TESTIN JA ARVUSTAN

kui on vaja arstile minna*

23. mai 2018

Teate ju ise, et ma hea meelega jagan teile vajalikke uudiseid – sedapuhku on mul rääkida teile leheküljest, mis mulle endale sada korda ära kulunud oleks ja küllap teile ka. Nimelt on ikka aeg-ajalt vaja arstile minna. Vahet pole, kas hambaaarst, nahaarst, lastearst või psühholoog. Mõned arstid on sellised, et on nagu “omad” olemas. Näiteks hambaarst on mul oma ja hea – ilma Gaili Kaubata laseksin ma enda hambad kõik ükshaaval välja pudeneda ja toituksin edaspidi pudrudest ja püreedest, sest mujale mina minna ei tihkaks. Aga näiteks oma silmaarsti mul ei ole ja mul on selline tunne, et peaks nagu minema. Sõidutundides vahel on selline tunne, et ma olen äkki pimedaks jäänud. Aga kuhu minna, eksole?

Viimane kord käisin kuskil prillipoes, aga kui ma tahaks teada, kui palju näiteks kuskil konsultatsioon maksab, siis ma peaks ennast vist vigaseks googeldama, kui tahaks teada hindu üle Tallinna. Tahaks ju ikka võimalikult head hinda, mitte hingehinda tasuda. Vot, sellepärast ongi äge lehekülg olemas: www.medihub.ee.

Seal saan kenasti otsingusse panna, et soovin minna silmaarstile ja Tallinnas, odavaimad tulemused esimesena:

Või no paljudel pole oma hambaarsti, siis kui tunned, et peaks nagu minema, siis on mõttekas otsida konsultatsiooni, näiteks NII. Siit on näha, palju maksab konsultatsioon, eriti kui sa ei tea, kas sul on üldse auku või tahad niisama kontrolli minna. Aga kui sa nt tead, et on vaja juureravi või hamba väljatõmbamist, siis saab ka selle hinna järgi otsingusse panna.

Või näiteks eelmainitud psühholoogi vastuvõtt… Ma mäletan, kui ma ise tahtsin täiega minna, aga kuhu? Kuhu oleks aega? Mis see maksab? Täiesti võimatu tundus sellist infot leida, eriti kui juba deprekas nagunii vaevab ja ise kahtled, et noh, ei tea, kas mul ÜLDSE midagi viga on? Ja hinnad tundusid ka nii kõrged… Samas näete, Wismaris saab 25€ eest ennast tühjaks rääkida 🙂

Üldse on minu meelest tore, et kuskil saab hinna järgi otsida arste ja eksperte, sest olgem ausad, enamike jaoks on see just kõige olulisem osa arsti valikust. Mis teha, kui abi vaja, aga rahakott ei ole puuga seljas. Siis on just hea leida endale taskukohaseim variant. Lisaks saab seal otsida ka näiteks teiste jäetud hinnangu põhjal, mis on ka väga mugav.

Loodan, et kellelgile oli sellest abi ja leiate edaspidi endale kõige soodsamad variandid just Medihub’i lehelt!

*Postitus sündis koostöös Medihub’iga

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M 23. mai 2018 at 21:56

    Prillid muide kirjutabki vajadusel välja optometrist prillipoes 🙂 Silmaarst tegeleb ravimisega, optometrist on spetsialiseerunud nägemisabivahenditele. Umbes nagu günekoloog vs ämmaemand.

    • Avatar
      Vasta mnjah 24. mai 2018 at 01:51

      Prillipoodides olevaid aparaate vist väga usaldada ei saa. Mul on silmanägemine juba peaaegu 10 aastat kehv olnud. Perearst ei tahtnud tervisetõenditki lõppastme koolitusele kirjutada, sest ma lihtsalt ei näinud sealt tabelilt peaaegu midagi. Sellest ongi umbes 9 a möödas, aga optometristi juures kontrollis endiselt “kõik korras”. Kuna ise prillidest väga huvitatud pole ja autoga ei sõida, nii et teistele ohtlik pole, siis pole viitsinud sellega rohkem tegeleda ega silmaarsti juurde ÜRITADA aega saada. Järjekorrad ju mega pikad.

      • Avatar
        Vasta M 24. mai 2018 at 17:07

        Tundub et sul on juhuse tahtel olnud kehv kogemus.
        Täna peaks juba igas prillipoes olema (tipp)tasemel aparatuur mida päris kindlasti ei ole igas silmaasti kabinetis, sest silmaarst tegeleb ravimisega ja pigem vähe prillide määramisega.
        Tõsi kunagi määrasidki prille ainult silmaarstid, optomeetris on suhteliselt uus eriala ning loodudki selleks et vähendada arstide koormust ning arendada täpsust ning abi kättesaadavust kitsamas valdkonnas 🙂

  • Avatar
    Vasta Hea leht veel 23. mai 2018 at 20:29

    Mina käin alati Tartu Ülikooli Kliinikumi alluvusse kuuluvates osakondades ja lihtsalt googledan arsti nime ja tervisetrend ning vaatan, et oleks hea tagasiside. Siiamaani olen ka arstidega rahule jäänud ja maksma peab ka ainult visiiditasu 5€, v.a hambaarsti puhul.

  • Avatar
    Vasta m.a.r.t.a 23. mai 2018 at 20:14

    üliäge! ma ei teadnudki sellest teenusest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. mai 2018 at 20:19

      See on vist uus värk 🙂