleks saanud ka kiiremini, kuid ma ei tahtnud väga kiiresti sõidutundidega ühele poole saada, kuna 1) pmst võib need tunnid ka nädalaga ära teha, kui õpetajal vaid aegu nii palju pakkuda oleks, aga ma tahtsin asja pikemalt seedida ja seljataguseid sõidutunde pikemalt endamisi analüüsida; 2) olin oma sõiduõpetajasse nii kõrvuni armunud (ilma tema teadmata muidugi), et kahju oli igast sõidutunnist, mis otsa sai. Tegin lausa pausi sisse, et neid kohtumisi tulevikuks veel jaguks 😀 Haha.. No hale ikka tagantjärgi mõelda. Arkis läbi kukkudes olin õnnelik, et haaa, mul on ettekääne lisatunde saada.

  • Avatar
    Vasta Hh 21. aprill 2018 at 21:21

    Ma tegin teooria autokoolis 2 korraga ära. Selleks hetkeks olin reaalselt omale küsimused pähe suutnud jätta. Sõidueksam autokoolis oli mööda inimesed, kuna õpetaja oli juba tuttav siis polnud midagi. Arki teooria oli mega lihtne, aga enne sõitu oli mega mega närv sees, aga õnneks on enne kui nad arvestama hakkavad lasevad hetke sõita, et masinaga tutvuda. Selle ajaga juba suutsin endaga rahu teha ja sain sealtki esimese korraga läbi. Lihtsalt ajutööd tuleb teha ja end maha rahustada. ?

  • Avatar
    Vasta TD 21. aprill 2018 at 21:17

    ARK teooria sai esimese korraga tehtud, kuigi kooli teooriat sai 5x tehtud enne kui läbi sain. Sõit oli kergem ja esimese korraga sai tehtud, ilma lisasõidutunde juurde võtmata kui kooli tunnid täis said.

  • Avatar
    Vasta K 21. aprill 2018 at 21:16

    Minu jaoks oli raskem sõit, võtsin peale kohustuslike tundide läbimist ka lisatunde. Manuaaliload tegin siis.
    Minu arvates oli ARK-i teooriaeksam keerulisem kui kooli oma, sest seal oli paar sellist küsimust, mida ma varem näinud ei olnud ning hakkasin endas kahtlema. ARK-i teooria jaoks harjutasin nelja moodi: liiklustestide vihik, liiklustestide app, teooria.ee testid ning enda autokooli testid. Mulle nii väga meeldis neid teste lahendada. 😀
    Lubade saamiseks kulus mul täpselt 5 kuud- 21.03 läksin autokooli ja 21.08 sooritasin ARK-i sõidueksami esimese korraga. 🙂

  • Avatar
    Vasta BB 21. aprill 2018 at 21:14

    Kokku tegin autokooli 6 aastat 😀
    Esimest korda läksin autokooli kui ootasin oma esimest last. Teoori eksam sai tehtud ludinal ilma vigadeta 😀 Olin täitsa viimast lõppu rase, teised saadeti tulemust ukse taha seisma ja ootama. Mulle veel öeldi,et ma istuks ikka klassis edasi 😀 Siis sain ainult paar sõitu tehtud aga kuna beebikõht oli tohutusuur, siis sinnapaika see jäigi.
    Uuele katsele läksin umbes 2-3 aastat hiljem. Seekord siis sain tehtud kõik kohustuslikud sõidutunnid ja veidi veel pealegi. Aga sinnapaika see jälle jäigi, tuli isiklikus elus raske aeg.
    Kolmas katse: otsustasin,et 3 on kohtu seadus ja et nüüd lähen siis lubade järgi. Teooria eksami pidin uuesti tegema,sest see oli ära aegunud. Äkki kehtis mingi aasta aega. Taaskord läbitud, 1 viga. Aga no teooria tundus mulle täiesti lebo alati, seda ma ei põdenud ka üldse. Sõitu ikka kartsin alati ja kõik sees värises ja näpud olid krampis rooli ümber. Aga see oli vast pigem sellepärast,et mulle ei meeldi kui keegi pingsalt passib,mida ja kuidas ma teen 😀
    Noh ja lasti mind siis lõpuks ikka läbi. Mäletan,et pärast ühte sõidutundi veel valasin pisaraid, kuna pidin veel mõned sõidutunnid võtma aga kallis lõbu ju. Tollel ajal olin veel kahe lapsega üksikema kah,ega raha ei kasvanud just puu otsas.
    Arki teooria proovieksam nende neti lehel on tunduvalt kergem kui päris eksam. Nii igaks juhuks mainin, et sa ootamatult ei üllatuks ja liiga lebolt ei võtaks 🙂 Mul elukaaslane käis alles aasta lõpus. Eksamile minnes oli suht kindel, et teeb ära ja oskab jne. Ukse taga ootasin ja ootasin ja ei tule teda ega tule. Lõpuks tuli, näost jummala valge. Õnneks ikka sai läbi aga ütles,et väga palju selliseid küsimusi, mida proovikates polnudki ja lisaks sellele veel väga palju küsimusi, mis sõnastatud veidike teisiti ja kohe tähendus muutub jne. Väga tähelepanelik tuleb olla.
    ARKi sõidueksami ma ühe korra kukkusin läbi. Aga noh see oli pigem arusaamatuse tõttu aga samas oma lollus, et oma aju ei kasutanud ja ehmatasin käskluse peale ära ja panin äkki pidurit. Tollel hetkel ohtlikku olukorda ei tekkinud aga oleks võinud kui oleks mujalt auto tulnud. Ma lihtsalt ei saanud aru, mida mult saada taheti. Teise korraga sain läbi, kuigi olin surmkindel, et kukun läbi, nimelt oli mul jälle sama eksaminaator.
    Elukaaslane ml tegi nüüd eelmise aasta detsembri algul load. Arkis sai ühel päeval läbi teooria. Läksime koju, et paneme siis sõidueksamile kah ajal. Pfffff…..aegasid oli vabasid alles mingi 2 kuu pärast. Vaatasime muid tuttavaid linnu kah. Suht sama teema. Aga siis…..Paidesse oli järgmiseks päevaks kohe aeg. Klõps bronnis selle ära ja minek. Läksime siis Paide linna tundma õppima 😀 Noh ja järhmisel päeval kah veits enne eksamit tiirutasime ringi ja googeldasime Paide linna keerulisi kohti. Eksam sooritatud.
    Mul nüüdseks load juba 4 aastat ja vana proff juba 😀 Üks kõige paremini kulutatud 1000 € mu elus. Aaa ja olin 28a kui load sain lõpuks….see oli üks mu eluunistusi, mille saavutasin. Väike asi aga suht võimas. Üks samm, mis pani mind tundma,et olen ligemal täiskasvanuks olemisele 😉

  • Avatar
    Vasta Kodanik 21. aprill 2018 at 21:03

    4 kuuga sain load kätte, sõit oli vist keerulisem

  • Avatar
    Vasta Liina 21. aprill 2018 at 21:00

    Soovitan liiklustestide äpi tõmmata. Kui need mitu korda läbi teed, siis teed kindlalt teooria nii autokoolis kui ka ARK-is ära. Autokooli teooria oli raskem, ARK-is mul vigu polnud. Tegin autokooli 2,5 kuuga ära. Ühe lisatunni võtsin enne ARK-i eksamit. Tegin esimese korraga ära. Pead lihtsalt zen rahulik olema ja mitte palju ette põdema. Järgid eksamineerija korraldusi ja üle ei tohi mõelda. Tegin manuaali load ja maanteeameti autol on isegi tuluke pöörete juures, mis näitab, kui käiku on vaja vahetada. See ilmselt on uuematel autodel ka (lihtsalt nendele infoks, kes käiguvahetuse pärast muretsevad). Mõned küsimuste vastused ongi sellised, mis tuleb pähe õppida 🙂 vb oli sellised küsimusi max 7

  • Avatar
    Vasta Liis 21. aprill 2018 at 20:38

    Sõit oli raskem, vähemalt esialgu. Ma esimest korda käisin autokoolis aastal 2000 ja kukkusin siis kolinal 2 korda ARKi eksami läbi just sõidu pärast. No ja ega ma tegelikult sõita ei osanud ka. Nüüd 4 aastat tagasi läksin uuesti beebi kõrvalt, sest oli reaalselt vaja autoga sõitma hakata ja motivatsiooni seda rohkem. Mõtlesin peale igat sõidutundi, et ma ei hakka iiialgi autosõitu nautima, aga kuskil poole pealt hakkas minema paremini ja lõpuks sain norm sõidutundidega hakkama. Muidugi tegin mehega ka õppesõitu, ta selline vana rahu ise ja jube mõnus.
    Teooria on täiesti õpitav. samas pean tõdema, et oli ka paar asja, mis olid täiesti arusaamatud ja need tuupisin lihtsalt pähe. Eriti need tehno küsimused.
    Eksamitest oli ARKi eksamid lihtsamad. Ma enne sõidueksamit lugesin igasuguseid õuduslugusid ja mäletasin veel omast kogemusest kui õudne see oli. Kuid kui nüüd olen inimestele rääkinud oma sõidueksamist siis tehakse suured silmad, et mismoodi nii saab. Pmst sõitsime alguses ringi, siis Szolnoki juures ülekäiguraja juures oli fooris roheline ja ma hakkasin tee ääres inimesi vaatama, sest need seal ju astuvad jumala suvalt teele. ise ei pannud tähele, et samal ajal hakkas roheline vilkuma. eksamineerija ütles, rahustas mu kohe maha ja ütles, et ära rabele ja vaata kui ilus ilm on ja inimestel on tööle nii kiire, aga samas meil on aega küll ja kulgeme omas tempos. terve ülejäänud eksami aja sõitsime mõnusalt lobisedes täiesti vabas õhkkonnas.
    ma mäletan, et autokooli läksin 15. mai, kooli sõidueksam oli 1. augustil ja arkis käisin 4. sept. nii, et kokku läks siis 4 kuud.

  • Avatar
    Vasta Glara 21. aprill 2018 at 20:35

    Minule oli sôit raskem. Lube tegin kokku 5kuud, vötsin kokku 120h sôitu 😀 3x nàdalas kàisin sôitmas.
    Raskem oli arki eksam, nàrv oli ka sees rohkem. Tegin 1 korraga àra.

  • Avatar
    Vasta Mmm 21. aprill 2018 at 20:24

    Nende äppide kohta ütlen seda, et tuttav politseinik ei soovitanud neid õppimiseks kasutada, sest sealt tuleb vahepeal “head” kelbast.
    ARKi proovi-teooriaeksami kohta ütles minu sõiduõpetaja Autosõit OÜ-st, et nende järgi pole mõtet ka õppida, sest seal on mingi 1-5% kõikidest küsimustest ja eksamit lahendades tulevad kordamööda ainult need küsimused.
    Mina tegin oma lube autokooli algusest arki sõidueksamini 8 kuud. Autokooli teooriaeksamil antakse sulle (ilmselt on Tallinnas samamoodi nagu minu kodulinnas) 4 lehte sellest testidevihikust. Ma ei tea kas sa täidad seda ka muidu vabal ajal? Kui ei, siis väga soovitan, sealt õpib väga palju juurde ja kuna teooriaeksam nende järgi tehakse, siis läheb neid teadmisi nii-või-naa vaja. Arki teooriaeksami raskeim osa oli “Valmis” vajutamine ??. Aga siis mõtlesin, et kukun läbi siis kukun, mis sitasti see uuesti. Sain esimese korraga läbi. Autokooli sõidueksami parkimised läksid niiii aiataha, kui võimalik, kuid sain siiski läbi. Arki sõidueksamit tegin hea mitu korda, siis tulid parkimised perfektselt välja. Esimese sõidu ajal tegin halva vea, sain ise ka aru sellest. Teise sõidueksami kukutas eksamineerija mind küll nalja pärast läbi ? Kolmas kord, ilusal päikselisel augustikuu päeval sain oma kauaoodatud kaunikesed (load) kätte.

  • Avatar
    Vasta K. 21. aprill 2018 at 20:20

    Kaks viga testist. Mõlemal korral kahtlesin ja viimasel hetkel märkisin lisa vastuse ka ära. Oleks pidanud ikka esimese arvamuse juurde jääma.
    Muide pole päevagi autokoolis käinud ega midagi. 🙂

    • Avatar
      Vasta K2 22. aprill 2018 at 09:03

      Tundub, et te teinud sellisel juhul juhilube Eestis, sest Eestis on koolituskursuse läbimine enne lubade saamist kohustuslik (ilma tunnistuseta ei võeta maanteeametis jutule).

      • Avatar
        Vasta K. 22. aprill 2018 at 13:24

        K2 sa vist ei oska väga hästi postitutst lugeda.
        Vaid antud testist, mida Mallukas siin jagas. Selles oli kaks viga sees ning ma pole päevagi autkoolis käinud ehk ma pole elus sees rooli taha sattunud ega liikluses muud moodi osalenud kui jalakäijana.
        Kuigi tore, kui kusagilt ridade vahelt loetaks ma ei tea, mida välja.

        • Avatar
          Vasta K2 23. aprill 2018 at 07:58

          Minu kommenaar ei olnud mõeldud nähvavalt või teid halvustavalt. Vabandan, tõesti eeldasin (eelkõige postituse lõpus püstitatud küsimus(t)e põhjal, et jutt oli juhilubade tegemisega seonduvast. Igal pool käivad need asjad erinevalt ja ei maksa pahandada, kui julgesin (küll ekslikult) arvata, et tegite juhiload väljaspool Eestit. Sellegi poolest olete kiitust väärt, kui ilma ühegi kursuseta ja vaid jalakäijana/kaasreisijana olete liikluses toimuvast hästi arusaanud.

  • Avatar
    Vasta Ülle 21. aprill 2018 at 20:19

    Kokku 3 kuud, õppima hakkamisest lubadeni. Eksami tegin korraga ja mõlemad samal päeval, tol ajal oli see võimalik. Oleks kiiremini ka saanud aga õppesõidu ajal oli mul paar nädalat käsi kipsis. Tegin ainult 11 tundi koolis, sõitsin kodus isa autoga, teooria tegin selgeks juba jalgrattalubade taotlemise ajal, minu meelest palju uut juurde ei tulnud. Proovisin teste ka siis teha kui mees hiljuti mootorratta lubasid tegi, praegu tekitab segadust see, et õigeid vastuseid võib olla mitu, muud nagu pole.

  • Avatar
    Vasta Anneli 21. aprill 2018 at 20:14

    Häbi kirjutadagi kaua ma juba neid lube teen.. neljas aasta jookseb juba. Autokooli teooriaeksam on raskem jah, käin ka autosõidus ja mul oli e-õpe, kus pärast teatud teemade läbimist pidi siis käima kohapeal testi tegemas. Neid pidin ka mitu korda tegema. Lahendasin küll teste kodus aga ikka sattus mõni selline küsimus, mida polnud näinud ja närv ka sees. Autokooli teooria eksamilt kukkusin ka läbi aga lubati kohe uuesti proovida ja siis sain napilt läbi. Arki teooriat olen 2 korda teinud, mõlemad korrad sain läbi, lihtsalt esimene aegus ära vahepeal. Ma soovitan küll enne arki eksamit seda proovieksamit lahendada, vähemalt mul olid 90% küsimustest samad aga oli ka selliseid, mida pole jällegi kuskil enne näinud ja siis hakkan kahtlema oma valikus.
    Sõitudega on nii, et ma olen hull pabistaja. Kui keegi istub kõrval ja jälgib su tegutsemist, no ajab pabinasse ja siis teen vigu. Mulle üldse mingi esinemine ei meeldi. Autokooli sõidueksamil tuli välja kõik, mis mu sõiduõpetaja oli valesti õpetanud.. ühesõnaga proovisin 2x teha eksamit ja siis see õpetaja ütles, et teeme paar niisama tundi ja siis proovid uuesti eksamit. Siis sain eksami tehtud.
    Siis aga olin viimast kuud rase ja arki ei jõudnud. Nüüd jälle rase ja loodan suveks load kätte saada. Ühe korra olen eksamilt läbi kukkunud. Tundsin end juba päris hästi roolis, et ohh polegi väga hull, saab hakkama ja siis märkasin sissesõidu keelu märki liiga hilja ja läbi mu eksam saigi.
    Mai lõpus 2 katse. Üritan võimalikult palju sõidutunde võtta vahepeal aga no ei klapi need ajad kuidagi mu töö ja mehe tööga, sest keegi peab last ka hoidma, kui ma sõitmas käin. Siis saangi käia kord nädalas kui hästi läheb..nüüd pole kuu aega sõitnud, 2 nädalat olime haiged ja pidin kõik tühistama ja muud ajad ei sobi. Usun,et kui saaks ka iga nädal käia mitu korda sõitmas,siis oleks ka load juba käes. ?

  • Avatar
    Vasta Liis 21. aprill 2018 at 20:13

    Lube hakkasin tegema 3 aastat tagasi veebruaris ja mai keskpaigas oli tehtud. ARK teooria on ikka oluliselt lihtsam, kui autokooli oma. Minu jaoks oli sõit veidi lihtsam, aga ma ei saaks ka öelda, et teooria raske oleks olnud. Tüütu ainult. Autokooli eksamid tegin esimese korraga ära, samuti ka ARK teooria, kuid ARK sõitu tegin 2 korda. Esimene kord olin lihtsalt liiga närvis ja tegin selle lolli vea, et võtsin ühe lisa sõidutunni täpselt ennem eksamit. Niigi on närv sees ja see sõit ajas veel rohkem närvi 😀

  • Avatar
    Vasta Kärt 21. aprill 2018 at 20:07

    Tegin teooria.ee e-õppekaudu autokooli, kuna väikse lapse kõrvalt hea ise valida millal õpid. Kui vähegi neid loenguid kuulanud/materjali õppinud siis juba tead ka et, kariloomi ajav inimene on juht. Ma hullult põdesin kooli teooria eksamit, kuna see nagu karmim ja ma harjunud ju arvutis tegema. Aga sain läbi esimese korraga..vigu oli küll maksimaalselt aga osad olid nii lambikad sest ma ise hakkasin asja vaatama yhest ja teisest küljest jne. Arkis tegin lebolt 5minutiga 100% teooria. Tundus kyll nii lebo, et ma kyll ei saa prlt aru, kuidas see raske tundub..vaata loenguid ja loe õpikut ja kõik selge. Iseasi aga sõidueksamiga 2x juba suht pisivigade pärast läbikukkunud ja nyyd ootan uuesti oma korda..nõme on see, et 2k oled vabalt oote järjekorras enne kui uuesti saad teha..seega arvan, et kui suveks saad autokooli läbi ja tehud eksami siis ARKiga arvesta ikka oma pool aastat juurde veel enne kui load saada võid. Minul 6.dets Ark teooria tehtud ja mais nyyd uuesti 3.kord sõidueksamil..autokooli lõpetasin novembri keskel 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. aprill 2018 at 20:05

    Autokooli sõidueksam valmistab sind ARKi jaoks ette ja sellepärast ongi seal raskemad küsimised. ARK on tõesti lihtsam. Läbisin ise esimese korraga, kui ei eksi oli isegi üks viga. Ise lahendasin testivihiku ära ning netist veel küsimusi peale ja sellisel juhul on väga raske läbi kukkuda. Usun et saad ilusti hakkama 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. aprill 2018 at 20:00

    Minu jaoks oli sõidueksam raskem kui teooria. Lihtsalt närvide pärast, hull pinge oli peal. Autokooli läksin septembris ja 22.12 olid load käes. Tegin manuaali load aga sõitnud olen enamiku aja automaadiga. Paar korda aastas on vaja manuaaliga sõita. Automaadiga on ikka mõnusam ?

  • Avatar
    Vasta Kristhel 21. aprill 2018 at 19:33

    Lahendasin ainsana oma grupist neid teste ka kodus, söögi alla ja peale ja tänu sellele sain ka ühena vähestest kohe teooriast läbi. Kindlustuse küsimused ongi keerulisemad, sest need võivad ajas muutuda. Mul oli vist 1-2 vale vastust äkki ja need olidki kindlustuse kohta. Teooria tegin lebolt ära. Samas kui enamik neid “bemmikumme” kes käisid tunnis magamas ja nätsu närimas, kukkusid lahinal läbi 😀

    Sõidud olid mul kõik viisakad ja eeskujulikud. Kuid sõidueksamist kukkusin läbi viimases ülesandes ehk mäkketõus, sest tollased autokooli autod olid räiged romud ja ma olin harjunud ainult siduriga/piduriga mäkketõusu tegema aga selle masina pedaali võisid läbi põhja pigistada aga ikka ei reageerinud. Vajusin 30 cm tahapoole ja kõps, läbi. Oleks läbi lastud kuid poleks olnud autokooli sõiduplatsil 😀

    Teise tunni tegin silmagi pilgutamata ära ja load käes 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 21. aprill 2018 at 19:32

    Minul läks autokooli teooriaeksamiga ikka väga kaua aega. Kuid arkis tegin ära esimese korraga, oli kordades lihtsam.

    Aga tagantjärgi mõeldes nägin sõiduga rohkem vaeva ja kulutasin rohkem närve kui teooriaga. (Asi oli selles et ei saanud manuaaliga sõitmist selgeks)

    Vahepeal juba jõudsin üldse loobuda, raha koguda ja siis jälle end kokku võtta, kokku läks ca 1-1,5 aastat.

  • Avatar
    Vasta Liisu 21. aprill 2018 at 19:21

    Mina sain load kätte 2016 juuli .tegin vist mingi pool aastat. Raskem oligi teooria. Autokoolis oli õnneks ainult teooria eksam. Sõidueksamit polnudki ,mis oli hämmastav.
    Arki teooria tegin esimese korraga ära ( seal palju eksitavaid küsimusi, näiteks ongi üks sõna teisiti,peab mõttega lugema).
    Sõidu eksami tegin teise korraga ära(kuigi oleks esimese korraga läbi saanud,käisin raplas tegemas ja eksamineeria lihtsalt kukutas läbi ). Tallinnas sain kohe läbi.
    Ja nüüd load pea kaks aastat olnud ja nüüd pean lõppastme koolituse tegema et päris lube saada(lähengi juba järgmine pühapäev männikule tegema). Seal peab ka teooria läbima+testid(ise teen e õppe aga kohapeal ka tunnike teooriat),libedasõit ja.öko sõit.Õnneks sealt läbi kukkuda ei saa.
    Aga sulle palju edu ja jaksu! ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. aprill 2018 at 19:08

    Autokooli eksamid on igaljuhul raskemad, seda juba seetõttu , et autokoolis on poole rohkem küsimusi ja valesid vastuseid võib äkki olla aint 3 aga arkis 5.

    Ise tegin kõik eksamid esimese korraga ära ja usun, et sa teed ka. Inimene suudab end tegelikult vajadusel ikka väga kokku võtta. Nkn on arki sõit kõige hullem, eksami vastuvõtja on ju võõras inimene ja nt lõppastmel(2a peale autokooli lõppu) oli ökosõidul mul still sitaks ebameeldiv-jumala võõras ja no mul joppas jälle kuna see nö õpetaja kiskus lampi rooli jne.

  • Avatar
    Vasta Laura 21. aprill 2018 at 19:08

    Ma tegin peaaegu aasta aega, kuna ei teinud sõidutunde ja teooriat paralleelselt.. aga käisin samas autokoolis, aga teises linnas, kiidan igatahes! Koolis tegin sõidueksamit 2x, arkis 4 ?. Närv vedas enamuskordadel alt.

    Ühe korra sai kogu aeg täis sõidetud ja arki juures tagasi kui ütles, sorri et pead uuesti tulema 😀 vot see oli küll pettumus 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 21. aprill 2018 at 19:05

    Minu ajal, 15 aastat tagasi, oli ka kooli eksam raskem. Mingi 90 küsimust oli ja kolm võis valet olla, mul oli 1 vale, ARKis oli mingi 30 küsimust, mul polnud ühtegi viga. Ütlen ausalt- tuupisin lihtsalt pähe need testid. Praegu ei mäleta pooli asju ilmselt. Autoga sõidan ka ainult häda korral ja suures linnas mitte kunagi. Hea, et tegin aga uuesti enam ei teeks. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 21. aprill 2018 at 18:42

    Muidu mnt.lehel on kirjas järgmine tekst :
    Maanteeameti poolse kirjaliku nõusolekuta on eksamiküsimuste ja eksamipiltide (tekst, fotod, illustratsioonid) mehaaniline, elektrooniline või audiovisuaalne järeltrükk, paljundamine, levitamine või avalik esitus ja tõlge keelatud.

    Ei taha midagi pahasti öelda, aga vaata igaksjuhuks üle, kas screenide kohta ka see tekst paika peab. Lihtsalt igaksjuhuks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 18:49

      need ju seal kõigile tegemiseks, ma eeldan, et seal on mõeldud seda nn päris testi.

      • Avatar
        Vasta Triin 21. aprill 2018 at 19:17

        Aa, täiesti võimalik, lihtsalt ajas segadusse, et see oli proovieksami lahendamise lehel.

  • Avatar
    Vasta Keidy 21. aprill 2018 at 18:33

    Mul autokooli teooriaeksamiga oli raskusi, kui ma seda uuesti tegema läksin kuna see oli mul kehtetu. Jäi vahepeal paus sisse sõidu pärast. Ja no ikka12 viga ja 13 viga jne. ARKi eksam oli täpselt nii lihtne nagu kodulehel! 😀
    Kokku tegin lube 2aastat :D.

  • Avatar
    Vasta KKK 21. aprill 2018 at 18:33

    Mul ausalt öeldes juba häbi tunnistada mitmedal katsel selle autokooliga olen 😀 Igaljuhul hetkel elan soomes ja proovin siin teha. Minu jaoks on kindlasti teooria palju lihtsam. Siin on see autokool hoopis teistmoodi ka, tegema peab ainult ühe teooria ja ühe sõidueksam. Teooria eksamis on 60 küsimust(10 tekstiküsimust ja 50 pildiküsimust). Just ükspäev lugesin kokku, et olen teinud 50 proovieksamit ja 40 nendest läbi saanud, seega pole väga keeruline :D. Ja siin tehakse näiteks sõidueksam selle sama autoga millega teed ka õppesõite, suur pluss minu arvates 🙂 Igaljuhul olen oma asjadega poole peal ja tõesti loodan, et seekord saan ikka need load lôpuks kätte ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 21. aprill 2018 at 18:24

    Mina tegin load 16 aastaselt, autokooli teooria eksam oli ikka palju hullem kui seda oli ARKi eksam. Autokooli omas oli mul 3 viga kokku ja ARKi omas vaid 1.
    Lube ümber vahetades, siis ARKi eksamil oli 0 viga 😀 😀
    Seal mnt lehel on kirjas, et neid küsimusi eksamil ei kasutata, aga minu meelest see paika ei pea.

  • Avatar
    Vasta Kristin 21. aprill 2018 at 18:23

    1a ja 1k läks aega. Teooria tegin kohe ära aga sõidu sain 3. korraga läbi. Esimesed 2 korda oli korralik närv sees aga 3 kord olin endale eesmärgi seadnud, et sõidan nii nagu pean õigeks ja tehtud siis saigi ??

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. aprill 2018 at 17:58

    Alustasin tegemist kui olin 17 ja pool kuna tahtsin 18 sünnaks kätte saada ja sain ka ehk siis pool aastat läks tegemisele. Nüüd selle kuu lõpus saab 5 aastat lubadest ja saan hakata elukaaslasele juhendajaks, jeeee 😀 muidu autokooli teooriat tegin vist mingi 5 korda või rohkemgi aga arkis tegin esimese korraga teooria ära ja sõidu tegin alles kolmanda korraga ära, uhh.

  • Avatar
    Vasta Ansa 21. aprill 2018 at 17:53

    Minu jaoks oli teooria lihtsam, samas autokooli teooriat tegema minnes olin veitsa sabinas küll ja minul oli küll sedasi, et autokooli oma oli raskem. Arki eksamit tegin siis lõpetasin selle nii ruttu, et mõtlesin kas ma panin nüüd kõik valesti ja ma olen mega loll või.. ma ei tea 😀 ühe vastuse parandasin sellepärast veel valeks ka. Aga sain esimese korraga läbi siiski. Aga sõiduga läks mul kehvemini, sattusin kehva õpetaja otsa. Ega ma sellest enne ei saanudki aru, kui proovisin autokooli sõidueksamit teha. Öeldi, et nüüd on sul kaks valikut, kas õpid veel ja tuled uuesti või lasen su läbi ja lähed arki põruma 😀 võtsin mõned tunnid teise õpetajaga veel, lihvisin vigu ja tegin nii autokooli kui arki sõidueksami ka kohe ära

  • Avatar
    Vasta G 21. aprill 2018 at 17:53

    Issandjumal, vaatasin neid teste ja hea et see tee läbitud on. Kui autokoolis käisin, siis nii raske ei tundunud, vajab vaid süvenemist ja kõik on puhas loogika. Huvitav, kus see loogika kogemusega kadunud on 😀
    Aga mina tegin lube nii, et eelmine aasta 23.jaanuar läksin autokooli, 23.märts lõpetasin autokooli ja ARKi teooriast sain esimese korraga läbi, sõitu tegin kolm korda ning load sain kätte alles augusti lõpu paiku. Teooria oli mu jaoks küll tollal lihtsam kui sõit, sest ma tegin alati samasuguseid vigu, kuni lõpuks load kätte sain ja aru sain, et jumal küll, misasja ma sõidutundides, õppesõitudel kodus ja eksamil küll korraldasin, nii lihtne ju! 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Neiu K 21. aprill 2018 at 17:52

    Mina tegin teooria nii autokoolis kui ARKis esimese korraga ära, aga sõidu kukkusin nüüd ARKis läbi, läksin niiii närvi lihtsalt, et jalg ka värises all ja ei suutnud siduritki normaalselt all hoida. 😀 ARKi õpetaja ütles, et mul on veel väga palju tööd ees, kuigi kui oma sõiduõpetajaga sõidan, siis ei tee enam üldse vigu ja kõik sujub. Eks närv vedas alt ja lähen järgmine kord kindlamana. Need ARKi autod on ka hoopis teise tunnetusega, vähemalt manuaalid, ajas ikka segadusse küll algul, aga nüüd on kohe kindlam tunne kui ühe korra juba nö läbi proovitud ja teab, mis ees ootab.

    • Avatar
      Vasta Kristiina 21. aprill 2018 at 19:12

      Mul oli täpselt sama teema. ARK teooria läks libedalt ja ruttu aga söitu tegin kaks korda. Jalg värises hullult pedaalil terve aja. Eksamineerija ei lasknud mind läbi veel liiga aeglase sõidu eest. Pidavat näitama ebakindlust liikluses. Vahepeal vötsin mõned sõidutunnid ja teise korraga tegin ära.
      Eka autokooli eksam ongi raskem kui päris Ark. Raske öppustel, kerge lahingus. 😉

  • Avatar
    Vasta Paula 21. aprill 2018 at 17:49

    10a tagasi tegin B kategooria lube. Algusest lõpuni läks aega kolm kuud (kooli teoorias jõudsin kaks korda läbi ka kukkuda :D)
    Nüüd siis tegin A kategooria – kurjam ikka kolmanda korraga alles kooli teooria sooritatud. Sõitudega ja ARK eksamitega probleeme pole olnud. Nii, et jah… Teooria on koolis keerulisem, kui ARK-s
    Tubli oled ikkagi!!! ükskõik, siis mitmenda korraga tehtud saad 🙂

  • Avatar
    Vasta Paula 21. aprill 2018 at 17:48

    See kindlustus. No mina emana võin vabalt oma lapsele liikluskindlustuse osta ilma, et ma kuidagi ta autoga seotud oleks

  • Avatar
    Vasta Terje 21. aprill 2018 at 17:47

    Tegin ka samas koolis lube, väga kiidan kooli. Aga sain ka umbes poole aastaga ühele poole, oleks kiiremini saanud aga arki järjekord üsna pikk. Kõik eksamid tegin esimese korraga ära. Kuigi autokooli teooria oli üsna keeruline ja mõtlesin, et elusees ei tee ära. Aga arki teooria oli kuidagi lihtsam. Kedagi kuskil alla pole ajanud ja auto terveks jäänud seega võib öelda, et sain asjad edukalt selgeks.

  • Avatar
    Vasta Liisi 21. aprill 2018 at 17:43

    autokooli teooria on kindlasti raskem kui arki, pealekauba lûhem ka. teooriarksam oli raskem, kuigi kontimurdev polnud kumbki neist

  • Avatar
    Vasta Ann 21. aprill 2018 at 17:43

    Millal sul teooria lõpeb? Mitu sõidutundi oled juba teinud?
    Ise käin ka just autokoolis ja teooria Juuni keskel läbi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:49

      Kui ma nüüd ei eksi, siis 4-5 nädalat on veel teooriat, aga sõite olen ainult 5 tk teinud. Uuel nädalal on samas 4tk ja ülejärgmisel ka 4, seega saab üsna pea see 20 tundi täis 😀

  • Avatar
    Vasta K 21. aprill 2018 at 17:40

    ARK`i teooria oli kergem.
    Autokooli omas kukkusin 3x läbi. ARKi oma tegin esimese korraga ära. ARKi sõidu tegin samuti esimese korraga ära. Kooli sõidueksamile tuli mees kaasa, kel juba iidamast ajast load, sest õpetaja kippus täiesti lambikate asjadega norima. Kui sõit oli läbi, siis taaskord õpsil oli vaja vinguda. Mees kõrvalt ütles, et tema ei näinud ühtegi viga, mille tõttu peaks läbi kukkuma. Õps andis järele ja kirjutas paberile “sooritatud”.
    Ta tahtis vaid omale lisaraha teenida, kui õpilane uuesti eksamit peab tegema.
    Lube tegin 1,5a, sest vahepeal seisis asi raha taga, siis olin mehega pool aastat Soomes pidevalt kaasas. Alustasin kooli 2012, load sain 2014.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:50

      Ma ei teadnudki, et sa võid sõidueksamile mehe kaasa võtta 😀

  • Avatar
    Vasta Merili 21. aprill 2018 at 17:33

    Mina läksin autokooli 2015 veebruaris, aprillis sain autokooli tunnistuse kätte, juuni algul läksin ARKi teooriat tegema ja kui juulis sõidu läbi kukkusin, siis enne novembrit uuesti minna ei julgenud. No nii hirmus oli! Autokooli teooria kõvasti raskem mu meelest kui ARK. Või noh, ARKiga ongi see, et teed neid teiste hästi palju enne kui eksamile lähed ja põhimõtteliselt lõpuks ongi vastused lihtsalt pähe kulnud 😀 Tagantjärele mõtlen küll, et no miks mul oli vaja neli kuud oodata, et uuesti sõidueksamit tegema minna, sest tegelikult polnud ju üldse nii õudne ja oleks ilusasti saanud viie kuuga tehtud. Tegin hoopis üheksa. Nüüd olen pool aastat juba ilma vahtralehtedeta olnud ja kuna ma nendega sõitmist väga ei armastanud, siis hoidsin viimase aasta kogu aeg hinge kinni politseid nähes, et rajalt maha ei võtaks ja trahvi ei teeks, sest siis oleks pidanud ARKis teooria uuesti tegema ja no, enam küll ei oskaks vist 😀

  • Avatar
    Vasta Anette 21. aprill 2018 at 17:32

    Kokku kool u pool aastat, pidin lisasôite ka vôtma pisut lôpuks, aga teooria tegin nii koolis kui Arkis paari minutiga reaalselt 100% ja sôidueksamil kukkusin 2x läbi 😀 esimene kord eksaminaator tegi mingeid trikke ja ehmatas mu ära, teine kord oli esimesest korrast närv sees ja siis tegin 2ndl pausi ja harjutasin sôitmist veel ja tegin lôpuks ilusti ära eksami 🙂

  • Avatar
    Vasta Siret 21. aprill 2018 at 17:31

    Mulle olid mõlemad rasked. Arkis kukkusin esimene kord teoorias läbi, sest mõned küsimused olid sellised, mida polnud ei testides, ei teooriatunnis ega üldse mitte kuskil. Nägin neid küsimusi esimest korda ja seega kuna auto kapoti alust ei õpetatud, siis pidin need vastused huupi panema ja no loomulikult valesti. Teine kord sain teooria tehtud ja sõidueksami sain esimese korraga tehtud. Lube st autokoolis olin üle poole aasta, sest sõidutundides õpetajaga ei vedanud, ei lasknud eksamile vaid käskis kogu aeg lisatunde võtta ning kui õpetajat vahetasin ja temaga paar lisatundi võtsin lubas praktiliselt kohe eksamile.

  • Avatar
    Vasta Silvia 21. aprill 2018 at 17:28

    Mina läksin autokooli juuli keskel ja load sain kätte 3. jaanuar ehk siis vähem kui poole aastaga(nüüdseks juba aastaid tagasi siis tegelikult). Kõik eksamid peale autokooli sõidueksami tegin esimese korraga ära. Raske on öelda kumma teooria raskem on…pigem autokooli oma sest seal lihtsalt rohkem küsimusi. ARKi sõidueksam see-eest oli kökimöki 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. aprill 2018 at 17:27

    Teooria oli ülilebo sest ma juba enne autokooli minekut olin kõrvalistujana pärinud märkide ja reeglite kohta. Auto( manuaal) liikuma saamine ise polnud raske aga teooria kasutamine reaalsuses oli 😀

    • Avatar
      Vasta Kätlin 21. aprill 2018 at 17:28

      Autokooli eksam kindlalt oli raskem ja üleüldiselt nii pidigi olema. Autokooli tegin 2,5 kuuga, ei saanud piisavalt sõita. Aga arki kukkusin essa kord läbi, seega teist korda tuli veel oodata. Poole aastaga siis äkki

  • Avatar
    Vasta Karin 21. aprill 2018 at 17:24

    Septembris lãksin autokooli ja nyyd vaja veel autokooli eksamid teha ja siis arki. Autokooli teooriast kukkusin läbi, nyyd lähen uuele katsele. ?

  • Avatar
    Vasta Carmen 21. aprill 2018 at 17:24

    Tegin samuti Autosõit OÜ-s oma juhilube! Eelnevat sõidukogemust polnud aga suur soov oli lube saada. Suutsin kolme nädalaga autokooli tehtud saada (e-õppe valisin) aga pidin veel kolm nädalat ootama, et paberid kätte saada, sest seaduse järgi on minimaalne autokooli aeg 6 nädalat. Kohe peale autokooli paberite kättesaamist läksin arki ja load olid käes 4 päeva pärast juba!
    Väga hea autokool! Soovitan!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:27

      Issand, küll sa oled kiiire 😀 Kas sa olid enne siis palju sõitnud või kuidas sa niii ruttu ühele poole said?

      • Avatar
        Vasta Carmen 21. aprill 2018 at 17:38

        Ma ei olnud üldse sõitnud aga jäärapäine olen terve elu olnud. ? iga õhtu vaatasin järgmisi loenguid ja kui teatud arv sai vaadatud siis sai juba kohapeale minna ja töö teha et uued loengud avaneksid. Nii saigi kiiresti tehtud ja autokooli teoorias ainult kaks viga. Samal ajal hakkasin kohe ka sõite tegema. Kusjuures minu sõiduõpetajal tuli minna teist õpetajat asendama teise linna ja olude sunnil pidin teisi õpetajaid võtma. Kusjuures oli sellest suur abi sest iga õpetaja õpetab erinevalt ja kõik need asjad mis ühe õpetajaga nii selgeks ei saanud oskad teine jällegi hästi selgitada. Seega soovitan ka neile kes sõidu tegemisel tunnevad end ebakindlalt nt kohapealt minekuga vms vahetada õpetajat. See pole solvav ega häbiasi vaid võib osutuda väga kasulikuks!
        Autokooli alustasin nov lõpus ja load olid käes mul juba 6. Jaanuar!

    • Avatar
      Vasta MP 21. aprill 2018 at 17:30

      Appii…Nii vähese ajaga said tehtud. Täiega tubli ju! :O :O

  • Avatar
    Vasta Gel 21. aprill 2018 at 17:23

    Autokoolis 60 küsimust ja tegin vist mingi 5nda testi ara. 😀 saab nii mitu korda järjeat teha kuni âra teed ?.
    Autokooli sôidueksamilt kukkusin esimene kord läbi, sest ikka ôhin sees, aga teine kord oli lebo. Eile oli arki teooria ja kuna ma juba ammuilma olin aru saanud, et 30 küssi lebo siis tegin üleeile 3 testi ja tegin arki teooria 10min âra. 2 viga. Isegi ei vaadanud, mis vead ja 18 mai sôidueksam ? enne eksamit ikka vôtan paar sôitu autokoolis juurde. ? minu lubade saaga siis Pärnus. ✌️

  • Avatar
    Vasta abc 21. aprill 2018 at 17:23

    Ma tegin enne eksamit mingis liiklustestide äpis järjest ja järjest neid teste läbi, kuni küsimused pähe kulusid, sest neid küsimusi pole tegelikult nii palju. ARKi test oli lihtsam, aga 3,5 aastat tagasi, kui mina seda testi tegin, oli küll 3 viga ainult lubatud. Täpselt nagu su screenshotilgi kirjas on, et 3-ga saab veel läbi.

    “Kui auto kapoti alt kostub kloppimist, siis kuidas on õige käituda?” Üks vastusevariantidest oli, et “kui kapoti alt tossu ja leeke ei tule, võib rahumeeli edasi sõita”. Ma tahaks kohtuda selle inimesega, kes neid vastusevariante välja mõtleb. See peab üks loov persoon olema.

    Sõit oli raskem, sest tegin manuaallube. Kukkusin kaks korda läbi, enne kui kolmanda korraga lõpuks läbi sai. Täielik kokkusattumus, et iga kord oli sama eksaminaator, kes mind juba lõpuks ära tundis. Üleni valgesse riietatud nagu Linnar Priimägi ja elurahuliku raadiohäälega mees oli.

    Lube tegin kokku mingi aastakese, sest ma olin peast laps ja ei suutnud võtta vastutust selle eest, et lõpuks nende eksamite tegemisega alustada. Kui juba tegema hakkasin, olid 2 kuuga kõik eksamid tehtud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:28

      Ma tõmbasin ka selle äpi ja lahendan neid õhtul enne magama jäämist 😀

      • Avatar
        Vasta Annika 21. aprill 2018 at 19:30

        Mis äpp see on 😀 mul ka hetkel autokool käsil ja jube hea oleks lahendada õhuti 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 20:55

          paningi otsingusse liiklustestid

          • Avatar
            M. 22. aprill 2018 at 02:44

            Kui ma autokoolis käisin (ee…2014 sain load, ehk millalgi see aeg), siis meil õpetaja ütles, et seal vigased testid…

  • Avatar
    Vasta K. 21. aprill 2018 at 17:22

    Pärast autokooli teooriat eeldasin, et ARKi oma on sama raske vahet pole, et küsimusi vähem kuid kohapeal selgus tõde, et see oli ikka väga lihtne.. esimese korraga tehtud ja üks viga sees ? läksin ma veel kindla teadmisega, et kukun läbi. soidueksami ajal vedasin veel kihla, et selle kukun ka läbi aga paraku kaotasin kihlveo ja ei kukkunudki ??

  • Avatar
    Vasta Kertu 21. aprill 2018 at 17:19

    Mul suisa mark kirjutada aga ma ise kukkusin arki eksamil selle samase debiilse küsimuse pârast läbi, kus see pime teepeal jalutab.
    Mina vastasin nagu õige mees kunagi, et annan signaali ja sõidan edasi ?
    Ei tea mina mis mul arus oli, et nii vastasin ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:29

      hahahaha 😀 sul vist jooksis juhe kokkku 😀

      • Avatar
        Vasta Kertu 21. aprill 2018 at 17:37

        Ei tea mis seal ajus tol ajal toimus, pärast kui valesid vastuseid vaatasin mõtlesin küll, et peab peast soe olema, et nii vastata ?
        Muidu üldises plaanis on autokool palju raskem, kooli teooriat tegin kaks korda, mõlemad ühe jutiga, vahepeal oli ainult suitsupaus ? Arkis tegin ka teooriat kaks korda, aga sõidu sain esimese korraga tehtud.
        Kokku võttis lubade saamine aega kuus nâdalat, 27.10.2016-13.12.2016 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:51

          kuus nädalat? whatt, enamik ei saa selle ajaga eksamilegi aega 😀

  • Avatar
    Vasta Maili 21. aprill 2018 at 17:18

    Mina ei soovita seal maanteeameti lehel täita neid. Esiteks need on valed, koguaeg vastused muutuvad. Ja teiseks seal pole väga uusi küsimusi, kordab palju samu.
    Küsisin ka arkist selle kohta ja seal öeldi, et see on kõige lollim tegu mida teha. Mõned soovitavad seal teha neid aga ilmselt segadusse ajamiseks ja läbi kukutamiseks.
    Ma olin algul nii õnnelik, et saab netis teha, palju lihtsam. Aga siis hakkasin aru saama, et vastused vahetuvad ja küsimusi uusi ei tule.

    • Avatar
      Vasta Maili 21. aprill 2018 at 17:21

      Aa ja autokooli tegin põhimõtteliselt kohe ära. Viimasest eksamist kukkusin läbi, tegin siis uuesti ja jälle kukkusin läbi. Õpetaja mõtles, et imelik ja kontrollisime koos üle. Tulu välja, et tal oli vana teooria õpik ??? aga sõidu tegin kohe ära. Nüüd ark pooleli. 6 korda läbi kukkunud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:26

      Ma arvan, et igal pool võib neid teste lahendada, ega need mööda külgi maha jookse.

  • Avatar
    Vasta Marili 21. aprill 2018 at 17:17

    Autokooli läksin juulis ja load sain nüüd märtsis. Mulle tundusid mõlemad üsna lihtsad, aga tulemuse järgi vist oli kooli enda eksam lihtsam ( vb vedas ka lihtsalt) 😀
    Teooria oli lebo, aga kuna olen pabistaja jne, siis sõit oli raskem, eriti sõit eksamisõidukis 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2018 at 17:18

      Said esimese korraga läbi :)?

      • Avatar
        Vasta Marili 21. aprill 2018 at 17:23

        Teooriad jah, aga Maanteeameti sõitu tegin kolm korda ( anonüümsete kommentaatorite arvates selliseid ei tohiks rooli lastagi ilmselt) 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 21. aprill 2018 at 17:33

      Ma käisin autokoolis umbes aastake, sest esimene sõiduõpetaja kukutas pidevalt sõitudes läbi, aga kui vahetasin sõiduõpetaja välja, siis oli kõik korras. Autokooli teooria eksami tegin ma esimese korraga ära, aga ARKi teooria ekamit käisin ma vähemalt 3 korda tegemas, sest seal olid trikiga küsimused ja vastused. Näiteks üks küsimus oli midagi auto sumbuti kohta. Aga sõidud tegin mõlemas esimese korraga ära. Nii palju veel, et neid liiklusteste võib seal ARKi lehe peal lahendada palju tahad, aga päris eksamil on enamus selliseid küsimusi, mida kodulehel olevas testis ei ole.