JUMALAITA

jumal avita!!!

30. september 2018

Issand, kuidas ma tahaks mõnikord olla keegi teine. Ei, ma ei mõtle mingit vitspeenet ja ulmerikast supermodelli, vaid keegi, kes oleks hullult punktuaalne ja detailne. Jah, ma tean, et ma olen korduvalt rääkinud, et mul on kindlasti lihtsam elada nii, kui ma lasen asjadel lihtsalt juhtuda ja suuremat ei põe, aga mul on järgnevatel päevadel NII palju rahmeldamist, et ma ei ole isegi kindel, kuidas see kõik ära hallata.

Ma pean kogu selle kammiga juba täna alustama, sest esiteks peame me terve maja asjad niimoodi eest ära koristama, et remonditiimile midagi ette ei jääks, kes juba homme alustavad. Samas ei saa asju nii ära panna, et neid üles ei leia, sest me lähme ju teisipäeval Tartusse ja sinna peame pakkima asjad arvestusega, et jätkub nädala lõpuni Tartus olemiseks ja lastele ka. Muidu tõstaks kõik asjad suvalt Kardo tuppa eest ära, aga me peame sinna homme võtete ajal beebinurka meisterdama ja seega peab see siiski korda jääma. Krt, meil suuremat maja vaja vist, esimese maailma probleemid.

Ja kuna meil homme terve päeva võtted, siis ma pean kuidagi välja mõtlema, mismoodi ma mahutan homsesse kõik poetretid, ehitusmeeste juhendamised, uksepaigaldajad ja lisaks lastehaldus. Me ju lähme ise teisipäeval, aga lapsed jäävad Tallinna. Alguses tundus see suht lihtne ettevõtmine, et Lende Leale ja Mari mu emale. Nüüd aga selgus, et mu ema viib hoopis My sünnareisile ja Mari läheb hoopis Kätu juurde ööseks. Ta esimene ööseks jäämine, omg! Ja issand, ma peaks siis juba täna talle asjad kokku pakkima, aga mis ma talle kaasa panen??

Ühesõnaga ma tahtsin lihtsalt kurtma tulla, et nii rõhuv on elada sellise kohustustetaaga all, et tahaks lihtsalt voodis lebada ja omada null kohustust, oleks see alles imeline elu. Aga eiii, teisipäeval on vaja kiiresti Tartusse minna ja beebid maha jätta (tahaks juba nutta selle mõtte peale, kuigi kahekesti VSpas olla tundub ka max mõnus…). Kolmapäeval sõidab Kardo uuesti Tallinna, et sealt sõpradega koos tagasi Tartu sõita. Nad nimelt võtavad meie lapsed ka peale ja kanaisa Kardo ei julge nii, et lapsetud inimesed peavad transportima meie lapsi nii kaugele. Või noh, pigem ta kardab, et lapsed hakkavad sõbrale sõidu ajal pinda käima, seega teeb sellise treti.

Praegu on blogides hull “feik” teema au sees. Kes on feik, kes ei ole. Minust käib see kauge kaarega mööda, sest ma ei ole kunagi varjanud, et ma päris elus samasugune tropp olen, kui teile siin jagan, nii et pea kõik patud võite mulle omistada, aga võlts olemist vast mitte. Kui läheb hästi, siis ütlen nii. Kui läheb halvasti, kurdan teile ka. Kui kardan, siis nutan natukene teile, kui rõõmustan, siis juubeldan. Ei kujutaks ettegi, et kirjutasin siin, et oo nii hea elu, Kardo nii hea mees, lapsed nii toredad ja tegelt saan üle päeva peksa, kakleme ja kraakleme, lapsed ammu turvakodus vms ?

Ja et ikka üdini aus olla, siis mul on tegelt üks mure küll. Palun aidake! Lende piinab Mari! Reaalselt… see vist selline surnud ring. Mari keelab Lendet (pmst IGA asjaga), Lende läheb närvi ja hammustab/näpistab Mari. Ja ikka nii, et veri väljas ja sinikad peal lausa. Siis Mari nutab ja tuleb kaebama, et Lende teeb haiget. Siis me pragame Lendega, et ei tohi haiget teha, aga ta ise tundub nii tuim selle suhtes, nagu tal oleks max suva.

Ehk siis nüüd me oleme jõudnud punkti, et kui Mari tahab midagi Lende käest saada, või teda keelata, siis tekib refleks hüüda, et issand, Mari JOOKSE, enne kui Lende sind hammustab. Tõeline terror tite poolt. Kuigi noh, Mari võiks ka oma asju jagada ja mitte kogu aeg möliseda selle Lendega 😀 Ma olen isegi väga ebapedagoogiliselt soovitanud Lendet vastu hammustada, aga selle tulemus on see, et nad mõlemad nutavad ja see on palju tüütum, kui ainult ühe nutt.

Et siis jah, sellised uudised meie ideaalsest perekonnast, kus ühte üritatakse surnuks närida, üks on paanikahoo äärel, sest ta ei suuda oma tegevusi ära hallata, ühel on sadistitunnused ja viimane kurdab, et tal oleks näomaski vaja teha. Ideaalne, I say!?

feik pilt õearmastusest, ma käskisin musi teha ?

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta k 3. oktoober 2018 at 22:48

    Lende on saates ja piltidel alati nii mõtliku ja filoseeriva näoga, et seda on nii pull vaadata 😀 peiks ka ütles, et see väike on lahe kuju, kes istukski nagu pokerface ees ja hauks plaane 😀

  • Avatar
    Vasta Maali 3. oktoober 2018 at 19:23

    Uuri ajaorganiseerimise videosid youtubest. Saad kindlasti väga palju nippe, mida enda elus ka kasutada.

  • Avatar
    Vasta M. 2. oktoober 2018 at 12:26

    Kuskilt lugesin, et kui laps hammustab siis vasu hammustada . Et titt ehmub ära ja seletad , et on ju valus? ?

  • Avatar
    Vasta Kolme pliksiga 1. oktoober 2018 at 21:57

    Mul küll pliksid juba suure, aga kõige parem “karistus” oli suurtele omal ajal ( neil 1,7 kuud vahet) igasuguste lolluste peale ignoreerimine. Ma nüüd ei mõtle, et tehku mis tahavad vaid jälgi kõhutunde järgi, mitte ära kasvata karistamatust. Aga põhimõte siis selles, et kui vaene Mari jälle pureda saab, siis lohuta teda ja Lendele mitte üks sõna, lihtsalt ignoreeri. Osad lapsed hamkustavad/löövad/karjuvad selleks, et tähelepanu saada ja kui nüüd järele mõelda, siis saabki ju tähelepanu, küll riieldes, aga see ju ikka parem kui mitte midagi ? Mitte et Lende nüüd tähelepanunälgas oleks, aga ta on ju veel väike ja rumal, kahju et õeke kannatab. Igaljuhul tasub proovida, meie piigad ei ole muideks iialgi teineteist klobinud, nurgas ja “paha lapse” tooli peal on istutus küll, see aitab ka hästi kui oma tegude üle mõtlema peab, 2-ne mõistab seda juba paremini kui me arvata oskame.
    Igaljuhul pikka närvi ja vahvaid seiklusi ?

  • Avatar
    Vasta OhLaa 1. oktoober 2018 at 20:34

    Ma vaatan laivi järgi ja kuna ma oma nimega kiitust ja laitust jagama olen kitsi, siis tulen ja teen seda siin, anonüümselt.
    Vaatan laivi ja… kuule, tüdruk, kus su lõualott on??? Kerelt oled ka kuidagi habras ja läbipaistev. Ja näost helge, nii nagu ainult osad rasedad seda on. Klanitud ja kahvatu. Nagu aadlipreili, tõesõna. Hääl on ka heledam.
    Ilus inimene.

    Hahaa, just jõudsin sinnamaale, kus sa ise ka avastad, et lott läinud on 😀
    On ju läinud? Ma ka ei näe.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2018 at 21:58

      No kuule, nii armas kiitus isegi nimeta :D! Aga vb ma hoian ise kaamera kõrgemal ka, sest telekast olen ma. Üks suur lott ise ?

  • Avatar
    Vasta T 1. oktoober 2018 at 17:37

    Kuna Lendel on see ealine iseärasus, siis ma soovitaks Mariga rääkida. Miks sa arvad, miks Lende sulle haiget teeb? Tahab mänguasja, tahab mängida jne. Kuidas me saaks teda aidata? Anname talle ka mänguasja jne
    Võid näidata pilte kuidas Mari oli väike ja kõik mänguasjad olid tema omad ja ta ka jagada ei osanud.

    Muidugi Lendele ka seletada, aga praegu ta ilmselt väga meelde ei jäta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2018 at 21:57

      Jaa ma umbes nii proovingi rääkida 🙂

  • Avatar
    Vasta MP 1. oktoober 2018 at 16:39

    Minu küsimus on ka täiesti teemast välja, et kas oled võitjad välja kuulutanud lõhna loosis, raha loosis ja O`Learyse loosis? 😀 😀 Vahest ikka annad fb-s märku, aga pole nagu täheldanud ja siis lihtsalt tuli meelde ja mõtlesin, et küsin. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2018 at 17:15

      ma mõnikord kirjutan lihtsalt otse postkasti, või unustan ja siis firma küsib, et jou, kes võitis, ja siis annan neile otse meili 🙂 kõik loosid tehtud!

  • Avatar
    Vasta K 1. oktoober 2018 at 15:57

    Oh, meil igapäev sõda. Väiksemal 1,8a on korraks vaja kohe nyyd seda, mis on suure ôe käes just ja tahab see suurem 4,5a, anda kohe asja ära, mis just vôttis. Ja siis nad kraaklevaf nii, et kôrvust tuld lendab, see vastik käun ja ving ajavad hulluuuks. Yritan siis suuremale ikka öelda, et annna paluuuun korrrraks seee vàiksemale, kohe saaaad ju tagasi, aga no vahel annab ka, aga harva. Viimased päevad on meil sôda selle krdi laulukoera pärast. Täitsa hulllud kohe.
    Oeh, loodan, et see möödub varsti 🙂
    Igal juhul jôudu ja jaksu pakkimisel. Tahaaan ka spaaassseeeee ?
    Oootan juba live, kui seekord kôik teil valmis on ja oma ilusat kamina tagust nàitad 😀 oot, mis nendest vanadest ehitusspetsialistidest sai, kas maksid midagi?

  • Avatar
    Vasta Kats 1. oktoober 2018 at 08:57

    Täiesti teemast välja! 🙂
    Aga kui sul peaks remondiraha puudu jâäma (vôi siis majale juurde ehitust teha, kuna arusaadav et ruumipuudus teil :p )siis pretsedent on loodud, saad ka kägudelt raha nôuda! 😀

    https://www.err.ee/865520/marika-korolev-pani-anonuumsed-monitajad-oma-sonade-eest-vastutama

    Edu toimekaks päevaks!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2018 at 09:13

      ma juba lugesin ja muhelesin 😀 ma pole muidugi suvest saadik perekoolis käinud, seega ei ole mul poolt aimugi, mis seal minu kohta kirjutatakse 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 1. oktoober 2018 at 10:03

        Sellepärast seal siis on viimasel ajal nii vaikne, vähemalt blogijate koha pealt. 😀 Muud ma ei ole viitsinud jälgida.

  • Avatar
    Vasta T 1. oktoober 2018 at 01:33

    Järjepidevalt seletada Lendele et valus on ja nii pole ilus teha? See peaks tegelikult mööduma. Mu tuttava laps võis ka täiesti suvaliselt rünnata aga see läks tal üle. Oli ka umbes samas vanuses.
    Ma olen samuti ahastuses. Meile sündis mõni aeg tagasi perre beebi. Olen küll üritanud suuremaga individuaalselt tegeleda ja rääkida, kui hea suur õde ta on ja kui tubli laps ta on. Lähedust saab ka väga palju. Aga paratamatult soovib beebi ka lähedust ja süüa jms. Ja nüüd on siis tulemus käes. Suuremast lapsest on saanud füürer, kes kamandab ja karjub et ma paneks beebi maha või ei söödaks teda. Suvalistel hetkel, kui beebi segab, siis käsib magama panna jnejne. Ja nüüd, kui vihastab nt minu või mingi olukorra peale siis sööstab beebi poole ja virutab käega vastu pead või kõhtu. Õnneks beebi pole enam nii beebi ja on kuidagi lihtsalt nii rahulik ja paksu nahaga et tihti ta ei nutagi aga ikkagi pole selline käitumine aktsepteeritav. Ja vahet pole, kui palju ma suuremale seda seletada üritan, teeb ta ikka ja jälle nii 🙁 suurem on kolmene ja iseloomu hakkas näitama alles siis, kui rasedaks jäin. Ehk siis umbes kaheaastaselt. Oeeh.

  • Avatar
    Vasta Riina 30. september 2018 at 21:22

    Ma kurdan ka, kui tohib. Eelmine nädalavahetus, kaks päeva, olin koolitusel. Nii, et ikka 9st ja õhtuni välja. Esmaspäevast alates tööl – kõik viis päeva, tööpäev kestab mul 12,5 tundi. Ja nüüd eile ja täna, nädalavahetusel jällegi koolitus pikad päevad. Homme jälle pikk tööpäev ja siis LÕPUKS OMETI 2 vaba päeva. Jube uni 24/7. Suutsin ka haigeks jääda esmaspäeval, enesetunne nagu kakajunnil.

  • Avatar
    Vasta Kats 30. september 2018 at 21:15

    Mari v6iks siiski manguasju jagada ka. Naiteks ytled, et las Lende mangib 3 minutit ja siis on Mari kord 3 minutit mangida jne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. oktoober 2018 at 17:16

      Ma võin ÖELDA seda jah 😀

  • Avatar
    Vasta I feel you 30. september 2018 at 20:50

    Tahaks ka halada, et ilgelt kiire on ja ainult vahepeal, aga mul igaaaa jumala nädal selline, healjuhul ainult esimene pool ja halvemal ka teine, et hommikul 6st ärkan ja kodust minek ja tagasi jõuan umbes õhtul kümneks. Töö, kooli ja vabatahtlikuks olemise elu rõõmud! Lapsi küll pole, aga selle hullumaja keskel peab oma armasate loomakeste eest ka hoolitseda jõudma ja no meie peres nas latsekeste eest, kuna nii “au sees” 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 21:05

      Ou mai gaad, ma vist sureks kui ma peaks nii pikalt iga päev kodust ära olema 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 30. september 2018 at 19:58

    Teil vähemalt oma pere lapsed. Mu vanemat poissi hammustati lasteaias.. ja noorem läks ise hammustas teisest lapsest tüki välja… Omakeskis saavad natuke hakkama, kui enam ei saa, antakse vastu kanni ja siis on juba emme mure 😀 Aga m,a põhimõtte pärast ei lähe ise lahendama- 6 aastane peaks ikka ise enda eest seisma- kuidas muidu koolis hakkama saab? .. Nii et jah, tuleb üle elada…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 20:06

      Noh, ma ei tea, kas peaks laskma ka kuueaastast kellegi poolt ära süüüa 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 30. september 2018 at 15:22

    Tuttav mure lastega. Mul poisid 2 ja 4 ja väiksem muudkui lööb suuremat. Ja mitte isegi vihaga, vaid tema jaoks on see nagu mäng. Pidevalt jälle kuulen, et mingid heledad laksud käivad. Suurem algul muidugi kasutas võimalust ja lõi vastu, aga nüüd on tal ka juba sellest villand ja lausa ütleb, et ära löö, lüüa ei tohi jne. Keeruline aeg, muudkui seleta ja räägi, et teisel on valus, aga tolku ei miskit. Loodan sellele, et ehk ükspäev hakkab ikka aru saama.

  • Avatar
    Vasta dex 30. september 2018 at 15:19

    Mul on 1a8k vanem õde, väiksena ikka rebisime juukseid peast teineteisel ja peksime teist niisama jalaga, see on kõik suht normaalne. Ega mingit põhjust selleks polegi, lihtsalt oled väike ja mõtled et oh ma saan nii teha. Lastel pole väga taju tagajärgedest ega enesekontrollist ja nii tulevadki sellised asjad. Nüüd oleme parimad sõbrad ja viha ei pea 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 30. september 2018 at 14:17

    Lende vanused lapsed on veel väga enesekesksed ja ei saa otseselt aru, et teisel valus on, mis see valu teise inimesele teeb ja et tema selle põhjustab. Tuleb lihtsalt oodata, millal see arusaam tekib ja siis kõik möödub. Senikaua võib keelata kasvõi 100 korda päevas, tolku pole nkn.
    Aga jõudu sulle kõige selle kohustusteuputusega! Kõige rohkem siin maailmas vihkan ma asjade kokku pakkimist ja mingit ettevalmistust..olgu see reis või remont või mis iganes..

  • Avatar
    Vasta Sirly 30. september 2018 at 13:27

    Ahjaa, unustasin laste teemal kirjutada. Meil ka kõige väiksem 1,5a läheb 4a juurde ja paneb noisama tou kirja. Eriti kui ma just pragan suuremaga. Me siis räägime, et ei tohi lüüa, tee pai. Mis on tulemus? Paneb tutaki ja teeb pai peale 😀 meil mõistus otsas, ootame lihtsalt, et mòòduks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:30

      Lendel on ka hellushoogusid, kus tahaks musi ja kalli Marile teha, aga Mari juba hirmust läheb eest ära 😀

      • Avatar
        Vasta Sirly 30. september 2018 at 13:57

        Ma tahaks ka, et oskaks eest ära minna, aga nad lausa otsivad üksteise seltskonda, arrrmastus ajab üle ääre. Nii me elame: võmm, tou ja.musi kalli 🙂 🙂

        • Avatar
          Vasta Elle 30. september 2018 at 14:40

          Pedagoogikast lähtudes on see teatav armukadeduseliik.

      • Avatar
        Vasta Vaike 30. september 2018 at 16:39

        Mu õel on siiamaani jalal arm, sest ma hammustasin teda nagu mingi koer vms. 😀 Kui verd nägin, hakkasin nutma, et ära emale ütle… Normaalne. 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 30. september 2018 at 13:24

    Minu kahene kiusab oma 10 aastast venda. Õnneks küll mitte füüsiliselt. Läheb kõrvale ja kisendab seni, kuni poja talle järele annab. Vahepeal “teeb naljaga”, et justkui hammustaks. Ise müristab naerda, kui vend krambid saab. Lapsest päris hale kohe. Pidev terror tite poolt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:31

      Kohutavad kahesed, või mis nende kohta öeldigi 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 30. september 2018 at 13:22

    Minu üks väga lähedane inimene ütleb mulle selliste hetkede puhul: kõik saab kord mööda 🙂 nii ka see Sinu hullumaja. Ma tean, kerge öelda, aga kuskilt peab peale hakkama. Ma alustaks laste riiete pakkimisest vist, vähem asju ümber tõsta … samas mõndasid asju vahepeal vaja… mul on alati sama seis, kui vaja perega (6 liiget) Lõuna-Eestisse vanavanemate juurde sõita. Ma nagu peata kana, et millal pakkida ja millal oleks õige hetk nõudekas tööle panna, no et saaks pestud ja jàäks tùhjaks, prügiga sama lugu jne jne.
    Jaksu, Mallukene, jaksu! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:23

      aitäh! ma alustangi laste asjadest :D!

  • Avatar
    Vasta laura 30. september 2018 at 13:20

    Kui mina esimest korda lasteaeda läksin ja eelneval õhtul küsisin vanematelt, et mis siis saab kui keegi mulle ikka hullult haiget teeb? Ja rääkimisest, et see pole ilus ei aita, siis isa teatas surmtõsise näoga”siis hammustad” õnneks ei pidanud ma kedagi hammustama. Aga muus osas ma kohe kuidagi wi oska aidata, tean, et sa saad naguniii kõige sellega hakkama. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:21

      Tundub, et Lende on kellelegi sama nõu andnud 😀

  • Avatar
    Vasta unine 30. september 2018 at 13:16

    Kaheaastased ongi üsna vägivaldsed. Eneseväljendusoskus napp (mind ka just laps näpistas) ja tahavad tähelepanu nt saada. Läheb mööda aga keelama peab ikkagi jah.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. september 2018 at 13:19

      Ei no ma saan aru muidugi, et ta ei oska väljendada ennast ja nii, aga no nt MIND ta ei hammusta ega näpista kunagi, kuigi ma ka keelan teda ju. ainult Mari saab hagu.