TESTIN JA ARVUSTAN

nett ja reisimine*

19. juuni 2018

Iga jumala kord, kui ma olen kuskil reisil käinud, on mul mingi netijama olnud. Enamik hotelle lubab, et neil on WIFI võimalus, aga tegelikult olen olnud hotellides kus WIFI on näiteks ainult hotelli vasema külje kolmandal korrusel, sinu hotellitoa ukse TAGA (et pead koridoris istuma) või üldse fuajees. Lisaks on nad alati nadid olnud, olgu tasuta või tasulised. Sedapuhku Maltal oli esimest korda nii, et hotellis oli NORMAALNE nett, et sai rahus isegi netist sarju vaadata ja töötas 99% ajast. Ja kuna ma pidin oma telefoni netti ainult hotelliväliselt kasutama, siis see ei saanudki mul reisi ajal otsa, uskumatu!

Ma mäletan, et kui me Korful käisime eelmine aasta, siis ma tellisin keskmiselt 2x päevas endale netti juurde ja telefoniarve oli pärast mingi eee… 150€? LISAKS ostsin ma kohapealt hotelli wifi, aga see töötas ainult siis, kui ma kükitasingi oma hotellitoa ukse taga nagu väike orb. Tol ajal oli mul veel üldse Elisa, nagu te ehk mäletate, siis ma vahetasin selle Tele2 vastu alles nüüd välja.

Mul oli enne Tele2 kõige soodsam pakett, aga sellega jäi mul isegi kodumaal netti puudu. Seega läksin enne reisi nende jutule, et mul oleks midagi võimsamat vaja – küsi ja sa saad. Vaid 7€ maksan iga kuu rohkem, mille sees on kodumaal netti piiramatult ja Euroopa Liidus 7GB eest. Nagu te ehk aru saaud olete, siis mul pole õrna aimugi, mis see GB on, aga nädal aega igapäevaselt netti kasutada sai nii, et otsa ei saanud. Isegi üheks terveks ööks unustasin kogemata neti sisse ja IKKA ei saanud otsa, nii et selliseks nädalakeseks täitsa okei. Muidugi kui hotellis poleks netti olnud, siis oleks väheks jäänud, aga kuna oli, siis sain ideaalselt hakkama.

Ainuke nadi asi on see, et uus reis (issand, me läheme Kerliga juba täpselt nädala pärast Santorinile!) on sama kuu sees, mil eelmine reis. Seega ma olen üsna kindel, et mul on see 7 GB suht otsakorral. Õnneks ma sedapuhku ei pea paketivahetusega tegelema, sest netti saab jooksvalt juurde ka tellida – kui hakkab otsa saama, tuleb SMS juhistega, kuidas seda juurde saada. Loodame siis, et meie hotellis on hea nett ja ma ei pea väga palju seda juurde tellima, kuigi midagi raudselt pean, sest kui mitte rohkem, siis pool sai ikka Maltal juba kulutatud.

Kuidas teil reisidel netiga on? Selles suhtes, et ma ju tahan blogida ja pilte üles laadida jne, et mul kulub seda enivei rohkem, kui instasse paari pildi lisamine, aga kui oled suurem asi reisija (mõni käib ju töö asjus korduvalt mööda EL’i ringi) siis see pakett tundub päris asjalik 🙂

Kui teie välismaal käite, kuidas netti kasutate?

*Postitus sündis koostöös Tele2’ga

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marika 25. juuni 2018 at 11:47

    Elan Prantsusmaal ja ma pole siiani kohalikku sim’i viitsinud osta. Mul Telia. Max välismaal kasutamiseks on 7GB ja piisab taiesti. Ytleme nii et ma ei viitsi isegi oma mobla yhendada WiFi võrku. Teen koik oma telefoniga- meilid, uudised, tööasjad, FB, Insta, aga väldin muidugi videosid. Ja saan suurepäraselt 7 gigaga kuus hakkama 🙂 Ja ma kasutan netti hommikust õhtuni.

  • Avatar
    Vasta Alla 23. juuni 2018 at 03:12

    Mul Tele2 pakett, kus siis 5GB netti üle Euroopa ja Põhjamaades. Kasutangi seda, kui reisil WiFi ei tööta mingil põhjusel. Aga kui üldse netti poleks – ei hakkaks nutma ?
    Kasutan üsna vähe, ainult meili loen ja ehk uudiseid ka.

  • Avatar
    Vasta Kadi 22. juuni 2018 at 12:04

    Reis ongi nagu võõrutus netist?. Mulle nii meeldib,et veedamegi perega rohkem kvaliteet aega ja keegi netis ei passi

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2018 at 12:06

      mida te õhtul teete kui lapsed magavad??? 😀

      • Avatar
        Vasta Kadi 22. juuni 2018 at 18:15

        Magame☺

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. juuni 2018 at 18:38

          No ma ei viitsi kell 9 magama minna 😀 aga teie muidugi võite

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. juuni 2018 at 19:04

    Telefoni seadete alt kui võtta ühendused, edasi andmekasutus on näha kui palju mobiilset andmesidet on ära kasutatud.

  • Avatar
    Vasta Tk 19. juuni 2018 at 22:09

    Käin reisil puhkamas, mitte netis surfamas 🙂 Lähedastega chattimiseks piisab tavalisest paketist, pole kunagi juurde ostnud.

    Tuttavate kaudu tean, et tasub osta mingi kohalik a la kõnekaart, millega nett odavam kui ise juurde osta.

  • Avatar
    Vasta Hels 19. juuni 2018 at 20:19

    Ma ei kujuta ette mida sa seal reisil tegema peaksid, et 7GB või isegi poolt sellest nädalaga ära kasutada. Mul on 1GB ja ma ei kasuta seda kuu ajagagi ära, kuigi mul pm 24/7 nett sees.
    ( Hommikul kell 7 lahkun kodust ja õhtul ca samal ajal jõuan tagasi ja kogu aja vältel on nett sees.) Ma usun et kui ma näiteks hullult youtube videoid vaataks, siis kuu jooksul vast ikka tiksuks paar GB-i ära, voibolla isegi see 7, aga paari nädalaga küll seda kulutada ei jaksaks. Sul muidugi kasutus teine, kvaliteetsete piltide üleslaadimine võib omajagu võtta vast küll. A kui sul android on, siis seaded (hammasrattake)-> andmekasutus ja näed ära palju tegelikult umbes kulunud on.

  • Avatar
    Vasta Kris 19. juuni 2018 at 19:56

    Ma nüüd loodan ikka Tele2 peale jah, et nende netiga saaks läbi reisil. Enne olen samuti nagu sinagi ostnud hotellis wifi parooli või siis tellinud juurde, mis on räigelt kallis. Ja kuskil päeval kohvikus ei viitsigi tasuta wifi pärast konutada.

  • Avatar
    Vasta Hele Riik 19. juuni 2018 at 14:56

    Viimane kord madeiral sai kohalik netikaart ostetud, 10 või 15 € maksis ja hullult mahtu, jagasime omavatel veel ja jäi ikka palju üle ka

  • Avatar
    Vasta Marit Uusväli 19. juuni 2018 at 13:57

    Mul on reisil netivaba ja tv vaba ja raadio vaba elu

  • Avatar
    Vasta S 19. juuni 2018 at 12:55

    Minul ka Tele2, aga mingi selline pakett, et kõik smsid, kõned ja nett kasutatavad ilma lisatasudeta ka kogu EL. Ja kuutasu on ka ainult 10 euri, kui 2 aastat lepingukohustust täis saab, siis äkki hakkan 18 vms maksma.
    Aga megaaaaa mugav on nii, kui kaks aastat tagasi reisil käisime, siis ei olnud veel meil elukaaslasega selliseid pakette + mu telefon varastati ära, niiet meil oli pmst terve reis kahepeale ainult 1 telefon ja mannetu hotelli wifi. See aasta oli lausa lust, kaks telefoni ja minu tore pakett, sai julgelt bussiaegu googeldada ja mapsi kasutada jne, mitte ei pidanud kogu päeva hotelli wifiga ära planeerima 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 19. juuni 2018 at 11:47

    Egiptis näiteks ostsime kohaliku kõnekaardi. 2nädala jooksul ei saanud nett otsa 🙂

  • Avatar
    Vasta Raili 19. juuni 2018 at 11:43

    Ma ei teagi, mulle peaks ka Tele2 välismaal 7GB netti andma, aga eile Lätis ei saanud netti sissegi. Thanks alot.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuni 2018 at 11:44

      Kas sul oli uus pakett? ma pidin restarti tegema, siis läks ise tööle.

      • Avatar
        Vasta Kaidi 19. juuni 2018 at 11:57

        Ma pidin andmesiderändluse vms sisse panema, et saaksin välismaal netis olla. Ka Tele2

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. juuni 2018 at 11:58

          Ma panin ka, aga see midagi “lisa” ei tekitanud 😀

  • Avatar
    Vasta Mammu 19. juuni 2018 at 11:43

    No ma olin ka Türgis just ja kuna Türgi pole EU riik, siis ju loomulik, et selle eest kasseeritakse. Ma ikka uurisin enne reisi asja üle ja sain kohe aru, et kui üldse midagi teen, siis SMS, mis on mingi 30 senti saab olema mu suhtlusvahend need 2 nädalat. Olen ka Tele2 klient ja EU riikides pole mul ever netiga mingeid probleeme olnud, kui otsa saab, siis tuleb SMS, kus pakkumine ja maksad konkreetse summa ja jälle olemas.
    Hotellide fuajeedes on enamasti suht oki nett olnud (kuigi eks sealgi juhtub jamasid), aga siis saab ju alati mingi kohviku ette võtta ja seal oma postitamised, laadimised ja tõmbamised ära teha. Tegelikult mulle isegi meeldib, kui 24/7 ei ole netti, kuidagi rohkem aega puhkamiseks jääb nii ja jääb ära see nutiseadmetes nohisemine. Ma olen veidi sõltlane ka, et Türgi oligi selles osas hea koht, et lihtsalt pole netti. Hea nipp on neti piirkonnas olles näiteks Googlemaps teekond paika panna, siis see töötab ilusti ka siis, kui netti pole, et kui muidu eksima kipud 😉

  • Avatar
    Vasta Kaie 19. juuni 2018 at 11:35

    Me tenerifel ostsime hotellis 1h-1€ ja netti sai kasutada ka kuskil 3. korruse trepialuses paremas küljes. Vahel sai see 1h niimoodi mööda, et netti üldse ei saanudki ja raha tuulde lastud ?.

  • Avatar
    Vasta Hekti 19. juuni 2018 at 11:02

    Mul on kogu aeg Tele2-ga mingid ilged jamad, aga mul on miski nende pakett, kus kõik on piiramatu ja välismaal olles kas ei kasuta üldse netti v kasutan kohalikku. Hiljuti olin just Türgis kuu aega ja netti oli vaja palju kasutada, teha sain seda hotellis, kus seda oli vb 20% ajast ja tel2fon oli kogu aeg andmeside piiranguga, et ta jumala eest ei näppaks mu ülikallist Eesti netti, sest välismaal on ju tele2-te igate pidi väga kallis kasutada. Aga arve tuli sellegi poolest ~30€ paari sõnumi ja kõne eest. Konkreetselt paar üksikut lühikest kõnet ja sõnumit, mis olid reisil tekkinud jamadega seoses hädavajalikud ja null neti kasutust ja arve ikka mingi 30€ see kuu :/ :/ järgmine kuu tuleb ka veel sinna lisaks midagi, mida kasutasin selle kuu alguses enne äratulekut Türgis minimaalselt, ka tõenäoliselt mingi 30€….
    Aga kui ma peaks tele2-he netti ka veel kasutama välismaal, siis ma ei kujutaks ettegi mis see arve oleks mingi 10000€ 😀 sest kui ikka on vaja normaalselt v palju kasutada netti, siis sellest piskust küll ei aita, mis nad sms-iga pakuvad suht kalli raha eest, seega tuleks seda päris kopsakalt juurde osta iga nutukese aja tagant, mis on ka muidugi super tüütu, sp ka ei hakka üldse nende Eesti operaatoritega jamama ja võtan ikka ühe korra ja konkreetselt neti koha pealt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuni 2018 at 11:28

      No kuu aega kuskil olla on muidugi teine tera ka, kui nädalane puhkusreis 😀

      • Avatar
        Vasta Hekti 19. juuni 2018 at 11:38

        On küll, aga jutt käib ju nö tüki hinnast, vahet pole kaua oled. Tüki hind on ju päris kallis. Ka nädal läheb kopsaka summa maksma lõppkokkuvõttes, kui iga natukese aja tagant tuleb juurde osta ja pidevalt kasutad.
        Ma olin küll kuu, aga reaalselt telefoni pea aegu üldse ei kasutanud ja ikka arve suht mega selle paari väikse kõne ja null neti peale.