TESTIN JA ARVUSTAN

tasuta kaks sotti*

9. oktoober 2018

Nagu ma teile lubasin, annan ma teile aeg-ajalt teada, kuidas minu Bondorasse investeerimine läheb ja siiani läinud on. Kes ei mäleta, siis enne korjasin ma igakuiselt 100€ oma Swedbanki hoiusele, mille siis maikuus välja vahetasin Bondora vastu. Swedis jõudsin ma koguda umbes pool aastat, ehk siis kokku 600€. See, mis ma sinna kandsin, seal oli – juurde ei tulnud midagi. Ja kui Bondora palus, et kas ma testiksin Go&Grow keskkonda, siis ei olnud mul selle vastu midagi, sest kaotada ei olnud mul ju midagi. Swedis mul ei tulnud sentigi juurde, isegi kui ma pooleeastase Bondora testimisega eurogi võitnud oleks, oleks juba minu jaoks plussis olemine olnud. Muidugi ei tasu ära unustada, et Go&Grow ei ole hoius ning igasuguse investeerimisega kaasnevad riskid, kuid minul siiani on ainult positiivne kogemus.

Kui ma alustasin, siis oli skeptikuid, kes ütlesid mulle, et Bondoras küll mõtet oma raha hoida pole, et “küll ma näen”. Noh, maikuust olen oodanud seda hetke, millal ma nägema hakkan, aga ometi sellegipoolest on mul siiani ainult head öelda. Või noh, miks mul peaks olema midagi halba öelda, kui ma olen sellest ajast saadik lisaks enda korjatud rahale juurde saanud peaaegu kaks sotti! Okei, olgem täpsemad –  189 eurot. 

Alguses jälgisin ma iga päev, kuidas sente intresside pealt juurde tiksub, aga siis sain aru, et enamik raha on mulle lisaks “sülle kukkunud” hoopis tänu oma liitumislingi jagamisele. Ärge saage valesti aru, isegi see, et ma maikuust alates olen intressidega u 16€ saanud, on parem kui null, mis ma enne sain, kui ma oma hoiusekest pangas hoidsin. Aga umbes 170€ olen ma jah saanud sellest, et teie olete kasutanud sedasama liitumislinki (LINK). Muuseas, ka teie saate selle lingiga liitudes 5€ raha enda kontole, mille saate samamoodi Go&Grow’sse paigutada. Ma soovitan seda ausalt siiralt kõigile, kes tahaksid iga kuu raha kõrvale panna ja on seda siiani kuskil pangahoiuses teinud. Isegi kui te nüüd ütlete, et ah, mul pole tuhandeid lugejaid, et ma plussi jääks nii paljuga, siis isegi kui arvestame siin ainult niiöelda juurdetiksunud intressi, mis tiksub sinna KÕIGIL, siis on ju ka see 16€ parem kui mitte midagi. Ja mul pole veel pool aastat läbi, see lõppeb alles novembris. Seega ütleme aastas tiksuks juurde mulle umbes 70€. See oleneb sellest igakuisest maksest ka mida omale saad lubada ja mis eesmärgiks seadnud oled, et mida suurem, seda rohkem tiksub juurde ka. Minu puhul siis 100€ kuus, nagu ma mainisin ja alustasin 500€ga. Go&Grow juures on ka hea abimees eesmärkide seadmisel ning võimaliku tulu arvutamisel.

Ja no see oleks ju päris hea summa, mida niisama saada. Lisa veel sinna juurde see viiekas, mis sa liitudes saad ja… normaalne ju!

Seda enam ei maksa kunagi arvata, et kui teil pole tuhandeid lugejaid, et siis teie lingist tolku pole. Vabalt võib olla, et keegi su sõpradest on kuskile padja alla kogunud ja nüüd mõtleb, et oh, ma panen ka selle siis Bondorasse kasvama ja kasutab teie linki. Nii võite te vaid ühe investeerija pealt korraliku summa võita. Näiteks, kui jagate linki ühele sõbrale, kes investeerib 3000 eurot, siis teenid sina selle pealt omale 150 eurot. Pole paha, mis?

Ma ausalt ütlen, et ma ei aja pada ja valeta teile siin silmaaugu sisse, et ooo proovige kaa, kui see päriselt ei töötaks. Ma olen viis kuud kasutanud ja ütlen, et no… töötab! Niiet kui teie raha praegu kuskile teisele kontole või hoiusele tiksub, siis proovige kasvõi paar kuud Bondorat, tõesti tekib väike hasart sisse, et palju nüüd juurde tiksub 🙂

Siin pildil on veits sassi läinud see, et vaata eelmine kord ma kandsin endale kõik raha välja – 835€, et ma saaks ühe värgi makstud ja siis kandsin sama palju hiljem tagasi, kui mulle jälle raha tekkis, et mitte oma eksperimenti katki jätta. Seega läksid mul seal vahepeal need liitumislingi rahad ja enda kantud rahad nn kokku. Mitte, et seal vahet oleks, aga lihtsalt niisama selgitan ?

LIITU SIIT ja saad oma 5€ kah! 

Kuna eelmine kord see maksuteema tekitas veel segadust, siis kordan veel üle. Tulumaks läheb teenitud kasumilt ehk kui aja jooksul paned 1000 eurot sisse ja 1200 võtad välja, siis 200 euro pealt maksad tulumaksu. Soovituslinkidelt saadud tulu pealt peab Eestis samuti tulumaksu maksma. Selleks, et asi lihtsamaks muuta on Go&Grow’l maksuraport, kus on kenasti välja toodud palju peab deklareerima (ja järelikult sealt ka tulumaksu maksma). Kuidas see raport saada vaata siit lingilt: https://www.bondora.com/blog/et/go-grow-maksuraport-ja-tohusus-video/ .

Kui asi aga tundub ikka üle pea, siis mina ka maksuspetsialist pole ning parem võta ühendust mõne asjatundjaga.

*Postitus sündis koostöös Bondoraga. Tegemist pole finantsnõuga. Investeerimine on seotud riskidega ja ei pruugi sobida kõigile. Konsulteeri vajadusel asjatundjaga.  

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jaanika 10. oktoober 2018 at 20:47

    Olen Pandorasse investeerinud üle 10 000 euro, seda ca neli aastat tagasi. Hetkel seis selline, et igakuiselt peaks laekuma ca 700 aga laekub ca 200 (põhiosa+intress). Esimesel aastal olin entusiastlik. Vaatasin aga numbreid ja kujutasin ette kuidas raha aga kasvab ja pensionifond olemas. Tegelikult pidin iga kuu järjest enam vaatama kuidas laenud oranziks ja siis punaseks läksid. Hetkel punaseid ja oranže laene ca 80%. Pandora on ses suhtes kaval, et oma tulu saab see lepingute sõlmimisel + mingi osa nn trahvi kui laenaja maksab võlgnevuse tagasi. See kui laenu võtja oma võlga tagasi ei kanna tähendab kahjumit ainult raha laenu andjale ehk mulle. Ja mis puudutab võlgnevuste kätte saamist siis pole ses osas neil suurt edu näinud. Enamik Hispaania laene mis võlgnevusse jäävad võib kohe korstnasse kirjutada. Jooksis ju ka ajakirjanduses läbi, kus skeemitajatest (see oli Radaris) võtsid Venemaa kodanikud võtsid Pandorast max laenud ja loomulikult siis kadusid. Seega kui teete seal valikuid kellele laenate valige hoolega. Samuti vaadake summasid mida soovitakse laenata. Mida väiksem kogusumma, seda tõenàolisemalt hakkab inimene tõesti maksma-minu kogemus. Kokkuvõttes-Ei soovita kellelegi ja seda tõesti enda pikaajalise kogemuse põhjal.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. oktoober 2018 at 21:38

      Me räägime ju eri asjadest, grow and go pole üldse laenudega seotud.

      • Avatar
        Vasta Investriss 11. oktoober 2018 at 10:58

        Terve Bondora on vägagi otseselt seotud laenudega

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 11:50

          No mina ei näe mingeid “punaseks minevaid laene” see on teine asi seal.

  • Avatar
    Vasta miskit ei ole 10. oktoober 2018 at 09:55

    ref lingiga võidad sina ikka kõige rohkem. nii ta on. aga kust need järgmised “totusid” leiavad, kes liituks. selline püramiidikas on see asi.tipp saab alumistelt matti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. oktoober 2018 at 10:14

      sul pole sõpru, kes raha korjaks v?

  • Avatar
    Vasta Sanna 10. oktoober 2018 at 01:29

    Hakkasin ka koguma, aga mingi hetk jäin eesmärgist maha. Tekkis raske hetk ja lootsin, et saan enda raha kätte, bondora viiekat ei taha. Aga ei saaaa, ega ma pole tingimusi läbi ka lugenud, häbi tunnistada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. oktoober 2018 at 10:15

      Oota, mismõttes ei saa enda raha kätte? Mina proovisin välja võtta kõik lambist ja sain 24h.

  • Avatar
    Vasta Anette 9. oktoober 2018 at 17:48

    Kogun ka pigem panga arvelduskontole sest ma ei kogu eeamärgiga juurde teenida vaid et oleks vaba kasutus kui midagi juhtub või kuulõpus paar euri vaja juurde saada siis ei pea kogu hoiust lõpetama

    • Avatar
      Vasta Hannes 10. oktoober 2018 at 10:51

      Go&Grow’s ongi nii, et saad väga kergelt raha välja võtta kui vaja – ei ole tähtajaliselt seotud. Ei pea ka Go&Grow investeeringut korraga rahaks tegema – saad võtta nii palju kui vaja. Kui isikutuvastus on eelnevalt tehtud, siis on välja võtmisel raha pangakontol mõne tunniga.

  • Avatar
    Vasta P. 9. oktoober 2018 at 13:38

    Kellel on oma linki hullult palju jagada, st kellel on järgijaid, sel vast tasub ära jah. Mul nt pole kellelegi eriti saata ja need, kellele saadaksin ei huvituks liitumisest üldse. Niiet jah. Sul oma 50000 jälgijaga loomulikulttuleb ainuüksi lingi jagamise pealt kena kopikas juurde 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. oktoober 2018 at 14:49

      Nagu öeldud, on sul vaja pmst ühte, kui tal sukasääruvarud head on 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 9. oktoober 2018 at 11:22

    Ma kogun arvelduskontole. Olen hea koguja, eesmärk silme ees ja ei näpi. Pandora taolist ettevõtmist ei usalda, sest KUI midagi tuksi läheb, siis nutan oma raha taga, sest pole nii rikas, et “raha tuleb, raha läheb, mis siis ikka” . Ega pank ka 100% kindel pole, aga natuke rohkem vast.

    Sina oled tubli, 1700 kenake summa juba 🙂 (Y)