Uncategorized

valmistusin matkaks…

18. august 2018

…kuhu ma ei lähe…

Aga no alustame ikka algusest. Nimelt pidin ma homme minema RMK matkale. Nimelt käimas on ajalooline üle-eestiline RMK ühismatk, kus osaleb sadu inimesi ja kokku läbitakse kolme nädalaga üle 1800 kilomeetri matkateid. Ma mõtlesin, et olen siis ka üks nendest inimestest ja vantsin läbi tagasihoidlikud 7 km.

Mina pidin matkama Peraküla-Aegviidu lõigul, mis on kokku lausa 188 kilomeetrit ja kestab kümme päeva. Plaanisin teha kaasa ainult ühel päeval ja õhtuks pidin jõudma Paekalda puhkekeskusesse (Rummu järve äärde). Kaasa saabki teha kogu lõigu või ainult mõne päeva, nii nagu keegi jõuab, mõned julgemad teevadki nt kogu raja. Üle Eesti erinevad matkaseltskonnad jõuavad kõik lõpuks Aegviitu, kus 25.08 ühismatk pidulikult lõppeb.

Täna hommikul ärkasin ma püha indu täis ja kukkusin matkaks valmistuma. Ladudsin lauale kõik kraami, mis homsesse matkakotti saama pidi:

Ma ei ole kunagi (ühis)matkanud, seega ma ei tea, kas matkadel on ka need veepunktid nagu filmides maratonidel on, aga ma mõtlesin, et seitsme kildi peale jääb mulle sellest ühest lillast pudelist veest väheks ja panin valmis ka liitrise Värskapudeli. Kas te teadsite, et värska on parim jook maailmas? Lisaks siis üks Pombeli smuuti, pakk Yummikaid, neli vilja (õun, pirn, nektariin ja banaan), pakk kõrvetiserohtu (nagu Rennie, aga väljamaa kraam) ja kõrvaklapid. Kardo naeris, et ma ei läheks nagu 7 km matkale, vaid terveks päevaks kuskile üksikule saarele. Ma ei tea, no äkki läheb kõht tühjaks, mis siis saab?!

Veel plaanisime soojenduseks teha ühe traditsioonilise ringi Nõmme turule, mis on edasi-tagasi 4km. Lisaks oli “soojendus” vajalik, sest ma tahtsin apteegist läbi käia ja matka jaoks paar vajalikku asja osta. Esiteks oli mul tarvis vedelal kujul magneesiumi, et vähendada kõhutoonuseid. Ämmaka sõnul pole need kapslid mulle piisavad ja on vaja võtta pulbrit või siirupit. Ma eelistasin siirupit, seda pulbrit vala kurku nagu liiva, fuhh. Teiseks tahtsin ma midagi, mida oma seljale määrida. Mul on alaseljas mingi mega ebamugav närvivalu, millega elada just meeldiv ei ole. Lõpetuseks pakk kinesioteipi, mida ämmakas soovitas ka matkaks varuda. Või noh, ta ütles bandaaž, et kõhtu toetada, aga seda mul pole ja ma ise mõtlesin, et see teip teeks ehk olemise paremaks kui mitte midagi.

Paraku juhtus aga nii, et ma ei suutnud isegi oma soojendust “lõpetada”, sest ühel hetkel avastasin, et kõht on nii krampis, et isegi peatuspausidest olenemata ei saa ma enam sammugi käia. Tõesti narr on selline sant olla, aga teha pole midagi. Matkata ja liikuda on rasedale (ja mitterasedale) väga head, aga sellegipoolest tuleb oma kehale natukene armu anda ja seega jätsin ma oma matka arsti soovitusel siiski katki. Või noh, jätan, sest see on alles homme. Kahju on küll, aga no ma lihtsalt tõesti ei suuda seda hetkel teha. Kui ma ennast kirja panin, siis ma olin nii vähe rase, et siis ei tundunud isegi jooksmine ületamatu, aga praegu on küll selline tunne, et hingeldan juba 200m poodi jalutades. Lihtsalt hapnik saab otsa, jõud väljub kehast, süda hakkab taguma ja kõht tõmbub kivikõvaks. Sellega meenub, et ma peaks teisipäeval teada saama, kuidas mul rauatasemega lood on, sest ämmaka sõnul on need rauapuuduse sümptomid ka. Öeldakse küll, et ega rasedus haigus ei ole, aga vahepeal on üsna sant tunne küll…

Aga et teip juba ostetud sai, siis palusin Kardol ennast sellegipoolest ära teipida. Ega ainult matkates mugav olla ei või, ehk on kodus ka mõnnam või nii. Vaatasime mingi kohutavalt jama video ära, saime enam vähem aimu, et mismoodi need ribad olema peaks kõhul (pmst nagu V täht kõhu alt ja siis kaar kõhu alla).

kõigepealt võtad teibi

Siis mõõdad endale vajalikud ribad valmis.

otsad tuleks ümaraks lõigata, siis ei hakka kuskilt torkima

ma niisama enne teipimist

Üks normaalseimaid pilte elus, mis ma siia blogisse lisanud olen

Pmst võttis see kõik mega vähe aega. Kardo teipis mind kaks mintsa, siis ma mölisesin temaga 2 mintsa, et ta eest alt mu V-tähte KOKKU ei teipinud, vaid sinna mingi imeliku augu jättis, nagu… V täht on ALT KINNI, WHAT NAGU?! Mille peale ta vastas, et kui ma soovin eksperdi teipimist, siis mingu ma eksperdi juurde ja et ta ei ole ekspert ja blaablaa, aga no krt kui on öeldud, et teha V täht, siis miks sa jätaks selle alt lahti? Ekspert või mitte, MIKS!??!?!?!? Ok lähen jälle närvi ilmselgelt, kuigi mega lamp asi, aga mind nii häiris, sest noh, mida ta kurat tuleb minu kallist teipi siin priiskama ja valesti tegema. Oleks pidanud ise tegema ilmselgelt, aga ma lootsin, et ABIkaasast võiks abi olla…. Ok ma olen ilmselt vaimuhaige ja pean lõpetama selle V tähe üle soigumise, aga ma ei saa…

giphy-6295715

ÜHESÕNAGA, kuna mul alaselg ka valutab, siis laksasime sinna ühe X tähe kujulise moodustise ka. Ma enne näitasin Kardole igaks juhuks üle, et kui X teed, siis kaks juppi käivad teineteisest üle, sest muidu oleks ta mulle raudselt ühe jupi talla alla kleepinud ja teise alaseljale või midagi, aga näed, läks sedapuhku täppi.  Ja no olgu see V alt lahti või mitte, siis tõesti on natsakene mugavam olla, seega soovitan kõikidel suurevatsalistel proovida.

Vot sellised lood siis. Läti reis jäi ära, matk jääb ära. Mis ei jäänud ära, olid diivanipuhastus ja pelletkaminapaigaldus, millest esimene oleks võinud loogiliselt olla PEALE kamina paigaldust. Ehk siis mu ühes postituses pakutud spekulatsioon teemal, et see paigaldus on “paari augukese tegemine” ei pidanud paika ja meie terve maja on täis kohutavat ehitustolmu, seinatükke ja kive. Täna toimetati lausa 8h, homme tullakse uuesti tagasi tööd lõpuni viima. Homme hakkavad Kardo, mu isa ja Kardo sõps meie maja tünniosale laudist ka panema ja mina… mina istun kinniteibituna toas ja mõtlen, et ma vist ei plaani parem enam mitte miskit, pole nagu vast mõtet 🙂

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Gerda 31. august 2018 at 10:24

    Nii lahe, ma polnud nagu kuulnudki sellest. Üldse tundub, et see aasta õpin ma nii palju uusi asju ja saan teada uutest võimalustest. Ma nt ei teadnudki, et Eestis saaks paraplaaniga sõitma minna aga kui maksta siis saab küll (mõtlen seda siis https://www.kingitus.ee/kingitus/paraplaan-lendamine-ohusoit-video)

  • Avatar
    Vasta K 24. august 2018 at 11:51

    Mis video järgi teipisid? Ei leia kahjuks sellise tulemusega videot, aga tahaks ka katsetada

  • Avatar
    Vasta Kerlin 20. august 2018 at 18:40

    Ohh tean mida sa tunned!!!Viimased 2 kuud millest peaks kuu veel lõpuni olema on väga RASKED olnud. Igapäev ainult istuks ja puhkaks. Poes ma enam üksi ei käi kui ainult mehega. Sest ma ei jõua ei jaksa poest asju 4-ndale tassida. Mis siis et pood kaks maja edasi. Ikka ei jaksa ega taha. Igapäev üritan haigla asju kokku panna/ostma minna. Aga siis leian ennast diivanilt sest ma ei jõua ei taha. Vahest on hea ka olla siis kulub kõik energia koristamise või mängu väljakul olemise peale, sest üka jõnglane on kodus juba olemas jne. 🙂 😀 Aga tean et üks hetk avastan ennast haiglast ja mitte midagi pole mul valmis 🙂 😀 Või jään ootama et mees mu hala kuulaks ja ostaks mulle selle säliselli kotti ja tassiks selle koju ?? Ise mind see 59 eurot ostma ei kutsu, tundub kuidagi palju minu jaoks, saaks äkki odavamalt kui ise ringi joosta.??Me oleme alati olnud kaks erinevad inimest. Mina säästaks igaltpoolt kus võimalik, aga tema ütleb et raha tuleb ja läheb. 😀 😀

  • Avatar
    Vasta KeegiKuskilt 19. august 2018 at 11:19

    Natukeküll teemast välja, kuid kuna oma ämmakat mainisid siis tekkis mul küsimus. Käisin võtsin ka ennast Triinu juures arvele rasedusega ning uhhi pildi järgi ütles ta et rasedus on 5 nädalat. Tõmbasin ka itk äpi, panin kõik andmed kirja aga see näitab et mul rasedust mingi poolteist nädalat rohken… Olen nii segaduses, et miks? Kui midagi muudan siis lükkub sünnitähtaeg jällegi edasi…. Kas sul see äpp ja ämmaka jutt klapivad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2018 at 12:10

      Ma arvan et muuda lihtsalt äpist endale sama kuupäev, mis ämmakas ütles 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 19. august 2018 at 10:36

    Trepp valmis juba? Väga ilus paistab igatahes. ?

  • Avatar
    Vasta Ethel 19. august 2018 at 10:14

    Tere,

    Teipimise osas väga tubli töö. Kiidame teipijat ja loodame, et teibitav sai abi.

    Parimate soovidega,
    Kinesioteip. ee meeskond

  • Avatar
    Vasta Kelly 19. august 2018 at 08:35

    Rauapuudus on räme. Oli endal viimasega ja peale tablettide ei aidanud miski. Pilt läks koguaeg eest ja õhk sai otsa, vahel keset sõiduteed, kui ületasin ?jaksu ka üldse polnud mittemillekski. Loodan, et saad enesetunde heaks ?

  • Avatar
    Vasta M. 18. august 2018 at 22:45

    Tead, ei taha hirmutada, aga need sümptomid lõppesid minul 2 kuud enneaegse sünnitusega, lisaks veel kuu enne seda haiglas “säilitamisel”.
    Mul ka ämmakas ütles, et see normaalne ja võtku ma rahulikult. Söögu rohkem magneesiumi jne
    Mu sisetunne ütles mulle midagi muud ja õigus oli siiski minul.
    Kahjuks..
    St et hoia end et beebi saaks ilusti kasvada.

    • Avatar
      Vasta Helena 18. august 2018 at 23:05

      Mul olid ka samad sümptomid ja kandsin 41+1. Õige, et tuleb end hoida 🙂

      • Avatar
        Vasta Jane 19. august 2018 at 09:01

        Mina kandsin ka lõpuni. Krambitamine algas juba 12 nädalal. Sõin rauda ja magneesiumi nagu kommi.

  • Avatar
    Vasta Vaike 18. august 2018 at 22:32

    Oumaigaad, sa ei vii ikka ühtegi asja lõpuni, mille ette võtad. #perekool 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. august 2018 at 22:51

      😀 see on juba klassika!

  • Avatar
    Vasta Helina 18. august 2018 at 22:23

    Me elukaaslasega lähtume põhimõttest, et kui asjad ei suju kohe algusest,siis järelikult ei pea minema või juhtuma. Iialgi ei tea, mis hiljem oleks võinud juhtuda.

    Seega väga hea, saadki kodus rahulikult olla ja ei pea muretsema, kas on piisavalt söögi- ja joogivaru ning kuidas tervisega on.

    Ikka jaksu! 🙂 Ja loodan, et hingata ikka saate kodus, kui majas pidev ehitus ja möll käib.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. august 2018 at 23:10

      Noh, see 7 km tundub nii haledalt vähe, et no endal ka imelik, et kuidas ma hakkama ei saand 😀

  • Avatar
    Vasta Marit 18. august 2018 at 22:19

    Mul oli rasedana mingi aeg nii,et kui püsti tõusin oli tunne,et jalg kaob alt.mul oli lihtsam pikka maad kõndida kui lühikest.Kui vahepeal istusin ja püsti tulin oli tunne,et kukkun kõhuli

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. august 2018 at 23:12

      Mul on ka nii, et ala käin poes ja kui maha ei istu, siis võin täiega edasi toimetada, aga kui korraks istun, siis löövad jalad all tuld 😀

  • Avatar
    Vasta Lisbet 18. august 2018 at 21:51

    Jeesis,ma läksin säukse kõhuga sünnitama,sest arst ohkis,et laps liiga suur! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. august 2018 at 23:11

      mul ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 18. august 2018 at 21:35

    Aga sa oled maininud, et sul on ahi, miks sa seda ei küta????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. august 2018 at 22:56

      kütame ju 😀