Uncategorized

Malluka suvi ja Malluka sügis

27. august 2018

Tänasesse vihmasesse õhtusse sobib nagu valatult Malluka suve viimane episood. Nimelt oli see juhtumisi meie ainukene võttepäev, kus ka vihma sadas, nii et võib öelda küll, et isegi saade teadis, et nüüd on lõpp käes. Nii paljud on minult saate kohta uurinud, seega mõtlesin tänasel märgilisel päeval siis sellest natukene rääkida ka ja vastata küsimustele, mis ma kokku korjanud olen.

“Kuidas enda saate said?” Kuna me tegime sama tiimiga ka “Me saame lapse” saadet ja jäime nendega ka saateväliselt suhtlema, siis tekkis kuidagi idee, et nemad tahtsid suvesaadet teha ja mina tahtsin suvesaates OLLA ja kuidagi nii need asjad liikuma hakkasid. Mõte suveks midagi teha tekkis juba sügisel, seega jah, sai veits planeeritud ja mõeldud ja kanalile pakutud ja oligi olemas.

“Kas ja kui palju teksti on sulle ette kirjutatud?” Tõesõna, midagi ei ole. Me panime enne paika, et mida me suve jooksul umbes teha tahaks ja jooksvalt siis suve jooksul tegime mingisuguseid asju meie enda nimekirjast. Ei olnud nii, et nüüd lähete sinna ja teete seda. Kõik asjad olidki meie enda suve osa, täitsa ausalt. Midagi ette kirjutada on kah päris võimatu, sest noh, miks ja mida neil meile ette kirjutada oleks? 🙂

“Kas saite saate eest raha?” No ikka.

“Kui palju oli nö musta materiali ja kui palju saates reaalselt nàitamisele tuli?” Saade on ju maru lühike (KAHJUKS), seega tervest päevast lõigati välja 24 minutit. Võtted hakkasid tavaliselt varahommikul ja lõppesid alles õhtul. Noh, muidugi vahepeal ikka lapsed magasid ja me sõime jne, et jutti ei filmi, aga ikka VÄGA palju jääb kahjuks välja.

“Mis oli vôtteperioodil kôige raskem?” Ma ise ütleks, et sisutihedad päevad. Mulle meeldib lastega tegutseda ja lustida ja käia ja olla, aga ma eelistan teha ÜHT asja päevas. Võttepäeval tuli teha-käia kahes, kolmes, neljas kohas ja see oli kohati väsitav.

“Milline tegevus kôige rohkem meeldis?” Tead, kõik meeldisid, me ju ise tahtsime neid teha ja valisime ise oma käigud.

“Kas Kardo oli kohe nôus saates osalema?” Muidugi!

“Kas Maril ja Lendel mingit nö kaamerahirmu pole?” Ei ole üldse, Lende teab tiimi juba sünnist ja Marile meeldib nende perekond ka väga. Lapsed ei pane seda kaamerat isegi mitte tähele.

“Kas oli ka olukordi kus avalikus kohas olles keegi suvaline keelas enda filmimise ja pidite oma plaane muutma?” Avalikes kohtades (turg, poed, apteegid) küsiti enne ikka luba ja ei keelanud keegi filmimist.

“Kas on keeruline oma sôpru nôusse saada kui mônel üritusel kaamerad kohal olid?” Absoluutselt mitte. Kes ei tahtnud kaamera ees olla, see sai seda öelda ja neid lihtsalt ei filmitud, ei olnud nii, et kõik peavad tingimata telekasse ronima 🙂 Siin on ka muidugi tegu suuresti ka sellega, et see pole ju päris tavaline “reality”, kus kõike üle võlli keeratakse jne. Tiim on meie sõbrad ja nad tulevad meile alati vastu, seega ka meie sõprade palvetele.

Esimest osa saab vaadata SIIT ja siin korraldasime me sõpradele suve alguse peo. Minu meelest on alguses veel näha, kuidas me oleme natsa… puised ja polnud veel kaamera ees olemisega nii väga harjunud, aga no pidu oli tore. Kooki tegin ka, aga ma ei eeldanud, et keegi seda jama sööma peaks. Sõid ikka ?

Teises osas oli meil plaan matkama minna ja seda saab vaadata SIIT. Merje kirjutas, et saade on nii räige reklaam, aga tõesõna oli ainus koostööpartner Maxima, mis polnud ju meie teha. See, et Kardol on hea matkakott ja et roti jalg katki läks, see oli lihtsalt… elu. Telkimine läks pekki ja see telk istub siiani kurvalt avatuna meil aias. Lisaks ei olnud ka sisse kirjutatud, et me kuskile mujale ööbima minema peaks, ma lihtsalt ei viitsinud ilusa ilmaga koju tagasi minna, tegelt kah.

Kolmas osa, SEE, oli siis kui me käisime lastega Vembutembumaal, see oli väga äge ja siis märatses Kätlin mu köögis veekeedukannuga. Ilusad ajad! Aga nüüd on mul tänu sellele ilus köök, nii et pole üldse lugu Kätu, no worries ? Ma pole ka siiani julenud uut kannu soetada, saame ilma ka hakkama vast.

Neljandas osas, SIIN, käisime Pärnus, ma näitasin oma lapsepõlvemaad ja lisaks käisime me keset suve jõuluvana otsimas. Leidsime ka, mega äge koht! Boonuseks nägin ma terve osa mega pekine välja, kaamera lisab tõesti 73773 kilo ?.

Viiendas osas, SIIN, tegi Kardo mulle romantilise üllatuse ja me läksime veiniga maalima. Miskipärast oli välja jäetud koht, kus me teineteise portreed maalisime, need olid nii haiged. Kardo silmis olen ma vist mehe näoga transvestiit. Mina joonistasin muidugi ideaalse Kardo… Ma peaks need pildid üles otsima ja teile näitama, need on liiiiga head. Fotoraadiga käisime perepilte ka tegemas.

Kuues osa oli söögist – SIIN. Tegime ise aias süüa ja käisime tänavatoidufestivalil ritsikaid nosimas.

Ma tahtsin endale ammu ratast osta, saate raames saime normi ale, mistõttu seitsmendas osas, SIIN,  ostsime mulle ja Marile rattad. Parim ost ever, mulle täiega meeldib rattaga sõita! Mari on siiani kahevahel, ta vist ikka veel natsa pelgab. Käisime Viikingite külas ka, kus oli väga tore, aga see kala surnuks peksmine on nii jube 🙁

Kas kellelgi mulle pakikale kinnituvat rattatooli oleks müüa? Pliis, tahaks Lendet rattaga lasteaeda viima hakata!

Kaheksandas osas, SIIN,  uurime Kardoga Säliselli sünnituskotti ja mina näitan, kuidas ma beebit pildistan. Lõpuks kui töö tehtud, saime lastega natukene jalutama minna ja mina sain metsa alt kellegi sitaseid truspareid koristada. Win! Inimesed, kes oma sodi metsa alla viskavad, on JOBUD!

Üheksandas osas, SIIN, käisime lastega liikluslinnakus, õppisime Kardoga teooriaküsimusi ja lõpuks tuldi minuga veel sõidutundigi kaasa. Liiklusteemaline episood ühesõnaga. Nalja sai omajagu ja Mari räägib siiani, et tahab liikluslinnakusse tagasi minna.

Kümnendas osas, SIIN, käisime paadiga Pirital sõitmas ja saime Kadrioru lõbustuspargis kõige kehvema kogemuse osaliseks maailmas. Mõttetu urgas. Esimene kord, kus ma eetris närvi läksin 😀 Ma küll ei arvanud, et see sisse jääb, aga no upsss, mis seal ikka.

Üheteistkümnendas osas, SIIN, sai jälle palju pulli. Lasime Lotte PetCitys ära kasida ja käisime loomade varjupaigas koertega jalutamas. Muuseas, Käbike sai saate eetrisse mineku ajaks juba uue kodu, jeee! Lottel sai Kardo ja isa abiga kuut ka valmis, mis tänaseks päevaks on juba kaaperdatud.

“Mis sa vahid?!”

Tänane saade on ausalt mega naljakas. Mina üritasin aeda veel natsa sättida, sest vend tegi mulle megailusa… lillevärgi, seega käisime Horteses ja ostsime igasugu lilli. Siis hakkasime ämmaga neid istutama, kui padukat tulema hakkas. Jumal, kuidas me naersime. Et terve hooaja olen vaest ämma keldris hoidnud, aga nüüd vihmaga lohistasin ta välja tööd tegema, tüüpiline mina ?

Seda me täna siis istutamegi, tundub lebo eks?

Noh, oli päris lõbus ?

Igatahes oli mul väga hea meel, et Kanal2 otsustas ka saadet sügiseks edasi osta, mistõttu septembris jätkub Malluka suvi. Või noh, temast saab “Malluka sügis”. Muutub eetripäev ja õnneks hakkab saade ka varem olema, sest kammoon, enamik fänne on väiksed nunnud, seega saavad kõik lapsed sügisel enne uneaega Mari ja Lende tegemised ära vaadata. Kes üleval olla ei jaksa, see vaadaku järelvaatamist 🙂

Esimene võttepäev on ära olnud, vaikselt tüürime edasi ja anname endast parima, et teil ka tore vaadata oleks. Ja ausalt, ma ALATI enne võtteid mõtlen, et teen ennast hullult korda ja olen hullult ilus ja kena, aga tegelt olen alati räsitud, ohatisene, magamata ja Kardo poolalasti 😀 Sorri! Igatahes loodan, et vaatate meid sügisel edasi. Ma varsti saan teile ülinaljakat bloopersite videot ka näidata 😀

Vot! Sellised lood! Aga täna vaadake kindlasti Malluka suve viimast osa, juba poole tunni pärast! ❤️

Ps! Kui on mõtteid, et mida te tahaks näha sel sügisel, siis võite kaasa rääkida 🙂 Andke häid ideid, kuhu minna, mida teha, mida näha. Igasugused ägedad mõtted on teretulnud!

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Älis 30. august 2018 at 23:44

    Vb keegi juba mainis, aga ma soovitan ikkagi. Kui kunagi lapsele rattatooli hakkad ostma, siis vaata Thule toole, neid erinevaid ja mega head. Ma nii rahul sellega, sai Stroller24s soetatud.

  • Avatar
    Vasta Ahet 30. august 2018 at 20:09

    Kas sünnitama minek jõuab kaa ekraanile!? Oii, kui põnev!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. august 2018 at 07:21

      ei usu 😀

  • Avatar
    Vasta Sillu 30. august 2018 at 09:52

    Tere! Ma pole varasemalt Teie pere tegemistega väga kursis olnud. Teadsin, et Teil on laps, sest endal on sama vana plika ja kui midagi googeldasin, siis esimesena tuli alati Teie blogi ette. Tavalise eestlasena suhtusin blogimisse siiski väikse eelarvamusega Aga.. Juhtusin siiski sel suvel teie saadet vaatama ja pean tõdema, et väga lahe kogemus oli. Kõik osad said vaadatud ja kuna endal on samuti väiksed lapsed, oli põnev jälgida teie pere tegemisi. Igatahes soovin edu teie perele ja tugevat närvi peatse ilmakodanikuga! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. august 2018 at 11:36

      Aitäh ja edu ja jõudu teilegi lastega 🙂

  • Avatar
    Vasta vilma 28. august 2018 at 21:36

    Minule näiteks meeldis viimane osa kõige rohkem. Nägi rohkem teievahelist suhtlust. Siiani olin ainult blogis tekstiversiooni näinud. (pole vloge vaadanud) Ägedad olete!

  • Avatar
    Vasta Hel. 28. august 2018 at 12:49

    Sügisel võiksite metsa seenele minna 😀 Sa ju armastad seeni. Või väiksele rabamatkale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2018 at 14:55

      ma tahangi seenele minna 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 28. august 2018 at 12:41

    Mul pooleteiseaastane on koos minuga saadet vaadanud (küll kordusest, just selle hilise eetriaja tõttu) ja täna pobises juba vahepeal “Mallu, Mallu..” kaasa. 😀 Anna siis teada, mis päeval ja mis kell teleka ees peab olema. 🙂

  • Avatar
    Vasta Laapu 28. august 2018 at 12:07

    Mis lehekülgedel sa 8. osas beebiriideid vaatad? See kaelkirjakutega body on nii armas 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2018 at 12:46

      hilp e-pood 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 27. august 2018 at 23:20

    Kuna ma siin ka ohatisega ilus olen, siis sain sellist infot, ET. Huuleohatis lööb välja kuna maos on see sama viirus. Ehk et tuleks midagi söömisharjumustega ette võtta ja midagi äkki veel? vms..
    Ma seda veel ei saanud teada, mida täpsemalt tegema peaks.
    Aga kui sind huvitab, siis saad ise ka edasi uurida. Anna siis siia ka teada, mis teada said ?

  • Avatar
    Vasta K 27. august 2018 at 22:39

    See nääklemine ikka nii armas 😀
    Ootan ka sygist ja vaatab nyyd paar osa àra, mis siin vahepeal vaatamata jàid, tnx linkide eest!
    Edu sygis hooajaks!
    Ja tànud ausate vastuste eest, 90% neist olid ka mind piinanud kogu see hooaeg 😀

  • Avatar
    Vasta K. 27. august 2018 at 22:23

    Sügise saadetes võiks lastega käia mõnel mängumaal, ujumas, muuseumis, kohvikus, lastele raamatukogus raamatuid valimas. Hea ilma korral mõelda mõne välise tegevuse peale, kasvõi piknik pargis või jalutuskäik loomaaias. Kindlasti meeldiks paljudele vaadata koduseid askeldusi, joonistus-, meisterdusminutid jne.

    • Avatar
      Vasta lihtne eestlane 28. august 2018 at 12:46

      EI 😀 Palju neid mängumaasid ikka vaadata jõuab. Ise eelistan vaadata niisama kodus askeldamisi, nt Kardo kurgitegemisi 😀 Need osad kus kuskile mängumaale minnakase, pool ajast tutvustab seda kohta ja siis näitab natuke laste mängimist ja kõik pm. Pigem mingit prazniku vaataks, poh et Mallu kohe sünnitama hakkab :’D 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Karoly 27. august 2018 at 22:07

    Ma armastan julgeid ja pealehakkajaid inimesi. Eestlased on üldjuhul nii vaoshoitud ja tagasihoidlikud. Mulle väga meeldib, et olete saates vabad ja ei hoia end tagasi. Mina soovitan olla veelgi avameelsem ja võtta veel vabamalt. Mõnus on vaadata selliseid avatud inimesi. Nii tekib tunne, et kuulaks-vaataks nagu enda sõpru, oleks nagu kamba liige kohe, saab koos teiega naerda, Kardot kiruda, laste peale närvi minna, siis jälle mõelda kui nunnud nad ikka on jne. Sügisel tahaks näha teie igapäeva elu kodus. Mida teha lastega, kui õues on halb ilm ja kuhugi minna ka ei plaani, kuidas sisustada kahe lapse päev kodus nii, et kõik oleks rahul ja ka ema jõuaks oma toimetused tehtud ja ehk tassi sooja kohvigi juua. Mind tõesti huvitab, et kuidas teised emad hakkama saavad. Mis on laste lemmikud mängud ja tegevused. Siis tahaks näha kuhu võiks minna sügisel kahe lapsega aega veetma. Veekeskus? Spa ööbimisega? Näidata mõnda lastesõbralikku kohta kus söömas käia. Oleks põnev vaadata kuidas murjamid restoranis end ülal peavad. Maitseb kõik toit või on valivad sööjad? Veel võiks saatesse mõnda episoodi sisse tuua veel mõne tegelase. Vanaema? Vanaisa? Onu? Sõbranna lapsega? Ühe osa võiks pühendada kolmanda beebi tulekule. Näha kuidas lapsed reageerivad ja suhtuvad uue õekese tulekusse. Võtta nad ultrahelisse kaasa? Lasta neil tema liigutusi tunda? Kuulata kuidas sina ise end vaimselt ette valmistad kolmanda lapse tulekuks, mis emotsioonid sind valdavad, kuidas end tunned, millised on ootused ja hirmud. Ja loomulikult tahaks veel näha kuidas Kardo pulli teeb. Ta on vist üsna kuldsete kätega, seega võiks ta mingit DIY projekti teha, no et saaks ikka oma mehele nina alla hõõruda, et näe Mallu mees ehitas suurema vaevata linnupuuri valmis aga sina ei suuda telekapuldi patareisidki vahetada. Edu!!!

  • Avatar
    Vasta Kelly 27. august 2018 at 21:33

    Mitte küll saate kohta, aga kas sa julgeksid ilma kohe poodi jooksmata teha pilti enda loomade söögist? Sa võid ju öelda, et annad head ja kvaliteetset sööki, aga kui sa peaksid seda kohe tehtud pildiga tõestama? Kas julgus kaoks ;)?

    • Avatar
      Vasta H 28. august 2018 at 05:06

      Nii rumal!

    • Avatar
      Vasta Mann 28. august 2018 at 15:47

      Aga kas sa julgeks endast kohe praegu selfie teha ja ülesse panna,et me kõik näeks mis taun sa oled??
      Tule taevas appi,kus sellised ajuhiiglased tulevad?

    • Avatar
      Vasta Kk 29. august 2018 at 07:22

      Mis krdi küsimus see Nyyd on??

  • Avatar
    Vasta Emma ema :=) 27. august 2018 at 21:26

    Tore saade! 🙂 🙂
    Ja selline vahva asi, et…. Emmal on samasugune mummuline kleit! 😀
    See siin minu juures.
    Saate peagi yhtekaid pilte teha;D

    Jaksu viimaseks trimestriks ja ilusat Malluka Sygist!:)

  • Avatar
    Vasta MP 27. august 2018 at 21:14

    Ma juba ammu olen tahtnud uurida, et koerakuut tundub natukene kitsas olevat, et kas Lotte ikka mahub seal keerama ja pöörama, et ei pea koguaeg ühes asendis olema? Piltide pealt tundub kitsake, aga täna viimast osa vaadates, kui Lotte kuuti kutsusid ja ta sinna puges, siis tundus nagu täitsa hea olevat. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2018 at 21:19

      Mahub lebolt igatpidi sinna.

  • Avatar
    Vasta Anette 27. august 2018 at 21:06

    Mu lapsele nii meeldib te saate algus. Toimetagu mis tahab kui sasdet hakkan vaatama ss alguse peab ta kindlasti kaasa vaatama ?

  • Avatar
    Vasta Eve 27. august 2018 at 20:28

    Juba vaatan!

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 27. august 2018 at 20:22

    Tegus plika oled, pole midagi ööda. Seuke…väsimatu. Ma ikka imestan, et kuidas Sa viitsid. Jaksad. Jõuad.
    Kavatsen ka täna õhta seda viimast osa vaadata. Panin juba kohvikese kenasti akkama ja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2018 at 20:25

      Oi, ma olen jube väsinud 😀 Aga kes siis keset ööd kohvi joob, kuidas sa pärast magada saad?

  • Avatar
    Vasta Liia 27. august 2018 at 20:21

    Meie preili vaatab telekast ka Mari ja Lendet. Iga kord huuab :”Tita, tita!” Ta ise ka ju selline.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2018 at 20:25

      Lendevanune :)?