LAPSED Lende

ma niizama

23. august 2018

Ma tahaks tagasi “algusesse” minna, ehk siis blogida teemadel “mis ma täna tegin”. Just sääraseid postitusi meeldib mulle endale aeg-ajalt üles otsida, sest päris tore on ju meenutada, mida millal tehtud sai. Asjad ja emotsioonid ununevad nii kiiresti. Ehk siis palun väga – siit tuleb minu tänase päeva heietus.

Tänane hommik algas Lende esimese sõimepäevaga. Ma otsustasin, et ma kustutan selle eelmise kogemuse ajust, sest jehhuuu, Lende sai ka Hellikusse koha! Tegelikult oli ta juba ammu seal nimekirjas, aga kuna ma lootsin, et saan elu mugavamaks teha, viies lapsed ühte aeda, ütlesin ma Helliku koha üles. Seega ei olnud mul mitte mingit lootust, et ma ta sinna nimekirja tagasi sokutada saaksin, sest praeguseks on enamik ikkagi endale sobiva aia leidnud ja ära valinud. Rääkisin Mari endise õpetajaga Hellikust, kes ütles, et just SAMA päev oli üks ema öelnud, et sai ikka koha kodu lähedale ja annab oma koha tema rühmas ära. Muuseas, see sama ema ka kirjutas mulle, et meie koht jäi vabaks, helista Hellikusse. No ja ma helistasin ja saimegi selle koha endale. Ma olin nii õnnelik, aga ma ei julenud enne hõisata, kui asi ametlik ja kõik tehtud. Täna saigi kõik ametlikuks ja nagu öeldud, oli Lende esimene päev Hellikus.

Nii hea oli sinna minna. Jah, umbes kilomeeter kaugemal, kui eelmine aed, aga no kui ma pean päevas läbima 4km rohkem, et mu lapsel oleks mõnus ja hea, siis ma olen valmis seda tegema. Pealegi, eks need load ka varsti-kunagi tulevad, siis on veel eriti lebo. Igatahes oleks nagu koju läinud, kõik olid nii tuttavad ja õpetajad ka teada juba ja no mõnna. On tõesti ikka vaks vahet, kas tegu on ainult lastesõimega, või sõimega suures lasteaias. Ei mingit aedikut, vähe rahvast (ainult kaks rühma), lapsed mängivad kõik koos, kõik teavad kõiki. Mõnna.

Mari esimesel päeval Hellikus

Lende esimene päev Hellikus

Lendel oli tuju hea ja mul on tunne, et ma oleksin võinud kohe minema minna. Lende uudistas seal ringi, lasi liugu, kiikus, mängis liivakastis – kõike tegi. Mina kirjutasin paberitele alla ja valisin Lentsule kapi ja viisin sinna mõned asjad ka, isegi mähkmeid, kuigi Lende praegu nii tublilt käib potil (va ööuni).

Paar tundi mängisime õues, siis hakkasid lapsed sööma ja peale seda tulime Lendega koju ära. Lendel oli lõunaune aeg, seega läks ta vanaema juurde magama, ma koristasin maja natukene inimlikumaks. Ma pean homme või millalgi ennast kätte võtma ja esikutest pildid ära tegema, et ma saaksin mõelda, mis värvi ma kuhu panna võiks. Muidugi vaikselt loodan siin teie abile ka, ma ise nii vaimuvaene. Tean ainult, et ÜKS sein peab kindlasti kollane olema, aga milline? Mis värvi teised? Mul juba maalerid olemas ja ootavad ainult märguannet, et tulla, aga enne on vaja uksed ära vahetada. Need jõuavad alles 29dal. Siis saavad nemad ukseaugud pärast kenasti ära viimistleda ja seinte kallale minna.

Sellega seoses googeldasin jupp aega, et kuhu me nii kauaks minna võiks. Selle värvi ja ehituse sees enam küll olla ei tahaks, seega vaatan, äkki lähme hoopis Tartusse. Vspa ongi veel külastamata ja Marile meeldiks absoluutselt iga koht, kus ujuda saab. Kahju, et Nõmme ujula paariks päevaks lõõgastuspaketti ei paku 😀 Igatahes on Vspas igasuguseid hoolitsusi ja värke rasedatele ka ja ausalt ma VAJAN neid. Mul on tunne, et ma olen pundunud ja väsinud ja ma pole tihanud viimasel ajal Kardolt massaaži ka kerjata, sest ta nii usinalt paneb meil majale laudist (vihkab iga sekundit sellest, aga ikka teeb ❤️) ja tundub imelik peale seda, kui teine iga päeva 8+ tundi rügab, et kle tule ja mudi hoopis mind nüüd? Seega oleks vaja mingi eksperdi poole pöörduda.

Ma võib-olla lähen juba unistustega liiga kaugele, aga äkki leiaks Tartus mingi lapsehoidja, et saaks Kardoga kahekesti kuskile sööma minna, aga see tundub juba liigne luksus. Tallinnas saaks mu vanematele anda või Gellu/Kerli kutsuda, aga ma Tartus ei tea vist küll kedagi, kellele usaldada…

Okei, see-selleks. Mida ma täna veel kasulikku tegin? Hmm… Ohatise suutsin endale hankida – taaskord just “õnneks” enne võttepäeva. Ehk siis “Malluka sügis” esimeses osas olen ma oma loomulikus olekus – mädanen näost, win! Et jah, uus hooaeg tuleb, jälle 12 episoodi, ehk siis kolm kuud. Just enne Marta sündi jääb kõige põnevama koha pealt pooleli, eks näis, kas siis tuleb Malluka talv ka või. Igatahes tore on, et saade on meile palju uusi fänne toonud. Lugejaid ei saa öelda, sest uued fännid on enamasti vanuses 1-5 ?. Marile ükskord Selveris üks poiss ütles, et “sa oled ju see tüdruk, kes telekas “pepu” ütles!”.

Kasuliku koha pealt-  värvisin ära esimese kihi trepipiiret, et veenduda selles, et seda on nii suur keberniit teha, et jätsin asja peale esimest kihti katki. Ehk nädalavahetusel tuleb jälle tuju jeblada, siis teen lõpuni. Veendusin värvimise ajal, et ma olen kohutav värvija ja ma peaks ennast õlale patsutama otsuse eest seekord maalerid palgata.

Hull pakipäev oli mul täna ka. Saabus kolm lõhna Iluversumist, üks parem kui teine. Yummikommid saatsid kastitäie pähkleid, mida nüüd nende sortimendist leida võib, üks hea lugeja kinkis oma bandaaži mulle, see tuli kohale ja lõpetuseks sain kätte hunniku Peppa asju Lendele. Üks pakk oli Kardo nimele ka. Pakis oli…virtuaalne vibu. “See on Marile,” ütles Kardo ja läks õue tagasi. Eks näis, mis see vibu siis tegema hakkab 😀

Nüüd passime siin lastega, hakkame magama sättima, nad veel ligunevad vannis. Ma plaanin, et peaks tited magama panema ja hakkama külmkappe googeldama, meil oleks vist uut vaja… Oskate soovitada ehk?

Selline tänane loba siis oligi. Mis ise?

Loe ka neid postitusi!

74 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kelly 26. august 2018 at 22:59

    Mulle võib tartus lapsi hoida tuua, oma hoov ja pea samavanad lapsed ka 5 ja 2 🙂 tüdrukud. Lastega saan hästi läbi ka.

  • Avatar
    Vasta t 26. august 2018 at 11:50

    Liebherr külmikud on väga kvaliteetsed.

  • Avatar
    Vasta Maret 25. august 2018 at 22:19

    Mine rasedatemašaazi Tallinnas, Eve Palm Glüchaus OÜ omab spetsiaalset rasedate lauda ja ise teeb ka super hàsti. Oli parim lõõgastus need 9 kuud.

  • Avatar
    Vasta Egle 25. august 2018 at 11:29

    Ükspäev just lugesin su blogi esimesi postitusi aastast vist 2005. Öösel kell pool neli kui und ei tunlnud, lihtsalt naersin voodis. ??

  • Avatar
    Vasta Kiku 24. august 2018 at 21:52

    Nii tore, et saade jätkub!

  • Avatar
    Vasta Mirelle 24. august 2018 at 17:20

    Hei Mallu kuidas sul üldse varsti-kunagi lubadega läheb? 🙂 Kaugel omadega? Ma võtan siin ennem ARK eksamit (sain aja 30.08! ) hoolsalt lisasõidutunde kuid manöövritega ikka raskused 🙁 Üks kord tuleb välja, kolm korda teen kohe valesti peale. See tagurdamine pöördega paremale, vasakule, kolme punkti tagasipööre ja autode vahele parkimine on mul nii kehva, et ei julge eksamile minnagi 🙁 Nii nõme, teooria täiesti selge, liikluses saan ka hästi hakkama ja mingite manöövrite pärast läbi kukkuda 🙁 Poeg elab nii kaasa, et tema ees kohe eriti nõme (8 a ) 🙁 Oeh tahtsin kohe kurta.
    Loodetavasti sul paremini kui mul, siis mingitki põhjust hõisata 🙂 Ausõna tõesti 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. august 2018 at 17:31

      Ma pole õpetajaga terve augusti sõita saand 😀

      • Avatar
        Vasta Mirelle 24. august 2018 at 18:05

        Topelt sad face siis meile 🙁 🙁 Sakib täiega see teekond.

        • Avatar
          Vasta Kats 24. august 2018 at 19:37

          Pöördega paremale tagurdamise ajaks soovitan parempoolse peegli nii alla sättida, et saad sealt terve manöövri aja teeserva mida mööda tagurdad jälgida. Mul ka läks alguses vussi aga nii kui peeglit hakkasin sättima õnnestus iga kord 🙂 Kolme punkti tagasipööret tehes mitte enne liikumist alustada kui rool on vajalikku suunda põhja keeratud siis peaks ilusti välja keerama. Minul ei tule parkimine siiani üldse välja aga vot just eksami ajal sain ideaalselt tehtud, enne eksamit sõiduõpetajaga sõites ei tulnud mitte ükski parkimine välja ja neid sai tehtud ikka omajagu 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 24. august 2018 at 17:09

    V Spa meeldis meie perele väga. Maja oli täis aga inimesed olid paljud vist õues ja bassudes oli hea rahulik. Ja spas oli all korrusel liivakast – geniaalne mu arust, lapsed olid rahul. Ja Vapianost sai bassu äärde toitu tellida! No unistuste spa 😀

  • Avatar
    Vasta K 24. august 2018 at 16:50

    Anna teada, mida see virtuaalne vibu teeb! Pidin kohe googeldama, aga imekombel (nagu haigustega) ei leidnudki midagi. Ja nüüd vaevlen teadmatuses. :/

  • Avatar
    Vasta Liivi 24. august 2018 at 14:28

    Ma vist ükskord kiitsin sulle “Malluka suve”. Või ainult tahtsin kiita. Ma ei mäleta. Igatahes meie peres on 6aastane fänn, kuigi me sattusime peale ainult kolmele või neljale “Malluka suvele”. Ma isegi ei tea, kas neid enam kuskilt kordusest näeb, aga poiss alles paar päeva tagasi ütles, et tahab “Malluka suve” näha. Nüüd siis näeb hoopis sügist, kui see jooksma hakkab, ja eks ma siis vaatan ka koos temaga. 🙂 Need kolm-neli osa, mida nägime, olid küll toredad. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. august 2018 at 17:33

      Oi, aitäh! Netist, kanal2 kodukalt saab kõiki osi vaadata 😀

  • Avatar
    Vasta E.e 24. august 2018 at 14:19

    Ma võin Lendet hoida, päris lahe oleks 😀 olen kunagi sinu juures kodus pildistamas käinud, seega tunneme küll 😀

  • Avatar
    Vasta e 24. august 2018 at 13:57

    Aga kui üks sein kollane siis teised võiks olla valged kollaste mummude või triipudega. ? Üsna palju on ka sabloone

  • Avatar
    Vasta Katrin 24. august 2018 at 09:13

    Vaatasin ka eile esmakordselt Helliku maja seest ka üle ja tundus veider, et lapsed peavad magama mängutoas, põrandal madratsite peal ? kas need mänguasjad ei hakka tähelepanu eemale juhtima kui magama panemise aeg käes? Muidu super koht.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. august 2018 at 09:31

      ei tea küll et oleks probleeme magamisega olnud maril 😀

  • Avatar
    Vasta Leksi 24. august 2018 at 06:09

    Soovitan Tartus sellist kohta nagu Massage Therapy, saab ülihead raseda massaazi. Endal oli suht palju vaegusi ja see koht oli vist ainuke, kus need vaegused vähemasti 1,5 tunniks kadusid – juba see kuidas sind sinna pikali pannakse…..kõik need toestused jalgade vahel jne….ylihea.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 24. august 2018 at 06:00

    Kui otsid lapsehoidjat siis helista voi kirjuta mulle palun 😀 ma ei ela uldse mitte tartus vaid haapsalus aga tartut tunnen ka natuke juba ja see oleks mu jaoks ulimegavinge!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 24. august 2018 at 05:20

    Veel võiks tulla “Malluka talv” ning “Malluka kevad”, siis ma olen eluga rahul?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 24. august 2018 at 04:00

    Nii äge, et tuleb “Malluka sügis”, ma ammu mõtlesin, et võiks tulla. Ja kui juba, siis võib ju “Malluka talv”, ja “Malluka kevad” ka tulla, saab kohe aasta otsa vaadata ?

  • Avatar
    Vasta Kohalik 24. august 2018 at 00:49

    Hakkad kohe nendest lastest ka blogima, kes lasteaias Lendele liiva krae vahele viskavad või mänguasja käest võtavad nii, et nutt taga? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. august 2018 at 08:01

      Arvad, et Mari kolme aasta jooksul liiva krae vahele pole saanud? 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 24. august 2018 at 00:33

    Mul Lende pärast niiiii hea meel! Ausalt on ??

    Eile tekkis ka minu näole ohatis. Kõrvavaik EI aidanud. Milline pettumus! Nüüd ma siin olen, pool nägu kärnas. Räägin nagu pool suud oleks halvatud. Tunnen end ilusana.. ??

  • Avatar
    Vasta Ats 24. august 2018 at 00:08

    https://www.inforegister.ee/lood/mis-ari-ajab-mallukale-tuska-teinud-martti-kago?id=32055

    Tahaks sinupoolset teksti zone koht lugeda..

  • Avatar
    Vasta Keili 23. august 2018 at 23:22

    Mina soovitan täiega minna VSpasse. Käisime oma 7 kuuse põnniga seal, 3,5 h pidas vastu(magamata ja unega võideldes). Kui ujuma lähete võtke kindlasti sauna pakett kah, MEGA mõnusad saunad! VSpas on tõsiselt hubane ja mõnus, vesi pole nii kloorine kui Aura veekeskuses(keegi soovitas sinna minna. ) ja lastele täpselt paras õhutemp.

  • Avatar
    Vasta Flamingo 23. august 2018 at 23:11

    Heledatest värvidest sobib kollase kõrvale heledam kuldne toon / kuldse varjundiga beež näiteks… Muidugi vaid siis kui kollane ise on pigem mahe toon, mitte ere. Sellise kollase kõrvale (nagu teil see mängumaja on) paneksin valge tausta värvilise mustriga. Tumedatest värvidest sügava sinise. Lambised mõtted 🙂

    Ja sorri, aga maalrid* 😀

  • Avatar
    Vasta Mairit 23. august 2018 at 22:59

    Saate “Me saame lapse” hooaeg võiks samuti tulla ? saaksite koos selle jooga “tädiga” taas osaleda ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 23. august 2018 at 22:08

    Kelle sa endale uste vahetamiseks tellisid? Mul ka vaja uksi vahetada( ühe ukse asukoht veel muuta), aga vot see ettevôte kelle kohta tean, et teeb head tööd, sellel nii palju tööd, et ei tea millal minu usteni jõuaks. Päris täiesti suvalisi ka ei julge võtta.:/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 22:25

      Mu ema andis nr ?

    • Avatar
      Vasta Johanna 24. august 2018 at 08:59

      Julgen soovitada http://rovel-grupp.ee – Tellisime majale täispuidust uksed ja aknad ja oleme väga rahul! Tegutsevad Elvas, aga liiguvad üle Eesti.

  • Avatar
    Vasta Maru 23. august 2018 at 22:04

    Malluka sügis on nii oodatud siin majas!
    Enne vaatasin instas Lende ja Mari kalli pilti ja pliks kôrvalt (4a) “ooota, see on ju Lende ja Mari, ma vaatan, et nad on näost ikka veits sarnased nagu ühte nägu ikka”

    Ja see, et Lende sai samasse sôime – juhuuuu
    Kui empsil ikka sùda rahul, siis lapsel ka hoopis parem olla ju lastekas.

  • Avatar
    Vasta Maru 23. august 2018 at 22:00

    Ahhh niisama möödaminnes sai elu esimene normaalne fotosessioon tehtud perega (loodan, et keegi ei minestanud selle teate peale, aga jah siin metsade taga oli pere, kes seda veel teinud polnud)… nali muidugi, et möödaminnes see tehtud sai, seda sai ikka mitu kuud pônevusega oodatud.
    Äge, nüüd ootame tulemust.
    Noh ja siis ikka veel tuli koristamise ja lahtipakkimisega tegeleda, sest üllaülla suvi on kohe läbi ja pidime suvilast tagasi koju kablutama oma miljoni asjaga.

    Ma tahaks tàiega remontida, aga olen veel vaimuvaesem kui kôik teised kokku, ma ei saa isegi magamistuppa uut tapeeti valitud.

  • Avatar
    Vasta Muks 23. august 2018 at 21:56

    Miks ma lugesin, et Kardole tuli “virtuaalne nibu”?
    Seda enam hämmastavam oli, et see Marile. 😀
    Ikka mitu korda lugesin, et aru saada, misasi tegelikult tuli.

    • Avatar
      Vasta Rhh 23. august 2018 at 22:47

      Ma suutsin omakorda L tähe sinna ette panna ?

    • Avatar
      Vasta L 24. august 2018 at 03:22

      Ma lugesin esimese tähe üldse l-iks. Ohjah.

    • Avatar
      Vasta Kiivi 24. august 2018 at 07:20

      Ma lugesin virtuaalne tibu ?.

      • Avatar
        Vasta Tyy 24. august 2018 at 23:44

        See kõik tähendab et on aeg Prillid hankida. 🙂

  • Avatar
    Vasta lilllll 23. august 2018 at 21:50

    JESSS MALLUKA SÜGIS! (also, sain ka täna hiiiiiglasliku ohatise. patsient märkis esimese viie minutiga “aga Teil on ju herpes”….)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 21:53

      Sa oleks pidanud ohkama, et jah, kui sa vaid näeks, mis mul seal allpool toimub… ?

  • Avatar
    Vasta Ma 23. august 2018 at 21:32

    VSpa on super valik! Seal on väga-väga mõnna. Suur mängutuba on ka. Ma hoiaks ise lebolt su lapsi, aga mul on 1.09 tähtaeg ja no napilt ei jaksa. Aga ma tean mitut head ja nunnut naist, kes võiksid sind aidata, kui julged oma nunnusid võõraste hoolde jätta. 🙂
    Keegi siin pakkus ka Aura veekeskust ujumiseks, aga minu arvates on seal õhk ja basseinid liiiiga külmad.

  • Avatar
    Vasta K 23. august 2018 at 21:21

    Palju õnne sul on 50 000 jälgijat tàis ?☀️?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 23. august 2018 at 21:14

    ma hakkasin ka oma preilit s6imekasse harjutama. Teisip2eval oli esimene p2ev ja mul ka tunne et oleks v6inud niisama 2ra minna j2rgmisest n2dalast proovime l6unat ka aias magada 🙂 . Esimesel p2eval kui j2tsin ta aeda l6unani ja autosse istusin, et siis koju s6ita siis oli maailima halvima ema tunne. t6nnisin ise nagu v2ike plika. J2rgi l2ksin siis kasvatajad kiitsid et nii tubli uldse ei jonninud. Siis naersin et ma jonnisin tems eest 😀

    ja teie saadet vaatan aga edasi, mu peaaegu kahene vaatab ka koos minuga. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 23. august 2018 at 21:03

    Mis siin ikka.
    Tööl homse hommiku 8.30ni;). Ei jõua ära oodata millal saab pikali visata. 🙂 .

  • Avatar
    Vasta siret 23. august 2018 at 20:58

    mis ma siis täna tegin värvisin oma 40 voodrilauda ära,Marineerisin kurke ja tomateid , tegin soolaube,siis veel õhtusöögi ja vannitasin last.Oli tegude rohke päev

  • Avatar
    Vasta Ingrid 23. august 2018 at 20:52

    Ma just suve algul soetasin meile uue külmkapi, tahtsin just side-by-side versiooni ja siis tuli ootamatult Hansapostist soodukas ? Hetkegi mõtlemata tellisin ära sellise https://itek.ee/et/side-by-side-kulmkapid/85796-bsb-1797d-nf-x-berk-4744589010949.html, ainult Hansapostist sai 499€ eest selle, kuid tarneaeg kuni 5 päeva oli väga eksitav, lõpuks kulus vist oma 2 nädalat, et kätte saada, kui mitte kauemgi. Aga nüüd on see meil kasutuses ja oleme rahul. Meil neid veeaparaadiga pille vaja pole ?

  • Avatar
    Vasta tere 23. august 2018 at 20:46

    ei tahaks kyll targutada,mulle soovitati veidi raha iga kuu korvale panna,ei kuulanud kasvoi 100 eurotki digikassasse,nyyd aga motlen et geniaalne idee,kipun tegema emotsioonioste,mis parast nii oelda bumerangina tagasi tulevad.motlen et vaart nou,vahepeal oli arvuti katki ja polnud raha et mingit asendusvarianti saad,siis olin 2,3 kuud ilma millegita,telekat ka kodus pole ja kylmkapp 30 a vana………….nagu ytlesin,ei taha targutada

    • Avatar
      Vasta Gerli 23. august 2018 at 21:35

      Ah?

  • Avatar
    Vasta Anette 23. august 2018 at 20:44

    Mu lapsele meeldib te saate algus seat seal lapsed ja koer ja värvilised hüppavad pildid ?

  • Avatar
    Vasta tere 23. august 2018 at 20:42

    ei lugend veel kogu su lugu tana kuna Lende vanune lapsuke Emma veidi jaurab,eks ikka loen tana otsast lopuni.ohtis mis tagasi tuleb,minig viirus,endalgi tuli ohatis aastid jube tihti,paar aastat aga kadunud,panin peale sellist asja vist ,mis loplikult selle kaotas,nimetus on Acyclostad,apteegist saab ,maksab moni euro.ei teaa kas aitab…

  • Avatar
    Vasta Merks 23. august 2018 at 20:32

    Hei, kui tartu lähete, soovitaksin lastega hoopis aura veekeskusse minna, rohkem atraktsioone ja eraldi lastebassein ning terviseklubi osa on ka päris mõnus seal, ning veekeskuse kõrval kohe ahhaa keskus, mis võib ka päris tore olla ?

    • Avatar
      Vasta Kohalik 23. august 2018 at 21:41

      Sry, aga aura ikka väga ajast ja arust.. väga ajale jalgu jäänud:(
      Vspa parim variant lastega, head madalad bassud kohe nina all 🙂

      • Avatar
        Vasta Mari 24. august 2018 at 07:35

        Kiidan ka VSpad, oma kolmesega käin seal pidevalt, kui Tartus vanaemal külas. Seda enam, et lastebasseinil on palju parem silma peal hoida, kui ise suures sulistad. Lisaks soojem ja hubasem ka 🙂

        • Avatar
          Vasta E 24. august 2018 at 13:51

          Vspas on ülimõnnad lebovoodid kust saad vaadata kuidas kardo lastega hullab. Rasedana väsid kindlasti kiiremini ära. Lisaks mis meile hullult neeldib et joogivesi on tasuta baarileti ääres( vist oli sidruniga) pardiujutuskraav läheb ka ilmselt lendele ja narile väga peale. Kõrval tõesti marakrati mängumaa ja ahhaa ei jää ka kaugele. Mänguasjamuuseomisse võiksite ka jõuda seal tore mängutuba.

  • Avatar
    Vasta Kristi 23. august 2018 at 20:25

    Kvartalis tore mängutuba ka 🙂 saab lapsed mängima jätta ja seal erinevaid söögikohti all, et saate kähkuka teha kl 😀
    Päev möödus vaikselt, harjutame ka aiaga, tàna oli 6 pàev, aga mu tips nii emmekas, et jubeee lausa ja jààb ikka nutuga. Jàrgi minnes polnud ka yldse rôômus, kui mind nàgi, vàike solvukott mul 😀
    Aga te olete niiiiii tublid, kus sa selle energia vôtad, et toimetada niii hoolega. Au ja kiitus teile ? ja jôudu edaspidiseks!

  • Avatar
    Vasta tere 23. august 2018 at 20:25

    akki heledam laimiroheline ja tibukollane,niisama pakkusinpalmid kuskile seinale maalida vms, no praegu motlesin………..variante voib valja pakkuda sadu……..oleneb mis toonid meeldivad,eks ise tead vast paremini….ykspaev Mallukas suve vaadates tuli nutt peale,heldimus kuidas moni pere nii yhtehoidev ja teisalt et 4 lapse yksikemana pole sellist asja just kogenud.nutt tuli peale jah,et sul nii moistlik mees.teist korda saadet uuesti vaadates ei tule nutt peale kuna eks igayhel oma saatus,moni on yksikema, teine aga kooselus voi abielus.4 last ja enda ema isaga kasvatanud,kahjuks isa lahkus jaadavalt yle aasta tagasi,tytar oli 11 ja poeg 13 keda nende vanaisa oli terve elu aidanud kasvatada,isa ei osalenud kasvatamises,kuna on autistlik,see laheb juba liiga detailseks,yhesonaga jaksu edaspidiseks.

  • Avatar
    Vasta Ele 23. august 2018 at 20:13

    Googelda retro kylmik voi jenkki kylmik ja tavalist ei taha enam. Smegi omad on myidugi koige ilusamad.

  • Avatar
    Vasta Zak 23. august 2018 at 20:09

    Mulle väga meeldis malluka suvi. Ja lausa fännab seda mu 7a tütar. 3a poiss vaatas oma 5 korda seda osa kui liikluslinnakus käisite. Kardo on väga muhe. Mõtlesin, et võiks isa&beebi formaadis tulla sari, et Kardo ja novembris sündiv pesamuna oleksid peaosalised.

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. august 2018 at 20:04

    Mina võin olla Tartus lapsehoidja 🙂 peale nelja sobiks vabalt 🙂 mul kolmene preili, saaksid mängida 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 23. august 2018 at 19:59

    Täna ma tellisin endale uue macbooki pro. Mul hetkel macbook air ja see vaja võimsama vastu vahetada. Nüüd siis vaja oodata 2-4 nädalat, et see kohale jõuaks. Uus kott juba olemas, lisa adapter ka tellitud, et ikka usb pesasid oleks ja nüüd siis vaatan, et millise korpuse ma võiks arvutile osta, et teda rohkem kaitsta. Uus arvuti ikka mitu korda kallim, kui vana.
    Lisaks siis tohterdanud koera. Teisel kõhuga probleeme ja iga kord kui hakkas värisema või hingeldama, sai koeraga välja joostud. Eile sai liiga palju põrandat pestud.

  • Avatar
    Vasta Pisi 23. august 2018 at 19:53

    Kollane on väga ilus. Ma soovitaks teha nt helekollane ja sinna siis nt helesinine või heleroheline nö kaaslaseks. Kuna tulemas on uus uks ja väljast maja kollane, siis just heledaid toone paneks esikusse. Kuna esik on selline, et alt mäãrfub rohkem, siis nt alumine osa seinast roheliseks ja ûlemine osa kollaseks.

  • Avatar
    Vasta Katrin 23. august 2018 at 19:41

    Super, et said hoidu, kus endale kaa meeldib, lapsed tunnevad niihästi, kui ema tunneb ebamugavalt ennas neid sinna viies ja lõpuks ei naudi nad ka ise seal olemist.
    Tartus võin lastehoidmisega abipakkuda 😉 endal 4,5 aastane ja 2,5kuune. Kohvikus saaksite ikka käidud ;). Võid vabalt kirjutada.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 23. august 2018 at 19:36

    Meie panime täna oma ametliku abielu kuupäeva paika, milleks saab 19oktoober(see on ju varsti?). Oeh…Lõpuks saan ka mehele ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 19:37

      üüüü, ägeeeee! palju õnne juba ette 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. august 2018 at 19:35

    Mis ikka, töö-kodu-voodi 5 päeva nädalas. Homme õnneks reede ja nädalavahetus!

  • Avatar
    Vasta Sandra 23. august 2018 at 19:34

    Mis ikka. Töö-kodu-voodi 5 päeva nädalas. Homme õnneks reede ja nädalavahetus käes! Jee!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 19:36

      Ma ei tea kunagi, millal nädalavahetus on 😀

      • Avatar
        Vasta Kaire 23. august 2018 at 20:15

        Sama siin .viimaed kuus aastat pole nädala vah näinudki??

  • Avatar
    Vasta tinkerbell 23. august 2018 at 19:29

    Kui sulle meeldib värviline, siis nt kollane-türkiissinine-hall kooslus väga armas ja Skandinaavialik 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. august 2018 at 19:30

      Elutuba juba on selline türkiis 😀

      • Avatar
        Vasta tinkerbell 23. august 2018 at 19:33

        Äkki seobki siis kokku ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. august 2018 at 19:37

          Ma tahaks et esik hele oleks, ta niigi pime.

          • Avatar
            OhLaa 24. august 2018 at 16:56

            Taustvärviks sobib alati neutraalne hall. Vali helehall, siis pole pime kah. Igav see ju tundub, aga ainult hall on see, mille foonil põhivärv särama lööb ja esile tõuseb. Esik pole ju teab mis saal ka, et meeletult värve saaks sinna kokku kuhjata.
            No kui lugeda, et sulle on pakutud kollase kõrvale kuldset, rohelist, sinist, siis selline värvide pillerkaar pisikeses ruumis on aluseks mõnusale migreenile ainult, ei enamat. Meeles tuleb ju pidada, et mingeid asju hakkab ka esikus olema ja need on omakorda värvilised.