Tjah, pean tunnistama, et olen oma telefoni hoidmise suhtes üsna hooletu olnud. Eelmisel telefonil oli kaitseklaas peal ja ühel päeval kukkus see maha – klaas läks katki, aga telefon ise jäi terveks. Rõõmustasin, et telefon pääses ja kui te nüüd arvate, et ma uue klaasi ostsin, siis oh ei. Ma sain hoopis uue telefoni, vana andsin vennale ja ainus, mis ma tegin, oli see, et ma panin telefonile ümber sõbranna käest saadud läbipaistva “taguse” ja selle nupu, millega telefoni hea käes hoida on, kui seal rahus scrollida tahad.

Mõni aeg tagasi võttis minuga ühendust ettevõte, kes pakub kvaliteetset lisavarustust Elisa ja Teliale, millega oma telefoni eluiga pikendada. Voh, just, õige ajastus, sest jälle oli mu telefon sada korda maha kukkunud ja mina tõstsin selle südamevärinal üles. Kas on terve? Mul on olnud nii, et telefon lendab täie rauaga piki asfaldi ja ei juhtu midagi, samas kunagi üks telefon kukkus 10cm kõrguselt parketile ja läks katki. Võta siis näpust, eks see vist oleneb sellest kah, mis nurga all telefon kukub? Ma ei tea… Küll aga ma usun seda, et kindlam on oma telefoni kaitsta, kui iga kord taevaiša poole palvetada, kui telefon kukkuma peaks. “Armaš taevaiša, palun tee nii, et ekraan katki ei oleks…” ja siis pöörad värisevate kätega telefoni ümber. On teil nii olnud, jah? No mul on miljon korda…

Samamoodi ei ole ma selles suhtes kuigi hoolikas, et viskan telefoni koos teiste asjadega kotti ja ei mõtle üldse, et midagi võiks ekraani kriipida. Kuigi-kuigi! Ma ei võtnud uuelt telefonilt kleepsu pealt ära just kriimustuste ennetamiseks. Kukkumisel see kleeps küll ei aita, olgem ausad.

Muuseas, kas te teate, et:

  • 100 telefoni ostjast 84 pillab enda telefoni maha esimese kolme kuu jooksul.
  • 84 maha pillatud telefonist keskmiselt 60 telefoni on kaetud koti või ümbrisega.
  • Tõenäosus, et kaitsmata telefon saab füüsilise kahjustuse on 90% ning tõenäosus, et füüsiline kahjustus on nii suur, et vajab tasulist remonti on 70%.
  • Keskmine tasuline remont on 120 EUR.
  • Kui telefon on kindlustatud saab omavastutusega probleemi lahendatud. Omavastutus on üldjuhul 30-50 EUR.
  • Kui telefoniga midagi juhtub siis üks mure on täiendav rahaline kohustus ning suurem mure on, kui jääd telefonist ilma / telefoni andmetest ilma.
  • Telefon on igapäevane töövahend paljudele inimestele ning telefoni füüsiline defekt võib tähendada lisa transpordi ja aja kulu.
  • Telefoni väärtus on oluliselt kõrgem kui müüd maha vana telefoni millel pole kasutamisel tekkinud füüsilisi kulumise jälgi.

Mul on endal kodukindlustus ja kui minu ekraan katki läheks, siis peaksin ma omavastutusena maksma 90€. Odavam oleks ju korralik turvaklaas + kott osta. Eriti veel, kui mõnel teist ei ole kodukindlustust (muuseas, KUIDAS ilma selleta elada saab, ma ei tea!). Eriti, kui peres on lapsed, kes telefoni näppida tahavad (isegi kui ei tohi) ja kelle näpud parajad makaronid on.

Nüüd räägin natsa nalja ka. Nad küsisid mu käest, et mis telefon mul endal on, noh, et panen endale ka korraliku klaasi ja kaaned. Ütlesin siis, et Huawei mingi 10 on, igatahes läksin ma juba järgmine päev enda uutele kaantele ja klaasile järele. Väga uhke värk. Mitu korda mõtlesin, et täna õhtul lasen Kardol klaasi peale panna, aga aina ununes ja nüüd täna oli nagunii Roccasse minek, mõtlesin, et lasen siis seal esinduses klaasi peale panna, et äkki ise ei oska. Uurisin veel instaski, et mis te arvate, kas saaksin ise hakkama.

Instas andsidki kõik mulle enesekindlust, et saan ise ka hakkama. Roccas oli muudki teha, seega ei hakanud esindusse ronima, tulin koju ja kukkusin ette valmistuma. Esiteks tegin kogu tavaarist pilti:

Nii, hea algus. Kõik on olemas. Ekraan ei saa ka väga must olla, sest kleeps on peal, säästab puhastusvaeva. Aga kleeps ise on küll väga must. Sain just telefoni enne pildi tegemist Lende rokaste näppude vahelt välja kistud.

Okei, igatahes, teen oma klaasipakendi lahti, uurin ja puurin ja võtan siis enda kleepsu maha. Telefon on ilus ja puhas – see saab kerge olema! Kraabin klaasilt kile maha ja hakkan seda oma telefonile paigutama. Proovin nii ja naa pidi, midagi nagu ei sobi? Kas klaas ei peaks katma tervet telefoni? Tõesti ainult musta osa või? Hmm… Kas see tundub õige?

Väiksevõitu, jah? Noh, selles suhtes pole vist ime ka, kui ma suure suuga kuulutan, et mul on Huawei 10 Lite, aga tegelikult on mul hoopis Huawei 10 PRO. Ups… Ja nüüd mul pole isegi mitte seda hädist kile peal, ekraani kaitsmas. Nojah, mis seal ikka, homme on Järvele asja, lähen otsin siis endale uue klaasi ja lasen paigaldada ka. Kuigi mõelge, kui feil oleks olnud, kui ma oleks täna uhkelt kuskile sisse astunud, et pange see klaas siia telefonile. Nad oleks arvanud, et ma veits sooda… Hea, et sain seda häbi rahus kodus tunda ja nüüd teilegi jagada.

Üldse, oleks mul iPhone, siis ma ostaks üldse iDeal of Swedeni koti või ümbrise, need on niiiiii-iiii ilusad ja SIIN muuseas augusti lõpuni soodukaga ka. Aga kuna mul ei ole, siis lepin lihtsalt sellega, mis poes saada on. Kuskilt Hiinast küll tellida ja viitsi ja sada aastat oodata, selle ajaga jõuab telefon veel kuus korda katki minna…

Aga andke mulle teada, kuidas teie oma telefoni kaitsete? Kas üldse kaitsete? Ning miks oleks teie jaoks oluline oma telefon võimalikult kukkumiskindlaks teha? Jätke ka oma telefoni mudel kommentaari kirja, sest kõikide vastajate vahel loosin kaks võitjat, kes enda telefonile “turvavarustust” võidavad! Veenduge siis, et te ikka teate, mis telefon teil on, eks. Ma kuulsin, et mõni loll ei tea… :D

Kogu valikut näete SIIN ja SIIN.

Ps! Kui kellelgi päriselt on P10 Lite, siis see nahast tagus on mul ka üle!

*Postitus sündis koostöö raames

VÕITJAD SELGUNUD JA FBIS VÄLJA KUULUTATUD!

Jaga: