Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

tõstku käsi, kellel on uusi prille vaja?* LOOS LÄBI

13. juuni 2018

Räägime nüüd korra veel silmanägemisest. Nimelt ma siin natsa aega tagasi loosisin teile välja tasuta silmaopi, aga nagu ma selles postituses ka ütlesin, ei jäänud mu silmanägemine ideaalseks. Paar aastat tagasi kirjutati mulle välja -0.25 miinusega prillid ja alguses tundus, et nendest on palju abi, aga nüüd autokoolis käies olen ma korduvalt tundnud, et näen halvasti. St. ma ei osanud seda õigesti seletada, et nagu NÄGIN, aga kuidas uduselt ja pahasti. Seega eeldasin, et mu silmanägemine on drastiliselt langenud miinus sajale ja mul on uusi prille vaja. Lubasin endale sada aastat, et kohe-kohe lähen kuskile kontrolli, aga nagu ikka, libises aeg käest ja ei jõudnud ma kuskile kontrolli enne, kui Pere Optika mulle kirjutas ja pakkus välja, et neil on uus Vogue kampaania ja ehk ma tahaks ka uusi prille saada. Lisaks pakkusid nad ka silmakontrolli ja mina olin kohe nõus, sest noh, ma tahtsin ju kellegi käest lõpuks need uudised kätte saada, et mul on miinus sada või nii.

Vogue prillidega on mul muuseas pikk ajalugu. Nimelt mul on prillid juba lapsest saadik olnud, kui ma ei eksi, siis esimest klassist saadik. Alguses olid mul muidugi metallist ja ovaalsed, mis toona koledaks loeti, aga nüüd on nad uuesti moodi tagasi tulnud, vot sulle lopsu. Igatahes kui ma olin juba selline 14-aastane, sain ma endale esimesed ÄGEDAD prillid ja need olid justnimelt Vogue prillikesed. Oh jumal, küll ma olin uhke. Ikkagi ju VOGUE! Uskumatu, aga ma leidsin isegi paar pilti.

Nagu näha, siis ma armastasin oma prille nii väga, et ma lasin isegi sõbral endast profiilis pilti teha, et prillifirma nimi ikka näha oleks. Ei mina tegelikult teadnud, kas see on mingi popp või moes firma, aga see oli see aeg, kus iga asi, mis ÜLDSE mingi firma oli, oli äge. Ja ega mul neid firmakaid kuigi palju olnudki. Kui üldse. Seega tuli täiel rinnal uhkustada. Väike duckface kuulus asja juurde. Olgem ausad, head prillid maksid palju ja lisaks on mul alati ka suur miinus olnud, krooni ajal MITU TUHAT KROONI prillide eest välja käia ei olnud just väike summa.

Eks mul vahepeal ole igasuguseid prille olnud, aga nüüd, tänu sellele kampaaniale jõudsin ma ringiga Vogue prillideni tagasi ja kuigi ma need alles täna ära tellisin ja pole neid veel kättegi saanud, olen ma juba oma valikuga rahul ja ei jõua  ära oodata, millal ma neid kandma hakata saaks.

Nagu te võite aru saada, siis kuna ma täna raame valisin, tehti mulle ka see silmakontroll ära. Ja olen mina elus silmakontrollides käinud küll ja veel, aga sellist kontrolli ma enne saanud ei olnud. Okei, sinna masinasse, kus see majakas või õhupall sees on, sinna ma olen ennegi vaadanud. Ja neid naljakaid prille, kus ees saab klaase vahetada, olen ma ennegi kandnud, ise samal ajal tabelilt tähti arvates. Aga täna sain ma esimest korda teada, et mis värk sellega on, et prillid on nagu õige “kraadiga”, aga ikka on midagi nagu valesti. Ühesõnaga – mul on mingisugune asi nagu silinder, mis maakeeli pidi tähendama seda, et silm on natukene lopergune. Et kui ma pingutan, siis ma näen küll, aga tähtede all on nagu must vari ja tähed on kuidagi valesti venitatud. Kui silinder paika sai, kadusid ka imelikud varjud ja “venitused” mis mul praeguste prillidega oli. Miinus sada ei olnudki, hoopis -0.75. Või keerulisemalt seletades miinus oli 0.25 aga silindrit otsa oli -0,5 mis andis mulle selle puudujääva teravuse.

Minu jaoks siiamaani uskumatu, et ma olen vähemalt 10x elus kontrollis käinud ja pooli harjutustest ja “testidest” ei olnud mulle enne tehtudki. Nagu… kuidas? Ja nüüd te võite öelda, et noh, koostöö värk, küllap selle pärast tehti, aga ma olen enne ka teinud prillipoega koostööd ja no ikka ei tehtud siis ka. Birgit (kes mulle kontrolli tegi) vandus aga, et tema teeb kõigile säärast kontrolli, nii et teile teadmiseks, üks põhjalik silmakontroll oleneb esiteks sinu kaebustest (nt on olemas eraldi masin, millega kontrollida silmade kuivust), kui ka tegija pädevusest vast kah.

vaadake, see on mu silmamuna!

See on nagu see stockphoto, kus keegi salatit sööb ja naerab 😀

Ilma prillideta tundus mulle, et 9-12 ja 3-6 on tugevad ühtlased jooned ja teised katkendlikud, silindrid paigas – kõik ühesugused! Maagia! 😀

Näete, mu uued prillid! Naliiii…

Kõige laiem valik Vogue raame on just Solarise poes ja sealt mina oma uued sinised prillid leidsingi, Kuna ma tegelikult NÄEN okeilt ka ilma prillideta, siis saan ma ka käia üldse mitte prille kandes ja kui tahan, siis enda eelmiste mustade raamidega prillidega ka, seega mõtlesin sedapuhku minna julgema valiku poole ja võtsin hoopis sinised prillid. Ma ei tea, kas asi oli selles, et kõik töötajad kiitsid takka, et “tõesti sobivad”, või see, et mul oli sinine kleit seljas, aga tõesti tundus, et sobivad päris hästi ja no vaheldust on ka ellu vaja inimesele.

Praegu olla moes metallist raamid, nagu vanal hääl ajal.

Mustad meeldisid, aga need on kuidagi nii tavalised…

Olin valiku teinud, et sinised, aga… kummad?

Valik oli megasuur ja seal oli nii hipsterlikumaid, suuremaid, väikseimaid, värvilisemaid, klassikalisemaid ja üldse… kuusnurkseid prille ka, kui ainult tahad. Seega leiab vast iga inimene endale sobivad raamid. Mina valisin lõpuks need:

Kõik Pere Optikas tehtud pildid on by: Siiri Kumari

Kampaania ise on tõesti väga hea, sest prillid saabki kätte 99€ eest. Ehk siis raamid+laoklaasid+kontroll KÕIK kokku 99€. Ma muidugi kohe uurisin, et mis need laoklaasid on ja kas on nii, et kõik ikka 99€ eest lubatud kampaania saavad, või on see tüüpiline variant, et lähed kohale ja selgub, et oioi, SINU klaasid küll laoklaasid ei ole ja sinu omad maksavad 90 miljonit eurot, aga mulle kinnitati, et enamik inimesed -6 kuni +6 mahuvad kenasti sinna vahemikku ja ei pea muretsema, et kampaania talle ei kehtiks.

Minu raamid maksid 145€ pluss sinna juurde veel klaasid ja kontroll, oleks see kupatus mulle ilma kampaaniata maksma läinud 223€. Kampaaniaga oleksin ma säästnud üle 50% sellest hinnast ja maksnud ainult 99€. Ja no kui aus olla, siis nad üldse kinkisid mulle need prillid, seega ei pidanud ma üldse midagi maksma.

Mina sain täna oma prillid kätte ka – mõelda vaid, eile õhtul käisin ja täna juba käes! Siinkohal tuli küll mängu see, et Birgit oma vabast ajast mulle need täna hommikul valmis teha viitsis, aga ta kinnitas, et muidu läheb sääraste prillide valmistamiseks umbes kolm päeva, seegi pole ju eriti kaua. Panin siis prillid ette ja…Ma ei suuda seda tunnet sõnadesse panna. Nagu ma NÄGIN enne ka, aga midagi oli ikka valesti ja nüüd see “midagi” on kadunud. Kõik on selge, ei ole udune, ei ole midagi imelikku. Lihtsalt ideaaalne! Ma olen oma prillide üle no nii õnnelik, et võiks lausa appi karjuma hakata. Kuna aga appi karjuda on imelik, siis ma lihtsalt olen vait ja naudin seda, et maailm on 100% selge ja HD’s.

Üritasin seda duckface’i pilti järgi teha, aga peegelkaameraga selfi tegemine on suht võimatu. Peaaegu!

Mulle meeldib!

Ja kuigi mulle raha meeldib, siis sedapuhku ma mõtlesin, et ma neilt reklaami eest raha ei küsigi, vaid tasu asemel pakkusin välja neile võimaluse ka hoopis mõnele mu lugejale uued prillid kinkida. Mul on sellest silmaopi loosist saadik süda sees painanud, sest niiii-iiii paljudel oli rääkida lugu halvast silmanägemisest ja kuna ma olen ise ka ju terve elu sellega rinda pidanud pistma, siis ma tean küll, mis tunne on, kui ei näe üldse ja peadki kogu aeg läätsesid või prille kandma. Ja kui juba pead kogu aeg prille kandma, siis tahaks ju, et nad ilusad oleks, aga alati ei ole see kahjuks igale rahakotile võimalik väljaminek ja sellest on hirmus kahju. Seda teab Pere Optika ise ka, sest alates eelmisest aastast annetavad nad iga ostu pealt väikse summa heategevuslikku fondi “silmad on südame aken”, mille kaudu saavad prille lasterikkad pered.

Seega – kellel on plaanis olnud endale (uued) prillid soetada, siis tõesti soovitan kasutada Pere Optika 99€ pakkumist, sest niimoodi saate te ise väga hea hinnaga diili (mida kallimad raamid valite, seda rohkem säästate ka) ja lisaks saate kaudselt ka heategevusse panustada, sest ka sellest ostust läheb jällegi piskuke heategevusfondi, kus kõik need piskud kokku muudkui lastele uusi prille anda saavad. Mul on vist lapsepõlvest saadik jäänud pähe see stamp, et prillid on VÄGA-VÄGA kallid ja seetõttu ma olen praegu päris üllatunud, et 99€ eest on võimalik kogu kupatus saada, siiralt kohe soovitan võimalust kasutada. Mitte, et see 99€ nüüd nii vähe raha oleks, aga no prillid on ka asi, mida läheb enamikel igapäevaselt vaja ja kestavad nad ka ikka omajagu aastaid. Teen siin väikse arvutuse, et kui arvestada, et aastas on 356 päeva ja no kolm aastat ikka prille kannad (kui mitte kauem) siis teeb see päevaseks kandmishinnaks 10 senti, kui sa selle 99€ diili kinni nabid. Ah, eks need, kes ise prillikandjad on, teavad ise ka väga hästi, kui oluline on see, et prillid oleks mugavad, ilusad ja aitaksid näha.

Kui sa tahad aga õnne proovida loosis, siis ole aga lahke – selle jaoks on sul kõigepealt vaja klikkida LIKE Pere Optika Facebooki lehel, SEE ASUB SIIN ja seejärel jätma mulle kommentaari, miks just sina need prillid võitma peaksid. Juba esmaspäeval loosin välja kaks õnnelikku, kes endale tasuta kampaaniaprillid saavad! 

Ps! Kui endal pole prille üldse tarvis, siis võid loosis osaleda ka näiteks nii, et võidu korral annetad oma prillipaari otse “silmad on südame aken” fondi!

Ps2! Kui sa pole kindel, et kas sul on prille vaja, aga kahtlustad, et võiksid paremini näha, siis astudes sisse ükskõik millisesse Pere Optikasse ja öeldes salasõnaks “mallukas” saate silmakontrolli täitsa tasuta! Neile, kes prillid ostavad on see muidugi nagunii tasuta selle kampaaniaga, aga niisama maksab see 20€, mille siis minu lugejad saavad seda siis selle salasõnaga kuu lõpuni tasuta!

*Postitus sündis koostöös Pere Optikaga

Loe ka neid postitusi!

708 kommentaari

Jäta kommentaar