Uncategorized

küsimused ja vastused vol 2

4. mai 2018

Mis sul sellest Mangi asjast sai siis?

Täiesti ausalt ütlen, et siiani pole mitte midagi saanud. Juristidega asjade ajamine on nagu suhtleks kellegagi, kes on 60x aeglasem kui Kardo ja uskuge mind, Kardo ON aeglane. Samas arusaadav, et juristidel on ka mingi sada keissi korraga tegemises ja nõnda on siiani see saaga nii olnud, et kirjutab üks, möödub nädalaid, kirjutab teine, möödub nädalaid. Üks küsib midagi, möödud nädalaid. Keegi vastab – nädalaid. Üks väidab midagi, teine vaidleb vastu. Noh, selline… kemplus, mis venib ja venib. Seega mul tõesõna ei ole midagi selle kohta öelda, sest konkreetset lahendust see saanud ei ole ja seega “polegi tast veel midagi saanud”.

Millal sa viimati nutsid? 

Issand, ükspäev nutsin millegi peale, mida telekast nägin. Aga nagu päris enda asjade pärast nutsin siis, kui sain teada, et saan tütre. Rõõmupisarad! Ja kohe peale seda nutsin ma siis, kui ma selle teavitamiseks postituse kirjutasin, see tundus mulle endalegi nii nunnuke.

Mis kell sa lapsed magama paned. Kas on teil kujunenud ka mingisuguseid traditsioone? Mis muutub, kui kolmanda lapse saate? 

Eks traditsioonid on niiöelda kogu aeg muutumises. Kui Lende sündis, siis hakkas Kardo Mari magama panema, mina Lendet. Mingi hetk hakkas Kardo neid koos magama panema (meie tuppa) ja nüüd on see üldiselt minu tööks jäänud. Tratsioonid seda tehes on mõneti sarnased, mõneti erinevad. Laulame me mõlemad samu laule (mõmmi laul, nuku hällilaul, karulaane jenka, põdral maja), mõnikord vaatas Kardo aga Mariga ühe osa Oggy multikat tääbist. Mina teen viimasel ajal nii, et lähme pool tundi varem üles, siis lapsed müravad voodis, seejärel laulukesed ja siis loen mina e-raamatuid, kuni lapsed magama jäävad.

Kas olete juba mõelnud, kuhu selle lisa 500€ paigutate, mis kolmanda lapse eest saama hakkate? Kas olete mõelnud investeerimisele? 

Haha, just täna ütlesin Kätule, et kui sügis tuleb, et siis hakkab kergem. Ta vastas, et jah, hakkate ju viis sotti saama 😀 Ma ise mõtlesin tegelikult rohkem seda, et Kardo hakkab isapalka saama, mitte seda viit sotti või nii. Kuigi jah, viis sotti on kena küll, aga minu arust see nüüd LISAKS küll ei tule, ikka kõik lasterahad kokku või miskit? Et lisaks tuleb 300€? Investeerimisele mõelnud ei ole, see tundub mulle nii keeruline ja mingi tuumateadus.

Mis on su lähitulevikuplaanid või unistused? Mis sind tagasi hoiab, miks juba ei tegutse? 

Oh jumal, plaanid-plaanid. Näiteks kirjutas mulle just üks kirjastus, et sooviks minuga koostöös raamatu välja anda. Peaksin kirjutama nüüd paar näidispeatükki ja… Miks ma veel ei tegutse? Noh, see idee tuli eile ja mul pole aega olnud veel selle mõttega tegeleda olnud. Aga juba suvel tuleb meie pere suvesaade ja nende võtted hakkavad juba uuel nädalal, nii et tegutsemist on igal lainel.

Kas sa oled kunagi mõelnud, et sa armastad ühte last rohkem kui teist? 

Niimoodi otseselt mitte, aga olenevalt päevast võib mulle kohati üks küll rohkem meeldida, kui teine. Aga päriselt armastan ikka neid ühepalju, kuigi seda on raske sõnadesse panna. Enne Lende sündi mõtlesin kogu aeg, et KUIDAS saab kaht last mõlemat sama palju armastada, aga tegelikult on see lihtne. Nüüd ma juba tean, et seda armastust tuleb lihtsalt juurde, mitte ei võta olemasolevast maha. Sellised värgid, et kumb laps ISIKUNA mulle rohkem meeldib, see selgub vast tulevikus, kui nad täiskasvanud on ehk?

Miks sa nii palju stuudiostuff maha müüsid, kas mõtled ameti maha panekule? 

Oh ei! Mul lihtsalt on nii palju fotokraami, et see lihtsalt ei mahtunud stuudiosse ära. Eks see olnud alguse värk, et ostsin kõike kokku, mida ma nägin, et teistel on ja teised kasutavad, aga nüüd on rohkem aru saada, mida ma ise kasutan ja mida vaja läheb. Kõike alles hoida ei ole mõtet 🙂

Mis on üks anne, mida sa tahaksid, et sul oleks, aga ei ole. Mis oleks üks omadus, mis sa tahaksid, et teistel (rohkem) oleks? 

Ma tahaksin õmmelda osata. Mis siis, et ma proovinudki poel, aga tahaks lihtsalt osata. Lauluanne oleks ka hea, sest siis saaksin ma laulda, ilma, et naabrid arvaksid, et keegi kassi nülib. Teistele sooviksin ma ka rohkem oskust asjadel minna lasta, seda vana head mulle ette heidetud pohhuismi.

Kas Lotte on alles? Pole temast midagi kuulnud. 

Mina praegu kuulen, kuidas ta köögis sööb, nii et üsna alles teine. Mul pole vist midagi öelda olnud ta kohta, ikka samasugune energiline ja segane koer nagu enne. Aa, seda ma vist pole maininud, et kui Lotte ette maha istuda või kükitada, siis ta oskab kallistada. Paneb käpad üle õlgade ja pea õlale 😀 Tema peotrikk.

Miks boikoteerid EBA? Kas lähed sinna kohale? 

Ma ei boikoteeri midagi, ma hea meelega läheks ja võtaks oma tavapärase eluliste blogide auhinna endale nagu ikka, aga kuidagi mannetu on see üritus sel aastal. 99% blogijatest, kes osalevad, on minu jaoks täiesti tundmatud. Noh, üheti okei, eks nende seas võib ka raudselt midagi huvitavat leida, aga nagu keegi kuskil kommenteeris, et umbes nagu muusikaauhindadel osaleks 100 erinevat koolibändi ja mitte ühtegi tuntud muusikut. Seega blogiauhindadest on asjad see aasta kauged kuidagi. Mul oleks ka muidugi endal ka suht naljakas minna auhinda vastuvõtma kategoorias, kus kõik peale minu on mega suvakad. Ehk siis umbes pea kõikidest kategooriatest ma võin öelda, kes võidavad – see üks, keda keegigi teab 😀 

Kas ma kohale lähen, seda ma ei tea. Ehk isegi lähen? Aga teate, mida ma soovin? Ma soovin, et seda korraldaks järgmine aasta keegi teine. Marimell võib ju EBA enda beebiks kutsuda, aga ometi oli see 4a tagasi just minu mõte ja idee, niiet ma annan küll oma õnnistuse kellelegi uuele see üritus uuesti vägevaks teha. Noh, selles suhtes, et võiks vältida apse, kus korraldaja alguses mõnitab blogijat koleda näonaha pärast ja siis paar aastat hiljem ta blogiauhindade “aasta teole” nomineerib, et too julges oma nahaprobleemidest rääkida. Sellised pisiasjad võiks mitte olemas olla.

Vot, saidki kõik vastatud. Ka edaspidi kopeerin ma erinevad küsimused kommentaariumist ühte kohta kokku ja küllap tuleb kunagi vol 3 ka! 

Loe ka neid postitusi!

61 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. mai 2018 at 19:41

    Vaatan just Pealtnägijat. Oh sa püha püss! Ole õnnelik, et Mang sulle personaalset horoskoopi pole jõudnud koostada, sest tuleb välja, et ta on vana pervo, kes armastab noortele naistele kätt püksi ajada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. mai 2018 at 20:47

      aga mõtle kui hea posti ma saanud oleks! 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 7. mai 2018 at 21:01

    Tegelikult on 3-lapselistel peredel toetus kokku 510€ hetkel (I ja II laps 55€, III laps 100€ pluss suurperetoetus 300€) ja 1. jaanuarist on see kokku 520€, kuna I ja II lapse toetus tõuseb 60€.

  • Avatar
    Vasta Mann 6. mai 2018 at 16:28

    Ai mulle meeldis see EBA küsimuse vastus! Eriti see uue tegija ettepanek.

  • Avatar
    Vasta Porks 6. mai 2018 at 14:22

    Mis sa paljastporgandist arvad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 14:55

      Ma ei tea teda isiklikult, aga midagi mul tema vastu küll pole. Igati usin ja tegus naine tundub olevat.

  • Avatar
    Vasta Getu 6. mai 2018 at 00:20

    Räägi sellest, miks inglise keeles kirjutama hakkasid: kas keegi andis head nõu, et tasuks ka välismaisele turule end viia ja kuidas see kõik toimib? 🙂 sul vist tõlk abistab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 04:20

      Sada korda vastanud sellele ju 🙂

      • Avatar
        Vasta Getu 6. mai 2018 at 21:54

        Aa kust ma siis ei tea ;D

  • Avatar
    Vasta M. 5. mai 2018 at 22:43

    Kuidas sa üldse ebapärlikarbiga suhtlema hakkasid? Kas läbi Eveliisi? Kas ma mäletan õigesti, et ta on lausa sul külas käinud (äkki oli sünnipäev või mingi muu istumine)? Ja järsku hakkas niisama teist maha tegema? ?

  • Avatar
    Vasta Xxx 5. mai 2018 at 20:47

    Minul on küsimus lapsendamise kohta. Kas jätkate selle protsessiga või jätate sinna paika? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 20:59

      ma olen sellele küsimusele eelmises küss-vastus teemas vastanud 🙂

  • Avatar
    Vasta m. 5. mai 2018 at 20:35

    Kui ma poleks kunagi MM-ga kokku puutunud, siis mul oleks neist kahju. Paraku, kulisside taga on väga omakasupüüdvad tegelased (minu kogemusest)…
    Blogis on nad jälle ülimalt toredad.
    Ei tea, kas inimesed muutuvad aastatega…. kahtlen. karma on bitch.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 20:59

      no iga inimene on ju enamasti OMAKASUpüüdlik 😀

  • Avatar
    Vasta K 5. mai 2018 at 17:41

    Keegi oskab öelda mis see Marimellide”Fb ei mängi meiega samas liigas” tähendab? ? huvitav, et kõigi teiste blogijatega mängib… ma ei hakka elus mingi grupiga liituma, nii huvitavad nad ka pole. Ja mina nt jälgingi blogisid nii, et käin paar korda nädalas blogile fb lehed läbi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 19:59

      See tähendab seda, et FB muutis mingisuguseid algorütme ja nüüd ei tule enam selliste gruppide asjad nii lihtsasti enam wallidele. Aga kui sa oled kinnises grupis, siis tulevad suurema tõenäosusega, sellle pärast nad selle vist lõidki.

      • Avatar
        Vasta Mann 6. mai 2018 at 16:30

        Ju siis on ikka draama, et ei loeta. Nojah ma ka ei follo enam, mu jaoks evameeldivad vingujad ja ülbikud. Esmalt ikka vaadaku ennast ja siis kritiseerigu teist.

  • Avatar
    Vasta Kats 5. mai 2018 at 16:33

    Kas Kardo läheb vahepeal tööle, kui sa dekreeti jääd? Nii vist ei saa, et tema Lendega lapsehoolduspuhkusel ja sina beebiga dekreedis samal ajal?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 19:58

      Hmm, ei Kardo ei lähe kuhugi tööle vahepeal paariks kuuks. Miks peaks? Aga selle dekreediga – ma ei tea, kuidas see käib, kui ma ise enda tööandja 😀

      • Avatar
        Vasta Anny 5. mai 2018 at 22:35

        Dekreet on haigusleht, milles hüvitatakse töötasu 100%. Mees ei saa dekreeti jääda, aga hea küss kuidas see sinu osa ettevõtjana juriidiliselt lahendatud on. Dekreet kestab 140 kalendripäeva (algab min 30 päeva enne sünnituse tähtaega) ja dekreedi lõppedes tuleb teha uus avaldus tööandjale, et soovid jääda vanema puhkusele (antud juhul Kardo teeb). Ja siis hakkab alles plekki tulema. Sina endale haiguslehel (ehk dekreedis) olles palka ei tohi maksta, sest sa tasustatud tööd ei tohiks teha sel ajal, aga samas ettevõtte omanikuna võib tasustamata tööd teha oma ettevõtte jaoks. Misvahe on sinu tööl praegu ja dekreedis olles ilmselt polegi, aga see on puhtalt enda asi kuidas sa mis teed tglt omanikuna oma firma jaoks. Seadust ainult rikkuda ei tohi, aruta sõbrannaga (raamatupidajaga), mis tasub öelda küsijatele. Väga huvitav olukord, mida tasuks seadusest uurida, kas selline olukord on ka kirjeldatud ja kuidas siis seadust järgida.

  • Avatar
    Vasta S 5. mai 2018 at 11:47

    Mina tahaks hoopis teada, miks või kuidas need suhted Mari-Leenuga nii halvaks on kiskunud. Kas te enam üldse ei suhtlegi? vanasti olite ikka sõbrannad ja puha. Kas sul on kahju ka,et te enam ei ole sellised head sõbrannad?

    • Avatar
      Vasta Mari 5. mai 2018 at 12:41

      Mari-Leen suhtles Eveliisiga kuigi Mallukas ütles, et ei tohi olla selle sõber, kellega mina sõber ei ole. Lihtne. Sama ka Ebapärlikarbiga. Tema julges ka Mallukat kritiseerida ja Eveliisi sõber olla. See ei sobinud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 13:04

        Noh, põhimõtteliselt küll jah. Eveliis oli oma juttudega mind juba vaikselt hulluks ajanud, nagu koer, kes oma kondist lahti ei lase ja muudkui nämmutas mind oma blogis üht ja teistpidi. See oli nii haige, et ma ei arvanud, et ükski minu sõber tahaks olla sellise inimese sõber, kes mulle meelega ja teadlikult pidevalt haiget teeb. Mina küll ei oleks 🙂 (Ma rõhutan, et ma räägingi siin üle aasta tagusest ajast, mitte praegusest, nüüd olen ma juba sellega harjunud, et Eveliis minust kirjutab ja enam ei võta ma seda ka südamesse, alguses oli päris… nõme tunne).

        Ebapärliga – ta tõesti pidevalt mõnitas mind (mitte ei kritiseerinud) ja ma ütlesin Eveliisile (kes veel toona mu sõber oli), et kle ehk ütled Triinule, et ma päriselt pole nii emm et mind pidevalt õõnestama peab 😀 sellest loeti välja, et ma ei luba endast kirjutada või midagi.

        Ühesõnaga – jah, mina ei suhtle inimestega, kes minu sõprade vastu emmid on ja eeldan oma sõpradest sama. Õnneks mu päris sõbrad ongi sellised ja nendega ei ole ka sääraseid probleeme olnud.

        • Avatar
          Vasta Mari 5. mai 2018 at 13:21

          Sulle meeldib fakte väänata, nii et sina hea paistaksid, tegelikult pada ja katel.
          Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis algas teie tüli sinupoolsest imetamispostitusest ja videost, kus sa oma hagijad teisele kaela saatsid. Nüüd siunad Mari-Leenu, sest ta valis “vale poole”. Lapsik ju?
          Ebapärlikarp “mõnitas” sind sama palju nagu sina teisi:D

          • Mallukas
            Mallukas 5. mai 2018 at 14:30

            Küll sul on hea mälu – eks iga inimene näeb asju oma vaatenurgast ja perspektiivist. Ma ei näe siin põhjust pikalt arutada, kes mis ja kuidas, eks ma ise kirjutasin mõtlematult ja nõnda ka tema. Mis seal ikka enam. Lõpptulemus oli sama – tüli ja mitte suhtlemine.

  • Avatar
    Vasta Marit 5. mai 2018 at 11:19

    Kaua plaanid blogi pidada? Elulõpuni v kauem? 😉

    • Avatar
      Vasta Mann 6. mai 2018 at 16:34

      Ma loodan, et isegi pÀrast surma

  • Avatar
    Vasta Miiu 5. mai 2018 at 10:58

    Ladusid nii rämedalt puid mulle avalikult möödunud aastatel kui sisuliselt täpselt sama kirjutasin korralduse kohta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 11:04

      Kirjutasid, et ei tea osalejaid v 😀

    • Avatar
      Vasta Liisa 6. mai 2018 at 06:20

      Vasturääkivuste osas oled sa, Miiu, ju spetsialist.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 6. mai 2018 at 06:41

        Kuulge, ei jaura siin keegi kellegagi. Eks me kõik ole endale elus vastu rääkinud, sina, Liisa, ei ole või?

  • Avatar
    Vasta Päike 5. mai 2018 at 10:39

    Minu meelest ei olnud Mallu kuidagi ülbe. Pigem aus! Käitles seda teemat läbipaistvalt nii nagu tema seda asja näeb. Mis on selles halba? Ma ei saa aru, kus oli siin ülbus???
    Mind isiklikult väga pahandab selline hindamine. Kui olla aus ja läbipaistev ning mitte võtta aluseks: kõigile meeldida; rääkida ainult sedasi, kuidas teised kuulda soovivad. Siis on tegemist ülbusega! ?
    Pigem las Ta olla enne “ülbe” kui silmakirjalik madu, kes kõigile meeltmööda tahab olla!

    • Avatar
      Vasta K. 5. mai 2018 at 13:05

      Mõtlesin kirjutada pmst sama kommentaari, aga võtsid sõnad suust!
      Täpselt!!

  • Avatar
    Vasta Mari 5. mai 2018 at 09:55

    Appi, kui ebameeldivalt ülbe sa suudad olla. Sa oled ise ka kunagi tundmatu olnud ja nüüd pead ennast teistest nii palju paremaks? Sinust on paremaid blogijaid, sina lihtsalt olid õigel ajal õiges kohas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:59

      Kui ma kuidagi ülbelt kõlasin, siis see oli tahtmatu. Ma ju ütlesin, et nendes tundmatutes võib olla väga häid kirjutajaid, ma ei eitagi ju seda. Samuti nõustun, et minust on paremaid kirjaneitsisid, absoluutselt ei vaidle. Ma räägin, et kui on üldine blogidele auhindade jagamine, siis tunduks ju loogiline, et autasustatud saavad nii populaarsemad, kui ka mitte nii tuntud blogijad. Veel oleks tore, kui üritus oleks selline, kust tahavad kõik osa võtta, mitte ainult need niiöelda uuemad, kes alles lugejaskonda otsivad. Ma muuseas loen liialdamata u 70 blogi on-off, aga sellegipoolest on nendest osalevatest kahesajast väga vähe tuttavaid nägusid. Kordan veelkord seda näidet, et keegi jagab eesti muusikaauhindu ja 90% auhindadest läheb koolibändidele, kellest keegi kuulnud ei ole. Oleks ju vähe kahtlane?

      • Avatar
        Vasta Mari 5. mai 2018 at 11:25

        Su sõbranna vastab sulle minu eest:D https://estonianwithabackpack.com/2018/05/05/kuidas-seest-mitte-nii-katki-ja-kibestunud-olla/

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 12:10

          No põhimõtteliselt täitsa tore postitus ja kohati nõustun: eks siin omajagu olegi tegu sellise imeliku lõhestumise ja jonniga. Üritus võiks ja peakski kõigile olema, tore oleks ju! Korraldamise osas, et keegi ei taha seda teha peale Marileenu – ühes fbi grupis üks tüdruk pakkus, et tema võiks proovida, kes õpib vist ürituste korraldamist. Samas jah, ega ei saa keelata ka Leenul edasi teha, tegelikult on ta korraldamise osaga ju palju vaeva näinud ja ega see kehvasti tehtud pole. Lihtsalt kuidagi sitamaik on suhu jäänud sellest. Umbes sama hea, et mina hakkaks välja andma eetikaauhidu 😀

          Eveliisi blogipostitusele tagasisideks veel nii palju, et ta ütleb seal justkui uustulnukad ei tohikski osaleda, kuigi ma ju ütlesin, et osalegu pealegi. Lihtsalt uued blogijad ei ole need… vanad-head noh. Ma ei räägi ju, et mina, vana blogijumalanna, nüüd ütlen, kes võib ja ei või osaleda. Ka julgen ma kahelda, et keegi ei osalenud, sest MINA ei osale ja “põlu” alla asetaks. Selles suhtes on Eveliisil küll ka õigus, et mul on komme öelda, et mina sinuga ei mängi, kui sina temaga mängid. Kui keegi teeb mulle haiget, eeldan ma, et mu sõbrad ei suhtle sellise inimesega. Ka ise käitun samuti. See aga on ikka rohkem sõpruse teema, mitte mingi “kui sina osaled, siis ma pole sinu sõber”. Lausa absurd on mõelda, et ma ütleks Triinu-Liisile, et kle ära osale, muidu me pole sõbrad 😀 Me pole minu meelest üldse sõnagi EBAst rääkinud ja ma isegi ei tea, miks ta ei osale. Ju siis ka tema tunneb seda “sitamaitset”.

          Samas pean nõustuma blogis välja toodud näitega, et inimesed muutuvad ja ikka on teinekord piinlik eelnevalt öeldu eest. Tean ju isegi omast käest seda tunnet. Küll aga jäi see “aasta tegu” selles suhtes kahtlaseks, et kui EBA lehel hõigati, et pakkuge välja, kes võiks selle auhinna saada, siis sinna ei tulnud ÜHTEGI vastust, mis annab alust arvata, et Marileen istus kodus ja genereeris suvalt ise välja midagi.

          Üldiselt jah, tore postitus Eveliisi poolt, läbi kumab ainult see noot, et ta vist natukene tundis ennast puudutatuna sellest, et ta sinna suvakate vahele auhinda noppima läheb. Ei maksa puudutatud olla, keegi peab ju auhinna ka saama, miks mitte siis tema, ei maksa kohe närvi minna 🙂

          • Avatar
            Ner 6. mai 2018 at 02:55

            Muidu olen 100% nõus sinuga ja ei läheks ka sinna üritusele. Pluss fakt, et suvaline kategooria “aasta tegu” vms on välja mõeldud ja sinna nomineeritud inimesed, kes on öelnud, et nad pigem ei osaleks…..no üsna madal ja tähelepanunäljas tegutsemine ‘korraldaja’ poolt.
            Samas sinu lause “Lihtsalt uued blogijad ei ole need… vanad-head noh” on ka natuke üleolev. Vaatasin paljud uued blogijad üle ja mõned olid ikka väga head. Mingi suvaline standard, et hea on see, kes on suurejooneliselt pildis olnud, ei ole minu meelest eriti pädev.
            Sellegipoolest, sa väärid kindlasti palju tiitleid, mida sa oled juba palju saanud ka 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 6. mai 2018 at 04:23

            Ma ei mõtle seda üleolevalt, sest nagu ma ütlesin, uusi on ka ägedaid. Aga ma olen ise 13a blogisid lugenud ja seetõttu on mul nt blogijad, kes on minu jaoks need vanad-head. Ma ei tea, mis üleolekut sellest välja lugeda saab :)?

    • Avatar
      Vasta Mari 5. mai 2018 at 10:03

      Oota 😀 aga miks Teie siin olete seda lugemas siis? ?
      Muidugi, igale maitsele on oma AGA ülbust mina siin kull kuskilt valja ei lugenud. Pigem täiesti õigesti öeldud.

  • Avatar
    Vasta KätaR 5. mai 2018 at 09:04

    Ma olen Lotet näinud küll igal pildiseerial 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:39

      ta mingi osa on jah alati kuskil 😀

  • Avatar
    Vasta MP 5. mai 2018 at 08:02

    Minu pere koer Jacki on sama energiline ja segane ja ulakas, nagu teie Lottegi! Ammu juba seda mõelnud, et sarnased on natukene oma loomult. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:46

      No vot siis lopsu 😀

  • Avatar
    Vasta m 4. mai 2018 at 23:39

    kas teised ei võigi siis blogida kui ei ole blogidekun.” siis oled tühine ja jama üritus kohe.
    tehke siis oma tähtsatega üritus.
    kui mõni ongi hullu sõnavara ja olemisega, no las nad siis olla omaette.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:37

      Ikka võid. Samamoodi võivad muusikat teha koolibändid. Aga kui on auhindade jagamine, siis võiks ju MÕNI tuntum ka olla, ei? Kui ei, siis tehkugi “tundmatute blogide auhinnad” 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 5. mai 2018 at 09:54

        Appi, kui ebameeldivalt ülbe sa suudad olla. Sa oled ise ka kunagi tundmatu olnud ja nüüd pead ennast teistest nii palju paremaks? Sinust on paremaid blogijaid, sina lihtsalt olid õigel ajal õiges kohas.

  • Avatar
    Vasta ? 4. mai 2018 at 23:02

    Hahaha muidugi see Eba asi on ikka suht Epic ? kui keegi hakkab kellegi ideed “oma beebiks” kutsuma. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:48

      No selles suhtes, et tema seda hoole ja vaevaga korraldanud on ja tõesti ma kujutan ette, et see on väga suur keberniit. Seega jah, noh, las kutsub beebiks ja nii, kuna on korraldanud. Aga kuna korraldus nüüd kahte jalga lonkab, siis las keegi teine proovib uuel aastal, ma tahaks ka auhinda saada ju :D:D

  • Avatar
    Vasta ? 4. mai 2018 at 23:00

    Ma küsiks hoopis kas Mang sulle horoskoobi on saatnud mille eest VIST soti talle andsid ? kuu aja pärast on juba 6 kuud aasta lõpuni ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:38

      Ma ei ole ju veel sotti andnud talle, pidin siis andma kui kokku saame. Aga Mangil on aint tavatelefon ja ma lihsalt EI SAA teda kätte 😀

  • Avatar
    Vasta Eevi Kihul 4. mai 2018 at 22:56

    Lihtsalt infoks, et kolmandat last saades ei saa sa iga kuu 500 euri juurde vaid kolme lapse peale kokku on lapsetoetused 500 ehk praegusega võrreldes tuleb juurde 300 euri. Loe http://www.kolmaslaps.ee lähemalt

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. mai 2018 at 09:38

      Ehk siis täpselt see, mis ma ise kirjutasin 😀

      • Avatar
        Vasta Kairit 5. mai 2018 at 11:05

        Ma üldiselt ei kommenteeri, aga see on lausa naljakas, kui keegi üritab väga tark olla. Kirjutas ju õiget juttu, link lausa ja puha. Aga lugeda ilmselt ei oska ja minu jaoks paistab rumal 😀 ja neid on vist iga postituse all.

        • Avatar
          Vasta Kats 5. mai 2018 at 16:35

          400 saab kolmandaga juurde. Praegu saad ju 100 ?

          • Avatar
            Mann 6. mai 2018 at 16:45

            Kui sünnib kolmas laps Mallukale ja Kadufflile, siis on Mari eest 50, Lende eest 50, uue pliksi eest 100 ja täiendav peretoetus 300.- jah, hetkeseisust tuleb tôesti lisaks 400.- aga sellest siiski 100 uue pliksi rahh.
            Lisaks veel mingid lisasummad, kuna lapsed nii vàikesed…. a tead aee juba nii keeruline, et ma ei viitsi otsida tàpselt ja trükkida.
            Küll on hea teise raha lugeda ?

  • Avatar
    Vasta K 4. mai 2018 at 22:38

    Selle EBA osas võtsid küll sõnad suust! Läksin eile sinna lehele hääletama, sirvisin veidi, olin segaduses ja lahkusin hääletamata, sest polnud, kelle poolt hääletada 😀

    • Avatar
      Vasta Margit 5. mai 2018 at 10:37

      +1 ??

    • Avatar
      Vasta Sirly 5. mai 2018 at 11:05

      Sama siin.

    • Avatar
      Vasta Rita 5. mai 2018 at 11:18

      +1 veel ??

    • Avatar
      Vasta K 7. mai 2018 at 20:34

      Täpselt! Ma küll hääletasin, aga klikkasin ainult korra blogide peale ja panin seal suht huupi neid valikuid. Lõpus valisin ikka Mallu heateo, teised mind ei huvita ja see korraldaja mulle ka ei meeldi absull, väga tõusiklik tundub ja ennast täis – pooldan Mallu mõtet, et järgmine aasta võiks tõesti keegi teine seda korraldada ja normaalsemalt, et olekski siis eraldi kategooria nn ‘uute tulijate’ jaoks vms, mitte kõik kategooriad tundmatuid inimesi täis :O 😀