AVALDAN ARVAMUST

they see me liipamas, they hatin’

20. juuni 2018

Ma olen vist millestki valesti aru saanud, aga ma olen terve elu elanud illusioonis, et ma võin välja näha selline nagu ma soovin. Täpselt sama moodi on see kehtinud teistele inimestele, st ma eeldan, et ma võin olla selline nagu mina tahan ja nemad sellised, nagu nemad tahavad.

Mul on mõned sõbrannad, kes on oma iseloomult sellised sättijad ja nende puhul võib küll alati kindel olla, et neid naljalt “räämas” olekus ei näe. Elav näide on Triinu, kes on alati ilusti meigitud ja klanitud. Enamik sõbrannasid on aga sellised, et kord rohkem, kord üldse mitte üles löödud. Tavaline elu.

Mina ise lähen rohkem seda rada, et “näen siis hea välja, kui ma tahan hea välja näha”.

Julgelt 70% ajast olen ma selline, nagu jumal mind siia ilma lõi. Või no, mitte alasti, aga selline kohendamata ja pool sorgus juustega ja meikimata ja suvalistes riietes. Ning jah, kui tarvis siis lähen nii uksest välja ka, sest mind lihtsalt nii väga ei huvita. Mis saab olla kõige hullem, mis juhtub? Et keegi näeb? Ja mis siis saab, ta kirjutab mulle blogisse kurja kommentaari? Oiiii-oiii, see oleks küll hirmus!

Kuna minu kõndimine ikka veel nii paljusid häirib (no ja lisaks mu muu välimus), siis ma nüüd siiralt küsin, et kas keegi eeldab, et see mind kuidagi muutuma paneb? Et hangin endale “taldadega” kingad (sest praeguseni olen ma vaid paelad ümber pahkluu sidunud saabaste pähe), mõtlen pidevalt oma kõnnakule, sirgendan iga päev juukseid ja meigin ennast julgelt, sest MÕNELE meeldiks see nii? Mõnele võõrale?

Ma vaatasin just järgmise nädala suvesaadet ja pidin tunnistama, et kuna see Pärnu episood filmiti nii, et me läksime otse nelijärvelt Pärnusse, siis ma seal näen küll vahepeal kodutu meesterahva moodi välja, kellel seelik pekivoldi vahele vajub. Naisterahvana tekkis küll korra selline tunne, et noh issandpühajeerum, milline ma välja näha võin, aga teisalt on nagu nats suva ka, sest elu on näidanud, et annab mind üles kõpitseda küll, kui ma seda tahtma või viitsima peaks. Aga kas siis peab alati tahtma ja viitsima?

Mõelge ise – kui ma alati super sätitud oleks, siis iga kord kui ma EI ole, arvaksid inimesed, et ma olen haigeks jäänud 😀 Seevastu kui ma enamasti selline poollääpas olen ja kord kvartalis ennast üles löön, siis löövad kõik käsi kokku ja imestavad, et no kus võib üks inimene vahelduse mõttes alles normaalne välja näha 😀

Arutasin asja ka oma juristiga, ning pärast temapoolseid piki unetuid öid seadusi lugedes jõudis ta infoni, et igaühel on õigus olla just nii kasimata, kole ja “kõndida nagu invaliid” kui ta soovib. Et isegi kui on võimalus niiöelda kriitikat muuta, siis kas just peab? Et kui keegi ütleb, et mu kõnnak on halb, siis nui neljaks ma PEAN seda muutma? Või kui keegi ütleb, et ma olen paks, et siis mul on kohustus ka alla võtta? Hoidku jumal selle eest, et keegi ütleks, et ma kole olen, sest siis nõuaks lausa seadus, et ma midagi oma juuste ja mordaga ette võtaks? Muidugi ega liiga ilus ka olla ei või, isegi selle eest võib kriitikat saada 😉

Seega võin ma ennast tänane päev niimoodi kiilakaks ajada, et ainult üks väike tutike jääb lagipähe püsti, endale näkku tribali tätoveerida ja ise samal ajal hümni lauldes ülejäänud elu põlvede peal ringi liibata ja kujutate ette, mul on see vaba voli.

Samamoodi nagu teisel inimesel on voli ennast hare krišnaks riietada ja trammis viisijuppi leelotada ja kolmandal õigus ennast iga hommik pool tundi sättida ja ilus soeng pähe teha. Uskumatu, et inimestel on nii raske aru saada, et meil kõigil on oma eelistus, kuidas elada. Ja kui mina tahan sorgus juustega ja meikimata näoga ringi liibata, siis ma võin garanteerida, et ükski jalanõu ja selle tald ei pane mind ilusamini kõndima, seleta nagu kurdile – mul on vaja puusaoppi ja nii kaua võin ma iga kesköö täiskuu saatel kitse ohverdada ja vanapaganale pool liitrit verd ukse taha viia, aga kõnnak jääb samaks. Isegi kui ma ülejäänud elu endale iga sekund korrutaksin, et: “Mariann, kõnni ikka ilusasti!”, isegi siis see kahjuks ei muutu. Mitte, et ma seda viitsiks, nii et püüdke selle taagaga edasi elada, et ma siiski võtan selle kõik enda kaela ja elan edasi nagu ma elanud olen. Ükskõik mitu inimest mulle ütlema tulevad, et neil on paha vaadata või lausa häbi.

Kujuta ette, kallis lugeja, kui näiteks täna õhtul tuleks teile ukse taha inimene, kes ütleks, et talle ei meeldi su soeng. Teie kehitate õlgu ja ütlete, et teile meeldib, ning panete ukse kinni. Siis on jälle uksekell, nüüd on ukse taga juba 20 inimest, kes kõik väidaksid, et sa pead KOHE juuksurisse. Läheksite? Aga kui 30 inimest tuleks? Ma arvan, et kui teie olete oma soenguga rahul, siis te lõpuks kutsuks lihtsalt politsei, et neile teada anda, et kuskil on kohaliku hullari uksed lahti tehtud ja segased plehku saanud, käivad sul nüüd parve kaupa ukse taga 😀

Seega säästan kõikide vaeva, kellele ma oma välimusega ette jäänud olen – ma olen oma vigadega kursis ja olen otsustanud sellegi poolest mitte ennast maha lüüa vaid kavatsen nendega edasi elada, kas tohib? Või pean ma kuskilt kõrgematelt jõududelt kirjalikku luba küsima?

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Lotte 22. juuni 2018 at 00:26

  Inimesed on üldse veidrad tegelased?
  2016 jõuludel käisime mehega Ülemistes kinke ostmas ja üks hetk tuli meie juurde mingi vanatädike, kes siis minu nagu vana tuttava küsis “kas sul keha hoiab vett kinni, et nii paks oled?”. Ma esimese hooga pobisesin mokaotsast, et olen 8 kuud rase, mille peale ta siis lajatas “aga muidu oled ka paks ju!” Ma tõesti ei osanud muud teha, kui teha sarnane järeldus ja talle öelda, et ” te olete juba nii vana! Peaksite ju surnud juba olema!” Jah, oli ebaviisakas käitumine minu poolt, aga nähes oma meest juba keema minemas mu kõrval, oli see parem variant, kui sinise silmaga vanadaame.

  Tegelikult olen juba tahtnud ammu küsida, mis sul selle puusaga juhtus? Kas mingi vigastus vms?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 22. juuni 2018 at 08:44

   Ei ole olnud mingit vigastust, ma ei teaagi, miks ta selline 😀

 • Avatar
  Vasta Kuld 21. juuni 2018 at 21:05

  No ausõna kas külmaks ei jäta? Mulle ütles oms mees et ms liiga räämas ja tema jaoks end korda üldse ei tee… Jättis suht külmaks, ühe korra võtsin siis kätte ja tegin end ilusaks ja arvake ära kas keegi siis tähele ka pani v? Eiii seega piimane tsärk kammimatta juuksed ja heal päeval ka püksid jalas on täitsa mugav ?

 • Avatar
  Vasta Kadi 21. juuni 2018 at 18:32

  muahahhaaa. nii armas lugeda. meenus, kuidas mulle kunagi üks boss ütles, et ma raamatukogu asemel ilusalongi peaksin vutt-vutt minema. ja veel alles hiljuti mu oma ema igatsevalt teatas, et sellesse muutumissaatesse sobiksin hästi. MU EMA.

  lööb risti ette ja läheb ka juuksurisse kohe, kiilakaks 😛

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 21. juuni 2018 at 18:37

   hahahha, aapppi ma ei või 😀

 • Avatar
  Vasta Kadi 21. juuni 2018 at 17:08

  Ma ka vahel liipan. Kas see on laiskusest või sellest, et jalg teeb aeg-ajalt valu – ei tea. Arstid midagi veidrat ei näe asjas. Mis sinna siis ikka teha – liipan ja elan edasi. “Liibakatel” võiks ka olla mingi õigus elule siiski! ?

 • Avatar
  Vasta Marilyn 21. juuni 2018 at 13:00

  Minu arust peaksid sina olema kõigi noorte eeskuju, et inimene ei pea olema koguaeg viimseni silutud ja lakutud (võlts peale kauba). Pooldan sinu olekut, arvamust ja välimust!???

 • Avatar
  Vasta Ylle 21. juuni 2018 at 12:45

  Mul on allergia tekkinud sõna “naisterahvas” vastu, kuna mehe sõbra naine ahhetab pidevalt teiste naiste tegemiste ja välimuse üle: “Ise on NAIIISTEEEERAHVAS”. Ma olen täiesti kindel, et ta on sisimas korduvalt surnud kui mu välimust ja riietust näinud on. Krt, ma päris sageli ei kanna isegi samast paarist sokke 😀

  Kord rääkis ta ikka väga ärritunult sellest, kuidas klient tuli temalt midagi küsima ja kliendi küünelakk oli osaliselt maha koorunud. “Ise on NAISTERAHVAS! Ma ei läheks kodust väljagi sellisena!”

  Ilmselt ma paneks ka seda küünelakki mingil hetkel tähele, aga sellega see ka piirduks. Ma ei kujuta ette kellegi teise küünelaki peale nii pöördesse minna, et teistele seda edasi rääkima hakkad. Sellest ajast on meil mehega see “Ma ei läheks kodust väljagi sellisena!” suht käibefraasiks saanud 😀

 • Avatar
  Vasta Mir. 21. juuni 2018 at 11:54

  Minu arust see kommentaar ei rääkinud päris sinu välimusest, vaid pigem tervisest. Kõnnak pole selline esteetiline iluasi nagu juuksed või meik, vaid ikka rohkem tervise asi, mis võib tulevikus tekitada korralikke liigesevalusid. Olen sind ka ikka paar korda videos näinud, aga kõnnakus midagi imelikku ei märganud. 😀 Ei pane tähele selliseid asju vist. Aga kui sa ise ka tunnistad, et käid veits teistmoodi, siis ju ikkagi on hea mõte minna ortopeedi juurde kontrollima. Kui luud hakkavad valest kohast kuluma, siis aastate kuhjudes hakkab see suurt valu tekitama. See on umbes nagu kui inimene soovitaks kellelgi hambakivi pärast hambaarstile minna ja see vastab, et ma ei pea olema säravvalge naeratusega sinu jaoks. Jah, aga soovitus polnud ju mõeldud, et mine hambavalgendusse, et ilusam oleks, vaid et mine hambakivi eemaldusse, et hambad suus üldse püsiksid. Väike paralleel siis selle sulle luude kohta öeldud kommentaariga.

 • Avatar
  Vasta M 21. juuni 2018 at 09:07

  Minul konkreetselt kliendid on küsinud meigituna tööl olles iga kord kas ma olen haige ?Mul üks nahahaigus (põsed punetavad veits) ja sellepärast alati jumekas peal (95% ajast) ja seda punakamat osa pole üldse näha aga kui tulengi ükspäev meigituna siis on arusaadav et näos täitsa teine toon ja arvataksegi et ma kahvatu ja haige .
  Ma ka panin su kõnnakut tähele aga mulle miskipärast meeldib kui keegi käib jalad veidi sissepoole .Eriti nunnu on see lastel minu meelest .Ma tean et sul oli mingi puusaga teema ,seega täitsa arusaadav et pole lihtne “õigesti” kõndida selle probleemiga .Mul üks sõbrants ,piltilus naine ,super keha aga kõnnib jalad natuke sissepoole .Minu meelest kohati X jalad ka .Ise vihkab seda aga minu meelest nii nunnu ,iga kell vahetaks jalad ära temaga ?
  Nii et ilu on ikka vaataja silmis 🙂

  • Avatar
   Vasta Merks 21. juuni 2018 at 16:58

   Ma kōnnin ka sissepoole ja ainuke asi, mis on, on see, et jalanōusid kulub meeletult.Kōik siseääred kuluvad jalatsitel kiiresti ära ?

 • Avatar
  Vasta Janni 21. juuni 2018 at 08:51

  On inimestel ikka probleeme, ma vaatan

 • Avatar
  Vasta Klein 21. juuni 2018 at 08:13

  Mulle tohutult meeldib just sellepärast reisimine. Sel ajal kuidagi inimeste harjumus end sättida ja ka vastutus ühiskonna jaoks nägu teha lahtuvad. Mugavus võidab, kõiki potsikuid kaasa ei vea… nädal aega ilma ühegi meigi kriipsuta, vabalt. Kedagi ei koti… aga miks siis tagasi kodus olles peaks teisiti olema? Aeg ajalt on vinge full meigis liibata. Ma olen ka mõelnud, et kogu see riiete/meigi värk on ikka teiste naiste pärast. Väga harva kui meest huvitab, kas need teksad on IN või mis mustriga toss või isegi mitu cm pekki kõhul. Pooled mehed ei tea mis see tselluliit ongi ?

  • Avatar
   Vasta Biku 22. juuni 2018 at 16:44

   Oh jumal hoia. Mis teiste naiste pärast. Võib olla sina jah meigid ennast teiste naiste pärast aga mina küll mitte. Mina eelkõige ikka enda pärast kuna mulle meeldib käia ilusti riides ja mitte nagu rääbakas välja näha. Küll mehed panevad ka seda tähele. Kuigi ma isegi ennast ei meigi mingi paksu kihi alla, ainult ripsmekas ja kulmud vahepeal korda. Loomulikku ilu on palju antud. Aga sellest ma ka aru ei saa miks mõned naised lihtsalt tahavad juukseid räpakalt hoida. No ei ole raski neid ju kammida ja sättida neid väheke. Ja mehed panevad ülelöödud naisi tähele, Sa lihtsalt ei taha seda uskuda.

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 22. juuni 2018 at 16:45

    No mind nt ei huvita, kas mu juuksed on räpakalt. Ei ole RASKE kammida ja sättida, aga no ei viitsi, suva ju 😀 Las nad need mehed vahivad neid ilusaid naisi, mind see ka ei huvita 😀

    • Avatar
     Vasta JH 30. juuni 2018 at 14:39

     Biku, võid päris kindel olla, et meestel väga suurel osal meestel on täiesti kama kaks sellest. Me räägime siis meestest, mitte lapsmeestest kes hindavad seda, et ta kõrval seisev olevus oleks selline kena postament.
     On paar asja mida Mehed (No mina vähemalt kindlasti 😀 ) ei seedi. Üks on mustus. Sesmõttes, et mul on täitsa kama kas teil juuksed on kammitud või mitte aga olge kenad ja käige duššiall. Tihedalt 😀 Teine asi minu jaoks on mustad küünealused. Vat see on tõesti selline turnoff, et kiiremini ei saaks isegi pliiti Turn Offida.

 • Avatar
  Vasta Lisbet 21. juuni 2018 at 08:08

  Ma usun ,et kui inimesel on puus haige,siis ta ongi pm invaliid,mitte ei kõnni oma lõbuks,nagu invaliid 😀 invallid ka enam siin riigis olla ei tohi?! 😉

 • Avatar
  Vasta Lisbet 21. juuni 2018 at 08:05

  No tõepoolest….. Inimestel mingit oma elu üldse pole,mida ajaviiteks elada!? 😀

 • Avatar
  Vasta Sandra 21. juuni 2018 at 06:58

  Eks see avaliku elu tegelaste mure ole… nii hea, et keegi ei kommenteeri kuidas üks täitsa suvakas ema kohalikus poes käib? Ole nii sorgus ja räbalates kui tahad, laps pritsib püreega ka veel üle, aga keegi ei kirjuta kuskil?? win!

 • Avatar
  Vasta Mariana 21. juuni 2018 at 00:14

  Tahaks käia 1 päev “Sinu kingades”…. siiani vaid vaikides kõrvalt lugedes ja kaasaelades oleks mul oiiiiiii kui palju öelda.
  Eks anna mãrku kui dublanti vajad ??

 • Avatar
  Vasta Kata 20. juuni 2018 at 23:02

  See APPOOPII voib kuskile ravile minna núúd kúll.Kes ta on selline.Suu kinni !!Mallu sul pole viga midagi kui ise end hästi tunned.Pigem sellel isikul isiklik mingi vimm.

 • Avatar
  Vasta Kairit A 20. juuni 2018 at 22:45

  Minul näiteks jumala pohh millisena uksest välja astun, näiteks täna käisin Prismas rasvaste juustega ? Kelle asi see peaks olema kui tihti ma pead pesen. Koeraga hommikuti õues käies on mul tudupüksid jalas (mitte et ma nendega magaks, aga muidu mugavad – roosad jne), peale visksn mehe lonttis ja veninud dressika (mis sellest et 5 numbrit suurem). Mõned tuttavad imestavad küll, et kuidas sa saad nii poh olla – mis inimesed ütlevad/arvad? Aga mind lihtsalt ei kõiguta kellegi arvamus ja seni pole keegi tulnud ka midagi ütlema ??

 • Avatar
  Vasta Njämps 20. juuni 2018 at 22:41

  Ma tean, et blogijad perekooli ei loe, muidu kui sõbrannad lingi saadavad. Aga mina loen juba mitu aastat, pärast seda kui ajud välja sünnitasin. Ma su sõbranna pole ja linki ei saada, aga see kommentaator on äratuntava stiiliga. Tema kirjutab seal mitmes teemas juba eeposi sinu jalgade ja kõndimise kohta. Parimad palad olid blogijate teemas, aga need on juba ära kustutatud. Kui nüüd kähku teed, siis oma telesaate teemas saad veel stiilinäiteid lugeda. Ja tegu ei ole, kusjuures, mingi suvalise petekooli õelusekotiga minu arust, neid jutukesi lugedes jääb mulje, et inimesel on tõeline…. obsessioon jalgade ja kõndimisega. Sa kinkisid talle nüüd terve blogipostituse, selline tähelepanu, loodetavasti ei keera ta selle peale puhta sassi.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 21. juuni 2018 at 12:44

   Ma tõesti oma reisist alates pole käinud perekoolis, aga vabalt võib olla et sama inimene kommenteerib siin ja seal 🙂

 • Avatar
  Vasta Ty 20. juuni 2018 at 22:23

  Oh jah… nii kahju, et eeldatavasti täiskasvanud inimene mõnitab asja, mida inimene ei saa lihtsalt lambist muuta. Mitte et mõnitamine ok oleks, aga samahästi võiks invaliidile öelda, et kuule – kole vaadata kuidas oma proteesiga siin liipad… mul oli ajukelme põletik ja mu mälu sai kannatada. Töötan kaubanduses – üks klient, keda ma olin nädala eest teenindanud tuli ja eeldas, et ma peaks teda ja tema seadme marki ja mudelit mäletama (päevas 100 erinevat inimest tavaliselt). Kui ma ütlesin, et ma ei mäleta tõesti mis asja ta nädala eest tahtis ja lisasin, et mul haiguse tõttu sai mälu kahjustada, siis vangutas minuvanune (+5 a max) meesterahvas pead ja nentis, et tänapäeva noortel pole aju ollagi. Kurb oli… haiget tegi ka veits… aga no ma ei saa midagi teha kui ma EI MÄLETA. Plank on… aga he called me young – niiet i got that going for me ?

 • Avatar
  Vasta Airi 20. juuni 2018 at 22:18

  No siis mind peaks üldse maha kandma ???. Mulle tuli ükskord mingi mees bussijaamas juurde ja küsis,et kas ma ei tahaks minna saatesse (täpselt ei mäleta saate pealkirja,aga saade oli vist tv.3 kus oli mingi moe saade),kuna sellele “hr” ei meeldinud minu riietus ???? ja üldse olin ma vormist väljas,kandsin prille -6. Vähe sellest,on jalad kõverad ja lühikest kasvu veel peale selle. Aga sellele nn.härrale ma ütlesin ,et mulle meeldib ja ootasin edasi mil laps saabus Tartust. Nii,et Mallukas, pea püsti ja edasi ?????

 • Avatar
  Vasta Piret 20. juuni 2018 at 20:54

  Minul on täiesti suva, kuidas keegi välja näeb ja minu enda igapäevane välimus ka kahjuks Tõeliste Naistega võrreldes kriitikat ei kannata.
  Küll aga soovitan sul siiski Mariga arsti juures käia ja lasta tema kõnnak üle vaadata, sest mul jäi ka silma, et ta kõnnib samamoodi nagu sina. Ja kõnnakule tähelepanu juhtimine ja välimuse kritiseerimine on ikka väga erinevad asjad… Mari on ka väiksest peale istunud selles vales asendis (noh, tead, küll, see mis x-jalgu tekitab) ja eks see istumine ja kõnnak on ju omavahel seotud ja nii need probleemid tekivad ja süvenevad.

  Kõnnak mõjutab kahjuks väga palju tervist ja teeksid lapsele suure teene, kui juba praegu abi otsiksid. Arvan, et kõnnakuga on nagu Maril oli kõnegagi, et on jah õudselt nõme, et suvalised inimesed perekoolis ja mujal kritiseerivad ja õiendavad ja naeravad ja näitavad näpuga, samas probleem on olemas ja mida varem abi otsid, seda parem lapsele.
  Minu lapse kohta ütles ka arst, et on soodumus lampjalgade tekkeks ja tuleb väga jälgida, kuidas ta kõnnib ja kui asjad halvemaks lähevad, siis tuleb ka ortopeedilised jalanõud hankida. Enne kooli minekut vaatavad arstid tavaliselt lapse jalad ja kõnnaku üle, ma ei tea, kas Marit vahepeal on arst selle pilguga vaadanud.
  Kuna kommentaar on Mari teemal, siis vabalt võid mitte avaldada, sellest on mul ükskõik, aga loodan, et küsid arsti käest Mari osas nõu. 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 21:02

   Mari kõnnakut ja jalgu vaadati esimene kord kaheselt ja nüüd neljaselt, ei leitud ühtegi viga, millega tegelema peaks 🙂

   • Avatar
    Vasta Piret 20. juuni 2018 at 21:13

    Ok, selge siis ja vabandan, kui probleemi pole ja niisama targutan. 🙂
    Kõik teavad, et telekas lisab kilosid, ju siis paneb liipama ka. 😀

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 21:47

     ju siis 😀 selles suhtes on Mariga nii hea muretu, sest ta on kogu aeg miljoni arsti pilgu all nii igaks juhuks 😀

 • Avatar
  Vasta Kadi 20. juuni 2018 at 20:24

  Hei, üldse mitte halva pärast aga miks seda puusaoppi ette ei võta ( no praegu ilmselgelt mitte) või ei ole võtnud siiamaani ? Tundub, et see ikkagi päris tõsine probleem ja ei mõju tervisele ka hästi. Mitte, et mind häiriks kuidas sa kõnnid või midagi. Lihtsalt tundub kuidagi valus vaadata, et probleem järjest rohkem süveneb.

  Kõike head ! 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 20:29

   Pole nii hullult liiga teinud ennist ja ma ei märganud ise ka, et ma jube imelikult kõnniks 😀

 • Avatar
  Vasta Mai 20. juuni 2018 at 20:10

  What? Mina iga hommiku käisin räämas inimesena last lasteaeda viimas, isegi teised emad ütlesid tere vb haletsusest?. Ma ei mäleta kas mõni isa ka tere ütles ??. Igatahes koju jõudsin peeglisse vaatasin …. ah las jääb. Jeeeses ma päriselt ka üritan 3 last elus hoida kool, lasteaed, ringid , koristamine, söök jne .

 • Avatar
  Vasta Nella 20. juuni 2018 at 19:48

  Hahahaha, kuidas hea ???

 • Avatar
  Vasta kristin 20. juuni 2018 at 19:12

  ah tead me kõik kõnnime tegelikult omamoodi veidralt. ma mõtlesin, et mul ideaalne kõnnak aga kui ühelt videolt nägin, siis sain aru, et ma olen part mis part.

  • Avatar
   Vasta Ents 20. juuni 2018 at 21:57

   Haha, sama ??

 • Avatar
  Vasta K 20. juuni 2018 at 19:11

  Njah, tänapäeval tuleb igast august seda juttu, et “armastage end nagu olete” – ja tundub, et sa, Mallukas, oledki endaga väga rahujalal ja see on ülitore ja eluterve.
  Sest üldiselt miskipärast on meie ümber päris palju naisi – sh blogijaid – kes küll sõnades sedasama armastusejuttu muudkui korrutavad-leierdavad, näevad alati tipp-topp kaunitarid välja, aga taustal on näha suurt-suurt ebakindlust ja sisemisi vastuolusid, mis ei lase selle kaunidusega lõpuni rahul olla.

  Mitte, et ma nende kaunidust hukka mõistaks – mulle tegelt endale meeldib olla siiski mõõdukalt sätitud ja teiste inimeste puhul samuti on ilus vaadata ilusaid ja ägedaid inimesi. Ja muidugi ei ole kõik neist tegelikult sisemiselt katki – aga samas paljud on. Selles kontekstis on Malluka-sugused inimesed ikka väga teretulnud ja omadega võidus.

 • Avatar
  Vasta Kai pimeduses kobamas 20. juuni 2018 at 19:04

  Eiiii, Mallu! Kui ma EBAl Su ees istusin, siis Sa küll ei lasknud mu väärakal juuksesalgul rippuda nii nagu see parasjagu tahtis, vaid silusid selle viisakalt mulle kõrva taha nagu valge inimene muiste. Miks Sa ei lasknud mul oma väärakalt rippuva juuksetutiga rahus istuda, ah!? 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 19:13

   nii rõve oli vaadata, okse kippus kurku, nii et enda hüvanguks 😀

 • Avatar
  Vasta väga väga naine 20. juuni 2018 at 18:56

  Tead, mina olengi see inimene, kes arvas, et kui keegi kritiseerib, peab veel parem olema.
  Veel ilusam.
  Veel rohkem alla võtma.
  Haridust ka ikka ei ole piisavalt, võiksin ikka parem ema olla ja lastele rohkem võimaldada, paremini kirjutada, rohkem koristada, raudselt rohkem teenida, ma olen ju halvasti, näe, inimesedki kritiseerivad! Mu vanatädi ütles mu luulekogu kohta “eks ta üks ahastus ole”! Pean ikka rohkem pingutama!

  Sa vist tead, kui kohutavalt õnnelikuks see mu tegi.

  Ja alles siis hakkas elu elu moodi tunduma, kui tätoveerisin käsivarrele “A mine persse!” ja otsustasin, et enam teiste arvamusi ei kuula ja neist ei hooli.
  Ainus, mis loeb, on MINU arvamus.

 • Avatar
  Vasta On 20. juuni 2018 at 18:53

  Meenutab kangesti Eveliisi. Tema meelest võib ta ise ka kõigist üle sõita , enda silmis palki ei näe ,aga teiste silmis on jube visa pindu otsima.
  Igaüks elagu nii nagu tahab ,rahus ja harmoonias . Pole kellegi teise asi öelda ,et keegi on paks ja rõve ,kellegi kann on tselluliidis ja mingi vaal kõnnib tänaval – who cares. Ma lähen koju , võtan nüüd jäätist ,söön kommi ja olen kerges ülekaalus ,sest seaduses pole kirjas,et ma ei või olla paks ja oma kehaga rahul 😉

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 19:15

   No tead seda ma ei usu küll, et ta nii kirjaoskamatult anonüümseid kommentaare jätma peaks 😀

 • Avatar
  Vasta Liisi 20. juuni 2018 at 18:53

  Anonüümne kommentaarium ei ole koht, kus saab elada oma emotsioone välja ning panna virtuaalselt kirja kõik, mida sülg suhu toob. Juristi väitel on inimese psühholoogiline tervise kahjustamine samastatav füüsilise vägivallaga. Kohtukaasuse käigus on netikommentaatoritelt võimalik nõuda sisse moraalse kahju hüvitamist rahaliselt. Peaksid ühe kohtukeisi läbi tegema, jääks hoobilt nõmedaid kommentaare vähemaks. Kaeba ise ka keegi vahelduseks kohtusse 🙂

 • Avatar
  Vasta Manjana 20. juuni 2018 at 18:52

  Mul on nägemisega enam-vähem, aga ma küll ei teadnud, et sa kuidagi teistmoodi käid, kui teised. Ma vist sellepärast ei saagi õelutseda, et ma ei näe teiste “vigu”. Ma, näiteks, ei mäleta, millisel inimesel on prillid ja millisel mitte, sest mind ei huvita. Vanasti ma ei näinud ka, kui keegi oli viimaseid kuid rase, sest mind teiste kõhuümbermõõt ka ei huvita.

  Aga ma olen üritanud end õpetada teiste inimeste juures häid ja ilusaid asju nägema, sest see on jube kasulik. No saad kellegagi kokku ja vaatad, et nii ilus soeng või riided vms ja ütled talle – teisele tekib kohe hea tuju ja sul plusspunkt kirjas. Väga kasulik. Mis kasu irisemisest tõuseb?

 • Avatar
  Vasta Liina 20. juuni 2018 at 18:43

  Mulle meeldib kuidas inimestele ei lähe korda teiste arvamus ja julgevad meigita ning kammimata õues ringi liikuda.
  Isiklikult olen saanud just sinult Mallukas julgust käia nii nagu ise heaks arvan väljas käia.
  Pidevalt juuksed sassis ja meigita, elu 2x lihtsam kohe ?
  Varem huvitas mind väga mis teised arvavad aga viimased paar aastat aina vähem huvitab.

 • Avatar
  Vasta M 20. juuni 2018 at 18:38

  Aga selle asemel, et puusaopile minna lase veel mõned täitesüstid ja rasvaimu teha!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 19:14

   Ka idee!

   • Avatar
    Vasta Evelin 20. juuni 2018 at 20:04

    Ja kui ükskord uue puusa lased panna, siis ikka kullast puusa eks;)

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 20:12

     lugejate raha eest ofkoors!

     • Avatar
      Ma 20. juuni 2018 at 20:41

      Ma teadsin, et sa kavatsed selleks minu raha kasutada!

     • Mallukas
      Mallukas 20. juuni 2018 at 20:47

      sa oled ikka nupukas!

 • Avatar
  Vasta Kersti 20. juuni 2018 at 18:37

  Ka mina üht postitust lugedes mõtlesin et sul oleks ortopeedilisi taldu vaja, maagiliselt terveks sind küll ei tee aga parandab tervist ikkagi ja tulevikus ennetab tervisega seotud probleeme ? aga nagu ikka iga inimese enda vaba valik on milline tahab ?

  • Avatar
   Vasta Kiks 20. juuni 2018 at 22:52

   +10

 • Avatar
  Vasta Maris 20. juuni 2018 at 18:33

  Milleks meik ja sätitud soeng, kui niisama on mugavam olla ? Mul on ka enamusajast suvakad riided ja sorakil juuksed, aga näed keegi ei tule mindagi ütlema ?

 • Avatar
  Vasta Maire 20. juuni 2018 at 18:30

  Tubli oled! Enda MINA peab armastama mitte koguaeg stressama.
  Kritiseerivad vaid need kes endaga rahul pole.

 • Avatar
  Vasta Brit 20. juuni 2018 at 18:29

  Veider… Lugedes meenus, et ka mind on kord elus nii terroriseeritud ühe tuttava poolt, kes arvas, et ma võiksin olla midagi muud, kuna talle vist midagi ei sobinud. Vôttis vaevaks öelda, et olen kole hall hiireke ja kui ma selle peale ei reageerinud siis hakkas paugutama, et aga kas sa tead, ma rääkisin selle ja selle inimesega ja nad olid nõus, et oled!!! Ja kui ma ikka ei reageerinud siis tuli jutuga, et näitasin su pilti oma psühholoogile ja tema ka ütles, et sa oled hall hiireke ja tahad hirmsasti seetõttu teistest parem olla!! Miks ta seda tegi või mida minust tahtis, mõistatan senini.. aga õppetund eluks oli, et on lihtsalt olemas mingi kummaline liik inimesi, kes arvavad, et teavad, mida teised tahavad ja kohe kindlasti ei taha keegi olla hiireke..

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 18:31

   See on muidugi 100% normaalse inimese jutt, et käid teise inimese pildiga ringi ja küsid igaühelt arvamust 😀

   • Avatar
    Vasta Brit 20. juuni 2018 at 18:42

    Mnjaa.. normaalsuse skaala ka igal vist erinev. Aga märkasin, et Sinu “fänn” otsis samamoodi tuge: “tunnista endale, et ma pole ainus, kes seda sulle ütleb..” Ja no tõesti näevad need inimtüübid kurja vaeva veenmisega, lisades, et no kui sa mind ei usu, siis vaata, terve maailm ju näeb.. omamoodi maailma parandajad vist ? parandavad maailma omale sobivaks, sest liipavate inimeste maailmas ei ole neil endil hea elada…:)

   • Avatar
    Vasta K 20. juuni 2018 at 19:01

    Jaa, aga õnneks tundub, et see pildiga ringiseikleja juba käib psühholoogi jutul 😀 Samas, kommentaarist järeldusi tehes ei pruugi see härra või proua psühholoog just kõige pädevam olla. Aga muidugi ei saa ilmselt ka ilmtingimata järeldada, et “mu psühholoog ka ütles” ei ole selle tegelinski väljamõeldis. Päris kreisi lugu igatahes ja loodetavasti sa, Brit, ei suhtle enam selle tüübiga

   • Avatar
    Vasta Ma 20. juuni 2018 at 20:43

    Naabrid ka naeravad kindlasti.

 • Avatar
  Vasta Kätu 20. juuni 2018 at 18:18

  Kas meili aadressi ei näita, kes sellise kommentaari jättis? Oleks tore näha kes anonüümsena julgeb sõna võtta ja teisi halvustada.

 • Avatar
  Vasta Kätu 20. juuni 2018 at 18:15

  Aga võibolla on selle kõnnaku jutu taga üks ja sama kibestunud isik, kes üritab maha teha lihtsalt….oma elu nii igav ja on kade, et kellegil teisel hästi läheb 😉

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 20. juuni 2018 at 18:17

   No ma ise mõtlesin ka, et äkki on sama inimene, kes mulle juba ükskord blogisse samateemalise kommentaari pani, aga ei tundu sama IP 😀 Seega on neid järelikult mitu 😀

   • Avatar
    Vasta Kätu 20. juuni 2018 at 18:20

    Äkki kasutas kellegi teise arvutit tol hetkel ? Igasuguseid siin ilmas eksisteerib.

    • Avatar
     Vasta väga väga naine 20. juuni 2018 at 18:50

     Mina käin siiamaani vahel raamatukogus netis. Sest noh – ma olen raamatukogus ja pool tundi on tasuta ja miks ma siis ei võiks?

     • Avatar
      Vesper 20. juuni 2018 at 19:58

      See on nii absurdselt meelt lahutav mõte (mis ei välista, et keegi võibki nii teha), et keegi surfab näiteks raamatukogus netis või logib hetkeks sõbranna arvutisse sisse, et lihtsalt täita see eluliselt oluline missioon ja kirjutada kellelegi põhjalikult kui rõve ta on. 😀

   • Avatar
    Vasta C. 20. juuni 2018 at 21:11

    Kas IP aadress mitte ei muutu, kui ruuterile restart teha? Mul aeg ajalt nett jamab ja pean ruuterile restardi tegema, vahepeal annab arvuti siis errori, et salvestatud IP aadress ei klapi ruuteri omaga vms. Siis pean arvutile ka restardi tegema aga mitte igakord.
    Aga olen suhteliselt võhik sel ala. 🙂