JUMALAITA

ära ahasta, ainult püsi elus ja imesta…

11. september 2018

…et sa üldse elus püsid. Ma ei ole kaua puhkusest unistanud, aga nüüd juba vaikselt ei jõua ära oodata, sest kunagi peab ju tulema periood, kus kõik vajalik on valmis ja mina võin ainult siruli maas lamada ja vaadata süümekata sarju ja teha mitte midagi. Või oota… mul on nii palju lapsi, et vist iga aeg on niiöelda nende arvelt või unetundide arvelt võetud, seega selle suhtes peaks ikka süümekat tundma, aga noh sellegipoolest oleks see luksus, millest ma hetkel ainult und näha võin.

Konkreetselt iga hommik ärkan ma mõttega, et kui ma ainult tänase üle elan, siis on kõik hästi ja saab puhata, aga siis meenub, et aa oih, lisaks nendele tegevustele, mis kalendrisse märgitud, on ka jooksvaid asju. Noh, igasugused blogipostid, instapostid, pildistamised, piltide töötlemised, kirjutamised, koristamised, sebimised, remontimised, laste värgid, lasteaiad, koosolekud. Noh, harilik elu, ei midagi rohkemat. Aga vahepeal on küll tunne, et kuidas teised saavad selliste argiasjadega hakkama ja ei hala üldse, mina aga… noh, ega ma nüüd vist ka oluliselt ei hala. Täna lihtsalt tuli tunne, et kaeban teile natukene, et oh iššand jeešus ma olen nii väsinud.

Alles siis, kui ma õhtul voodisse heidan, meenub mulle, et ma olen rase. Ei mingit heldinult beebiriiete ostmist, perekooliloenguid või beebipeo korraldamist. Ma unustasin juba TEIST korda ämmaka juurdegi minna. Mul pole aega rase olla. Aaga õhtul voodis lebades, kui igas asendis on ebamugav, beebi matab hinge ja takistab kehal normaalselt hapniku saada ja ma seal voodis aegluubis vähkrem ja üritan kuidagi poosi leida, kuidas kasvõi natukenegi inimlik olla oleks, siis meenub mu “õnnistatud” olek. Mõni ime, et see rasedus nii kiirelt läheb, kui mul pole aega sellest mõeldagi. Seda muidugi tunnen, et Marta kõhus rullib, aga ringi joostes on see pigem ebamugavus ja ebameeldivus, et mind miski kiirustamast takistab. Mäletan häguselt aegu, mil ma jäin liigutusi tundes seisma, panin käed kõhule ja naeratasin heldinult. Nüüd ma olen nagu –

e65-6504608

Ausalt ma ei taha olla üks nendest hädistest rasedatest, kes vinguvad, et ma ei suuda ja nii raske on, küll ma tahaks olla üks nendest rasedatest, kes saavad lihtsalt dekreeti minna ja jalad seinale visata. Või… ma tegelt saaksin vist isegi dekreeti minna? Ma ei tea, ma pole kunagi ise enda tööandja enne olnud. Pmst ega keegi mind vist takistada ei saa või mis. Kui keegi teab täpsemalt, võib loomulikult teada anda. Tegelikult olen ma oma puhkuse planeerinud hoopis novembrist uue aastani, sest siis võtab Fotoraat  oma jõulustuudioga mu stuudio endale, minul on siis juba raamat valmis (on eks?) ja load kohe-kohe kätte saamisel (on eks?) ja beebi käes ja siis ma lihtsalt OLEN. Saate aru jah. Et ma lihtsalt olen ja elan oma beebi ja lapsekarjaga ja Kardokesega ja külitan nii kaua, kuni lamatised tulevad.

Aga homme pean ma kell 7.30 linnas olema, et Kanal 2 hommikusaatesse minna, siis koju, sest on taaskord võttepäev. Homme on meil plaanis jälle raamatut kirjutada, seenele minna, sünnituspleilisti koostada ja …issand ma ei mäletagi kõike, mis me siin tegema hakkame, aga võtted on julgelt õhtuni, kuni on mõlema lapse lasteaiakoosolek. Punkt kell 17.00 aga erinevates lasteaedades. Oh seda rõõmu!

Ülehomme läheb terve päev selle nahka, et ma üldse inimest meenutaks. Hommikul küüned, siis kohtun oma uue eraämmakaga ja peale seda lasen enda kulmud üle teha. Mõnes mõttes mõtlen küll, et no mul niigi kiire ja mis ma kulutan tervet päeva enda välimusele, et no kedaaaa huvitab, milline ma välja näen. Aga no ei saa ju murtud küüntega ja poolikute kulmudega ringi joosta, eks. Ja siis ma ju ikka lähen ja jälle jõuan alles õhtul koju, õhtusöök, lapsed, sada pisitoimetust ja jälle voodisse vähkrema ja asendit otsima. Viimasel ajal on mu lemmikuks saanud jalutisse kerra tõmbamine, et te teaks.

Ärge valesti aru saage mu halast. Ma tegelikult olen täitsa õnnelik ja sellised pisikesed “valmis sai” asjad annavad jõudu ka. Et no kui oli ka ühel päeval kolm pildistamist, siis kui need pildid sama päev kõik töödeldud saavad ka, siis on ju päris kõva sõna. Ja kui autokooli teooriaeksami saab sooritatud, siis ununevad need tunnid ära, kus paaniliselt küsimustele vastasin. Isegi eile refleksist hakkasin voodis teooriaküsimustele vastama, kui meelde tuli, et ma nüüd võin nii kaua puhata nendega, kuni kooli sõit ka tehtud saab, et saab siis ARKi jaoks uuesti teooriatama hakata. Öäkk, ma ei taha mõeldagi, sest see on jälle mingi asi, mida teha. Kas ma olen ennast piisavalt hästi väljendanud, et ma tahaks keras lebada ja talveunne minna, mitte muudkui teha ja asjatada ja olla? Jah? No siis on see vähemalt tehtud ja linnuke kirjas ?

Aga et täitsa aus olla, siis jah. Tulin teilt “pai lunima” nagu Marile teha meeldib. Poeb sülle ja ütleb, et “anna pai!”. Mul on praegu sama asja vaja. Sest kuigi ma Kardole saan täitsa vabalt päriselt sülle ronida nagu üks suur paks mauk, siis mööda külge ei jookseks praegu maha ka virtuaalsed “you can do it!” hüüded, nagu maratonijooksjatele teepervelt hüütakse.

Ps! Avapildil olevad teod on siia suht lampi pandud, sest mul polnud parasjagu ühtegi teemasse minevat pilti varnast võtta. Ilma pildita jääb aga uus kujundus kole, seega pmst võib nende jurakate üle ka imestada ja ahastada. Kaks nendest on Mari sünnakink, kes praegu veel oma eelmises kodus kosuvad ja oktoobrit ootavad, et ühte teoarmastajat 100% rõõmustada. Need teod ei ole sugugi mitte veel valmis, vaid alles kolme kuu vanused, seega lõpuks võivad nad kaaluda kuni 600g per “kärss”. Loodan, et see rahuldab meie “tahan SUURT TIGU!” leedi soovi.

Ps2! Ok ma nüüd magama, vaadake siis mind homme telekast… Või ärge vaadake, ega ise teate, mis oma eluga teete ?

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kirsti 16. september 2018 at 21:52

    Meil Madagaskarid olemas, tahaks tigusid ka ? Kust ma neid saaksin? Poeg nr 2 saab oktoobris 9 ja päris lahe kingitus oleks.

  • Avatar
    Vasta K. 16. september 2018 at 13:44

    Mul laps (5a) nägi eile miskit videot juutuubist kus ühel tüdrukul olid prussakad. Madagaskari prussakad jm taolised. Et alustas viiest ja nüüd on tal neid sadu (või oli tuhandeid). Ning siis avaldas mu tütar soovi ka viis prussakat koju osta. Kuna elame Hospanias, siis võin ju nad niisama tänavalt üles korjata ???
    Teod on lahedad!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. september 2018 at 23:01

    Ma olen lapsehoolduspuhkusel ning idee poolest peaks ju aega nagu raba olema…
    Täna viisin lapsed lasteaeda, siis ruttu-ruttu kaltsukasse, et leida vihmariideid(ja hunnik muidu asju:) ), siis koju… Tund aega hiljem taas ratta selga ja hambaarstile.. Vähem kui veerand tunniga hammas välja ja uude kaltsukasse minek( no ma ei või lihtsalt mitte minna 😀 ) Tavaar kaasa ja koju. Vahepeal veel väike kokkusaamine(taaskord kodust väljas), paki äraviimine ja koju tagasi. 4st hops ratta selga, kringlile järele, lastele järele, ja elukaaslase rattamajandusega tegelema. Siis koju ja väikest sünnipäeva olemist ette valmistama. Paar tunnikest lastega mängimist ja ämmaga jutuajamist ja ongi lõpuks magamisaeg… Sellise elutempo juures ei imestagi, kui märkamatult on 15 kilomeetrit täis sõidetud, takka veel ca 10000 sammu… Mainida tasub ka, et ma elan Kuressaares- ehk siis 15 kilti selle linna kohta on juba päris palju 😀
    Homme hommikul taas kringlijahile(et ikka lasteaiapere ka sünnipäeva rõõmust osa saaks:) ), lapsed aeda, kingitusele järele, koju salateid ja kooke valmistama, vahepeal veel mõned kohtumised, lastele järele ja õhtul hakkab pidu 🙂
    Järgmine nädal ehk saab rahu- siis on ainult õunakorjamisaeg 😀 (Päristööle ei taha veel tagasi minna, siis sobib “pooltöö” ka 😀 )

  • Avatar
    Vasta Helen 12. september 2018 at 21:16

    Offtopic- mis ilus hall kleit sul tänases telesaate osas seljas on? Kust ostetud? Nii minu maitse, et pidin küsima 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 21:29

      Paavli kaltsukast, aga issand, ma unustasin ise vaadata ?

  • Avatar
    Vasta K 12. september 2018 at 14:07

    Täitsa pekkis, ma ei ütle seda kergekäeliselt, aga me vist oleme autokooli soulmeidid. Teooria asjad on meil suht ühes tempos olnud, olen koguaeg natuke eespool olnud ajaliselt – kukkusin esimese kooliteooria läbi, teine tehtud, pimedasõit tehtud, nüüd lähen libedat tegema, 29 sõidutundi läbitud… Aga õpetaja kippu ega kõppu eksamist ei räägi, ise ka nüüd üleliia heaks oma võimeid ei pea. Vaatan, et näe Mallukas saab juba sõidueksamile, lohutan, et manuaaliga ongi raskem…ja siis täna BOOM sõiduõpetaja teatab, et üldpilt on positiivne ja pärast järgmist nädalat pole vaja enam sõidutunde juurde panna. Apppiiiiii!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 16:01

      Ohhhh, millal sul siis eksam? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 18:55

      Milline au, ma pole veel kellegagi autokoolisoulmeit olnd, aga olen hea meelega 😀 Millal sul siis sõidueksam? :O

  • Avatar
    Vasta Sirly 12. september 2018 at 12:55

    Ma juba ammu loen ja imestan, loen ja imestan. Mul siin ka 3 last (mõnikord 4, kärgpere rõõmud) ja kuna ma ei suuda seapesas elada, siis päevad läbi lapsed ja koristamine ja kokkamine ning niiiii kopp on ees vahel, et appikene….. ning siis loen, kuidas Sina tublidus, 2 lapse ema, lapseootel, pead blogi, teed juhilube, kirjutad raamatut, pildistad, teete saadet, remondite kodu, kokkate ja koristate, käite spaades lastega jne jne. Noh…Siis ma tahaks nurka pugeda, koti pähe tõmmata ja natuke häbeneda oma virisemise üle.
    Sa oled lihtsalt megatubli!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 18:56

      No… aitäh! 😀

  • Avatar
    Vasta K 12. september 2018 at 12:51

    Las need teod olla aga need värisevad gif-id võiksid palun olemata olla. Päris raske on teksti lugeda kui sentimeeter-paar kaugemal tekstist midagi agresiivselt tõmbleb

  • Avatar
    Vasta C 12. september 2018 at 11:20

    Kõlab nagu minu elu aga nii viimased mm 5aastat äkki, ainsa vahega et pole ma ei rase ega lapsigi pole, kuigi tahaks väga, see ehk tõmbaks pidurit natuke. Mu päev siis algab üldiselt 6-6.30 kodus kiire kohv ja tööle, 11h tööl, jõuan koju kuskil kell 20 aga ega ei vaju lebosse vaid teen ühe geelküünte hoolduse 2h ja no siis sööks mingi ampsu ja läheks magama sest hommikul algab sama trall uuesti, mõni õhtu kui küüsi ei tee teen käsitööd, harjutan ripsmeid tegema või koristaks elamise veidigi inimlikumaks.
    Ausalt öeldes ei mäleta millal oli vaba päev, mm juuli lõpus vist oli üks päev 😀

    Aga nagu öeldakse, kes teeb see jõub ja sa vapper naine jõuadki kõike 😀

  • Avatar
    Vasta Lotte 12. september 2018 at 10:01

    Don’t põe! Elu läheb veel kiiremaks, aga küll aja leiad kõigile!
    Ma tunnen ennast suht samamoodi nagu sa, miinus rasedus. Oleks ma veel rase ka… omg? niigi pool oma elu teen une arvelt. Mul nt tänane päev väga “lõbus”. Hommikul 6.30 tööle, 15.00 lapsele aeda järgi, koju ruttu ruttu kaneelikeerde küpsetama lasteaia sügislaadaks, 16.30 sügislaadale müüma, koju tagasi, õhtusöök teha, ema maale tagasi viia (160km edasi-tagasi sõitu) ja siis LÕPUKS saab magama ehk siis kuskil 11-11.30 jaaa homme hommikul 6.30 jälle tööle?

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 12. september 2018 at 09:57

    You can do it!
    Ei, päriselt. Sa teed nii krdi palju, nagu NII KURADI PALJU!!!
    Puhka ka =) Sest sa SUUDAD küll, aga iseküsimus, kas kõike ikka on vaja =)

  • Avatar
    Vasta Kristiina 12. september 2018 at 08:18

    Pai pai sulle! Tugev naine oled!
    Ma küll ei viitsi/jaksa isegi voodist vahel välja roomata, kui mul puhkepäev on. Aga sina paned nagu hamster ratta sees, mis on imetlusväärne. 🙂
    Ja tigu ma kätte ka võtta ei jugeks. 😀 Oli väga ilane?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 08:27

      Ma pole neid veel kätte võtnud, oktoobris toome koju 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiina 12. september 2018 at 12:45

        Saad äkki aias leitud tigude peal harjutada 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 12. september 2018 at 05:13

    Dekreeti peaksidki varsti minema! Min. 30 päeva enne planeeritavat sünnitust. Mul algab ametlikult järgmine nädal!
    Aga sul kindlasti targematelt uurida, et kuidas see värk täpselt on! Et enne puhkused vâlja vôtta, siis dekreet ja vanemahüvitis jne…
    Vanemahüvitist peaksid sina saama 2018 aastal tasutud sotsmaksu alusel!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:47

      Vanemahüvitis on Kardo rada 😀

  • Avatar
    Vasta H 12. september 2018 at 03:28

    Mis programmi või asjaga sa pma pilte töötled? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:47

      Lightroom

  • Avatar
    Vasta linda 12. september 2018 at 00:55

    Oot ma olen midagi maha maganud, said kooli teooria tehtud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:19

      Jep!

  • Avatar
    Vasta K 12. september 2018 at 00:43

    Pai, pai ja jõudu-jaksu!
    Just, kes teeb, see jõuab 🙂
    Kuidas sul remondimeestega läks 😀 ja kaugel su remont nyydseks on?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:48

      Ei läinudki kuidagi. Tagasi nad ei tulnud ja remont on täpselt sama “kaugel”, kui nad selle jätsid.

  • Avatar
    Vasta Andra 12. september 2018 at 00:09

    Kui sa tood kasvõi ühe inimese võrdluseks, kes koguaeg sellises tempos tõttab ja nii palju erinevaid asju korraga teeb, seda veel kahe väikese lapse kõrvalt, siis ei tohi vinguda ? nii et ole super edasi, aga leiagi see ving kasvõi korraks, sest seda kirja pannes saad mõned minutidki puhata, sõltub kui kiiresti sa trükid ? Palju paisid!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:49

      Neid võrdlusi on paljuuu! 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 12. september 2018 at 12:47

      Päriselt, helista Kimeks Ehitus OÜsse. Hind on ehk kallim, aga saad ka hea kvaliteedi, kiire ning puhta töö, st koristama pead ise minimaalselt. Ma olin neil kord tööde järjekorras, siis tekkis ootamatult auk ja said mu sinna ette võtta, mina olin aga just ära lendamas. Hommikul andsin võtme, mitte midagi ette valmistada polnud jõudnud. Pärast olid isegi klaasid kappidesse tagasi pandud (alguses pidid need välja võtma, et mööblit liigutada).

  • Avatar
    Vasta Laura 11. september 2018 at 23:26

    pliispliis vasta sellele, et kus on mangi saaga vol 3? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:49

      Mismõttes kus, kuskil pole 😀

      • Avatar
        Vasta laura 12. september 2018 at 13:00

        aga miks seda pole? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. september 2018 at 15:07

          Pole kirja panna viitsind 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. september 2018 at 23:09

    pai! 🙂

  • Avatar
    Vasta Yutulind 11. september 2018 at 22:53

    Rööprähklemine. Noh ise oled valinud. Mul sõbrants tegi vannitoas remonti ja sellest ilmselt sündis 32 ndl pealt beebs. Samas Marta ilmselt vaatab et ei viitsi siukse klaperjahi keskele rebestada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:49

      Ma tegin Lendega nii elutoas, lastetoas kui magamistoas remonti, ei sünni siin selliste asjade peale keegi, kammoon 😀

  • Avatar
    Vasta Helery 11. september 2018 at 22:14

    Pikad paid Sulle: “you can do it!”. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 06:50

      tänks!

    • Avatar
      Vasta Vaike 12. september 2018 at 12:53

      Ma olen miljon korda remonti teinud ja pole ühtegi last, rsk! 😀

  • Avatar
    Vasta ML 11. september 2018 at 21:57

    I feel you! Mõtlesin täna just sama, kui töölt oma seapessa naasesin…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. september 2018 at 22:04

      Mul oleks ka tunne, et kui kodu korras oleks, et siis oleks hingel palju rahulikum olla 🙁

  • Avatar
    Vasta Mia 11. september 2018 at 21:42

    Ma tglt ammu juba imestasin kuidas sa jaksad nii palju asju korraga. 😀 Ma pmst valmis maha viskuma looteasendisse ja jääma surma ootama kui mul vabale päevale planeeritud 3 erinevat käiku/asjaajamist kuskile, sest seda tundub liiiiga palju 😀 😀
    Aga noh, kes teeb see jõuab eksole. You can do it!! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. september 2018 at 21:44

      Mu ideaal oleks ka üks tegevus ühes päevas ?

  • Avatar
    Vasta Kaili 11. september 2018 at 21:20

    Palun siin on Sulle pai….ja muide Sa oled nii tubli?

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 11. september 2018 at 20:49

    Ma nii igaks juhuks mainin, et kuna teod on hermafrodiidid siis kaks isendit samas akvaariumis hakkavad üsna kontrollimatult paljunema, nii paarsada muna korraga ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. september 2018 at 20:55

      Just täpselt sama võivad nad ka üksi teha, ma olen täitsa kursis tigude eludega ennast viinud 🙂 Kontrollimatult paljuneda saab siiski ainult siis, kui keegi ei kontrolli. Kui munad ära noppida, siis pole probleemot.