KODU

välisukse valimine, oh sa pele

15. august 2018

Ma elasin mingisuguses illusioonis, et välisukse valimine näeb välja selline, et astud poodi sisse, ütled: “Tere, palun üks seda ja toda värvi välisuks.” Müüja vastab, et jah, palun, siin on meie valikud, millist tahate. Mina valin ukse, ta ütleb, et aitäh, see teeb 100€ ja ulatab mulle ukse.

giphy-2803823

Selgus, et kõige odavamad välisuksed hakkavad sealt 400€ piirimailt ja need on suht kehvad. Ma tean, sest selgub, et ma eelmise välisukse valisin ehituspoest, kategooriast “andke kõige odavam, mis pakkuda on”. Nii sain ma kõige odavama uksega kaasa ka kõige odavama lingi ja kõige odavama luku. Tulemus – uks pole aasta aega korralikult lukku käinud ja ukse vahelt tuleb täiega külma sisse. Link on ligadi-logadi ja no… tulemus – vaja uut ust.

Seega mõtlesin, et olen suur tüdruk ja valin endale nüüd korraliku ukse. Eelmine sai ostetud 4a tagasi ja tegelikult oleks ma kohe korraliku väljamineku teinud, ei oleks mingit probleemi olnud. Nüüd on aga nii, et ikkagi uut ust on vaja. Nimelt ma ju võtsin esikust vaheukse ära, seega peab uks olema VÄGA korralik, hoidma sooja ja olema korralikult ekspertide poolt paigaldatud. Seega võtsingi ühendust konkreetselt oma ala eksperdiga, mitte ei sadanud kuskile suvalisse ehituspoodi sisse. Uksetehas.ee salong oli muuseas täpselt mu küünesalongi kõrval, seega panin endale aja kinni ja astusin läbi. Mul veel kerge lootus oli sees, et toimub see, tere, palun, võtke see hea uks ja andke 100€ vastu, aga ei läinud nii. Läks hoopis nii, et hakati uurima, millist ust ma tahan, näidati katalooge ja lisaks oli seal sein ka uksi täis, mida näppida.

Mul oli ainult välja mõeldud, et uks peab olema pruun. Alguses tahtsin valget, aga siis sai loogiline mõistus võitu, et pruun uks sobib kollase seinaga ju ideaalselt. Lisaks on ka aed ja katus pruunid, seega jah, tumepruun. Näidised olid kõik suvalistes värvides, aga tellida saab neid seda värvi, mida tahab. Mul oli räme kiusatus erkpunast või kollast tellida, aga EIII, pruun! Veel üks nõue – natsa võiks ikka klaasi ka olla, et esikusse valgust tuleks. Kuigi meil on välisukse kõrval seinas suur laeni aken, aga no ega küll küllale liiga tee. Seega:

Kandidaat nr 1 (LINK) armastab jalutuskäike rannal, päikseloojanguid ja kodu varaste eest kaitsmist. Välimuselt vist kõige haardkoorim, metallist ja ühe pika pikliku klaasiga. Turvahinged, värgid-särgid. Hinnaks 859€.

Kandidaat number 2 (LINK) armastab rutiini, istuda ühe koha peal ukseaugus ja inimesi enda kaheksa silmaga passida. Kahekordne tihendus, et külmapoiss sisse ei pääseks ja piisavalt klaasiosa, mis valgust tuppa laseks. Minu meelest päris nägus kandidaat. Hind 946€.

Poissmees number 3 (LINK) armastab lapsi, loomi ja stabiilsust. On väga lahtine ja avatud, kuid suudab vajadusel “suu” kinni hoida. Minu silmis kõige klassikalisem välisuks. Piisavalt klaasi, piisavalt ust. Samuti topelttihendused sooja hoidmiseks, turvahinged. Mida sul eluks veel vaja? Näppisin teda ka kohapeal – oli teine selline jõuline ja tihke. Ainult kahjuks ei suuda teda praegu vaimusilmas pruunina ette kujutada, aga no valgena ka väga kabe. Minu lemmik uks vist… Hind 836€.

Muidugi tuleb lisaks uksele valida veel link (miks see ei võiks uksega kaasa tulla? keda huvitaks jumala eest mingi lingivalik :D?) ja lukusüsteem. Veel üks suur lisakulu on see paigalduse tellimine, aga no see on minu puhul hädavajlik, sest ma tõesti tahan, et see nüüd KORRALIKULT sinna külge saaks ja peaks kaua-kaua aastaid vastu. Muidugi on tore raha säästa, aga on mingid asjad, mille pealt vist ei peaks kokku hoidma.

Ahjaa, kas ma ikka mainisin, et mul tegelt oli kaht ust vaja? Meil on välisukse kõrval trepialune “konku” ka, aga no sinna mingit uhket ust nagunii ei vali. Tavaline valge käib kah, näete, selline (LINK).

Ja MUIDUGI pole kubmki nendest ustest standartmõõtu, seega lisandub ukse hinnale veel umbes pool tema hinda. Halleluuja…

Ütleme nii, et läheb vist rohkem kui 100€…Ja ega kohe kättegi saa. Öeldi, et kui ära valin nüüd, siis u sept lõpuks on käes.

Aga milline uks teile kõige rohkem meeldib? Milline välisuks teil kodus on? Kas karjusite appi ja nutsite, kui ukse eest tasusite? Nii palju küsimusi, nii vähe vastuseid.

Loe ka neid postitusi!

101 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 17. august 2018 at 13:44

    Uks nr 1 on väga ilus

  • Avatar
    Vasta gogo 16. august 2018 at 23:46

    Ahjaa, kas ma ikka mainisin, et mul tegelt oli kaht ust vaja? Meil on välisukse kõrval trepialune “konku” ka, aga no sinna mingit uhket ust nagunii ei vali. Tavaline valge käib kah, näete, selline (LINK).

    VALGE UKS tuleb pruuni välisukse kõrvale või

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. august 2018 at 08:07

      Ma ei tea, miks ma valge kirjutasin, pildi pärast vist. Ta ka ikka pruun, ?

  • Avatar
    Vasta KKK 16. august 2018 at 20:53

    Vaata http://www.vau.ee – kohalik ja eesimaine akna ja ukse firma. Võta nendega ühendust ja ehk saate ka koostööd teha 😉

  • Avatar
    Vasta Katri 16. august 2018 at 17:20

    Nr 2

  • Avatar
    Vasta Diana 16. august 2018 at 17:07

    Kandidaat nr 1 vaieldamatult minu lemmik sest ka meie pere eramute kaunistab selline 🙂

  • Avatar
    Vasta Lisbet 16. august 2018 at 17:00

    nr 2 ja 3 näevad ehk kõige kodusemad välja, eriti kolmas, aga ise olles suur valgusearmastaja, valiks teise variandi 🙂

  • Avatar
    Vasta kersti 16. august 2018 at 15:33

    ma motleks mis varv,materjal ja palju maksab ja et kas on ilus uks,ja selle pohjal teeksin valiku,kui raha pole eriti,siis peab odavaga leppima

  • Avatar
    Vasta Jana 16. august 2018 at 15:27

    Mulle meeldib nr1

  • Avatar
    Vasta Triinu 16. august 2018 at 10:07

    Mina valiks ukse nr 1. Liiga palju klaasi uksel muudab ukse varastele just kergeks saagiks. Kõmm klaas katki ja sealt saad juba ukse seest lahti keerata või sisse ronida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2018 at 10:14

      Kle ma just ütlesin, et ma pole üle aasta ust LUKKUGI pannud, sa räägid, et klaas teeb kergeks saagiks 😀

  • Avatar
    Vasta ei saa mitte vaiki olla 16. august 2018 at 09:52

    ojeh, alustaks kõige olulisemast: on eraldi korteriuksed ja on eraldi maja välisuksed.
    kuna sa elad majas , siis on sul vaja sellist, mis on vargakindel ning mille materjal ja viimistlus peab vastu ka kõige ekstreemsemates välistingimustes (kuum suvi, talvepakane, lumetuisk, paduvihm, samuti… koera küünte kriipimine). minule küll praegu tundub, et sinu toodud näited on pigem korteri või lausa siseuksed.
    edasi.
    oluline on see, kummalt poolt on uks avatav, ukse leng ja uks toodetakse vastavalt sellele.
    välisuks peab käima lahti kindlasti väljaspoole, et ei saaks sisse rammida.
    kvaliteetsel uksel on veel sees mitut masti lisatugevdused, uksehinge ja luku kaitseplaadid jne.
    kui tahad aknaga välisust (meil ka selline), siis aknas olev klaas peab olema purunemiskindel (2 löögikindlat klaasikihti, nende vahel metallist peenike võrk vmt)
    ust ostes pead olema kindel, mis tüüpi lukku soovid. kindlustusfirmade nõue, et vähemalt 2 lukku, neist 1 mõlemalt poolt võtmega avatav turvalukk!
    luku valid välja lukupoes, uksefirmale ütled luku tüübi, nad teevad luku jaoks vastavad avad sisse, aga turvalisuse kaalutusel ostad luku eraldi ja see pannakse ette juba kodus, lukufirma poolt ja nii, et võti on vaid sinu käes koguaeg.

    ukse tegemiseks läheb peale tellimist tavaliselt paar nädalat. ise tellisime oma majale kõigile eeltoodud nõuetele vastava ukse ca 15a tagasi, töötab laitmatult senini. vaid allääres oleme teinud väikesi värviparandusi viimastel aastatel. kahjuks seda firmat, kus ise tellisime, enam ei eksisteeri, seega sama soovitada sulle ei saa.
    100€ eest ei saa mingit korralikku ust. isegi 15a tagasi maksid uksed praeguses vääringus vähemalt 4x rohkem + lukud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. august 2018 at 10:14

      Minu uksed ei ole kindlasti siseuksed, issand jumal 😀 ava ehk see link, siis näed. Ps! turvalisuse kaalutlustel sa ikka lukupaigaldaja maha lõid v? 😀

      • Avatar
        Vasta mari 16. august 2018 at 13:00

        hahaha 😀 mr know it all on tulnud õpetusi jagama

  • Avatar
    Vasta Tk 16. august 2018 at 08:19

    Mulle meeldib see Sonaat mudel. Tundub sobivat teie maja üldise olemusega. Kollane on selline armas värv fassaadil ja see on nunnu uks sinna juurde.

  • Avatar
    Vasta Krista 16. august 2018 at 07:17

    Mulle meeldib nr 1.

  • Avatar
    Vasta Mari 15. august 2018 at 22:36

    Nr1!

  • Avatar
    Vasta eve 15. august 2018 at 21:48

    mulle meeldib nr3,aga praktilisem on vist nr 1

  • Avatar
    Vasta Heleryn 15. august 2018 at 21:41

    Mulle meeldib number 1. Aga kuna enda kodu veel pole, on üürikas, siis ust pole pidanud ostma veel õnneks?

  • Avatar
    Vasta Kerli 15. august 2018 at 21:11

    Ma valiks nr kolme. 🙂 miks lukkudega mässata? Pane koodilukk. Sul nagunii võtmed kaovad kuskile, seega on koodiga lahendus igati mugav! Rootsis paljud uksed koodiga. Ei ole vaja kõigile võtmeid teha ja tulevikus kui lapsed kooli lähevad on lastel ka lihtne, ei ole võtmete jama! 🙂 just my thoughts ?

    • Avatar
      Vasta Tups 15. august 2018 at 22:50

      Ja kui kood meelest läheb? 😀 Lukk ikka hea kindel. Koodile kulub ju peale, milliseid nuppe vajutad, hea indikaator varastele.

  • Avatar
    Vasta Triin L. 15. august 2018 at 20:57

    Nr. 1

  • Avatar
    Vasta Nele 15. august 2018 at 20:26

    Number 3

  • Avatar
    Vasta Kiivi 15. august 2018 at 20:13

    Nr3 on pruunina veel kenam, meil eelmisel kodul oli samasugune. Praeguse maja ukseaugus seisvat puidutükki enamik inimesi vist ukseks ei nimetaks ?. Ei ole veel remondiga sinnamaani jõudnud ja ilmselt ei jõua ka niipea, sest tahame samamoodi korralikku ja noh…see ei maksa 100euri. Käib siin maakolkas (kus endiselt pannakse linna minnes luud ukse ette) mõnda aega veel küll.

  • Avatar
    Vasta TN 15. august 2018 at 20:09

    Välisukse saaga, jumala eest. Läksime valisime ehituspoest välja, mitte kõige odavama, ikka mingi normaalse tootja oma. Palusime koos paigaldusega. Ukseaugu tegime ise, standardmõõdus, kõik tundus ilus, onu tuli ja plätserdas selle ukse kuidagi ette ka. Ja kui kõik valmis oli, siis selgus, et uks ei käi tervenisti lahti, sest viilkatuse alune tala jääb u 5 cm liiga madalale ja ei lase uksel lõpuni avaneda. Mis pagana pärast ma tellisin eksperdid asja paigaldama, kui nad sellist asja ette ei oska näha. Või oskas, aga ei vaevunud ütlema? Ühesõnaga tellisin ka mina megaerilise 10 cm madalama ukse, maksin topelthinna, ootasin kuu aega ja mahun nüüd poekotiga uksest sisse astuma.

  • Avatar
    Vasta Anny 15. august 2018 at 18:16

    Ma valiks nr 1, tundub kõige lihtsam pesta, ülevakt alla ha valmis. Ja võin loota, et pesust jälgi ei jää. Endale meeldib tglt selline kus see klaas küljele nats jääb, mitte täitsa keskel. Pruun hea valik. Mul on hetkel kodus suur valge rauduks. Eluiga rohkem kui 13 aastat☺️ Aga toimib hästi!

  • Avatar
    Vasta Helen 15. august 2018 at 17:58

    Minu arvates sobiks nr. 1 🙂 Mul endal sama uks, mis sinul ja no kohtutav! Link logiseb kohutvalt ja uks laseb külma sisse.

  • Avatar
    Vasta Carmen 15. august 2018 at 17:41

    Nr 3 😉

  • Avatar
    Vasta Kätu 15. august 2018 at 17:33

    Poissmees nr 3 😉

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. august 2018 at 17:32

    Mul korter ja uks maksis täpselt ainult minu mehe aja. Nimelt Soomes sai tasuta, pidi ise vaid maha võtma ja naksti ta meile saigi. Luku ja lingi ostsime poest ca 50 euri läks. Ise pani ka ukse ette, niiet sealt hoidsime ka veel kokku 🙂 nüüd vaja veel koridori remont teha et ikka viisakam oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Greete 15. august 2018 at 17:30

    Soodukaga Ehituse ABC’st. Ca 250€. Soojustatud majale sobiv korralik välisuks. Lingid ja lukk tuli eraldi juurde osta, see läks kuskil 50€ korralik komplekt. Ehk saime umbes 300ga ja siiani küll rahul.
    Akna koha pealt-mulle on millegipärast jäänud külge arvamus, et aken=kuigipalju soojakadu ?. Aga ilmselt sinu variantidel ütleb juba hind, et ülisupper materjalid ja soe ei kao kuskile ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 15. august 2018 at 17:01

    Ahjaa See viimane klaasidega on eluilus! meil maal terassil analoogne. kaunis on

  • Avatar
    Vasta Geidi 15. august 2018 at 17:00

    Korteri uks 379€ sain kätte.(töötasin vastavas poes) muudu 500+€ ja lingid valisin mus sobivad minu elamise omaga ja naabri omaga. Kuldne kesktee. ütleme, et ma teadsin hinda aga no kurat kaua ma maksan!!! 4 aastat renoveeri korterit. Raha muudkui maksad aga elama ikka ei saa!! Ok nüüd elan ja ei kavatse 20 aastat remonti teha! Ma ei taha enam maksta!

  • Avatar
    Vasta aadu 15. august 2018 at 16:58

    Kahju, et see ukseprobleem sul nii kiireks läks, sest meie näiteks tellisime oma majale soojustatud ukse, küll ilma klaasideta, sest iga klaas on külmaallikas, ja maksime tegijale tsipa alla 400 euri ( noh, perifeeria puuseppadel on ehk teine, inimsõbralikum hinnakiri!).
    Aga Haapsalu Uksetehas on kallis, sest see on nimi, mis maksab.

  • Avatar
    Vasta Katrin 15. august 2018 at 16:28

    Minu arust on nr 3 kõige ilusam. Teisel veits palju aknaid ja esimese aknapaigutus on veider. endal on üürikorter ja suht turvaline uks. Välimuselt ehk mitte kõige kaunim, aga korteriomanik ei kiirusta seda vahetama ja me ei taha siin uuenduste osas liiga nahhaalseks ka minna. Ei oleks elu sees arvanud, et need nii kallid on ??

  • Avatar
    Vasta K 15. august 2018 at 15:48

    Kas välisukse sisemine pool tuleb ka pruun või on see seest poolt heledamas toonis?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 15:49

      Sama värvi ikka.

      • Avatar
        Vasta K 15. august 2018 at 16:35

        Ok. Küsisin sellepärast, et meil oli ka vana uks seest tumepruun, aga uus uks väljast ühte tooni ja seest valge (hele) ning see seest hele uks muutis ikka kogu esiku/koridori märgatavalt valgemaks ja avaramaks.

  • Avatar
    Vasta Anneli 15. august 2018 at 15:22

    Kui ma enda esimese kodu 4 aastat tagasi sain, siis olin kindel, et alustuseks panen ette korraliku ukse. Aga kuna korter vajas kapitaalremonti (panna uued põrandad; kõik seinad pahteldada, lihvida, värvida; vannitoa kapitaalremont; uus mööbel; uus tehnika; köögisisustus; nõud ja kodukaup ja muu tavaar, siis uks lükkus muudkui edasi ja edasi… Ja mul pole siiani uut ust ees, kuigi remont on lõpuks valmis! Lihtsalt kõik säästud läksid remondi alla.

    • Avatar
      Vasta Kristi 15. august 2018 at 19:39

      Üks ühele minuga 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 15. august 2018 at 15:21

    Mulle meeldib esimene!

  • Avatar
    Vasta Sirly 15. august 2018 at 15:16

    Head kirjeldused, ten poits! 😀

    Kui valget valiks, on 3 ilus, pruunina ette ei kujuta.
    Nr 1 on nii ilus ja soliidne.
    Aga jh, nii palju kui on inimesi, on arvamusi 🙂

  • Avatar
    Vasta raili 15. august 2018 at 15:06

    nr.1 sobib hästi

  • Avatar
    Vasta Yutulind 15. august 2018 at 15:05

    Võtaks esimese variandi. Kõige lihtsam puhastada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 15:50

      ma pole elusees oma välisust puhastanud ja ei kavatse ka alustada 😀

  • Avatar
    Vasta Katriinu 15. august 2018 at 15:03

    neist on 3 jah, teie majale kõige sobivam, 1, mida paljud pakuvad ja vähem “prostaks” peavad, sobib pigem uuele kandilisele kuubikmajale. Uks ja maja peavad stiililt ikka kokku ka sobima, 1. oleks nagu võõrkeha seal ukseaugus 🙂

  • Avatar
    Vasta Merje 15. august 2018 at 14:59

    Lasime teha täispuit ukse koos soojustusega. Kunagi peaksime kätte saama, kui vili võetud.. maksime selle lõbu(ukse) eest 420€

  • Avatar
    Vasta K 15. august 2018 at 14:52

    Ma kujutasin kohe oma vaimusilmas ette poissmees number kolme tumedamast rassist ehk siis täpselt selline pruun uks oleks minu ettekujutus asjast.

    Aga holy shit miks uksed nii kallid on???

  • Avatar
    Vasta ?? 15. august 2018 at 14:46

    2. uks

  • Avatar
    Vasta Karmen 15. august 2018 at 14:19

    Kindlalt kandidaat nr 3! Väga ilus uks, pruunina kindlalt veel parem. ?

  • Avatar
    Vasta Ingrid 15. august 2018 at 14:18

    Uks nr 1!

  • Avatar
    Vasta Kairi Keldrimaa 15. august 2018 at 14:14

    Viimane on parim ?

  • Avatar
    Vasta Klein 15. august 2018 at 14:09

    Ma valiks hoopis selle, mis üleval nagu poolkaar akendega. Ma ei tea, aga mul on oluline, et kui ma tahan ignoorida, siis väljast sisse ei näe niisama, et kas ma seal luuran või mitte 😛 aga mingi aken kindlasti, ise pean saama luurata heheheh

  • Avatar
    Vasta Karin 15. august 2018 at 14:09

    Minu arust on esimene kõige parem, silm kohe nö puhkab selle peal ☺️ teine ja kolmas…noh mul on koguaeg mingi kiiks olnud nende aknaruudukestega, kohe üldse ei meeldi. Kuna elan perega Soomes üürikorteris, siis pole pidanud ise ust ostma, seega hindadest ei teadnud siiani midagi, meil sii. Puidust pisikese uksesilmaga korteriuks. Tegelt räigelt inetu teine ? aga kui plaanid paika peavad siis paari aasta pärast plaan maja ehitada ning siis tuleb kindlasti midagi kandidaat nr1 varjandis ?

  • Avatar
    Vasta MP 15. august 2018 at 13:52

    Minu lemmikud siinsest 3st valikust on uks nr1 ja uks nr2. Nende kahe vahel valiksin ja selle võidaks kindlasti uks nr2. 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 15. august 2018 at 13:50

    Number 2

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 15. august 2018 at 13:44

    Mulle välimuselt tundus ka nr 3 kõige normaalsem. Kas need kõik on metalluksed? Lugesin praegu välja, et ainult esimene on metallist. Mina ei võtaks metallist ust kindlasti mitte. Nendega on tihti nii palju probleeme, isegi kallimatega. Odavatest pole üldse mõtet rääkida. ? Mina olen elus korra ostnud välisukse majale. See oli 8 a tagasi ja ostsime puidust ukse. Siiani on ilus ja korralik. Hoiab sooja ja aknad toovad koridori valgust. ? Mäletan, et meil oli ka see mõõduprobleem aga me ei tahtnud rohkem maksta. Õnneks on abikaasa väga handy ja tegi lihtsalt ukseaugu suuremaks. Ukse paigaldasime ka kahekesi. See oli nii raske (mõtlen füüsiliselt) aga, kui sellele mõtlen, et ise kahekesi paigaldasime, teeb nii rõõmsaks. ?

  • Avatar
    Vasta Karin 15. august 2018 at 13:41

    Viimane on mu lemmik. Teine on ka ilus, aga mitte nii praktiline. Esimest ei valiks teie armsale majale.

  • Avatar
    Vasta MK 15. august 2018 at 13:38

    Minu korteri uks on selline, et isegi vargad ei tahaks sisse tulla, just tulla, mitte murda. 😀 Uks on sama nagu korteris siseuksed, külmakaitseks on vaip ette pandud kruvidega. 😀 😀 Aga nüüd ehk saab uue korraliku tihenditega välisukse… Ja tõesti, miks need uksed niiii palju maksavad… Meil käsil korteri totaalne renoveerimine ning lisaks välisuksele on nelja siseust vaja koos lengidega ja muu sinna juurdekuuluvaga. Tuleb vist aastane laps ka tööle saata. 😀 Aga kui mul oleks maja, siis valiks kas uks nr 1 või 3. Mulle ei meeldi aknaga uksed muidu. 😀

  • Avatar
    Vasta ilmselgelt liiga palju krimisarju vaadanud 15. august 2018 at 13:37

    Kas su ukseklaasil saab signalisatsiooniandur ka olema? Muidu mulle need klaasiga uksed jätavad alati nii ebakindla mulje, küllalt ju nähtud criminal mindsist, et lööd selle pisikese klaasiruudu puruks ja paned käe sisse ja siis keerad ukse kas liblikast või ukse ees olevast võtmest lahti ja muudkui astud sisse või viskad süütepudeli või siis lihtsalt ma ei tea…kotikese koerasitta või tossupommi… ma ei saaks vist kunagi rahus magada klaasiga välisuksega.

    • Avatar
      Vasta K. 16. august 2018 at 09:16

      Ma olen juba pea 10a elanud täispikkuses klaasist välisuksega, terrassiuks on samasugune. Vbl Tallinnas jah võtaks mingi turvaukse. Praegu mulle oluline et ma kohe näeks kes ukse taga või õue peal.
      Uks avaneb koridorist õue ja külm küll pole. Maja kenasti soojustatud.

  • Avatar
    Vasta Elex86 15. august 2018 at 13:36

    Meil on see number 1 uks.
    Ja ukselink on meil ukselukuga koos. St, meie ukselukk käib koodiga. Ja super mugav. Pole kunagi muret, et ma võtme ära kaotan. Sest, ma olen võtmete kaotamises väga osav.
    Selline lukk:
    http://www.lukud.ee/ee-digitaalne%20turvalukk-catalog-viewObject-9-501-0-0

  • Avatar
    Vasta Triinu T 15. august 2018 at 13:32

    Nr 1!!!!???

  • Avatar
    Vasta K 15. august 2018 at 13:32

    Minu arust need ruudukestega aknad on nii vanamoeline kuidagi? teist ust ma ei tahaks isegi kui tasuta saab? esimene on lemmik, kolmas on siuke savi, pole ilus pole kole

    • Avatar
      Vasta M. 15. august 2018 at 14:54

      Vot sama mõte minulgi. Nende ruutude kohta. Kolmas näeb välja nagu siseuks ?
      Aga jah, ma valiks vist ka esimese. Täitsa ilus.

  • Avatar
    Vasta Moonika 15. august 2018 at 13:31

    Mulle meeldib kõige rohkem kandidaat nr 2 (siinsete kommentaaride põhjal kõige vähem popim :D). Aga meeldib seepärast, et allpool ka aknad ja seega ka rohkem valgust põrandapinnal.
    Praegult majal uks, mis on siia pandud ilmselt sel ajal kui maja ehitati (väga vana maja), küll aknaga (40*50cm), aga puudust tunnen rohkemast valgusest, eriti kuna pikas esikus rohkem aknaid pole. Uuest uksest unistan küll, aga niipea selleni ilmselt ei jõua ?

  • Avatar
    Vasta J 15. august 2018 at 13:31

    Number 1 võitis minu südame esimesest silmapilgust. 😉

  • Avatar
    Vasta Mamsel 15. august 2018 at 13:28

    Kui oleks meie kodule, siis ilmselt valiksin number ühe, aga mingit teist värvi. Vöibolla sutsu heledam pruun. Meeldib väga, et on üks piklik aken.

    Meie majal on praegu midagi kolmanda ukse taolist ja samamoodi valge. Õnneks ei pidanud ise ostma, vaid tuli maja ostuga kaasa 😀 kuigi maja oli palju kallim kui uks… võinuks ju vastupidi olla 🙂

    Pühadel on valge uks hea, paistavad kaunistused ilusti välja, aga muidu läheb suht kiiresti mustaks. Mitte ainult tolmust aga igasugused putukad, käe/sõrmejäljed jne.

  • Avatar
    Vasta Liisi 15. august 2018 at 13:28

    3 on mega kaunis ??

  • Avatar
    Vasta S.K 15. august 2018 at 13:27

    NR.1 on minu lemmik, valiks ise kui vaja oleks 🙂 Soovitan ka Haapsalu Uksetehast, kuna mees seal paigaldaja 😀 Ning paljud kuulsused sealt tellinud ja ka Hilton Tallinn park hotell 🙂

  • Avatar
    Vasta Eeps 15. august 2018 at 13:23

    Nr 1.

  • Avatar
    Vasta Erika 15. august 2018 at 13:19

    Mudel Sonaat mu lemmik, pildilt.

  • Avatar
    Vasta Maarja 15. august 2018 at 13:18

    Nr 1 kindlasti. Klassikaline, soliidne. Vähem klaaside ja liistude puhastamist.
    Välisuksi pole pidanud ostma, aga siseuste ostul tuli küll itk peale…

  • Avatar
    Vasta A 15. august 2018 at 13:12

    Mulle meeldib nr 1. Aga kuna maja fassaad tuleb kollane, siis vb on sellises stiilis uks liiga hardkoor. Sellisel juhul võtaks “õhulisema” nr 2. Nr 3 ei meeldi (sorry :D).

  • Avatar
    Vasta Maarja 15. august 2018 at 13:09

    Igal juhul nr 1. Soliidne, klassikaline. Vähem klaasi ja raame kasida väljastpoolt ka 😀
    Välisukse ostmisel ei pidanud itkuma, küll aga siseuste ostul 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 15. august 2018 at 13:07

    Number 1 igaljuhul, turvaline ja väljapeetud… ja see üks pikk aken on ka kuidagi väga lihtne ja ilus. Kerge hooldada. Lõpuks otsustad sa ikka ise aga kaalu ka plusse ja miinuseid 😉

  • Avatar
    Vasta Miau 15. august 2018 at 13:05

    meie uks polnud samuti standardmõõtu vaid lai nagu 2 tavalist ust, tellisime ära, ootasime 2 kuud, koos turvalukuga 3000 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 15. august 2018 at 13:04

    Ma olen see inimene kellel on k-rauda 500 eurone välisuks ja üldse ei kurda.Uks on ees olnud 10 aastat ja koridor ei ole härma läinud.Disainilt nagu variant number 3….tumepruun.

  • Avatar
    Vasta Karmen 15. august 2018 at 13:03

    Nr 1

  • Avatar
    Vasta Signe 15. august 2018 at 13:01

    Mulle meeldib nr 1. Feng shui järgi võiks välisuks tegelikult punane olla ?

  • Avatar
    Vasta Piret 15. august 2018 at 12:59

    3 sobib just majale. Väga ilus ? Kujutan ette, selline mõnus ja sõbralikult kutsuv uks ??
    Nr. 1 on selline…pigem ridaka uks. St et minule sobiks selline ? Sa võid mulle sellise kinkida, mul 10a vana ja hommikupäikesega pleekinud kollane ?

  • Avatar
    Vasta Nele 15. august 2018 at 12:59

    Nr 1 ja 3 on kenad ??

  • Avatar
    Vasta Kat 15. august 2018 at 12:58

    Enne kui tellid küsi pakkumist ka Lasitast. Meile tegid üliägeda tammest 3 klaasiga mittestandartse ukse 1×2.1 m (paar aastat tagasi maksime 1100 euri). Ja ma ise oma käega joonistasin millist ust soovisime. Sauna uks on meil üleni klaasist piimja vaheklaasiga. Ülirahul oleme nende tööga.

  • Avatar
    Vasta Maarika 15. august 2018 at 12:49

    Ma nüüd vist taipan, miks abikaasa sünnipäevasoovide nimekirjas välisuks oli, hingehind tahavad saada ju??

  • Avatar
    Vasta rita 15. august 2018 at 12:48

    nr 1 ,meil tuleb samasugune 😉

  • Avatar
    Vasta Pisi 15. august 2018 at 12:48

    Mulle meeldib kõige rohkem nr 1. Tagasihoidlikum ja kui on üks aken, siis lihtsam seda ust ka puhastada. Mul endal oli kunagi selline, kus oli mitu pisikest ust ja andis seda alles puhastada. Mõtlete, et mis puhastamist see vajab aga kevadised tolmud 🙁 Lisaks metallist uks tundub minule väheke turvalisem.
    Nr 3 on ilus aga alt võiks olla tasane. Sobib sellisena rohkem siseukseks.

  • Avatar
    Vasta Kessu 15. august 2018 at 12:47

    Nr 1 raudselt

  • Avatar
    Vasta Mia 15. august 2018 at 12:45

    Mulle meeldib ka esimene kõige rohkem 😀 Tundub selline hea toekas. Kuigi klaasi suhtes, eks ma megaparanoiline ka, aga kohe kujutasin ette kuidas mingi röövel selle klaasi maha lammutab, et saaks ukse lihtsamini lahti muukida 😀

  • Avatar
    Vasta Moonika 15. august 2018 at 12:44

    Nr 1

  • Avatar
    Vasta hanna 15. august 2018 at 12:44

    Ikka esimene!
    Nr 3 on väga prosta, ära seda vali 🙂

  • Avatar
    Vasta K 15. august 2018 at 12:41

    Kui mina peaks valima siis kas nr 1 või nr 3

  • Avatar
    Vasta Greete 15. august 2018 at 12:41

    Mulle meeldib esimene kõige rohkem. Viimane pole üldse välisukse moodi ?

  • Avatar
    Vasta Eliis 15. august 2018 at 12:41

    Nr. 1 ja 2 on lemmikud ? meeldib kui selline naturaalne valgus ka vahel sisse piilub. Ja välimuse poolest viisakad. Aga et nad nii kallid on…. tahaks nutta ? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 12:44

      ma juba nutan 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 15. august 2018 at 12:40

    Kandidaat nr 1 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 15. august 2018 at 12:39

    Ma valiks esimese, sest teised on minu maitse jaoks prostad ?

    • Avatar
      Vasta Lilllll 15. august 2018 at 12:44

      +1

  • Avatar
    Vasta Karolina 15. august 2018 at 12:37

    Poissmees nr 3 on üliilus. Mina vahetaks kodus vist kõik uksed sellise vastu ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 12:40

      Ma elutuppa tellisin muuseas ka sarnase 😀