Kingiloos LAPSED TESTIN JA ARVUSTAN

anna ainult vitamiini kätte!*

28. september 2018

Mul on endal mingi teema, et mulle ei meeldi midagi… manustada, kui nii võib öelda. Igasugused siirupid on jälgid (ühe erandiga – mingi seditussi nimeline köharohi, see on nii hea) ja ma pigem sureksin enne palavikku, kui jooksin nt Coldrexi. Ninasprei – rõve! Tabletid – jakk! Silmatilgad – päästke mind! Ma pean praegu võtma mingisugust magneesiumisiirupit ja ma suren iga kord seest, kui ma seda teen. Kui rõve!

Lapsed seevastu on ravimihullud. Tõsiselt kah. Kui üks on haige, siis võid kindel olla, et teisel on nutt lahti, et miks nemad ka rohtu ei saa. Mari on lausa selline haiguste “fänn”, et rääkis mulle täna pikalt, kuidas ta kutsub endale kiirabi, kui ma talle vaid telefoni annaks. “Siis saab rohtu!” kinnitas ta rahuolevalt.

Ma küll loodan, et see ravimiarmastus üle läheb mingi aeg, sest ma ei tahaks ühel hetkel sõltlastest lapsi avastada, aga noh, nii kaua kuni see minu elu lihtsamaks teeb, siis kavatsen ma seda aega nautida. Ega ilmaasjata ju ühtegi sellist asja lapsele anna, ju on ikka tarvis. Ning toredam on ju siis, kui laps koostööd teeb, mitte ei pea nutvale lapsele lusikat vedelikuga kurku toppima.

Mis vedelikke ma siis topin? No tore, et huvi tunnete. Nimelt on praegune artikkel siin minu käest Rosena.ee poolt tellitud, et teile seda kraami tutvustada, AGA mul olid need juba enne ka kodus olemas, nii et kohe hea meel lausa tutvustada. Nimelt teen ma juttu Nutrigen toidulisanditest, mis mina lastele juba siis ostsin, kui Liivi neid kunagi kiitis. Okei, ma ostsin ainult juurviljasiirupi, aga ikkagi.

Ma olen aus inimene ja ütlen, et ma pole kindel, kas lapsed saavad igapäevaselt toidust kõik vajaliku kätte? Ma võin vanduda, et on olnud päevi, kus ma õhtul mõtlen, et kas lapsed üldse midagi peale kommide on näost sisse ajanud? Ärge nüüd plz lastekaitset kutsuge, aga no ma räägin vaid tõtt. Vähemalt 2x sel suvel oli küll nii, et lippasid aina jäätis käes ringi, aga muu toidu peale pirtsutati. Ega jah, ma ei imesta ka, et pirtsutasid, kui jäätis kogu aeg varnast võtta on… Ühesõnaga, liigume sellelt, et ma nadi ema olen, edasi selleni, et vähemalt siirupit nad ikka aeg-ajalt võtavad, mistõttu ma usun, et vähemalt natukene paremaks see sääraseid “patupäevi” küll teeb.

Ma ei hakka ka siin luiskama, et ma nüüd pühalikult iga päev lastele seda anda taipan, eks ikka ununeb ka aeg-ajalt. Aga kuna nad ise NII tahavad, siis tasub neil seda pudelikest vaid kuskil näha, kui juba nõutakse, et nüüd tuleb anda. See teeb selle lapsevanema elu palju kergemaks, teate 🙂

Ega ma siin pikka ülistusjuttu rääkima ei hakka, et oo meil lapsed terved kui purikad nüüd peale nende tarvitamist, aga ega nad oluliselt haiged ka olnud ei ole. Lihtsalt ma pigem usun, et halba selline lisavitamiiniboost ei tee, eriti nüüd sügise saabudes. Teised vanemad kurdavad tihti, kuidas lapsed on lasteaia alguses alati haiged, noh, meil ei ole. Aga seda ma ei saa ka nüüd muidugi Nutrigeni “kaela ajada”, sest kunagi pole olnud. Samas äkki mõne lugeja lapsed jälle võtavad viirusi kergemini külge, siis raudselt soovitaks midagigi sellest pundist proovida.

Ma ei oska ka konkreetselt soovitada, et MIDA te katsetama peaks, ehk oleks Supra (LINK) ohutum valik, sest see maitseb natsa hapuka apelsini järgi. Magus ta ei ole. See köögivilja (LINK) oma on veel hapum ja minu enda maitse jaoks ebameeldivam (aga no minu jaoks on ju nad kõik ebameeldivad?), aga nagu öeldud, kulistavad minu lapsed mõlemaid, nagu tegu oleks vähemalt limonaadiga ja nõuavad juurdegi.

Alloleval pildil kontrollib Mari, et ehk Lende JUMALA EEST temast rohkem siirupit ei saanud…Nii kaugele on see siirupiarmastus siin majas läinud.

Meil on tegelikult ka pakk helbeid minusugustele lastele, kes siirupit ei armasta (LINK), aga meil polegi neid vaja läinud, sest nagu öeldud….anna ainult see siirupipudel kätte ja juuakse ära. Ehk ma peaks neid helbeid hoopis Kardol laskma enda hommikupudru sisse ära peita ?

Kas teie lapsed võtavad vitamiine? Milliseid? Kaasarääkijate vahel loosin juba esmasp välja komplekti, kus sees pudel köögiviljasiirupit, pudel maksivitamiinisiirupit ja need helbed ka! 

Ps! Koodiga “Mallukas20” on kõik vitamiinid kodukalt teile 20% soodsamad, kui niisama tekkis tunne, et peaks oma lapsele ka tellima.

Loe ka neid postitusi!

156 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sigrid 7. oktoober 2018 at 00:11

    C ja D vitamiini hakkasin andma nädal tagasi.
    Äkki aitab midagigi…

  • Avatar
    Vasta Janne 5. oktoober 2018 at 13:08

    Meil on lapsega sama teema nna vaod rohud kätte! Eriti meeldivad siirupid ja kurgupastillid. Nohurohi oli ainuke mis alguses ei sobinud kuid nüüd saame ka selle kasutamise ilma nututa.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. oktoober 2018 at 22:24

    4. Aatasele pojale annan lisaks D vitamiine. Hetkel ka probiootikume

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 3. oktoober 2018 at 14:26

    D vitamiin on kindel talvine vitamiin ja lisaks võtame haigestumise vastu yomi kummikarusid taruvaigu ja punase päevakübara ekstraktiga. Suvel vitamiine ei tarbi. ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 3. oktoober 2018 at 12:24

    Minu laps võttis kuni 8 aastaseni.

  • Avatar
    Vasta Ülle M 3. oktoober 2018 at 08:00

    Mina olen täiesti kindel, et lapselapsed oma vitamiinide normi kätte ei saa, sestap alustan tavaliselt oktoobrist “vitamiinide tankimist´”, s.t vaatan apteegis otsivalt ringi..enamsti otsin just multivitamiine, aga pimedamatel talveaegadel läheb käiku D-vitamiin ja oomega-3 . Tegin ise just hiljuti D-vitamiini taseme testi ja see oli väga väga madal, pärast sellist suve!Aga see selleks., tagasi laste juurde.Erilised lemmikud on mõmmi või kalakujulised tooted. Eks nad on ikka päris kallid ka, sestap varun neid soodukate ajal. õnneks neid ikka tehakse kord ühes, kord teises apteegis. Köögiviljasiirup on küll midagi uut. Tänud info eest!

  • Avatar
    Vasta Maarja 2. oktoober 2018 at 12:10

    Sügistalvisel perioodil annan lastele (2a ja 7a) D-vitamiini, kuurina Nutrigena kalaõli ja juurvilja siirupit ning lisaks C-vitamiini. Haiguste ajal annan C-vitamiini suuremates annustes.

  • Avatar
    Vasta tiina 1. oktoober 2018 at 22:17

    D-vitamiin, Yomi, puhas C-vitamiin – neid ikka saavad üsna sagedasti, kui mitte igapäevaselt. Muu püüan mitmekesise toiduga sisse sööta.

  • Avatar
    Vasta Kadri 1. oktoober 2018 at 21:54

    Mu väike (7.a.) õde ka vitamiinihull täiesti, aga oleme õpetanud, et ainult 1 päevas tohib. Siirupid talle vist ka meeldivad, aga siiani on neid ainult siis tarvitanud, kui tõesti haige on ja mingit köha vms muud siirupit tuleb anda. Muidu talle meeldivad need möllersi kalamaksaõli kummikommi moodi kalakesed ja siis hapu c-vitamiini närimistablett ka. Päris iga päev õnneks ka ei võta, aga haiguste perioodil kindlasti sagedamini. Tal kahjuks kehv immuunsus, et jääb tihti haigeks kui viiruperiood on 🙁

  • Avatar
    Vasta M 1. oktoober 2018 at 15:05

    Mu väike 2,7a õde käib ja nõuab minult vitamiine iga kord kui purk talle silme alla juhtub. Meeldivad talle megalt,sest need magusamad- endale ka meeldib pigem magusamaid vitamiine ja üldse rohtusid võtta ?

  • Avatar
    Vasta Kristine 1. oktoober 2018 at 13:38

    Meie lapsed 4a Kren-Robin temaga on raske ei võta väga midagi isegi kui haige on tegu rohu andmisega. 2a8k Iti temaga on lihtne sobib kõik mis on magus vahel on tunne kas sa laps sööd ka midagi. Hetkel on kodus karuvitamiinid. Ja 3 kuused kaksikud Remi ja Ravo saavad oma vitamiinid rinnapiimast ?

  • Avatar
    Vasta KaisaR 1. oktoober 2018 at 01:14

    Ei võta.

  • Avatar
    Vasta Margarita 30. september 2018 at 23:15

    Meil on hetkel D- ja C-vitamiin ja kui meeles püsib, siis ka kalamaksaõli. Üldiselt poja võtab vitamiine hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Diana 30. september 2018 at 22:17

    Minu laps hakkas vitamiine sööma septembri algusest, kui hakkas kool pihta ja päikest vähem ja haigused kimbutavad rohkem. See kord oditus valikuks marsimehe vitamiinid, mis lapsele väga meeldivad. Uusi ja hea maitsega vitamiine sooviks ta ka kindlasti proovida.

  • Avatar
    Vasta Siret 30. september 2018 at 22:08

    Pole veel leidnud sobivaid vitamiine mida lapsed võtta tahaksid. Ühed karu kujulised vitamiinid sülitasid kohe välja.

  • Avatar
    Vasta Britta 30. september 2018 at 22:03

    Ma lugesin ka varem Liivi blogist nende vitamiinide kohta, aga siis ära ei tellinud. Ja kui nüüd loosiõnn ei naerata, siis saab vähemalt soodukaga tellida 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 30. september 2018 at 21:17

    Minu kolm last saavad d-vitamiini ning kõige suuremale olen haiguse ajal ja taastumise perioodil andnud ka c-vitamiini. C-vitamiin läheb väga hästi peale, ostan neid kollaseid dražeesid ning neid tahetakse ikka väga hea meelega, ka kahe-aastane soovib neid kui näeb, et mul see tops käes on ? Ise ka söön seda c-vitamiini hambaarsti soovitusel ? ning need sellised nostalgilised lapsepõlve lemmikud ? D-vitamiin on kahel väiksemal tilkadena ning suurem laps ja ma ise võtan d-vitamiini pärleid (õlibaasil pidi kõige paremini imenduma nagu perearst rääkis ja soovitas).
    Siis kui lapsi oli alles kaks proovisime ka kalamaksaõli ära ? suurem ei arvanud sellest midagi head, aga see kes praegu kahene võttis seda väga hea meelega. Ta üldse hea meelega võtab siirupeid jms.
    Muidugi erinevaid d-vitamiini variante oleme ka eelnevalt proovinud – yomi karud, erinevad närimistabletid… ja siis kui suurem laps alles lasteaia kodanik oli siis ta sai punase päevakübara siirupit ja yomi karusid ka vahetevahel kuuridena, sest oli tihedalt haige.
    Nii et oleme katsetanud erinevaid variante ?

  • Avatar
    Vasta K. 30. september 2018 at 20:54

    Yomi karusid ja mingeid marsimehi ka ostnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. september 2018 at 20:53

    D vitamiini ehk kalamaksa võtavad

  • Avatar
    Vasta Loore 30. september 2018 at 19:04

    Minu lapsed tarvivad kalamaksaõli ja c vitamiini. Muud ma hetkel pole andnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Inga 30. september 2018 at 18:53

    Mõlemad lapsed võtavad hetkel c- ja d- vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Tairi 30. september 2018 at 14:46

    Kuna laps alles saab aastaseks on temal võtta Dvitamiin ja kui vaja probiootikum. Mina võtan siis ise c vitamiini ja dvitamiini juurde. Kuna laps sööb isuga köögi- ja puuvilju siis pole siiani muretsenud, aga eks see valikuline söömine on ees, siis kuluks ikka ära. ? Vahest vast peaks isegi võtma. ?

  • Avatar
    Vasta Marika 30. september 2018 at 10:58

    D vitamiin. Sellest on puudu nii täiskasvanutel, kui ka lastel. C vitamiin haiguste perioodil. Vitamiini kompleksi kuurid sügisel ja kevadel ei tee ka paha. ?

  • Avatar
    Vasta Eve 30. september 2018 at 09:56

    Jep! Just hakkasin andma mingeid karumõmmisid (lillas purgis, nime ei mäleta) lootusega sügisestest tõbedest kergemini jagu saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 30. september 2018 at 08:42

    Meie alustame vitamiini võttu umbes sügise paiku, kui lasteaed hakkab jne. Suvel ei näe erilist põhjust, aed on vitamiinidest lookas. Meie lemmikud on Yomi’d ja vitamiine võetakse suurima hea meelega, tuletatakse meelde ka alati 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. september 2018 at 03:20

    Minu lapsed saavad dvitamiini. Kuna vanem laps peaks varsti lasteaeda minema, siis peaks seda köögivilja siirupit andma hakkama küll, olen positiivset vastukaja kuulnud sellele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kiivi 30. september 2018 at 00:43

    Meie omad võtavad kooliperioodil kalamaksaõli, aga see juurikasiirup kõlab küll väga huvitavalt!

  • Avatar
    Vasta L.K 29. september 2018 at 23:40

    Kogu aeg mõtlen, et peaks vitamiinid muretsema, aga sinna see on jäänud… Aeg-ajalt annan neid hapusid kollaseid c-vitamiine.
    Lugesin, et loosid välja köögiviljasiirupi ja maksAvitamiinisiirupi. Pidin silmi pingutama, etmisasja ja kurgus käis klõnks 🙂

  • Avatar
    Vasta Landa 29. september 2018 at 20:38

    See köögivilja siirup on üliäss asi. Ma mingi hetk kevadel ostsin ja laps oli tunduvalt vähem haige kui ennem. Siis tuli suvi ja oli igasugu värskeid asju süüa ja nüüd peaks hakkama uuesti seda siirupit tellima. Kiidan ja loodan võita ka 🙂 D -vitamiini annan ka vahest 🙂

  • Avatar
    Vasta Margaret 29. september 2018 at 14:05

    Minu laps saab praegu ainult D-vitamiini. Lugesin ka Liivi blogist selle juurika siirupi kohta ja mõtte tasandil on see mul juba olemas ? ma isegi ei tea, miks ma seda ära pole ostnud, võibolla sügis tuli liiga äkki.

  • Avatar
    Vasta Kerli 29. september 2018 at 13:07

    D- vitamiini võtavad hetkel vaid ja meeldib. Saavad vaid ühe tilga?

  • Avatar
    Vasta Irina 29. september 2018 at 12:32

    Iga sügis hakkame võtma vitamiine.
    Meie lemmikud on Yommi punase päevakübara omad. Ja Marsimehed on ka in. Vot siirupina ei olegi proovinud. Mul noorem poeg üldse fännab vitamiine?. Siirupina on meil parim kurgu rohi Venemaalt,aitab ka täiskasvanutele. Vot seda ka mõõdetakse nii,et teine rohkem ei saaks?.

  • Avatar
    Vasta Annika 29. september 2018 at 12:11

    Annan d vitamiini.
    Nutrigeni siirupit andsin ka vahepeal, see nii hea maitsega minu meelest.
    Veel olen andnud punase päevakübaraga immuunsust tõstvaid vitamiine siis kui esimest aastat lasteaeda läksid.

  • Avatar
    Vasta Liis 29. september 2018 at 11:23

    Mina annan lapsele multivitamiini ja lisaks d vitamiini, ning ka c vitamiini. Beebi saab dvitamiin, ise tarbin ka multivitamiini ning juurde d vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Helena 29. september 2018 at 11:00

    Lapsed saavad D-vitamiini, aga praegusel ajal kuluvad igasugu vitamiinid ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidi 29. september 2018 at 10:34

    Tegin lastele astelpaju siirupit,mida talvel tarbida.
    Meil suurem ARMASTAB rohte ja siirupeid. Väikse vihkab. Vähemalt nad ei tülitse 😉
    Suurem sööb talle määratud vitsmiine (A, D, E) pisem ei sööks üldse. Vahel harva. Aga õnneks pole palju haige kh.

  • Avatar
    Vasta Silja 29. september 2018 at 10:17

    Minu poja saab d-vitamiini ja sooviks neid proovida kûll 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 29. september 2018 at 10:02

    Mul poiss võtab erinevaid vitamiine. Aga suht aastarigselt jälgin, et d-vitamiini lisaks saaks. Sügisel annan midagi, mis immuunsust toetaks ja korra aastas üritan ma kaltsiumikuuri teha.

  • Avatar
    Vasta merle 29. september 2018 at 10:00

    Suurem (2a) saab ainult D-vitamiini, 5k sai vahepeal lisaks ka B12, kuna selle tase oli normist madalam ja laps väga nutune. Nüüd plaanis ka C-vitamiini lisaks andma hakata… Ise võtan juba septembrist alates suuremas koguses D- ja C-vitamiini, sest muidu niidaksid need esimesed viirushaigused mu enda üsna kiirelt maha. Aga lastel on eelkõige tervet ema vaja, sest kui terve pere haigestub, siis peab keegi ikka hoolitsema ka 😉

  • Avatar
    Vasta Mariann Toots 29. september 2018 at 09:29

    Meie väikemees saab hetkel ainult D-vitamiini. See on minu meelest suht vastik õline pläust, aga lapsel on ikka iga hommik suu nagu linnukesel lahti. ? Olen mõelnud vahest, möödaminnes, et ehk peaks miskit juurde ka andma…aga siiamaani pole seda veel juhtunud? Niiet loosivõit oleks igati asjakohane.

  • Avatar
    Vasta Heli 29. september 2018 at 09:26

    Võtame d-vitamiini lapsega(2,2a) mees pole väga tablettide jm jama söömise poolt 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 29. september 2018 at 09:01

    Poiss võttis rauapuuduse tõttu terve suve rauda ja esimese haiguslaine lasteaias elas edukalt üle ja ei puudunud kordagi.
    Tüdruk võttis terve suve Nutrigen Supra siirupit ja samuti elas edukalt lasteaias haiguslaine üle ja ei puudunud kordagi. Nüüd nõuab juurde seda siirupit ? Selgitasin talle, et vahepeal võiks pausi pidada, paljuks läheb muidu.
    D-vitamiini hakkavad saama uuest nädalast ja ilmselt kevadeni

  • Avatar
    Vasta Eva 29. september 2018 at 08:54

    Meie peres rohtudega sama teema..kohe kui pean mingit tabletti neelama hakkama tekib okserefleks. Aga lapsed ainult neid manustakski. Kohe kui 1 vitamiin peo peal, siis nõuavad “veel, veel, miks rohkem ei anna”. Neid siirupeid proovida ei ole seni veel saanud, aga uaun et ka need läheks lastele hästi peale.
    Praegu on nad saanud D- ja C-vitamiini, aga tatitõbi ja köha ikka kallal kohe esimeste kehvemate ilmadega 🙁 Seega mina olen valmis proovima kõike mis vähegi mu põnnide tervist tugevamaks turgutaks.

  • Avatar
    Vasta Kristi 29. september 2018 at 07:44

    Minu laps võtab praegu juurde rauasiirupit, muid vitamiine olen püüdnud ikka päris köögiviljade ja marjade näol anda.
    Marjade hullus läheb lapsel järjest suuremaks, ma kardan, et oktoobri lõpuks on sügavkülm marjadest tühi 😀 Ainult anna ette ja mida külmunum, seda parem (mul hakkavad hambad ainult vaatamisest juba valutama 😛 ). Eile sai vanaema käest karbitäie värskeid vaarikaid ja ta sõi selle umbes kahe minutiga ära, vitamiine peaks tulema nii mis mühiseb.
    Aga aeg on nüüd sealmaal, et meie enamasti tublist aedviljasööjast hakkab saama pirtsakas kahene, kes imekombel veel brokkolit kahe suu poolega matsutab ja “Viil!” nõuab, muud kraami enam eriti ei taha. Samas kapsasupi sees sööb ta isegi porgandid ära, kuigi seda on ta elu aeg eri vormides vältinud. Nii et olen avastanud, et sinna kapsasupi sisse saab eri vegetaableid susada ja laps matsutab enda teadmata vitamiine sisse (mis siis, et need keemise käigus suht ära kaovad). Ükskord panin põldube, aga see ei olnud hea mõte, sest need ei keenud pehmeks, samas ülejäänud oli juba puder. Vitamiinidega on üldse nii, et kuigi mu kahene tõenäoliselt ei tea, mis asi see vitamiin on, siis selle peale, kui ma ütlen:”Võta ikka, siin on nii palju vitamiine!”, siis teeb suu lahti ja on nõus natukene sööma.
    Mõtlesin just hiljuti, et peaks selle köögiviljasiirupi soetama, et äkki vastu talve oleks hea veidi rohkem vitamiine manustada (mis siis, et vanaema aia vitamiinid oleks ju palju paremad). Nii et see võit tuleks küll õigel ajal ja kuluks marjaks ära .

  • Avatar
    Vasta Merli 29. september 2018 at 07:23

    Me võtame kõik kalaõli 🙂

  • Avatar
    Vasta Eha 29. september 2018 at 06:15

    Kui meeles on siis annan D ja C vitamiini. Olen mõelnud neid marsimehe vitamiine ka osta, aga veel pole jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Sille 29. september 2018 at 04:08

    Hetkel annan ainult d vitamiini. Peaks vaatamagi mida veel anda. Osalen loosis hea meelega ✌

  • Avatar
    Vasta Triinu P 29. september 2018 at 01:04

    Mul võtavad hetkel ainult D-vitamiini. Suurem laps kenasti tuletab meelde. Muidu mul endal läheks täitsa meelest. Hea ema olen ikka 😀
    Ja on meil ka päevi kui sööme ainult pelmeene või siis pirtsutab suurem laps toiduga :/ päris tihti muretsen, kuidas ta oma vitamiinid kätte saab.

  • Avatar
    Vasta Raili 29. september 2018 at 00:44

    Enne suve võttis laps just sama Nutrigen vitamiini. Lapsele väga meeldis ja küsis samuti juurde ja tuletas meelde, kui võtmata. Tundus ka, et oleks nagu tervem olnud aga võimalik, et kujutaskn seda ette ☺ Plaanisin just osta aga loodan nüüd loosiõnnele ?

  • Avatar
    Vasta Pille 29. september 2018 at 00:18

    Sügis ikka paneb inimesed mõtlema neil teemadel. Nt mina paar päeva tagasi oma perearstile helistamas: “Tere, soovin visiidile tulla. Miks? Ma ei tea, pole mingi kuus aastat käinud, tuleks kontrolliks, kas mu kehas mõni vitamiin on veel või midagi…” Arvestades kui vähe mulle helistamine meeldib, võid aimata, et tegu oli tõsise ettevõtmisega, nagu päris täiskasvanu 😀

    Talveperioodil võtame kõik C- ja D-vitamiini. Kaur on ilmselt kõige järjepidevam ses asjas. Eelmisest aastast meenub ainult üks suurem haiguste laine siin peres, aga see võis ka õnnelik juhus olla, et nii kergesti pääsesime. Üle-eelmisest talveperioodist meenub suht ühtlane oksevalang ja siis me küll mingeid vitamiine ei võtnud. Hmm…

    Osalen 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:22

      ma lohutan ennast sellega, et ma võtsin ju päris pikalt rasedavitamiine, et ehk hoiab elus 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 29. september 2018 at 00:29

        Oi see on life goals, kui oled nii sagedasti rase, et perearsti polikliinikusse lihtsalt pole asja ja saad süva-ülevaatust nii muuseas hoopis muu asja raames 😀 Aga need head päevad on nüüd läbi siin mõne jaoks, nii et olen alandlikult tagasi lihtrahva meetodite juures 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2018 at 00:30

          Mult küsiti, et kes mu günekoloog on. Ma vastasin, et mul pole jõudnud tekkida, ma niisama kogu aeg rase, et “niisama” kontrolle pole sinna palju mahtunud 😀 Aga perearstile ma satun üsna tihti, sest mul on lastega sama perearst 😀

          • Avatar
            Pille 29. september 2018 at 00:49

            Mõtlesin, et olen ainus kohe-kolmekümnene, kellel kindlat günekoloogi pole. See on nii veider valdkond, et ma ei suuda ära otsustada, kas imelikum on kogu aeg sama arsti juures käia või iga kord kellegi uue juurde minna. Saan aru, et arst nagu iga teine, aga mingid ajusagarad lihtsalt keelduvad sel teemal samale lainele jõudmas. Ilmselt on lihtsam uuesti rasedaks jääda ja selle raames arstile minna kui niisama 😀 #puuik
            Perearstiga on lihtne – tema lemmik asi on neerupõletiku ravimine ja minu lemmik asi on tema kirjutatud ravimite mitte välja ostmine, sest mul pole neerupõletikku (mitte kunagi olnud). See arst käis vist ainult valitud loengutes kooliajal ühesõnaga, aga kes olen mina, et hukka mõista.
            Lastel on õnneks teine arst 😀

          • Mallukas
            Mallukas 29. september 2018 at 00:54

            Ma lahendasin günekaprobleemi nii, et … ei käinudki seal jupp aega. St sünnitusjärgses kontrollis käisingi 2a hiljem vist 😀 Aga… siis ma olin juba rase ka!

            Samas kui inimesele meeldib neerupõletikku ravida, siis see on sinust väga armas, et sa siis alati diagnoosiga lepid ja lihtsalt rohud välja ostmata jätad ? hundid söönud, lambad terved. Umbes nagu minu vanaisa, kes arvas iga asja peale, et äkki on tiisikus. Vahet pole, kas köhatasid, sügasid perset või olid palavikus. Äkki ikka tiisikus? Teine pakkumine oli tal “vesi põlves”. Kus võis üks vanamees pinda käia oma vesi põlves jutuga 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 29. september 2018 at 00:00

    Minu laps võtab hetkel,peale D-vitamiini ka Longgo sarja GoImmune kids mustasõstra mahlaga sprei keelealla, sprei on siis samuti külmal ajal immusnuse toetamiseks,kuid talle kahjuks ei meeldi,et seda keele alla last,panen lusika peale.Lapsele meeldib samuti rohti võta ja vitmiine, plaanin ka kalamaksaõli hakata manustama.

    • Avatar
      Vasta Egle 29. september 2018 at 09:59

      Meie kasutame ka seda?

  • Avatar
    Vasta Olandra 28. september 2018 at 23:43

    Hetkel saab ainult D-vitamiini 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 28. september 2018 at 23:36

    d-vitamiin on kogu aeg ja aegajalt teeme ka yomi punasepäevakübara kuure.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. september 2018 at 23:09

    Hetkel saavad ainult D-vitamiini. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 28. september 2018 at 23:08

    Kuna augustis läks esimest aastat lasteaeda siis hakkasin yomi punase päevakübara vitamiine andma. Siirupeid (ning üldse vitamiine) armastab ka tüdruk samamoodi, anna ainult kätte ? Sellegipoolest on 2 päeva lasteaias ja jälle nädal-kaks kodus nohus ja köhas ?

  • Avatar
    Vasta Nele 28. september 2018 at 23:06

    Siiani on lemmikud olnud yomi vitamiinid. Kaltsiumiga d-vitamiini saavad sügisest kevadeni kindlasti.
    Prooviks hea meelega neid ka ?

  • Avatar
    Vasta ? 28. september 2018 at 22:53

    Suvel ei anna ma neile midagi aga sügisest d-vitamiini+Yomi punase päevakübara karusid.
    Ja ravimisõltlased on nad ka mõlemad, eriti “maitseb” maasika Panadol ja kõik magusad köharohud.

  • Avatar
    Vasta M 28. september 2018 at 22:51

    Muna hetkel veel pisike, siis D-vitamiini. Ka ise peaks rohkem vitamiine tarbima, sest tunnen, et pidev väsimus tahab maha niita 🙂

  • Avatar
    Vasta Alice 28. september 2018 at 22:48

    Mul poisid on võtnud marsimehi . Hetkel hakkavad otsa saama ja oleks hea kingitus meie pisematele.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 28. september 2018 at 22:47

    Võtavad D vitamiini. Kuid nüüd sügise puhul võiks ju ka midagi muud juures olla. Et haigused vähe suurema kaarega mööda käiks ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. september 2018 at 22:42

    Sügisel ja talve perioodil võtab küll vitamiine erinevaid proovinud Marsimehevitamiine!

  • Avatar
    Vasta Gea 28. september 2018 at 22:38

    D-vitamiin on põhiline. Kõhuviiruste puhul on siiani väga hästi aidanud Yomi probiootikumid ja hetkel võtavad taruvaigu ja punasepäevakübaraga Yomisid.

  • Avatar
    Vasta Kertu V 28. september 2018 at 22:36

    Mul mõlemad lapsed votavad vitamiine, kuid just vaatan et hakkab otsa saama ja voiks midagi uut tõesti proovida!

  • Avatar
    Vasta Kristina 28. september 2018 at 22:22

    C ja D vitamiini ☺

  • Avatar
    Vasta Katrin Pihlakas 28. september 2018 at 22:22

    Ei võta nad midagi

  • Avatar
    Vasta Piibe 28. september 2018 at 22:20

    Minu laps igapäevaselt vitamiine ei võta, kuigi paha see ei teeks ja kindlasti sööks ta neid isuga, kui saaks 😀 Kui haigused kimbutavad, siis närib küll suurima heameelega c-vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Made 28. september 2018 at 22:19

    Meie 12 aastane vôtab c ja d vitamiini!Talle pidi maitsema!?

  • Avatar
    Vasta Kristel 28. september 2018 at 22:18

    Ainul D vitamiini

  • Avatar
    Vasta Eve 28. september 2018 at 22:12

    Minul saavad lapsed punast päevakübarat ja D-vitamiini. Mul pole samuti ühtegi probleemi, et lastele rohtu anda. Võtavad kõik kolm hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. september 2018 at 22:10

    Mul on 3-ne ja 5- ne ning kahjuks on nad väga palju haiged olnud. Mul on lausa foobia igasuguste haiguste suhtes tekkinud. Aga peale seda, kui hakkasime vitamiine ja probiootikume tarbima on tervis paremaks muutunud. See loosivõit oleks küll super?☺️

  • Avatar
    Vasta Janikak 28. september 2018 at 22:10

    Terve perega tarvitame D-vitamiini.
    Eelmine talv söötsin lastele sisse nutrigeni köögiviljasiirupit ja kalamaksaõli.Oligi plaan uuesti tellida,kood tuli nii õigel ajal.Aitäh?

  • Avatar
    Vasta Sille 28. september 2018 at 22:07

    D vit ja paar päeva tagasi hakkasin andma yomi vitamiine mis alates 1a vanusest lubatud.

  • Avatar
    Vasta Ann 28. september 2018 at 22:05

    Olen andnud senini ainult D- vitamiini, laps kohe 2aastane. Kuna sügis käes siis annaks hea meelega miskit juurde, sest noh, ega see söömine pole ka nii ideaaalne, et kõik vajalik kätte saada

  • Avatar
    Vasta Kristiina 28. september 2018 at 22:03

    Meil laps võtab d-vitamiini närimistabletti ainult. Kõik muu siirup big NO! :/
    Katsu siis näiteks köharohtu või palavikualandajat anda :/

  • Avatar
    Vasta Triin 28. september 2018 at 22:01

    Minu laps Lendest veidike noorem, aga peale D vitamiini pole veel miskit talle andnud. Võidu korral prooviks kindlasti ?

  • Avatar
    Vasta D. 28. september 2018 at 21:54

    Oi jah ununeb ikka ära, ja eriti see d vitamiin ? suurem tahab küll neid, kui apteeki satume siis ostan enamasti.. Nad üsna kallid ikkagi! Ja selge see et doseerimine läheb lappama kui laste käes purk, nii need saavad otsa enne õiget aega alati ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. september 2018 at 21:53

    Minu laps võtab B12 ja D vitamiine 🙂

  • Avatar
    Vasta Greta 28. september 2018 at 21:52

    Meie võtame kogu perega d-vitamiini ja kahene laps saab lisaks ülepäeva vaheldumisi Natures Aid C-vitamiini ja multivitamiini
    Köögiviljasiirup tundub huvitav asi, mida proovida, eriti nüüd lasteaia harjutamise ajal

  • Avatar
    Vasta Liis 28. september 2018 at 21:50

    Minul saab piiga D vitamiini ja Yomi punasekübara karukest.
    Neid ta õnneks võtab heameelega aga, kui on olnud vaja anda palaviku korral siirupit, siis ei ole läinud nii libedalt.
    Prooviks heameelega neid vitamiine. Kahjuks on minu piiga see vastuvõtlikum igast viirustele. Eriti nohule.

  • Avatar
    Vasta Grete 28. september 2018 at 21:50

    Mina annan oma 1a7k poisile d-vitamiini ja kuna hakkab järgmisest nädalast lasteaias käima, mõtlesin, et igaksjuhuks äkki saan ennetada neid haigusi, mis lasteaiast niikuinii tulevad ja ostsin yomi immuunssüsteemi tugevndavad vitamiinikarud, neid ta sööb nii hea meelega ? ja no lisa vitamiinidest lasteaia ja sügise ajal ära ei ütleks ?

  • Avatar
    Vasta Janne 28. september 2018 at 21:49

    D ja C vitamiini saavad praegu 3 ja peagi 2 aastane. Juurde plaanin veel vaadata kalaõli geelpadjakesi.
    Greibiseemneekstrakt on ka alati käepärast võtta, kui mingi haigus tulema hakkab. Akupunktuur ka suureks abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 28. september 2018 at 21:48

    Minu 5 aastane on kohutavalt pirtsakas kõigi ravimite suhtes( nagu sina 😉 ) ja temaga on täiesti tegu olnud, isegi palavikualandaja maasika maitsega pole sobinud, ta lausa öökis kõik välja juba mõtte peale,et peab midagi sisse võtma ?
    Nüüd käib meil ka iga sügisene katsetus teemal D-vitamiin ja c-vitamiin ning taaskord ma feilisin oma valikuga , esimene tablett ja kohe lendas see prügikasti kuna maitse polevat ikka hea 🙁
    Õnneks sööb 2 aastane väike neiu neil kõike ning tarbib kõik jäägid ära 😛

  • Avatar
    Vasta Mari 28. september 2018 at 21:47

    Neljane võtab multivitamiine kummikarukeste näol, kui need otsas, siis võtab minuga koos D-vit. pärleid. Rohtude ja siirupite suhtes ka üpris sõbralik!

  • Avatar
    Vasta Ingrid 28. september 2018 at 21:46

    Aus olla siis viimati sai D-vit. Beebina. Nüüd on laps 2.5a ja hetkel ei saa midagi. Ei ole üldse meeles olnud, aga kuna tihti haige siis tahaks kuidagi turgutada immuunsust kyll 🙂

  • Avatar
    Vasta Siiri 28. september 2018 at 21:41

    Hetkel saab ainult D- vitamiini, aga heameelega prooviks ka midagi uut 😉

  • Avatar
    Vasta Brit 28. september 2018 at 21:40

    Hetkel saab laps ainult D-vitamiini, kuid alati võiks proovida midagi uut!

  • Avatar
    Vasta Helena 28. september 2018 at 21:34

    Hetkel võtab d-vitamiini, kuid vastu talve vist peaks midagi juurde pakkuma, sest laps sööb kuidas juhtub. Kõige rohkem kardan, et tal võib puudust olla rauast. 8 hambaga väga palju liha ei näri, kuid püreestatult härrale ei sobi.

  • Avatar
    Vasta Helina 28. september 2018 at 21:33

    Laps saab ainult d-vitamiini tilkasid, aga on tihti haige olnud, nii et peaks vist ka muude vitamiinide peale mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Triinu 28. september 2018 at 21:33

    Laps ja me ise ka võtame ainult d-vitamiini. Aga hea meelega prooviks midagi uut ka ?

  • Avatar
    Vasta Helena 28. september 2018 at 21:30

    Tänapäeval ikka vitamiinid superlahedad! Lapsed jah küsivad ise ja meenutavad et kas mõmmi või jook täna juba saadud.
    Meie lapsed tarbivadki jooki ja vahel kuurina siis mõmmi multivitamiine.

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 28. september 2018 at 21:29

    Hakkasin oma lapsele septembrist alates andma kaltsiumi, need nagu nätsukommid, lähevad hästi peale. Ja d-vitamiini tilkasid on saanud kogu oma elu ? (laps 2a). Armastab väga vitamiine vôtta. Siirupina on paar korda saanud vaid palavikualandajat, aga vahva oleks proovida nt seda juurvilja oma. ?

  • Avatar
    Vasta Kats 28. september 2018 at 21:28

    Suurem laps saab C ja D vitamiine ja punase päevakübara tablette. Väiksem saab D vitamiini ja B12.
    Prooviks hea meelega midagi uut ?

  • Avatar
    Vasta Greete 28. september 2018 at 21:27

    See Vegy juurviljasiirup on ülihea asi 🙂 mu laps oli enne pidevalt haige aga kui olin mõnda aega seda andnud siis vaatasin et oo, enam ei võtagi iga haigust külge. Ja maitseb ka talle, ma pean isegi ütlema et ei tohi nii palju seda võtta.

  • Avatar
    Vasta Ragne 28. september 2018 at 21:17

    Suvel ei võtnud vitamiine. Nüüd sügisel hakkame kogu perega d-vitamiini võtma.

  • Avatar
    Vasta Moonika 28. september 2018 at 21:15

    Lapsed saavad d-vitamiini tilkasid ja c-vitamiini. Samuti on olemas Nutrigeni köögiviljasiirup ja kalamaksaõli, mida vaheldumisi hakkavad saama kui c-vitamiin otsa saab. Olengi mõelnud nende maksivitamiini ostmisele ja heameelega täiendaks köögiviljasiirupi varusid (laste lemmik) ning prooviks helbeid.

  • Avatar
    Vasta Ave 28. september 2018 at 21:02

    Terve pere alustas vitamiinikuuri + lisaks veel ka D-vitamiini võtmist 🙂
    Teismelistele poistele omad noorte vitamiinid ja 3a krõbistab omi 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann 28. september 2018 at 21:01

    D-vitamiini võtame hommikul koos pojaga. Vüta

  • Avatar
    Vasta Ingrid 28. september 2018 at 21:00

    Mina ise võtan ka Nutrigeni Growmega siirupit ja hakkasin seda nüüd ka lapsele andma. Heameelega prooviks teisigi nutigeni vitamiine, eriti huvitavad helbed. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marina 28. september 2018 at 20:55

    Hmmm.. D-vitamiini sai alguses ikka antud ja siis tuli suvi (loe: vitamiini paus) Nüüd kutt hakkas lasteaias käimist harjutama ja voila (!!!!) juba 5 päeva nohune. Äkki peaks tôesti vitamiinidega alustama ??

  • Avatar
    Vasta Liina 28. september 2018 at 20:55

    Annam vaid d- vitamiini. Aga peaks proovima kûll vitamiine. Lapsed tihti haiged….ei usu, et vitamiinid nüüd võluvits on, aga võibolla veidi.parandavad olekorda. Osalen loosis.

  • Avatar
    Vasta A.H. 28. september 2018 at 20:54

    Varem said nad neid Yomi karukesi, kuid nii palju kui ma kuulnud olen, ei pidavat nendest abi olema. Seega on nüüd viimane aasta ainult Minisuni d-vit. saanud. Need juurviljasiirupid oleks ideaalne lahendus mu juurikapõlguritele 🙂

  • Avatar
    Vasta Netz 28. september 2018 at 20:54

    Minu laps tarbib väga hea meelega vitamiine. Hiljuti andsin talle tervisepüramiidi mõmmikesi. Igal hommikul, kui silmad lahti sai, tuli kööki ja palus vitamiini 🙂 nüüd olekski õige aeg uue vitamiinikuuriga alustada ja last rõõmustada!

  • Avatar
    Vasta Marii 28. september 2018 at 20:53

    D-vitamiini võtavad lapsed ?

  • Avatar
    Vasta Merli 28. september 2018 at 20:51

    Minu noorem laps saab D-vitamiini. Minu lastele teeb perearst tervisekontrolli käigus ka vereproovi, mis näitab, kui on mingi vitamiini puudus. Arvan, et võid oma laste arstilt ka seda proovi küsida.

  • Avatar
    Vasta Terje 28. september 2018 at 20:44

    D-vitamiini ainult 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 28. september 2018 at 20:43

    Vitamiin käib suhu igal lasteaia hommikul, nagu komm enne pikka tööpäeva. Oleme proovinud erinevad ja kindlat lemmikut pole. Yomi mingid šokolaadi karud jäid küll kappi seisma?

  • Avatar
    Vasta Doris 28. september 2018 at 20:41

    Hetkel ainult d vitamiini. ? Prooviks muidugi need siirupid ka ära ?

  • Avatar
    Vasta Aili 28. september 2018 at 20:40

    Vahel andsin suuremale kalamaksaõli, siis mingi aeg yomi karukesi – multi ja raua oma, väiksem saab d-vitamiini. Vahel suurem tahab ka neid kihisevaid vees lahustuvaid vitamiine.

  • Avatar
    Vasta Nele Kõli 28. september 2018 at 20:38

    Minu poiss ei armasta ühtegi vitamiini peale D vitamiini kommikeste. Olen proovinud palju erinevaid ja lõppkokkuvõttes lutsutan ise kõik ära?. Aga äkki need siirupid sobivad just ?

  • Avatar
    Vasta Maria 28. september 2018 at 20:36

    Suvi jääb vahele, aga muul ajal saab laps D-vitamiini. Talle see maitseb.

  • Avatar
    Vasta Tene 28. september 2018 at 20:36

    Minu laps võtaks ka mitu korda päevas vitamiine. Vahest üritabki petta, et hommikul unustasime:) Multivitamiine võtab ja D-vitamiini. Lisaks annan jõhvikat ja astelpaju marju:)

  • Avatar
    Vasta Kai 28. september 2018 at 20:36

    Meie sööme multivitamiine. Ainus mis ei ole maitsenud on marsimees?

  • Avatar
    Vasta Liisa 28. september 2018 at 20:33

    Meie lapsed samamoodi vitamiini hullud.
    Täpselt teavad et ôhtuti saab vôtta.
    Meie mehega vôtame ka. Mina naiste ja mees meeste omi.

  • Avatar
    Vasta Airi 28. september 2018 at 20:32

    D-vitamiini 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 28. september 2018 at 20:31

    Meil lapsed samamoodi vitamiini hullud. Meil on traditsioon neid ôhtuti võtta. Ja lapsed alati tuletavad meelde, muidu läheks endal küll meelest ära. Me ise mehega vôtame ka, mona naiste ja mees meeste omasid

  • Avatar
    Vasta K 28. september 2018 at 20:30

    Meil ajab üks haigus pm teist taga. Jube on see sügise saabumine. Üks tips ees ja teine kohe järgi. Hetkel ei võta midagi, aga tundub, et peaks, äkki saaks ikka 2 nàdalat ka aias järjest käia. Aga tahaks väga neid proovida 🙂 tsikid just suured juurika sõbrad pole

  • Avatar
    Vasta Juliana 28. september 2018 at 20:29

    Minu lapsed (6.aa ja 1.7 aa) on ka ravimite järele hullud, võtavad probleemideta kui haiged on. Hetkel ongi mõlemad tüdrukud haiged, vitamiinid teeksid ainult head 🙂
    Vitamiine eraldi muidu ei võta, panustan rohkem puu- ja juurviljadesse, aga need mida reklaamisid, pakuvad küll huvi. Proovida võib 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 28. september 2018 at 20:28

    Meie poja vitamiine küll ei võta, aga kuna ka nüüd lasteaias siis võiks midagi juurde võtta.
    Aga kui köha on siis köha siirupit võtab küll heameelega. Ja minna rohtu panna, siis tuleb enne kõikidele mänguasjadele ka panna siis lubab endale ka panna ?

  • Avatar
    Vasta Mariza 28. september 2018 at 20:27

    Meie võtame Jomi karukesi ainult ehk D vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Anu K 28. september 2018 at 20:27

    Olen andnud kummist vitaamine, kuigi süda ikka mõtleb, kas on parim varjant. Aga pole eriti kodus selle vitamiini majandusega ja apteegis alati nii kiire, sest kumbki lastest paigal ei püsi.
    Oleks tore midagi paremat ja head neile anda.

  • Avatar
    Vasta eix 28. september 2018 at 20:27

    Ma pole kunagi lastevitamiine julgenud vaadata ka, sest need marsimehed ja karukesed tunduvad sama keemia nagu kummikommid. Lastele annan d-vitamiini tilkasid ja kodus on palju Vipise tooteid, lapsed samamoodi küsivad, et anna vuffu ja tulistan neile taruvaiku ja saialilleõli keele peale. Väkk, kui rõve kombo ? aga parem oleks, et nad terved on. Ma usun, et need siirupid oleks leebemad abilised 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 28. september 2018 at 20:26

    Meil on hetkel Yomi punanepäevakübar kodus ja soomest lastud tuua multivitamiini kummikarud..ikka l2heb meelest. Pole silma all ja kui plika n2eb siis tuletab meelde..hetkel meil yks haigus teise seljas..6udnee..k8hime nagu hobused..
    Hea meelega prooviks kui võidame..aga ei välista et ostame ise prooviks

  • Avatar
    Vasta Signe 28. september 2018 at 20:25

    Meil on olnud yommi vitamiinid ja marsimehe omad. Väga maitsevad.kunagi sai laps purgi kätte ja pani korraga hea koguse nahka,nagu kommi. Õnneks üledoosi ei saanud ? hea meelega tahetakse palavikusiirupit ja köharohru. Hea et ei pea enam lusikapeale tabletti puruks tegema ja vägisi sisse ajama,nagu endale kunagi anti.

  • Avatar
    Vasta Liisa 28. september 2018 at 20:24

    Poiss tarvitab mul muidu ainult D-vitamiini, aga nüüd kui oleme üle nädala haige olnud, siis leidsin apteegist GoImmune sprei, mis sisaldab igasugu immuunsust tugevdavaid asju. Laps ütleb selle kohta ka “magus rohi” ehk probleeme selle manustamisega pole.
    Õnneks laps ka suht leebe igasuguste ravimite manustamises… köhasiirupid on minu meelest ka suht jälgid, aga last saab täitsa motiveerida koristama sellega, et pärast saab rohtu.. mida iganes 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 28. september 2018 at 20:22

    Minu lapsed on rohu ja vitamiinide vihkajad, sõna otses mõtes peab üks last kinni hoidma ja teine topib siis vägisi rohtu kurku. Päris raske on niimoodi majandada. Aga neid helbeid prooviks küll, äkki neid õnnestub sisse sööta

  • Avatar
    Vasta Evy 28. september 2018 at 20:21

    Ma olen seda sorti et unustan anda ( peale kohustusliku rauasiirupi) ja minu 3ne on see kes eelmine aasta käis lasteaias 3 päeva( rekord oli 4 ) ja 2 nädalat kodus. See aasta läksid koos kahesega ja said käia kohe lausa 4 päeva. Ehk peaks ka ikka nüüd uuesti vitamiine andma

  • Avatar
    Vasta Dagmar 28. september 2018 at 20:21

    Minu laps ei armasta kahjuks mitte mingisuguseid vitamiine võtta. Olen koju varunud erinevaid, igakord lootes, et need nüüd on piisavalt meeldivad lapsele, aga ei. Üle ühe korra pole veel suutnud talle mitte mingeid vitamiine sisse sööta. Siiani on olnud kõik siis nö tableti kujul ka. Ehk siirup meeldiks talle tõesti paremini. Oleks tore neid proovida ☺️

  • Avatar
    Vasta Keiti 28. september 2018 at 20:20

    Minu lapsele meeldib vàga vitamiini võtta, kui unustan anda, siis ta tuletab ise meelde. Meil hetkel kodus apovit c-vitamiin ja on ka multit proovinud. Aga oleks aeg midagi uut proovida ja kui loosiõnn naeratab, siis võtame rõõmuga kingi vastu.

  • Avatar
    Vasta Piret 28. september 2018 at 20:17

    Minu tütar on siiani yomisid võtnud, aga hea meelega prooviks need siirupid ära

  • Avatar
    Vasta Kristiina 28. september 2018 at 20:16

    Võtavad D-vitamiini ja vahest ka C. Viimast, siis kui haigus kimbutab.

  • Avatar
    Vasta katri 28. september 2018 at 20:16

    Minu poiss sai sama vitamiini siirupit talvel ja kuni kevade alguseni.Talle väga maitseb see,Kevad ja suvsai mingeid mõmmi kujuga vitamiini kommikesi,neid siiani saanud.Kuigi see siiurp vist küll toimis ja haigust meile ka külge ei tulnud .Heameelega läheks taas talvisele perioodeile selle siirupiga vastu 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 28. september 2018 at 20:15

    Annan lastele praegu ainult d-vitamiini. Kui nad väiksemad olid, siis andsin punase päevakübara siirupit, aga ei saanud aru, et see kuidagi mõjunud oleks. Söövad nad rohtusid hea meelega, isegi, kui see ei maitse hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadriann 28. september 2018 at 20:15

    Mu poeg on samasugune ravimi “hull” nagu su neiud :D. Aga tõesti, ravimite manustamine tänu sellele tõesti mugav. Vahepeal ta teeskleb köhimist, et rohtu saada.

    Vitamiinidest saab minisun d vitamiini ja yomi karude vitamiini. Viimane tuli selle pärast, et nimi oli tuttav ja poleks osanud miskit muud valida. Nüüd aga mure, et ainult ühe karukese võib päevas saada. 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 28. september 2018 at 20:15

    Võtame igapäevaselt wellbaby multivitamiini. ?

  • Avatar
    Vasta Kaiti 28. september 2018 at 20:12

    Kui suve periood välja arvata, siis annan regulaarselt. Multivitamiinid kummikarude näol ja kalaõli. Minu oma on ka vitamiinifänn, mitmeid kordi päevas käib ikka kontrollimas kas mul on meelest ehk ära läinud, et tänane vitamiin juba võetud ja saaks topelt annuse 😀

  • Avatar
    Vasta Keidy 28. september 2018 at 20:12

    Yomi vitamiine kasutame! Mu 4 aastane teab, et iga hommik saab vitamiini, seega ise läheb hommikuti vitamiini võtma ja viib väikevennale ka, niiet mina muretsema sellepärast ei pea?

  • Avatar
    Vasta päike 28. september 2018 at 20:11

    Väiksena andsin küüslaugu kapsleid lastele ja c vitamiine ,nyyd suured ja söövad suht okilt ja on terved ,aga ega vitamiinid paha tee ,vahel vötta -osalen loosis!

  • Avatar
    Vasta Sirly 28. september 2018 at 20:10

    D-vitamiin igapäevaselt ja pisem peab B12 nädalas korra võtma. Muidu siirupeid ei tarvita, kui köhasiirupit mitte arvestada.
    Aga…mõeldes jälle sellele kohutavale sügishooajale, ma oleks nõus mitu siirupit soetama kui see mõnegi nohu-köha vahele aitaks jätta 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 28. september 2018 at 20:09

    Mul on oma poisi söömisega juba sünnist saati üks rist ja viletsus olnud ja tänu Liivi postitusele leidsin ka tee samade vitamiinide juurde. Hetkel olemegi lõpetamas esinest pudelit seda köögiviljade vihkajate varianti ja õnneks sain ka lapse lõpuks seda lusikalt võtma, varem olin sunnitud ka selle hommikupudru sisse peitma. Ta nimelt keeldub igasugu uusi asju proovimast. Loosis osaleks seega hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Kätu 28. september 2018 at 20:09

    Jaaa meil need vitamiinikarukesed ja marsimehe omad…:) lastele väga meeldivad. Soovin osaleda loosimises.

  • Avatar
    Vasta Helge 28. september 2018 at 20:09

    Minu omad saavad sügisest kevadeni vaheaegadega D vitamiini ja aastas korra või kaks teeme ka mingi kompleksvitamiinikuuri. Haiged pole nad kunagi olnud( paaripäevane köha/nohu vahel) väljaarvata, sest see pole ka minu jaoks haigus.

  • Avatar
    Vasta Bella 28. september 2018 at 20:07

    Meie laps saab vitamiinidest ainult piimhappebakterit koos D-vitamiiniga… seda saab ka siis, kui mul meeles püsib talle see joogi sisse tilgutada ning kui ta selle ka reaalselt ära ka joob 😀 enamjaolt ulbivad need tilgad seal peal ja pojal paari lonksuga läheb joogijanu ära ja nii see vitamiinivõtt ongi jäänud…

  • Avatar
    Vasta Margit 28. september 2018 at 20:05

    Laste vanused on 2 ja 4 ja saavad d-vitamiini kommi kujul 🙂 Enne olid kummikarud, aga need nüüd otsas ja uued ostsin mingid pirnimaitselised närimistabletid. Tilga kujul kippus tihti ununema, aga kommi tuletavad ise meelde ja kuna d-vitamiin rasvlahustuv on, siis peab seda koos söögiga võtma ja ongi motivaator olemas miks õhtusöök kiiremini alla läheb 🙂
    Kunagi ostsin möllersi õli, et saab sealt lisaks d-vitamiinile ka oomega rasvhappeid, aga laps võdistas aind õlgu selle jälkuse peale.
    Muid vitamiine pole proovinud, suvel varusin päris palju marju sügavkülma vitamiiniboostiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Terje 28. september 2018 at 20:04

    Minu poiss on enamuse ajast ikka usinalt vitamiine võtnud ja neid hea meelega. Aga tõesti kipub pidevalt ununema nende andmine ja ka ostmine kui otsa saavad.
    Mis tuletab meelde, et vitamiinipurk on otsakorral ?

  • Avatar
    Vasta Silvia 28. september 2018 at 20:03

    Hetkel ei saa lapsed vitamiini, aga olen mõelnid et miskit võiksid saada küll.
    Osalen loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 28. september 2018 at 20:02

    Hetkel annan NordicHealthi Multivitamiini sprayna lastele, aga oleks huvitav ka sinu reklaamitud vitamiine anda. Soomes nagunii selliseid ei ole.?

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. september 2018 at 20:02

    Igapäevaselt saavad lapsed D-vitamiini. Vahest kui ei unusta anda, siis ka C-vitamiini. Ja korra-kaks aastas (kevadeti, talviti) proovime teha multivitamiinikuuri. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 28. september 2018 at 20:01

    Hetkel ei võta, üldse võtavad vähe. Kuna endal pole meeles kunagi neid osta. Muidu kui haiged on lähevad rohud õnneks suht hästi sisse. Vahel natuke jonnitakse aga muidu ikka ok. Nüüd sügis käes ja vitamiinid kuluksid ära küll.

  • Avatar
    Vasta Jekaterina 28. september 2018 at 20:00

    Hetkel ei võta midagi, aga peab midagi ostma.
    Eelmine talv sõi heameelega yomi karukesi ja d-vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Kristi Paimla 28. september 2018 at 19:58

    Vanem laps võtab Preventan, hea meelega lausa ja noorem D vitamiini ainult. Midagi uut sooviks nad kindlasti proovida 🙂