JUMALAITA

õhtune “kuul pähe” olukord

24. september 2018

Peale hommikut sain hunniku kirju, kus kõik soovitasid mul igasuguseid erinevaid asju teha. Üks kinnitas, et igal autokoolil on ARKis “oma aegu”, mida netis ei märgita. Küsisin, ei ole.

Teine kinnitas, et kui ma HELISTAN ARKi, siis on neil aegu pakkuda, mida netis ei ole. Helistasin, mulle öeldi aegluubis nagu alaarenenule, et kõik ajad on netis üleval ja helistamisel ei ole mõtet.

Sõiduõpetaja soovitas Rakvere ARKi helistada, et mõnikord saab seal ka teha. Netis oli number, helistasin. 4x pandi kõne ära, viiendal korral käratati, et see pole Rakvere ARK, vaid… mingi muu väikelinna ARK. Ja üldse, mis õigusega ma usun Google vastust, see on ju VALE, ma oleksin pidanud klikkima maanteeameti lehele, sealt kontaktid ja SEALT valima Rakvere ARKi numbri. Vabandasin alandlikult ja helistasin siis niimoodi, nagu kuri onu käskis.

Number oli jälle see sama, üldnumber, kus öeldi, et Rakvere ARKi saan ma ennast nagunii regada ainult kohapeal ja ega seal ka aegu pole ja üldse aegu vabaneb NII harva, et enne hakkab taevast bullterjereid sadama, kui keegi üldse kunagi enda ajast loobub. No selge, mis seal ikka.

Andsin alla ja panin endale Pärnusse Aide autokooli kolm sõidutundi kirja. Kaks 11daks oktoobriks ja ühe 12daks. Mis seal ikka, lähen proovin siis seal “õnne” ja äkki saangi tehtud. Kui ei saa, siis on kindel laks, et ma pean nende lubadega peale Marta sündi edasi tegelema, sest hiljem mul pole selles suhtes enam “kiiret” mujale tormamisega. Võtan siis lihtsalt selle esimese Tlna aja ja asi ants.

Ma saan ise ka aru, et kõik üritasidki mind aidata ja ju siis on neil kuidagi jopanud ja vedanud, aga ütleme nii, et mul nii hästi siis ei läinud.

giphy-8160968

Martast rääkides – käisime täna ultrahelis. Ma arvasin, et see jääb viimaseks, aga selgus, et see sindrinahk on pea 3 nädalat suurem ja üsna… trullakas. Mulle üldiselt need UH pildid ei ütle midagi ja jätavad suht külmaks, aga täna tuli küll peaaegu pisar silma, et issand, nii nunnu. Ilmselgelt olen ma ainuke, sest mu hea sõbranna esimene reaktsioon peale pildi saatmist oli: “iu”.

Ma arvasin, et tema ei loe, sest tal pole lapsi ja ma olen ennegi kuulnud, et need 3D pildid tunduvadki mitte-emadele imelikud tulnukapildid. Vb minu vaatamist tõesti praegu varjutab see emade värk, aga minu meelest nii nunnu naeratav paksukene.

Ega FBis armulisem oldud. “Nagu jahukäkk!”. “Mind ajavad sellised pildid oksele!”.

tenor-9956293

Õhtu lõpetuseks sain ma esimest korda Mariga koos “kodust tööd” teha. Nimelt on neil homme lasteaias mingisugune “nunnunäitus”, kuhu lapsed peavad midagi sügistestest aiasaadustest tegema või viima. Ega meil siin palju asju varnast võtta ei olnud, aga midagi kompunnisime kokku. Tegime jänkusid ja siile, loodan, et need on piisavalt “nunnud”.

Hommikust saadik kõik hüüdsid, et täiskuu on. Äkki ongi, sest mul on küll meel nii kurb nüüd. Aga sellegipoolest kui ma oma jahukäki pilti vaatan, siis mõtlen heldimusega, et milline armas paksuke.

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Getri Mitt 25. september 2018 at 13:02

    Nii armas ja naeratav beebi 🙂 Inimesed on ikka imelikud…

  • Avatar
    Vasta Kerttu T 25. september 2018 at 12:39

    See pildil olev beebi on väike armas kaaluta olekus kosmonaudike, kes hõljub õndsalt su kõhus ja varsti maandub siia kurjust täis maailma 🙂 🙁 😉
    Inimesed on ikka tõesiselt õelad. Kahju, et sinu pere rõõmu püütakse rikkuda. Ainult emad saavad aru, et see on väga hästi õnnestunud pilt!

  • Avatar
    Vasta Maarit Valtri 25. september 2018 at 09:43

    Mina vaatasin just pisikese Marta pilti , et nii armas ja hästi näha juba näojooned. Jahukäkk see nüüd küll ei ole, omal lapsi küll pole aga siiski näen seal armsat beeebit 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 24. september 2018 at 23:22

    See “jahukäkk” on nii armas. Täitsa beebi (kah, ma tean et ta ju ONGI beebi!!!). Nii beebi kui beebi olla saab, nagu täitsa valmis! Minu meelest Lendega sarnane. Mega armas igatahes!

  • Avatar
    Vasta Yutulind 24. september 2018 at 22:44

    Tulemas on marinäoga Marta.

    • Avatar
      Vasta Marii 24. september 2018 at 23:52

      Arvan ikka, et täitsa oma enda nägu tuleb.

    • Avatar
      Vasta K.D 25. september 2018 at 11:12

      Mulle just tundus nii Lende 😀

  • Avatar
    Vasta Anny 24. september 2018 at 22:08

    Üliarmas jahukäkk. Su 3D pilt on vist just üks esimesi kus ma vaatan et armas beebi on. Ma varem ei ole ka arvanud neist piltidest suurt midagi. Ja laste kaela ka seda ajada ei saa. Mul on neid kaks ja juba pikemat aega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 22:26

      Hehe, armas käkk jahh 😀

  • Avatar
    Vasta Karoly 24. september 2018 at 22:04

    Niii nunnu UH pilt! Tõesti armas mõnnade põskedega pontsu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 22:25

      Mari vaatas ja ütles “ta on nunnu marta, kahju et tal silmi pole…” 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 24. september 2018 at 21:58

    Ei tea jah, mis värk on mõnel nende 3D UH piltidega, et tunduvad rõvedad vms.. mina küll näen nunnut beebi näokest, kes meenutab natuke Lendet :).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 22:25

      Ma Lendet ei näe, aga nunnu tundub küll 😀

    • Avatar
      Vasta Kristiina 24. september 2018 at 22:37

      Mina nägin ka Lendet.

  • Avatar
    Vasta Janika 24. september 2018 at 20:42

    Kas sul eksam ka 12ndal Pärnus? Ma käisin enne eksamit samal päeval õppesõitu tegemas ja ühe suvalise Aide õpetajaga, kes sai ja tema suutis mu endas väga kahtlema panna, eks ise olin rumal, et lasin oma enesekindlust kõigutada ja tulin nuttes sealt minema. Eksamilt kukkusin läbi, kuigi oli super eksamineerija. Ta ütles mulle, et kohe oli näha, et mul miskit viga ja tema ei soovita eksamipäeval ühtegi sõitu enne teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 20:43

      Ma sain just aja oktoobriks Tallinna!!

      • Avatar
        Vasta Janika 24. september 2018 at 20:45

        Juhhuuuuuuu, super!

        • Avatar
          Vasta Triinu 25. september 2018 at 11:45

          Janika, ega see Rainis Tohv ei olnud? ?

    • Avatar
      Vasta B 25. september 2018 at 08:22

      Mina just enne eksamit tegin kaks tundi sõitu oma autokooliõpetajaga. Aga tema oli algusest peale koos minuga olnud ja super õpetaja. Just süstis mulle meeletult enesekindlust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kat 24. september 2018 at 20:35

    Ma ise sain eksami alles kolmandal korral tehtud. Pärnus üks Paaveli nimeline eksamineerija, kes võib päris “jonnakas” olla. Ei tahtnud mind eksamilt läbi lasta, sest keerasin rooli enne kui olin gaasi andnud (e kulutasin auto rehve). Aga edu sulle ja tead ju, et kui sitasti, siis uuesti! Aga pean tunnistama, et ma ei uskunud, et sa nii kaugele selllel teekonnal jõuad ja arvasin, et loobud õige pea. ? tubli tüdruk!

    • Avatar
      Vasta Liisa 24. september 2018 at 20:55

      Hah, ja mina teadsin ka tänu kodusele koolile, et ei tohi seisva auto rattaid pöörata, sest kulutab rehve. Sõiduõpetaja raiub nagu rauda, et see on müüt, et see kulumine on imeväike ja see pole mingi probleem.
      Aga kui keegi päriselt peaks sellise asjaga tahtma mitte eksamilt läbi lubada, siis see on kindlasti alus kaebuseks, sest isegi, kui see poleks lubatud, on see nii väike viga, et see poleks piisav põhjus.

      • Avatar
        Vasta Kat 25. september 2018 at 08:11

        Jah aga ma tegin eksami talvel, naelrehviga.. siis võivad tõesti ju naelad välja tulla. No pidas eksamineerija mulle pool tundi loengut ja siis ikkagi ütles, et halastab ja laseb mu läbi ?

        • Avatar
          Vasta A 25. september 2018 at 15:01

          Tuttav lugeda. Sain ka Paavel Kollistega eksamit teha, samuti loengu “seiva auto rataste pööramine”.

  • Avatar
    Vasta Evelin 24. september 2018 at 19:53

    Need jänesed on SUPERlahedad!:D

    Ma meisterdasin kunagi koos vennapojaga plastiliinist loomi ja tegin lehma, kes oli rohkem hüääni näoga, nii et minust vast Tauno Kangrot ei saa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 19:57

      Ma ka voolida ei oskaks essugi 😀

  • Avatar
    Vasta Evalyna 24. september 2018 at 19:51

    Kade olen et siis kui mina lapsed sain siis selliseid pilte ei saanud. Tahtsin hoopis küsida mis tal põsel on. Tundub et käsi või surub lihtsalt põske millegi vastu. Krt imelik lause tuli.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 19:57

      tal oli tegelt pool nägu platsentasse surutud, siis see arst seal tegi seda pilti veits normimaks, aga 100% seda ei saa nagu …päris 😀 Ta ju ikka vees hulbib.

  • Avatar
    Vasta Laura 24. september 2018 at 19:48

    Vaata kas Haapsalu ARK-is on aegu, ise lube seal ei teinud aga Arki läksin sinna ja kuna väike linn äkki neid aegu ka rohkem aga samas üks eksami onu käib Tallinnast.

  • Avatar
    Vasta S. 24. september 2018 at 19:36

    Onjaash täiskuu. Terve päev nii masendav ja negatiivsete võngetega olnud….

  • Avatar
    Vasta Janne 24. september 2018 at 19:30

    Sul tahavad kõik lapsed oktoobrilapsed olla vist, miks muidu 3 nädalat suurem 😉 kas öeldi Martakese kaal ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 19:31

      Noh umbkaudne kaal öeldi jah 2335 või miskit, aga see ei pea ju niiväga paika ma arvan?

      • Avatar
        Vasta Piiga 24. september 2018 at 19:48

        Üldiselt +-300 g arvestatakse oletava kaaluga möödapanekut

      • Avatar
        Vasta Janne 24. september 2018 at 20:20

        Ma usun, et need aparaadid näitavad tänapäeval ikka päris täpselt – eks see eksimisruum paarsada grammi ole. Esimene laps oli koguaeg kaalukõveral keskmine, aga lõpus sõin suureks – sündides oli pea 3.9 kg. Teise lapsega ütles arst, et tuleb ennast magusaga viimastel kuudel piirata – ei taha üle 4 kilost last sünnitada ? Piirad ennast natukene nüüd hea ja paremaga 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. september 2018 at 20:23

          No arst ütles täna, et “kui samas tempos jätkad, siis 40daks nädalaks on ta 3700g!”. Esiteks mul pole ükski laps nii kaua sees püsinud ja 3.7 ei tundu palju ka 😀

          • Avatar
            Laura 24. september 2018 at 22:07

            Wtf.. ma sünnitasin lapse 40+6 ja 3882, ja täiiiiesti keskmine ja tavaline laps 😀

          • Mallukas
            Mallukas 24. september 2018 at 22:26

            Ma olen isegi kuulnud, et kuni 4.5 on normkaalus 😀

          • Avatar
            A. 25. september 2018 at 00:07

            Mulle oli peale 3400g beebit küll 3720g endast välja pressida tükk tegu ja vandusin tolsamal sünnitusel, et never again. Aga noh… Maailm otsa ei saanud, jäin ellu nagu enamus sünnitajatest ja uut beebit tahaks ikkagi juba 😀
            Pilt on nunnu jaa! Need 3D pildid on mulle ka üsna kriipid tundunu. Kriipi läks üle, kui esimese raseduse 36 nädalal oma last ekraanil 3D-s nägin. Aga eks oma laps on oma laps ja nagunii armas. Marta 3D on küll väga nunnu!!! 🙂 Ma ütleks, et tal on sinu põsed ja suu on Kardo moodi.

          • Avatar
            kelly 25. september 2018 at 11:02

            Mul sündis teine laps 4, 038 g esimene oli 3, 380g ja uskumtu kuidas aru on saada vastsündinu puhul kaalust :O aga 4 + vastsündinu ei ole minuteada üldse haruldus enam.

            Lohutuseks sünnitusel mingit vahet küll ei olnud ja kui esimesega olid rebendid siis teisega ei olnud samuti taastumine oli ka kiirem just teise lapse järel.

            Mõlemad lapsed sündinud 38 nädalal.

        • Avatar
          Vasta krissu 25. september 2018 at 07:15

          Mina käisin oma rasedusdiabeediga 32. nädalal uh-s ja siis öeldi: “OI OI OI laps niiiii suur, et 40.nädalaks on juba kindlasti kuskil 4,5 kilo”. Laps südis täpselt õigel ajal ja kaalus 3100g. Et need masinad tänapäeval ei näita kohe kindlasti nii täpselt 🙂

          • Avatar
            E. 25. september 2018 at 09:15

            Mul oli ka ämmakas paanikajaanika lapse kaaluga ? saatis ka UH tegema. Aga see on episood sarjast “poliitikud näja sünoptikud”. Ennustavad ja lubavad, a kui aeg käes, siis hea, kui poolega petta saad ?

      • Avatar
        Vasta Maris 24. september 2018 at 20:29

        Mallu seda umbkaudset kaalu ära igaksjuhuks tõepähe võta isegi mitte + – 300 …ma läksin esile kutsumisele ja arst tegi ka UH ja rääkis et noh kuskil 3.7 kilo et igati hea aga vat välja vupsas hoopis 4.370 ? Aga ei minu arust see Martakese pilt on väga armas 🙂 enda pojast sellise pildi sain siis hakkasid küll heldimusest pisarad jooksma…super et tänapäeval selliseid pilte saab.

        • Avatar
          Vasta Kristi 24. september 2018 at 21:55

          Mind saadeti esilekutsumisele, öeldi UH järgi,et tuleb kindlalt alla 4kg laps, peale sünnitust selgus, et laps 5,5kg 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 24. september 2018 at 19:16

    Kas ühe pildi peal olnud kurk ja ploomid (vist) on taotluslikult sedasi asetatud? :’D Ma olen võib-olla nii rikutud mõtlemisega, aga kohe hakkas silma. :’D
    Ja ma olen hämmingus, et keegi üldse ütleb teiste laste või UH piltide kohta, et ”iuu” või ”jahukäkk”… ma ei tuleks selle pealegi, et ühele emale või rasedale öelda, et kle su ultraheli pilt on suht jube, ma never ei näitaks seda…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 19:18

      Ei olnud taotluslikult, niiet su silm on jah.. riivatu 😀 Ma ei saand neid ploome lõpuks kasutadagi, sest igal pool jätsid nad väga vale mulje 😀

    • Avatar
      Vasta C. 24. september 2018 at 20:13

      Ma vaatasin ka, et kas tõesti nii asetatud. Või kogemata lihtsalt ups juhtus 😀 Õnneks või kahjuks järgmisel pildi enam seda rikutud mõtlemise kompositsiooni ei olnud. 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 24. september 2018 at 20:15

        te ikka nii riivatud, ma ei pand tähelegi 😀

  • Avatar
    Vasta Keegi 24. september 2018 at 19:08

    3d pilt küll, aga mis õigusega ütleb keegi nagu jahukäkk selle kohta? Ja keda kotib, kui oksele ajab, ei pea ju vaatama -.- Ära palun seda arki lehe refreshimist sinnapaika jäta! Ma kukkusin sõidueksamid kolm korda harjutuste pärast läbi, (jah, ma peaks nüüd kellegi loogika järgi häbi tundma juhilubade pärast) aga ma sain igal korral kahe nädala pärast uue aja. Esimese hooga oli kahe kuu pärast igal korral, aga ma käisin nagu segane seal lehel refreshima ja kõigil kolmel korral sain aja lähemale! Hoian pöialt, et saaksid enne Marta sündi load kätte 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2018 at 19:34

      Hoopis offtopic, aga ma just tahtsin ükspäev blogida väljendist “mind ei koti”. Iga kord kui keegi seda ütleb, siis mul tulevad silmade ette kellegi pihus olevad väljaveninud karvased kotid ???

      • Avatar
        Vasta Lily 24. september 2018 at 20:11

        No selles väljendis viidataksegi munanditele ja teatud tegevusele, mida tehakse elundiga, mille küljes need on. Su lemmikväljend “istu endale sisse” ei too ka just kuigi palju ilusamat vaatepilti silme ette 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. september 2018 at 20:16

          Ega jah, ma ei imesta, et ei too :D! Lihtsalt see “istu sisse” ei too mulle mitte mingit pilti silme ette imelikul kombel, aga see kottimise asi alati toob:D