Uskumatu, et pool aega saab kohe läbi. Või noh, okei paari päeva pärast tiksub 20. nädal täis ja ongi pool rasedust möödas. Esimest korda on mul tunne, et see nii kiiresti mööda lennanud on. Paljud paluvad, et ma rohkem rasedusest kirjutaksin, aga no ausalt ei oskagi midagi öelda. Olen vist üsna “keskmine” rase, midagi erilist ei toimu ja kuna see on juba kolmas kord, siis mis ma ikka kolmandat korda sama juttu heietan.

Reisil tundsin esimest korda suuremat “müksu”, ehk siis 17dal nädalal. Nüüd tunnen iga päev mingitel perioodidel, kuidas ta ennast seal sees liigutab, aga kuna platsenta on eesseinas ja üsna suur, siis kõhu pealt veel midagi tunda ei ole. Eks ta ole veel nii pisikene ka, aga ma oma blogiarhiividest loen, et eelmiste rasedustega oli juba liigutusi täiega tunda. Noh, Mari ajal oli platsenta tagaseinas ka, aga Lendega oli ka eesseinas. Ah, ega vahet ei ole ka, millal kõhu pealt tunda saab, küll saab seda last novembrist alates näppida ja “liigutusi tunda” palju kulub. Lihtsalt ma kujutan ette, et Kardol oleks ka äge ise tunda nagu päriselt ja füüisliselt, et seal kõhus üks inimene elab. Aga ega see tulemata jää ja küllap varsti saab tema ka tunda.

Pigmendilaike ma ei tähelda, tedretähne on, aga need tulevad mul iga suvi. Samas ma peaaegu iga suvi rase ka, nii et võta nüüd näpust, kas tegu on rasedussümptomi või päiksega.

Pulss tõuseb kindlasti, pidevalt hakkan suvalt hingeldama, süda taob ja tekib selline tunne, et pean KOHE istuda saama, muidu suren. Eriti juhtub seda poejärjekorras, aga praegu kirjutan seda istudes ja hingeldan, nagu oleks maratoni jooksnud, ise pole liigutanudki :D

Lõpuks on hakanud kaal ka tõusma. Paar nädalat tagasi oli 65kilo, aga üleeile 66.1 nii et noh hakkab vaikselt ülespoole liikuma. Mitte, et ma nüüd hullult näpuga kaalul järgi ajaks, sest üldiselt olengi ma rasedusega ala 10 kg juurde võtnud ja arvestades, et seekord alustasin ma 71 kilost, siis mul on tegelt üsna suva, kus ma lõpetan selle kaaluga. Laps on vaja valmis teha, siis teen kah!

Hambaarsti olen külastanud ja külastan juulis jälle, mul vaja seal paar augukest korda ajada, aga midagi hullu õnneks pole. Ma olen endale viimasel ajal väevõimuga niiditamise kombe külge ajanud, küllap see ka aitab hammastel tervemad püsida.

ITK äpp soovitab ka rasedate võimlemst ja tegelikult see rasedate jooga koos vestlusgrupiga, kus ma eelmise raseduse ajal käisin, aitas mind sünnituse ajal TOHUTULT. Ühe korra käisin ja ei jõua ennast ära tänada, tuletasin endale pidevalt lõdvestumist meelde ja tõesti oli vaks vahet, kas oled lõdva või pinges. Samas ma ei tea, kas ongi nüüd vaja teist korda minna, nüüd ma ju juba tean, et tuleks lõdva olla :D

On mõnda perekooli loengut, mida soovitate? Arvestades, et see mu kolmas ring, siis mingid “vastsündinu hooldamised” võiks vahele jätta, sest on neid omajagu juba hooldatud kah. Ise mõtlengi, et vb see jooga ja siis näiteks seadlusandlus, sest ma pole ikka aru saanud, et kas ma saan miinimum dekreediraha (sest eelmine aasta ju ei saanud palka) või sama, mis Lende ajal sain? Muidugi võite mu aega säästa ja mulle ise ka öelda, kui teate :D

Üllatusena neile, kes viitsivad üldse seda rasedusjuttu lugeda, siis ma ei suuda enam varjata oma beebi nime! Mul on üks teine, väljamaine rasedusäpp ka ja seal sai nime sisse panna ja see ütlebki siis nii, et “Marta on see kuu nii ja nii suur” ja see tundub lihtsalt nii õige, et ma isegi ei pea vajalikuks seda nime enam varjata. Seda enam, et EBAl kasutas lausa kaks inimest võimalust ja küsisid Mari käest, et mis beebi nimi on, muidugi Mari kohe lahkelt vastas, et see on beebi “Malta” :D Tegelikult on beebi “Maltal” teine nimi ka ja lõppkokkuvõttes saab tema nimeks väike Martakene, või siis tegelikult hoopis Marta Kene. Selle nime sünniloost räägin ma teile mõni muu kord, aga vot, nüüd teate teie ka ja ma ei pea kogu aeg talle, kui M’ile viitama, sest inimesel on ju ometi nimi ka.

Ps! Kui te eelmise postituse all nimesid pakkusite (neid oli 250 pakkumist) siis ÜKS pakkuski Marta Kene, see tundus nii uskumatu, et keegi selle lambist ära arvata võiks :D

*Minu raseduskaaslane on sedapuhku ITK ja äpp RASEDUS

Jaga: