SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

videopostitus: tegime kommimänge*

17. juuli 2018

Meile saadeti  hiiglama suur hunnik Jelly Beans komme ja üks variant oli need lastele anda ja vaadata, kuidas nad suhkruüledoosi saavad, või nad ise salaja nahka panna ja vaadata, kui tore on edaspidises elus hakkama saada diabeedi ja hammasteta olekuga. Kolmas variant oli veel – otsustasime lastega hoopis kommidega mängida, selle asemel, et neid arutult sisse süüa. Kuigi jah, sõime neid muidugi ikka kah.

Ma muidu väga kummikomme süüa ei taha, sest tavaliselt sisaldavad nad želatiini ja kes vähegi googeldanud on, mis see endast kujutab, siis kaotab isu selle vastu kiirelt. Jelly Beansid on aga veganitele sobivad ja sea naha- ja sõrasegu on kommidest minu õnneks välja jäetud. Üldse on need tehtud päris mahlast ja naturaalsetest koostisosadest, Iga kommi meisterdamiseks kulub kaks nädalat – mahlakiht kihi haaval lisatakse neid teineteise otsa kuni kommike saab valmis. Näete, nii.

Eks see kajastub hinnas ka – ei ole nad nii odavad, kui mõni teine komm, aga eks kvaliteet maksabki teinekord rohkem ja kui lastele juba osta, võib ju vähe rohkem välja käia, kui ilmtingimata osta vaja on. Maitseid on üle kolmekümne ja kõik hästi naturaalsed. Näiteks ingverimekk on nii intensiivne, et mina nt seda süüa ei suutnudki, no mis teha, kui ei meeldi ja nii tõetruu on. Ma rohkem selline magusavend.

Igatahes öeldakse jah, et toiduga ei mängita, aga meie sedapuhku mängisime natukene küll. Ma küll arvasin, et Mari tahab neid ainult süüa, aga tegelikult tegi ta väga ilusasti kaasa ja isegi Lende tuli meiega mängima. Näitan teile kah:

Rääkige välja, mis mängu teie viimati oma lapsega koos tegite ja ühele teist saadan magusa üllatuse 🙂

*Postitus on sündinud koostöös Jelly Beans kommidega.

 

 

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Deanne Välja 22. juuli 2018 at 20:50

    Mina mängisin oma perega viimati täna. Me mängisime auto mängu. Kui sa sõidad autoga siis on see ideaalne mäng. Igaüks valib ühe auto margi ja siis hakkatakse neid otsima. See kes esimesena kümme täis saab on võitja. See on minu viie aastase õe välja mõeldud.

  • Avatar
    Vasta Tiia 22. juuli 2018 at 15:06

    Kommimäng on väga põnev aga mina oma lapsega mängisin peitust viimati ja nüüd hiljuti tegin ise reis ümber maailma lapsele. Varsti seda mängima. Teen veel nuppud ja valmis ta ongi ja saab mängima hakkata.

  • Avatar
    Vasta Raina 20. juuli 2018 at 16:45

    Kulli mängisime…Ja liivakadtimängud pisikesega toredad.
    Suuremate tüdrukutega mängisime jelly belly BEAN BOOZLED mängu ?
    Kus keerutad ratast ja saad kommi värvi ja võid saada siis magusa või jubeda (okse,haisvad sokid,beebi mähkmed jne.) Maitsega kommi ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. juuli 2018 at 10:50

    Tegin ise lastele mängukaardid millega mängida. Meil kodus olemas kogupere realsuskontroll aga kuna see ununes maha, siis joonistasime ise pilte ja kirjutasime alla, mis pildiga mõeldud oli. Lastel oli neid meisterdades ja ka hiljem mängides väga lõbus.

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. juuli 2018 at 12:41

    Nutikas lahendus see kommimäng! Üldse tore lugeda, mida teised koos lastega mängivad ning sealt ideid ammutada. Kuigi enda 7-kuusega veel valik nii lai loomulikult pole. Peab ise ka õppima lapsega mängima, just seda kannatlikkust arendama endas, et korduvalt selgitada ja lasta tal rahulikult omas tempos toimetada. Kange tahtmine on ise kiirelt ära teha ja laduda ja lammutada ja sorteerida jms, aga kuidas siis laps õpib ei tea 😀 Hirmuga mõtlen, et lapse kasvades suureneb ka see laga, mis tema loominguga kaasas käib, seda on vaja õppida vabalt võtma ja mitte mingis puhtusevajaduse stressis olla pidevalt. Ikka mõistlikkuse piirides! Praegu häirib isegi, et põll saab mustaks, kui talle süüa annan, vahet pole, et põll selleks just ongi ju! 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 18. juuli 2018 at 10:27

    Kommimäng on super idee. Meie mhmm mis mäng oli viimane, autidega sõitsime võidu. PS! paat võitis maismaa ralli. Liikumismängud on lemmikud aga sellist istumist ja tegutsemist peab harjutama, eka proovime ka kommimängu. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 18. juuli 2018 at 09:43

    Me alles mängime pisikeste loomade ja kõristitega, ta mul alles pisike ja õpib mänguasju kasutama ?

  • Avatar
    Vasta M 17. juuli 2018 at 23:25

    Leidsin kirbukalt suure koti tàie pehmeid sametisi kleepse( värvilised loomad, erinevas suuruses) ja kleepisime neid täna vist kaks tundi, mina tômbasin kleepsul paberi ära ja poja kleepis, samal ajal ôppisime loomi ja värve. Talle tundus see väga meeldivat, seega arvan, et peaksime proovima ka teie kommimängu, kindlasti meeldib ka see talle! ?

  • Avatar
    Vasta Altius 17. juuli 2018 at 23:23

    kuna oli pikem sõit kavasm siis mängisime sõnamängu autos- vaateväljas olevatest sõnadest, ehk siis üks ütleb sõna ja järgmine peab selle sõna viimase tähega leidma uue sõna, mida ta parajasti näeb või teeviitadelt loeb 🙂 lastele meeldib, arendab mõtlemist, lugemist ja aeg läheb kiiremini 🙂

  • Avatar
    Vasta tiina 17. juuli 2018 at 21:47

    Kaevasin koos lastega liivakasti tunneleid, käike ja auke, kuhu nad ise sisse istuma mahtusid.

  • Avatar
    Vasta Mari 17. juuli 2018 at 21:32

    Liimisime papist torusid kokku, et neist autorada teha. Enne seda otsisime rannas ilusaid kive ja siledaks uhutud klaasikilde.

  • Avatar
    Vasta Kristina 17. juuli 2018 at 20:40

    Tegime lapse istutatud lillepotile näpuvärvidega tema käejäljed peale ?

  • Avatar
    Vasta Vio 17. juuli 2018 at 18:05

    Mul küll last pole, aga selle eest on nooremaid õdesi vendi 4. Nendega mängisime viimati mädamuna. Aega läks mängu meelde tuletamisega, kuna see nii vana mäng, nemad ei teadnudki sellist. Aga vot hakkas neile meeldima?

  • Avatar
    Vasta Merli 17. juuli 2018 at 16:21

    Ma täitsin lapsega kirjatehnika vihikut. Vahel ei viitsi mängida, aga koos tahaks ikka teha midagi, siis see rahulik vaheldus. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 17. juuli 2018 at 15:25

    Meil on hetkel veemängud vannis, basseinis, rannas ja voolikust tuleva veega. Mängu eesmärk on see, et kõik peavad lõpuks üleni märjad olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. juuli 2018 at 15:01

    Minu pisike on alles 2,5 kuune, aga väga asjalik! Meil olid õues just “veemängud”, kuna nii kuumad ilmad on, siis panin pisikese istumisalusega vanni ja seal ta siputas rõõmsalt.

  • Avatar
    Vasta Kätu 17. juuli 2018 at 14:02

    Eks ikka legodega 🙂 Lapse lemmikud on legod. Nendest peab igapäev ehitama koos.

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 17. juuli 2018 at 13:57

    Väike googeldus ütles, et veganitele see siiski ei sobi, kuna sisaldab “glaseerained (šellak, meevaha, karnaubavaha)”, aga taimetoitlastele küll.

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 17. juuli 2018 at 13:53

    Mul enda last ei ole, aga on hoiulapsed ja õdede lapsed ja nendega meisterdame ja möllame koguaeg. Ja tahaks täiega neid komme nüüd, ila pm voolab nüüd. Ma olin kummikommisõltlane ennemuistsel ajal, aga kui aastaid tagasi taimetoitlasena avastasin selle, et seal želatiin, siis kadus isu täiesti. Ja ma koguaeg käin ja uurin toidupoodides, et ega mingeid vegan variante ei ole, aga no ei ole leidnud. Kuigi ega kui ma magusat üllatust ei “võida”, siis varsti pean neid komme niiiikuinii ostma, kuna ma nüüd reaalselt tunnen, et ma vajan neid komme! 😀

  • Avatar
    Vasta R 17. juuli 2018 at 13:48

    Lauamängu õhtu oli pühapäev

  • Avatar
    Vasta Carolin 17. juuli 2018 at 13:42

    Mul endal küll lapsi pole, aga selle eest olen 9kordne tädi 🙂 Just hetk tagasi mängisin kõige vanemaga veesõda 🙂

  • Avatar
    Vasta Inger 17. juuli 2018 at 13:28

    Meil hetkel onnide ehitamine väga teemas – nii toas kui õues 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. juuli 2018 at 13:25

    Viimati vist mängisime Memo (see paaride leidmine), meeldivad ka teised lauamängud ning muidugi rollimängud, kus mina nt olen haige ja laps arst ?

  • Avatar
    Vasta Ingrid M 17. juuli 2018 at 13:13

    Oma 2a õpetasin peitust ? Ehk siis tema jookseb “peitu” laua alla kööki ja ise seletab ” Äm kapis, äm kapis” ehk siis tema on kapis ? Ma siis pean kõik kapid läbi otsima, enne kui teda leida tohin. Mis kõik lapsele rõõmu ei tee ?

  • Avatar
    Vasta Margit 17. juuli 2018 at 13:10

    Ma ei tea kas see nüüd just mängu alla klassifitseerub, aga ennelõunal mängisime bassus, et me oleme kalad ja roomasime mööda basseini põhja 😀 Vett on umbes 10-15cm ainult, et 2-aastasel turvaline oleks 🙂
    Aga eile ehitasime duplo linnakut suurele alusplaadile 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. juuli 2018 at 13:09

    Me mängisime pool tunnikest tagasi mängu “kes jõuab toa kiiremini korda teha” 😀 Ennelõunat olid vee- ja liivamängud: liivakasti sai tehtud üks mudane oja ja selle kaldale lilled ja autod paigutatud.