Kingiloos

VÕIDA TASUTA SILMAOPP!*

28. aprill 2018

Üle kolme aasta tagasi, 2014. aasta detsembrikuus sain ma Dr. Solomatini silmakliinikus nägijaks. Kui ma tol hetkel mõtlesin, et küllap elu peale silmaoppi parem on, siis ei osanud ma aimatagi, et selline “väike” asi elu nii palju muuta võib. Ega inimene ei oskagi ju igatseda midagi, mida tal iial olnud ei ole. Nüüd olen ma aastaid hästi näinud ja ma ei kujuta enam seda elu ettegi. et ma ärkaks hommikul, kõik oleks hägune ja ma hakkaks kobamisi enda prille otsima. See tundub kohutavalt ebameeldiv ja tõele au andes, oli ka. Ma mäletan üht korda spas, kus ma unustasin läätsed maha ja üritasin seal pimedana aru saada, et huvitav, milline nendest meestest Kardo on…

Kuna selle kohta on mulle läbi aastate väga palju küsimusi tulnud, siis vastan neile kõigile nüüd korraga, et kui keegi googeldab “Silmaoperatsioon Lätis”, “Solomatini silmakliinik” või miskit muud säärast, mis otsingutega siia blogisse jõutud on, siis saaksid nad oma vastused kenasti kätte.

Mis miinus sul enne oli ja kas on ajaga halvemaks ka tagasi läinud? Ma täpselt ei mäletagi, üks silm oli miinus kuus, teine nelja viie vahel, kui ma puusse ei pane? Peale silmaoppi olin ma täpselt null, kuid eelmise aasta seisuga käisin ma silmakontrollis, sest mulle tundus, et see haigem silm oli natukene nõrgemaks muutunud. Arst leidis, et silm on maksimaalselt -0,25 ja ei tahtnud mulle isegi mitte prille kirjutada, aga mulle nii meeldivad prillid ja need on minu meelest päris ägedaks aksessuaariks, eriti kui neid kandma ei PEA. Loodan, et see vastab ka neile, kes on minult uurinud, et miks mul mõnikord piltidel prillid on, kuigi ma ju silmaopil käinud olen.

Miks valisid just Solomatini kliiniku? Olen kuulnud, et seal pole operatsiooni kvaliteet nii hea kui Eestis? Ma ei oska selles suhtes kommenteerida, sest ma ei ole arst, aga mina jäin enda operatsiooniga küll rahule. Kogu teenindus oli viisakas ja sõbralik. Kõike seletati põhjalikult ja nagu näha, siis tulemused kestavad siiani. Kindlasti mängib rolli ka pea poole soodsam hind, kui ma toona Eestist leidsin. Muuseas, ma pidin ühe öö kauem Riias olema, sest mulle ei saanud tavalist Lasikut teha. Arstid otsustasid siis mulle teha hoopis PRK ehk pinnapealse laserkorrektsiooni, mis oli ainuke võimalik meetod minu silmade puhul. Arstid hoiatasid ka mind selle eest, et minule tehtav operatsioon on siiski pikema paranemisprotsessiga kui tavaline Lasik, aga see olevat ainus viis mind prillivabaks teha. Mis seal ikka, olin nõus ja ei kahetse!

Miks ei saanud sulle tavalist Lasikut teha? Siinkohal ma pean teile rääkima natukene piinliku loo. Nimelt teavad vist kõik läätsekandjad ja muidugi isegi ka need, kes ei kanna läätsesid isegi, et läätsed tuleb iga õhtu ära võtta. Minu ema rääkis mulle sellest juba oma 10 aastat tagasi, kui ma hakkasin läätsesid kasutama ja vigises pea igal õhtul mu ukse taga: “Mariann, võta läätsed ära!”. Mõnikord võtsin ja mõnikord ei võtnud. Ema küll ähvardas, et kui ei võta, siis tuleb hirmus silmapõletik ja see on väga valus ja paha, aga kuna mul seda kunagi ei tulnud, siis ei võtnud seda hoiatust kuigi tõsiselt.

Viimased aastad ostsin ma need tavalised 30 päevased läätsed ja ma võisin neid lebolt KUID kasutada. Hea kui kuus paar korda ära võtsin. Lõpuks, kui silmad juba liiga sügelema ja kipitama hakkasid, siis ma võtsin nad ära ja ostsin uued. Mõnikord võtsin ära ja natukese aja pärast kasutasin jälle, nagu mingi loll!

Midagi hullu ei juhtunudki, ainult mingi aja pärast muutusid silmad inetult punaseks ja veresooneliseks ja öösel läksid mega rähmaseks. Kui ma seda siia praegu kirjutan, siis ma ei saa aru, miks kurat ma enne mõistust pähe ei võtnud, kui mul endal nii tohutult ebamugav olla oli, aga oh ei. Miks ometi? Palju kergem on ju ebamugavustundega ringi joosta ja oma silmi rikkuda, eksole? Selline käitumine kulutas mingisuguse kihi mu silmas ära ja kui ma oleks kliinikusse sattunud paar aastat hiljem, poleks mulle saanud sedagi oppi teha, mis tehti. Veel hullem, mingi 10 aasta pärast poleks ma saanud üldse läätseidki enam kanda ja olukord oleks võinud väga nadisti lõppeda. Kuulake neid läätsenõudeid, need on olulised!

Kaua protseduur kestis? Umbes 10 minutit ja see osa küll valus polnud, pigem väga imelik!

Kas oli valus? Ma olin väga üllatunud, kui saalist välja astudes ei olnudki ma sootuks pime ja valudes, nagu ma eeldanud olin. Vastupidi, ma nägin paremini kui kunagi varem ja valus ka üldse ei olud. Siinkohal tegingi ma oma esimese vea ja läksin liiga julgeks. Kuigi mulle öeldi, et ma heidaks magama ja ostaks endale valuvaigisteid, tundus see nii mõttetu, sest mul ju polnud und ega valus. Seega läksime me sõbrannaga hoopis lõunatama, veinitama ja linna peale jalutama. Tuule ja külma mõjuna olid mul kaitseläätsed paigast nihkunud ja seetõttu oli mul üks hirmus-hirmus öö. Ei olnud valuvaigisteid ega miskit. Ma arvasin, et ma ei suudagi enam iial silmi lahti teha ja helistasin isegi hommikul kell 7 oma arstile (kes reaalselt siis ka telefonile vastas ja mu maha rahustas). Jah, nii et see esimene öö ma küll mõtlesin, et MIKS ma selle opi tegin. Aga järgmine päev pandi mulle uued kaitseläätsed ja valu kadus koheselt.

Umbes nädal aega oli minul vaade natukene udune ja silmi hõõruda ei saanud, aga samas kõik need teised, kes Lasiku said, olid juba järgmine päev omadega tipp-topp. Seega jah, eks ma oma lollusest tegin selle kogemuse natukene valusamaks, kui see olema pidi. Soovitus – kuulake, mida teile räägitakse ja tehke ka nii. Meile öeldi, et minge peale oppi hotelli ja pange silmad paariks tunniks kinni. Kas ma tegin seda? Ei…

Samas kui ma seda valu praegu meenutan, siis ma mõtlen, et ma oleks valmis olnud palju kauem seda kannatama, sest ma NÄEN iga päev ja kogu aeg. Seega jah, ei pruugi olla valus, aga ma hoiatan, et võib olla ka. Et oleneb, kui hea laps ise oled ja kui pekki sa oma silmad enne keeranud oled. Igaks juhuks võid kotti mõned valuvaigistid pakkida, ega nad leiba küsi. Ja päikseprillid võta kaasa, valgus on ere!

Kas hotell ja bussipiletid olidki nn kohe hinna sees, või maksti see raha hiljem tagasi? Oli hinna sees jah. Midagi juurde maksma ei pidanud, isegi kui ma pidin ühe lisaöö Riias veetma, ei küsitud ka selle eest midagi juurde, sest nad ise tahtsid mind veel ühe öö jälgida. Praegu nende kodukalt vaatan, et hinnas ongi kaks ööd, aga meil said kõik peale minu juba peale esimest ööd koju. Ahjaa, ravimid sain ka nende käest kaasa!

Mis keeles seal suhelda saab? Inglise ja vene keeles, kuid kui kumbagi keelt ei oska, on terve aeg teiega kaasas ka Eesti tõlk!

Tahan, kannan prille!

Tahan, olen ilma!

No öelge nüüd ausalt, kas on mu lugejate seas neid, kes iga hommikul alustavad pimesi prillide järgi kobades? Kas on sellest kohutavalt kopp ees? On, eks? Ärge muretsege, ustav Dr. Solomatini Silmakliinik ja veel ustavam Mallukas tulevad sulle appi ja üks inimene võidab endale võimaluse ülejäänud elu Malluka blogi ilma prillideta lugeda. Okei, arvatavasti saad sa muud ka peale oppi ilma prillideta teha, nii et ole sa aga lahke! Tahad loosis osaleda? See on väga lihtne – jäta siia kommentaar, miks just sina peaksid tasuta silmaopile saama (või miks ka mitte keegi teine, kelle sa võidu korral nägijaks saama saadaks) ja juba 4. mail loosingi üheskoos Dr. Solomatini Silmakliinikuga võitja välja! Äge värk, eks!

Ps! Kui võitja osutub peale uuringuid operatsiooni jaoks ebasobivaks (näiteks seesamal põhjusel, mis mul “raskema” opi kaela tõi), siis saab võitja ise valida, kellele ta enda võidetud operatsiooni edasi pärandab. Olgu see siis sõber, pereliige või töökaaslane.

Soovitan kõikidel osa võtta, sest kaotada on ainult prillid!

Lisainfot operatsiooni ja kliiniku kohta saad nende Facebooki lehelt, mis asub SIIN ja nende kodukal, kuhu saad SIIA klikkides!

*Postitus ja loos sündinud koostöös Dr. Solomatini Silmakliinikuga

Loe ka neid postitusi!

1,501 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Madeleine 6. mai 2018 at 13:22

    Mina näen väga hästi, aga saadaks oma mehe tegema, sest et tal on -6 prillid ja prillid lagunevad ka juba peas ära, seega tal oleks seda hädasti vaja 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 13:28

      see loos lõppes reedel

  • Avatar
    Vasta Evelin 5. mai 2018 at 20:18

    Mina sooviks ka operatsiooni, sest esiteks ma pole suutnud endale juba kaks aastat poest uusi prille välja valida ja no tegelikult on eriti peale lapse saamist see prillidelt rasvaste näpujälgede pühkimine ikka jube tüütuks muutunud. Läätsedega läks mul ka nii, et mingil hetkel enam silmad ei kannatanud ja nüüd saan vaid ajutiselt ühepäevaseid kanda 🙁

  • Avatar
    Vasta Carme 5. mai 2018 at 16:14

    Mina sooviksin võita oppi, kuna olen veel väga noor ja juba algklassidest prille kandnud. Gümnaasiumialguses hakkasin ka tihedaks läätsekasutajaks, kuid kadestan hirmsasti tuttavaid, kes saavad näha lihtsalt täitsa niisama.
    Eriti meeldiv oleks olla nägija just nüüd, kuna kolin sügisel Tenerifele ning troopikas elades võib prillide ja läätsedega jamamine eriti tüütu olla.

  • Avatar
    Vasta Jane 5. mai 2018 at 13:42

    Kingiksin võidu oma kallile abikaasale, kes kannab prille juba beebieast peale. Lapsena on ta käinud mitmetel silmaoppidel. Viimati veidi üle 10 aasta tagasi käis proovimas ka laseroppi. Opiga juba alustati, kui selgus kurb tõsiasi, et talle ei saa siiski oppi teha. Lääts pandi aga ilusasti tagasi ja nägemine oli jälle veidi kehvem.. 🙁 Loodan, et tehnika on tänaseks päevaks juba nii palju arenenud, et sellest opist võiks talle nüüd abi olla. Oleks ju tore lõpuks oma pea teismelisi lapsi ja abikaasat ka ilma prillideta täiesti selgelt näha.
    Kui siiski talle seda teha ei saa, siis kingiksime võidu edasi minu emale, kes kunagi lapsena pimedas teki all lugemisega oma silmad ära rikkus.

  • Avatar
    Vasta Kristel Pleiats 5. mai 2018 at 08:25

    “Elu on vaatamist väärt”, nii öeldakse.
    Sooviksin ka seda elu vaadata ilma klaasi abita ☺️ See oleks lihtsalt võrratu☺️

  • Avatar
    Vasta K 5. mai 2018 at 08:18

    Tahaksin oma emale seda võita väga. Oleks hea kink 50-aasta juubeliks maailma parimale empsile?

  • Avatar
    Vasta Caroline 5. mai 2018 at 00:56

    Sooviksin kogu ilu enda ümber näha selgelt ?❤️

  • Avatar
    Vasta Karmen oole 4. mai 2018 at 22:50

    Võidu realiseeriksin enda peale,sest mul ka koblakas nendest prillidest. Talvel lähevad uduseks,vihmaga märjaks jne. Autoga sõites tahaks päikseprille kanda ?

  • Avatar
    Vasta Ilts 4. mai 2018 at 22:37

    Mina sooviks prillivabaks saada, kuid kahjuks finantse pole piisavalt ja peaksin kaua koguma või laenu võtma.

  • Avatar
    Vasta Auli -Agate 4. mai 2018 at 22:33

    Minu vanaemale kuluks see ära

  • Avatar
    Vasta Karmen 4. mai 2018 at 22:07

    Minu isale läheks see suuuuuur võimalus kuna mina ei mäletagi teda ilma prillideta, seega päris mitukümmend a on ta neid kandnud.. Aga see võimalus muudaks tema elu muidugi, kes prillikandjatest ei unistakski elust ilma prillideta ? niisiiis pöidlad pihku ja jääme lootma ning ootama võitu ?

  • Avatar
    Vasta D 4. mai 2018 at 22:05

    Tahan ka nähaaaa

  • Avatar
    Vasta Kersti 4. mai 2018 at 21:59

    Iseendale sooviks oppi võita. Põhjus väga lihtne, parandaks igapäevast elukvaliteeti. Igapäevatöös silmad saavad suure koormuse. Tore oleks elu ilma prillideta, ei mäletagi enam mis tunne see on.

  • Avatar
    Vasta Kimberly 4. mai 2018 at 21:57

    Kuna mul on juba 15a kindlasti kehv silmanägemine olnud (praeguseks -6), siis oleksin väga õnnelik võidu üle ?
    Unistan sellest, et saaks õhtul voodis filmi vaadates tuttu jääda ilma, et peaks läätsed enne silmast võtma.

  • Avatar
    Vasta Kristin Ratasepp 4. mai 2018 at 21:51

    Artur Olle vajaks oppi väga. Unistab suurtest tegudest, ise alles 21, kuid halb nägemine takistab tal suuri asju saavutada ning selle taha jäävad paljud tema tulevikuplaanid, soovid. Näiteks ajateenijaks minemine. Ta on sellest terve elu unistanud, nende inimeste aitamisest kes ise ennast aidata ei saa, kuid oma nägemise pärast Võibki see vaid unistuseks jääda. Naljakas kui palju võib üks pisike probleem elu mõjutada. Ta on selle ära teeninud.

  • Avatar
    Vasta Laivi 4. mai 2018 at 21:42

    Ma ise sooviks enda silmad korda saada. Olen juba mitmeid aastaid nn poolpime. Ammu olen unistanud sinna kliinikusse minna,aga no ei kannata see rahakott.

  • Avatar
    Vasta Lote 4. mai 2018 at 21:33

    Mees on ühest silmast pime ja meil kaks last..minu arust sobiv kandidaat kes tõesti vajab seda?

  • Avatar
    Vasta Iris 4. mai 2018 at 21:30

    Operstsiooni vajaksin ise ja eks suurim süü nagu enamikel on suuresti see elukvaliteedi paremaks muutmine. Et hommikul ei peaks esimese asjana öökapil kobama või sattuma tänu lühinägelikkusele kentsakatesse olukordadesse(ulatades näiteks tuld küsivale noorhärrale taskust hoopis tampooni) jne jne. Igaljuhul muudaks see minu elu mitmeidkümneid kordi kergemaks ja kindlasti ka värvikirevamaks. ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina Pahk 4. mai 2018 at 21:26

    Mu vaimukas elukaaslane lubas juhul, kui ma siia kommentaari ei pane, tunnistada mind “ametlikult pimedaks”: meie valge pisikese karvanässi lubas registreerida juhtkoerana, parkida auto tähtsa näoga invakohale ning omada ise bussis tasuta sõiduõigust kui puudega inimese saatja 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 4. mai 2018 at 21:26

    Saadaksin opile oma ema. Muidu vaja uusi prille ostma minna, ja seda liiga tihti 🙁

  • Avatar
    Vasta AnetteKuldner 4. mai 2018 at 21:25

    Vaatasin et seal kodulehel ka hetkel silmaoperatsioon ei ole just kõige kallim 950€ aga nii kurb kui see ka pole siis isegi järelmaksuna oleks see liiga suur koormus endale võtta majanduslikult. Prille kannan esimesest klassist saadik ja viimased paar aastat kandsin ka vale miinusega prille kuni sooduka aeg lõpuks õige miinusega prillid ostsin. Ma väga väga loodan, et esimest ja kasvõi ainukest korda elus fortuuna naeratab mulle, sest see on asi mida ma väga sooviks. Olla lõpuks ilus prillivaba naine. Mitte hommikul minna kööki prille otsima ja siis neid pool tundi puhtaks nühkida .

  • Avatar
    Vasta Küllike 4. mai 2018 at 21:23

    Väga lahe loos Mallukas!
    Olen prillikandja juba 21 aastat ehk siis juba kaheksandas klassis olid pudelipõhjad ees. Kooliajal oli prillide kandmine päris suur piin. Koolikaaslased mõnitasid päris tihti, aga see ei olnud kõige hullem. Kõige kohutavam oli see, kui õpetajad kommenteerisid, et oi, sul ju pudelipõhjad ees jne…
    Kui koomilistest intsidentidest rääkida, olen läinud vale bussi peale sh ilma prillideta ei näe bussi numbrit, ei näe teiste inimeste silmi ehk siis olen ” ülbe inimene, kes ei tereta tuttavid”, aga kõige naljakam lugu juhtus üks päev, kui hakkasin valesse autosse istuma, mulle vaatas vastu täiesti võõras mees koos täiesti võõra lapsega. See viimane oli ikka väga naljakas juhtum, meenutan seda siiani:) Kui prille ees ei ole sh olen need juhuslikult koju jätnud, juhtub igasuguseid jaburaid asju.
    Läätsesid kahjuks kanda ei saa, kuna optometristi sõnul pidavat mul väga kuivad silmapõhjad olema. Kurb, kui alati ja kõikjal peab prille kandma.
    See inimene, kes selle loosi võidab, on väga õnnelik. Mis peamine, ta saab vabaks, vabaks prillidest.
    Mallukas, Sa oled fantastiline!

  • Avatar
    Vasta Teele 4. mai 2018 at 21:22

    Minu vanem õde võiks selle võita ! Kallil õel on juba nii noorelt nii tugev miinus , et lausa kahju temast. ?

  • Avatar
    Vasta Sigrit 4. mai 2018 at 21:21

    Mul on 3 imelist last, väikseim 6nädalane. Peale iga sünnitust on silmanägemine kehvemaks muutunud. Sooviksin oma musirulle selgelt ja ilma prillideta näha <3

  • Avatar
    Vasta Priit 4. mai 2018 at 21:19

    Koll on ees juba, kui igakord prillid minutiks või kaheks eest ära võtan ja neid uuesti jälle ette tahaks panna, siis muidugi on mul meeles, kuhu ma need panin, rääkimata sellest, et ma näeksin, kus need on. Ei ole prillidel ka seda lisafunktsiooni, et vilistamise peale lõugama hakkaksid nagu kunagi võtmehoidjatel oli. Ma arvan, et võiks ühe opi võtta küll, kui siin niimoodi juba jagatakse.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. mai 2018 at 21:16

    Võiksin võita, sest mul on silmad nii nõrgad juba, et mõlemad on – 3, kuigi alles olen 19-aastane neiu. Mulle meeldivad ka prillid, aga tahaks vahel ka ilma olla, kuid ei saa.
    Kahjuks ilma ei näe nii selgelt enam.
    Lisaks hakkab pea veidi pöörlema

  • Avatar
    Vasta Janne M 4. mai 2018 at 21:12

    Sõbranna tegeleb tippsprodiga ja prillidega on seda jube kehva teha. Sooviks võidu korral anda võimaluse tal saada silmaoperatsioonile.

  • Avatar
    Vasta Agnes 4. mai 2018 at 21:10

    Minu armas mees vajaks op’i, sest ta tahaks väga ka “nägijaks”saada 😉 Lihtsalt sellepärast, et ta on nii tore, armas ja hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairi 4. mai 2018 at 21:04

    Kolmas laps tulemas ja ilma prillideta oleks palju mugavam kolme marakrati eest hoolitseda ?ja ausalt öeldes ei jaksa neid prille koguaeg näpujälgedest puhastada?

  • Avatar
    Vasta Kerit 4. mai 2018 at 21:04

    Palun. Nii kõrini on läätsedest ja prillidest. Tahaks normaalse inimese moodi olla.

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2018 at 20:59

    Pärast 23 aastat prillide kandmist oleks ju huvitav maailma ka muudmoodi näha kui läbi klaasi.

  • Avatar
    Vasta Regina 4. mai 2018 at 20:58

    Tere!!
    Mul ei jaguks veel ilmselt mitmeid aastaid vahendeid, et saada lahti enda miinustest, mis on ikka väga tugevad ja pealegi erinevad, ca -7 ja -5.5. Silmad viimasel ajal on ka väga väsinud ja punetavad… Lisaks ma vihkan prille ja seega valutavad silmad suht palju. Kannan ka neid, ideaalis aga ei tahaks ju üldse.
    Miks ma peaks võitma? Arvan, et esiteks, sest mul tõsiselt ei ole vahendeid, lisaks on mul vähe võimalusi “tänu tervisele” et nii pea leida mingi väga hea tööots… Võitlen enda muude muredega ja rahaliste kohustustega. See oleks imeline kingitus ja üllatus kevadeks.
    Miks veel, siis olen elus alati teisi aidanud ja olnud toeks, oleks lõpuks aus, kui ka mina saaks midagi vastu universumilt, kuna seni olen võidelnud arvutute probleemidega, mis viinud teelt kõrvale ja lootuse purustanud… Arvan, et oma siiruse ja abivalmiduse eest, lisaks läbielatud raskuste eest oleks ma väärt seda ehk?
    Lisaks ei oleks mul nii pea tõesti lootust… Seda oppi teha.
    Kes iganes ei võidaks, on see väga suur kingitus ja see inimene peaks olema üliRÕÕMUS, kui ka muud asjad pole elus ideaalsed. Mul pole ka muid nn tugiisikuid, kes saaks mind aidata, toetada sellega.
    See on teil väga hea loosimine!! :)))

    Ilusat kevadet!

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 4. mai 2018 at 20:57

    Olen nüüdseks juba väga pikalt mõelnud, et peaks selle opi ette võtma. Olen nüüdseks 12 aastat prille kandnud ja läätsesid ei suuda üldse endale silma panna. Pulmapäeval võtsin ennast kokku ja panin neid endale tund aega silma – minujaoks oli see totaalne eneseületus et need üldse silma sain. Aga rohkem pole proovinud. Kodus kasvavad kaks last ja oleks ju tore nendega mürada ja mängida ilma et peaks kartma, et prillid lähevad katki või kukuvad eest ära. Ja saaks sõita autoga ka päikesepaistelisel päeval ning panna ette tavalised päikeseprillid juhul kui oled oma miinusklaasidega päikeseprillid maha unustanud, mitte ei peaks kannatama.

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2018 at 20:57

    Minu kalli kaasa nooruslik ema ja maailma parim ja hoolivaim ämm Kariina vääriks seda!❤️
    Ta alati annab endast kõik teistele, imeline oleks temale anda võimalus ilma prillideta igapäevaelu nautida?

  • Avatar
    Vasta Siret 4. mai 2018 at 20:54

    Sooviks ise prillid on ikka väga tüütud.

  • Avatar
    Vasta Karin 4. mai 2018 at 20:53

    Mina peaksin silmaopi võitma, sest igahommikusest läätsede silma panekust on kohe täiega kopp ees. Seda juba ca 14 aastat. Muidu -2.75 nägemine ja ilma läätsede/prillide abita elan nagu siil udus :/

  • Avatar
    Vasta Maret 4. mai 2018 at 20:53

    Mulle omale oleks seda operatsiooni vaja… Saaks see 18 aastat pime olnud mutt ometi nägijaks, sest ilma prillideta ei näe aga läätsesid silma panna ei saa 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 4. mai 2018 at 20:53

    Ise oppu ei vaja, kellegi ikka võidu korral leiaks. Käisin laseropil juba aastal 2010 ja olen tulemusega siiani megarahul,

  • Avatar
    Vasta Liisi 4. mai 2018 at 20:50

    Soovin ka 🙂 kindlasti on kõik inimesed seda operatsiooni väärt. Arvestades Eesti keskmist palka, ei saa paljud inimesed endale seda protsetuuri lubada. Ise olen plillikandja 15 aastat olnud. Neist 6 viimast aastat läätsekandja. Mul sama probleem kui Sul Mallukas oli et ei viitsi alati ööseks ära võtta. Tekkis kohe hirm et äkki kui ma veel kaua ootan siis ei saa ma ka enam teha. Mina hoian pöidlad pihus. Ehk veab ka mul 🙂

  • Avatar
    Vasta Kyka 4. mai 2018 at 20:49

    Sooviksin ise silmaoppi kuna olen kandnud prille juba 22 aastat! Ja sooviks nüüd prillivaba elu ??

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 4. mai 2018 at 20:48

    Kuna ise olen selle operatsiooni läbinud siis annaks selle edasi oma emale Lea Lehisele.

  • Avatar
    Vasta Ave 4. mai 2018 at 20:47

    Mu armas abikaasa vajaks ja tahaks seda silmaoperatsiooni. Help him! ?

  • Avatar
    Vasta H. 4. mai 2018 at 20:46

    Minul on hädasti vaja silmaoppi, sest prille ma kasutada ei saa, kuna laps kisub need mul lihtsalt alati eest ?. Kasutan ainult läätsesid aga see on nii nii tüütu. Seega ma väga väga sooviksin saada nägijaks ?

  • Avatar
    Vasta Liis 4. mai 2018 at 20:46

    Nii väga soovin läätse- ja prillivaba elu!!!!! 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 4. mai 2018 at 20:46

    Sooviksin ise üle kõige prillidest vabaneda sest prillid ise on väga tüütud koguaeg kaasas kanda või silmi kissitada, kuid kui selgub et minule seda teha ei saa siis kingiksin selle oma kõige paremale ja kallimale sõbrannale ❤️

  • Avatar
    Vasta Taimi A 4. mai 2018 at 20:45

    Mina sooviksin saada priilidest vabaks! Miks? Kuna mulle kirjutati juba esimesel klassis prillid ja siiani pean neid kandma…jube tüütu ja nõme. Mul küll vaid -1 mõlemad silmad,aga ilma prillideta midagi ei näe..ja silmad hakkavad kipitama. Kui prillidega midagi juhtuma peaks on suur jama. :/
    Minu suurim soov oleks prillivaba elu! 🙂

    • Avatar
      Vasta Taimi A 4. mai 2018 at 20:47

      Prillidest*

  • Avatar
    Vasta Lille Laura Halliste 4. mai 2018 at 20:45

    Olen tükk aega vaadanud et minna ka sinna operatsioonile. Paraku pole vahendeid ja olen lükanud selle edasi juba mitu aastat. Kandsin läätsi 6-8 a otsustasin et tahan opile minna ja hakkasin prille kandma et lasen silmadel taastuda aga juba 2 a lasen taastuda. Mina võiks saada selle tasuta operatsiooni sellepärast siis saaks ka lõpuks nägijaks ja neid põhjuseid on veel palju et miks näha mis siin maalimas toimub. Prillid ikka jäävad ette koguaeg, külla nad lendavad ja on kõverad ning läätsi enam kanda ei soovi ja silmad ei kannata ka enam väga läätsi . Heast nägemisest tunnen küll puudust, paljud tegemised on raskendatud halva nägemise ja prillide tõttu.

  • Avatar
    Vasta Aivi 4. mai 2018 at 20:42

    Sooviks väga oma emale seda võimalust. Ei mäletagi, millal oli aeg, kui ema midagi selgelt nägi. Ühest silmast peaaegu pime ja teisega ei ole ka midagi head kiita. Oleks tore, kui saaks nüüd nägijaks ja ei peaks enam pimeduses kompima 🙂 ja oleks ju suurepärane emadepäev kink, saada nägijaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Elena 4. mai 2018 at 20:41

    Mina sooviks endale. Väsinud olen hommikul prillide otsimisest, suvel kissitsmisest ja spas ei leia last ega näe, kes minuga koos seal on.. Kurb on selline elu.. Tahaks nägijaks saada

  • Avatar
    Vasta Kersti 4. mai 2018 at 20:38

    Mina jäin nn. “pimedaks” esimese raseduse ajal ja silmaarsti sõnul pidi see olema ajutine, et seda juhtubki beebiootuse ajal. Varasemalt oli nägemine väga hea, kandsin vahelduse mõttes lihtsalt mõnikord 0 tugevusega värvilisi läätsesid.
    Nüüd on aga möödas 1,3a ja ma näen ikka päris kehvasti… Olen jälle muidugi ka beebiootel ja loodetavasti päris pimedaks selle rasedusega ei jää ?
    Tahaks nii väga oma teravat silmanägemist tagasi – nii tore oleks jälle prillivaba elu nautida ja “oma silmaga” lapsi näha ?

  • Avatar
    Vasta Klaarika 4. mai 2018 at 20:38

    Ma ei tea, mis on elu ilma prillideta. Oma esimesed prillid sain umbes kolme aastaselt, sellest on möödas pea 30 aastat. Läätsede kandmine on minu jaoks välistatud. Ma ei suuda ennast sundida midagi endale silma toppima, isegi silmatilkadega on probleem. Ilma prillideta liikuda ei ole võimalik. Kuna üks silm vajab + klaasi ja teine -, siis ilma liikudes tekivad lihtsalt tasakaaluhäired. Olen ennegi mõelnud, et peaks silmaoppi proovima, kuid selliseid võimalusi kahjuks pole.

  • Avatar
    Vasta Airi 4. mai 2018 at 20:35

    Sooviks ōele, kellel väga vaja sellist operatsiooni! Oleks super kingitus talle! ☺️?

  • Avatar
    Vasta MariL 4. mai 2018 at 20:35

    Tükk aega mõtlesin, kas kirjutada või mitte. Ma olen nii hädas oma silmadega. Hirmutav ja piinlik on. Ma tean, et see ei ole minu süü, aga kui silmaarstid juba üllatuvad ja nägusid teevad, siis tahakski lihtsalt peitu minna. Ma ei julge kellelegi oma miinuseid öelda. Olen proovinud ja vastuseks tuleb naermist ja naeruvääristamist. Mul on arvuti taga töö ja reaalne hirm, et olengi üks hetk pime. Operatsioon oleks vapustav elu muutus. Ilmselt ei saaks minu puhul miinustest lahti, aga kui olukorrale mingigi leevendus tuleks, oleks see lihtsalt sõnuseletamatu kergendus!

  • Avatar
    Vasta Kaia-Liisa Tõntsohn 4. mai 2018 at 20:33

    Sooviksin silmaoppi, sest olen olnud prillikandja juba üle kümne aasta ja ei mäletagi enam seda tunnet, kui hommikul saaks tõusta nii, et kohe prillide järgi haarama ei peaks. Samuti on sagedased need olukorrad, kui tahaksin käia ilma prillideta ja asendan need läätsedega, kuid siis on need mitu päeva järjest silma ja hommikul ei saa silmi lahti, sest silmad on liiga kuivad. See tundub nagu unenägu, kui saaks tõusta hommikul nii, et ei peaks prillide järgi hommikul haarama või kuivade ja sügelevate silmadega ärkama. See thndub tõesti nagu luksus!

  • Avatar
    Vasta MS. TH 4. mai 2018 at 20:32

    Kingiksin selle operatsiooni oma kasulapsele. Temal on terve elu ees ja ta võiks seda näha selgelt :).

  • Avatar
    Vasta A4 4. mai 2018 at 20:32

    Kingiksin naabrinaisele. Ta oleks yliõnnelik?

  • Avatar
    Vasta Maris 4. mai 2018 at 20:32

    Miks mina? Sest olen tüdinenud hägusest pildist, kui silmad on väsinud ja prillid eest võtan. Hägususest tekib foobia ja ebamugavus. Tihtipeale lastega koosolles kõlab närviline lause “ettevaatust, mu prillid ?”. Ujuma samuti ei saa enne, kui pole läätsesid ostetud eelnevalt. Tahaks ka normaalset hägususevaba pilti?

    • Avatar
      Vasta Maris 4. mai 2018 at 20:36

      Ja mis on veel imelik.. on see tunne, kui võtan prillid eest ja pilt on hägune- oleks nagu tunne et kõrvad sõltuvad silmadest, sest tunduks kui lisaks puudulikule nägemisele ei kuule ka enam?. Ilmselgelt topelt foobia ?

  • Avatar
    Vasta Marii 4. mai 2018 at 20:31

    Ilma prillideta oleks nii hea ? praegu kannan prille väga harva, sest häirivad hirmsasti + lastel vaja pidevalt näppida.. ja siis jälle prillid näpujälgi täis ja ikka ei näe midagi ? samas prille mitte kandes läheb nägemine järjest hullemaks. ?

  • Avatar
    Vasta Ellu 4. mai 2018 at 20:30

    Mina ei sooviks oppi endale. Aga heast südamest kingiksin selle oma elukaaslasele, kes kannab prille, mitte küll koguaeg, aga näiteks telekat vaadates ja autoroolis(mis on eriti tähtis, koguaeg kontrollib, et kas on ikka olemas kui rooli istub) Ma täpselt ei oska öelda kaua ta juba prille kannab, aga minu teada on ta oma peres ainus prillikandja. Aga usun, et ilma prillideta oleks ka tema elu lihtsam. Ma rohkem nagu miskit ei oskagi rääkida, loodan vaid õnnele ja talle vaid üllatust teha. Ma kusjuures ei kujutaks ta reaktsiooni ettegi,aga loodan et see oleks ikka positiivne?

  • Avatar
    Vasta L 4. mai 2018 at 20:30

    Võidu kingiks oma elukaaslasele, laste isale. Prille ta kahjuks väljaspool kodu ei kanna, aga parem nägemine oleks vajalik igalpool. Op endale lubada ta ka ei suuda. Ta oleks selle kuhjaga ära teeninud?

  • Avatar
    Vasta Aljona Kalamees 4. mai 2018 at 20:30

    Olen läätsesid kandnud juba umbes 12 aastat ning viimasel ajal jälginud Dr.Solomatini tegemisi. Hetkel on kõik jäänud muidugi raha taha ja samuti on väike hirm, et aga, mis siis kui ebaõnnestub ja jään pimedaks ? Läätsed on nii tüütud…nt tahad väikest uinakut teha, aga pead end üles ajama ja vannituppa lohistama, et läätsesid eemaldada. Selle ajaga on uni läinud ? Või on juhtunud, et töö juures tuleb läätse sisse mingi pragu või mustus ja siis pead kogu päeva ükssilm olema ? Kunagi juhtus lugu, et pidin öösel elukaaslasele 1km kaugusele autoga järele sõitma. Olin juba pidžaamas ja ammu tudusin. Tõusin kiiruga üles ja autos selgus, et unustasin läätsed panna. Seega sõitsingi rahulikult teosammul, nägu esiklaasis kinni, silmad pilukil ? Ühesõnaga, elu oleks nii palju superlihtsam, kui saaks kõike ilma abivahenditeta näha ?

  • Avatar
    Vasta Ulvi Jõesaar 4. mai 2018 at 20:29

    Tere !
    Minu tütar Mariliis Jõesaar töötab iga päev numbritega, silmanägemine halveneb ja kannab pikka aega prille, mis on küllalt tülikas. Operatsioon aitaks vabaneda pikaajalisest prillide kandmisest ja teeks ka väljanägemise kaunimaks.

  • Avatar
    Vasta Anneli 4. mai 2018 at 20:29

    “Kes sind on näinud on nii palju näinud” on minu lemmiklaulu read. Ma sooviks NÄHA kõike/kõiki ilma kissitamata või prillideta ??

  • Avatar
    Vasta Kats 4. mai 2018 at 20:29

    Mina sooviksin opile ise minna. 14 aastat olen elanud prillielu. Nendest 5 otsustasin läätsede kasuks, kuna prillid lihtsalt ei sobinud enam. Kuid minu aju ei hoia meeles,millal peaks uued läätsed tellima ja nendega majandamine on suhteliselt tüütu. Sooviks kordki toast välja astuda ilma, et peaks midagi silma toppima.

  • Avatar
    Vasta Jessica 4. mai 2018 at 20:28

    Mina ise läbisin selle tee just eelmise kuu alguses, seega ise ei soovi.

    Küll aga kingiksin selle operatsiooni oma parimale söbrannale, kes ei julge seda teed ette vötta, kuid väga tahaks. Sellise vöimaluse korral saaksin ta kindlasti nöusse.

  • Avatar
    Vasta Merili 4. mai 2018 at 20:27

    Juhul, kui ma võidaks, siis kingiksin selle edasi hoopis oma kallile abikaasale, kes on prille kandud sisuliselt kogu oma elu.

  • Avatar
    Vasta Elle Männamets 4. mai 2018 at 20:27

    Soovin nii väga prillidest vabaneda… Olen algklassidest alates prille kandnud. Tehti ka ühele silmale(kehvemale) operatsioon(3x),see peatas silmanägemise halvenemise. Aastate möödudes on see siiski vaikselt muutunud halvemaks. Suur unistus on elu ilma prillideta.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis Ki 4. mai 2018 at 20:27

    Tahaks väga seda oppi ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 4. mai 2018 at 20:27

    Mina saadaks silmaopile oma tütre. Tal nägemine üsna kehva, et ilma prillita kõik puha udune.

  • Avatar
    Vasta Liisi 4. mai 2018 at 20:26

    Endal on mul silmadega kohutavalt vedanud, isegi peale igapäeva tööd arvutiga pole aastad õnneks jälge jätnud ?

    Aga osaleda tahaks küll ja operatsiooni kingiks oma imelisele emale emadepäevaks. Koguaeg kuulen kuidas 48 tundi ränka vaeva nägi mind sünnitades – saaks siis korralikult oma vaeva ilma prillideta ülejäänud elu vaadata ?❤

  • Avatar
    Vasta Nella 4. mai 2018 at 20:26

    Kannan prille umb 20 aastat, või noh, oleks pidand kandma. Pubekana ei arvanud, et need mulle sobivad ja otsustasin poolpimedana ringi patseerida. Umbes 10/11 aastat olen pidev läätsekandja, aga mu silmad väsivad neist üsna kiirelt. Ja päris õigel ajal neid alati välja ka ei vaheta?? Kodus kannan prille, mis vajaks ka ammu ammu väljavahetamist, oma viisakad prillid suutsin ära kaotada. ☹️ Igatahes oleks väga meeldiv, kui ei peaks prille otsima hommikul esimese asjana ja neid üldse kandma, eriti veel nüüd, kui mul on super energiline väike laps, kes arvab tihti, et prillid on tema mänguasjad ja neid on väga äge emme peast ära kiskuda ja vahel ka ära peita. ??✌️Selgest maailmast ilma abivahendideta unistan sama kaua, kui prille peaksin kandma, aga alati tundub et kõik muu on olulisem, kuhu raha panna, oleks tore kingitus ???

  • Avatar
    Vasta Sandra P 4. mai 2018 at 20:26

    Kingiksin emale. Kuna tal on töö arvutiga, tänapäeval enamik onju. Ja prillid lihtsalt ei püsi ees. Nii rikub oma silmi aina enam. Mul on nii kahju, et aidata ei saa. Mu ema väärib seda operatsiooni, kuna terve elu on oma elu korraldanud minu heaks. Et mul kõik oleks olemas. Nüüd on raskustes, kaasa arvatud mina… selletõttu pole ka õigeid prille. Igal juhul oleks see super emadepäeva kink, kaudselt minu poolt, rohkem nagu sinu ja silmakliiniku poolt 🙂

  • Avatar
    Vasta Marii 4. mai 2018 at 20:25

    Nii hea oleks, kui ilma prillideta korralikult näeks. ? praegu kannan ikka väga harva prille, sest häirivad päris palju + lastel on pidevalt vaja näppida ja siis on prillid näpujälgi täis ja ikka ei näe midagi ? seega prille kannan väga harva ja nägemine läheb järjest hullemaks. ?

  • Avatar
    Vasta Carmela 4. mai 2018 at 20:25

    Mina sooviksin silmaoppi endale. Olen juba 20 aastat prilli/läätse kandja. Unistan sellest hetkest et saaksin hommikul ärgata üles nii et poleks udukogu ees.
    Varsti beebi ka sündimas ja siis öösiti oleks ka väga supper kui ei peaks pimedas esimese asjana prille käsipidi taga hakkama ajama.
    Sooviks ka selgemat pilti, mitte hägust udukogu.
    Üks hommik elukaaslane tõi ühe paki, mis tema ema saatis kus oli sees beebi voodilina, mina kaugelt ei näind ja pidin nina ette selle endale tõmbama et näha. 🙁
    See oleks väga supper kingitus!
    Loodame et õnn naeratab. ?

  • Avatar
    Vasta Leenu 4. mai 2018 at 20:24

    Minu emme võiks küll võita, sest tal lähevad need silmad reaalselt minu arust aina hullemaks 🙁 Aga uusi prille ta ka ei raatsi osta (ega ei jaksaks ka vist) ja nii ta kissitab kogu aeg ja kannatab selle pärast veel peavalude käes. Nii halb on teda vaadata niimoodi ja see võit oleks mega hea emadepäeva kingitus!!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis Ki 4. mai 2018 at 20:23

    Laps väänab pidevalt prillid katki.( olen väga saamatu prillide ärapanekuga :D)
    Prille olen kandnud 4 aastat.
    Igatsen väga neid aegu kui sai lihtsalt ilma prillideta välja minna.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 4. mai 2018 at 20:23

    Aga miks mitte mina ? Mina tahan ka näha kõrgele ja kaugele ?

  • Avatar
    Vasta Angela 4. mai 2018 at 20:21

    Kui ma peaks võitma selle silmaopi siis ma kindlasti annan selle võimaluse oma enda emale, kuna tal on seda vaja, sest ta seljatas alles hiljuti raske haiguse (rinnavähk) , pluss veel tal dibeet, on ära teeninud tõesti korraliku silmanägemise. Kuna ta veel üsna noor ja elu veel ees. Siis tuleb loota õnnele ?? ja teha talle varajane sünnipäevakingitus. Sest ta on maailma parim ema ja vanaema ?

  • Avatar
    Vasta Lisett 4. mai 2018 at 20:20

    Enda elukaaslasele. Kellel on kanged prillid ja pole jõudnud opile minna veel Ta on terve oma elu prille kandud. . nII väga tahaks ,et ta võidaks 🙂 LoodAn väga,et ta võidab 🙂
    Kõike head ette tänades Lisett 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 4. mai 2018 at 20:20

    Mina tahaks väga võita. Kannan juba 12a prille. Hetkel on silmad -1,25 aga annab tunda et aina halvemaks läheb. Kodus laps muutkui kisub prille eest ära ja seegi on jube ebameeldiv. Lisaks ma tahan autokooli varsti minna ja palju meeldivam oleks minna selge silmanägemisega mitte prillidega.

    Soovin kõigile palju palju edu

  • Avatar
    Vasta Agne 4. mai 2018 at 20:20

    Oleme mehega alati kaalunud, et kuna voiks kuid ikka ja alati tuleb midagi muud vahele. Tahaksin vaga prillivabaelu 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve 4. mai 2018 at 20:20

    Näha, see on ammu suur unistus, miinus on 8,nii et jh iga hommik on esimene asi prillid pähe, et ometi midagi näha. Igapäevaselt kasutan läätsi, asendamatud minu jaoks, sest ilma lihtsalt ei näe, kahjuks. See oleks tõesti suure unistuse täitumine, kui opile saaks.

  • Avatar
    Vasta Teele T 4. mai 2018 at 20:20

    Mina olen ka tüdinud kobamisi prillide otsimisest. Silmaopile läheks suurima hea meelega ja alustaks iga hommikut nägijana.

  • Avatar
    Vasta Inger 4. mai 2018 at 20:20

    Silmaopi võiks võita minu ema. Prille kandnud tema juba ~25 aastat. Kuna aga miinused silmades erinevad, siis juhtus umbes 7a tagasi prillipoe poolt suur prahmakas ja pandi vasakule silmale mõeldud klaas prillides hoopis paremale poole ja paremale silmale mõeldud klaas vasakule poole. Kuna miinus polnud nii drastiliselt erinev, siis ema ei pannudki tähele, et midagi valesti oleks. Kahjuks aga aastatepikkune valesti kokkupandud prillide kandmine tõi emale tõsised peavalud ning samuti süvendas mõlema silma miinust. Seega tean, et ta oleks üliõnnelik kui peale kõike seda saaks ta lõpuks nendest prillidest lahti.

  • Avatar
    Vasta Grete-Liis Oja 4. mai 2018 at 20:19

    Vahel on ette tulnud olukordi, kus olen sunnitud korraga kandma kahte paari prille korraga (päike, 3D kino)…teistel on küll naljakas mind niimoodi näha, aga endal jõle ebamugav ?

  • Avatar
    Vasta Grete 4. mai 2018 at 20:19

    Minu mees on prillikandja, kes unistab ka paremast nägemisest. Läätsed on kahjuks töö iseloomu tõttu välistatud ja prillid on väga tülikad, eriti lapsega mürades või sporti tehes. Kuna tal mai lõpus sünnipäev ka tulemas, siis see oleks talle maailma parim kingitus! Kuna mees loosi õnnele ei usu, et ise osa võtta, siis teen seda tema eest 😀

  • Avatar
    Vasta Merlin 4. mai 2018 at 20:19

    Mina sooviksin silmaoppi väga. Olen prille kandnud 10 aastat ja olen nendest väsinud. Aasta tagasi keelati ka läätsede kandmine, sest silm sai kahjustusi, aga nüüd on aeg, mil sain rohelise tule silmaopi jaoks. Olen mitu korda mineku soovile mõelnud, aga asi on julguse taha jäänud. Kui loosis võidaksin, poleks enam tagasiteed ja saaksin olla õnnelik prillidest vabanemise üle.

  • Avatar
    Vasta Ave Marie Tuherm 4. mai 2018 at 20:18

    Nii hea oleks näha maailma selgelt ilma ühegi abivahendita 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2018 at 20:18

    Silmaopp oleks heaven sent!

  • Avatar
    Vasta Katrin 4. mai 2018 at 20:18

    Mina olen olnud viimased 10 aastat suhteliselt niru nägija. Lisaks sellele on mul nii tundlikud silmad, et arst lubab läätsesid kanda ainult reisil olles. Terve suve käin ringi silmad kissis, sest päikseprille kanda ei saa. ?

  • Avatar
    Vasta Mari 4. mai 2018 at 20:17

    Kindlasti osalen – olen seda väärt, et naha oma kolme last kasvamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris R 4. mai 2018 at 20:17

    Tahan vägavägaväga! Teadsin juba 10-aastaselt, kui prillid sain, et selle laseroperatsiooni mina teen!
    Olen läätsekandja, sest igapäevased tegevused oleks tihti häiritud prillidega.
    Ma VIHKAN seda päeva osa, kui õhtul peab läätsed ära võtma! Tihti jätangi lihtsalt silma..

  • Avatar
    Vasta Helen 4. mai 2018 at 20:16

    Tahaks teha lõpu 20a kestnud igapäevasele prilli kandmisele 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 4. mai 2018 at 20:16

    Minul on miinus küll väike (-1.75), aga ilma prillideta on täiesti võimatu olla, mitte midagi ei näe. Kannangi prille koguaeg, iga hommik esimene ja õhtul viimane tegevus. Oi kui väga ma tahaks läätsesid kanda, aga ei suuda neid endale silma panna. Käisin silmaarsti juures kontrollis, et kas võiks ning õppimas neid silma panemas, aga langesin korraliku mõnituse alla, et issand kuidas sa hakkama ei saa, mul käivad siin meetriste kulliküüntega naised ja panevad kohe silma. Niisiis panigi arst silma ning võttis ära, sest ise ma seda ei suutnud 😀 Nimelt pidavat ma kartma oma silmamuna puudutada ja seega ei suuda seda silma panna. Peale seda halba kogemust proovisin korra kodus, aga loobusin ja salamisi unistan prillivabast elust. Samuti oleks prillivaba hea olla töö juures, kus sügisest saan enda rühma pisikesed sõimelapsed, kellele väga meeldib prille eest tirida ja ilma prillideta, poolpime õpetaja ei ole ju mingi õpetaja 😀

  • Avatar
    Vasta Karmen 4. mai 2018 at 20:15

    Elukaaslasel oleks vaja küll, autoga sõites kissitab alati silmi. Ja kui ülekäiguraja juurde pimedas satume, siis mina pean alati tema “silmad” olema. Ja kui ta võidaks selle endale, küll ta siis su blogi ka lugema hakkaks 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 4. mai 2018 at 20:15

    Olen ise ka prillide kandja aga kui võit tuleks minu õuele siis sooviksin kindlasti, et minu ema saaks uue nägemise.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 4. mai 2018 at 20:15

    Omg, ma saadaks iseenda operatsioonile. Kasutan läätsesid, prille pole üldse?

  • Avatar
    Vasta Kims 4. mai 2018 at 20:14

    Tahaks selle opi kinkida oma mehele. Kurb on vaadata, kuidas inimese esimene mure autosse istudes, kinno minnes või telekat vaadates on “Kallis, ega sa mu prille pole näinud?”
    Ta üritab neid võimalikult vähe kanda ja selle tõttu tihti unustab kuhu ta need viimati pani. Opist oleme kaua rääkinud, aga hetke seisuga rahakott ei hakka peale, kuna ma käin ainukesena tööl, et ta saaks õppida.
    Sel suvel lõpetab juura magistri ning see oleks tohutult hea kingitus 🙂
    Ma tahaks sellele mehele kuu ja tähed ka kinkida, kui ainult oleks võimalus.

  • Avatar
    Vasta Krissu 4. mai 2018 at 20:13

    Mulle küll meeldivad prillid aga hirmsasti häirib kui klaasid pidevalt uduseks tõmbavad kui on liiga suur temperatuuride erinevus, läätsedega on mugav aga mul läheb pidevalt meelest ära,et peaks laskma silmadel puhata ja tihti ongi nii,et jätan need ikka väga pikaks ajaks silma, tahaks väga nägijaks saada?

  • Avatar
    Vasta Maria 4. mai 2018 at 20:12

    Minu suurim südamesoov on, et mu kallis öde saaks taas ilma prillideta näha. Oleksin väga önnelik kui saaksin teha tema önnelikuks. ❤
    Oled uskumatult vahva inimene Mallukas. Loodan, et sul läheb elus köik hästi!

  • Avatar
    Vasta Kertu Tamm 4. mai 2018 at 20:12

    Oeh.. olen nii kaua unistanud silmaoperatsioonist aga kuidagi ei ole võimalik olnud, kannan nii prille kui läätsesi, kuna silmad on meeletult tundlikud siis enamasti ainult prille aga nii ebamugav on ja no need klaasid on koguaeg mustad! 😀 Üks suur suur unistus on elada prillivaba elu ja nautida iga päev teravat ja selget pilti 🙂
    Olen väga õnnelik selle inimese üle, kes sellise kingituse saab, te kõik olete seda väärt!

  • Avatar
    Vasta Anneli 4. mai 2018 at 20:10

    Ma va kadekopsina arvan, et ise vajan seda oppi kõige rohkem. Et näeks lapsega rannas sulistada ja 3D prille oleks hea kinosaalis pähe asetada!

  • Avatar
    Vasta Margit R 4. mai 2018 at 20:10

    Praegugi kissitan silmi kui seda kommentaari kirjutan ? olen pea 30 aastat pidanud kasutama abivahendeid, et elu selgelt näha. Ehk aitaks juba udust ja päike paistaks selgelt ka minu silmadesse ☺️

  • Avatar
    Vasta Evelin 4. mai 2018 at 20:09

    Tahaks oma memmele kinkida seda opi. Emadepäevaks ?

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2018 at 20:08

    Mul juba geenides
    halb silmanägemine ja seega on kõigil peres prillid. Ma tahaks oppi endale, aga kuna mul on ainult -2 siis mitte sobivuse korral kingiksin opi emale. Saaks prillide ostmise kulusid vähendada.? Pöidlad pihus, äkki veab 🙂

  • Avatar
    Vasta Greete Kerttu Salumets 4. mai 2018 at 20:08

    Olen Malluka blogilugejate seas uustulnuk aga kõik mis sa teed on väga lahe! Võidu kingiksin edasi sõbrannale kellega koos elan. Iga hommik algab tema prillide otsimisega kuna ise ta neid väga hästi leida ei suuda kuna ilma prillideta nägemine väga väga hägune. Ta oleks võidu üle kindlasti väga õnnelik kuna osaleb ise ka loosis!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 4. mai 2018 at 20:08

    Läbisin ka ise selle operatsioon 2016 aasta sügisel. Väga abivalmis ja tore personal. Võidu korral saadaksin sellele kvaliteetsele operatsioonile oma venna elukaaslase. Olles ise sportlane, tean kui tülikas on pidevalt enne võistlusi läätsesid silma panna ja kui need veel silmas kuivama hakkavad…Kuna ka venna elukaaslane on sportlane, siis see operatsioon parandaks kindlasti tema kui Eesti lootustandva keskmaajooksja saavutusi ning muudaks treeningkvaliteedi kordades paremaks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marina 4. mai 2018 at 20:07

    Minu poeg on ilma prillideta täitsa pime. Kingiks talle selle operatsiooni,et ta näeks ka ilma prillideta kui kaunis pruut tal on!??

  • Avatar
    Vasta Egle 4. mai 2018 at 20:07

    Miinust peaks mul nüüdseks kogunenud olema juba -2. Minu jaoks ikka väga ebameeldiv juba. Kõige ebameeldivam selle juures on see, et mulle ei meeldi absoluutselt prille kanda, tunnen ennast nendega nii ebamugavalt. Kuid tööl on minu ümber arvutid ja kaamerad, mida pean koguaeg jälgima ja ilma prillideta hakkama ei saaks. Samuti autoga sõites.
    Prillidest vabanemine on olnud juba ammu minu väga suureks unistuseks! Siis tunneks kaugelt vastutulevad tuttavad ka ikka ära ja keegi ei peaks solvatuna ennast tundma, kui ma tere vastu ei öelnud 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 4. mai 2018 at 20:05

    Mul tubli -8 ja lihtsalt niiiiiii äge oleks hommikul silmi lahti tehes oma meest ja lapsi NÄHA, mitte paaniliselt prille otsida 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 4. mai 2018 at 20:05

    Tahaksin väga prillidest vabaneda ja näha ilma abivahenditeta?

  • Avatar
    Vasta Üllar Zeigo 4. mai 2018 at 20:05

    Küll mu mees oleks sellise võimaluse üle alles ônnelik. Ammune unistus! Kahjuks tema seda blogi ei loe ( kuigi veel natuke näeb kûll). Seepärast kirjutan tema eest selle kommentaari mina, tema eit! Olgu jumalad lahked sellise võimaluse andjatele!

  • Avatar
    Vasta Taivi 4. mai 2018 at 20:05

    Minu emale oleks väga seda silmaoppi vaja.Nägemine läheb iga aastaga aina kehvemaks:(

  • Avatar
    Vasta Berit 4. mai 2018 at 20:04

    Mina sooviks seda oppi, tore oleks olla jälle nägija, mitte kissitades ringi käija 🙂 prillid on nii tüütud ja läätsed pole mulle. Tahaks näha ülejäänud elu mis veel ees ?

  • Avatar
    Vasta Lea Valk 4. mai 2018 at 20:04

    Oi minia saaks mängijaks!

  • Avatar
    Vasta Jane 4. mai 2018 at 20:04

    Olen 6aastaste tüdrukute ema. Olen prille kandnud üle poole oma elust, ning viimasel ajal mõelnud palju operatsiooni peale, kuid kurat, maksab ju nii palju :(. Kui prillid jäävad veidi kauemaks nn kapile mõni päev, siis silmade pingutamine toob kaasa migreenihood.

  • Avatar
    Vasta Margit 4. mai 2018 at 20:03

    Mu ämm tahaks väga nägijaks saada?

    • Avatar
      Vasta Margit 4. mai 2018 at 20:06

      55 juubeliks ämmale hea kink teha

  • Avatar
    Vasta Karin 4. mai 2018 at 20:03

    Parim kink , võit või kuidas seda nüüd kutsuda. Ilus 20 aastat kandnud prille ja nüüd kui olen ema, siis tajun veel paremini miks prillid on tülikad – neid väikseid sõrmejälgi klaasidelt võibki jääda pühkima.

  • Avatar
    Vasta Marju 4. mai 2018 at 20:03

    Sooviksin, et ei peaks pidevalt prille sättima ja oleks võimalik mugavam looduses seigelda väikese tütrega. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2018 at 20:03

    See läheks kingituseks minu nooremale õele , ta lõpetab juunis 12 klassi. Aastatega on ta nägemine läinud halvemaks . See oleks talle ikka väga hea kingitus lõpetada 12 klass prilliteta .

  • Avatar
    Vasta Leaanika 4. mai 2018 at 20:03

    Minu emal oleks see hea võimalus saada pillidest vabaks :/ Ta 0on juba pikki aastaid kandnud prille ja läätsesi . Ma tean et ta on aastaid seda oppi soovinud aga ei ole õnnestunud 🙁

  • Avatar
    Vasta Liisa 4. mai 2018 at 20:03

    Mina tahaks väga võita seda operatsiooni, sest ma olen niiiiiii tüdinenud prillide kandmisest. Üle kümne aasta juba igapäev kandnud. Oleks väga lux lihtsalt näha 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaja 4. mai 2018 at 20:01

    Enda emale sooviks seda oppi endal õnneks kõik ok silmadega.

  • Avatar
    Vasta Kersti 4. mai 2018 at 20:01

    Soovin osaleda ja nautida elu prillideta ?, üle kümne sai prille kantud.

  • Avatar
    Vasta Liis 4. mai 2018 at 20:01

    Sooviksin silmaoppi iseendale, kuna olen aktiivne ja sprortlik noor neiu. Suvel rannavõrkpalli mängides läheb pidevalt liiv silma ja pole valusamat tunnet kui liivaterad läätse taga hõõrumas.

  • Avatar
    Vasta Signe 4. mai 2018 at 20:01

    Soovin nautida elu ilma prillideta. Ei mäletagi enam, kuidas see välja nägi. ?

  • Avatar
    Vasta Steff 4. mai 2018 at 20:00

    See on minu ammune unistus. Kannan prille juba u 15 aastat ja ausalt öeldes enam ei jaksa prilli-ja läätsemajandusega tegelda. Viimased ajavad ka pea valutama. Tahan elada nii, et ei peaķs muretsema, kas näen spas, sportides, rannas olles jne.

  • Avatar
    Vasta Kristi 4. mai 2018 at 20:00

    Olen pime nagu mutt. Oleks hädasti vaja ?

  • Avatar
    Vasta LIISI 4. mai 2018 at 19:59

    Ei soovi palju, vaid emadepäevaks emale kinkida ilma prillideta elu …

  • Avatar
    Vasta Liina 4. mai 2018 at 19:57

    Minu kallis ema peaks saama omale korraliku silma nägemise, et ka juba kaugelt oma 5 lapselast lehvitamas saaks nãha ?

  • Avatar
    Vasta Riina 4. mai 2018 at 19:53

    Olete näinud…
    -luubid näos korvpallurit?
    -kuulnud ajakirjanikust, kes ei saa enam võib-olla varsti enam tööd teha, kuna nägemine on ostunud tõsiseks probleemiks?
    -värsket isa, kes ei saa oma lastele enam muinasjutte ette lugeda?
    -fotograafi, kes ei näe tegelikult, mida ta pildistab?
    Rein Säinase suur kirg on raamatud.
    Palun aidake tal neid ka edaspidi lugeda.

  • Avatar
    Vasta Aljona 4. mai 2018 at 19:34

    Elukaaslane on pikka aega olnud läätsete ja prillide kasutaja. Ehitaja ametit pidades on prillid ebamugavad ja läätseid ei saa ehitustolmu tõttu kasutada. Ja nii väga tahaks neid ilusaid silmi vaadata ilma, et prillid ette jääksid ♡

  • Avatar
    Vasta Kaia 4. mai 2018 at 19:30

    Kissitamine ajab hulluks, läätsesid kanda ei saa, silmapõletikud kohe kallal. Prillidega raske sporti teha, segavad rohkem, kui on abiks. Ja nii ma poolpimedana ringi käingi 🙁

  • Avatar
    Vasta Dagne 4. mai 2018 at 19:29

    Sooviksin ise silmaopile saada. Mul küll väike miinus,aga prillid on igapäevaselt koguaeg ees.
    Aga sooviksin väga prillidest lahti saada, kohe väga-väga. Olen isegi juba mitmeid aastaid uurinud seda protseduuri ja hindasid, ka silmaarst viimases kontrollis soovitas,kuna mu miinus pole mitmete aastate jooksul muutunud. Plaan on täitsa see ette võtta, aga ennem vaja veidi koguda maksumust.
    Ega mind prillid tegelikult väga ei sega, ega ei kujutagi ette end ilma, aga nad jäävad pidevalt ette…ette selles suhtes,et kuna kasvatan sügava puudega last,siis tema oma kätevehkimiste ajal pidevalt lööb neid mul eest ära ja prillid pidevalt lendavad maha nii väljas kui toas. Ja kui need maha kukuvad,siis nt õues olles väga raske maast üles korjata,kui laps kätel.
    Aga see selleks 🙂
    Muidugi oleks tore suvel käia lahedate päikeseprillidega, mida võimalik vastavalt outfitile vahetada. Ja samuti nagu Sina Kardot spas otsisid, siis mina teen kahjuks samuti nii 🙁

  • Avatar
    Vasta Marleen 4. mai 2018 at 19:24

    Olen ise juba aastaid unistanud sellest operatsioonist, sest ma ei kujuta ette, milline privileeg see oleks, et kui ärkad ülesse ja lihtsalt… näed. Olen prille kandnud juba 12ndast eluaastast ja kokku siis 17 aastat.
    Siiamaani ongi kogu see asi jäänud ilmselgelt raha taha.
    Üldiselt ma loosidest osa ei võta, aga no see auhind on väärt osalemist!!

  • Avatar
    Vasta Kätlin kuuskmann 4. mai 2018 at 19:23

    Pole võimalik raha suhtes minna opile.Olen lühinägelikk ja olen sellest unistanud juba väga ammu.

  • Avatar
    Vasta Birgit 4. mai 2018 at 19:22

    Soovin nägijaks saada. Olen aastaid juba läätseid kandnud ja ausalt jube tüütud on need aga ilma nendeta ei näe ?

  • Avatar
    Vasta RailiR 4. mai 2018 at 19:21

    Minu armas vend Rando vääriks seda täiega 🙂 Prille/läätsesid on ta juba pikalt kandnud. Praegu on ta kaitseväes, läätsesid kulub üsna palju ja see omakorda on rahaliselt kulukas. Kindlasti oleks ta sellise võimaluse üle ütlemata õnnelik ja mina soovin samuti, et mu venna saaks lõpuks elada täisväärtuslikku elu nägijana!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 4. mai 2018 at 19:19

    Ma loodan,et pole hiljaks jäänud. Aga ma südamest loodan võidule! Minu 9 a tütar tahab saada prillivabaks! ?
    Miks tema peaks selle saama? Sest et ta on imeline tütar. ❤.

  • Avatar
    Vasta Patrik 4. mai 2018 at 19:19

    Soovin kandideerida lennuakadeemiasse, mis on olnud minu unistus lapsest saati. Kuna tervisenõuded on väga karmid ja minu silma miinused on täpselt piiri peal, siis on ebakindel minna juuli keskpaigale vastu, kus tehakse tervisekontroll ja see otsus mõjutab minu elu väga suuresti, sellest oleneb, kes ma ülejäänud elu olen ja mida hakkan tegema. Silmaoperatsioon eemaldaks ka ebamugava hommikuse häguse ning enam ei peaks prille taga otsima või puruks istuma.

  • Avatar
    Vasta Krista 4. mai 2018 at 19:09

    Mina soovin, et võidaks minu õde Gerli. Saaks nautida elu ilma prillidet. Ise olen selle läbi teinud ja soovitan! Päikest!

  • Avatar
    Vasta Monika 4. mai 2018 at 19:04

    Nii esmalt sooviks seda oma tütrele. Annaks võimaluse temal saada prilli vabaks. Aktiivne sportlik neiu. Prille kannab juba enne kui 1 klassi läks. Ja kui juhtub et ta ei peaks sobima siis saan veel oma 3 õe vahel ju valida. Neist 2 prille kannavad ja kolmandal on nn laisk silm. Ühe silmaga nägemine üli kehva.
    Loodan killukesele õnnele, et valmistada head meelt ühele neist neljast.
    Ise pole kunagi pidanud prille kandma ja pole hetkel õnneks märganud ka nägemise kehvenemist.

  • Avatar
    Vasta Elise 4. mai 2018 at 18:52

    Mina tahaksin ise minna silmaoppile kuna olen mitu aastat järjest iga päev prille kandnud ja see muutub pikapeale juba väga tüütuks. Mul on silmad ka juba – 3.75 mis on suht halb. Kuigi kannan koguaeg prille lähevad silmad iga aastaga järjest halvemaks.

  • Avatar
    Vasta Nele 4. mai 2018 at 18:45

    Abikaasa saadaksin, sest mulle on operatsioon juba tehtud. Nüüd võiks olla tema kord!

  • Avatar
    Vasta Kertux 4. mai 2018 at 18:39

    Prillidest tahaks küll vabaneda, osalen kaa ?

  • Avatar
    Vasta Merka 4. mai 2018 at 18:12

    Kuna ma prillikanda terve elu pole olnud ja nägemine halvenes tänu tööle ja hiljem raseduse tõttu, siis avastan end väga tihti olukorras, et ma ju ei näe nii hästi või nii kaugele kui vaja. Või lihtsalt avastan end lollis olukorras kuskil võõras linnas…kael pikas autoroolis, et liiklusmärke näha, need märgid on liiga pisikesed! Prillid on mul olemas aga need ununevad tihti koju või siis autosse…ühesõnaga neid pole siis kui on vaja. Ja no muidugi lapsele meeldivad prillid väga aga mulle ei meeldi kui ta neid kakub 🙂
    Tahan selgeltnägijaks saada 😉

  • Avatar
    Vasta Elen 4. mai 2018 at 17:53

    Mina ise näen hästi,aga oma elukaaslane ja lapse isa,kes on alles 34 a oleks seda operatsiooni väga vaja,kuna ta näeb kahe silmaga kokku 90 % ?,ma näen kõrvalt kui raske tal on,sest ilma prillideta ta pm ei näe enam üldse ?

  • Avatar
    Vasta Külli-Carmen 4. mai 2018 at 17:35

    Oeh, just eile istusin voodi ees maas ja tahtsin silmi peast välja kiskuda – kobasin nagu lollakas mööda põrandat ja otsisin prille, et saaks päeva alustada. Nii kopp ees on, et selleasemel et hommikul rõõmsalt elukaaslase nägu vaadata, pean ma hoopis ette kujutama, kas tal on silmad kinni, lahti , naeratab ta või magab veel, kui ma just kätega kompida ei taha :D. See ajaks ta kindlasti üles. Mõtlesin, et nüüd teen selle ära ja hakkan asju ajama ja siis märkasin seda postitust. Nagu rusikas silmaaauku – just see, mida ma vajan!

  • Avatar
    Vasta Igor 4. mai 2018 at 17:29

    Silmaoperatsiooni võiks võita mu teine pool, põhjuseks võiks olla see et mõned aastad tagasi rääkis ta mulle kui hea silmanägemine tal ikka on 😀
    Päeval mil ma endale prillid soetasin, proovis ta neid korraks… esimene lause oli kohe et mis asja puudel on oksad ja piirjooned ka vää 😀 oli tükk tegemist et prillid tagasi saada temalt…ei läinud kaua mööda kui ta otsustas endale ka prillid osta…
    Nüüd hiljuti ta toitis oma koduakna all üht kassi, või no nii arvas vähemalt ta ise, üks hetk jooksis naerdes, pisar silmil, magamistuppa ja rääkis mulle et ta hetkeks arvas et kass magab või siis on ära surnud, kuna visatud singitüki ja kutsumise peale ei olevat reageerinud. Prillid ette pannes ja uuesti kassi vaadates selgus et see oli hoopis üks vana puuroigas seal maas xD

  • Avatar
    Vasta Triin 4. mai 2018 at 17:25

    Avan, et olen läätsede kandmises, paigaldamises tõeline profesionaal. Hommikul silma, hilisõhtul silmas ära, paigaldamiseks ei vaja valgust ega peeglit. Prillid on ka, neid kannan kui stiiliga sobib. Pole prillikandja inimene, tunnen end neid kandes nagu “maski taga”.
    Mis saab siis, kui silmad enam läätsesid ei kannata…
    Dr. Solomatini Silmakliiniku kohta olen lugenud, jälgin aktiivselt tagasisidet, aga enda sees on väike hirm protsetuuri ees, seepärast pole ise seda otsust vastu võtnud. Äkki nüüd on aeg kellegil teisel see otsus teha. Proovin!
    Huvitav, mis tunne on minna ujuma, kui saad vabalt vee alla minna, snorgeldama. Hommikul ärgates näeks vabalt kella või aknast välja. Õhtul võiks vabalt teleri ette magama jääda või pisaraid pühkides ei kao silmast läätsed. Kõlab võibolla liiga lihtsalt, aga ideaalselt.

  • Avatar
    Vasta Ellu 4. mai 2018 at 17:14

    Sooviks ise nägijaks saada ning näha oma kolme lapse kasvu ilma prilliteta 🙂

  • Avatar
    Vasta Susanna 4. mai 2018 at 17:07

    Tere!
    Sooviksin väga seda operatsiooni võita, sest ma oleks väga õnnelik selle üle kui ma näeks enda ümber olevat maailma selgemini nagu kunagi. Olen 17 ja üpriski noor, et kanda prille tugevusega (-3). Ma oleksin nii õnnelik selle üle kui ma ärkaksnd hommikul üles ja näen kõike selgelt ja ei pea silmi kissitama et mitte uduselt näha. Ja see oleks ka tore kui ma tunneks tänaval juba kaugelt enda tuttavad ära. Tahaksin väga seda operatsiooni võita, et näha jälle kõike selgelt. Silmad on need, mida peab väga hellalt hoidma. See oleks parim kingitus mille ma endale saaks, saada tagasi enda silmanägemine oleks justkui ühe unistuse täitumine!

  • Avatar
    Vasta Victoria 4. mai 2018 at 17:04

    Sooviksin seda operatsiooni oma elukaaslasele, päikesega autoroolis tema vingumine kaoks ära ja elu oleks lill kuna ei ole nii palju raha, et miinustega päikeseprille osta 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 4. mai 2018 at 16:48

    Mu armas elukaaslane tahaks väga silmaoperatsioonile minna. On sellest palju rääknud, et tahaks prillideta olla ja liikuda ringi 🙂
    Lapsest saati olnud prillidega ja on ära tüdinenud.

    Minu jaoks oleks väga harjumatu teda ilma prillideta näha igapäevaselt aga kui see on tema soov ja kui on selline hea võimalus, et äkki veab ka meil ja ta saab tasuta silmaopetsiooni siis ma oleks õnnelik. 🙂 Ja tema ise oleks veel õnnelikum.

  • Avatar
    Vasta Ann 4. mai 2018 at 16:48

    Olen prille kandnud 5ndast klassist alates. Hetkel olen 33. Läätsed on abiks aga sooviks nii väga oma silmadega hästi näha. Ujuda ilma ujumisprillideta. Rahulikult joosta.

  • Avatar
    Vasta Eltsu 4. mai 2018 at 16:34

    Mina võiksin võita operatsiooni, sest töö tõttu vajan väga “teravaid” silmi, et pätipoisse ja teisi seaduserikkujaid kiirelt märgata. Hetkel kasutan läätsesid, kui silma eripära vno suuruse pärast saan kasutada vaid ühepäevaseid läätsesid ja see on üsna kulukas. Imetore oleks kohe ärgates näha kõiki ja kõike ümbritsevat selgelt!

  • Avatar
    Vasta Berit 4. mai 2018 at 15:51

    Et, miks just mina? Aga, miks mitte ei võiks just see õnnelik olla mina, kes saaks nägijaks. Ausalt öeldes olen sellest ammu unistanud, asi on jäänud toppama raha ja hirmu tõttu. Nii tüütu on koguaeg kohendada prille ninal ja puhastada uduseid klaase…meigid ennast ära ja siis on tunne nagu oleksid ikka akvaariumis…ilusad silmad jäävad peitu ? Läätsedega ka nii ebamugav…Muidugi on inimesi, kellele sobivad prillid, aga mitte mulle!

  • Avatar
    Vasta Daily Raudsepp 4. mai 2018 at 15:43

    Ma arvan, et ma peaksin võitma, kuna olen alles suhteliselt noor, hetkel teen juhilube ja loodedavasti juba järgmisel sügisel saan ausda õppima Lennuakadeemiasse piloodi või lennujuhi erialale, kus mõlemal on oluline hea silmanägemine. 🙂 Hetkel on miinused sellised, et vasak silm on – 3.75 ja parem juba üle – 4,kuna sain prillid liiga hilja perearsti apsaka tõttu, kuid ma ei pea vimma. Ka ma unistasin väiksena, et nii lahe oleks prille kanda, kuid nagu sina ka ütlesid, et kui see muutub kohustuslikuks, siis see rõõm enam nii suur pole. 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 4. mai 2018 at 15:37

    Kui kôik làheb nagu Jumalikus plaanis on kirjas,siis soovin endale seda operatsiooni,kuid suurem lootus on ikka,et see vôit làheb minu pojale,keda sai juba mainitud ühes jagamises❤️

  • Avatar
    Vasta Merle 4. mai 2018 at 15:34

    Oi,kuidas ma olen sellest unistanud,et prillidest vabaks saaks. Olen iga suvi unistanud päikeseprillidest aga siiamaani on see unistuseks jäänudki.
    Ehk nüüd mingi ime läbi võiks mu unistus täituda.
    Päikest Sulle ja sinu nunnudele 🙂

  • Avatar
    Vasta Angeelika 4. mai 2018 at 15:32

    Sooviks saada prillidest sõltumatuks! Kena oleks suvel rannas istuda ilma prillideta ja poega vees sulistamas vaadata ilma silmi kissitamata 🙂

  • Avatar
    Vasta Eveli 4. mai 2018 at 15:31

    Ma tahaksin lõpuks ilma prillideta maailma värviliselt näha.

  • Avatar
    Vasta Marge 4. mai 2018 at 15:24

    Mina sooviks seda oma emale. No ela koos 4 paari prillidega? Autosõiduprillid, kaugele, ligidale ja “ niisama” prillid. Ja nagu arvata, siis möödub külaskäik ema juurde ainult erinevaid prille otsides? Me muidugi pere keskel ikka viskame juba nalja… et noh milliseid nüüd otsima hakkame.
    See oleks imeline kingitus!

  • Avatar
    Vasta Inxu 4. mai 2018 at 15:20

    Esiteks sooviksin kinkida endale selle imelise võimaluse. Prillid sain ma juba 15 aastat tagasi. Iseenesest ei ole miinus just ülimalt suur (-3.0), aga ikkagi piisavalt suur, et prillideta väga tegutseda ei saa. Mäletan kuidas ma alguses prille tahtsin saada, sest minu sõbranna oli need just veidi varem saanud. Aga mida aeg edasi, seda tülikamaks prillidega elu muutus. Mul tekkisid kohutavad peavalud, kuna prillid olid nõrgad, ma ei saanud päris mitmetel kordadel isegi kooli minna, sest ma ei suutnud peavalude tõttu isegi voodist tõusta. Hiljem selgus, et tegelikult oli kõige põhjus kohaliku “silmaarsti” poolt määratud vale tugevusega prillid. Arst, kes selle probleemi avastas, ennustas mulle, et gümnaasiumi lõpuks on mul -8 või lausa -9 tugevusega prillid. Õnneks nii hullusti ei ole läinud. Samas olen ma juba väga pikalt unistanud, et ühel päeval ma ei pea enam prillidega möllama või läätsete panekuks näppe silmadesse toppima.
    Kui mingil põhjusel ei peaks minule operatsioon sobima, siis kingiksin selle edasi oma elukaaslasele, kellel on tugevamad miinused ja läätsete kandmine on tema jaoks keerulisem. Tema silmad muutuvad väga kiiresti kuivaks ja tänu sellele ei saa ta väga pikalt läätsesid üldse kanda. Mõlemad me armastame õhtuti raamatut lugeda ja me ikka aeg-ajalt katsetame, et mis objekte ja asju saame me ilma prillideta eristada. Või kui kauged asjad meie jaoks on selged, enam-vähem aimatavad ja mis juba täitsa udukogud.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. mai 2018 at 15:11

    Neid põhjuseid on ju palju, kõik prillikandjad teavad neid. Aga tooksin välja kõige häirivama mittenägemise juures. Ei näe öösel lapsi! Pean prillid otsima öösel, et kontrollida lapsi.
    A ja muidugi saunas käimine. Armastan väga leili võtta ja sauna nautida aga keegi ei viitsi minuga seal olla ja endal väga jama koguaeg nagu läbi kasvuhoone kile vaadata.

  • Avatar
    Vasta Piret 4. mai 2018 at 15:11

    Mina sooviks seda oma elukaaslasele. Ise olen nägija aga sooviks et ka tema saaks prillideta elu nautida

  • Avatar
    Vasta Maarja 4. mai 2018 at 15:09

    Minu peikale kuluks see opp nii nii nii väga ära! See muudaks oi kui palju!??

  • Avatar
    Vasta Silja 4. mai 2018 at 15:04

    Oii, see võimalus teeks elamise palju mugavamaks, lihtsamaks ja maailma erksa -värvilisemaks igal ajahetkel. Tahad istud autoroolis, televiisori ees, kinosaalis, teatripublikus või viibid rahvaüritustel, kus tuleb raudselt kedagi rahvasummast taga otsida, ilma, et peaksid muretsema, kas prillid on kaasas või läätsevaru olemas. Ilmselt teavad seda kõik prilli – ja läätsekandjad.
    Ka ise laval olles on kui mõnus kuulajate emotsioone eemalt jälgida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 4. mai 2018 at 15:00

    Minu mehel oleks hädasti vaja silamoperatsjooni tall väga kanged.prillid ees ja ta on alati tahtnud sinna läti silma.opile minna aga kunagi ei ole.sellist võimalust old meil et sinna operatsioonile.saata meest tall tuleb see kuu 30mnes juubel ka ta oleks võga õnnelik kui ta sellise kingi saaks omale sünnipäevaks

  • Avatar
    Vasta Liza 4. mai 2018 at 14:56

    Heii..Mina olen terve elu pimekana olnud(2-3 aastaselt kandsin prille juba) ☺
    See ùks osa hommikusest ja òhtusest rutiinist -kanda làatseid/prille-ilma ei saaks mitte kuidagi hakkama,sest miinus pàris suur (-10 oli vahepeal aga nùud miinus 9.75) .Olen kaua unistanud opist,aga alati leidub segavaid faktoreid elus,et ise pole saanud seda edale lubada ?Nùud ka Tùtrel Minult pàritud kehv nàgemine ja tuleb sama suure hooga miinus ,kui Minul. Nùud juba pean mòtlema ,et tulevikus Talle see op lubada pigem -Emmede vàrk ?
    Ùks suur suur unistus oleks selline op endale vòita ja päris ise oma silmadega nàha Kòiki ja Kòike ??

  • Avatar
    Vasta Veronika 4. mai 2018 at 14:54

    Ma tahaks väga nägijaks saada. Hetkel pean igal hommikul prille ette panema, sest muidu ei näe mitte midagi. Miinused on 6-7 vahel. Septembris sünnib ka beebi, ning oleks jube mugav kui ei peaks muretsema sellepärast, et kas ei näe midagi või on võimalus pisikesel prillid ära lõhkuda. Igal juhul oleks mugavam ilma.

  • Avatar
    Vasta Triinu 4. mai 2018 at 14:52

    Olen kaheaastasest saadik prille kandnud. Nii ootan aega, kus näen maaulma selgelt ilma vajaduseta “lisasilmade” järele.

  • Avatar
    Vasta Anette 4. mai 2018 at 14:47

    Tere,

    Olen prille kandnud juba algklassidest saati, kuid kuna alguses ei julgenud prille üldse kanda, sest see ei olnud “äge”, siis läks nägemine kogu aeg halvemaks ja nüüd ei saagi enam ilma prillideta. Ei julge hommikuti isegi vetsu ilma prillideta minna, sest kardan, et komistan kuskile otsa 😀 Kasutan ka vahest läätsi, kuid millegipärast need kuuajased ajavad silmad valutama ja saan vaid ühe päevaseid kasutada. See kõik on päris tüütu kuna armastan tantsimist ja prillidega seda teha ei saa, sest need lendavad eest kui paar kiiremat sammu teha. Samuti on suvel nägemisprillide kandmine nii ebamugav kuna päike paistab silma kui päikeseprille kanda ei saa. Olen ammu juba silmaopist unistanud, kuid kahjuks ei ole seda endale siiani lubada saanud.

  • Avatar
    Vasta Kaili Oru 4. mai 2018 at 14:43

    Mina sooviks opi endale. Samuti läätse ja prillikandja. Mõelnud olen palju aga julgusest on kogu aeg puudu tulnud. Ikka löön käega, et kûll saab nii ka edasi.

  • Avatar
    Vasta Marika 4. mai 2018 at 14:41

    Tahaks südamest,et õde saaks oma silmad korda.See oleks 180 kraadi elumuutus talle.Tal on suht lapsest saati prillid olnud.See on väga suureks takistuseks olnud igapäeva elus.
    Kniks!

  • Avatar
    Vasta Janika 4. mai 2018 at 14:24

    Sooviksin oma pojale. 18 ja elu ees. Kanapimedaana suht raske. Eriti palliplatsil.
    Loodan suurele.võimsale fortuuna jumalale.. ?

  • Avatar
    Vasta Di 4. mai 2018 at 14:23

    Mina saadaks silmaopile hoopis oma ema. Endal on plaanis see ka lähima aasta jooksul ette võtta, kuid enda -1,5’ga saan veel kenasti hakkama ja igapäevaselt sellega prille ega läätsesid ei kanna. Küll aga on väiksest peale prille kandnud juba mu ema, kellele tasuta silmaopi loovutaksingi.

  • Avatar
    Vasta Helen 4. mai 2018 at 14:19

    Igahommik ärkan üles ja põhimõtteliselt esimese asjana koban kohe prillide järele. Hommikuprotseduurid tehtud ja läätsed silma. Enamuse ajast käingi läätsedega. On juhtunud, et mõnikord lähen prillidega välja – ja nagu valatud iga jumala kord on siis vihmane ilm. Või siis just vastupidi – päike sirab silma ja päikeseprille prillide tõttu ette panna ei saa. Lisaks ilma läätseteta ei tuleks trenni minek kõne allagi. Päris nõme on tegelikult see prillikandja elu. Ühesõnaga. Väga sooviksin silmaoppi. Vägaväga 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 4. mai 2018 at 14:15

    Võidu kingiksin oma mehele, tema suur soov on taas ilusti näha. Endal oleks ka vaja aga tema vajab seda rohkem.

  • Avatar
    Vasta K 4. mai 2018 at 14:10

    Tere!
    Minu prillikandmise teekond sai alguse juba väga varakult, 8-aastaselt. Kuigi tänapäeval see enam nii varajane aeg ei tundu, siis tol ajal olin esimene oma klassist, kes prillid sai. Seetõttu sain esimesed paar prillikandmisaastat tunda ka korralikku koolikiusamist. Sellest tulenevalt hakkasin oma prille vihkma ning soovima, et ma neid kandma ei peaks. Kandsin aga 9nda klassini välja, vastu tahtmist, kuid selle miinusega, mis tol ajal juba oli, polnud see enam võimalik. 9ndas klassis otsustasin vahetada prillid välja läätsede vastu, et lõpuks oma kauavihatud prillidest vabaneda. Läätsed teenisid mind ustavalt ülikooliajani välja, kuid külastus silmaarsti juurde andis mõista, et kui läätsesid veel sama kaua kannan, siis ei ole enam silmaoperatsioonile mingit võimalust, kuna silm on läätsedest nii kahjustada saanud. Seega ostsin uued prillid, mis olid esimesed, mis mulle tegelikult ka meeldisid ja sobisid ning käin nüüd nendega.
    Olen küll prillidega teinud teatava rahu, kuid unistan siiski mugavamast viisist maailma näha kui läätsed. Tänaseks olen noor neiu, kelle silmanägemine on -7/-8. Lühidalt öeldes, üsna pime. Minu suureks unistuseks pole mitte ainult saada prillidest lõplikult lahti, vaid soov on tegelikult isegi lihtsam – ma soovin ärgata nii, et tehes silmad lahti ma tõesti näeksin maailma jälle, üle 15 aasta, kogu tema ilus.

  • Avatar
    Vasta kaisa 4. mai 2018 at 14:09

    Tere!
    Tegelikult osaleksin loosis oma elukaaslase eest, kes ilma läätseta peaaegu pime. Nii tahaks, et ta elu oleks lihtsam ja ta saaks näha maailma, nagu minagi 🙂 mõlemad silmad -4,75 :/

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liis Raudsepp 4. mai 2018 at 14:03

    Võidu korral kingiksin selle imelise auhinna oma elukaaslasele, kes on kaua unistanud suurepärasest nägemisest, kuid muud kohustused pole seda senini võimaldanud. Minu elukaaslane kannab vaid läätsesid, kuna prille kandes ei tunne ta ennast enesekindlalt. Lisaks töötab ta tehases, kus läätsed ja tolm ei ole parim kooslus. Silmad on nii suur vara ja seda peab hoidma! Ma tean, mis tunne on näha ilma, et peaks läätsed või prillid appi võtma. Ta väärib samuti seda tunnet nagu me kõik.

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2018 at 13:59

    Minu elukaaslane on 30aastane ja kandnud prille iga päev alates 4.klassist. Just tema peaks saama tasuta operatsioonile, kuna ta ei mäleta enam elu ilma prillideta ja ka trennis on prillidega raske sporti teha.

  • Avatar
    Vasta Merlin 4. mai 2018 at 13:59

    Mina osalen loosis, sest ma ei mäleta tagasi aega, kui mul veel selge nägemine oli. Tean, et sain prillid vist viiendas või kuuendas klassis ja ema ütles, et see on pikali voodis salaja poolpimedas lugemisest. Oli kuidas oli, aga sellel perioodil oli lugemine minu jaoks niivõrd oluline, et kui koolipäevadel oli käsk kell 22 magama, siis ma võisin vahel ka kell 2 veel ninapidi raamatus olla, lihtsalt vahele ei tohtinud jääda 😉

  • Avatar
    Vasta Marili 4. mai 2018 at 13:58

    Olen suht pikka aega tahtnud silmaoppi ja alati on midagi vahele tulnud. Oleks yli heameel seda v6ita,sest siis pean sellele minema. Tavaliselt ei v6ida ma kunagi midagi, aga see v6it oleks suurim 6nnistus .

  • Avatar
    Vasta Carmel 4. mai 2018 at 13:57

    Tere! Silmad on mul – 2 ringis ja kannan prille paar aastat juba. Ei oleks siis enam mingit muret prillidega, nt et jäävad koguaeg igalepoole maha, sang tuleb ära või peab kangemad luubid muretsema. Ja ikka on ju tore ilma luupideta ringi käia?

  • Avatar
    Vasta Eli 4. mai 2018 at 13:54

    Tere!

    Kuigi ma nii nii niiii…. väga kardan seda operatsiooni siis tasuta võidu korral, peaksin hirmust üle olema ja selle ära tegema, olles sellest ise salaja juba aastaid unistanud.
    🙂

  • Avatar
    Vasta K 4. mai 2018 at 13:53

    Mina olen juba käinud ja oma silmad seal korda teinud. Aga võidu korral kingiksin selle oma kallile sõbrannale 🙂

  • Avatar
    Vasta Kreete 4. mai 2018 at 13:51

    Oeh Mallukas.. Sellest olen unistanud juba ammu ammu, et oii kui heaaaa oleks ärgates kõike näha nii nagu prillidega. Ilma prillideta oleks elu ikka paganama lihtsam ja ilusam. Jända nende läätsedega.. see pole ka päris see. Kõike oma silmaga näha ja kogeda oleks ikka nii hea, just ilma abivahenditeta 😀 Tihti on ka nii, et just panen prillid ära ja siis keegi hõikab et “Kreete, tule vaata mis seal toimub! Ruttu ruttu!” ja siis lähed vaatad, aga prillita eriti sittagi ei näe ja siis hakkad veel prille otsima ja siis on selle ajaga action läbi juba 😀 Seega.. mis oleks veel parem kingitus Universumilt, kui prillidest vabaks!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Karina 4. mai 2018 at 13:46

    Jaaa mina olen üks neist, kes oma hommikut alustab sõna otseses mõttes pimesi prillide järgi kobades, sest üks silm on -6 ja teine -5,25… ja nii juba 25!!!aastat ehk enamuse oma elust…ei mäletagi enam mis tunne on päriselt oma silmadega hästi näha…see oleks uskumatu kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liis Raudsepp 4. mai 2018 at 13:44

    Minu suureks sooviks on, et minu elukaaslane võidaks selle imelise loosi. Ta on kaua unistanud suurepärasest nägemisest. Ta töötab tehases, kus läätsed ja tolm pole just parimad sõbrad. Prille ta ette ei pane, sest tal on piinlik. Operatsioon on ainus võimalus, kuidas nägemist säästa ja veidike rohkem enesekindlust saada. Me kõik oleme seda ju väärt! ?

  • Avatar
    Vasta Janeli 4. mai 2018 at 13:43

    Sooviksin väga prillidest vabaneda, kuna lastega tegeledes jäävad prillid üsba tihti ette ?

  • Avatar
    Vasta Anne 4. mai 2018 at 13:41

    Minu nägemine on korras aga sooviksin seda võitu oma õele Erikale. Ta peab prille kandma kui loeb, arvuti taga ja kui sõidab autoga. Väga hea oleks kui ta saaks prilludest lahti, sest nendega on ta olnud peaaegu terve elu, st et teismelisest saadik.
    Ku võidan siis saab vähemalt kolm inimest õnnelikuks!! Mina, õde Erika ja tema poeg. ?
    Tahaks väga võita! ? ? ? ? ?

  • Avatar
    Vasta Maiu 4. mai 2018 at 13:27

    Sooviksin osaleda! Ma olen prillikandja olnud juba algklassidest alates, seega ei teagi reaalselt kuidas on elu ilma nendeta. Kunagi oli olukord kui mul läks üks lääts katki ja võtsin teise ka ära ning kõndisin koju. Teepeal tuli vastu 2 inimest, kes mind teretasid ja ma teretasin vastu ka, kuid siiamaani ei tea kes nad olid, sest ma ei näinud. Täielik udukogu. Ma olen pikalt mõelnud operatsiooni peale, kuid asi on jäänud raha taha. Imeline kingitus oleks jälle näha!

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis Mägi 4. mai 2018 at 13:15

    Kindlasti sooviksin ise ja oma kallile emale Elle Trei

  • Avatar
    Vasta Siret 4. mai 2018 at 13:05

    Tere, kuna kõik jutud eelnevalt teiste poolt räägitud, siis kokkuvõttes – tahaks elus ka üks kord nägijaks saada ?

  • Avatar
    Vasta Anna 4. mai 2018 at 12:54

    Sooviksin väga, et iga hommik kui silmad avan, näeksin kõike suurepäraselt ja ei peaks iga hommik esimese asjana läätsesid silma hakkama toppima. Ja nii iga päev viimased 9 aastat – hommikul ärgates läätsed silma ja õhtul ennem magama minekut läätsed silmast. Kuna olen alles 20 siis tunnen, et pool oma elu ei olegi õieti hästi näinud. Olen ka prille kandnud kuid need on alati kuskile kaduma läinud või väga juhuslikult need katki teinud. Silmanägemine on juba -4 ja sellise miinusega on väga võimatu ilma läätsedetta olla, muidugi ka läätsed on korduvalt põletikke tekitanud. Üsna väsitav on läätsedega veeta pikki päevi, et õppida, tööd teha ja elu nautida nii, et läätsed ei häiriks ega rikuks seda. Usun, et prillide või läätsedega enam nägemist tagasi paremaks ei muuda sellise lühikese ajaga, sest tõesti sooviks veel nii noorena elu paremini näha!

  • Avatar
    Vasta Egle P. 4. mai 2018 at 12:50

    Ei tea, kas enam mahun loosiaega, aga sooviksin ka loosis osaleda. Sain detsembris just teise lapse ja tunnen, et silmanägemine on jällegi kehvemaks läinud. Kusjuures alles 10 kuud tagasi sain uued ja tugevamad prillid. Olen alles 24 ja prilli klaasid lähevad iga aastaga aina paksemaks. Tahaks ka lastega ringi joosta ja mürada ilma, et peaks kartma, et nad mu prillid katki hüppavad vms.
    Opile olen mõelnud, aga hirm on liiga suur. Nii opi enda kui raha maksmise ees. 😀 Võit annaks ehk jalaga tagumikku ja ajaks hirmu minema. Mulle nt ei meeldi piltidel prille kanda. Aga selleks, et ilma prillideta poseerida, pean ma ikka päris kõvasti silmi pingutama ja hiljem on silmad kohe valusad ka pingutusest. Ja mis, autoga ka ei saa sõita, ilma, et prille ei kannaks. Tahaks küll seda prillivaba elu tagasi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura Kapp 4. mai 2018 at 12:50

    Tere! Pidin hakkama prille kandma juba 5.klassis. Mäletan, et minu miinus oli võib-olla 1, 75. Olin noor ning oskasin arstilt pärida, et silma treeningutega oleks äkki võimalik ju prillidest lahti saada aga silmaarst teatas, et nii minul kui ka mu õel ja vennal on kaasaündinud viga ning see takistab nii mõndagi. Sain siis toreda diagnoosi, et prille jäängi kandma. Minu peres on kõik prillikandjad, kuid vend lasi teha endale aastaid tagasi operatsiooni ning ei kahetse. Nooremana kandsin ka läätsi aga sain mõni aasta tagasi jõhkra silmapõletiku ning jätsin need läätsed sinna paika kuna lihtsalt ei taha enam seda tunnet ja jubedat valu kogeda. Praeguseks on aastatega silmanägemine kõvasti halvemaks läinud. Hetkel miinust juba 3,75 🙁
    Miks ma vajan silmaoperatsiooni? See nimekiri tuleks lõputu aga toon mõned punktid, mis mind eriti ärritama on hakanud.
    Prillidest on mul tõsiselt kopp ees ning silmaoperatsioon on aina aktuaalsemaks teemaks tulnud. Kuna ilma prillideta olen nagu pime kana siis kõige hullemad ajad prillikandjatele on just päikselised kevad- ja suveilmad. Päikseprille kasutada ei saa. Ok, tegelikult saaks kui lasen need endale eraldi teha aga päikseprillid on aksessuaarid ja olen ikka aegajal unistanud, et neid tahaks erinavaid ja kohe mitut. Miimikakortsud hakkavad juba süvenema selle päikese käes kissitamise ja krimpsutamisega ning see on hetkel kõige hullem selle asja juures.
    Teiseks olen hakanud palju matkamas käima ning sportima. No kurat need prillid on siis nii ebamugavad. Lähevad uduseks ning suure kõndimise või jooksmise järel on nägu higine ning säti siis neid koguaeg. Vihmaste ilmadega väljas olemisest ma ei hakka rääkimagi. Üks positiivne asi siiski on. Metsas olles kaitsevad prillid okste ja puru eest, kuid see on ka ainus hea asi.
    Paar aastat tagasi oli veel üks jama, mis siiamaani. Leidsin endale ülivinge elukaaslase, kes suudleb super hästi aga prillikandjana pean kogu aeg peale musipausi prille pühkima kuna need puudutavad partneri näonahka ja lähevad ähmaseks 😀 😀 😀
    Lisaks sellele on spas käimine nagu õudusunenägu. Kunagi oli lahe sõber, kes mulle vastu tulles pani üks kord kärtskollased ujukad selga, et ma näeksin kus seltskond parajasti paikneb. Nalja sai kõvasti aga reaalselt see aitas. Olen spas ka oma sõbra kellegi teisega sassi ajanud ja nii korduvat. Ujud, ujud ja lõpuks kui lähemale jõuad siis avastad, et ups vale inimene. Vahel on need olukorrad eriti piinlikud tundunud.

    Üks tähelepanek veel. Mu õde teatas, et näeb unes ka kõike läbi prilliraamide. Hakkasin ise ka siis tähelepanelikum olema ning minul veel nii hull see ei ole. Oma unenägudes olen ilma prillideta ning tunnen, et on viimane aeg ka reaalsuses see läbi prilliraamide maailma vaatamine ära lõpetada 😀

    Igatahes on mul järgmine aasta 30. aasta juubel ning see oleks super äge kingitus 😉

  • Avatar
    Vasta Inna 4. mai 2018 at 12:46

    Tere. Prillikandjaid peres kolm ise oman prille juba 27 aastat ,18 aastane tütar ja 13 aastane poeg .Sooviks väga, et minu tütar Daily saaks oma silmad terveks .☺

  • Avatar
    Vasta Marian 4. mai 2018 at 12:37

    Tere!
    Olen 22 aastane, peagi on sündimas esimene laps ja seetõttu olen hakanud ka rohkem silmaopi peale mõtlema. Tahaks oma last näha ka ilma prillideta ja et laps ei hakkaks neid katki tegema. Olen aastaid prille kandnud ja siiani pole harjunud nendega nagu miski piiraks vaatevälja. Õde käis ka silmaopil ja ei jõua ära kiita kui õige otsus see oli. Kuna laps on tulekul ja maja ehitus/remont pooleli siis ise ma seda silmaoppi osta ei saaks. Tõesti sooviks väga seda võitu.

  • Avatar
    Vasta Lizette Kurvits 4. mai 2018 at 12:29

    Kuna endal pole vaja opile minna, saadaksin sinna oma ema kellel on probleeme lähedale vaatamisega 😉

  • Avatar
    Vasta Karin 4. mai 2018 at 12:26

    Minu tütar sooviks vabaneda – prillides ta tunneb ennast nendes ebakindlalt,et ei sobivat!

  • Avatar
    Vasta Priit Rohtvee 4. mai 2018 at 12:25

    Hädasti oleks silmaoppi vaja sest millegipärast õnnestub mul prillid kogu aeg katki saada. Ja ilma prillideta oleks elu palju mugavam

  • Avatar
    Vasta Kerli 4. mai 2018 at 12:24

    Olen lapseeast saati kandnud prille ja unistanud kogu aeg elu ilma prillideta. Ja tõesti on kohutavalt kopp ees alustada igat hommikut pimesi prillide järgi kobades.

  • Avatar
    Vasta Lisett 4. mai 2018 at 12:22

    Mina ei peaks, aga minu emme võiks! Prille on ta nüüd kandnud mõned aastad, kuid näen kõrvalt, kui palju ebameeldivamaks on see igapäevaelu muutnud-kodus,poes,tööl, aias…ühesõnaga igal pool. Ilma prillita ei näe ning nendegagi pole parim.
    Pisike heategu mille saaksin talle teha, et elu oleks täisväärtuslikum!

  • Avatar
    Vasta Herta 4. mai 2018 at 12:19

    EI tea, kas olen egoist aga eelkõige tahaks oppi endale. Tegelikult olen ma sellele mõelnud juba aastaid aga mida ma kokku ei saa on raha, sest oleme ausad, ega see odavamate killast pole.

    Hirmus on hommikuti prille otsida. Vahest on tunne, et mu silmadest reaalselt pritsib rasva ja muid olluseid välja, sest klaasid on koguaeg mustad. Lisaks meeldib lapsele oma näppe klaaside vastu pidevalt suruda 😀

    Ja no SUVI … päikeprille tahaks kanda nii, et ei peaks hirmuga vastu posti kõndima või kui keegi kuskil kauguses asjale viitab siis enam vähem sinna suunda vaatama ja lihtsalt noogutama, mis sest et ise mõhkugi ei näe 😀

    Läätsed on vahest sahtlis olemas ( päevased) et kui mingi üritus või dresscode on selline, kus prille ei tahaks kanda siis on võimalus, mitte pime kana olla. Aga need on mu silmadele viimasel ajal kuidagi ebamugavad.

    Sellel aastal palusin oma juubeliks inimestel kinkida mulle ümbrikud, et saaksin juba mingi alusfondi silmaopiks luua. Aga kui võidaks siis investeeriks selle raha vist tõesti millegisse muusse nagu nt jalgrattasse 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. mai 2018 at 12:11

    Prillid sain juba koolis, aga ei julgenud koolis kanda ja väga palju asju mis tahvlile kirjutati jäi nägemata ja kirjutamata. Muidugi süvenes peale esimese lapse sündi. Tahaks load ära teha, aga krt ma ei näe märke ?silmaoppi olen mõelnud küll aga alati jäänud raha taha.

  • Avatar
    Vasta Greete o. 4. mai 2018 at 12:10

    Olen prille kandnud algklassidest saati. Algul ikka ei julgenud neid koolis ette panna ja istusin tahvlile aina lähemale. Kui laps sündis hakkasi kandma läätsesid, olgem ausad suvel oli ikka väga ebamugav pisikese lapsega ja palavate ilmadega… prillid olid jalus. Päikseprillidest rääkimata. Läätsedega hakkavad aga silmad kiiresti kuivama ja pole viie aasta jooksul suutnud leida neid sobivaid. Tööl aga ei saa eriti prillidega olla, need ei seisa ees… 🙂 . Oleks tore kui ei peaks pidevalt muretsema kas olen oma silmadele jälle liiga teinud läätsedega ning ei pea käima ringi prillilapp koguaeg igalpool kaasas.
    Samuti on mu elukaaslane prillikandja, kas tema sooviks saada taas nägijaks 🙂 … mõlemad me endale seda lubada kahjuks ei saa.. lähitulevikus mitte. Oleks tore kui üks meist saaks sellest probleemist lahti…. ei oska ette küll kujutada elu ilma prillide ja läätseta…

  • Avatar
    Vasta Merlin Aron 4. mai 2018 at 12:08

    Olen pikki aastaid olnud prillikandja ning pikalt mõelnud sellele, küll oleks suurepärane elu nautida prillivabalt ja muretult ning ei peaks mõtlema enam kunagi, kuhu ma oma prillid olen pistnud ? Sooviksin suvele vastu astuda PRILLIDETA ?

  • Avatar
    Vasta Katharine 4. mai 2018 at 12:06

    Operatsiooni kingiksin oma isale.
    Ta töötab laeva peal ning päevavalguslambid on silmanägemise tunduvalt halvemaks ajapikku teinud. Samuti ta lausa jälestab prillide kandmist ning on sellega koguaeg hädas…
    Tean, et ta juba pikemat aega kaalub sellele operatsioonile minekut, seega läheks see vägagi õigesse kohta.

  • Avatar
    Vasta Triinu 4. mai 2018 at 12:04

    Heipa, olen noor, kohe 22-aastaseks saav neiu ning läätsesid kannan praeguseks juba 6 aastat. Miinust tegelikult jube palju ei ole, ühel silmal -1,75 ja teisel -1,5, aga autoga sõitmist on palju ja sellisel juhul loeb igasugune miinus ja ilma läätsedeta sõitmine ei tule kõne allagi. Prillid sain tegelikult kohe algul 6 aastat tagasi, aga ma ei suutnud neid kunagi kanda. Nii ebamugavad ja häirivad, üldse ei sobinud ka mulle. Algul olin sama rumal, ostsin kuu ajalised läätsed ja kasutasin neid mitmeid kuid.. Kuni lõpuks tekkisid tugevad peavalud iga jumala kord kui üle kuu aja olin läätsesid kasutanud. Lisaks muidugi see ka, et silmad olid veresoontest pidevalt punased ja kahjuks seda on nad vahel siiani, kuigi praegu kasutan suhteliselt nõuetekohaselt läätsesid. Tahaks noore inimesena lihtsalt ja muretult ilma igahommikuste läätsede silma toppimisteta elada.

  • Avatar
    Vasta Egle 4. mai 2018 at 12:03

    Soovin 100001% sõbrannale seda imelist muutust.
    Sõbranna oma mehega rääkimas sellest operatsioonist,mees lausub ma ei tea kas sa ikka tahad seda,äkki näed siis liiga selgelt milline ma olen,ja siis veel pettud ka veel ?üli armas ❤️Kes ei riski see shampust ei joo ?et täiega loodaks et tema võidab selle ❤️

  • Avatar
    Vasta Ketlin 4. mai 2018 at 11:58

    Minul endal operatsiooni vaja ei ole, aga kingiks selle oma elukaaslasele, kellel ei ole üldse hea silmanägemine ja kes juba ammu mõelnud seda operatsiooni teha.

  • Avatar
    Vasta Käroly Seemann 4. mai 2018 at 11:47

    Miks just mina?
    Olen noor neiu ja kuna mu silma nägemise miinus on liiga suureks läinud, segab see mu igapäevast elu. Olen kandnud prille juba väiksest saadik. Läätsesid väga enam kanda ei tahaks(kuna tõesti ei jaksa neid enam igapäev ära võtta ja uuesti tagasi panna) ja ei ole suur prilli inimene. Nägemine on halvenenud juba -6-le, mis on minu jaoks juba väga suur ja ilmselt ka kellegi teise jaoks. See oleks väga super kui võidaksin selle, kui loosi õnn kusagil ei naerata siis tuleb paari aasta pärast ise minna ja see operatsioon ära teha, kuna parim tunne on see, kui saad prillid ja läätsed silmade eest ära võtta ja silmadel puhata lasta.

  • Avatar
    Vasta Anella 4. mai 2018 at 11:44

    Kingiksin sellise võimaluse oma 13 aastasele tütrele. Ta oli väike plikatirts kui sai oma esimesed prillid. Täna on mõlemal silmal -5. Ta uniatab nägemist ilma prillideta. Nii tahaksin seda unistust täita.

  • Avatar
    Vasta Triinu 4. mai 2018 at 11:44

    Tahaks opi võita iseendale. Olen pool elu prille kandnud ja sooviks lõpuks loobuda. Töö on mul ka selline, kus pigem oleks ilma prillideta mugavam olla. Ausaltöeldes ei kujutakski eluilma prillideta ette 🙂

  • Avatar
    Vasta Marge Merdikes 4. mai 2018 at 11:35

    Sest ma olen pime nagu mullamutt???sinu eelpool kirjeldatud igahommikune prillide otsimine-no täiesti mina.

  • Avatar
    Vasta Annely Loik 4. mai 2018 at 11:35

    Olen aastaid kandnud prille. Operatsiooni sooviks väga endale.

  • Avatar
    Vasta Kheitel 4. mai 2018 at 11:34

    Kingiksin võidu armsale sõbrale Markole – ta on selle operatsiooni soovist mulle nii mitu korda rääkinud 🙂

  • Avatar
    Vasta Susan 4. mai 2018 at 11:25

    Miks ma võiksin selle opi võita? Ma tahaksin ausalt teise poole (ja rohkemgi ehk) oma elust veeta nägijana! Jube nõme on hommikul ärgata ja otsida taga prille, puhastada neid päeva jooksul miljoneid kordi, sest no nii häiriv on, kui miski segab vaatevälja! (Ma olen selles osas ikka mega Monk… Iga väiksemgi tolmukübe häirib nii, et kui kohe prille puhtaks ei saa, võin täitsa kurjaks ära minna.)
    Tahan vihmase ilmaga käia koeraga jalutamas, ilma et peaksin läbi vaatama mingi vihmapiiskade tantsupeo… Tahan, et mu koer saaks mu nägu ”musitada” ilma prille määrimata (et ma neid jälle ei peaks puhastama jooksma…)
    Lisaks ei saa ma soetada endale kõiksugu ilusaid raame, sest mul on nii suur miinus, et isegi õhendatud pudelipõhjad on endiselt pudelipõhjad ja näiteks plastik raam suudab vaevu neid näos hoida mul, kui just kummiga tagant pähe ei fikseeri…
    Päris tõsiselt tahaks ka suvel kaitsta oma silmi päikese eest… Aga… Minu miinuse ja raamide vähese sobiva leiduvuse juures on see VÄGA kallis lõbu. Seega ma lihtsalt nutan kogu aeg kui päike piilub, sest mu silmad on niivõrd tundlikud.
    Ja no see sauna värk… Tuttav teema. Hea, kui ma sauna ukse tagant oma prillidki hiljem üles leian 😀
    Läätsed kahjuks/õnneks mul silmas üldse ei püsi, vupsavad kohe minema…

    Ok… ühesõnaga põhjuseid, miks ma võiksin selle opi võita, on palju-palju. Aga kui ma ka ei võida, ei ole hullu. Olen üle poole oma elust pidanud kõige sellega rinda pistma, niiet rutiiniga saan hakkama. Ja kunagi kui rahaline võimalus on, saab ka opp tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 4. mai 2018 at 11:13

    Olen unistanud aastaid, et saaks vaid prillidest vabaks. Kuna töö on mul hästi mitmekesine – olen noorsootöötaja, siis on mul palju aktiivseid tegevusi, ka välja veedan palju aega. Ning ka päikseprille unistan kanda. Mul on silmad kontaktläätsede vastu tundlikud, muidu kasutaksin ka neid rohkem. Seepärast oleks hea, kui saaksin lõpuks prillidest vabaks, need kipuvad alatasa ette jääma ja segama.

  • Avatar
    Vasta S 4. mai 2018 at 11:10

    Tere!
    Kuna endal on mu nägemine super ja opi ma ei vaja,siis sooviks väga seda võita on emale.Ta on 47 aastane ja on noorest saati kandnud prille.Tahtis vahepeal läätseid kasutada,aga tuli välja,et tema silmamuna kujul on midagi teistmoodi ja sellise kujuga läätseid ei tehta.Nägemini on aga aastadega aina hullemaks läinud.Hämara ja pimeda ajal ei saa ta üldse autoga sõita,telefonis tavasuuruses kirja on ka raske välja lugeda,arvutitki raske tal kasutada,kuna peab väga silmi pingutama,aga see ei pruugigi tulemust anda ja lõpuks valutab ka veel tohutult.Sooviks väga võita emale seda opi,et ta hakkaks nägijaks ja silmanägemini enam ei häiriks ta elukvaliteeti!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Madli 4. mai 2018 at 10:56

    Väikeste laste emana on suht keeruline prille kanda, sest need jäävad tihtipeale väikeste sõrmede vahele. Tglt ei mäletagi enam elu ilma prillideta, olen kandnud üle prille 20 aasta.

  • Avatar
    Vasta Siret 4. mai 2018 at 10:54

    Enadal vaja ei ole aga kingiks emale kellel oleks vaja. Enam pole silmanägemine nii hea ja peab kasutama prille mis on jube tüütu. Eriti just tööl olles. Kuna igapäevane töö arvutiga ja väikesed triipkoodid mida ta enam ei suuda välja lugeda ilma prillideta.

  • Avatar
    Vasta Liis 4. mai 2018 at 10:46

    Tere. Mina olen hetkel 29 aastat vana ja mul on olnid lasteaiast saadik prillid miinus 6 üks silm ja teine miinus 7 . Ja harjunud nii ära nendega,et vahest kui pesemas käin hakkan neid ära võtma. Aga ei taha enam eriti prille või tahaks vahemals saada miinjseid ja kooge parem oleks yld see ilma prillideta olla.
    Tahaks juba selleks ka lahti saada,sest olen poes teenindaja ja lähevad uduseks ,kui soojast letist anda toitu. Õnneks enam prillipapa narrimist pole,aga algklassides oli.
    Tüütu on käija kuus 1 kuni 2 korda prillipoes et kruvi jalle lahti tulnud jne.

    Rohkem midagi lisada pole 🙂

    A seda,et kui ma alles sain lasteais prillid,siis olid mul nn konnaprillid,suured ja siis olid klaasist klaasist aga nüüd on õnneks plastikust.

  • Avatar
    Vasta Merilin 4. mai 2018 at 10:45

    Oh, kuidas ma unistan elust ilma prillideta! Nüüdseks olnud prillikandja u 15 aastat. Tahaks lahti saada sellest konstantsest prillide puhastamisest – saad prillid puhtaks, ja poof! kaks sekundit hiljem on nad jälle mustad! Nii kui natuke jahedama ilmaga end kiiremini liigutad on nägemine kadunud, sest prillid kattuvad uduga ning siis juba pole vahet, kas on prille ees või mitte, ühtemoodi pime olen ikkagi. Lastega müramisel pean pidevalt jälgima, et keegi kogemata prille suures möllus ei krabaks ning katki ei teeks.
    Lihtsalt nii põnev oleks tunda seda kogemust, et ühel hetkel tõused üles ja voilaa, nägemiseks polegi enam prille tarvis! Nagu Spiderman 😀
    Kuna olen ka ise mõelnud eelnevalt opi jaoks raha kogumisest või lausa isegi selleks laenu võtmisest, kuid pidevalt on muid pakilisemaid kohustusi, siis hea meelega võtan loosist osa, hoian pöidlaid ning loodan võidule!

  • Avatar
    Vasta Mellu 4. mai 2018 at 10:43

    Yo,
    Olen juba väiksest saati halva silmanägemisega olnud ja ei mäletagi aega, millal oleks maailma näinud selgelt ja ilma prillideta. Miinuseks on mul -3 ja see kehtib mõlema silma puhul. Silmaarsti juures mulle käia eriti ei meeldi, kuna piinlikus tõmbab mu maatasa, kui pean seinalt hakkama tähti lugema. Silmaoperatsioon oleks mulle suureks kasuks, kuna olen juba mitu aastat soovinud omale terveid silmi 🙂

  • Avatar
    Vasta Garolin Kolbasov 4. mai 2018 at 10:41

    Olen prille kandnud alates 11 a saadik 🙁 olen unistanud prillivabast elust, aga seni pole ressursse jagunud.

  • Avatar
    Vasta Merilin Aul 4. mai 2018 at 10:38

    Mina olen prille kandnud umbes 20 aastat ja kõige enam häirib tõesti see, et kogu aeg peab mõtlema, kas nüüd minna läätsedega kuhugi või ikkagi prillidega. Läätsesid on mul üsna ebamugav kanda, kuna silm kuivab kergelt ja siis on kogu aeg siuke liivapaberi tunne. Seega enamus aega kannangi prille, näiteks tööl arvutisse vaadates on see ainuke variant. Mulle meeldiks selle peale mitte mõelda ja nautida seda, et ma teen hommikul silmad lahti, näen kohe täitsa selgelt oma nunnut kassi ja meest ja maailm olekski kohe palju värvilisem ja ilusam 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle T. 4. mai 2018 at 10:33

    Olen prillikandja juba 30 aastat(alates 15-st eluaastast).Ütlen ausalt,väga tüütu…Vee-ja spakeskusesse minnes,ütlen alati kaaslastele,et palun hoidke mul silma peal,et näiteks kogemata kombel meeste riietusruumi ei jalutaks sisse 😀 Sportimine oleks samuti lihtsam,prillid ei segaks,ei peaks muretsema,et liiga agaralt rapsides prillid kuskile nurka lendavad 🙂 Ka igapäevast tööd arvuti taga teen prillidega,sest muidu ei näe lihtsalt. Vahel harva olen ka läätsesid kasutanud aga ei meeldi,tekitavad kuivust silmades.

  • Avatar
    Vasta Sandra 4. mai 2018 at 10:33

    Olen hetkel kandnud juba 15 aastat prille (hetkel olen 20aastane). Prillide kandmine on juba täiesti valistatud minu jaoks, kuna mulle absoluutselt ei meeldi need, kui neid kandma pean. Hetkel olen 3-4 aastat läätsesid kandnud ja nende kandmine on samuti väga tülikas, kuid esinemistel tantsijana ei tuleks prillid kuidagi kõne alla ka, sest need oleks esimese kahe liigutusega teises saali otsas. Olen unistanud ammu silmaopist, kuid nüüd aina tihedamale graafikule olen ka seda mõtet edasi lükanud. Aga suur unistus on ärgata nägijana ja näha kõike selgelt. Samuti kes siis ei unistaks tervetest silmadest ❤️?

  • Avatar
    Vasta Mari-Elle 4. mai 2018 at 10:17

    Tere.
    Olen prille kandnud esimesest klassist peale. Eks ajaga on ka muudetud neid kangemaks. Kuna kannan iga päev, siis nendega harjunud ja tavaline elu osa. Kuid nüüd sellel suvel Juulis on pulmad. Ja olen siin ise juba tükk aega mõelnud, kui vahva oleks ilma prillideta ja ka pildil palju ägedam. 🙂
    Võtan siis julguse ja proovin ka loosiõnne.

  • Avatar
    Vasta Egne 4. mai 2018 at 10:14

    Olen juba aastaid prillikandja, aga ikkagi tunnen, et ei näe viisavalt hästi ja autoga sõites ei ole see üldse hea. Olen lasknud silmi uuesti kontrollida, aga kõik sama ja uusi ega tugevamaid prille välja ei kirjutatud. Operatsiooniga saaks ehk nägemise täielikult korda ja saaks prille tõesti ainult aksessuaarina kasutada??

  • Avatar
    Vasta Helar Heitur 4. mai 2018 at 10:10

    Tegelikult mu enda silmad ühtegi lõikust ei vaja, kuid ma annaksin selle võidu oma elukaaslasele, kes juba pikalt seda teekonda plaanib ette võtta.

  • Avatar
    Vasta Karolin 4. mai 2018 at 10:07

    Tahaksin seda operatsiooni seetöttu, et ma tahaksin prillidest vabaneda(ilmselgelt eksole :D) Esiteks – ma näen ilma prillideta palju parem välja. Ja nt kui panen külili, siis niiiii häirib,kui prillid ebamugavalt peas on – kui vötan prillid ära siis probleem et ei näe 😀 Niiet ma väga sooviksin seda operatsiooni, et ma löpuks näeksin ilma prillideta normaalselt ja ma saaksin tunda kindalt enda nägemise osas!

  • Avatar
    Vasta Karoliina 4. mai 2018 at 10:04

    Mina peaksin võitma silmaopi, sest olen juba 11.aastaselt prille pidanud kasutama, viimased 5 aastat enamjaolt kasutan läätsesid. Juhuse kombel vaevlen just praegu läätsedest tekkinud silmapõletike (jah, lausa mitme põletiku) käes, mistõttu käisin üleeile isegi Magdaleena erakorralises. Ilmselt sama probleem, nagu Mariann postituses kirjeldab – küll ei viitsi läätsi silmast võtta, kasutan ühtesid ja samu läätsesid rohkem kui peaks jne jne. Oleks ju tore lõppude lõpuks saada nägijaks, ilma et peaks prille kasutama, mis kohati segavad erinevaid tegevusi või toppima läätsi silma, mis tekitavad põletikke.
    Niiet PALUN MARIANN, MUL ON HÄDASTI VÕITA VAJA! 🙂

  • Avatar
    Vasta Alina 4. mai 2018 at 10:04

    Tere,
    Olen ammu operatsioonist mõelnud ja unistanud, kuid alati olid olukorrad, et ei saanud seda teha. Võidu korral oleks hea samm selle tegemiseks ja vana unistuse täitmiseks.

  • Avatar
    Vasta A 4. mai 2018 at 10:04

    Tahaks väga näha oma laste nägusid kaugemalt kui poolteist meetrit ja ilma prille kasutamata.
    Kui opile saaks, siis oleks see mure lahendatud?

  • Avatar
    Vasta liisi 4. mai 2018 at 10:02

    olen prille kannud juba 18 aastat (olen kohe 26) ja no opipeale olen ilmselgelt korduvalt mõelnud aga see mõte on unarusse jäänud sest no prillid on pmst pähe kasvanud. ja nägu on hoopis teine ilma nendeta aga tead kopp on nii julmalt ees kui tööl on prilli klaasid rasvased ja yritad neid puhtaks saada aga tõmbad selle mööda klaasi laiali ? ja suvel prillirandid ? hommikul otsi prille taga ? läätsede silma toppimine ja siis jumalaeest lootmine et sa neid ujudes ära ei kaota silmast või see moment kui lääts silmas katki läheb issandapüharist kui valus see on .
    ma võiksin võita sest sina juba tead kui mõnus on olla nägija ja mul on siiralt oma prillidest kopp ees ?

  • Avatar
    Vasta Elis 4. mai 2018 at 09:55

    Mul endal silmanägemine korras aga mu elukaaslane on eluaegne prillikandja.
    Nagu ikka tekib suhtes mingi hetk rutiin, kõik nii tavaline, omavahelisest kingituste tegemisest oleme ammu loobunud.
    Tahaksin selle simaopi kinkida oma elukaaslasele, et vabastada ta igahommikusest prillide otsimisest ja ühtlasi teha talle üks eriline kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis K 4. mai 2018 at 09:51

    Olen läätse- ja prillikandja juba pea 13 aastat. Kuna miinus on suur, siis ilma abivahenditeta olla ei saa üldse. Enamasti kannan siiski läätsi, kuna ei tunne end prillidega hästi. Samas läätsed kurnavad ja väsitavad silmi tohutult. Silmaopist olen unistanud juba ammu, sest hommikuti esimese asjana prillide otsimine on tüütu ja igapäevaselt läätsede kandmine rikub silmi. Dr. Solomatini silmakliinikust olen ainult head kuulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Hannamari 4. mai 2018 at 09:51

    Minul ongi ainukesed võimalused prillid. Oma kevadise õietolmuallergia pärast on mu silmad tundlikud ning seetõttu on minu jaoks läätsed välistatud. Ja no prillid võivad osutuda vahest vägagi tüütuteks.
    Näiteks trenni tehes tahavad need pidevalt ära vajuda ning seetõttu olengi trenni teinud ilma prillideta- ise totaalselt pime kana. Tore oleks ju ujuda ja trennis käia jne nii, et oma silmad näeksid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 4. mai 2018 at 09:50

    Olen 20 a prille kandnud(vanus 27) . Miinust on môlemal silmal 3.5. Suur unistus on prillidest vabaneda!! Lastega oleks mónusam múrada ilma prillideta. Pãikeseprille saaks kanda, ujuda saaks ilma prillideta !Silmad lààtsesid ei kannata.

  • Avatar
    Vasta Arke 4. mai 2018 at 09:48

    Kingiks endale 😉 Tunnen küll, et miinus tugevamaks läinud ja pilk udusem, aga silmaarstile minek, uute prillide ostmine, valimine on nii palju jantimist ja kulukas.

  • Avatar
    Vasta Sandra 4. mai 2018 at 09:45

    Kingiksin selle vöimaluse oma mehele, no et ta ikka näeks kui kaunis naine tal tegelikult on ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 4. mai 2018 at 09:45

    Dr Solomatin..Su juures kliente tuhandeid.
    Ole hea mees ja vali mind..mu silmad nägema peavad sind 😀

    Kanda prille,läätsi ei ole tõesti meeldiv. Iga üks sooviks võita. Seda minagi. Võitu ma kasutaks ise..Olen sinna juba kunagi ammu aja kinni pannud aga jeene on alati puudu tulnud. Almaz taevaisä tule appi 😀

  • Avatar
    Vasta Stella-Liisa Lõhmus 4. mai 2018 at 09:40

    Olen prille kandnud juba 1.klassist saati (see suvi lõpetan ülikooli) ning olen jõudnud sinna punkti kus miinus enam aasta aega muutunud ei ole (parem silm -3.75 vasak -4). Oleks suurepärane ülikoolilõpu kingitus! ?

  • Avatar
    Vasta Egle 4. mai 2018 at 09:39

    Oi kui väsinud ja tüdinud olen ma nendest läätsedest ja prillidest. Iga hommik algab läätsede silma panemisega, mis vahel võtab üüratult kaua aega, sest uniste ja paistes hommikuste silmadega pole see kõige lihtsam. Prilli kandja ma kahjuks pole, mõni üksik õhtu kui kodus olen, siis panen oma kõverad ja “aastaid näinud” prillid ette, kui kuskilt sahtli põhjast need üles leian. Kui ei, siis panen uuesti läätsed, sest ilma ei saa kohe kahjuks üldse olla. Kuivavad tihti silmad ja kulutab ju tegelikult see kõik silma sarvkesta. Laps ka hommikuti jookseb kaissu, emme tule mängime ning alles siis, kui olen omale läätsed ette saanud panna, siis tunnen sellist ebamugavust ja vastikust, sest silm ju tahaks tegelikult puhata 🙁 algklassides hakkasin juba silmamiinusega maid jagama ning aastate jooksul miinus suurenenud ja teeb õnnetuks see silmanägemine.

  • Avatar
    Vasta Kadi Tellissaar 4. mai 2018 at 09:36

    Tere. Mina olen peaaegu terve elu prillikandja olnud ~15a. Minu silmade miinus on küll väike aga see-eest ilma on tohutult raske ja keeruline liigelda. Ma olen proovinud läätsesid, kuid mu silmad ei kannata.
    Ma olen viimased 2-3a uurinud silmaoppi.köisin isegi KSA’s uuringul ja öeldi, et olen sobiv kandidaat.
    Ma ei ole seda retke võtnud ette eelkõige raha pärast. Teiseks on tohutu hirm (aga samas mida rohkem selle kohta uurin seda kindlamalt tunnen, et tahaks ära teha). Ning kolmandaks, keegi ei ole selle silmaopi mõttega mind toetanud (“Davai, Kadi, mine tee ära!”).
    Terve mu pere kannab prille koguaeg.
    Mina ei taha enam kannatada. Ma tahan oma partnerile läheneda nii, et ma ei peaks prillide pärast muretsema, ma tahan õue minna nii, et ma saaks oma uued ja uhked päikeseprillid ette panna nägijana, ma tahan ujuda nähes enda ümber ja inimesi, ma tahan näha värve. Minu kaks lemmikut asja maailmas on muusika ja kunst, muusikat ma kuulen – sellega kõik korras aga kunst. Väga kurb on värvida vahel, sest ma pean prillid eemaldama esialgu, sest muidu on silmadel valus. Lisaks on värvi vahe tohutu kui sul on prillid või vaatad täiesti oõa terve silmaga. Värvid on olnud mu kirg ja kui ma neid ei näe… Ei taha mõeldagi.
    Ma tõsiselt sooviks võita. Ma olen sellest viimaded 2-3a mõelnud peaaegu, et iga päev. Sest minu jaoks on see tohutult vajalik.
    Ongi vist kõik.
    Aitäh, et sellist loosi üldse teed.
    Hoian endale pöidlaid. Kõike ilusat!

  • Avatar
    Vasta Aive 4. mai 2018 at 09:25

    Mina kingiksin selle ühele väga heale sõbrale kes tõesti ilma prillideta midagi ei näe.. ja minu jaoks on seda kõrvalt üsna kurb vaadata ?

  • Avatar
    Vasta Janka 4. mai 2018 at 09:25

    Olen aastaid juba prillikandja ja olgem ausad, see on üsnagi tülikas.Eelmisel kuul proovisin elu esimesi läätsesi mis jäid ka elu viimasteks.Silmad lähevad põletikku ja nägemisteravus on veel hullem.Niiet ainus võimalus ongi olla prillikandja.Tahaksin väga silmaoperatsiooni ja sellega parandada elukvaliteeti.

  • Avatar
    Vasta Vivian 4. mai 2018 at 09:23

    Ma tahaks võita selle seetõttu, et kannan ka igapäevaselt kontaktläätsi ning tihti unustan nad ööseks silma. Läätsedega elu on küll mugavam kui prille kandes kuid tahaks avada silmad nii, et läätseid ei ole ning ma näeks suurepäraselt. Lisaks on läätsekandmine mu silmanägemisele halvasti mõjunud ja miinus on varasemast veidi suurem.

  • Avatar
    Vasta Kristina Kiisk 4. mai 2018 at 09:19

    Kuna mul on probleeme peavaludega, siis seetòttu kannan sisuliselt aastaringselt mùtsi ja prillisangad suruvad veel lisaks meelekohtadele. Vòidu puhul kasutaksin kindlasti ise selle operatsiooni ära. Jään ònnele lootma ?

  • Avatar
    Vasta Kristin 4. mai 2018 at 09:18

    Ma kingiksin selle opi oma elukaaslasele, kes on kogu elu prille kandnud ja muideks 18.mail on tal 30 aasta juubel. Oleks väga lahe sünnipäeva kingitus. Oleme sellest varem rääkinud, ta kindlasti tahaks seda oppi, aga võimalused selleks puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Brigitta Vainola 4. mai 2018 at 09:16

    Kingiksin võidu oma tütrele. Kuigi tal on väga ilusad prillid siis tema ilusad silmad jäävad ikkagi varju. Nii ta siis kannab prille ja läätsesid vaheldumisi. Ta juba ammu unistab sellest opist.

  • Avatar
    Vasta Kerli 4. mai 2018 at 09:14

    Kasutaksin ise juhust, et vabaneda prillidest.
    Olen prillikandja juba põhikooli ajast ja ei kujutagi ette milline see maailm ilma udustamata oleks. Miinus ei ole küll ütlemata suur aga piisav, et ilma prillideta ei näeks lugeda suptiitreid ja linna peal raskusi kaugelt isegi tuttavate äratundmisega. Olen veel noor ja patt oleks proovimata jätta, kuna kahjuks endal vahendid puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Gristel 4. mai 2018 at 09:14

    Mina soovin endale. Et oma lapsi tegutsemas näha ilma prillideta, nautida loodust, ujumist jpm. Kindlasti kergendab ka tööl olekut, kui silmad korda saab.

  • Avatar
    Vasta Liisa 4. mai 2018 at 09:12

    Ma laseksin endale teha. Prillide ja läätse majandus hakkab juba ära tüütama. Miinust ka piisavalt et ilma ei nàe. Ning suvii, prillivaba olla oleks eriti mahe

  • Avatar
    Vasta Kristiina 4. mai 2018 at 09:11

    Võidu korral saadaksin nägijaks saama oma kalli elukaaslase, kes on juba pikka aega soovinud prillidest vabaneda 🙂

  • Avatar
    Vasta Melanie 4. mai 2018 at 09:09

    Olen juba 6 aastat prille kandnud ja siiani ei suuda harjuda. Läätsedega paar tunnikest saab olla ja siis väsivad silmad nii ära, mõnikord kukuvad pilgutamise peale isegi ära, väga ebameeldiv kui see nt kuskil ühistranspordis juhtub… Nii väga sooviks ühel hommikul ärgata ja prillide otsimise ning puhastamise asemel kõike näha ?

  • Avatar
    Vasta Andrea 4. mai 2018 at 09:07

    14a läätse- ja prillikandja, aitab küll 🙂

  • Avatar
    Vasta E* 4. mai 2018 at 09:07

    Minu kahe väiksemehe issi võiks küll nägijaks saada. Silmanägemine päris kehva ja öösel kui prille/läätsi pole, siis võrevoodist nutva lapse leiab vaid kombates üles. Nägijana oleks elu palju värvilisem 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 4. mai 2018 at 09:04

    Mul on geenidega halb silmanägemine, niisiis on kõikidel mu perest prillid. Alguses tahaksin oppi endale, aga ma kardan, et äkki jääb minu -2 liiga väikseks niisiis kingiksin mitte sobivuse korral opi enda emmele. Vähemalt keegi peres võiks ju prillide pealt kokku hoida! :))

  • Avatar
    Vasta Maire 4. mai 2018 at 09:03

    Olen ammu-ammu tahtnud nägijaks saada kuigi operatsiooni pelgan päris palju. Mul silmadega väike kiiks, ei kannata kui nendega ükskõik mida tegema peab (midagi silma läinud ja see kätte vaja saada, silmatilku panna jms). Samas nägijaks tahaks saada, prillideta olen ikka teist nägu kohe ja üsna tüütu on, et ilma hakkama ei saa. Kuna mul kiiks on siis ei julge ka läätsesi proovida.
    Samas tean et tahan kindlasti prillidest lahti saada siis tuleks julgus kokku võtta vähemalt operatsioonikski.
    Siiani on asi jäänud raha taha ning kuna kahe lapse vahepeal lõppes mu tööleping ka siis järelmaksu võimalust ka pole hetkel.
    Nii et oleks super kui selle võidaks. Üks minu unistustest saaks kindlasti täide ning hetkel ei ole ühtegi tervislikku asja ka takistamas.
    Fingers crossed..

  • Avatar
    Vasta Kelly L 4. mai 2018 at 09:00

    Prillidest loobumine oleks minu elu unistus. Prillikandja olen olnud juba 12 aastat. Algkoolis ei julgenud väga prille kanda, sp läks miinus halvemaks.. Olen ka varem mõelnud, et peaks opi ära tegema, aga rahaline olukord ei luba.
    Sooviksin väga väga elada elu prillivabalt.

  • Avatar
    Vasta Nele 4. mai 2018 at 09:00

    Juba sünnist saati olen pahuksis prillidega, kuna olen sündinud Astigmatismiga. See toob kaasa palju probleeme iga päeva elus(silindriga prillid ning läätsed, tugev miinus jms). Eks need, kes selle samaga pahuksis, teavad.. ?
    Olen mõelnud kaua-kaua sellele ning suurepärane sünnipäeva kink oleks see ju mulle!
    Südamest loodan ja kõike paremat! ?

  • Avatar
    Vasta Averiin 4. mai 2018 at 08:59

    Mu silmanägemine on alla igasuguse arvestuse. -6 ja kopikaid peale, mis tähendab, et ilma prillideta ei saa mitte kunagi. Masendav onju. Lähen magama ja panen prillid padja alla, et ärgates need kohe ette panna. Päikeseprillide kandmine on unistus.

  • Avatar
    Vasta Getter 4. mai 2018 at 08:59

    Olen isekas, sest kingiksin silmaopi vaid iseendale! Olen tegelikult juba pikalt olnud Malluka blogi n.ö salalugeja. Ei ole siiani tahtnud midagi kommenteerida, sest sisimas nõustun sellise konkreetse, otsekohese ja ka avatud ellusuhtumisega. Olen prille kandnud juba põhikooli ajast saadik ja miinust on mul üle 5! Kandsin kunagi ka läätsi aga keskkooli ajal pidin nendest loobuma silmade kuivuse tõttu. Alates eelmise aasta novembrist olen hakanud jooksmise harrastajaks ja olgem ausad, prillidega jooksmine või üleüldse sporti tegemine, on parajalt ebamugav. Lisaks sellele on mul silmad väga tundlikud valgusele, kuid topelt-prillide kandmine tundub lihtsalt tobe, ja spets-klaasidega päikeseprillid on maru kallid. Ja kui peakski välja tulema, et mina ei sobi kandidaadiks, siis mõru, aga siiski hea meelega, kingiksin opi oma elukaaslasele, kellel miinust 4! Pimedad kokku sattunud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 4. mai 2018 at 08:57

    MIna tahaksin väga nägijaks saada! Ma olen niii mitu korda saanud lapselt käe-jala-peaga vastu prille või löönud need eest ära (mitte meelega vaid mängu käigus) et ma tahaks niiväga et saaksin lapsega rahulikult mängida, ilma et peaksin prillide pärast muretsema. Et saaksin hommikul ärgates kohe näha selgelt oma lapse rõõmsat nägu või kasutada päiekseprille autoga sõites!

  • Avatar
    Vasta Signe 4. mai 2018 at 08:57

    Mina kingiksin silmaoperatsiooni oma väga heale lapsepõlvetuttavale, kellel on väga tugev miinus ja kes kahjuks ise rahaliselt seda omale võimaldada ei saaks. Põidlad pihku! 🙂

  • Avatar
    Vasta C 4. mai 2018 at 08:52

    Minul on prillid olnud juba 19 aastat. Tänu sellele pidin pooleli jätma iluvõimlemise (tol ajal ei julgenud mu ema jätta mind trenni, sest arsti “käsk” oli, et pean kandma kogu aeg ja sellisel alal ei tundunud ok prillidega olla), millest on mul väga kahju. Samuti ei ole saanud ma läätsesid kanda, sest minu silmas on olnud silinder. Tänapäeval on juba silindrite ka läätsesid vist aga olen jäänud prillide juurde. Õnneks ajaga läks nägemine paremaks, nüüd on 10 aastat stabiilne olnud. Aga siiski ei näe ma nii nagu sooviksin ja see on nii halb minu töös. Ma ei oskaks unistadagi silmaopist, sest no see on ju “luksus” ?

  • Avatar
    Vasta Marina 4. mai 2018 at 08:51

    Olen prille kandnud juba 30 aastat, nägemine läks halvemaks vähehaaval, nüüd on juba -6,5. Vahepeal olen palju prille vahetanud, halvema nägemise, prillide kulumise ja ühe korra ka sellepärast, et väike poeg murdis prillisanga katki. Ei mäletagi elu ilma prillideta aga kujutan ette kuipalju lihtsam see oleks, mul on kaks väikest poega kellega palju koos mängime ja mürame ja alati pean muretsema, et prillid katki ei läheks.

  • Avatar
    Vasta Anette 4. mai 2018 at 08:51

    Alustasin läätsede kandmist juba 13 aastaselt ning ei taha teada mis mu silmadest ühel päeval järgi on kui niiviisi jätkan, silmaopp oleks suurepärane lahendus.

  • Avatar
    Vasta Elen 4. mai 2018 at 08:50

    Mina ise näen väga hästi,aga silmaopi kingiks oma elukaaslasele,kes on 34 a vana ja näeb kahe silmaga kokku 90 %,temal oleks seda oppi väga vaja,sest näen kui suuri raskusi valmistab mitte nägemine.

  • Avatar
    Vasta Sandra 4. mai 2018 at 08:48

    Ei oska ette kujutadagi enam mis tunne on hommikul ärgata ja selgelt kõike näha. Silmaopile pääsemine oleks minu ühe suure unistuse täitumine! ?

  • Avatar
    Vasta Anne-Mai 4. mai 2018 at 08:48

    Mina käisin 2 aastata tagasi Dr. Solomatini silmakliinikus silmaopil ja olen niiiirahul. Silmaoperatsiooni kingiksin oma vennale, et ta saaks ka tunda, kui hea on elu ilma prillideta…..ja näha ilma prillideta, et puudel on lehed 😀 😀 ja kuna vennal kohekohe ka sünnipäev tulemas, siis oleks talle super sünnipäeva kink 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 4. mai 2018 at 08:47

    Ma kingiks selle operatsiooni oma elukaaslasele. Kuna ta kaugele ei näe, siis mu sooviks oleks et ta mind ikka kaugelt ära tunneks, mitte ei jookseks eksikombel võõra naise poole.

  • Avatar
    Vasta Jan 4. mai 2018 at 08:46

    Kingiksin selle operatsiooni oma imelisele(seda sōna otseses mōttes) naisele. Ta on tegelikult viimased kaks aastat juba kurtnud, kui väga ta seda tahaks, aga paraku on jäänud kōik raha taha kinni. Näen kōrvalt kuidas ta suure seiklejahingena, on pidanud nii palju oma unistusi maha matma. Talle meeldib meeletult kokata, ujuda ja veekeskustest suurtest torudest liugu lasta, sukelduda, tantsida.. aga paljud nendest tegevustest ongi jäänud vaid unistamise taha. Kuna silmad on nii haiged, siis pole ka läätsesid ta kanda saanud. Suure loomaaktivisti ja loodusearmastajana, arvan, et see annaks talle nii nii palju juurde ja ta oleks rohkem kui väärt seda! Kui Sina, Mallukas, ütled, et kaotada pole midagi, vaid prillid, siis mina usun, et kaotada on ka unistused. Kaotada unistused ja teha need reaalsuseks. Jätta unistused minevikku ja nautida mineviku unistusi prillivabas tulevikus.

  • Avatar
    Vasta Merilin 4. mai 2018 at 08:45

    Olen tükimat aega mõelnud, et peaks ikka ära tegema selle tüki.
    Jah, hetkel ma näen kirjutada, sest mul on peaaegu pudelipõhjad ninal.
    Sõbranna kolmapäeva õhtul vaatas mu klaase, mis külgedelt katmata on, ja imestas “oi, kui paksud klaasid sul on! Palju sul miinust on?”
    Vastasin: “-5,5 vist”.
    Igatahes jõudsime koos järeldusele, et oleks vaja ikka ära teha see opp.
    Kui Õnn mulle naeratab, naeratan mina Õnnele ja kõigile teile ka vastu 😀

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin Urb 4. mai 2018 at 08:41

    Silmaopile läheksin kas ise või kingiksin emale. Endale absoluutselt ei meeldi prille kanda, häirivad kohe ja läätsedega tegelemisest vaikselt juba aastatega tüdinenud. Emale seetõttu, et ta saaks ka lõpuks päikseprille kanda, kuna tal tugev miinus ja läätsesi kanda ei suuda.

  • Avatar
    Vasta Reelika 4. mai 2018 at 08:38

    Mina sooviks võidu korral kinkida selle auhinna oma kallille kaasale. Temal on kaasa sündinud lühinägelikkus. Tema igal hommikul kompab käega öökapil ja otsib prille. Igapäevane rituaal on töölt tulles läätsed vahetada prillide vastu. Meil sündis eelmine aasta juunis tütar. Ma siiralt sooviks, et issi näeks hommikul ärgates esimesena kaissu pugend tütre nägu, mitte ei peaks selleks prille hakkama kõige pealt otsima ja selle sahmimise käigus ei saa kaisutada oma last.

  • Avatar
    Vasta Dina 4. mai 2018 at 08:37

    Pōhjuseid vōikski ilmselt nimetama jääda, miks tahaks nii väga prillidest lahti saada, aga pōhilised, mis meenuvad- külmast ruumi-sooja liikumine ja pidevalt udused prillid, suure sauna ja vee armastajana, hoian pidevalt lihtsalt hinge kinni, et jumala eest ei kukuks ja keegi mind käest kinni hoiaks, väikese lapse kōrvalt on naljakas mis moodi lapsele prillid nii palju huvi pakuvad ja ta neid pidevalt peast üritab vōtta, voodis pikutades kisuvad prillid viltu ja teevad haiget, suvel kannatan ereda päikese käes ega saa päikeseprille kanda, prillid vajuvad pidevalt alla, kohenda sa siis neid pidevalt.

  • Avatar
    Vasta Birgit 4. mai 2018 at 08:34

    Mina olen ise alati olnud hea silmanägemisega, mehe õde Reelika on aga pikalt pidanud prille kandma või läätsesi. Et tema saaks näha ja nautida maalima prillivabalt, kartmata et prillid katki lähevad(kuna tädi prillid meeldivad väga pisikesele Karl-Mihklile) või läätsed ära kaovad kingiksin selle just talle ?

  • Avatar
    Vasta Ester Tamm 4. mai 2018 at 08:32

    Mina kingiksin selle enda lapse isale, tal päris korralik miinus,ilma prillideta on ta väga pime palli mängija ja prillidega ebamugav. Kuna meil energiline laps siis pallimängud ja muud jooksmised on igapäevased ?

  • Avatar
    Vasta Karin 4. mai 2018 at 08:32

    Olen vaevelnud noorest peale silmanägemisega, prillid nii tüütud ja läätsede panekut pole siiani õigesti ära õppinud, mässan ikka hommikuti väga kaua nendega :/ Peale rasedust läks nägemine aga veeeeel hullemaks, mistõttu oleks see võit ideaalne!

  • Avatar
    Vasta Annika 4. mai 2018 at 08:31

    Ma soovin, et see õnnelik oleks mina. Oleks ülim suvele vastu minna ilma läätseteta.

  • Avatar
    Vasta Ülle Lippus 4. mai 2018 at 08:05

    Mina kingiksin silmaoperatsiooni oma tütrele Gretele, kui tema mingil põhjusel ei sobi, siis endale.

  • Avatar
    Vasta Tiiu 4. mai 2018 at 07:57

    Tahaks lõpuks päikseprille kanda ja ujumas käia ja trenni teha ja mida kõike veel! Ja mugavalt läätsedeta!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. mai 2018 at 07:48

    Elu väikeste põnnide ja prillidega lihtsalt ei käi kokku ja läätsesid saan kanda vaid äärmisel vajadusel, kuna silmad ei kannata neid. Silmaopp muudaks tõesti elu kordades lihtsamaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 4. mai 2018 at 07:43

    Prille olen juba kandnud 18 aastat igapäevaselt. Viimasel ajal on aga nii, et olen rohkem ilma prillideta kui prillidega, sest teen palju sporti – ujun, sõidan rattaga, mängin pallimänge, jooksen ja harrastan muid vahvaid tegevusi looduses, mille juures prillide kandmine on äärmiselt ebamugav. Läätsesid ma kahjuks kanda ei saa ja seega mul ei jäägi muud üle, kui uduses ja tuhmis maailmas olla. Unistan päevast, kus ujudes näen selgelt läbi sinise basseinivee ja väljas saaks nautida erkrohelist loodust!

  • Avatar
    Vasta Aire 4. mai 2018 at 07:43

    Tahaks kinkida selle enda kallile elukaaslasele, et ta jälke näeks. Kuna ta mul jube kaotaja ja unustaja siis tal pidevalt prillid kadunud, aga ilma prilliteta ta ei näe ja autoga sõita on ilma prilliteta tal suht võimatu. Samuti oleks see talle ka suurepäraseks sünnipäeca kingituseks.

  • Avatar
    Vasta Jane 4. mai 2018 at 07:37

    Sooviksin taas nägija olla ilma prillideta. Kuigi prillid on ilusad aksessuaarid, siis tihti on nad tülikad. Lastega mürades pean neid pidevalt manitsema, et mul on prillid, olge ettevaatlikud.

  • Avatar
    Vasta Maige 4. mai 2018 at 07:36

    Mina tahaks väga võita. Ma ei jaksa enam prille osta kui laps need ära lõhub kogematta.. oleks mega õnnelik kui saaks prillidest vabaks

  • Avatar
    Vasta Hanna-Kaisa 4. mai 2018 at 07:26

    Nii tore loos, miks aga mina osaleda tahan? Vastus on lihtne tahaksin sellest hallist “udu” elust pääseda ja lõpuks tõesti näha kõike nii selgelt ja kaunilt, kui mu nägijatest sõbrad, tuttavad! ☺️ Olgem ausad see prillidega elu on üks jube tüütu mutukas küll ?‍♀️ – kord on nad udused, kord sajab vihma ja loobud niisama – seega kipub ikka juhtuma, et lihtsam on need koju kapile jätta ja teha nägu, et “tegelikult näengi ju täpselt niipalju kui vaja”, ehk siis käin ringi nagu siilike udus !? Ehk on õnne ja saab nautida suve juba täitsa uue vaatega ?

  • Avatar
    Vasta Natalja 4. mai 2018 at 07:25

    Väga tahaks vabaneda tüütudest prillides ja läätsetest. Nägemisteravust ei saa kudagi nendega saavutada(. Autoga sõites on lausa piin, silmad kergelt väsivad ära kuna koguaeg sunnitud neid pingutama. Ilma prillideta või läätsedeta ei näe üldse midagi. Sooviksin jälle näha selgelt ilma selliselt nagu ta on, mitte et peaks oletama või juurde mõtlema!!!!!

  • Avatar
    Vasta Kadi 4. mai 2018 at 07:22

    Olen prillikandja umbes 15 aastat. Tegelikult isegi täitsa meeldivad prillid 🙂 läätsi ma eriti kanda ei saa, sest silmad millegipärast ei taha neid. Seega olen enamuse ajast prillidega. Samas kui olen läätsed ette saanud, imestan küll, et – vau kui mõnus ja teistsugune on olla ilma, et miski sul koguaeg näos on. Ah jaa, laps tihti tõmbab prille eest, seega tänu opile ei peaks enam kartma, kui laps prilliega midagi teeb 😀

  • Avatar
    Vasta Andrea 4. mai 2018 at 07:20

    See loos oleks nagu mulle loodud ? Mäletan, et ma sain prillid, kui ma käisin kolmandas klassis. Pilt oli jube udune ja esimesed päevad prillidega koolis ma isegi võtsin neid ära ja häbenesin. Pikapeale ma harjusin, aga miinus läks aina hullemaks. Hetkel olen püsima jäänud -3,5/-3,75 peale ehk ilma prillideta paras hägusilm. Mingi aja kandsin ka läätsesid, aga just selle eesmärgiga, et ikkagi opile saada, kannatan pigem prille (silmaarsti soovitusi, läätsed kuivatavad silmi). Mul on paar korda juhtunud, et jään läätsedega magama ja siis ärgates oh seda rõõmu, ma näen ju!! Siis jõuab kohale, et ups.. Mul mingid eriti nõmedad prillid, mis mul eest ära ka koguaeg kukuvad. Olen juba pikalt silmaoppi oodanud ja see oleks suurim kingitus mu 12h tööpäevadele ???

  • Avatar
    Vasta Helerin 4. mai 2018 at 07:19

    Olen pidanud olema pikalt prillikandja ja kuna ma ei suuda neid kanda nii palju kui vaja, siis on silmanägemine halvenenud ja minu suur unistus on käija operatsioonil ja saada silmad korda. Nägemisprobleemid on tulnud suguvõsast kaasa ☹️

  • Avatar
    Vasta Jaanika 4. mai 2018 at 07:13

    Olen prillikandja juba veidi rohkem kui 15 aastat, prillid sain 3. klassis juba. Ja tugevused on selle ajaga küündinud juba -5 ja -6. Iga päev vähemalt korra käib erinevates elusituatsioonides peast läbi mõte, et mõnd tegevust oleks palju kergem teha ilma prillideta. Kuna mul on prillid silindritega, peavad ka läätsed silindritega olema, kuid see teeb need nii kalliks, et ei saa neid endale lubada.
    Meeletult tunnen puudust päikseprillide kandmisest, kui kõik teised suveks päiksekad üles otsivad siis vaatan mina kõrvalt, mnjaa.. Tahaks ju kaa!

  • Avatar
    Vasta Kärt 4. mai 2018 at 07:13

    Olen 10 aastat olnud prillikandja. Ja aastatega läheb nägemine aina hullemaks.. Mu eluunistus on saada nö nägijaks. Peavalud on tohutud, mida ei suuda enam taluda.. oleksin tohutult ônnelik kui kõik need mured saaksid lõpuks läbi.

  • Avatar
    Vasta Kersti Leppik 4. mai 2018 at 07:05

    Olen silmaopile nüüd juba aastaid mõelnud. Prille olen kandnud nüüdseks juba 11 aastat. Esiti, klaverimängijana oleks palju mugavam ilma prillideta nooti lugeda. Ja nüüd kui peres on vastsündinu tuleb see tee vist ikka ette võtta – praegu ta veel ei haara kätega, küll aga varsti leiab ta emme prillid ülesse ja hakkab neid endale tahtma. 🙂

  • Avatar
    Vasta Hevel 4. mai 2018 at 07:01

    See oleks päris luksus. Muidugi tahaks prillidest ja läätsedest vabaneda.Mul on olnud vist juba 20 aastat prillid. Mäletan et suht varakult koolis olid mul suurd ümmargused ja koledad prillid. Jään võitu ootama. Päikest teile

  • Avatar
    Vasta Kirsti 4. mai 2018 at 06:57

    Saadaksin opile oma kalli õe:):)Ta on juba aastaid kaalunud opile minemist, kuid pole võimalust unistus teoks teha. Ta teeb palju sporti, käib ujumas Ja prillivaba elu oleks talle suurepärane lahendus 🙂 prille/läätseid on ta kandnud üle 10a, Nii et tasuta silmaop parandaks õe elukvaliteeti Ja oleks talle Väga hea üllatus:):):)

  • Avatar
    Vasta Maia 4. mai 2018 at 06:19

    Olen miinus nägemisega. Seda juba kuskil 13 eluaastast saati. Sellest ajast saadik olen unistanud sellest, et ei peaks telkat prillidega vaatama või külmade ja märgade ilmadega pidevalt prille puhastama/kuivatama.Viimased viis aastat olen ma muidugi läätsesid kasutanud. Eks neidki ole suht tüütu koguaeg silmast ära võtta ja tagasi panna. Aga oleks tore kui võidaks, siis saaks sellega uue lehekülje elus keerata. ☺

  • Avatar
    Vasta Kaidi linke 4. mai 2018 at 06:13

    Võitu sooviks oma 5 aastasele pojale.

  • Avatar
    Vasta Joanna 4. mai 2018 at 06:07

    Naeratus ei kaoks, kui näeksin elu HD´lt ilma prillideta, milline rõõm see oleks.. Iga prillikandja unistus 🙂

  • Avatar
    Vasta Riin 4. mai 2018 at 05:47

    Kuna olen automaaler, siis maru tüütu ja ebamugav on pärast värvimist iga kord lahustiga prille puhastada. Alati peab kodus olema teine paar pille a la ühed tööks ja teised puhkuseks. Kallis Mallukas tahaksin hommikul ärgates näha kõike ilusat ja ka koledat enda ümber, sest siilina udus elamisest on juba *kopp* täitsa ees ?

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. mai 2018 at 05:43

    Tahaks nii väga maailma uue pilguga näha 🙂 Tahaks käia spaas nii, et teisi inimesi ka enda ümber ära tunneks. Tahaks kanda suvel igasuguseid erinevaid päikeseprille. Tahaks lihtsalt jälle kõike näha….

  • Avatar
    Vasta Laura Saks 4. mai 2018 at 04:01

    Prillidega elu eriti tüütu kokana töötades. Alati kui tulen suurest külmkapist kööki on minu prillid udused, alati kui keedan midagi ja kallan vett ära või kui miskit autab on prillid udused, alati kui praen midagi ja kogematta lähen käega prillide vastu on prillid jälle mustad- hmm lahendus oleks silmaopp ja minu elu oleks palju selgem 🙂

  • Avatar
    Vasta Krista 4. mai 2018 at 04:01

    Mu kallile õele Marily Naurile?

  • Avatar
    Vasta Külli 4. mai 2018 at 01:33

    Oleksin südamest väga, väga tänulik, kui loosiõnn mulle naerataks. Ei ole kunagi midagi võitnud. Prillipapa olen juba kakskümmend aastat, hetkel olen kolmkümmend viis. Päris kurb ju, kui Sind kogu aeg tädiks kutsutakse…
    Kahjuks endal võimalust seda operatsiooni soetada ei ole võimalik, kuna olen hetkel töötu, aga kui juhtuks ime, et võidaksin, siis tõepoolest hakkan imesid uskuma???

    • Avatar
      Vasta Külli 4. mai 2018 at 02:42

      Külli R

  • Avatar
    Vasta Marelle 3. mai 2018 at 23:53

    Tahaks uuesti näha. Enam ei saa õues aru, kas on juba pimedaks läinud või pole prille ees.

  • Avatar
    Vasta Olesja Suhhov 3. mai 2018 at 23:49

    Minu laps ükskord ütles: “Emme, tahan, et sa oled jälle mu ema!” Milline, siis? “Ilma prillideta, noor!” Jah, mõtlesin ma, soovin ise kogu südamest oma nägemus tagasi…

  • Avatar
    Vasta Madli 3. mai 2018 at 23:19

    Minu prillikandja elu sai alguse kui ma olin kas 6-7klassis ehk siis kuskil 13-14a ehk siis peaaegu 14a tagasi. Algas kõik sellest,et põdesin väga räigelt läbi silmapõletiku mis algselt ei allunud ravile. Esimesed prillid olid -0,25 pidin kandma ainult siis kui lugesin või nt arvutis olin. Täna kannan prille mille üks klaas on üle -4 ja teine -5,ees peavad olema koguaeg,sest muidu on elu udune. Tunnen,et nägemine on jälle kehvemaks läinud. Hirm tuleb peale kui mõtlen, et nägemine aina halvemaks läheb iga aastaga,mis siis 10a pärast saab? Keskmine eestlane keskmise sissetulekuga nagu ma olen,võib ainult unistada sellisest opist. Tahaks ükskord jälle päikseprille kanda 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 3. mai 2018 at 23:14

    Mina sooviksin võita, kuna prillidega elu on niii tüütu 🙁 kahjuks on mul silmad juba nii kehvaks läinud, et läätseid on ebamugav kanda. Olen mõelnud ka silmaopi peale, aga poleks kusagilt sellist raha võtta ja olen paratamatult pidanud edasi olema inetu prillipapa.

  • Avatar
    Vasta Karina 3. mai 2018 at 23:10

    Tahaksin väga näha hommikuti, ilma, et peaksin läätsekarpi otsima. Prillidega on selline tobe lugu, et ma reaalselt ei suuda leida omale selliseid, nagu ma tahaksin või mis ideaalselt sobiks. Seetõttu kannan koguaeg läätsesid. Ma ei mälwta aega, mil ma ise nägin – vist olin siis kuuene. Nüüd kui sain 23, oleks paras aeg operatsioon ära teha ja nautida oma silmadega nägemist.

  • Avatar
    Vasta Margaret 3. mai 2018 at 23:07

    Mul on prillid olnud umbes 4 aastat, kuid nende kandmine on minu jaoks ebamugav. Olen lasknud mitmel korral sangasid väänata kuid ikka vajuvad prillid koguaeg eest ära. ? Olen ka mõelnud läätsedele, kuid mu silmad on nii väiksed, et kui üritasin ükskord neid silma saada, siis see lihtsalt ei õnnestunud, kuna olid liiga suured (tellisin kõige väiksema diameetriga). Oleksin väga õnnelik tasuta silmaopi üle, mis muidu oleks minu jaoks hetkel liiga suur väljaminek. ?

  • Avatar
    Vasta Carmen 3. mai 2018 at 23:07

    Olen prillikandja (/läätsekandja) olnud nüüdseks pea 6-7 aastat ja ei kujuta elu ettegi nii, et ärkad ja kohe on kõik selgelt nähtav. See tundub ausalt öeldes ebareaalne. Hommikul prillid ette ja kui kodust välja, siis läätsed silma ning elu tundub palju ilusam. Samas ma tean, et elu saaks olla veel ilusam ja nähtavam. Mõtle, näed ümbrust ilma mingisuguse lisavaevata ja -kulutusteta (sest miks ma pean iga kuu maksma nende kuradi läätsede eest ja paari aasta tagant uute prilliraamide ja -klaaside eest, kui saaks ka ühe korra JA veel tasuta silmaoperatsioonil käia?). Ei peaks muretsema, kuidas nädalasel reisil olles elada üle puhkus ühe nägeva silmaga, sest teine lääts esimesel päeval ära kadus või mida teha tagurpidi silmas oleva läätsega pikal koosolekul, kus iga kahe sekundi tagant silma sügada tundub natuke kahtlane.
    See operatsioon on kindlasti mu tegevuskavas pikemas perspektiivis, kuid saada see tasuta ja lähiajal oleks muidugi hoopis teine asi. Ma oleksin küll arvatavasti nagu uuestisündinud ja kindlasti väga tänulik!

  • Avatar
    Vasta Laura 3. mai 2018 at 23:05

    Harrastan üsna palju sporti teha ja maailma kõige tüütum on ujulas pime olla, rattaga sõites prille kergitada, vihmaga jooksmas käies sõrmedega kojamehi mängida või suusatades läbi udukogu piiluda. Oleks aeg lõpuks HD pildiks, kuid endal pole seni veel selleks ressurssi jagunud..äkki Mallukas toob nägemise majja 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 3. mai 2018 at 22:46

    Olen juba aastaid tahtnud oma prillidest vabaneda. Kuna mul on üsna suur miinus (-7) siis pean kogu aeg prille kandma. Kahjuks ei saa ma ka läätsi kanda, sest silmad ärrituvad liiga ja tulemuseks on jube peavalu. Seetõttu kui näete Auras v9i mujal Tartu ujulas kedagi imelikult otsa vahtimas või silmi kissitamas ja veidraid nägusid tegemas, siis olen see tõenäoliselt mina olnud, sest ma ei leia üles inimest kellega ma olen koos ujuma tulnud ja püüan meeleheitlikult teda kuidagi näha. Ma pole seni julgend hüüda ka.. Loodan võita, et edaspidi vältida inimestele evamugavuse tekitamist. 😀

  • Avatar
    Vasta Helian Bleive 3. mai 2018 at 22:43

    Tunnen, et enam ei jõua ja taha pimekana olla. Pidevalt on peavalud, mis algavad silmadest. Läätsi kandes väsivad silmad väga kiiresti ära ning hakkavad valutama, kuid olen sunnitud neid kandma, sest kuidas muidu ma trennis, ujumas saan käia. Prillide kandmine on ka ebameeldiv, kuna tunnen, et ei saa elada täiel rinnal. Olen 20 ja ei mäleta elu ilma prillideta. Kõige raskem on suvel, kui sooviks nautida päikest ilma muretsemata, et prillid päevituvad näkku või joosta spontaanselt ujuma, kartmata, et prillid kukuvad vette vms. Igastahes oleks võit minu elu muutev, nii rahaliselt (prillid ja läätsed ikka väga kallid+ opist võin tudengina vaid ilusaid unenägusid näha) kui ka enesetunde ja -kindluse osas!

  • Avatar
    Vasta Kaia 3. mai 2018 at 22:33

    Mina pole sûnnist saati näinud selgelt ja pidanud kogu aeg prille kandma. Sooviksin üks kordi elus ilma prillideta maailma selgelt näha.
    Aitäh.

  • Avatar
    Vasta Lii Kundla 3. mai 2018 at 22:32

    Sooviksin väga võita, kuna plaan oli juba ammu silmad korda saada, kuid tudengina ei leidu seda raha nii lihtsalt. Armastan väga tantsida ja tunnen kui tüütu on läätsedega, kuid kui silmad on miinus 4 ja 5, siis ilma ei näegi. Tahan ja vajan väga võimalust saada nägijaks, et ei peaks ka igakuiselt raha läätsedele kulutama. ?

  • Avatar
    Vasta Merily 3. mai 2018 at 22:31

    Minu mitu aastat mõttes mõlkunud soov. Hommikune prillidekobamine ei ole minu jaoks kõige hullem,kui pole just kuskile kukkunud. Rohkem tahaks ujulas,spas,veekeskuses ja rannas koos lastega tegutseda,lihtsalt olla,mitte see poolpime või muretse,et kas ja kus asetada,et terveks jääksid. Lisaks on just lapsed alati mul prillid katki suutnud teha…peaga…jalaga…uksega..you name it

  • Avatar
    Vasta Mirje 3. mai 2018 at 22:22

    Ma lihtsalt ei talu seda kui prillid jälle vihmase ilmaga bussi astudes uduseks lähevad või siis jalgrattaga sõites hingetõmbepausi tehes. Appi kui vastik see on!

  • Avatar
    Vasta Helen 3. mai 2018 at 22:21

    Miks mina peaksin võitma. Ma olen juba lapsest saati unistanud, et saaksin prillidest priiks. Minu unistus katkes, kui mu vanemad 20 tagasi surid. Elasin teadmisega, et seda ei juhtu kunagi. Kuna kasvatan saatuse tahtel oma kahte ülitoredat last üksi, siis on nende vajadused minu jaoks prioriteet number 1.
    Viimane aeg on silmad aga hakkanud endast igapäev märku andma, valutades ja väsivad nii ära, mis lõppeb kohutava peavaluga.
    Nii väga sooviks jälle normaalselt näha. Sest need peavalud on kohutavad.

  • Avatar
    Vasta Helena 3. mai 2018 at 22:13

    Oi, kuidas ma tahaks saada nägijaks ? miinust polegi palju, aga kui ikka iga päev kannad läätsesid ja siis nt õhtul ära võttes veel nt vaja korra poodi lipata, siis on reaalselt kõik nii udune, et midagi ei saa aru ? prillid ju unustad panna, sest pole harjunud neid väga tihti kandma. Aga ma tegelikult annaks selle võimaluse hoopis oma isale, kes on terve elu prille kandnud. Paraku olen mina tal ka päris mitu paari kogemata väiksena ära lõhkunud (nt istusin nendele peale). Nüüd oleks ju ilus võimalus talle see heastada ?

  • Avatar
    Vasta Sirlin 3. mai 2018 at 22:08

    Sooviksin silmaopile saada, sest olen sellele ammu juba mõelnud ja nende läätsede ja prillidega jauramine on jube tüütu…ilma prillideta või läätsedeta on kõik udune…tahaks ju ka seda super nägemist. Siiani on opp jäänud nii kartuse taha kui ka raha taha ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. mai 2018 at 22:05

    Sooviksin võita, kuna olen reaalselt tüdinud nii prillidest kui ka läätsedest. Olen 18aastane ning lühinägelik olen juba ligi 6 aastat. Tantsusaalis on väga raske midagi näha kui ei ole läätsi silmas, rääkimata prillidest, millega on peaaegu võimatu trenni teha. Sooviksin ülekōige head silmanägemist, et ma saaksin hommikul ärgates koheselt näha selgelt mitte, et ma peaks otsima prille. Täiuslik silmanägemine on õnnistus ja see võit oleks parim koolilõpu kink, mida eales oskaksin soovida.

  • Avatar
    Vasta Maarja 3. mai 2018 at 22:04

    Oleks väga hea meel kui võidaks sellise operatsiooni. Ise olen prillikandja (läätsekandja) juba väikesest saadik. Mina sooviksin seda võita, kuna oleks hea ikka oma enda silmadega vaadata ja mitte otsida prille taga. Ilma prillideta või läätseteta on ainult üks suur udukogu ja muud midagi.

  • Avatar
    Vasta Külli 3. mai 2018 at 22:02

    Tere.
    Olen ema kelle pojal üks silm praktiliselt pime ja sellega koormab ka teist silma ja kasutab prille.See oleks pojale kingitus minu poolt sest rahaliselt pole minul teda muudmoodi võimalik aidata.Loodan et teda saab operatsiooniga aidata,et ta näeks jälle normaalselt ja ei juhtuks see mis juhtus kunagi tema vanaemaga kes jäi pimedaks.

  • Avatar
    Vasta Mairi 3. mai 2018 at 22:01

    Mina, sest võimatu on prillide ja rattaga Vihmas sõita , paraku aga sajab Vihma ju koguaeg & prillidel pole kojamehi ? ja läätsesi kahjuks ei kanna.
    Just täna olin töölt tulles ahastuse äärel sest prillideta ei näe ja Vihmast vettinud prillidega ka ei näe ??‍♀️?

  • Avatar
    Vasta Lili 3. mai 2018 at 22:00

    Sest ûkspäev ilma prillideta olles ja tàhelepanu hajutatult peaga vastu uksepiita kõndides oli päris valus . Lisaks selle arvab mu 5ne tütar , et ma olen muldvana kuna ma ei näe ja küsis mult
    ” emme miks sina ei loe neid pimedate raamatuid ?”

    Mina:”aga miks ma peaks lugema , ma ju näen väga hàsti”

    Tütar:”kui sa näeks hästi, siis sul ei oleks koguaeg hiinlase nägu peas. Aaa me hoopis muutumengi nendeks kui nii vanaks saame?? Aga siis me pole enam eestlased ju ..

    Ja no seleta siis lapsele miks sa koguaeg oled hiinlase näoga ise alles 25 aastane.?
    Niiet tahaks ikka eestlaseks jääda ja mitte enam kissitada

  • Avatar
    Vasta Jacklyn 3. mai 2018 at 21:54

    Kuulun nende emade hulka, kes hommikul voodi ääre alt prille kobab ja loodab, et lapsed nendest üle pole jooksnud. Ühesõnaga, oleks tore, kui oleks üks mure vähem. 😉

  • Avatar
    Vasta Teele 3. mai 2018 at 21:49

    Sooviksin väga võita.
    Kuna endal rahaline seis ei luba seda.Mul juba nägemine väiksest peale halb ja nüüd jõudnud siiani,et üks silm -8 ja teine -9.Ilma prilliteta ei näe midagi aint udu kogu.See oleks mu suure unistuse täitumine.

  • Avatar
    Vasta Marjaana 3. mai 2018 at 21:41

    Minul oleks ka endal ikka vaja väga, samas ka mu õed Merleen Raudmäe ja Kati Raudmäe on prilli- ja läätsekandjad juba aastaid olnud ja ka neile kuluks see ära. Üks õdedest õpib ka filmindust, siis ideaalne nägemine kulub vägagi ära.
    Nägemisega algasid probleemis juba vast 15 aastat tagasi ja kuna tegelen aktiivselt ka spordiga ja ametilt füsioterapeut, siis prillid kahjuks segavad ja seetõttu aastaid läätsesid kandunud, mis aga kuivatavad silmi ja õhtuks ikka väga väsinud silmad. Seega ei oleks paha sellel silmaopil lõpuks ära käia 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 3. mai 2018 at 21:40

    Olen juba pea kaks aastat unistanud silmaoperatsioonist, kuid kahjuks on see jäänud pigem rahalise võimekuse taha. Suur soov on läätsedest vabaneda eelkõige oma silmade tervise pärast ning samuti ka mugavama sportimise huvides. Oleksin väga tänulik, kui minust saaks nägija!

  • Avatar
    Vasta Eliise 3. mai 2018 at 21:16

    Huvitav, et just nüüd, kui hakkasin oma elukaaslasega silmaopile minemise vajalikkusest rääkima, ilmub selline vinge loosimine. Ka minu mees on tõesti väga nummi oma prillidega, küll aga ta toast välja nendega eriti ei kipu. Töötades kokana, on prillid täiesti välistatud. Kes neid klaase rasvapritsmetest nühkida jõuab eks? Vähe sellest, läätsede silma panemist, või pigem isegi ära võtmist, pole ta suutnud käppa saada, seega käib ta ringi päris pimedana, silmad pidevalt kissis. Olgugi, et vahel pakub see päris palju nalja, on veits nukker ka, et ta paari sammu kauguselt mu emotsioone näost välja ei näe lugeda. Ja naised ju tahavad igati oma emotsioone väljendada, onju? Pole eales loosides õnne olnud, kaalusin pikalt kas üldse kirjutama hakatagi. Aga kui selline võimalus nagu tellituna tekib ning inimene on kallis ja tahad talle sünnipäevaks vaid parimat kinkida, siis see olekski parim asi üldse! 🙂

  • Avatar
    Vasta Herta 3. mai 2018 at 21:15

    Sooviksin seda võita kuna mul on üks noormees 1.3 aastane kes on teinud juba mul 3 paari prille katki lihtsalt tirib eest ära ja need prillid on suhteliselt tülikad juba. Eriti hommikuti pool uduselt otsi kus sa need kapi peal panid.
    Tv vabsjee kaugelt ei näe kui prille pole. See võit teeks elu palju ilusamaks

  • Avatar
    Vasta Elin 3. mai 2018 at 21:09

    Mina soovin oma prillidest vabaneda sest lihtsalt ei jaksa enam. Olen korralik läätsekandija ja võtan iga õhtu ära jne aga ikkagi on suur soov hommikul näha ka midagi peale suuurte udumasside.

  • Avatar
    Vasta Jane 3. mai 2018 at 21:09

    Heihopsti! Kui mulle peaks loosiõnn naeratama, siis mina võtaksin selle operatsiooni heameelega vastu. Miks? Just sellepärast, et olen noor, kellele väga meeldib tantsida ja üleüldse aktiivne eluviis, aga igal esinemisel jälgida, et prillid inimeste sekka ei lendaks on väga keeruline nautida esinemist ja ilma prillideta on kõik päris udune. ? Ja miks ma pole enne operatsioonile läinud? Sellele on lihtne vastus, ma lõpetan see aasta gümnaasiumit ning alles hakkan iseseisvat elu alustama. Ja see oleks hullult äge, kui ma saaksin sellise võimaluse!??

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 3. mai 2018 at 21:07

    Ma vaataks hea meelega maailma selgema pilguga ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. mai 2018 at 21:03

    Olen prillikandja juba üsna varakult, 4.klassist saati. Mäletan, kui arst määras prillid, siis olin endast ikka väga väljas nagu oleks need midagi äärmiselt hirmsat olnud. Enesehinnang oli ka tänu sellele ikka aastaid-aastaid väga madal. Tänaseks päevaks on prillide tugevus -6 mõlemad silmad. Olen 28, kahe lapse ema, noorim laps 8kuune. Spas ei julge käia ilma prillideta, autojuhilubade tegemine on ka jäänud kahjuks selle taha kinni, et ei julge riskida kui eemalolevaid märke hästi ei näe. Meikimisest ma üldse ei räägi – nina vastu peeglit, et ikka näeks mida ja kuhu teha vaja, aga teinekord sellestki ei piisa. 🙂
    Ikka tihti leian end mõttest, milline oleks elu ilma prillideta – teeb kurvaks.
    Kuigi prillid mulle meeldivad – ilus aksessuaar, mõned muudavad inimese isegi päris seksikaks, loodan ma ikkagi kunagi neist ka vabaneda. Selline väike salajane südamesoov… 🙂

  • Avatar
    Vasta Eleri 3. mai 2018 at 21:03

    Kingiksin abikaasale opi ? nii aktiivsele mehele oleks see super kink…

  • Avatar
    Vasta Marleen 3. mai 2018 at 21:03

    Sest ma soovin näha kõike seda ilmailu nii, nagu nägema peab. ?

  • Avatar
    Vasta Ketlin Klaaser 3. mai 2018 at 21:01

    Ma sooviksin seda kinkida oma elukaaslasele, kes on alati tahtnud operatsioonile minna, kuid pole olnud võimalusi ega ka julgust. Ta on mule seda rääkinud juba siis kui olime noored. Tahaksin, et ta saaks ka ilma prillideta mulle otsa vaadata ja mitte mõelda, kas prillitoos jäi koju või sai kaasa pakitud. See oleks talle uks unistuse täitumisest.

  • Avatar
    Vasta Monika 3. mai 2018 at 21:00

    Silmaopi sooviks ma kinkida oma armsale emale!
    Mõni aasta tagasi sai minu suur unistus ema rahalisel toel teoks, kuna sain hea silmanägemise seal samas kliinikus. Ma sain vabaks lisaks prillidele ka kroonilisest peavalust! Juhhuu!
    Kindlasti on palju inimesi, kes võiks seda operatsiooni väärt olla kuid proovin ka õnne! Ehk õnnestub mul kinkida hea silmanägemine oma kallile emale, tänu kellele mina omale parema silmanägemise lubada sain ☺️☺️

  • Avatar
    Vasta Karolin 3. mai 2018 at 20:58

    Ma tahaksin ka näha! Kahjuks isegi prillidega ei näe päris selgelt. Tunnen, et jään paljust ilma. Kuigi mul on ka füüsiline puue, siis halb nägemine piirab mind hoopis rohkem. Nii oluline on nägemine ja nii palju maailmas vaadata.

  • Avatar
    Vasta Evelyn 3. mai 2018 at 20:54

    Ma kingiksin nii ilusa kingi emale. Ma arvan rohkem polegi vaja kirjutada miks.

  • Avatar
    Vasta Piret 3. mai 2018 at 20:53

    Minul operatsiooni tehtud seal samas kliinikus?
    Olen rahul ja näen hästi ?
    Aga minu noorem õde oleks üli õnnelik, kui ta prillidest lahti saaks. Praegused on mitme koha pealt teibitud ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 3. mai 2018 at 20:52

    Olen pikaajaline prillide ja läätsede kandja ja olen mõelnud, et võiksin neist vabaneda, et näha prillideta oma kalleid, mitte käsikaudu kobada☺

  • Avatar
    Vasta Johanna Elisabeth 3. mai 2018 at 20:51

    Sest ma olen seda väärt!

  • Avatar
    Vasta Noora 3. mai 2018 at 20:49

    Silmaoperatsioon ja nägijaks saamine oleks tõeline unistuste täitumine. Prillide kandmine tõeliselt tüütu ja nii hea oleks maailma avastada läbi oma silmade.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. mai 2018 at 20:40

    Olen prille kandnud alates 5. Eluaastast ja ma ei kujuta ettegi, kui vahva on elu prillideta. Ma väga soovin, et edaspidi saaksin kanda erinevaid päikeseprille ja mitte tavalisi prille, soovin ninnunännutada oma lapsi muretsemata neile haiget tegemise või prillide katki minemise pärast, õpetada teisi lapsi, nähes prillideta lugeda ja joosta. Soov ja unistus, mille täitumine annaks juurde nii palju enesekindlust, rõõmu päevadesse ja õnne hingesoppi.

  • Avatar
    Vasta P 3. mai 2018 at 20:37

    Minu perekonnas ei kanna keegi prille. Mina olen prillikandja olnud aga 21 aastat. Kogu aeg on mind teistega võrreldud. Ma olin õpilane, keda alandati, mõnitati ja kiusati 12 kooliaastat. Vihkan prille, läätsedega silmad valutavad- ma lihtsalt väga -väga unistan prillidest vabanemisest.

  • Avatar
    Vasta Lee 3. mai 2018 at 20:35

    Veel kaks kuud tagasi olin veendunud, et prillid on minule kõige õigem valik ja ega mu nägu olekski ilma nendeta liiga tühi ja inetu. Ei läätsedele ja ei oppidele. Olin esimene kuulutama, et mina ei laseks endale kunagi silmaoppi teha!
    Olin elus vaid kuu aega läätsesid kandnud ja ainus põhjus miks otsustasin puhkusele minnes neid kasutada, oli fakt, et tahtsin seal päikeseprille kanda. Ja seal lõõskava päikese all leidsin tükikese endast ja oma enesekindlusest!
    Avastasin, et mina, kes ma olin terve elu jutlustanud prillidest kui asendamatutest kaaslastest, olin tegelikkuses end hoopiski nende taha peitnud?! Ei ole see nägu tühi ilma nendeta! Ei ole see nägu inetu nendeta!
    Miks sooviksin, aga oppi? Nii nagu paljudele oleks ka mulle kindlasti selleks üheks sooviks püsiv mugavus-ei oleks nende läätsedega jändamist, sest tõele au andes ei tule see silma panemine ja ära võtmine mul veel peale kõigest kahe kuist kasutamist kõige paremini välja. Ka aja kokkuhoid on tugev argument-täitsa uskumatu kui mitmel hommikul olen läätsed esmalt ära unustanud ja siis muserdavat kaua nende silma saamisega oma aega raisanud…
    Ehk siis olen oma ülilühikese “mitte prillikandja” staazi jooksul avastanud, et nõnda ilma prillideta olengi ilus ja vot täpselt nõnda peaksingi välja nägema ja tahaksin selle tunde ka püsivalt säilitada!

  • Avatar
    Vasta Gerli 3. mai 2018 at 20:29

    Mina saadaksin võidu korral silmaoperatsioonile oma elukaaslase, kes on juba mõnda aega sellele mõelnud.

  • Avatar
    Vasta Tiia 3. mai 2018 at 20:21

    Miks peaksin mina selle võidu endale saama hmm…eks ikka sellepärast, et olen juba väga väga kaua aastaid unistanud prillidest vabanemist. Hirm on kindlasti see mis eemal hoiab ja samuti ka rahanappus. Aga eks seal muud kaotada polegi peale prillide. Võit oleks supper preemia mulle 🙂 Siis ei peaks enam prillipoes prille käima reguleerimas ja painutamas, sest jälle jäin tukkuma prillidega. Läätse majanduse saaks hüljata ja üldse oleks tore oma kolmele pojale otsa vaadata ilma okulaarideta 🙂 Näpud risti siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Terje Aikevitšius 3. mai 2018 at 20:14

    Mina kingiksin võidu oma tütrele, Gerlile. Ta soovib seda väga.

  • Avatar
    Vasta Triin 3. mai 2018 at 20:11

    Olen aastaid prille kandnud ja iga aasta prille vahetanud,kuna silmanägemine muutub aina halvemaks. Endal pole olnud võimalust operatsiooni jaoks raha koguda.
    Sooviks ka vahel päikeseprille kasutada ja šikk välja näha . Ei soovi iga aasta oma näol valgeid prillirante enam näha ja ärgata iga hommik uduste silmadega. Ei jaksa prille puhastada nii puhtaks tolmust iga kord peale ,peale tööd.
    Ei mäletagi mis tunne ilma prillideta näha on aga sooviks taaskord seda mäletada ja näha igat väiksemat detaili selgena ,mitte mingi udukoguna.

  • Avatar
    Vasta Anneli 3. mai 2018 at 20:04

    Hei,

    Mina tahaksin väga, väga kinkida silmaoperatsiooni oma mehele. Ta on minu meelest küll prillidega jube nummi, aga mul on kuidagi kahju kui ta arvuti taga kissitab, sest on laisk prille haarama. Töö on ka tal selline, et ilm prillideta no kohe kuidagi ei saaks. Kui kinos käime, siis on oluline, et prillid oleksid kaasas ja kui ununevad, no siis tunnen mina end pahasti ja tema kindlasti ka, et peab kissitama, mis ei tee üldse head silmadele ja kui lähme 3D-d vaatama, siis peab valima milliseid prille kanda, sest ühed prillid ei sobi kuidagi 3D prillidega kokku. Ühesõnaga täielik nuhtlus. Eriti veel see klaaside puhastamine. Oehh.
    Tean, et ta on alati selle opi peale mõelnud, aga olgem ausad, odav see just pole.
    Meil saab varsti 4 aastat koos oldud ja midagi sellist talle kinkida oleks mu südame soov ?

  • Avatar
    Vasta Gertu 3. mai 2018 at 20:03

    Minu elus on kolm suurt unistust. Nendest kaks on tänaseks päevaks juba täitunud. Nimelt väga väikese tüdrukuna unistasin ma Pärnus elamisest ja see unistus täitus 5 aastat tagasi, kui ma Pärnusse elama sattusin. Teine minu unistus oli, et saaksin teha tööd, mida südamest armastan. Ja praeguseks hetkeks on ka see unistus täitunud- ma töötan hotelli restoranis kokana. Seda tööd tehes on alati ka üks hirm, mis mulle muret valmistab. Kardan väga, et kui midagi kuuma peaks mulle silma sattuma, siis sulavad minu läätsed üles. Ja siin ongi peidus veel üks täitumata unistus. Soovin kogu südamest näha maailma läbi oma silmade. Soovin, et saaksin hommikul ärgates silmad avada ja maailm minu ümber oleks selge ja terav. Soovin, et ei peaks enam kunagi muretsema mitte millegi pärast, mis takistaks mul oma silmaga näha. Ja kõige enam soovin teada, mis tunne on näha maailma päris oma silmade läbi. Kuna prillikandja olen ma juba 1,5-aastasest saadik, siis oleks tore, kui minu viimane suur unistus täituks minu 25-ndaks eluaastaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Ljudmila 3. mai 2018 at 20:02

    Olen prille kandma hakkanud 9klassist. Ja väga väga tahaks ilma prillideta käija nagu kõik normaalsed inimesed.

  • Avatar
    Vasta Anneli Alumets 3. mai 2018 at 19:59

    Võidu võitmine oleks enda hirmude ületamine. Olen 2 korda viimasel hetkel põnnama löönud ja jäänud prillikandjaks. Ehk on nr 3
    eriline mõju ?

  • Avatar
    Vasta Auli 3. mai 2018 at 19:57

    Ohh, olen juba pikemalt mõelnud sellele opile, et võtaks ette ja läheks.
    Miks just mina? Kindlasti on paljusid kes sooviksid seda kogeda ja saada oma nägemine tagasi.
    Ise soovin, et saaks prillivabalt näha täiuslike värve läbi oma kaamerasilma. Ärgata hommikuse päikesetõusuga ja minna seda jäädvustama ja näha seda vaadet läbi oma silmadega mitte läbi piiratud klaaside.
    Oleksin meeletult tänulik, kui selline õnneloos just mulle sülle kukuks.
    Isegi kui ei tuleks, siis mõtleksin kindlasti tulevikus ise selle teekonna läbida.
    Päikest, Auli!! ☀

  • Avatar
    Vasta Triine 3. mai 2018 at 19:48

    Sooviks väga väga seda võitu. Olen suurema osa oma elust prille kandnud ning ka läätsesid katsetanud. Läätsed mulle üldse ei sobi (silmad liiga tundlikud) ning lisaks sellele on pluss läätsed tudengi jaoks liiga kallis lõbu. Just raha tõttu pole julgenud sellest opist ka enne unistada kuid oi kui mugav oleks prillivaba elu. Olen õenduse tudeng ning jube ebameeldiv on kui protseduuri ajal prillid eest ära libisevad (ei saa protseduuride ajal prille tagasi ka tõsta). Palun aita vaest tudengit! 🙂

  • Avatar
    Vasta Marion Ilves 3. mai 2018 at 19:48

    Võidu kingiks oma mehele kelle nägemine on väga kehva -7 prillid.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 3. mai 2018 at 19:45

    Olen ammu juba unistanud prillide ja läätsevabast elust. Sooviks vaadata oma armsaid lapsi ilma prillideta. ?

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 3. mai 2018 at 19:45

    Tahan endale kvaliteetsem elu, hea nägemine selles mängib suurt rolli. Tänan!

  • Avatar
    Vasta Kristiina N 3. mai 2018 at 19:44

    Olen juba pikalt unistanud prillidest lahti saamisest. Sain noorena prillid, aga no kes neid siis viitsis kanda, too aeg polnud nad just kõige ilusamad ka. Super hea oleks kui saaks hommikul ärgata ja näha mis ümber toimub ilma et peaks prille kobades otsima. Rääkimata ujulatest mida väldin ja ka teatud palli spordialad kuna olen reaalselt prillid näkku kinni saanud võrkpalli mängides, no auk oli ninas veits aeg 🙂 Pole ka läätse inimene, need tunduvad väga tüütud olevat nii palju kui teiste kogemustest kuulnud olen. Aga jah reaalsus on see, et silmaoperatsioon on Eestis nii kallis, et karju appi, käisin kontrolli ka läbi ja olen täiesti sobilik kandidaat isegi, aga vot sellele summale ei hakanud ikkagi hammas peale kahjuks 🙁 Aga elu on täis üllatusi ehk seekord mu loosiõnn naeratab 😀

  • Avatar
    Vasta Siret 3. mai 2018 at 19:43

    Mina sooviksin võita silmaoperatsiooni iseendale…
    Umbes 5 aastat tagasi sain eluaegse närvisüsteemi haiguse diagnoosi, millega seoses üheks sümptomiks oli silmanägemise halvenemine. Parem silm on täitsa tuksis ning ükski prilliklaas täiesti selgeks seda silma ei tee. Suurimaks unistuseks on vabaneda prillidest, nii tüütu neid kogu aeg ette panna ja iga päev puhastada.

  • Avatar
    Vasta Sandra 3. mai 2018 at 19:41

    Oehhhhh, ma lihtsalt igatsen seda “lihtsat” rõõmu ja vabadust, et teed hommikul luugid lahti JA SA NÄED?! Mis tunne see on? No ei mäleta enam. Prillikandjaks olemise “rõõm” naeratas minule juba üsna varakult, oli äkki 5. klassis? Mäletan, kuidas ma kooliarsti juurest nuttes koju jooksin ja mu isa tulevast prillipapat lohutama kukkus. 😀 Saatuse iroonia on see, et kellelgi mu perekonnas prille ei ole, olen ainult mina oma pudelipõhjadega. 😀 Sooviks oma elust eemaldada ka mustmiljonid piinlikud seigad (olen väga vilets prilli- ja läätsekandja) stiilis a’la: “Vaatan kaugelt, et naaber kannab sülekoera – loomasõber nagu ma olen, jooksin siis seda karvapalli paitama, tuli välja et see oli lihtsalt üks pruun paberkoti laadne-asjandus naabri kaenlas. See pilk millega naaber mind vaatas ei lähe mul vist kunagi meelest.” :D:D Või siis need mitmed korrad, kui otsustan kedagi oma “tuttavatest/sõpradest” tänaval üllatada ja tuleb välja, et tegu on minule täiesti võõra inimesega. Ma usun, et ma suudaks enda ellu palju nalja ka ilma oma viletsa nägemiseta genereerida, niiet üks laseroperatsioon oleks dream come true ja säästaks mind lõpututest piinlikest vestlustest. 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 3. mai 2018 at 19:40

    Vôidu kingiks oma pojale,kelle nägemine muutub järjest halvemaks ja igapäevast elukvaliteeti muudaks see väga palju.

  • Avatar
    Vasta Marianne 3. mai 2018 at 19:40

    Mina tahaksin silmaoperatsioooni väga, sest olen sellest kaua unistanud. ? Prille kannan igapäevaselt ning miinus on mõlemal silmal üle nelja.? Prillid on juba liialt ära tüüdanud ning elu oleks ilusam ilma prillideta. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 3. mai 2018 at 19:37

    Ma sooviks väga võita! Saan 20.mai 21 ja see oleks imeline kink. Olen prillikandja juba alates 11.aastast. Läätsed ei meeldi ja prillidega on vahest üsna ebamugav olla, eriti kui külmast sooja ruumi liigud, lähvad prillid uduseks. Ja suvel ei saa päikseprille ka kanda, kuna ma ilma tavaliste prillideta ei näe eriti ja väga ei topi ju päikseprille tavaliste prillide peale. 😀 tahaks silmad korda! Ja kuna mulle pidid prillid väga sobima, siis sooviks neid siiski vahest ainult aksessuaarina kanda. 😀

  • Avatar
    Vasta Mare Kivistik 3. mai 2018 at 19:35

    Aitäh, et sain võimaluse lugeda lihtalt ja loogiliselt lahti kirjutatud silmanägemise taastamise võimalusest. Aitäh! Aitäh! Sooviksin operatsiooni endale. Olen aednik, käsitööline ja “raamatukoi” ning väga tüütu on prille kandes oma hobidega tegeleda. Loodan väga, et loosiõnn lõpuks ka minu üles leiab.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 3. mai 2018 at 19:35

    Sooviks väga!
    Mul prillid olnud umbes 5 aastat
    8aastane tütar ikka pidevalt tuletab meelde et “emme sa olid ilma prillideta palju ilusam”
    Õnneks noorem pole mind ilma nendeta näiud väga ja ei kommenteeri 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 3. mai 2018 at 19:34

    Minu prilli-lugu sai alguse kolmandas klassis, kui sain oma esimesed miinused. -0,25-st sai keskkooli lõpuks -5,5. Ei olnud 90-ndate alguses veel ilusaid raame ja nii mu kallid õpetajad imestasid, et peale kooli lõpetamist enam tänaval iga kord ei teretanud. Ilmselt oli mõni ostnud uue jope või mantli… 21-aastaselt sündis mu poeg, kes oli üsna aktiivse ellusuhtumisega ja nii läksid käiku läätsed, prille kandsin ainult kodus ja seda kuni eelmise aastani. Siis sai villand. Ja nüüd, varajases keskeas, tahaks lihtsalt vabadust!

  • Avatar
    Vasta Anneli Kolde 3. mai 2018 at 19:33

    Mina kingiks silma opi oma pojale. Noor inimene elu ees, palju näha eel. ?

  • Avatar
    Vasta Reelika 3. mai 2018 at 19:33

    Mina kingiks selle opi oma kallile ōele, kelle suur unistus on olnud elu ilma prillideta. Ma tean, et see muudaks ta hulka ōnnelikumaks ja enesekindlamaks naiseks. Ta on olnud suureks kiviks ja toeks mulle terve elu ja tahaks talle midagi ägedat veel vastu anda- see opp oleks kindlasti see! Hoian pöialt 😉 Ilusat päikselist kevadet teile! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 3. mai 2018 at 19:33

    Mina annaksin oma võidu mehele, Suurim soov oleks, et ta saaks taas näha nii nagu lapsepõlves enne kooli..
    miinuseid on tal -5,6 siis see oleks ideaalne sünnipäeva/unistuste kink

  • Avatar
    Vasta Ave 3. mai 2018 at 19:33

    Olen ammu unistanud nägijaks saada jälle, silmanägemine hakkas ära minema mul juba kooli ajal, kuid nüüd kus mul kolm last on see veelgi halvem ja ma tõesti vihkan prille,üldse ei taha neid kanda,seega käingi udusena ringi,ei näe ma tuttavaid ja kõike muud enda ümber,kõige rohkem on kahju et ma ei näe oma laste näoilmeid kui nad pole piisavalt lähedal,ja nad hüüavad “näe emme,vaata!” Siis kissita silmi et midagigi näha ja kui ei näegi siis ütlengi emme ei näe nii kaugele. Kuna mulle meeldib loodus ja autoga ringreise teha siis läbi prilli pole see vaade vist see mis peaks ja ei suuda rõõmu tunda nii nagu tahaks. Oeh, tahaks kõike selgemalt näha, tunda ära oma tuttavaid juba eemalt ja ise esimesena tere öelda. Oleksin ääretult tänulik,rõõmus,ja naudiksin kõike vaateid täiega ??

  • Avatar
    Vasta Kristel Allik 3. mai 2018 at 19:33

    Mina sooviksin silmaoperatsiooni võita. Sooviksin ka lõpuks näha, pärast 2 lapse sündi on silmanägemine tunduvalt halvem. Olen alati unistanud prilli vabast elust, Sõbranna käis mitmeid aastaid tagasi laseroperatsioonil ja ütles et tähed pidid taevas hoopis teistsugused olema kui nägija oled, sooviks kah kunagi kogeda seda 😀

  • Avatar
    Vasta Keiri 3. mai 2018 at 19:33

    Mina kingiks selle vahva vôidu oma mehele. Olen ise fotograaf ja tean kui oluline on iga pisematki detaili màrgata ja nàha. Silmad on justkui kôige alus. Prillidest loobumine oleks justkui vabadus! Màrgata ja nàha elu enda ûmber. Lisaks on meil pisike laps kes tal koguaeg prille eest kisub aga ilma ka ei saa

  • Avatar
    Vasta Janne 3. mai 2018 at 19:32

    Olen prilli ja läätse kandja. Hommikul oleks tore ärgata ja öelda ma näen ☺mitte hakata esimese asjana prille otsima. Üks hommik ärkasin ja vaatasin ringi…ma nägin kõike selgelt ….rõõm jäi üürikeseks, olin unustanud läätsed silma. Võit oleks superlahe.

  • Avatar
    Vasta Anni Schutting 3. mai 2018 at 19:32

    Prillid mulle ei sobi, need vanad, mis on kaovad kuskile pidevalt ja kui ise ei kao, siis kaob raami küljest klaas. No ja siis tuleb see leida… ja ma soovin näha inimesi, keda tahan tervitada eemalt tulles. Noh, soovin näha kokkuvõttes 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 3. mai 2018 at 19:30

    Minu suur unistus!!
    See oleks ilus sünnipäev kingitus homme!

  • Avatar
    Vasta Triin Kala 3. mai 2018 at 19:30

    Tere Mallukas, sooviks väga võita seda oma kallile elukaaslasele Karlile. Kes mind lõpuks hommikuti voodist ülesse leiaks ilma prillideta 😀

  • Avatar
    Vasta Karli 3. mai 2018 at 19:27

    Sest ma olen selleks juba 10 aastat hoogu võtnud aga siiani pole ära teinud. Vajan tõuget (:

  • Avatar
    Vasta Andra 3. mai 2018 at 19:00

    Võidu kingiksin oma kallile sõbrannale ?
    Nii suurepärane loosimine ❤

  • Avatar
    Vasta Elex86 3. mai 2018 at 18:57

    Mina sooviksin oppi iseendale. Tahaks ka teada, mis tunne on diivanil lõsutades, aknast välja vaadates näha, et puude peal on lehed, mitte ei ole nad ühtlaselt lihtsalt niisama rohelised. Hea oleks hommikul ärgata nii, et ma näen kõike. Oeh.. See oleks mõnus..

  • Avatar
    Vasta Eve Maddison 3. mai 2018 at 18:53

    Mina väga-väga sooviks võita seda oppi endale. Ma ei ole küll puhta pime, aga autoga sõites loen sildilt kohanime välja alles siis, kui teeots möödas on. Sõpradega väljas käies võtan mõnikord prillid eest ja siis sõbrad juba teavad- kui ma neist tuima näoga mööda marsin, siis ma pole mitte solvunud ega uhke, vaid ma ei tunne neid ära, sest ma ei näe neid. Pluss veel see, et jään pidevalt prillidega magama ja mu nina hakkab juba raamide survest viltu pähe kasvama.? Ja ma tahaks lõppude lõpuks kanda päikeseprille ilma, et oleks oht surma saada ? Palun, kas ma võiks nägijaks saada ?

  • Avatar
    Vasta Viive...... 3. mai 2018 at 18:50

    Olen prille kandnud 30a ja mida vanemaks seda halvem mu nägemine on aga pole ka selliseid arste kes +5 opereeriks ja sellel põhjusel pole ka enam uurinud kuna see ka niiiii kallis.

  • Avatar
    Vasta Maile Kirikal 3. mai 2018 at 18:49

    Viimane kord kui käisin arsti juures, ütles, et nüüd pean kahjuks kandma prille kogu aeg(ennem seda oli vaja ainult teleka vaatamiseks). Esimese asjana hommikul tuleb prillid üles otsida ja siis saab alles päeva alustada. Ei tea mis jama minul nendega on, aga iga kord kui ostan uued prillid, siis suudavad nad natukese aja pärast katki minna? varsti ei jõua ära parandada neid ja uusi osta.
    Ostsin ka omale need 30päevased läätsed, et noh, hea mugav kanda ja ei pea iga õhtu silmast ära võtma. Esialgu oligi hea ja mugav, kuid alati jäi miski silma häirima,pidin ikka kogu aeg sättima. Ja kui silma jätsin ja hommikul üles ärkasin, pidin vähemalt pool h silmi hõõruma ja puhastama, et üldse midagi näeks, sest muidu olid silmad nii udused. Täitsa tüütu. Super oleks elada ilma, et pead kogu aeg prille kandma või läätsedega jampsima.
    Olen tükk aega mõelnud selle opi peale ning loodan niiiniii väga, et just mulle naeratab õnn ja et minul võimalus võita see. ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. mai 2018 at 18:47

    Sooviks endale seda. Olen nii noor tûdruk, et ei tohiks silmadega veel probleeme olla aga praegu juba on -1,70 laisemal silmal. See muudaks mu koolielu kui ka töö. ?

  • Avatar
    Vasta Laura 3. mai 2018 at 18:43

    Pärandaksin silmaoperatsiooni oma kaaslasele, sest kui ta prillid koju unustab võib ta igast bussist maha jääda ja valele rongile sattudes hoopis Narva või Moskvasse sõita. Ootan teda ikka koju.

  • Avatar
    Vasta Ariete 3. mai 2018 at 18:34

    Mina sooviks seda loosi võita, kuna olen alles 16 aastane ning silmad pole just kõige paremas korras. Iga aastaga läheb see number suuremaks ja prillid on kohutavalt häirivad, eriti suvel kui on palav ja higistades lihtsalt libisevad nad alla. ? Teada on et kasvav silm, kuid paremuse poole siiski ka ei lähe. ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 3. mai 2018 at 18:21

    Mina sooviks seda saada oma mehele, kuna ta on ka olnud juba pikka aega prillikandja ja pool aastat tagasi avastas omale läätsed. Kuna tööalaselt on palju autoroolis siis ilma prillideta on vaade parem ja ohutum, aga kahjuks läätsed kuivatavad liialt sõiduajal silma ja see ka kõige parem lahendus pole.

  • Avatar
    Vasta Sirle 3. mai 2018 at 18:21

    Vauuu, mis vahva kingiloos! Mina sooviksin seda meeletult. ? Olen samuti läätse- ja prillikandja olnud juba pool oma elust. Unistan sellest, et hommikul ärgates ei peaks olema selline PIMELOOM. ?

  • Avatar
    Vasta Karin 3. mai 2018 at 18:15

    Soovin lihtsalt et selles elus üks unistus täituks 🙂 Oleks tore, kui hommikul tõustes näed kõike selgelt ja ei pea prillide ega läätsede peale mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Kerli 3. mai 2018 at 18:12

    Ma nii loodan,et saan opile,prillid iga korraga jäävad väheseks siis jookse ja uuenda neid koguaeg ,nii tüütu ja löötsesid ma ei julge panna .

  • Avatar
    Vasta Kristi 3. mai 2018 at 18:08

    Sooviksin kõike ilusat selgemini näha 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 3. mai 2018 at 18:04

    Oi, Mallu, kuidas sooviksin võita! Minul on prillid olnud suurem osa elust ja tõesti see prilli- ja läätsemajandus on üle mõistuse tüütu. Prillid jäävad pidevalt poja väikeste sõrmede vahele, samas läätsi oma tundlike silmadega mitu päeva järjest kanda ei saa – pärast on silmad punased ning kihelevad meeletult. Olen ennegi silmaoperatsiooni peale mõelnud, aga ütlen ausalt, et eks see siiani raha taha on jäänud. Nii, et hoian pöidlaid-varbaid ja jään loosijumalatele lootma, et nad ükskord ka minu valiks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 3. mai 2018 at 17:56

    Olen 17 aastat kandnud prille, teisest klassist saati, hetkel olen 25aastane ja mul on kaks last. 7.aastane ja 4 kuune..
    Sooviks väga olla prillivaba emme.. Suvel on ju nii mõnus ilma prillideta olla.
    Muidugi 4.kuusele meeldib neid haarata, kardan et võib olla hetk kus nad katki lähevad.
    Soovin väga seda loosi võita! ☺

  • Avatar
    Vasta Elise 3. mai 2018 at 17:54

    Taoline silmaoperatsioon on juba ammu olnud minu suur unistus! ☺️ Tore oleks maailma selgelt näha – elu oleks kohe palju palju kergem ?

  • Avatar
    Vasta H-L 3. mai 2018 at 17:46

    Ma olen juba mõnda aega mõelnud opi peale, aga kole palju maksab teine. Mul siin varsti 20. sünnipäev ka tulemas, hirmus hea oleks selleks ajaks nägijaks saada. Pool aastapalka kulub vist läätsedele ja prillid on käinud läbi tule ja vee, kindlasti kuluks üks kena silmaoperatsioon ära.

  • Avatar
    Vasta Alandra 3. mai 2018 at 17:38

    Sooviksin väga-väga silmaoperatsioonile minna. Olen sellest varemgi uurinud kuid just raha tõttu pole olnud võimalust operatsioonile minna. Olen 19-aastane ja nii-öelda pime olnud alates umbes 13-aastaselt. Prille mulle kanda ei meeldi kuna arvan, et need ei sobi mulle ja läätsed küll aitavad kuid tekitavad pidevalt ebamugavustunnet. Tihti unustan õhtuti need silma ja sellega rikun oma silmi veel rohkem. Oleks tõesti tore juba hommikul ärgates kõike ilusti näha ja mitte kulutada iga kuu raha uute läätsede ostmisele.

  • Avatar
    Vasta Eve 3. mai 2018 at 17:37

    Oles silmaopist juba aastaid unistanud, aga rahaliselt pole olnud võimalik protseduurile minna. Kannan läätsi ja jätsin prillid kappi tolmu koguma, sest ma lihtsalt ei kannata neid oma ninal. Nii halb hakkab, kui prillid on ees.

  • Avatar
    Vasta Talvi 3. mai 2018 at 17:37

    Üks minu suurimaid soove on, et kallis tütreke saaks silmaopile minna ja nägemise korda või vähemalt paremaks. -10,5 ja -11.

  • Avatar
    Vasta Kettri 3. mai 2018 at 17:36

    Mina ÜLIÜLIÜLIVÄGA sooviks, et Eda Tammeleht saaks selle operatsiooni…Kuna mu kallis sõbranna vahetas tööd ja peab nüüd oma silmi suure miinusega (-9.5) veel rohkem pingutama, siis ma nii loodan, et ta selle opi saaks. Olen aastaid näinud, millist vaeva sellise miinuse kandja läätsede ja prillidega peab nägema. Oleme operatsioonist rääkinud päris palju temaga, aga kuna see on ülisuur välja minek, siis see teema on jäänud tal ainult unistuseks. Arvestades, et ta juba pisikese lapsena hakkas oma elu nägema ainult klaaside tagant, on ta seda nii väärt!

  • Avatar
    Vasta Merje 3. mai 2018 at 17:30

    Silmaopile läheks ikka ise. Mulle ikka meeldib nalja visata, et vähemalt saan ise otsustada, keda näha tahan, aga tegelikult igapäevaelu just kõige mugavam ei ole. Õhtuks on silmad väga väsinud ja kui peaks olema veel üks neist õnnelikest “peavalu” päevadest, siis prillid ette pannes on valu 2x võimsam. Terav ja selge nägemine on lihtsalt hindamatu. Oleksin üliülitänulik võimaluse eest silmaopile minna. 🙂

  • Avatar
    Vasta Jansa 3. mai 2018 at 17:29

    See oleks homse päeva puhul eriti hea kingitus. Esiteks juba sellepärast, et avastasin täna, et mu prillid sangad lagunevad. Ja uued prillid pole ka just kõige odavamad. Ja saaks üle kümne aasta jälle ilma prillideta olla, sest ausalt nii kopp on ees muretsemast, kas on terve ja kus nad üldse on. Ja no kuna ka homme abiellume mehega, siis oleks supppperluks pulmakink.

  • Avatar
    Vasta Aneta 3. mai 2018 at 17:26

    Mina saadaksin oma ema opile, tal on päris tugevad prillid ning suur hirm, et kunagi ei näe ehk isegi lapselapsi, sest silma nägemine maru kehva. Kuna on tulemas ka emadepäev ja mul maailma parim ema, siis oleks see temale igati sobiv ❤️

  • Avatar
    Vasta Marianne Noormets 3. mai 2018 at 17:20

    Nii sooviks seda võita?nuhtlus neef prillid ja koguaeg kadunud ka

  • Avatar
    Vasta Egle 3. mai 2018 at 17:09

    Mida ikka üli hea sõbrannale soovida-soovin loomulikult kõige kõige paremat elu. Ja uus silmanägemine on just see mida talle hetkel soovida. Ja kindlasti on õnn meie poolt et sellist asja läbi teha. Parim lahendus prillidest loobumiseks. ❤️❤️

  • Avatar
    Vasta Maarja 3. mai 2018 at 17:01

    Nii tahaks seda silmaoppi.Väikste lastega on prille nii raske kanda.Kuna nad lihtsalt kisuvad need peast.Autoga ka ei näe sõita.Kõige naljakam see,kui tänaval keegi tuttav sulle vastu tuleb ja tere ütleb,aga sina kompad pimeduses ja ei ütle tere ?.Tükkaega püüad mõistatada kes see nyyd oli .??

  • Avatar
    Vasta Maide-Marie 3. mai 2018 at 17:00

    Sooviksin väga sellist operatsiooni! Olen selle kohta ka varasemalt uurinud, kuid kahjuks ei saa seda endale lubada, just hinna pärast. Prille olen kandnud juba… aastaid. Algklassis sain endale juba prillid. Tänaseks on miinus töusnud juba -4 peale, kui mitte veitsa rohkem, sest tunnen et on kehvemaks läinud.
    Nii tahaks näha maailma ilma prillideta ja näidata maailmale enda suuri silmi mida prillidega nii väga näidata ei saa. ? Eriti elukaaslasele, sest Talle meeldivad minu suured silmad ja on öelnud et näen ilma prillideta väga kena välja. Kahjuks ise ei oska selle kohta midagi öelda, sest ei näe. ?
    Oleksin nii-nii önnelik, kui meie 5.da aastapäeva puhul, mis on 4.mai, naerataks mulle loosiönn ja ma saaksin taas ‘nägijaks’ nagu ma väiksena olin! ????

  • Avatar
    Vasta Regiina 3. mai 2018 at 16:56

    Olen ka juba prille põhikoolist saati kandnud. Kõige enam häirib mind prillide puhul see, et silmad on päeva lõpuks väga väsinud juba. Olen ise ka mõelnud laseroperatsioonile aga ei kahjuks kuskilt sellist summat ja muidugi häirib mind väga see hommikune prillide otsimine 😀
    Silmanägemine on ikka nende aastatega tunduvalt halvemaks läinud. Endale kuluks küll hädasti ära laserop.

  • Avatar
    Vasta Kersti 3. mai 2018 at 16:51

    Ma sooviks et mu tütar Kadi Veski silmaopi võidaks!
    Noor 27aastane tubli 2 lapse ema ja kunagine Eesti kabemeister-kuid silmad -4
    Kurb kui noor ja tubli tüdruk ei suuda kahjuks endale midagi eriti lubada,sest tema pidas juba noorena pere loomist tähtsamaks!

  • Avatar
    Vasta Mirru 3. mai 2018 at 16:45

    Olen samuti üsna noorelt juba prille kandnud, mis on muidugi minujaoks õudus.. Prillid panevad pea ringi käima, muudavad värve ja on ülimalt ebamugavad. Enamus ajast kannan läätsesid aga see pole silmale üldse hea 🙁 Kogu see silmade ja läätsedega jändamine on ülimalt tüütu ja loodan ka mägemist saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. mai 2018 at 16:40

    Olen kannud prille 11 aastasest peale igakorraga kui käin silmaarstil on silmad halvemaks läinud. Nüüd aasta tagasi olid juba – 5 ja – 5,25 eelmised prillid olid 4.75. Tunne selline et lõpuks olen täiesti pime. Võibolla kui ma oleks prillid õigel ajal saanud siis oleks parem. Reaalselt pidid mul prillid olema 7 aastaselt.

  • Avatar
    Vasta Terttu 3. mai 2018 at 16:39

    Minu ema Piret võiks saada silmaoperatsiooni. Ilma prillideta oleks lapselastega kindlasti palju lihtsam tegeleda ja toimetada.( muidu hoia ja vaata, et prillid katki ei läheks). Meeldib talle ka palju raamatut lugeda ja kâsitööd teha? Poes tööl oleks ka kindlasti lihtsam ja mõnusam olla?

  • Avatar
    Vasta Annu 3. mai 2018 at 16:31

    Ma unistan nii väga, et hommikuti kui lapsed rõõmsate nägudega meie tuppa kalpsavad ja kaissu ronivad, ma päriselt näeksin ka nende naerul nägusid. Saaksin keskenduda nendega olemisele, kaisutamisele ja rõõmustamisele mitte ei peaks prille taga otsima ja nii öelda hetke rikkuma. Unistan, et kui keegi mulle midagi näitab hetkel kui mul ei ole prille ees või läätsesid silmas siis ma ei peaks ninapidi asja juurde ronima vaid saaksin seda näha juba kaugelt. Unistan, et kui ma ärkan hommikuti siis ma näen, mis ilm õues on ilma, et peaksin eelnevalt prille taga otsima. Unistan, et silmad saaksid korda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 3. mai 2018 at 16:27

    Silmaopile saadaksin oma kalli öe 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirle 3. mai 2018 at 16:18

    Olen kandnud prille juba alates algklassist saadik ja mul on pääris korralik miinus. Oleks nii tore, kui iga hommik ei peaks algama udus ja vihmase ilmaga saaks normaalse inimese kombel tänaval kõndida, ilma et ühel hetkel klaasid täiesti läbivettinud on ja ei saa aru kuhu lähed. Ja küll oleks vinge kui ei peaks nagu veidrik autos päikeseprille tavaliste prillide peale suskama 😀 :D.

  • Avatar
    Vasta Andres 3. mai 2018 at 16:10

    Olen kandnud prille mitte väga kaua, kuid see aeg on olnud vägagi ebameeldiv. Iga kord kui on vaja kaugele vaadata, on vaja prillid välja otsida. Silmaopi võitmine teeks elu palju lihtsamaks ja nauditavamaks.

  • Avatar
    Vasta Terje Vadi 3. mai 2018 at 16:02

    Soovin väga,et ei peaks prille kandma ja tahaksin silma operatsiooni.

  • Avatar
    Vasta Agnes 3. mai 2018 at 16:00

    Mina soovin, et sellise võimaluse saaks minu elukaaslane Priit. Kuna ta töötab tegevväelasena ning on alla 2 aastase põnni isa siis eks igapäevaselt häirib teda prillide kandmine nii tööl kui kodus. Samas läätseid ei ole samamoodi võimalik kanda kuna metsalaagrites olles ei ole võimalik neid koguaeg silma panna ja ära võtta. Kuigi ma ise olen mõelnud, et oh ma tahaks ise prillidest lahti saada siis siiski arvan, et ma suudan ise ära kannatada ning ma oleks rõõmus kui tema just selle võimaluse saaks kuna ta väärib seda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin Hiietamm 3. mai 2018 at 15:59

    Ma arvan, et minu põhjus on lihtne.
    Tahaks ärgata hommikul mõttega, et jess täna ei peagi läätsi silma panema ja hilisõhtul unisena diivanil lösutades mõtlema, et tahaks lihtsalt voodisse pugeda, mitte minna vannituppa läätsi ära võtma.
    Prilli- ja läätsekandja olen nüüdseks olnud 15 aastat.
    Operatsiooni ees on muidugi kabuhirm, aga seda pakkumist kuuldes tundsin, et pean osa võtma ja õnne proovima! 🙂 fingers crossed

  • Avatar
    Vasta Kerttu 3. mai 2018 at 15:52

    Ausalt ka, kui mul ei oleks neid tüütuid prille, mis iga silmapilgutuse peale mööda nina alla vajuvad siis ma teeksin palju rohkem sporti ja ma oleksin palju saledam 😀 Läätsi ka ei kannata kanda. Ujulas ja spaas täpselt samamoodi hiilin mööda seinaääri, et muumidele otsa ei põrkaks ja mullivanni peakat ei kukuks. Suvel ja kevadel tahaks nii hirmsasti päikseprille kanda, aga ei saa, kissitan enamasti liitrite kaupa vett silmist välja selle ereda päikese peale. Seega, ma niikuinii vajan seda operatsiooni, et täisväärtuslikku elu elada.

  • Avatar
    Vasta Birgit 3. mai 2018 at 15:48

    Olen kandnud prille algkoolist alates, praegu olen kahekümne aastane ja prillid ja läätsed kuuluvad mu igapäeva hulka. Üks silm on mul -3,75 ja teine -4 nii, et ilma prillideta olen ma nagu pimekana. Hiljuti pidin ostma uued prillid, mis maksid muidugi pool minu kuu sissetulekust ja läätsesid tellin iga kolme kuu järelt. Olen nii väsinud nägema ainult udukogu enda ees ja kogu aeg prillide kandmisest või läätsede silma toppimisest. Ise seda operetsiooni ma endale kindlasti lubada ei saaks, seepärast oleks jube vahva kui saaksin selle võimaluse ja nägemise oma silmadesse tagasi.

  • Avatar
    Vasta Kerly 3. mai 2018 at 15:37

    Sooviks taas näha ilma prillideta . Olen mitu mitu aastat prillikandja.
    Inimestele kes mind ilma prillideta näind on tundun võõras ..
    Tahaksin prillide alt silmad välja saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 3. mai 2018 at 15:09

    Olen pikaaegne prilli-ning läätsekandja. Olin sellega tegelikult täiesti harjunud, kuid hiljutine optometristikülastus tõi silmade kohta kergelt jalustrabava uudise – minu ühe silma miinus on aja jooksul nii palju suurenenud, et meditsiiniliselt loetakse seda juba n.ö laisaks silmaks (sedapuhku siis -8). Teadmine oli sedavõrd häirivam, et nii drastilist nägemise halvenemist oleks saanud piisavate silmaharjutuste korral täiesti ära hoida, kuid kuidagi jäi see nõrgenev silm kõikidel vahepealsetel nägemiskontrollidel märkamata. Algselt tekitas see minus suurt nördimust, et kellegi teise tegemata jäänud töö pärast pean nüüd nende laiskade silmadega elus läbi ajama, kuid lõpuks rahunesin maha ja mõtlesin, et ehk leiab sellele asjale mingi lahenduse. Oleks kirjeldamatult tore jälle selgelt näha, kuid sama tore oleks saada veidi paremaks ruumitajujaks. Kõlab naljakalt, kuid minu silmade suure miinusevahe eripära tõttu on mul sügavustaju veidi paigast ära, mis sunnib mind teiste inimestega võrreldes natuke rohkem asjade üle koperdama. Hoian sõrmed ristis ja loodan selgema, komistustevaba tuleviku peale!

  • Avatar
    Vasta Ave 3. mai 2018 at 15:02

    Olen pikalt unistanud sellest, et näha oma silmadega. Hetkel kannan päevaseid läätsesid. Mul on mõnda aega olnud prillide vastu tõrge. Ilmselt sellest, et tuleb tegeleda väikese lapsega, kes neid ära kisub. Raam muutus ka järsku ebamugavaks. Lihtsalt ei suuda kanda ja kõik. Miinus on suur ning läätsedega on mugav. Kuigi mulle on pandud südamele, et ma läätsesid ei kannaks. Ei teagi, kas olen enam nö kõbulik. Kuid unistan päevast, mida nii mõnigi opi teinud inimene on kirjeldanud. Sellest siirast rõõmust näha maailma ja oma kallist lapsukest.

  • Avatar
    Vasta Angela 3. mai 2018 at 15:01

    Tere. Olen prille kandnud 17 aastat oleksin ülimalt õnnelik kui õnnestuks prillidest priiks saada. Mulle ei meeldi prille kanda ja tänu sellele on nägemine halvemaks ka läinud. Hetkel mõlemad silmad – 3. Lastega oleks ikka palju lihtsam kui prille pole.

  • Avatar
    Vasta Külli 3. mai 2018 at 14:59

    Võidu korral saadaksin silmaopile oma tütre, kes on saamas 20, kuid kellel on prillidel miinus juba üle 8. Tean ka omast käest, et terve elu prille kanda on väga kohutav – teised ei mõista, kui oled saunas ja midagi ei näe või kui vihma korral prillid märjad ja puhastada pole mõtet, sest mõne sekundiga on asi sama hull. Paljud peavad elama selle ebaõiglusega, kuid mul on hea meel, et sellised operatsioonid on olemas ja aitavad paljusid.

  • Avatar
    Vasta Rebekka 3. mai 2018 at 14:51

    Mina sooviksin operatsiooni võita, et maailma selgemana näha. Lapsena sain prillid ning hetkeks on mõlemad silmad -4,25. Töötades haiglas on korralik silmanägemine väga oluline.

  • Avatar
    Vasta Airi 3. mai 2018 at 14:50

    Usun, et silmaopi võit oleks mulle endale väga suur rōõm. Olen algklassidest saadik kandnud prille ja vanemaks saadeks hakkasin ka läätsi kasutama. Iga päev pean kumbagi neist kasutama, sest muidu on täielik udukogu. Lõpetan kohe-kohe gümnaasium ja tuleviku erialal, mida tahan õppima minna (politseiteenistus) on terav silmanägemine tähtis ehk see opp oleks suur rõõm mulle ja väga kasulik. Samuti on halb teha trenni (mida teen paju), kui tihtipeale higi voolab silma ning lääts kipub ära tulema.

  • Avatar
    Vasta Grete 3. mai 2018 at 14:49

    Olen juba 7 a prille kandnud ning sooviks väga prillideta olla☺

  • Avatar
    Vasta Saale 3. mai 2018 at 14:48

    Mina olen prillikandja olnud juba u. 15aastat ja olen prillidega harjunud, kuid mis saab veel imelisem tunne olla, kui näha hommikuti prille otsimata oma pisikest printsessi HDs! 😀
    Kuid siiski loovutaksin võidu oma elukaaslasele, kes samuti prillikandja on, kuid pigem neid ei kanna. Elu on nauditavam kui ei pea kissitama silmi millegi nägemiseks!

  • Avatar
    Vasta Maris 3. mai 2018 at 14:45

    Operatsioonile peaks minema mu isa. Ta on prille kandnud niikaua kui mina mäletan. Ja ta ise sooviks ka väga sinna minna, kuid kahjuks pole ta suutnud veel raha kokku koguda. See operatsioon muudaks ta igapäevased toimetused paremaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Külliki Vainu 3. mai 2018 at 14:42

    Olen juba mitu aastat prillikandja ja see on täielik rist ja viletsus. Mulle enda arvates need prillid ei sobi, nii et topin nii tihti kui võimalik läätsesid silma. Oma prille ma puhastada ei viitsi ja vaatan sellepärast isegi prillidega vahel läbi udu 😀 Lisaks meeldib mulle väga päikeseprille kanda ja kui nad pole just läätsede peal, spetsiaalsed miinusega prillid või topelt tavaliste prillide peal, siis see jääb kahjuks suvel ära ja kissitan läbi tavaprillide.

  • Avatar
    Vasta Marie 3. mai 2018 at 14:41

    Mina tahaks väga silmaopile minna, kuna mu nägemine läheb iga aastaga järjest kehvemaks. Esimesed prillid olid -1.5 tugevusega. Praegu, 25 aastaselt kannan ma -5 läätsesid. Ei taha mõeldagi mis miinus mul kümne aasta pärast on… Varsti ei näe enam oma abikaasat ja lastki ?? Ühesõnaga, seda võitu oleks väga väga vaja!❤

  • Avatar
    Vasta Kristiina Laul 3. mai 2018 at 14:35

    Võidu korral kingiksin selle võimaluse oma kallile elukaaslasele! Oma last on prillideta ikka parem näha:)

  • Avatar
    Vasta Rebecca-Karoliina 3. mai 2018 at 14:08

    Mina sain omale prillid üsna noorelt. Ei teagi kas oma lolluse tõttu või oligi see nii määratud. Aga hirmsasti tahaks prillidest lahti saada, tüütuks on muutunud see prillide puhastamine ja muu sellega kaasnev. Suvi tuleb mul eriti ebameeldiv. Kuna ma kaugele ei näe siis päikeseprille ma kanda ei saa ja läätsesi ma ka silma ei saa panna 🙂 Seega see oleks üks suurepärane kingitus mulle?

  • Avatar
    Vasta Mari 3. mai 2018 at 14:03

    Tere!

    Mina soovin, et selle teekonna osaliseks saaks minu elukaaslane.
    Lisaks sellele, et ta värvipime on, näeb ta ühe silmaga kehvasti ja teisega peaaegu, et mitte üldse. Oleme sellest ammu rääkinud, et see teekond tuleks ette võtta. Aga tean, et tal kaasnevad sellega mingisugused lapspõlvest kaasa võetud hirmud, mida mina näha ei oska. Kuna ta on niiviisi juba terve elu hakkama saanud, ei tee ta sellest suurt numbrit. Siiski aastate jooksul on see süvenenud ja kardan, et ühel päeval ei ole enam midagi päästa.
    Julgen arvata, et ta tegelikult ei tea isegi seda, milline tema naine üldse välja näeb või kui ilusad need toidud kõik välja näevad, mida talle valmistan. Sellegipoolest ei pea ta paljuks mulle igapäev rääkida, kui ilus ma olen või kui hästi ma süüa teen ja kui hästi ta ennast minu kõrval tunneb.

    Oeh, tundub, et see on rohkem minu unistus tema simmid pee’st välja saada.

  • Avatar
    Vasta Maile Kiissa 3. mai 2018 at 14:00

    Kui mina peaks võitma,annaks võidu oma mehele,ilma prillideta näeb ta juba meetri pealt uduselt,läädsesi ei kannata,kuid töötab tislerina ja võistleb võrkpallis,mõlemal juhul on prillid ohtlikud,segavad.(töö juures ei saa kanda kõrvaklappe masinate heli summutamiseks,kaitse prille,kuna prillid segavad,korduvalt traumas käinud,kuna pinnud silma lendand,õhtuti silmad valutavad,sellest ka pea valud ja pea valud ka masinatest,seda tööd oskab ta hästi ja armastab teha,)nii sooviks talle seda võitu!

  • Avatar
    Vasta Triinu 3. mai 2018 at 13:44

    Oppi sooviksin endale. Tahaks eredaid ja selgeid värve ka ilma prillideta näha. Tahaks et ei peaks lapsele ütlema et tule näita lähemalt, emme ei näe. Tahaks päikest nautida ilma prillideta, telekat vaadata prillideta, elada prillivaba elu.

  • Avatar
    Vasta Serena 3. mai 2018 at 13:38

    Olen kolme väikelapse ema, vanim sai märtsis 7 aastaseks alles. teadagi on pisikesed väga aktiivsed ja läätse kandja ma pole. Lahe oleks lastega koostegutsemisest 100 protsendilist naudingut saada, nt veekeskuse vee all nendeni ujuda, talvel suusatada või lumes möllata, kartmata et klaasid uduseks/lumiseks saavad.

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. mai 2018 at 13:37

    Ma olen olnud prillikandja juba 10 aastat. Minu suurin hirm on see ,et varsti olen pime ja ei näe enam midagi ega kedagi. Sooviks näha ilusaid asju selgelt mitte uduselt.

  • Avatar
    Vasta Aigi 3. mai 2018 at 13:32

    Ma ei taha neid tüütuid prille enam 22 aastat juba olen neid kannatanud 🙁 ja just täpselt iga hommik prille otsinud ja unistanud, et üks päev saan ma neist lahti. Pean pidevalt põdema kui laps hoopealt kallistada tahab et ouou prillid tahaks mürada lastega nii et ei peaks põdema, et prillid kukuvad või kuskil nad laiaks litsun 🙁 väga väga loodan prillivabaks saada ja seda juba varsti. 😉

  • Avatar
    Vasta Anett 3. mai 2018 at 13:18

    Igatsen näha.

  • Avatar
    Vasta Jane 3. mai 2018 at 13:13

    See silmaopp on mu suurim soov! Olen prillikandja juba 15 aastat, kuid ei tunne end nendega üldse hästi ja pigem ikka läätsed enamus ajast kasutusel. Tahaks vabaks saada ja nautida head silmanägemist!

  • Avatar
    Vasta Kati 3. mai 2018 at 13:10

    Mina sooviksin, et minu armas õde Siret saaks selle operatsiooni 🙂 just sellepärast, et oleme temaga sellest rääkinud ja kuigi ta arvas, et peaks enne lotoga võitma kui sellisele operatsioonile minna saab. Ja nüüd ohh imet on võimalik ka tasuta saada. Ja kuna ta on lihtsalt parim õde keda tahta ja super tädi minu pojale.. Kahju lihtsalt kuidas nii noor tüdruk kaotab nägemise. Ka minul olid algklassides prillid aga mingi ime läbi paranes mu nägemine ja sain neist täiesti lahti 🙂 temal kahjuks aga nii hästi ei lähe. ma tean kui tüütu on elada prillidega ja soovin, et ka mu õde saaks neist lahti. Kui ma nägin telekas reklaami, et on võimalik võita selline asi, helistasin kohe õele ja käskisin osa võtta. Ta ütles, et juba oli siit lugenud sellekohta ja on nii väike tõenäosus, ning ehk on seda kellegil rohkem vaja.. Aga minu arvates on ka seda temal vaja. Nagu öeldakse: “kes ei riski ei saa ka viskit!”
    Ning ehk joppab ja saan täita ühe tema unistuse?‍❤️‍?

  • Avatar
    Vasta Kati 3. mai 2018 at 12:57

    Ma annaks võidu oma mehele. Saab siis lõpuks prillidest lahti ja näeb vast ilma nendeta kombedam välja ? ning samas näeks oma last selgemalt, saaks rohkem raamatuid vaadata ja muidu tegevusi teha kui prille parasjagu pole ?
    Usun, et ta oleks õnnelik ja omaltpoolt saaksime pisi preiliga talle vastu midagi anda, kuna tema rabab tööd, et meil kõik olemas oleks ?

  • Avatar
    Vasta Anne 3. mai 2018 at 12:55

    Lihtsalt tahaks näha! Ilma igasuguste abivahenditeta.

  • Avatar
    Vasta Triin 3. mai 2018 at 12:50

    Kui loosiõnn naeratab siis saadaksin opile oma abikaasa,kes on terve oma elu prille kandnud ja miinuseid on 3 ja peale …
    Läätsesid ta kanda ei suuda rohkem, kui tund aega, kuna silmad muutuvad nii kuivaks ja punaseks.
    Seega, see oleks võit nii talle, parema nägemise nimel kui mulle, näha oma armsa silmi, ilma , et peaksin neid läbi prilliklaasi vaatama 😉

  • Avatar
    Vasta Liis 3. mai 2018 at 12:37

    Olen juba ammu mõelnud et võiks aga hetkel kolme lapse kõrvalt enda peale kulutada ei raatsi. Prille (läätsesid) kannan juba kuuendast klassist alates. Võidu korral aga annaksin selle edasi ilmselt oma abikaasale, kellel töö tõttu seda operatsiooni ilmselt rohkem hetkel vaja oleks?

  • Avatar
    Vasta Maire Mölder 3. mai 2018 at 12:29

    Olen prille kandnud kuskil 5.-ndast klassist peale. Olen ka eestis uurinud neid oppe aga minu jaoks ikkagi liiga kallid. Oleks küll tore kui ma endale võidaksin. Parem silm on ka halvemaks läinud, ennem oli -1,75 nüüd juba -2.

  • Avatar
    Vasta Marie 3. mai 2018 at 12:24

    Operatsioon kuluks ära küll. Prille olen kandnud juba põhikooli algusest saati ja miinus juba päris suur. Oleks hea kui suvel saaks ringi käia, ilma, et prillide randid näos oleks. ??

  • Avatar
    Vasta Ragne 3. mai 2018 at 12:03

    Tere! Mina sooviks võitu oma elukaaslasele. Ta on 28 aastat vana, prille ja läätsi kandnud juba üsna noorelt. Ilma prillideta näeb ta vaevalt meetri kaugusele ja siis ka väga uduselt. Meil on 2 tütart. Vanem saab oktoobris 5 aastaseks ja noorem sai alles 5 kuuseks. Üsna aktiivsed mõlemad ?. Ja kurb mõelda, et isa oma laste nägusid korralikult ei näe kui prillid mänguhoos peast peaks lendama. Läätsi on ta ka kahjuks kuritarvitanud. Liiga kaua kandnud neid ja pole ööseks välja võtnud. Nüüd tal pikem prilli kandmise periood. Silmaoperatsioonist on meil juttu olnud aga tegudeni pole veel jõudnud.
    Tegin talle kord ühe vembu ka millele tagasi mõeldes uhke ei ole. Ta ajas aparaadiga oma juukseid. Võttis prillid eest ja pani lauale. Samalajal kui ta juukseid ajas panin prillid teise kohta. Kui ta lõpetanud oli siis sai üsna pahaseks, et prille ei leidnud sealt kuhu ta need pannud oli. Tegin veel nalja, et kui tahan meest kodus hoida võtan tal prillid ära. Nüüd mõtlen küll, et nõme nali.
    Igatahes oleks see operatsioon talle ja meile väga, väga oluline. Ta oleks pärast seda kindlasti ka oluliselt rõõmsam inimene ja kaaslane. ?

  • Avatar
    Vasta Karoliina 3. mai 2018 at 12:01

    Mina hakkasin prille kandma 11 aastaselt. Mäletan selgelt arsti sõnu, et kui kannan ilusti prille siis tõenäosus neist lahti saada on väga suur. Prillide kangus oli toona -0.5 ja -0.75 nüüdseks on saanud sellest -3. Olen prillikandja juba pea 17 aastat. Meil kodus on kaks preilit ja pisem preili armastab hirmsasti mul prille koguaeg eest ära kiskuda. Sellepärast kannan ka enamus ajast läätsesid. Kuna mulle just alles pandi breketid ei avane niipea võimalust ka silmaoperatsioonile. See oleks suurepärane võimalus saada ka silmad korda ?

  • Avatar
    Vasta Triin 3. mai 2018 at 11:51

    Inimesi, kes vääriks seda oppi rohkem kui mina, on siin allpool kommentaariumis väga palju.
    See ei tähenda, et ma seda ikkagi ei tahaks!
    Tahaks hommikul ärgates oma koera näha, kes toa nurgas öö otsa mu und valvab.
    Tahaks oma eluka(aaslas)t äratada musiga, mitte kätega kobamisi ta nägu otsides.
    Ja siis tahaks suvel muretult päikeseprillid ja ujukad kotti visata ja randa minna, nii et ei pea õhtul läätsede vahelt liiva välja pesema.
    Ega tahaks enam talvel prillidele oma sõrmedest kojamehi ehitada, et tuppa astudes midagigi näeks..
    No ja siis kui ma kord kvartalis panen läätsed silma ja need mind päeva peale häirima hakkavad, olen ma loomulikult prillid koju unustanud.
    Ja mu prillid saavad koguaeg iseenesest mustaks – mina neid ei katsu, koer ainult peseb neid aegajalt, aga läbi ei näe ikka!
    Armas Mallukas, palun avita 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 3. mai 2018 at 11:51

    Endal nägemine parimas korras, aga tahaks parimat sõbrannat küll aidata. Kahju vaadata, kuidas tal talvel tuppa astudes silme eest uduseks tõmbab ja kuidas suvel saunalavalt mahaastudes hinge kinni hoiab. Pommi pean ka peale sauna alati üksi hüppama… kui sõbrannast pole kahju, äkki on minust 🙁

  • Avatar
    Vasta Karmen Raja 3. mai 2018 at 11:49

    Mina olen 20 aastane tüdruk Karmen ning mul on silmadega palju probleeme elus olnud. Mul on tihti silmapõletik ning kuna ma töötan Olde Hansas, mis on teadupärast keskaegne restoran, siis prillid pole väga ajastutruu vahend, seetõttu kannan igapäevaselt läätsesid. Silmad aga enam ei jaksa..:(

  • Avatar
    Vasta Grete 3. mai 2018 at 11:41

    Olen olnud prillikandja üle kümne aasta ja no nii väga tahaks taas nägijaks saada! Läätsede kandmisest olen loobunud, sest silmad enam ei kannta neid üldse, heal juhul ühe-päevaseid saab kanda paar tundi. Ning suvel oleks meeletult mõnus lihtsalt päikseprille kanda ja näha mis toimub! Samuti kaoks ära pidev uute prillide ostmine, pidevalt unustan nad ei tea kuhu ja siis astun või istun need ise katki või keegi teine ?
    Muidugi meeldivad mulle prillid aksesuaarina, kuid tahaks olla nägija. Ja oi kui hea oleks diivanil lesides seriaale vaadata ja ei pea kartma, et tukastades prillid kõveraks magad. ?
    Seega tahan väga silmaopile saada.

  • Avatar
    Vasta Merje 3. mai 2018 at 11:38

    Mina olen prillikandja juba 16 aastat. Mäletan, kuidas ena tahtis mulle osta odavaid “pudelipõhjasid” ja mul see peale silmad märjaks tõmbusid. Häbenesin prille. Kuid kui avastasin läätsed olin justkui seitsmendas taevas. Usumatu tunne oli NÄHA ilma prillideta. Nüüd ei kujuta muidugi ette, mis tunne oleks näha lausa ilma läätsedeta. Avada hommikul silmas ja näha laes lampi!!!

  • Avatar
    Vasta Anne 3. mai 2018 at 11:37

    Esimesed prillid sain 2010. Siis oli miinust ülivähe, prille kasutasin vaid loengus ja pimedaga autoga sõites. Esimese rasedusega läks asi päris heaks, unustasin oma prillid päris pikaks ajaks. Ja siis põmaki, teine rasedus viis mu silmanägemise ?
    Koguaeg üks hägune pilt, mine siis tänavale ilma prillideta, inimesi ära ei tunne enne kui nad nina all on. Kissitan ja jõllitan ja aru ei saa kes on- päris piinlik.
    Ükskord ma oma silmad korda saan, pean saama ? Lootus sureb viimasena või siis hoopis, et lootus on lollide lohutus ?

  • Avatar
    Vasta Kelli 3. mai 2018 at 11:29

    Kõige suurem soov oleks näha koguaeg oma väikest last, ilma et ma peaksin koguaeg prille ette toppima.

  • Avatar
    Vasta Merlin 3. mai 2018 at 11:28

    Olen prille kandnud juba neli aastat. Olen prillidega harjunud, aga ilma oleks mugavam, eriti suvel. Ilma prillideta selgelt nägemine on üks suur unistus, mille kindlasti kunagi ellu viin kui ei peaks loosiga võitma 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 3. mai 2018 at 11:27

    Miks just mina peaksin võitma… Tegelikult on nii, et ma ei taha absoluutselt seda võitu omale. Tahan seda oma kallimast kallimale elukaaslasele. Ta on reaalselt meie ellu nii palju panustanud, rabab tööd välismaal, et mina, meie poeg ja koer saaks kenasti kodus ära elatud. Ja nii juba 4 aastat. Ehk siis alates mu raseduse algusest kuni siis praeguseni kui pojake meil juba kolmene on. Olen nüüd ka ise tööotsinguil, et meie pereelu natukenegi lihtsamaks teha rahaliselt :). Kuna mu härra ise ei leia eriti aega end blogide ja igasugu muu põnevaga kursis hoida, siis teen seda mina meie eest. Tema suurimaks unistuseks on lõpuks prillidest vabaneda. Teadupoolest on need silmaoperatsioonid nii nii kallid, et pole siiani lubada seda saanud. Raha kulub ju elamisele ja perele. Ta on aastaid vandunud ja kirunud prille, jäävad ju tööl ette, teinekord kukuvad maha ja lähevad katki. Tuleb jälle uued osta jne. Praegused prillid on tal igatepidi ära parandatud, kuid veel toimivad. No ja suviti, kena tõmmu peiks mul, aga alati on prillirandid silmade juurest kõrvadeni 😀 mulle niiii nii väga meeldib ta ilma prillideta 🙂 tema ilusad pruunid silmad on kenasti paista ja super kena mees mul 🙂 muidugi asi pole ilus teiste silmis, siiski pigem oma mugavuses ja võimaluses näha maailma ilma prillideta. Soovin talle seda enam kui kellegile teisele oma elus! Mul omalgi nägemine selline nagu ta on, kuid veel toimetan. Oeh nii nii pikk tekst kuid loodan, et on arusaadav 🙂 panin jooksvalt kõik oma mõtted kirja 😛

  • Avatar
    Vasta Taivo 3. mai 2018 at 11:23

    Kingiksin silmaopi enda naisele emadepäevaks. Oleks esimene emadepäev ja seda prillivabalt!

  • Avatar
    Vasta Maria Lippant 3. mai 2018 at 11:21

    Mina sain ka prillid juba algklassides aga kannan pigem läätsesi kui prille. See on aga silmad tundlikuks muutnud. Mind suht häirib, et nt trenniks pean alati läätsed panema, samamoodi suvel enamus ajast kannan läätsi, kasvõi selleks et päikseprille kanda. Päikselisel päeval autoga sõites kaa, alati läätsed, sest päikseprillideta on halb sõita 😀 see aga muudab silmad järjest tundlikumaks, seega prillidest loobuks küll hea meelega ning hakkaks lõpuks nägijaks!

  • Avatar
    Vasta Auli Laats 3. mai 2018 at 11:10

    Kuna prillid häirivad ja lähevad uduseks. Kui tööd teed siis lähevad prillid tolmuseks ja neid tuleb pidevalt puhasta , et näeks selgelt. Lisaks veel vahel kukuvad peast ära või lendavad kuhugi peast ära. Prillidega pole elu lihtne.

  • Avatar
    Vasta Maarja Maripuu 3. mai 2018 at 10:51

    Tere, olen kandnud prille 15 aastat. Eelmine aasta juhtus kõige hämmastavam juhtum, kus ma sain aru et ma ikkagi ei näe vist. Eelnevalt valetasin endale et kõige hullem polegi ja ongi hea kui kõiki ebatäpsusi ei näe. Igatahes olin sõbrannal külas ja tal oli mega mega väike telekas ja olime poolteist meetrit telekast eemal ja ma ei saanud aru mis seal toimub 😀 igatahes olid mul enda prillid ees. Sõbranna pakkus et proovi minu vanu prille need tugevamad. Toetasin enda prillid pea laele ja panin sõbranna omad ette, mis olid kangemad ja väga ei näinud nendega ka, läks uduseks. Ja siis kukkusid minu prillid sõbranna prillide ette. Jaa oh imet MA SAIN NÄGIJAKS! 😀 ja esimese hooga naersin ja tegin nalja ja kui avastasin et me polegi üleni hallis toas istunud, vaid tapeedil on mingi muster ka, siis nagu hakkas tulema pisar silmanurka et millest ma veel siin elus ilma olen jäänud… Minu viimatine miinus 3,5 a tagasi kontrollides oli – 1,75 ja teisel – 2,25. Ja ühel silmal on silinder. Väljakirjutatud prillidega kaugemale kui 1,5 m ei näe. Telekat pean põrandal istudes vaatama sest diivan on liiga kaugel seina ääres, see pärast eelistan istuda nutiseadmes. Ja kõik esivanemad kannavad prille, see on geenides meil juba. Lähedale näen hirmus hästi aga noh majtea sama olukord nagu teil spas on mul igappevaselt tänaval, kui sõbrad tervitavad ja ma pea norgus mõõda käin sest ei saa aru kas lehvitavad üldse mulle ja ei hakka ennast imelikku olukorda panema, teen näo et ei kuulnud 😀

  • Avatar
    Vasta Maigy 3. mai 2018 at 10:45

    Olen kandnud prille juba lasteaiast saati. Aastatega on miinus kasvanud suuremaks nii oma lollusest(kes siis koolis prille kanda tahtis, kui noriti), kui ka sellepärast, et igapäevane töö seisneb arvutiga töötamises. Läätsesi kanda ei saa, kuna ei sobi need kuidagi, olen proovinud erinevaid. Suvel eriti päikeseprille kanda ei saa, kuna siis koban totaalses pimeduses. Kui prille ees ei ole ja mõni tuttav vastu tuleb, kõnnin lihtsalt tuimalt mööda või siis avastan viimasel hetkel, et oo Sina. Kusjuures spades käies on olukord sama, oma meest ei näe, lihtsalt ootan seina ääres niikaua, kui tuleb ise mu juurde. Mis kõige rohkem häirib haigete silmade puhul on see, et sellega kaasnevad peavalud ning mitte lihtsad peavalud, vaid sellised peavalud, et jumal hoia. Seega, suur unistus on mitte olla prillipapa. So, fingers cross 😛

  • Avatar
    Vasta Kristi 3. mai 2018 at 10:44

    Mina saadaksin sünnipäeva (39) kingiks opile oma elukaaslase,kes on palju aastaid kandnud läätsesi mille pikaajalisel kandmisel on oma tagajärjed….silmad valutavad,punetavad jne.
    Ja ta on ammu unistanud saada korralikuks nägijaks,et iga hommik mängida oma pisikese 1.5 a tirtsuga ilma,et peaks pool pimesi läätsesi otsima.
    Üks silm on +8 ning teine +9

  • Avatar
    Vasta Riin 3. mai 2018 at 10:29

    Olen olnud prillikandja juba üks 12 aastat ja kuna silmad on nii tundlikud kōigele, siis pole julgenud isegi läätsesid proovida. Suurim soov oleks suvel tavainimese kombel päikeseprille kanda, talvel liikuda soojast ruumist külma ilma, et prillid vahepeal uduseks läheksid ja ärgata hommikul oma lapse kōrval, vaadata teda ja naeratada, mitte hakata esimese asjana prille otsima. Vōib vast väita, et saada nägijaks on mu hetke elu suurim unistus.

  • Avatar
    Vasta Maris 3. mai 2018 at 10:28

    Tere! Mina sooviks prillidest vabaneda jäädavalt. Lastega koos mängida ja ujuda, mitte mõelda prillidele. Hommikuti tõusta ja särada mitte kobada udus

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. mai 2018 at 10:28

    Mina sain prillid, kui hakkasin peale põhikooli kutsekoolis arvutiteenindust õppima ja igapäev pidi arvutis olema. Siis tulin tööle, kus enamus töö on arvutitega ja nii see silmanägemine halvemaks läks.
    Prillid on lahedad küll aga jube tüütu on neid puhastada ja kui õues on päikesepaisteline ilm, siis kannan ma optilisi päikeseprille. Ehk siis hull sebimine käib koguaeg. Nagu Sa ütlesid, siis kaotada pole midagi peale prillide 🙂

    Kui ma ise ei peaks saama sinna operatsioonile siis ma loovutaks selle võidu oma sõbrale 🙂

  • Avatar
    Vasta Angela 3. mai 2018 at 10:22

    Prillid sain ma kuskil 7 aastat tagasi.Autoga sõitmine ja muud tegevused läksid kohe paremaks.Nüüd kus ma olen lapseootel, on silmanägemine halvemaks läinud.Tulevase üksikemana ei saa ma hetkel endale isegi uusi prille lubada.Tähtsam on, et lapsel oleks kõik olemas.Tibu peaks sündima 2n jooksul.Seega oleksin selle võidu üle siiralt õnnelik.

  • Avatar
    Vasta Sandra 3. mai 2018 at 10:22

    Teise klassi lõpus sain õpetajalt soovituse minna silmi kontrollima ja nii ma kolmandat klassi uhkelt uued prillid ninal alustasingi. “Uhkelt” kuna tol ajal minu armsal pinginaabril ja parimal sõbral olid juba prillid ja mul polnud vähimatki selle vastu, et rohkem tema moodi välja näha. Uus elu pisikese abivahendiga algas hästi ning alglassidest mäletan vaid mõnda pisut enesekindlust alandavat kommentaari minu uue Mina pildi pihta. Muidu aga olin päris õnnelik, sest nägin paremini tahvlile, püüdsin paremini palli..ja mõne mürgise kommentaari neelasime toetavalt juba koos parima sõbrannaga alla.
    Tänaseks on minu “pisikesest abivahendist” saanud elutähtis osa, milleta paraku ei saa mööduda päevagi. Küll on prillidele juurde lisandunud mõned üksikud läätsepäevad, aga tunnen, kuidas läätsed silmi väsitavad ning näib, et see pole minu silmade jaoks parim alternatiiv. Niisiis algavad juba 15 aastat kõik päevad pimeduses prillide järgi kobades ning kõigis ja kõiges on need imepärased leiutasid minuga kaasas. Võiks ju elu nii jätkudagi, aga tegelikult unistan väga sellest päevast, kus maailma näen vaid oma silmade läbi ning ei peaks tundma seda abitust ja meeleheidet, kui prille juba tunde ja jäljetult maja pealt taga otsi..
    Sügisel alustasin magistriõpinguid ja paraku tõden taaskord koolipingis olles, et kaugele tahvlile vaadates jäävad prillid nõrgaks ning tuleb taaskord prille tugevdada.. Ja see teeb vahel päris murelikuks ning ikka ja jälle leian end silmaopi kohta lugemas ning prillide vaba elu kohta unistamast. Oleksin südamest õnnelik ning äärmiselt tänulik, kui ühel päeval unistus maailma, oma inimesi ja uusi sihtkohti avastada ilma prilliklaasita täituks.

  • Avatar
    Vasta Helena 3. mai 2018 at 10:19

    Tegelikult olen tahtnud selle silmaoperatsiooni ette võtta juba ammu, aga kõik on jäänud raha taha, mida mul tol ajal tudengina ja nüüd noore emana ei ole. Kui ma nüüd päris aus olen, siis on ka hirm, mis mind veidi tagasi on hoidnud. Mulle tundub, et võidu korral tagasi teed enam ei oleks, kas pole? Mu silmad on nii haiged ja tundlikud, et ma pole isegi silmi värvinud viimased 5 aastat. Kõiksugu ripsmetušid ja laovärvid jms paneb silmad kohe valutama ja kipitama. Meenus üks naljakas seik, kus läksin ligi 5a tagasi ripsmepikendusi panema ja kuna silmad nii kipitasid ja pidevalt tõmblesid siis lõppkokkuvõttes, kui kõik valmis oli, silmad avama pidin, et peeglist oma kauneid ripsmeid näha, tuli välja, et need on hoopis kokku kleebitud ja silmi lahti ma ei saagi 😀 Ilmselt polnud tehnik ka kõige pädevam, aga sain sealt paraja trauma ja oi kui valus see oli, nende ripsmete lahti kiskumine teineteisest.
    Usun, et see võit oleks eelkõige minu lapsele, kes alles maailma avastamas on ja vaikselt roomama hakkab. Saaksin temaga nii palju toredaid tegevusi ette võtta, mis senini ”prillikandja” taha on jäänud paraku.

  • 1 2