NIISAMA JUTTU

teooria, külalised ja ema, kingi mulle kunstjalg

9. september 2018

Kuna mul on homme võtted+teooriaeksam vol 2, siis lubasin ma endale, et kogu “viimane” õppimine peab jääma tänasesse, et ei korduks sama, mis eelmisel nädalal. Noh, et tunde harjutan ja siis lõpuks on kõik pudru ja kapsad, kui kooli jõuan. Mitte, et ma muidugi vaid täna õppinud oleks. Ka üleeile ja eile sai teste tehtud ja tulemused ei olnudki lõpuks enam kuigi pettumust valmistavad.

Muidugi eelnes nendele testidele kümneid mitte nii häid teste, aga lõpuks hakkas sujuma küll. Täna hommikul tegin vahelduseks liiklustestide äpis neid ARK teooriaeksami küsimusi, aga seal veel nii hästi läinud ei ole ja parim tulemus on 2 viga 30st. Ma ei tea, kas see on piisav läbi saamiseks?

Igatahes on nende testidega nii (vähemalt mul), et ei saa jutti õppida, on vaja pause teha. Seega tegin ma pausi ja otsustasin ühe peegli kollaseks värvida. Ja kuna mul oli ju parasjagu paus, siis mõtlesin vaadata, kuidas oleks, kui üks esikusein hall oleks. Sõbranna soovitas, et kui 1×1 meeter ära värvida, siis saab aru. Ma vist läksin natsa hoogu, aga mulle tundub, et kollasega sobib küll kokku. Nüüd jääb üle ainult mõelda, et mis teiste seintega teha, et mis valge ja mis kollane ja mis hall.

See värviga mässamine oli väga dramaatiline, sest mingil põhjusel kuulasin ma samal ajal eriti kassi muusikat ja valasin pisaraid. Noh, nt see “7 years old” lugu. Kuulasin ja nutsin, et loodan ise ka, et kui ma vana, siis ikka lapsed tahavad mulle külla tulla. Selline harilik rasedahormoon möllas.

Kaua mul halada ei lastud, sest mulle tuli külla üks blogilugeja, keda ma enne näinud ei olnud. Mitte, et ma muidu nüüd hullult kõiki oma blogilugejaid näeks ja nii, aga kuna ta oli parasjagu Tallinnas, siis ma mõtlesin ta endale külla kutsuda. Me oleme siin aeg-ajalt suhelnud (ma ütlen aeg ajalt, sest ma ei suhtle kellegagi …rohkem kui aeg-ajalt :D) ja mul oli ammu tunne, et tahaks teda oma silmaga näha. Muuseas, üks mu awkwardimatest momentidest oli just temaga seotud. See oli nimelt siis, kui ma käisin suvel laadal ja keegi mulle kommentaari jättis, et ma liipan nii koledasti, mäletate? Sellest tuli suurem teema ka, kus kõik anonüümselt mulle ette heitsid, et kuidas ma nii imelikult vänderdada julgen ja kuna me just tol hetkel rääkima sattusime ja mulle meenus, et ta parasjagu haiglas on, siis ma viskasin mingi sellise lause, et püha jumal, peaks vist tulema ka sinna haiglasse sulle kõrvalvoodisse vedelema ja laskma oma jalad amputeerida, et oleks kõigil süda rahul.

Kui ta mulle nii muuseas mainis casually, et lihtsalt infoks, mul siin just 10 päeva tagasi amputeeriti jalg ära, siis ma olin nagu…

Aga õnneks ta oli piisavalt norm, et mitte mu suvalt öeldud lauset kuidagi pahaga võtta ja me suhtlesime ikka edasi. Vb ta küll arvas, et ma veits retakas, aga no mis seal ikka. Ja kuna ta haiglas oli ja ma jälestan haiglaid, siis ma talle külla küll minna ei plaaninud, aga ma mõtlesin, et mingi üllatuse võiks ju sinna saata. Aga mille? Kuna me olime nii suva teemadel suhelnud, siis mul ei olnud õrna aimugi, et mis talle meeldiks või ei meeldiks, mistõttu olin ma super kaval ja tegin SELLE postituse. Kuna ta üsna tihti mu blogis kommenteerib, siis ma eeldasin, et küllap ta ka neile küssidele vastab ja siis meelega panin sinna selliseid küsimusi, et ma saaks teada, mida talle haiglasse saata. No ja ta langeski mu lõksu ja ma sain vajaliku info teada, et talle haiglasse just talle meeldivat head-paremat saata. Koos lemmikvärvides õhupallidega muidugi, ega ma mingi koletis ei ole!

Igatahes. Nüüd ta tuli siis mulle külla, sest tal oli siin Tallinnasse asja ja võttis oma venna ka kaasa. Me siis tegime siin koos suppi (st ma sundisin neid vaatama, kuidas ma suppi teha üritan) ja kuna nad tõid torti, siis saime jälle mängida, et Maril on sünnipäev (issand, me mängime nüüd seda kogu.paganama.aeg). Ühel hetkel kohendas kallis külaline oma üsna uut jalga, mida ta siin Tallinnas saamas oligi, kui Mari kohe pilgu peale viskas ja märkas, et midagi on seal teistmoodi.

Võiks eeldada, et laps hakkab uurima, et miks tädil jalga pole või et mis juhtus, aga ei. Mari oli kade, ta tahtis KA sellist jalga, mis ära käib. Ja lausa nii väga tahtis, et ta tundis vajadust veel hiljemgi peatäie nutta ja siis kurvalt küsida, et kas ta ikka sünnipäevaks saab endale sellise jala, mis ära käib. Roosa ja printsessipiltidega, muidugi.

Selline tütar mul, hetke sünnasoovid on tal: suur-suur tigu, suur-suur printsessikleit ja nüüd siis lisandus nimekirja proteesjalg.

Selline ta mul on. Ega normaalne vist ei ole, aga armas sellegipoolest ?

 

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lisbet 11. september 2018 at 12:41

    Nunnu 🙂
    Mul on diabeet ja ma süstin end 4 x päevas. Lisaks vereproovid…. Nii u 10 tk päevas. Laps Lendest natuke noorem,teen neid asju söögilaua taga,st lapse nähes,praegu ta nii väike,et küsida ei oska. Aga ma kujutan juba ette,kui ta lasteaeda läheb ja seal ütleb,et ta ema süstib end pidevalt 😀 ootan põnevusega päeva,kui ta on sellest rääkinud ja ma talle järgi lähen 😀 maitea…. Vbl tuleb kohe lastekaitse ja viib lapse minema 😛

  • Avatar
    Vasta Käta 10. september 2018 at 08:48

    See blogilugeja oli väga armas ja tore naisterahvas! Mul heameel, et löpuks ka reaalselt üksteist nägite.

    Marile akvaarium meritigudega ja tehtud ?

  • Avatar
    Vasta tipa 10. september 2018 at 01:23

    Ma ei tea, kas sa värviteooria ja värviringiga oled tutvunud, aga halliga oled õigel teel 🙂 Hall sobitub kõigi värvidega, nagu ka valge ja must. Tegelikult must, hall ja valge polegi värvid, vaid värvuse puudumine a mis ma siin ikka targutan 😀
    Ruumide värvimisel, kui on soov kasutada kirkaid värve, siis ongi mõistlik valida üks intensiivsem toon ja teine neutraalne. Aga eks kõik oleneb maitsest. Mu isiklik eelistus on nt neutraalsem interjöör ja palju värvilisi detaile, mida soovi korral vahetada saan. Selleni jõudsin ma siis, kui olin elanud väga värvilistes interjöörides ja sain aru, et see mind väsitas. Kõik oleneb isiksusest.
    Lisan veel, et kui soovid suuremasse elamisse erinevaid kirkaid toone, siis on mõned nipid, millest juhinduda https://freshome.com/2014/10/30/10-color-theory-basics-everyone-should-know/.

  • Avatar
    Vasta Riin 9. september 2018 at 23:36

    Pole veel autokooli läinud aga plaan on sama kadalipp ette võtta. Tahaks aga proovida teste lahendada, kus ma saaksin? Mingi äppi ma tõmbasin aga see oli kuidagi imelik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:47

      mul on äpp “liiklustest” see on päris norm.

  • Avatar
    Vasta Renna 9. september 2018 at 23:26

    Proteesjalaga seoses tuleb meelde Modesta Prototype lugu youtubes, sellist blingbling jalga tulede ja mölludega tahaks endalegi ? Muidugi oma jalad võiks ka ikka alles samalajal olla -mission impossible ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:30

      vot mis nüüd välja tuleb, kõik tahavad 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. september 2018 at 23:13

    Hea, et Lende veel nii väike on ja selliseid asju tähele ei pane, muidu oleks teil varsti maja jalgu täis:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:19

      Lende pole seda tüüpi, tema kindlasti oleks uurinud, et mis põhjustel on jalg eemaldatud, kuidas taastumine läheb ja mis on su tulevikuprognoosid. Ta lihtsalt ei oska veel rääkida nii palju 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 9. september 2018 at 23:27

        Kui Lende 4 saab, peab uue külaskäigu tegema.

  • Avatar
    Vasta Greete 9. september 2018 at 23:06

    Miks sa peeegli ära värvisid.. ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:10

      Nagu… raami 😀

  • Avatar
    Vasta S. 9. september 2018 at 23:06

    Maanteametis on 30 küsimus ja võib neli vale olla 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:10

      Noh, siis ma 80% ajast saan läbi oma testitegemise ajaloos 😀

  • Avatar
    Vasta P. 9. september 2018 at 23:05

    Hall on hea valik:. Kui tahad heledamat, vala valget värvi juurde 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:11

      mhm! aga ma mõtlengi, et kui see suur sein on hall, et kas siis teeks osad… heledamad hallid? või jätaks mõne sootuks valgeks.

      • Avatar
        Vasta P. 9. september 2018 at 23:37

        Valge, hall, kollane… Natuke paljuks läheb neid toone vist. Tsipa lollikindlam variant on max kahe erineva tooni juurde jääda, kui just jah mingit kindlat ideed või pointi nende eri toonidega pole. Lihtsalt et üks sein helehall, teine tumehall, kolmas kollane….. Kuidas kellele, ek smaitse asi jah. Aga kui hall, siis minu eelistus oleks iga kell võimalikult hele, sest seinas jääb alati tumedam. Lisaks on toaas nagunii enamuse ajast natuke hämar. Iga hele sein on abiks seda hämarust veidi eemale peletama 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:48

          No seda ma ise ka mõtlen, et ainult hall ja kollane oleks äkki liiga… mai tea:D et äkki see valge vahel neutraliseeriks vms

          • Avatar
            Kreebik 10. september 2018 at 18:29

            Jäta valge mängust välja ja kui tingimata kolmandat värvi vaja, siis tingimata helehall. Muidu läheb liialt laste midrimaaks kätte ära.

  • Avatar
    Vasta Elis 9. september 2018 at 22:56

    Otsustasite enam mitte julgeda töömehi palgata ja ise remont lõpule viia? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 23:03

      Mkm, ma lihtsalt tahtsin näha, kas hall sobiks sinna 😀