KODU LAPSED Lasteasjad PILDID

lastetuba ja nende uus voodi

4. mai 2018

Näitasin mõni aeg tagasi instas lastetoa uut voodit, mille peale osad huvi tundsid, et kust säärane voodi pärit on ja ka lapsed seal sees magavad ka. Seda ütlen kohe ära, et kuna me alles selle saime, siis ma ei ole veel seda taaka ette võtnud, et lapsi sinna magama oleks harjutanud või isegi proovinud. Kuigi esmapilgul on asi vähemalt Mariga positiivne – valis enda pesa välja ja räägib, et see on Mari voodi küll.

Räägime siis voodist kah: ütlen kohe ära, et säärane voodi minu mõte ei olnud vaid päris mitmed olid enne mind “leiutanud” selle. Seega kirjutasin ma Janeku täispuitmööbel FBi lehele ja küsisin, kas ta oskaks mulle säärase voodi meisterdada. Ütlen kohe ära, et ei mingit koostööd või miskit, lihtsalt kuskil lehel teda soovitati ja mina soovitust kohemaid ka usaldasin. Saatsin talle näidispildi, tema tegi hinnapakkumise, mina mõõtsin toa ära ja jäin ootama.

Kaua läks aega küll, alguses oli jutt aprilli esimesest nädalast, siis lõpuks sain voodi kätte esimesel mail. Õnneks ei olnud mul eriliselt kiire ja meistril oli ka täitsa adekvaatne põhjus (perekonnaliikme kaotus), mistõttu ei olnud mul ootamise vastu ka suurt miskit. Magasin lihtsalt lapsed kaisus (sest nari müüsin ma juba maha) ja kasutasin aega näiteks madratsite välja valimisele. Kuna ma pidin arvestama nüüd täpselt enda toa mõõte, ei saanud ma nari madratseid kasutada, need olid liiga suured. Lõpuks valisin Madratsiparadiisist välja 70×155 mõõtudega Stroma COCO madratsid ja sain needki üsna pea kätte. Tegelikult on täitsa hea, et uued ostetud sai, sest naris olid meil suvakad poroloonist madratsid, mis praegustega võrredes ikka parajalt nadid olid. Nüüd ma vähemalt tean, et lastel on head ja kvaliteetsed madratsid külje all, kui nad kunagi sinna magama otsustavad minna. Kuna aga voodit ei olnud, vedelesid madratsid jupp aega konkus ja ootasid oma aega.

Aga nagu öeldud, saabus ka päev, mil saabus voodi.  Jumal tänatud, et ma taipasin selle kokku panemise ka võtta, sest ma ei tulnud ju selle pealegi, et öeldes toa mõõdud TÄPSELT, siis ei jää seal väga palju ruumi kokkupanekuks. Ma ei tea kuidas, aga kokku Janek selle sai ja üsna kiiresti ka, seega meie jäime väga rahule. Viskasin madratsid peale, tegin voodid ära ja peale seda kooruski sellest välja suuremat sorti koristamine ja kraamimine. Lastetuba on hetkel korras nagu norras!

Igaks juhuks mainin ära, et sääraste voodite juures on oluline, et voodil oleks ka niiöelda põhi all, mitte lihtsalt madrats maas. Õhk peab läbi käima, muidu hakkab madrats hallitama.

Palun pöörata tähelepanu vetsuharjale Lende mänguasjakorvi juures. Ärge muretsege, see on puhas 😀 Ta lihtsalt näppis vetsus kogu aeg seda harja, mistõttu me ostsime talle uue ja puhtama isikliku variandi.

Maja sees on laste köök kah.

Ega jutti ainult koristada ka ei saanud, Mari surus mu ära, et pean mishkale ja Mashale maja ehitama. Andsin siis endast parima 😀

Muuseas, nagu mõned juba aru said, siis säärane voodi on montessori stiilis värgens. Ehk siis laps saab ise sisse ja välja ja ei ole kuskil “vangis”. Päris paljud kasutavad sellist voodit võrevoodi asemel, et lapsel säiliks liikumisvabadus. Põhimõte on ka selles, et laps saaks ise kõiki asju kätte ja võtta, siis kui tahab. Et pildid lapse kõrgusel jne. Meil ka mõned on, näiteks seal legolaua taga. Päris kõike ei taha kättesaadavaks teha, sest ma tahaks, et see natukene aega korras ka püsiks 😀

Millised teie lastetoad on?

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kadi 4. mai 2018 at 13:43

    Meil lasteaias on ka lastel tohutu huvi selle vetsutuustiku vastu. ? Hästi lahe voodi!

  • Avatar
    Vasta A. 4. mai 2018 at 13:19

    Väga-väga-väga ilus tuba on küll!! Omal vajab ka lastetuba uuendamist, a võimalusi väga pole siin mingit disaineri lahendust tellida, sisustada nin nagu päriselt tahaks jne. Tahaks ka kõike heledates toonides, aga meil põrand ise juba tume ja noo… Ühe toa remondist kujuneks raudselt terve korteri remont. Tellisin miski kõige soodsama narikäkatsi ja lohutan end, et vähemalt on lastel koht, kus magada.

  • Avatar
    Vasta Kris 4. mai 2018 at 13:17

    Teie lastel on unistuste kodu :). Kõik on väga ilus.

  • Avatar
    Vasta K. 4. mai 2018 at 13:15

    Jutu jätkuks. Lastekaupade poes käis klient, kes küsis kas võrevoodile kaant pole müügiks kuna ta poeg ronib sellest kogu aeg välja. Müüja nägu vajus ära kuid kenasti seletas, et selliseid tooteid nad ei müü..

    • Avatar
      Vasta Merka 4. mai 2018 at 15:19

      Hahhahaaha. Äriidee!
      OK nali.. Aga jah siis võiks vanem küll aru saada et äkki lapsel teist voodit vaja

  • Avatar
    Vasta Sss 4. mai 2018 at 11:44

    Ütle mulle kuidas ja millega laudpõrand tøödeldud on? Õlitatud? Toonitud? Meil remont käsil ja ei suuda otsustada mida peale määrida uuele põrandale 😀

  • Avatar
    Vasta Yutulind 4. mai 2018 at 10:22

    Veab kui lapsed ühest soost. Ma ei tea mis meil saama hakkab kui pesamuna oma voodit vajama hakkab. Sahtelvoodi on maru kõrge. Nari ka jama. Selline nurk päris äge.

    • Avatar
      Vasta K. 4. mai 2018 at 14:31

      Miks õde ja vend ei või ühes toas magada ning sellist voodit nn jagada?
      Mul sugulased elasid ühes toas. Nüüdseks täiskasvanud, üksteise parimad sõbrad. Hoiavad teineteise lapsi nagu omi.

  • Avatar
    Vasta Helen 4. mai 2018 at 10:09

    Väga ilus ja armastusega kujundatud tuba. Ja eriti meeldib mulle see voodi ❤️. Hakkan vist ka tellima…

  • Avatar
    Vasta Merka 4. mai 2018 at 10:01

    Vaatan neid pilte ja mõtlen, et sa oled ikka üks väga hea ema 🙂 ja Kardo hea isa. Päriselt. Nii kaunid voodid printsesside, Lende isiklik POTIHARI, majake Mari Maša jaoks.. Ja no see tuba üleüldse… Super. 🙂

    Järgmine kord kui loed negatiivseid kommentaare oma pereelu kohta siis ignoreeri neid kuna see puhas vale ja kadedus.
    Hetkel ma su laste peale kade ja tahaks ise seal toas magada aga negatiivne ma pole, pigem suur suur imetlus 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. mai 2018 at 09:40

    Meie lastetuba oli seni korras ja ilus, kuni lapsed sinna said 😀
    Nüüdseks “kaunistab” ilusaid valgeid aknapõski vanema lapse kunstitoes pastakatega, noorem hõivas paberi asemel terve seina ja lasi käel käia :)… Aga, kuna järgmine aasta lähevad toad nkn vahetusse( mõlemad lapsed samasse tuppa), siis las sodivad- meil tuleb remont niikuinii uuesti teha 😀