Lende

Lende, sa oled juba kahene!

8. oktoober 2018

Tsau, Lents!

Täna, kaks aastat tagasi, sai minust sinu ema. Ma olin juba ennegi ema olnud, aga seekord oli kuidagi teistmoodi. Lugesin siin just su sünnilugu (siit) ja mõtlesin, et no küll sa olid alles pisikene mul. Nagu ikka, pean ma ütlema, et aeg on nii kiiresti mööda läinud, aga seda teavad vist kõik lapsevanemad. Alles te sünnite, kui äkki tõusete püsti, hakkate rääkima ja muudkui kasvate mühinal. Sama oled ka sina teinud.

Minu meelest on nii äge, et sa oled algusest peale Mariga nagu öö ja päev, aga sellegipoolest on näha, et sa armastad Mari jäägitult. Kui Mari ei ole kodus, siis käid ja otsid: “Mali?! Maliii?!”. Eriti naljakas on see, kui õhtul üritan ma teid magama panna ja siis pimedas sina Mari hüüab ja Mari muidugi kohe vastu sosistab ja siis sahkerdate seal, selle asemel, et viisakalt magama jääda. Näha on, et Mari on su iidol, sest ükskõik, mida tema ees teeks, siis paterdad sina järele ja halised: “mina kaa!”.

Sa oled toonud mulle kaks aastat puhast õnne ja rõõmu, tõsimeeli. Sa oled mulle õpetanud, et kõik lapsed on erinevad ja kuigi su suur õde tegi ära suure eeltöö, olete te mulle kahekesti õpetanud kannatlikkust, järjekindlust ja lolli kombel ühe sama asja sada korrutamist.

Enne kui sa sündisid, oli mul suur hirm, et kas ma oskan kahte last korraga sama palju armastada. Nüüd see tundub nii naeruväärne hirm, sest Lendekene, sa oled lihtsalt nii äge ja imeline, et ainult puhta loll suudaks sind mitte armastada. See on nii armas, kui asjalik, tubli ja tarmukas sa oled. Kui Mari on alati selline olnud, et ihhii ja ahhaahaa, lähen ja teen ja toimetan, siis sina oled esiti pigem ettevaatlik ja tõsine. Kuigi jah, suurem asi häbelik sa olnud pole ja julgelt lähed toimetad Mariga kahekesti kuskil mängutoas või alustasid ju nõnda tublilt ka lasteaiateed. Samas kogu su iseseisvuse juures tõstad sa oma käed üles ja ütled “emme, anna kalli-kalli!” ja ma sulan. Minu kaisubeebi!

Ma olen alati mõelnud, et Mari on rohkem minu moodi ja sina issi moodi, aga nagu sa tead, armastan ma ka su issit väga, mistõttu on mulle teie sarnasused väga mokkamööda. Ma võiks öelda, et mul pole sinuga nagu üldse kunagi probleeme olnud – hakkasid keerama, siis roomama, siis kõndima, siis toimetama ja lõpuks rääkimagi. Hämmastav, kui palju sa räägid! Ma olen ammu alla andnud sõnade kokku lugemises, aga sada sõna tuleb kindlasti ära. Kuigi meie perearst selle ümber lükkas, siis mina olen sellegipoolest, et sa oled geenius!

Eriti naljakas asi, mida sa teed: tädi Maarja õpetas sind käsipidi inimesi tervitama viisaka käepigistusega, millele sa lisaks veel väga glamuurselt “tele” ütled. Veel üks armas asi: sa aeg ajalt paitad mind ja ütled, et “emme nunnu”. Kammon, ise oled nunnu!

No vahepeal sa pole nii nunnukene, mõnikord lähed sa kurjaks ja siis on kuulda, kuidas Mari kaebab: “Emme, Lende pigistab mind!”. See pigistamise ja näpistamise komme on sul küll küljes, aga vähemalt sa peale seda ütled tuimalt: “Solli!” (loe: sorri!).

Ma võiksin jäädagi siin lobisema, aga ei saa – aega pole! Kuna sul on sünna, siis viime su täna selle puhul lasteaia asemel mängutuppa ja proovime teha nii, et sul tuleks maailma kõige-kõige ägedam päev. Mis siis, et sa ise absull aru ei saa, mis see sünnipäev on, aga meie kõik teised saame. Meie teame, et see on see päev, kus meie perega liitus kõige vägevam Lende maailmas. Ja ma armastan sind niii palju! Kõik armastavad sind nii palju ❤️ Ja nii äge on see, et varsti saad sa pisikese õe rolli asemel proovida suure õe rolli, ma olen kindel, et sa oled selles ka suurepärane.

Ei jõua ära oodata, et näha, milliseks inimeseks sa kasvad. Aga kui ma lähtun esimesest kahest eluaastast, siis ilmselgelt üks imeline inimene.

Palju õnne, musirull!

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marie 9. oktoober 2018 at 05:26

    Kes teil neid koduseid pilte klõpsib, nii et kogu pere ilusti peale jääb? Mulle meeldivad sellised kodu pildid, nii armsad. Aga tavaliselt peab keegi kaamera taga ka olema. Või on teil kaamera pandud viivitusega ja siis jooksete ruttu diivanile? Kuidas? =D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. oktoober 2018 at 09:09

      Fotoraat tegi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 8. oktoober 2018 at 23:20

    Nii armas! Palju palju õnne Lende Liis!?

  • Avatar
    Vasta Reelika 8. oktoober 2018 at 23:06

    Sõnasepp oled! Kõik nii ilusasti öeldud.
    Ja nii äge, et Lende on ju ka lugejate silme all kasvanud. Vaatan neid esimesi pilte ja tõesti, alles ta ju oli nii pisi, millal ta nii suureks sai ja üldse, kuidas juba 2a on möödunud? Alles avastasin selle Malluka, kelle jutte FB’s kõik kogu aeg jagasid….see alles polnudki vist nii alles, sest siis sa veel Lendet ei ootand 😀
    Igathes PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS! Ta on oma pere rõõmuks aga lugejate suureks rõõmuks ka ?

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 8. oktoober 2018 at 22:05

    Suured õnnesoovid Lendele ning ka emmele ja issile ☺

  • Avatar
    Vasta K 8. oktoober 2018 at 19:10

    Suured õnnesoovid armas Lende ??☀️???
    Väga ilus kiri ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 8. oktoober 2018 at 16:37

    Väga ilus kiri tütrele!

  • Avatar
    Vasta Mareem 8. oktoober 2018 at 15:43

    Hinge puudutav lugemine… Palju õnne Lendele ja kogu perele!

  • Avatar
    Vasta Aivi 8. oktoober 2018 at 15:40

    Palju palju õnne armsale Lendele!
    Lapsed on Sul nii armsad ja toredad, et tahaks juba postitusi lugeda, kui sul neid kolm.
    Jõudu, jaksu ja eelkõige õnne ka Teile Kardoga! 🙂

  • Avatar
    Vasta KETU 8. oktoober 2018 at 15:17

    Palju õnne Lendele ja ta perele?

  • Avatar
    Vasta M 8. oktoober 2018 at 14:39

    On ikka inimesed antud oskus kirjutada !!! Ma täitsa vihane enda peale et selliseid asju oma lastele ei ole kirjutanud 🙁 Ja no hakkaks ma seda oma puberteedikule praegu kirjutama ,ei tohi tollele avalikult kalligi enam teha ?
    Palju ónne Lende ,oled üks tõeliselt muhe plikatirts !

    • Avatar
      Vasta Laura 8. oktoober 2018 at 19:19

      Hihii, mul tuli meelde, selle sinu kirjutatu, et avalikult ei või kalli teha. Minu vend oli alati selline kallimusipai poiss. Ühekorra kui nad sattusid emaga koos kooli, tööle minema tahtis ema venda kallistada, enne kui nende teed lahku keeravad. Vend oli kulm kortsus öelnud et hullukus oled läinud ve? Ema siis, et issand alati võis jne, tegi kurba nägu ja oli nõutu. Siis vend oli sosistanud, et okok, muugal võid kallistada kui suvilasse läheme. See tundus see hetk nii naljakas ?Lendekesele õnne ja veelkord õnne!

  • Avatar
    Vasta Karin 8. oktoober 2018 at 14:21

    Suured õnnesoovid Lendele!

  • Avatar
    Vasta Hele 8. oktoober 2018 at 14:06

    Palju palju õnne Lendele! ?

  • Avatar
    Vasta A. 8. oktoober 2018 at 13:56

    Ma arvan, et suht iga lapsevanem loeb taolisi postitusi väriseval huulil pisarad kohe kohe silmist välja veeremas 😀 Vähemalt väga paljudele väikelaste emadele need kirjutised nii mõjuvad, sest samastuda on nii paljuga. Ilusat pidupäeva kõigile teile ja palju-palju õnne Lendele ning teilegi!! Ise saan taolise postituse alles juunikuus kirjutada, aga juba eile mõtlesin, et sinna polegi enam üldse palju aega. See kõik oleks nagu suht homme. Või ok, ülehomme. Lõbutsege!:)))

  • Avatar
    Vasta Liisu 8. oktoober 2018 at 13:43

    Palju,palju õnne armas Lende ??????!

  • Avatar
    Vasta Erika 8. oktoober 2018 at 13:29

    Palju, palju õnne ja rõõmu Lendele ??

  • Avatar
    Vasta Minni 8. oktoober 2018 at 13:15

    Palju õnne Lende hea ,
    sinu sarnast me ei tea,
    rõõmupall ja vahva sell,
    armas tüdruk, süda hell.
    Palju õnne??

  • Avatar
    Vasta Marilyn 8. oktoober 2018 at 12:14

    Nii armas ?
    Soovime Lendele palju õnne!

  • Avatar
    Vasta kersti 8. oktoober 2018 at 11:25

    Palju onne Lendele.pisar tuli silma

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 8. oktoober 2018 at 11:13

    Ot, ma proovin
    ´`´`
    \/

    Üldse pole südame moodi ka =) Aga no ma mitte ainult et proovisin, ma proovisin ka ise välja mõelda, kuidas südant joonistada klaviatuuriga! PALJU head!

  • Avatar
    Vasta Sirly 8. oktoober 2018 at 10:56

    Noh, ma siin natukeme löristan, aga pole sest hullu.

    Palju, palju õnne armsale Lendele!!! ??

  • Avatar
    Vasta A4 8. oktoober 2018 at 10:14

    Palju palju õnne Lende?????

  • Avatar
    Vasta Kata 8. oktoober 2018 at 10:07

    Oiiiii Lende on ikka üks vahva tegelane! Palju õnne ja rõõmu uuele kahesele! ❤️

  • Avatar
    Vasta H 8. oktoober 2018 at 09:50

    Nii südamest armas postitus, mitu korda tuli pisarake silma! 🙁 Palju õnne armsale Lendele!!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 8. oktoober 2018 at 09:44

    Palju, palju õnne Lendele ja teie armsale perele!

  • Avatar
    Vasta Katrin 8. oktoober 2018 at 09:38

    Palju palju õnne, Lende ja õnnelikku eluteed! ❤️