Britt kirjutas mingi aeg naljaka postituse teemal, kuidas beebile ei lähe TEGELIKULT midagi tarvis peale tisside ja puukulbi, et ta õnnelik oleks ja ma võin sellega kenasti nõustuda. Aasta ja kolm kuud klammerdus Lende mu rinnale nagu keskmist sorti puuk ja üks ta lemmikmänguasju on siiani tavaline metallist pott. Samas olen ma kahe lapse saamisega avastanud, et tähtis pole mitte ainult beebi õnnelik olemine, vaid ema oma ka. Jah, pmst pole vaja lamamistooli, sest põrand sobib ju kah, aga kuna meil on siin loomad ja kaks uudishimulikku last, siis ma pigem päris maha teda pidevalt ei asetaks. Kandekotti ja -lina ka pole vaja, võib süles ka tassida ja sama lugu on ka beebikiigega. Võid ju ise ka kiigutada, kuni käed ära kukuvad, sellegipoolest ütlen ma ausalt, et ma olen mugav inimene ja tean üsna täpselt, mis mul eelmiste beebidega kasutamata jäänud on ja samas ka seda, mis on tõesti elu lihtsamaks teinud.

Mari ajal ei olnud, aga Lende ajal oli Medela Swing rinnapump elupäästja. Mul nimelt piimaprobleemi ei ole, või siis noh, on – see, et seda tuleb meeletult palju ja ma tilgun piima nagu lüpsilehm. Ma tean, et piimapaisu ajal ei ole soovitatav väga palju rinnast välja pumbata, aga jeesus on mulle halastanud vähemalt sellega, et mu beebid on alguses suured magajad olnud, mistõttu olen ma neid pidanud juba selle pärast üles ajamas käima, et mu rinnad muidu plahvatavad. See tunne ei ole üldse mõnus ja palju stressivabam on võtta oma pump ja ise ennast natukene aidata, mitte tita ümber kiibitsemas käia ja tema kõrval kogemata liiga kõvasti köhatada, et siis heisata, et jee, ta on üleval, saab süüa anda!

Olen proovinud neid manuaalseid pumpasid kah, aga olgem ausad, peale sünnitust ei viitsi mingi jamaga nusserdada ja mida kõike on võimalik teha valutult ja kiiresti, on just see, mida ma noil hetkedel teha eelistan. Ma muidugi ei tea, et ehk on kuskil ka soodsamaid ja sama mugavaid pumpasid, aga kuna selle kasutusaeg on väga pikk, siis ei murra see 160€ ka pikas perspektiivis konti. Ma andsin enda pumba muidugi ära, sest üks meist siin ei plaaninud ju nii ruttu kolmandat last saada, aga no pole lugu.

Mis mul on alles, on beebikiik. Mari ajal oli mul mingi vana ja odav nässakas, aga see ajas oma asja ära sama hästi, kui Lende aegne mitte nii odav ja nässakas kiik. Ma mäletan, et ma korraks isegi mõtlesin Lende aal osta selle Mamaroo kiige, aga see maksis siis üle 300 euri ja lõpuks ma ikka ei raatsinud. Samas oli mul ka meie 100 eurine abimees iga päev kasutuses, läks siit edasi Triinule, siis edasi Renale ja lõpuks tuli tagasi minu koju sellel hetkel, kui ma sain teada, et ma olen jälle rase. Seega seda vajalikku asja soetama ei pea. Ma isegi olen oma kiigeülistusest kunagi postituse ka teinud, näete SIIN.

Kiigepostitusega ühes leidsin ma ka kaks aastat tagasi kirjutatud postituse, kus ma Lendet oodates nimetasin, mida ma arvan, et mul beebiga vaja läheks. Ütleme nii, et mõni asi osutus vajalikuks küll, aga enamus on selline, ah, neeeeh. No näiteks selle toidupüreestaja/aurutaja ostsin, kasutasin 2x ja andsin sõbrannale. Swaddler oli, aga sellega ei saa last üldse nii tihkeks burritoks kui vaja ja ei kasutanud ka vist rohkem kui korra. Videopildiga monitor jäi kõvasti alla mu Brittoni monitorile, mida me kasutame siiani ja seega on ka alles.

Ahjaa, okei, kandekott on mul ka muidugi olemas, sedapuhku küll Tula FTG versioon, mida saab kasutada ala 1k vanuse beebiga. Väiksemale on mul olemas tavaline trikoolina, mille üks tore lugeja mulle andis. Tahaksin küll õppida “linatama”, aga siiani olen leidnud, et kandekott on ikka üle kõige ja palju mugavam. Aga eks näis, ehk ma õpin! Igatahes soovitan ma kandelina või kandekotti ausalt kõikidele lapsevanematele. Kui linatamine tundub keeruline, siis valige kott. Aga KINDLASTI mitte BabiBjorni kandekott – see on kallis ja totaalselt ebaergonoomiline, kuigi pakend väidab vastupidist. Ma just sattusin kellegi postitust lugema, kuidas ta kirjutas, et ta uhkelt kannab BB kotti, kuigi teab, et see pole hea, aga tal on pohhui, sest poes müüakse ja sitta seal ikka ei ole.

Jeaaaa… ühesõnaga – paljudele on see lapsekandmine võõras maa ja ega ma ise ka ekspert ei ole, aga keda see rohkem huvitab, siis FBis on lapsekandmise grupp ja sealt saab palju nõu ja abi seoses selle teemaga. Lisaks saab sealt soetada ka soodsamalt kotte ja linu – kandjad on veits segased ja kui sa sinna maailma sukeldud, siis võid pidevalt vaheldust tahta, seega ei tasugi kohe uut osta, vaadake sinna gruppi. Kindlasti saate parema hinnaga hea lina või koti, kui suvalise BB koti, mis lapsele hea ei ole. Ps! Kui kohe osta ei taha, siis seal osad tegelevad laenutusega ka, nii et see on ka variant, mida soovitan proovida.

Ma korrutan endale, et mul pole vaja seda Kokadi värki osta, aga no vaadake kui ilus! Saadaval nii WrapTaina (ehk siis nagu…pool kott, pool lina vaheline asi) kui ka lihtsat kandekotina. 

Issand, kuidas mul sai Nomi tool meelest minna? See on lihtsalt parim asi maailmas, kui sul on väike laps, päris ausalt kohe. Eriti kui sul on kodus loomad, teised lapsed, kes võivad tahta beebit näppida ja noh, kui sul on plaanis kunagi last söötma hakata :D Kasutusaeg on umbes seitse aastat ja kuigi mul on neid lausa kaks tükki, siis see ei ole kahjuks üks nendest asjadest, mida ma saaksin “edasi pärandada”, sest nii Mari kui Lende kasutavad oma Nomi tooli tänase päevani.

Ma siin väga pikalt ei arvusta, olen seda juba SIIN teinud, aga vannun käsi südamel, et see on tõesti mõnus – hea kõrge, ei saa loomad lakkuma tulla ja teised lapsed silmadesse näppe torgata. Hiljem on hea beebi sellega näiteks kööki tõsta, et ta näeks, kuidas sa toimetad. Ja kui laps juba suurem, saab sellest talle söögitool. Tõesti hea asi. Ainukene miinus on see, et mul on juba laua taga kaks Nomi tooli ja ma ei tea, kuhu ma selle kolmanda mahutan, nii et see sinna sobiks. Peaks vist ümmarguse söögilaua ostma :D

Olnud on mul igasuguseid imevidinaid ja ma võin kohe öelda, et vaja ei lähe mul ei võrevoodit ega vooditaskut, sest seal nagunii M magama ei hakka. Mis ta ikka mul kodus ruumi võtab. Veel meenub mulle kasututest asjadest Najelli sleep carrier, mis mulle alguses päris kasulik tundus, aga hiljem lihtsalt ees vedeles. Et last magama kiigutada ei ole eriti mugav teda miljoni traksiga enda külge klammerada, vaid panna ta kõhukotti, kandelinasse või beebikiike. Et ta diivanilt maha ei kukuks, oli mul olemas beebipesa. Maas mängumatina kasutada oli seda ka lõpuks nadi, sest  – loomad! See on ju seest lumivalge, mida ta üsna kiiresti muidugi enam ei olnud.

Mis veel vaja ei olnud… Aaa ma ostsin ju selle hingamismonitori, mida ma kasutasin tegelikult mega vähe aega. Ala esimene nädal sain sellest südamerahu, siis sain närvipinge, sest iga kord kui sa võtad lapse voodist välja ja unustad masina kinni panna, siis hakkab see karjuma. Seega ma uuesti seda ostma ei hakkaks, mitte et ma peakski, sest see sama monitor vedeleb mul praegu üleval titeasjade hulgas, aga no kasutama ei hakka. Vb mingi esmase ema elu teeks lihtsamaks, ei tea.

Vot jah, sellised mõtted siia laupäevahommikusse. Küll on ikka hea kodus olla, Kardo tehtud kohvi juua ja oma diivanil külitada. Mitte, et seda rõõmu kauaks oleks, sest ma pean juba poole tunni pärast ühte nunnut beebikest pildistama minema, aga kodu on ikka da best. Ja beebid on da best.

Mis beebiasi teil asendamatu oli? Ja kas oli midagi sellist ka, mida ostsite ja siis jäi seisma?

Jaga: