AUTOJUTUD

mis sul mingi parsa vääää?

11. oktoober 2018

Eelmises postituses oli mul välja toodud selline punkt:

  • Miks öeldakse, et esimene auto peab raudselt mingi vana parsa olema? Ma praegu olen sõitnud Kia Sportage’iga ja Kia Sorentoga ja naudin kõiki neid lisasid, mis tal mulle pakkuda on, mida vanal rondil ei oleks. Noh, et ta aitab mind parkida ja isegi rada hoida ja üldse aitab räigelt sõita, algajana täiega hindan seda. Vana parsaga see sõitmine nii tore vast ei tunduks.

Uskumatu, et nii paljud suutsid sellest välja lugeda solvangu ja halvustamise kõikidele autodele, mis ei ole uhiuued ja esindusest. Ma ei ole veel nii palju autoinimene, aga kas autod on inimeste mingi salajane nõrk külg, et ollakse jube tundlikud selle suhtes. Umbes nagu lapsed on õrn teema, et autod samamoodi? Kui jah, siis sorri, ma ei teadnud, ma olen selles automaailmas alles uus.

Kuidagi suutsid osad sellest lõigust isegi välja lugeda, et just täpselt 4,5,10 aastat autod on minu jaoks vastuvõetamatud “parsad”, mida mul rõve puutudagi oleks, sest kammoon nagu ää, see ei ole ju tutikas, otse salongist ää. Teate, mida mina mõtlen sõna “parsa” all? Ma üritasin googlest midagi sarnast leida:

Sorri nüüd kõigi ees, kes TÄPSELT sellistega sõidavad ja jällegist maru solvatud on, aga no ma ei saa aru, kuidas mu see punktike nii paljusid solvata sai? Te ei saa ju kõik sellistega ringi sõita? Ja kui sõidategi, siis miks see solvav on, et mina seda eelistaks mitte teha? Ma eelistan paljusid asju mitte teha, mida mõned teevad ja kindlasti eelistavad paljud mitte teha asju, mida mina teen – elu.

Ma saan täitsa aru, miks üldiselt on selline kuvand vms, et esimene auto on vana ja väsinud, sest esimene auto üldiselt saadakse siis, kui veel vanemad selle auto sulle ostavad. Mina rääkisin konkreetselt sellest, et MULLE, 28-aastasele, peatse 3 lapse emale, soovitati veendunult, et ma ikka peaks ostma vana ja kasutatud auto, et siis pole kahju, kui sodiks sõidan.

giphy-7639712

Mul pole üldse plaanis midagi sodiks sõita ja ma ei julgekski mingisse väga vanasse autosse oma lapsigi panna, seda enam, et noh, vaadake ise ülevalt, mis autosid mina mõtlen PARSA all. Need, kes mulle seda soovitasid ja selle all 4-aastat vana autot mõtlesid, siis okei, me oleme ilmselgelt teineteisest mööda rääkinud või mis. Pealegi, see osa, et vana autot pole kahju kriimustada jne, siis uuel autol on üldiselt ka kasko ja kõik kriimustused tehakse korda.

Aga rääkides veel uus auto vs vana auto – loogiline on, et suurim otsustaja on rahakott. Kui ma vaatan enda igakuist taksokulu, siis on see samas suurusjärgus uue auto liisinguga, nii lihtsalt on. Kui ma aga vaid OSKAKS, siis muidugi ostaksin ma uuemat sorti kasutatud auto, mis mu nõuetele vastaks. Kahjuks asi on selline, et mina ei oska ja Kardo ei oska ja ma ei kujuta ette, kelle ma peaksin nüüd tanki panema, et sina tule ja käi minuga mööda ilma autosid vaatamas ja testimas. Autokaugele inimesele nagu mina, tundub see uue auto ostmine mugavam. Ostan kenasti ära, kui mingi jama on, siis sõidan esindusse ja lasen jama ära lahendada. Kui mul poleks võimalik uut autot osta, siis noh, ma hakkaks siis ostsima seda autotarka inimest, kes mul aitaks leida siis minu rahakotile sobivamat autot, aga ma praegu küll ei tea, kes see olla võiks.

Küllap saaksin sõidetud ka ilma mugavust suurendavate vidinateta ja elaksin rahus vanema autoga ka, aga ütlengi ausalt, et ei oska valida seda vanemat, ei oska remondiga tegeleda ja ega viitsi kah. Kui on võimalik mugavamalt, siis valin selle mugavama tee, sorri, kui see nüüd solvab kedagi. Ma ise arvasin küll esiti, et ma ainult enda kobadust ja sõiduoskust sellega solvan, et näed, niiiii rõõmus olen abistava auto üle, aga tahtmatult solvasin nüüd kõiki, kes üle aastase autoga sõidavad või miskit.

Ma tahtsin ainult juubeldada, et nii äge, et üldse selliseid lisasid on. Ma ei teadnud ju enne nendest miskit, selle pärast olengi õhinas. Rajalt välja kaldumise anduri võtsin ka täna maha, endale käis ka pinda, et ta neid teerööpaid rajaks pidas ja mu rooli kiskus, aga no üldiselt tore ju, kui autol on mingisuguseid lisavilesid ja vidinaid, mis algajat juhti natukene mugavamalt ennast tundma panevad. Igaks juhuks mainin, et autoga sõita on mugavus iseenesest ja kui mul oleks valida, et kas ma keset talve viiksin Lendet lasteaeda läbi tuisu käruga, või ülalpool näidatud parsaga, siis jah, ma valiks iga kell parsa.

Kammoon üldse, mis solvute. Nagu müts meest ei riku, siis auto ka mitte!

Ps! Eelmise posti kommentaarides keegi väitis, et ENAMIK eestlasi sõidavad vähemalt 20 aastat vana autoga. Ma ei tea, ma nagu liikluses küll ei märka, on ka nii või?

Loe ka neid postitusi!

76 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K. 20. oktoober 2018 at 19:06

    Mina olin nii algaja juht et mõtlen siiani tänutundega et uut autot ei saanud
    Pärisin vanematelt 95nda aasta automida võis rahus retsida, pole kahju kui midagi juhtub sest väärtus oli 300-400euri. Ja neid äpardusi ikka juhtus. Pisikõkse, ja isegi oli kokkupôrge metsloomaga.
    Nüüd, 3 aastat hiljem, kui juba on sõidukogemusi ja oskust lisandunud ostsin alles uue auto.. Ennem näis see mõttetu, ja nii nagu arvasin nii ka oli .
    Hetkel on mul see uus auto minu neljas-
    esimesed 3 olid kõik 90ndate omad… Ja polnud neil häda midagi..

  • Avatar
    Vasta meow 17. oktoober 2018 at 21:24

    Ütlesid väga õigesti, et „parsa“sobib esimeseks autoks värskele juhile, kes saab load keskkoolis ja mille ostavad vanemad. Täiskasvanud inimene, iseseisev, laste ema, võib endale küll „lubada“ just sellist autot nagu hing ihkab. Minu esimene oli 96a Fiat Brava ? ohjeebus, olid ajad…

  • Avatar
    Vasta K 15. oktoober 2018 at 16:06

    Mida mu silmad peavad lugema?
    Solvuda pole siin kellelgi küll midagi, sest tõele näkku vaadates sõidaks meist tegelikult igaüks mugava, meeldiva, ökonoomse, turvalise ning ilusa autoga.
    Selle asemel, et super haavununa oma fustratsiooni väljendama tulla võiksid kõik need virisevad inimesed selle kommenteerimise asemel hoopis enda elueesmärgid paika seada ning püüelda samuti oma unistuse elu ja ka paremate võimaluste poole?

    Vabandage väga aga see on ulmeliselt haige värk solvuda kellegi peale, kuna ta sõidab uue autoga?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 13. oktoober 2018 at 18:17

    Asi on ju siiski automargis, mitte niivõrd vanuses. 4-5 a vana Audi A6 maksab rohkem kui uus KIA ja on kõigi lisadega. Q 7 ei maksa võrdluseks tuuagi- 5 a vana Q7 maksab 30 000.
    Korralike autode väärtus ei lange nii kiiresti ja neid ei ole vaja nii palju remontida, kui prantslasi või riisirakette. Lisaks turvalisus- vaata nt. autode kaalu ja mootori võimsust. Uus auto võib olla lisadega, aga kui on tehtud pehmest plekist ja penoplastist, siis turvalisust selles pole ollagi.

  • Avatar
    Vasta KaL 13. oktoober 2018 at 14:38

    Mu esimene auto oli ford ka. Selline pisikeümar punn, mille mees suutis kraavist välja TÕSTA (otsa üles), kui sõbranna libedaga ristmikul kraavi vajus :D. Taga luuk käis seest pakinöörist tõmmates lahti, lõpuks töötas vaid juhiuks, bensiinipaagi luugi juurest kukkus u 10*15cm jupp küljest… Vot olid ajad :D. Aga mina ei leidnud su postitusest mitte midagi solvavat. Pigem täpselt nii nagu sa ise ütlesid (pigem solvav su enda sõidule ja head mugavad lisad.. Eriti ju algajale).
    Praegu sõidan ringi 16a vana autoga (uskumatu, välimus parem, kui vanus :D). Jamasid küllaga (pagana elektroonika) aga ka mugavusi. Nt püsikiiruse hoidja, klassikaline abs, erinevad soojendused.. Samas võrreldes eelmise autoga, on mugavusi rohkem ja noorem auto, aga eelmine oli nii südame lähedane, et aastaid hiljem on ikka kahju, et vana maha kandmisele sõideti (avarii, tagant sõideti sisse)

  • Avatar
    Vasta crimson 13. oktoober 2018 at 14:17

    Ma küll oma 1999 aasta Golfiga end puudutatuna ei tunne 🙂 Praegu istub käigukastivahetuses jah, aga önneks saan niisama ka liigutud, kui teda pole. Eks ta üks paras parsa ole, aga ta on MINU parsa 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 13. oktoober 2018 at 11:57

    Ahh, selliste asjade peale lähevad kettasse ainult need inimesed kes defineerivadki ennast ainult läbi materiaalse vara mis neil on. Umbes et kui sõidan panni autoga siis olen ise ka vähemväärtuslik paremate autode omanikega võrreldes. Ise olen sõitnud nii uuemate autodega kui ka sellistega millel summuti kui sõelapõhi ja pagassiluuk kinni roostetanud, aga pole kunagi ennast kuidagi parema või halvema inimesena selle tõttu tundnud. Auto on siiski tarbeese ja tuleb valida ikkagi oma võimaluste piires kõige parem-uuem-mugavam-turvalisem. Lisaksin veel, et autot valides pööra tähelepanu ka varuosade hinnaklassile, et kaugemas tulevikus remondile mõttetult hiigelsummasid taguma ei peaks.

  • Avatar
    Vasta Riina 13. oktoober 2018 at 09:42

    AGA tõesti, kui on võimalus osta uus, siis absoluutselt kahe käega uue auto poolt! Sa ei ole enam 20- aastane rullnokk, kellel on vaja tagaveo bemmi, millega külg ees lasta. Mitte, et sa vana oleks 😀 aga ma eeldan, et selleks sul autot ei ole vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 13. oktoober 2018 at 09:41

    Ma lisaks seda ka, et vanad autod (umbes nii alates 15 aastat vanad) on tugevama kerega – tugevamast materjalist. Uued autod on paberist tehtud. Nähtud, proovitud. Oli avarii 2012 ja 1998 aasta auto vahel. Vanal autol oli väike mõlk ja värvikahjustus, uuel autol oli esistange ära kukkunud, esituli katki, kapott pooleldi lahti ning edasi ta sõita ei saanud, tuli tellida puksiir.

    • Avatar
      Vasta HBS 15. oktoober 2018 at 12:26

      Auto peabki amortiseeruma, et reisijad sees võimalikult terveks jääks! Vanad autod, tugevad rauakolakad ja inimesed saavad nõrgema lülina suurema jõu endale ?

  • Avatar
    Vasta Djadja 12. oktoober 2018 at 17:42

    Eesti autopargi keskmine vanus on 16 aastat.

    Mis auto sa endale ostsid siis? Oled juba kirjutanud kuskil sellest?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. oktoober 2018 at 19:46

      ma alles valin ju.

  • Avatar
    Vasta Gretz 12. oktoober 2018 at 17:09

    Neid kommentaare lugedes tekib küll vaid üks mõte – eks see kadedus üks inetu asi ole ? Get a life, mis probleem, nagu tegelt. Komöödia kuubis ?.

  • Avatar
    Vasta Maarja 12. oktoober 2018 at 17:03

    Lapsed, turvahäll, kotid jne ja Tallinna parklad – ma jumaldan liuguksi! Nüüd sõidame VW bussiga ja no imelihtne on tagant luuk lahti, lapsevanker sips peale ja mine kuhu tahad 🙂

  • Avatar
    Vasta kersti 12. oktoober 2018 at 16:50

    Taitsa oige,miks ostamingi kasutatud,kui ON voimalik soetada uus,ja vahet pole ju kas load 30 aastat voi alles saadud,see ei enneta ka liiklusonnetust,Nii et taitsa oige,et uus auto plaanis soetada.ei saa aru,kes arvavad et vana parsaga algul vaja soita oleks,milleks?

  • Avatar
    Vasta kersti 12. oktoober 2018 at 16:41

    vaga oige, kui on voimalik,osta uus.igati nous sinu postitusega

  • Avatar
    Vasta Anna 12. oktoober 2018 at 16:37

    Enamus ~15-18 aastat vanad autod, mis meil liikluses alles on, ei näe nii vanad välja, sellepärast sa aru ei saagi. Ära hooratud ronte ma muidugi silmas ei pea, vaid neid isendeid, keda on remonditud, siis kui vaja ja keretöid tehtud, siis kui vaja. Väga paljud vanemad autod, mis alles on, on enamasti oma margi uhkemad mudelid ja nende disain oli nö ajast ees. Ma tooks näiteid ka, aga esiteks lajataks mõni, et disain on tema arvates ajast ja arust, ja teiseks ma arvan, et sind väga ei huvita need ka ?

  • Avatar
    Vasta Daisy 12. oktoober 2018 at 14:40

    Me ostsime 3a vana auto esindusest. Vähe, sõitnud, ainult esindusest hoolduses käinud. Hooldusraamat näidati ka ette ja varem oli olnud ainult üks omanik.
    Autoga tuli esindusest kaasa 3a garantii, lisaks kehtib esimesest registreerimisest 10a garantii kerele edasi. Meile tundus igati hea diil, garantii ju uue autoga võrdväärne.
    Hind – £10k, uue auto hind oleks olnud £18k.
    Võimalik, et pean kunagi oma sõnu sööma aga pole alati vaja autotark olla 🙂

  • Avatar
    Vasta Fdm 12. oktoober 2018 at 11:53

    Keegi ei käsegi vana parsaga sõita aga algaja võiks õppida sõitma ilma lisadeta. Kui nagunii ei oska veel hästi parkida, siis lastes autol ette öelda, ära teha, ei hakkagi oskama ja ununeb õpitu üldse ära. Sama on rea hoidmisega ja kiiruse hoidmisega. Pane algaja uue autoga kohe sõitma, paari aasta pärast anna lisadeta auto kätte ning ups, ei oska parkida, ei tunne gabariite, ei sõida ühtlase kiirusega ega stabiilselt sõidureas.
    Kui osata sõita ainult automaadiga, ainult lisadega, siis mis autojuht see on? Lihtsalt roolikeeraja, ka lapsed saaksid sellega hakkama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. oktoober 2018 at 12:18

      Aga kui ma tahangi ainult roolikeerjaga olla, mitte rinnale taguda, et vahi mind, ma nüüd suur juht. Kui sina tahad, anna tuld, ega ma ei keela 😀 Samas mul siin maja ümber olen küll harjunud tänu anduritele ära parkima. Enne vahtisin pingsalt ekraani, nüüd enam pole tarvis. Seega ei ütleks, et andureid kasutades alaarenened ja ei oska midagi, sa ikka natuke lihtsake vist, kui nii arvad ?

      • Avatar
        Vasta Vaike 12. oktoober 2018 at 14:20

        Vahet ei ole, nagunii teed valesti. 😀

      • Avatar
        Vasta Älis 12. oktoober 2018 at 14:34

        Ma ka ei saa aru, kellele mida vaja tõestada? Inimene ostab endale uue mugavustega auto ja miks ta peaks siis “parsaga” oskama sõita? Mille jaoks..et nagu praegu võtab uue ja siis äkki vahetab vana romu vastu v? Et ikka osata…?
        See on selles stiilis hala nagu oi oi…kuidas sa “automaadi” lubadega siis oma purjus sõpru nende manuaaliga autol vead?!
        On ikka probleem küll :/.

    • Avatar
      Vasta Tups 12. oktoober 2018 at 13:54

      Mis haigus on sellega:”Vaat, kui antakse kätte teistsugune auto!” Kodus nati vanem auto, kuid ka igasuguste tulede ja viledega ja nii mugav. Miks ma peaks tahtma mingisse kehvema varustusega autosse istuda? Teiste inimeste autodega ei taha niikuinii sõita, vastutus ja nii ning endale ostaks ka järgmise võimalikult mugava. Niikuinii saavad uued autod üha rohkem vidinaid juurde. See oleks sama öelda, et ära osta nutitelefoni, sest äkki antakse üks hetk nuppudega telefon kätte. Absurd ju 😀

    • Avatar
      Vasta Andrea 12. oktoober 2018 at 20:12

      Asi selles, et ilma abistavate lisaseadmeteta saad kindlamaks juhiks. Seda oskust on vaja ootamatutes või keerulistes liiklusolukordades. Õpid ise kontrollima sõidukit ning omandad parema oskuse keerukate olukordade lahendamiseks. Saan aru, et esmane ülesanne näib lihtsalt sõitmisega hakkama saamine. Olen ka ise olnud algaja juht ja mäletan küll:) Olles nüüd ligi 25 aastat sõitnud, võin öelda, et liikluses võib kõike juhtuda. Mina küll väärtustan selliste harjumuste kujunemist, mis jätavad otsustamise ja kontrollivõime juhile ja seda kõikide olukordade juures. See on Sinu kui juhi jaoks enesekindluse ja oskuste kasvatamise võimalus. Sina ise valitsed ja juhid oma sõiduvahendit, mitte ei oota abi tehnikalt, mis võib altvedada.

    • Avatar
      Vasta Hellu 12. oktoober 2018 at 22:12

      Ma absoluutselt ei saa aru sellest argumendist et “paari aasta pärast anna lisadeta auto kätte” ja ei oska midagi. Miks Mallukas peaksüldse kunagi ilma lisadeta autoga sõitma, kui ilmselgelt tal ei ole huvi osta väga vana kasutatud autot? Miks minna mingite hüpoteetiliste ilmselt-mitte-kunsgi-juhtuvate olukordade peale nii leili? See on see sama jutt mis automaadilubade korral. “Issand, mis siis kui sul vaja oma surevat hamstrit/sünnitavat sõbrannat/mida iganes unlikely’t kuhugi viia manuaaliga????!!!!!!!!!” ee, eks siis rikun seadust ja jõnksutan kuidagi selle manuaaliga kohale, kui see ÜKS olukord elus tekkima peaks. No reaalselt jääb mulje, et 70% malluka lugejaskonnast on idioodid.

  • Avatar
    Vasta Siret 12. oktoober 2018 at 11:28

    Soovitan tutvuda täisteenusrendi võimalustega. Palju parem kui liising ning uue auto eest hoolitseb professionaalne meeskond. Sinu asi on ainult autoga sõita, ilma et peaks muretsema kindlustuste, tehnoülevaatuste, rehvivahetuste jm asjade pärast, lisaks on olemas 24h teenindus, kui on sõidukiga mingid mured. Täisteenusrenti on võimalik võtta kõiki Eestis müüdavaid uusi autosid. Lisaks aitab professionaalne meeskond välja valida selle kõige õigema auto. Erakliendile ja väikeettevõtetele pakub täisteenusrenti Mobire Eesti AS – http://www.mobire.ee 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. oktoober 2018 at 11:33

      ma tahan ikka autot lõpuks omale, mitte rentida

      • Avatar
        Vasta Siret 12. oktoober 2018 at 15:47

        Auto on võimalik samamoodi jääkväärtusega perioodi lõpus välja osta nagu ka liisingu puhul.

  • Avatar
    Vasta Katrin 12. oktoober 2018 at 10:41

    Meil ka mingi 2002.aasta auto, aga ma küll midagi solvavat su postituses ei leidnud. Kuna mu peres ainult 1 laps, siis suuremat autot vaja ei ole, aga uuemat ja turvalisemat tahaks isegi. Vaadates neid õudsaid uudiseid autoavariidest, siis tekib ikka hirm lapse pärast. Sul on 3 last, seega on minu arust ilmselge, et inimene tahab nii kallist vara transportida võimalikult heas autos. Ja uued ongi update’itud võimalikult turvaliseks. Inimesed ei mõtle teiste arvamuste põhjuste peale millegipärast ja kukuvad kohe solvuma.

  • Avatar
    Vasta Eq 12. oktoober 2018 at 10:41

    Ma ei saa ka aru miks nagu solvuvad osad.. Või see solvumine on lihtsalt kadedus, et nemad ei saa salongist uue autoga koju sõita vms? No kui võimalus on siis miks mitte, eksole, miks vaja selle peale närvi minna. Ma küll kade pole, kuigi oma unistustes sõidaksin ka mingi uhiuue megamugava autoga, aga nu mis ära teed kui rahakott ei luba hetkel 😀 piisab vana parsa kah, suht samasugune nagu su piltidel siin 😀 kajab asja ära küll ja mis sa muud ikka teed kui parema jaoks hetkel raha pole 😀

    • Avatar
      Vasta M 12. oktoober 2018 at 13:07

      Vaevalt et kadedus ,ei pea üldiselt miljonär olema et autot LIISIDA .
      Samas tean küll miks inimesed nii kettadde lähevad selle autoteemanduse peale .Auto tähendab väga väga paljudele midagi enamat kui ASI . Minul näiteks on siiralt savi ,kes mis autoga sõidab,peaasi et ma enda valikuga rahul olen .Aga kuuleks te vaid mu abikaasat ,kui tollega auto teemadel hakata rääkima .Ta võtab lausa solvanguna ,kui keegi tema volvo kohta midagi ”vähem head” peaks ütlema .See on tema jaoks maailma parim auto ,tema valik sai tehtud väga pikalt uurides ja puurides nii et ta kindlasti kohe ei kahelnud .Minule ajab koguaeg peale et no vahetame sinu oma ka volvo vastu välja .Asi on selles et mul vahet pole millega ma sõidan ,peaasi et turvaline oleks ja mugav ,eriti veel seljale .Aga inimene ei saa aru sellest .Nagu oleks mingi jumal oma volvoga ,aru ma ei saa . Anyway siis kiuste ei vaheta ma oma autot et inimene saaks üle sellest haiglasest automaaniast . Kia või parsa ,minu arvates ei tee see kellegist meeldivamat inimest !
      Nii et tere tulemast auto maailma Mallukas ,täpselt nagu sa ütlesid siis autod on sama tundlik teema nagu lapsed ?

  • Avatar
    Vasta Helen 12. oktoober 2018 at 10:30

    Minul ka auto otse esindusest, ostsime kaks aastat tagasi.Väga mugav – kui võimalust, siis muud ei soovitagi – on mingi jama, saad garantii korras korda teha. Mehel on sõber, kes seda juttu ei usu ja juba kolmanda kasutatud auto sellel aastal ostnud-müünud-vahetanud. Lisaks remontinud nii, et iga kord alla tonniseid arveid pole – see on ju kohutav! Enne leian liisingu raha, mida saan igakuise kuluna planeerida (interssid ka ju 0-lähedased) kui et pean ootamatuks tonniseks arveks alati valmis olema. Lisaks peab auto olema usaldusväärne – mina tean, et kui vaja pikem sõit ette võtta, siis saan seda teha, mitte et peaksin valima teid ja külasid, kus mu tossu välja ajavat autod remontida saaks 😀

  • Avatar
    Vasta A 12. oktoober 2018 at 10:28

    Ma vist olin kunagi samasugune,kes tagus käsi vastu rinda, et “õige auto on kindlasti manuaal”
    Vana kasuks räägib ainult see, et pärast ilmselt saad iga autoga hakkama ja tunned, et päris normaalne auto on ka 1989 aasta Ford Sierra, isegi kui see täis ront on 😀

    Meie vana pole nüüd väga vana, 2009 aasta auto, püsikiirusehoidja, istmesoojendus, navi on olemas, täitsa mugav ju. Manuaal on ka. Ma olin ka selles “manuaal on õige auto ikka, uus peab ka manuaal olema” kinni, aga tegelikult ei peaks olema. Linnas eriti on see automaat ikka väga mõistlik.
    (Käisin isegi uue Kia Sorentoga proovisõidul, teenindus oli kehv, anti võtmed kätte ja mine. Arvasin, et pisut ikka näitavadka midagi, but no. Veits aega autos mõtlesin, et kuidas see käima läheb, pole eriti automaadiga sõitnud. Lõpuks sain hakkama :D)
    Meie uus auto on Škoda Kodiaq, 2018. Sorentot ei valinud, kuna bensiinimootoriga seda polnud. Aga üldsielt on see Kodiaqiga vist päris sarnane.Mulle tundub, et Kodiaq ongi nüüd uus rahvaauto, hästi palju on seda liikluses. Sõidan päris palju kahe lapsega ringi ja uus auto, automaatkast, uue auto mugavused – JAHJAHJAH. Pargib ka ise, aga ma vist olen seda 1x lasknud teha, ei usalda veel nii palju ka.

    Vanemat autot kiidavad ikka ju need, kellel see on. Ehk siis noh, suurem osa. Ja see on ka okei, ma ei arvanud ju ka esialgu, et meil uut autot vaja on. Ja nüüd kui on, on jutt ikka uue kasuks.

  • Avatar
    Vasta tk 12. oktoober 2018 at 09:38

    Mul saab auto just 2-aastaseks ja hakkan varsti vahetama. Ehk siis sõidan seni kuni garantii. Seekord lisagarantii tegelikult, sest eelmise autoga sõitsin 100 000 km täis enne kui auto sai 3-aastaseks, ehk siis sain lõpus paar kallist juppi oma raha eest vahetada. Seekord kolme aastaga kilomeetreid lõhki ei sõida.

    Auto valisin nii, et 3 last peale mahuvad ja mul on suur auto, mahuvad taha, mahub ka täiskasvanu taha kahe lapse kõrvale.

    Kuna olen kunagi avarii teinud maanteel, siis on turvalisus number 1, mille järgi autot valin. Ma alati hirmuga vaatan kiirteel neid väikseid punne, kes mööda kihutavad. Kuidas nad julgevad, kokk põrkel ju midagi väga järgi ei jää, ei ees ega taga…

  • Avatar
    Vasta Parsafänn 12. oktoober 2018 at 09:31

    Ahh inimesed on naljakad. Las solvuvad kui tahavad. Ma ütlen kogu aeg, et sõidan ikka parsaga ja kui tahan korralikku autot siis kas rendin või lähen kuskile sellisesse kohta https://www.kingitus.ee/kingitus/kiiruse-volu-toyota-gt86-roolis-auto24-ringrajal/

  • Avatar
    Vasta T 12. oktoober 2018 at 08:47

    Täpselt sama virin, kui ostad lapsele poest täishinnaga 200€ talvekombeka. “Peab ikka raha peale vihane olema, järelturul on palju korralikke asju saada mõistliku hinnaga, ta trööpab sul selle esimesel mänguväljakul koledaks.” Ma lasen ühest kõrvast sisse, teisest välja. Täiesti mõttetu pläbin.
    Väga mõistlik, et uue auto ostad. Saad täisteeninduse, garantiid ja jutud jne. Inimestele, kes ei viitsi autojamadega pidevalt tegeleda, ainuõige lahendus.

  • Avatar
    Vasta Crly 12. oktoober 2018 at 07:08

    Mu esimene auto, mis ma ostsin, oli parsa., millega mehhaanik soovitas aukudest hoiduda, sest muidu ehk tuleb ratas alt ära 😀 Üksinda sellises autos sõita, no hädapärast olgu, ei vastuta kellegi teise eest. Aga väikese lapsega naudin ikka täiega oma salongi tutikat autot ja olen nõus maksma kõiksuguste korraliste hoolduste ja kindlustuste eest. Tean vähemalt, et auto ei ütle täiesti suvalises kohas üles ja ma ei pea ekstra aega kulutama sellele, et viia autot remonti. Pealegi, mis kasu korralikust turvatoolist lapsele kui auto on täielik jama?

  • Avatar
    Vasta Pohl 12. oktoober 2018 at 00:51

    Vuran ringi 2004 aasta automaatkastiga volvoga ja ei taha absoluutselt autot välja vahetada. Väsimuse märke hakkab vaikselt näitama auto kere, aga talvel läheb täielikku remonti ja üritan teda nii ülea vuntsida kui vaid võimalik. Uuest autost ei unistagi vaid on tekkinud soov näha kui kaua on võimalik oma vanakesega sõita 😀

  • Avatar
    Vasta A 12. oktoober 2018 at 00:32

    Inimesed solvuvad sest enamik sõidab ringi autoga mida ta tegelikult ei armasta ja unistab uhkest ja vingest aga kuna raha pole siis solvuvad et aa mida sa mõnitad. Ja auto ostmine.. noh nagu vanker mõtle läbi mida sa vajad. Mu abikaasal on olnud juba 10+ autot mu isal 25+ autot .(ps kes nüüd arvamusi hakkab looma siis tegu pole rondi ärikatega vaid kõik on korralikud autod olnu) See on samasugune sõltuvuse allikas nagu vankrid 😀 ja soovitavad kasutatud vana auto osta need kes ise uut ei jaksa osta vähemalt minu kogemus selline. Mul üks tuttav koguaeg käib oma vigaseid ja lekkivaid lagunevaid parsasi kaela määrimas kui autot vahetame. Mul pole õrna aimugi kust ta neid leiab. Aga samas lclt igno . Auto ostad ju endale mitte teistele. Mina ostaks ka igakell esinduseat uue koos max lisadega auto. See et ma vahtraleht olen ei tähenda et tuleb sõita vanema mudeliga.

  • Avatar
    Vasta Anny 12. oktoober 2018 at 00:21

    Ma tahaks sulle seda auto ostmist tutvustada, aga seda kommentaari trükkida on võimatu, sest kui me vestleks, siis ilmselt räägiksin ma ise mingi 10 min jutti püüdes rääkida vaid olulisest, mitte “et linnalegendide kohaselt…” ja lisaks tuleks küsimuste voor, sest neid tekib nii kui nii.
    Lühidalt: kõik määrab raha. Millise; kust; mis lisadega; kus kontrollida ja mida; hiljem parandada; mida arvesse võtma peaks lisaks sinu soovidele (3 last turvavarustusega ja turvaline auto); järelturg sinu autole tulevikus. Nende järgi ju otsustad, mitte ainult välimuse.
    Lisaks oleks veel rääkida sulle autoomaniku elust (u nagu lapsevanema), et selgitaks millega pead arvestama veel lisaks kaskole ja kindlustusele. Seda kõike õpid muidugi aja jooksul ka (nagu lapsega), et mis on sinu jaoks oluline ja millest lähtud otsuste tegemisel.
    Igatimõistlik oleks võtta mingi autoomanik ette ja temaga siis rääkida. Mis aastased kulud on? Mida kui tihti teha? Kas tema teeb kõikide autoga nii jne.
    Soovitus autoomanik võiks olla mitme auto omanik olnud.
    Mina olen oma autoostmistega jõudnud tarkust koguda meessõpradelt ja kogemusega. Ei ole ka mul olnud mingit oma meest, kes oleks hästi asjatundja v isa v onu, kes juhendaks ja ütleks milline nüüd valida.

  • Avatar
    Vasta Jan 11. oktoober 2018 at 23:19

    KIA on super heaaa autooo! 🙂 Mis sul veel valikus on kui küsida tohib? 🙂

  • Avatar
    Vasta Jansa 11. oktoober 2018 at 23:07

    Mul on load olnud.. hmmm.. issand ma alustasin seda lauset nagu ikka kõik ütlevad, et oi mul on olnud load x kuud ja y päeva, aga ma ei teagi. Kas 4 aastat äkki? Ma ei mäletagi millal ma load sain, igaljuhul vahtralehest olen ammu prii. Aa nüüd jutu poindini ka, mina olen sõitnud algusest peale 97 aasta parcedesega (hellitusnimi parsale võinii) ja alles nüüd sellest sügisest sain sõita esindusest tutilutiga autoga välja. Haiseb kuramus. Aga tore on ka 😀 Üldiselt ei olnud piinlik vana autoga ka sõita, sest minu jaoks auto rohkem tarbeese, aga vahest võttis põsed õhetama küll kui see rondike kräuksus ja ragises, noh näiteks parkides vahepeal tuli kuskilt eiteakust mingi kõrvulukustav ragin. Nii tore ju, nt kõrval uhke autoga härra vaatab ja muigab ja istub oma uhkesse hiirvaiksesse tõlda. Noh, elu 😀

  • Avatar
    Vasta Juhan 11. oktoober 2018 at 22:58

    Sa oled sama optimistlik nagu mina enne esimese auto saamist – ma ei ole näinud vanemate kõrvalt auto omamist – et auto on ainult võrdne taksosõitudele kuluva liisinguga. Tegelikult lisandub sinna küttekulu, liikluskindlustus, kasko, hoolduskulud (uuel autol vähem, vanemal rohkem), remondikulud (mida rohkem lisasid, seda rohkem asju, mis võivad katki minna), linnas tuleb parkimise eest maksma.
    Aga see kõik tasub ennast ära liikumisvabaduse näol 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 23:15

      Ma tean, mis sinna lisandub 🙂

  • Avatar
    Vasta aadu 11. oktoober 2018 at 22:53

    No sellise autoga, nagu sa pildi panid, keegi sind liiklusesse ei lubagi, kohe võetakse rajalt maha. Aga kui sa ei saaks uut autot koostöö raames ( loe: tasuta), küllap räägiksid teist juttu ja kõik sinu jutud mitte viitsimisest sinu vajadustele vastavat kasutatud autot otsida muutuksid lihtsalt jutuks, sest kõik asjad otsustaks siis kas raha olemasolu või mitte olemasolu uue auto ostmiseks. On ju nii?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 23:15

      Ma ikka ostan endale auto, mitte ei saa tasuta, seega paned arvamusega puusse, ikka ei viitsi otsida ja jaurata vanaga 🙂

    • Avatar
      Vasta Triinu 12. oktoober 2018 at 08:53

      Ära unusta ka, et teine paar rehve. Autol ju vaja suverehve ja talverehve. Jah võib sõita ka lamellidega, aga need kuluvad ruttem ja üldiselt kui on must jää, siis need ikka väga hästi autot rajal ei hoia.

      • Avatar
        Vasta I 19. oktoober 2018 at 22:44

        Osad automüüjad pakuvad talveperioodil tihti tasuta mõlemad rehvid autole kaasa, müüginipina või nii. Ja kui ei paku siis tuleb küsida.

  • Avatar
    Vasta Liisa 11. oktoober 2018 at 22:38

    Meie perel on nüüd natuke üle aasta olnud 2011 aasta auto. Škoda. Väga hindan selliseid lisasid nagu konditsioneer, püsikiirushoidja. Päris äge on ka talvisel ajal töötav küte ning suurematel kiirustel teatav vaikus 🙂
    Eelmiseks autoks oli meil varasemad 4 aastat aga 20 aastat vanem, 1991 aasta Wolkswagen. No püha taevas, kuidas ma seda autot armastasin 🙂 Remontisime ja paitasime ja olime temaga üldiselt täitsa rahul…
    Aga iga nädal lasta mehel sellega kusagil remondimehe juures tsillida ja ebausaldusväärsus.

    Ütleme nii, et ma ei räägi isegi mingist fäänsy-päänzy lisavarutusest, vaid paljude jaoks elementaarsest sõidumugavusest…

    Nii kahju kui ser ka pole, siis 25 aastat vana masin on parsa. Minu Wolks oli mulle väga- väga kallis … aga siiski parsa. Ja sellisesse masinasse kolme oma isiklikku ihuvilja (tegelt arv ei loe.) ei julgeks panna. AUSALT.

  • Avatar
    Vasta Liisi 11. oktoober 2018 at 22:31

    Ma sõidan 18a vana autoga, mees veel vanemaga. Nii et ma juba tükimat aega siin autoteema all imestan, kui 10a vana autot vanaks rondiks peetakse. 😀 Kui saaks, siis võtaks muidugi täitsa uue (või aasta, kaks vana), aga hetkel oleme läinud seda teed, et ostame autod kohe välja ja kui enam ei sobi, siis müüme edasi ja paneme raha veidi juurde ning ostame järgmise. Auto on tarbeese siiski.

  • Avatar
    Vasta Riina 11. oktoober 2018 at 22:26

    Mul oli esimeseks autoks 1989 aasta Ford Escort (cabrio) Olin mega uhke selle auto üle. Kahjuks pidime müüma ja ostma 4 ukse ja katusega auto, kuna saime perelisa. Seegi teab, mis uhke polnud- 1996 aasta Mazda. Kui ma õigesti mäletan, siis eelmine v äkki üleeelmine aasta viisin vanarauda. Hakkas teine väsimuse märke näitama. Hetkel sõidan 2004 Hyndai’ga. On ka teine juba väsinud. Riisipüsside viga- süda hea, aga kere mäda. Ilmselt kevadel vahetame välja, suts uuema ja ökoma vastu. Diisel Volvo või Volksawagen on praegu sõelale jäänud.

  • Avatar
    Vasta Manjana 11. oktoober 2018 at 22:21

    Ma võin selgitada, miks inimesi võib solvata vana parsa jutt.
    No see umbes sama, kui keegi ütleks, et mulle küll vanad mehed/naised ei meeldi, et kui endale sellise võtad, siis ju muud polegi kui käi haigla vahet ja oota hirmuga, et äkki on hommikuks surnud 😛 Ma tahaks ikka noort meest, kasutamata, siis hea linna vahel käia, kõnnib kobedalt, ega rögise igal ristmikul 😀
    Inimest ja autot, muidugi, ei saa niimoodi võrrelda. Kuid paljude jaoks on auto hind ja vanus asjad, mis südamesse lähevad, eriti kui tahaks ka kõige uuemat ja kallimat mudelit, aga need, põrgulised, on ju jube kallid. Need, kel auto on lihtsalt tarberiist ja osteti selline nagu taheti, ei peaks end solvatuna tundma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 22:26

      Haha, ma naersin lausa kõva häälega. Ju siis mul see haigla vahet paarutamise hirm on jah, sest Kardogi ju noorem mees mul (küll pool aastat, aga siiski) 😀

      • Avatar
        Vasta Jekaterina 12. oktoober 2018 at 10:25

        Nii hea kommentaar! Naersin südamest :D!

  • Avatar
    Vasta ... 11. oktoober 2018 at 21:57

    Päris autokauge inimene peab olema, et soovitada automaat käigukastiga vana parsa osta…aga isiklikult Kiat ka ei valiks ja päris uue asemel valiks mõne aasta vanuse kasutatud kontrollitud auto (müüakse ka esindustes näiteks). Hinnavõit on suur ja samamoodi igasugused kaskod ja garantiid kehtivad.

  • Avatar
    Vasta Kkk 11. oktoober 2018 at 21:52

    Noo tutikat autot kindlasti ei ostaos, pigema vaataks 5a vana autot. Sest tutika auto hind kukub nii meeletult, kui sellega salongist nö väljs sõidad. Mehwl on 5a vana toyota rav 4. Ostuhind oli 28000e. Tänaseks,oäevaks pakuti talle selle auto eest 12000. 5aastaga auto hind üle poole kukkunud. Ise ostsin 5a vana auto ja pole häda midagi, noh ei pstnud, aga liisingusse võtsin. ? sõitnud olen ikka igasuguste rontidega, nüüd lihrsalt otaustasin, et kui võtan siis korraliku, enam selle 2000eurosega sõita ei taha, kuigi 2004a volvo oli ka ülimõnus,

    • Avatar
      Vasta Kadi 13. oktoober 2018 at 19:51

      Väga nõus. Uue auto hind kukub tohutult ja kiiresti. Ja kui tegu on odavama hinnaklassi autoga, nagu KIA või Renault, siis on sul aasta pärast käes sama väärtusega auto nagu 15 a vana Audi või MB.
      Uue auto ostmise poolt olen igati, aga pean silmas neid, mille hind algab 50-70 000 eurost. Neil on küll langenud, kuid korralik väärtus siiski ka 5 a pärast.
      Kui autot pakutakse koostöö raames st. tasuta või väikese tasu eest, siis vali siiski midagi kallimat või vaata veel ringi. Küsi pakkumist ka kallimate autode salongidest. Lisad on neil kõigil nagunii (kallimatel muidugi paremad), aga nad on turvalised, ei lagune nii kiiresti ja säilitavad oma väärtuse kauem.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2018 at 21:51

    Jeerum, kus rahval on probleemid. Meil on VW Sharan (paar aastat vana), suurepärane. Kiidame taevani. Mahutab ära kolm last ja pool elamist ka, mis vanaemade/-isade juurde sõites kaasa vaja alati vedada.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 21:58

      Tahaistemele mahub kolm turvavarustust ?? uurin!

      • Avatar
        Vasta ... 11. oktoober 2018 at 23:05

        Ford S-Max , Ford Galaxy, Seat Alhambra, Audi Q7 ning Volkswagen Touran on ka sellised autod, kus on tagareas kolm isofix istet.

      • Avatar
        Vasta V 12. oktoober 2018 at 09:00

        Kiidan ka Sharani, kolme väikse lapsega ülimugav. Liuguksed on minu arust väikeste lastega must-have. Kolm turvatooli/hälli mahub ilusti taharitta, vanker+jalgrattad peale laduda pole mingi probleem. Ma ütleks, et kui sul on kolm väikest last autos, siis kulub ära iga lisavidin, mis aitab enda tervet mõistust säilitada. Talvel kolme lapse autosse pakkimine ja välja võtmine on ikka paras peavalu – eriti juhul kui kolm turvatooli tahaistmele ei mahu ja sa ise (või su mees) pead ennast kuidagi tahaistmele kahe turvatooli vahele manööverdama. Autosse sisse veel ronid, aga kitsas kaubanduskeskuse parklas autost välja enam ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Mai 11. oktoober 2018 at 21:45

    Lugesin eelmise aasta alguses ilmunud miskist artiklist, et keskmine sõiduauto vanus Eestis on 15 aastat, see üllatab mindki, Tallinna keskmine pidi olema 12

  • Avatar
    Vasta MP 11. oktoober 2018 at 21:44

    Lumehelbekesed vist on kõik need, kes tundsid end puudutatuna ja solvatuna. 😀 Õrna hingega, mis muud. 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2018 at 21:44

    Ma arvasingi, et sellest eraldi postitus tuleb:D
    Ma usun, et see tundlikkus (ka mul paraku) on tekkinud kuidagiviisi ühiskonna survest. Uus auto ja kena elamine on justkui edukuse möödupuuks. Kui sa oled ostnud omale auto, mida keegi parsaks peab, siis natuke paneb mõtlema küll, et mis siis valesti läks, et paremat lubada ei suuda. Äärmiselt materiaalne mõtlemine- mul on endalgi oma kirjutist raske lugeda ja tunnistada, et ma sinna gruppi hakkan kuuluma, kes seda üldse oluliseks peaks.
    Ma ostsin omale (vabandust- liisisin!) uue auto. Uus on siis minu mõistes 3 aastat “vana” auto. Mul on sellest autost täi-es-ti savi. Eelmine auto oli lihtsalt nii vana ja väsinud, et ei jaksanud neid juppe enam otsida ja jebida selle juraga. Aga mulle tõesti see vana auto väga meeldis. Lisasid oli tal käputäis, kui üldse oli. Aga ta oli tore ja mugav ja minu oma. Ja nüüd siis, kui uus auto hoovis, käivad inimesed seda silitmas ja kiitmas ja kordi olen ma kuulnud lauset ” onju uus auto on PALJU parem ja mugavam ja kindlasti ka ilusam” . Võibolla sellepärast siis ongi tekkinud tunne, et see mis autoga sõidab on nii hirmus oluline, kui mitte mulle endale siis teistele kindlasti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 22:00

      Usu mind, kui ka on neid, kelle jaoks on oluline, millega TEISED sõidavad, siis mulle küll mitte 😀

  • Avatar
    Vasta K. 11. oktoober 2018 at 21:44

    Mu esimene auto oli 18.a vana kolmene BMW, lisadest olemas nii püsikiirusehoidja, parkimisandurid ja sellest piisas, vahepeal olen arenenud 10.aastat vana auto peale, sest eelmine lihtsalt suri kätte ära. Mulle öeldi alati, et kui bemmiga sõitmisega hakkama saan, siis hiljem saan millega iganes ??. Ühtki plekimõlkimist ega avariid teinud ei ole ega ka kellegile teel ette jäänud aga kui oleks siis kahju oleks ka vanast autost, sest see on minu enda rahakott, mis selle tulemusena kannatab ja noh eks mingisugune emotsionaalne väärtus tekib ka ajaga ??

  • Avatar
    Vasta Triinu 11. oktoober 2018 at 21:39

    Ma sõidan 2012 aasta opeliga. Ja ise olen jumala rahul ka veel. Ma usun, et auto peab igaüks endale ise ikka valima. Ma ostaks ka uue kui raha oleks, aga pole ja lepin selle ilma lisadeta kuid igati truu isendiga. Loodan, et leiad sobiva ja dont põe-niipalju kui on inimesi on ka arvamusi.

  • Avatar
    Vasta S 11. oktoober 2018 at 21:38

    Kadedus, mis siin muud. Ostsime 3a tagasi 2011a toyota avensise. Enne seda sõitsime 1998a audi a4’ga. No ei anna võrreldagi neid ? uus auto (või noh, uuem) auto on ikka uus auto. Siiani kordagi pole pidanud remontima, ainult hooldustes ilusti käima. Muidugi ei tee maha ka inimesi kes sõidavad vanemate autodega, iga ühe enda asi jumala eest. Ise aga tean, et vanemat autot enam ei osta. Pigem võtan uue liisingusse ja sõidan muretult aastaid-aastaid, kui et ostan vana ja muud ei tee kui remondin seda. Eriti väikeste lastega ja linnast väljas elades sõltun autost nii palju ja kui auto pidevalt remondis on siis ajab ikka närvi küll.

  • Avatar
    Vasta S. 11. oktoober 2018 at 21:36

    Mul on nüüdseks mingi kuukene load olnud ja ma sõidan 1999 aasta audiga, samamoodi toon ettekäändeks, et oh, ma olen algaja ja siis pole kahju, kui ma kogemata vastu posti sõitma peaks või muud. Tegelikkus on see, et mul lihtsalt rahakott ei võimalda uut autot muretseda. Kuid ilmselgelt, KUI mul oleks selline luksus võimalik, siis ma muretseks ka kohe kindlasti endale tuttuue auto koos igasuguste lisade ja vidinatega nagu sul. Usun, et tunneks et siis kindlasti kohe palju kindlamalt roolis kui praegu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 21:40

      Noh, aga kindlasti ON KA vähem kahju ja mida kõike veel, ma lihtsalt ei tea ühtegi nii vana autot, kuhu ma saaks panna 3 isofixi + kardo ja enda, et saaks öelda, et näed, säästaks ka raha siin 😀

      • Avatar
        Vasta S. 11. oktoober 2018 at 21:48

        See ongi valikute ja võimaluste küsimus ja mida on vaja ja mida mitte. Mu jutu mõte oligi selles, et inimene ise teab, mis autoga ta sõidab ja kui kellelgi on vanem auto, siis ei ole ju mõtet solvuda. Mina nt olengi oma pea 20aasta vanuse autoga rahul, kuigi võimalusel tahaks uut, aga vähemalt mul on mingigi auto. On ka ju palju selliseid, kes ei saa endale isegi vana kasutatud autot lubada.

    • Avatar
      Vasta Liisu 11. oktoober 2018 at 21:48

      Mul on load olnud üle 3 aasta ja sõidan ikka 1993 aasta audiga, näeb korralik välja ja valehäbist olen ka üle saanud. Auto on armsaks saanud ja peaasi, et viib punktist A punkti B 🙂

    • Avatar
      Vasta L 11. oktoober 2018 at 22:17

      Mul kohe 3 kuud load käes olnud ja autoks 17a vana audi a6 (ma ise ei ütleks üldse, et mingi vana, nii armsake on lihtsalt), lisadeks parkimisandurid taga (kardan megalt tagurdamist ja sellepärast niii hea ja mugav?) ja ka püsikiirusehoidja, noh ja veel palju muid selliseid tilulilusi, ala roolisoojendus (parim asi selle auto juures vist?) jne. Auto tegelikult sain üldse nii, et isa ostis endale uue auto ja see jäi seisma, mingi hetk oli küla peal tuttavatel kasutada, aga kui load tehtud sain, siis laenasin seda ja nüüd juba möni kuu mu käes olnud. Kahjuks on mootoriks hitlerike (2.5tdi 132kw) ehk remondikulud on päris suured ja igakuu vajab remonti.. aga samas auto nii armas ja kallis, et ei mina ega isa pole nöus maha müüma? ja nii me siis kahepeale remondimegi isaga seda, nii kaua kui rahakott kannatab, nii kaua ka söidan sellega??

      • Avatar
        Vasta Liisi 11. oktoober 2018 at 22:35

        Haha, nagu endast loeks. Mul 18a vana A6 ja mees remondib pidevalt, aga ma pole raatsinud müüki panna, kuigi peaks. Kütusekulu hakkab juba rahakotile, lisaks õlid ja asjad, mida võtab nii et silm ka ei jõua pilkuda, kui juba jälle otsas. 😀 AGA niiii mugav auto lihtsalt. Ja välimusest ei saaks aru küll, et nii vana autoga tegemist, kui ei teaks.

  • Avatar
    Vasta Tiiu 11. oktoober 2018 at 21:23

    …ma hakkaks siis ostsima seda autotarka inimest…. ei ei, parem ära hakka, juhtub veel nii nagu remonditarkade otsimisega… ;D

    Aga jah, olen ka märganud, et alati kui on võimalus osta midagi uut, mitte vana, olgu see siis auto, maja, korter vms, siis tekib inimesi, kellel küsimus aga miks uuuuus, miks mitte vana, ah?!?!?!…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. oktoober 2018 at 21:57

      Ja ostad vana, siis häda, et loll oled v, miks mitte uus??? 😀