Kingiloos LAPSED REISIMINE SÖÖK

snäkid bussireisiks *

16. august 2018

Minu ideaalne snäkikott bussireisiks sisaldaks täiesti ausalt kokakoolat, hapusid pudelikujulisi komme, shokolaadiküpsiseid ja võib-olla mingi mõnus saiake ka sinna otsa. Ma usun, et see nägemus klapiks mu laste omaga ka, aga paraku on isegi minus üllataval kombel mingisugune osa, mis tunneb survet ikka lastele tervislikumat kraami pakkuda. Või noh, ma vähemalt üritan – eks nad tegelikult saavad ju ikka aeg-ajalt kõike, ei saa salata.

Ühesõnaga sõidame meie täna Luxexpressiga Riiga ja sealt edasi Jurmalasse. Bussireis tuleb ikka omajagu pikk ja selles suhtes nadil ajal, et lõunauni on selleks ajaks ammu ära magatud ja seega tuleb kõik need viis tundi sihtpunktini lapsi rõõmsana hoida. Ma olen kotti pakkinud mänguasju, raamatuid ja tegevuskaarte, aga no sööma peab ju inimene ka. Lisaks on Luxexpress bussides ka need tahvlid, millest saavad nad multikaid vaadata ja snäkkida. Nagu öeldud, ikka HEA emana hakkasin siin vaatama, et mida ma siis snäkkimiseks kaasa suskan.

Hiljaaegu tõi Maped meile kingituseks “piknikukomplekti”. Ma olin neid muuseas just enne seda Selveris näppimas ka käinud, hakkas lihtsalt silma mingi väjapanek värviliste karpide ja pudelitega. Maped firma oli mulle enne meelde jäänud rohkem joonistustarvete müügiga, seega uudistasin seal veits, et mis nad siis nüüd pakuvad. Ühesõnaga, nad pakuvadki joogipudeleid ja toidukarpe. Eks see vist rohkem väljamaale suunatud ole, kus enamik koole ja lasteaedasid sooja toitu ei paku ja lapsed ise oma söögi kaasa võtma peavad. Selle jaoks on need karbid/pudelid küll tõesõna ideaalsed.

Meie maal saavad lapsed lasteaias sooja toitu ja sinna sööki kaasa vaja pole panna, küll aga on kodus kogu aeg selliseid karpe vaja, et ülejäänud toit külmkappi panna ja jalutama minnes vett kaasa võtta. Ja noh, täna snäkkide pakkimiseks kah.

Terve komplekt oli pakendatud säärasesse termoskotti, mis mahutab kenasti kaheosalise karbi, joogipudeli ja paar puuviljagi lisaks. Nagu näha, hoiab kott ka sooja/külma, seega saab karbiga näiteks tööle sooja toidu kaasa võtta ja ta jahtub palju aeglasemalt, et ehk jõuad isegi lõunal soojendamata sooja toitu süüa. Kui ei joppa, siis kõik Mapedi karbid on mikrokakindlad, seega saab neid rahumeeli ka mikrokas soojendada, kui vaja on.

Suure karbi sees on väiksem karp, mis on muuseas lekkekindel. Et saad omale sellise lõuna kaasa pakkida, niiet hoia ja keela. Karpi supp, karbi all on veel ruumi, sinna saad oma leiva-saia panna. Kõrval veel ruum puuviljadele või jogurtile. Jep, sinna mahub terve jogurtitops külili. Või no see väike ikka, mitte suur, eksole.

Mina panin karpi viilutatud vilju, karbi alla puuviljasnäkke ja tühja koha peale ühe smuuti.

Tundub juba päris asjalik snäkikott, eks?

Mida ma veel kiita tahan, on see pudel! Neid on tegelikult kaht sorti müügil. Suuruselt on nad samad, aga see konkreetne isend käib kerge nupuvajutusega lahti ja on ka alt lahtikeeratav, et saab selle kenasti ära pesta, mitte ei pea seal pärast mingi pudeliharjaga udjama. Kõik tükid pudelist käivad lahti ja on väga kergesti pestavad. Lisaks on pudel 100% lekkekindel, sest joomiseks tuleb sinna peale natukene huultega suruda. Lendel võttis tsutt aega, et see ära õppida, aga nüüd saavad mõlemad hakkama. Pudeleid saab Apollost näiteks 🙂

Leidsin enda instast selle teise pudeli pildi ka. Kork käib tõmmates lahti, mitte nupust. Põhi pole ka avatav, aga sellegipoolest aus veepudel!

Ühesõnaga said kaasa võetud Pombeli smuutid, sest neid läheb meil küll päevas mingi kolm tükki vähemalt. Alles oli külmik neid täis, nüüd juba jälle võtsin viimased kaks pakki panemiseks välja. Siis veel paar pakki Mysnack puuviljamaiuseid niisama snäkiks ja lisaks koorisin õunu ja tükeldasin paar minipaprikat. Tundub, nagu ideaalne snäkikott eks? Ok-ok, mul on endal seljakotis veel Yummikommide pulgakomme ja pakk kummikaid ka, et päris kommivaba see reis olema ikka ei saa. Ega ma mingi loom ei ole!

NALI. Mari leidis mu koti üles, rüüstas karbi enda kätte ja sõi rahulikult selle tühjaks. No mis seal ikka, pean nagunii poest läbi käima, toon siis seekord rohkem puuvilju. Hea, et mul kaks komplekti karpe on, saan lastele eraldi moonakotid teha, muidu istu seal bussis ja kuula seda kiunu, et kes mida rohkem sai ja kes mida kellelt ära võttis. Tüüpiline…

Mari väitmas, et ta “ei söönud kõike ära”. Jajajah, isegi vee kulistas sisse, sindrinahk!

Ühesõnaga, minu meelest on väärt komplekt ja poodides müüakse neid kuni sügiseni soodushinnaga, seega soovitan pilgu peale visata. Ma ei tea, kus neid veel on, aga kindlasti on Selverites, sest seal mina neid nägin. Ja kes minu seletustest ja piltidest aru ei saanud, siis näete, siin on üks komplekti tutvustav videokene kah:

Kas tahaksid endale ka sellist Maped Piknic kombot võita? Ma lilla võtsin endale, aga samasugune helesinine on veel teile ära kinkimiseks. Ehk siis termokott, suur karp ja see uhkem pudel. Tahad? No ikka tahaaaa-aaaad, eks? No selle jaoks polegi vaja mitte midagi muud teha, kui jäta kommentaar, et soovid ka komplekti loosimises osaleda ja juba esmaspäeval loosin ma võitja välja 🙂 Võite ka öelda, et mis on teie lemmik reisisnäkk, ma lähen just poodi, äkki tuleb millegi hea isu!

*Postitus sündis koostöös www.skizze.ee poega

Loe ka neid postitusi!

358 kommentaari

Jäta kommentaar