Kingiloos SPORDIJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

Garmini aktiivsusmonitorid + loos*

19. juuni 2018

Mina ise olen aktiivsusmonitore aeg-ajalt kasutanud, mul on neid vist kolm tükki olnud ja iga kord olen ma kandmise pooleli jätnud, sest olen dušši all ära võtnud ja pärast uuesti käele panna unustanud (jaa, ma tean, et nendega võib ka pesus käia, aga ma miskipärast ei julge!). Lugesin Briti blogist, et tema eesmärk on teha päevas 15 000 sammu (või oli see 10 000?) ja mul tekkis ka kohe soov, et krt peaks ka ikka enda kella ruttu tagasi käe peale panema. Nimelt saatis Garmin nii mulle kui Marile oma kellad – Kardo jäi pihku nutma, sest mul ju tegelikult üks juba on, tal pole ühtegi. Selline see elu on! Ps! Võite soovitada mulle meeste aktiivsusmonitore, sest Kardol tuleb ju kohe sünna! 

Minu kell on siis GarminVivofit 4 (LINK) ja kuigi see on pmst poole odavam kui mu Fitbit, ei näe ma neil erilist erinevust. Seega kui on mõni lugeja, kes pole hull trennihunt, aga tahaks oma sammudel silma peal hoida ja teada saada, palju ta liigub, siis igati tasukohane ja minu meelest ka kena lahendus. Kell maksab ise 79.99€ ja mina julgen soovitada küll. Sellise raha eest kella küll ja veel, lisaks loeb ta ilusasti samme. Isegi kui ma rattaga tööle sõitsin, sai ta aru, et ma ikka vehin liigutada ja ei jätnud mulle selle päeva sammudearvuks nulliringi, nagu ma olen kuulnud, et mõned monitorid teevad.

Mari sai ka endale kella ja ma ütlen ausalt, see laps oli nii-iii õnnelik. Tal pole kunagi enne kella olnud ja ega ta ausalt öeldes kella ei tunne, kuigi nii palju saab hakkama, et kui ma küsin, mis kell on, siis ütleb mulle näiteks “seitseteist viis üheksa” aga ma pole kindel, mis ta ise sellest numbrijadast aru saab. Igatahes oli tal väga uhke tunne endale kell saada ja VEEL uhkemaks tegi selle muidugi asjaolu, et Lendel kella ei ole. Meil siin on see iga, kus KÕIK on Mari oma, viimse kui asjani… Väga tüütu faas, võin ma teile öelda 😀

Esiteks hakkas Mari rõõm juba enne kella kätte saamist, sest neid on igasuguseid erinevaid värve, hinnaks 89.99€ (LINK). Mari valis endale Minni kella ja jäi ootele ja nagu öeldud, kui pakk käes, oli rõõmu küll ja veel. Minul muuseas ka,sest ma olin just kellegi blogipostitust lugenud, kus ta tegi testi, et pani oma lapsele sammulugeja käele, et näha, mitu sammu laps päevas teeb. Mind huvitas tõesti, et kui palju Mari ringi jookseb, sest minu meelest ei püsi ta kunagi paigal. Esimesel päeval panime kella käele kell 16.00 ja õhtuks oli samme 18 000. Minul…. issand, ma ei taha öelda, aga okei, kui ma juba siin aus olen, siis tuli kokku 2000. Mari silkas POOLE PÄEVAGA minust 16 000 sammu rohkem. Mõni ime, et lapsed harva paksud on, need ei kõnni ju kunagi, ikka on vaja joosta või hüpata-karata. Kui ma pooltki nii palju liiguks kui Mari, võiksin ma juba eriti sale tükk olla 😀

Tegelikult on see kell just ERITI hea, kui lapsel mingil põhjusel laiskuseuss suurem on ja ta ei viitsi eriti liigutada. Seda seetõttu, et kella sisse on ehitatud vahvaid asju, mis motiveerivad last rohkem liikuma. Kõigepealt tuleb telefoni tõmmata Vivofit jr äpp, see kellaga ära ühendada ja kui laps seda kogu aeg kenasti käel kannaks (mida Mari iga päev teha ei viitsi, vaid väidab, et “kell läks tuttu”), saaks vanem monitoorida nii lapse liikumissagedust, unekvaliteeti ja -tunde, ning lisaks teha lapsele virtuaalseid eesmärke. Näiteks saan ma panna, et iga 500 sammu pealt saab laps virtuaalse mündi ja saab lapsega kokku leppida, et kui sul on 100 münti täis, siis ostame sulle mingi väikse üllatuse. Muidugi võib ka teha näiteks nii, et kingid lapsele jõuluks kella ja ütled, et kui kevadeks on 1000 münti, siis saad suveks uue ratta valida või midagi. Eks see oleneb lapse vanusest, Mari ei jõuaks nii kaua oodata ja sellised lühemaajalised väljakutsed on talle põnevad.

Lastele meeldib tegelikult mängida ja võistelda, seega on see tõesti hea lahendus, kui on probleeme lapse liikuma saamisega. Iga 60 minutilise aktiivsuse saavutades saab telefonis äpis mingit mängu ka natukene mängida, et noh, kui mõnda motiveerib näiteks telefoniga mängimine preemiana. Mari küll motiveerib 🙂

Lahe lisa on see, et saab ka omavahel võistelda. Kui on nt kaks last peres, siis saab neile omavahel väljakutseid esitada, või ema-lapse vahel ka. Mind võidab Mari iga kell, ma ei hakka isegi siin keerutama või miskit 😀

Ühesõnaga on aktiivsusmonitori omamine hea võimalus rohkem liikuma motiveerida. Vahet pole, kas siis ennast või enda last, liikumine on kõigile ühtmoodi kasulik. Selle pärast panen ma täna Instas käima ka loosimängu, kus võib endale võita lausa kaks korda uhkema monitori, kui mul on! Nimelt Garmin Vivospordi hinnaga 199.99€ (LINK). Kas pole mitte äge? Et loosis osaleda, siis peab sul olema Insta konto, hakkama followima @garmineesti.ee kontot ja otsima minu instast loosipildi (@mallukaz) ja sinn alla tagima kellegi, kellel ka kindlasti monitori vaja oleks ja kellel loosis osaleda soovitaksid.

*Postitus sündis koostöös Garminiga*

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta E 23. juuni 2018 at 09:34

  https://www.reset.ee/ee/fitbit-aktiivsusmonitorid
  Kas selle kella kohta oskad miskit öelda? Ega ei ole nt liiga tundlik, et iga käeliigutuse puhul sammu teeb? Kuna olen juuksur siis tahaks just sellist kella mis ikka sammu peale loeb sammu, mitte käeliigutuse ? ja kas sellel kellal nt ka see funktsioon, et saab teloga ühendada ja tuleb teade kui keegi helistab/sõnumi saadab? Nii ilus kell aga no ei tea kas on oma hinda väärt ka ?

 • Avatar
  Vasta Merje 20. juuni 2018 at 17:52

  Kinkisime jõuludeks (ok jõuluvana tõi :D) oma 9a ka garmini monitori. Ma algul kartsin, et lapsel läheb vaimustus kiirelt üle, sest tavalist käekella, mis talle kooli alguse puhul ostetud sai, ta paari nädala pärast enam ei kandnud. Laps on siiani monitorist vaimustuses, muudkui vaatab oma samme ja hinnete eest, toa koristamise, ema abistamise, hammaste pesu, raamatu lugemise eest saab punkte. Punktide lunastamine on meil väljaskäikudega, a la lähme kinno, välja sööma, teatrisse, uisuväljakule jne. Mitte et me muidu neid asju poleks teinud, aga raha nagu ka anda ei tahtnud selliste iseenesest mõistetavate asjade pärast. Täna sattusime poodi, kus neid Garmini monitore müüakse ja nooremal (8a) oli veel jäänud oma sünnipäevaraha sirgu lüüa. Kohe tahtis endale ka ja ostis siis. Nüüd ongi hea neil omavahel ka “võistelda”.

 • Avatar
  Vasta Kätu 19. juuni 2018 at 20:52

  Issand kui äge ? olen ammu soovinud aktiivsusmonitori osta, aga sinna see ost on jäänud. Tõmbasin mingi äpi alla sammulugeja,aga unustan selle peale panna kui kõndima nt lähen. Ja ei teadnudki,et lastele on ka selliseid ägedaid olemas….nii,et loodan võidule ?

 • Avatar
  Vasta Kris 19. juuni 2018 at 20:05

  Milline mudel loeb samme ka siis, kui kaks kätt vankrisangal on? Mu oma nt ei loe siis samme, kui vankrit lükkan :(. Tahaks uut.

  • Avatar
   Vasta Kadi kirsch 20. juuni 2018 at 07:07

   Ei ole küll päris teemasse vastus, aga Apple watch loeb samme ka siis kui kaks kätt vankril on? Ise ka uurisin ennem ikka päris palju, sest olin ka kuulnud et paljud aktiivsusmonitorid/ kellad ei Loe samme nii täpselt! Aga seda julgen küll soovitada?

 • Avatar
  Vasta Kaisa 19. juuni 2018 at 17:13

  Elukaaslane kinkis mulle sõbrapäevaks Vivofit 3, talle kinkisin mingi vanemat tüüpi Garmini. Põhimõtteliselt teevad mõlemad sama tööd- meil ongi erinevus ainult värvis ja väljaandmisaasta.
  Loosis osaleks ka, aga kuna see insta kohe üldse, üldse, ÜLDSE ei tõmba, siis ei tee ma kontot ja loodan, et õemees saab mu väikestest vihjetest aru ja kingib õele kah kaadervärgi 🙂

 • Avatar
  Vasta Mrs 19. juuni 2018 at 16:34

  Meil olemas Vivofit 3 (rahul, kui see välja arvata, et ekraan pole väga kriimukindel) ja lapsel Vivofit Junior. Vot selle viimasega ei ole üldse rahul. Tal on see oktoobri lõpust (2017) ja no näeb nii kalts välja, et nutt tuleb peale. Minu meelest ikka üsna kallis asi. Garmini klienditeeninduse vastus oli, et neil ei ole rohkem kaebusi olnud ja seega pole tüüpviga. Monitoril on ekraani servast plastmassi-tükid ära tulnud ja ekraanil ka suht palju kriime. Laps on mul aktiivne ja rahmeldis, aga no sellele peaks selline asi ikka vastu pidama.

  Rihmalt on pilt üsna maha kulunud. Selle lubas Garmin küll välja vahetada, aga kuna ma nende peale vihastasin, siis ei viitsinud sellega ka sebida.

  Mängu ei mängi laps enam ammu – huvi on raugenud. Alguses küsis iga päev mängida, siis ülepäeviti ja nüüd pole mitu nädalat enam üldse huvitunud, palju tal punkte on jne.

  Lisaks oli kellal tarkvaraviga (see vist nüüd parandatud) – panin talle hambapesu-meeldetuletuse, aga see hakkas hoopis mingil suval ajal helisema, kui laps koolis klassis istus. Lõpuks tegi õpetaja juba märkuse, et jätku kell koju. Guugeldades leidsin, et asi polnud selles, et ma oleks midagi valesti seadistanud vaid oligi mingi bug.

  Igatahes – Vivofit Juniori küll kellelegi soovitada ei taha. Kui just pole midagi oma rahaga peale hakata (või niisama ei saa/võid vmt).

  • Avatar
   Vasta Annika 19. juuni 2018 at 20:55

   Mari oma on vivofit jr 2. Ma loodan et sellel jr 1 vigu pole. Ostsime oma 6 aastasele kingiks. Talle nii väga meeldib olla nagu emme. Mul endal fitbit versa

 • Avatar
  Vasta Pisi 19. juuni 2018 at 15:49

  Meil eelmine aasta sai vanim laps selle vivotait juniori kingiks. Sai ka siis pandud ülesandeid, et mille eest, siis neid sente kogub ja kui saab 100 senti kokku, siis meie anime talle 5 eurot. Alguses oli tore. Laps sai kiirelt 900 senti kokku. Oui aga hakkasime ülesandeid vahetama. Miks anda 2-3 senti nt hambapesu eest, kui laps juba nii suur, et peaks ise teadma, et hambaid Peab pesema. Nüüd siis laps nii suur, et ei olnud enam koolitööde ülesandeid ja raamatu lugemist. Nüüd siis koristamise eri liigid (tolmuimejaga imemine, nõudepesumasina tühjendamine, laste toa koristamine jne). Nüüd ta ei ole pikalt saanud mingeid sente, kuna ta ei tee neid asju, mille eest sente saab. Ei taha seda enam kasutadagi.