Kingiloos LAPSED Lasteasjad Lende Mari TESTIN JA ARVUSTAN

mis tooliga teie laps sõidab + LOOS!*

17. oktoober 2018

Teate, mis mulle väga meeldib? See, kuidas mõned mu lugejad on super tähelepanelikud ja teadlikud, mis moodi turvaliselt liigelda. Ma ei ütle seda üldse irooniaga, sest see on tõesti suurepärane, et inimesed märkavad ja annavad nõu, kuidas parem oleks. Näiteks eile pidi Lende tegema väikse sõidu Mari toolis, mis ei olnud tema jaoks seadistatud. Ta nimelt jäi kohe magama, kui ta tooli sai ja nõnda käisime me hoopis söömas. Ma nägin küll, et see peatugi ei ole tema suurusele, aga mõtlesin sellega tegeleda siis, kui ta ärkab.

Kuna tema magas autos ja meie käisime söömas, siis jätsin Kardoga Facetime’i lahti ja ühe telefoni autosse, et Lentsu jälgida. Ma olin selle idee üle nii uhke, et panin instassegi pildi. No ja siis kohe tuli ära, et inimesed ütlesid mulle, et Lende on veel liiga väike, et nägu sõidu suunas sõita ja tõsi – on kah! Nii väiksed ei peaks olema auto turvavööga kinnitatud, vaid siiski turvaliselt varustuse enda rihmadega ja muidugi selg sõidu suunas. Tegelikult võiks muidugi Mari ka olla ja on kah – mõlemad lapsed sõidavad meil Axkid Minikid 2.0 toolides.

Alguses oli mõlemal Cybexi tool (ma SIIN kirjutasin), aga siis hakkasin ma aina enam kahetsema, et neile Minikide ei ostnud ja lõpuks vahetasin välja esiteks Lende tooli ja siis ostsin veel Marile ka juurde. Et isegi kui väga kaua kasutada ei saa, siis jääb Martale.

Lihtsalt hetkel on olukord selline, et üks meist (khmLendekhm), ei jõudnud oma häda koduni kinni hoida ja üks toolikatetest on pesus, seega sõidab Mari praegu jälle oma Cybex Solutions S-Fix (link) toolis. Ega see ka kehva tool ei ole, aga mida kauem laps SSS (selg sõidu suunas) on, seda parem. Muidugi see, kaua laps sinna mahub, oleneb kõvasti autost. Näiteks Kia Sorento on küll mahukas auto, aga tooli jaoks oli ruumi vähe ja seal oli Maril üsna ebamugav enda roosasse tooli pressida, seega sõitis ta seal ka oma Cybexiga ja Lende Minikidis.

Kuna Kardo on pikk ja autos oli vähem ruumi, siis sai Lende tooli ainult full on istuvasse panna, natukene rohkem lamamas on ka veits mugavam ma arvan.

Üldse on autod ja turvavarustus nii keeruline teema, sest tõesti võid endale selle parima mudeli välja valida ja siis avastada, et oih, tool ei sobigi. Mul õnneks on praegu see vaba voli, et valin auto ka suuresti selle järgi, kuidas toolid sisse mahuvad, seega on Peugeot 5008 selles suhtes meile hetkeseisuga väga sobiv tundunud. Tõesti on palju ruumi ja saame mõlemad lapsed SSS panna.

Mõni võib nüüd öelda, et nii suurel lapsel on ikka nägu sõidu suunas mugavam, aga tegelikult mitte, sest jalad rippus on palju ebamugavam olla, kui need enda ette krõnksu panna. No kui ma praegu tugitoolil istun, siis mõnusalt keras, mitte jalad alla rippu. Lastel sama teema, nad saavad erinevates asendites ennast väga mugavalt tunda:

Siin pildil Lende seletab midagi elu eest, aga näha on, kuidas ta jalad on mugavalt, ruumi maa ja ilm, eks! Ei tundu ju ebamugav.

Ma tõesti olen väga Minikidi usku ja julgen seda soovitada kõikidele lapsevanematele. Boonus on see, et seda saab kinnitada turvavööga, seega ei pea autos selle jaoks isofixi olema (sest noh kõigil pole).

Kasutatav umbes 6. eluaastani (25kg või 125cm)
Kõrged pehmendusega ääred pakkumaks turvalist kaitset ka külgedelt
Külgkokkupõrke kaitse – ASIP (Axkid Side Impact Protection)
5-punkti turvavöö (pingutiga)
Beebisisu
Reguleeritav kaldenurk 5-asendisse
Lihtne kinnitada 3-punkti turvavööga (sobib kõikidele istmetele autos)
Ekstrapikk tugijalg tagab mugava paigutuse erinevatesse autodesse
Reguleeritav peatugi 7-asendisse
Turvatooli kate on eemaldatav ja masinpestav 30° juures (ja eemaldub kergesti, me proovisime 🙂
Läbinud PLUS TESTI Rootsis
Axkid Minikid vastab Euroopas kehtivatele nõuetele ECE R44/04

PAIGALDUSVIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=8EYwDOF7e4M
Autode nimekiri: https://www.axkid.com/wp-content/uploads/2014/09/Vehicle-list-belt-attachment.pdf?x82936
Kasutusjuhend: https://www.axkid.com/wp-content/uploads/2018/01/Axkid-Minikid-instruction-manual.pdf?x82936

Ühesõnaga, häid toole on küll, aga arusaadav, et võib raske neid välja valida olla. Seega ma soovitan soojalt Minikid’i proovida. Turvalisus ennekõike ja ma paneks kõik oma lapsed hea meelega Minikididesse. Kahjuks Mari siiski varsti kasvab sellest välja ja Marta hakkab esiti sõitma ikka hällis, kuigi Minikid lubab, et võib sünnist kasutada, siis isegi maaletooja ei soovita seda. Enne ikka häll! Sellega seoses, ega kellelgi pole müüa Cybex cloud Q isofixi alust? ?

Kes nüüd tunneb, et Minikid oleks tema lapsele ka hea valik, siis soovitan ostuga kiirustada. Oktoobri lõpuni on hind 399€ asemel vaid 339€ (LINK SIIN), ehk siis päris hää alega! Üldse on seal praegu vist mingi allahindluste aeg, sest ma just otsin Cloud Q’le mingisugust kergkäru “ratasteks” ja vaatan, et seal City Mini pea 40% allahindluses. Wohhoo! Ma ise suur City Mini fänn, Maril oli see käru ja no MEGA hea. Aga okei, ma kaldun teemast kõrvale, sest ma lubasin juba pealkirjas, et ma loosin ühe Axkid Minikid turvatooli välja ka. Halli. Aga noh, olgem ausad, beebipood.ee’s töötavad nii sõbralikud ja vastutulelikud inimesed, et küllap nad võitjale ka enda soovitud värvi annavad, kui tal peaks olema mingi erisoov ?

Et loosis osaleda, siis pole vaja mitte miskit muud teha, kui esiteks hakata beebipood.ee sõbraks Facebookis (LINK), sest neil on seal alati palju häid pakkumisi üles riputatud. Ja teiseks jäta kommentaar kas siia postituse alla, või Facebookis selle postituse alla. Kommentaaris võiks olla kirjas, millega sinu laps praegu sõidab ja kui palju sina tead õige turvavarustuse valimisest. Juba nädala pärast loosin ühe õnneliku välja, kes oma last edaspidi väga turvaliselt transportida saab!

*Postitus sündis koostöös beebipood.ee’ga

LOOS LÄBI!

Loe ka neid postitusi!

362 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristel 24. oktoober 2018 at 22:44

    Turvatooli võitmine oleks lausa taeva kingitus! Praegu sõidab meie nunnu hàllis, mis hakkab kitsaks jääma. Hälliks on Maxicosi Cabriofix. Kuna meie autos puudub isofixi võimalus, siis valituks ongi osutunud Axkidi toolid. Suurepärane oleks, kui vòiduõnn osutuks meile!

  • Avatar
    Vasta Signe Aarla 24. oktoober 2018 at 22:26

    Meil vanem mudilane Avionaut toolis ja väiksem Haucki turvahällis, aga tahaks küll midagi uut ja usaldusväärsemat!

  • Avatar
    Vasta Laura L. 24. oktoober 2018 at 22:07

    Mul on esimene laps tulemas kolme nädala pärast ja sõidutaksin teda turvalisemas toolis heameelega

  • Avatar
    Vasta Laura 24. oktoober 2018 at 22:03

    Mul on esimene laps tulemas kolme nädala pärast ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 24. oktoober 2018 at 19:51

    HETKEL SÕIDAME MAXI COSI CABRIOFIXIGA, AGA OLEME LÄHIAJAL SEDA VÄLJA VAHETAMAS. OLEME UURINUD TURVALISI TÖÖLE, AGA KÕIGE TARGEMAD SELLES POLE 🙁

  • Avatar
    Vasta Elen 24. oktoober 2018 at 16:14

    Kuna beebi alles sündimas, siis püüan infovirr-varrist head ja turvalist varianti leida. Axkid Minikid sobiks ju ideaalselt!!!

  • Avatar
    Vasta Natalia 24. oktoober 2018 at 15:43

    hetkel on Britax Römer, ja vanemal lapsel on Recaro (padjaga), ei mäleta täpselt mudeli nimetust

  • Avatar
    Vasta Merit Maala-Kumar 24. oktoober 2018 at 14:51

    Meil oli Axkid turvahäll koos isofixiga, köik toimis ja saime adapteritega Beemoo vankrile paigaldada mugavalt. Nyyd 10- kuune Jonathan istub selg söidusuunas Britax Römer turvatoolis.

  • Avatar
    Vasta Karin 24. oktoober 2018 at 14:26

    Ühel lapsel on Recaro Young Sport Hero.
    Plaanin veel ühte turvatooli osta.. aga see võit oleks ju ideaalne ?
    Esimesele lapsele turvatooli valides tegime mehega küll uurmistööd palju, et mida valida 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 24. oktoober 2018 at 14:16

    Hetkel sõidab laps Cybex Q Cloud turvahälliga. Usun, et teadmised turvavarustuse teemal on piisavad, et last mitte panna tundmatu tootja tooli.

  • Avatar
    Vasta Maria 24. oktoober 2018 at 13:34

    Minu laps, kes on Lendest 2 kuud vanem, sõidab maxicosiga, plaanime õigepea turvalisema vastu välja vahetada. Ja kuna täna käisime just naistearsti juures uut rasedust tuvastamas, siis tuleb ka hällide hingeelu uuesti selgeks õppida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 24. oktoober 2018 at 13:21

    Minu laps sõidab teiste lastepoolt kasutatud tooliga mis sain ei tea mudelit ega aastat sest kleepsud kulunud. Ja kasutame seda siiani pole hätta jätnud isegi ühe väikse kõksugagi mitte. Eks tuleb varsti uus tool vaadata.

  • Avatar
    Vasta Piret 24. oktoober 2018 at 13:01

    Minu laps sõidab hetkel Cybex Atom 5-ga, kuid kuna ta on juba pea 10kg, siis läheb ta seal vaikselt kitsaks ning peab uue turvatooli poole vaatama hakkama. Ja õige turvavarustuse kohta olen väääga palju juba uurinud ?

  • Avatar
    Vasta Carmen 24. oktoober 2018 at 12:40

    Meil suuremal lapsel kasutuses Kiddy Guardianfix Pro.
    Möned aastad tagasi, kui me turvatooli valisime, ei teadnud yldse, et ohutum on soita sss. Ja meie panime aastase lapse kohe nss.
    Seekord kui teine laps hällist valja kasvab, oleme targemad 🙂
    Beebil kasutuses Maxi-Cosi turvahäll!

  • Avatar
    Vasta Marje 24. oktoober 2018 at 09:56

    Hetkel on kasutusel Maxi Cosi turvahäll. Kui selle ostsime, siis polnud mul beebi maailmaga mitte mingit kokkupuudet olnud. Mulle tundus loogiline, et kui seda poed müüvad, siis järelikult ongi ta turvaline. Nüüd, mõned kuud hiljem, saan aru, et päris nii lihtne see asi pole. Müügil on turvalised (nu mõningase erandiga müüakse ka neid, mis suisa ohtlikud ja silm ka ei pilgu) ja veel turvalisemad hällid/toolid, aga et sellest täielikku ülevaadet saada, siis peab ikka tohutult googeldama ja kasutama facebook´i imelisi gruppe. Seda ma siis ei teadnud.
    Kui mõne kuu pärast on tarvis häll tooli vastu vahetada, siis kindlasti on omad kriteeriumid paigas juba. Kindlasti on valimisel väga head sellised postitused ja tänu neile ma seda hakkasin põhjalikumalt uurima. Aitäh Mallukas 🙂
    PS: loodan, et veab loosiõnnega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. oktoober 2018 at 21:07

    Minu laps sõidab hetkel Cyber pallasega, selle tooli kingiks enda kolleegile, kellel yks häda ajab teist taga ja 4. Laps on kohe sündimas. Osalen!

  • Avatar
    Vasta Olga 23. oktoober 2018 at 16:32

    Hetkel liigub veel viimaseid nädalaid Maxi-Cosi turvahälliga ja olemegi uue tooli otsinugul

  • Avatar
    Vasta Mari 23. oktoober 2018 at 13:45

    Suuremal lapsel (kolme poolene) on Britax Two Way ja sõidab siiani sss. Väiksemal vennal (kohe varsti kahene) on Axkid Kidzone (saab mõlemat pidi kasutada) ja sõidab samuti sss. Kohe-kohe sündiv beebi alguses hälli ja siis kindlasti Axkid. Ka suuremal tahaks Britaxi välja vahetada Axkidi vastu, sest see on tunduvalt turvalisem ja ka lapsele mugavam (kui suuremaga kuskile kahekesi lähme, siis tema valik on ikka venna tool). Kolme lapse toetusega saab “rikkaks”, siis saan ehk preilile ka tema enda Axkidi 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 23. oktoober 2018 at 13:24

    Osalen loosis.
    Pisem, 1,5-aastane, sõidab hetkel Besafe Izi Combi X3 turvatoolis SSS, aga see on juba nii vana tool, et vajab hädasti väljavahetamist. See vist juba aastast 2011 umbes. Tahaks teda ikka vähemalt neljanda sünnipäevani SSS hoida.

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. oktoober 2018 at 05:44

    Meie mini härra sõidab hetkel turvahällis, milleks on Doona+. Oleme väga rahul sellega lihtne, mugav ja turvaline kasutada. Hops autosse ja maha ?
    Õige turvavarustuse valimine on suur ja ajamahukas töö. Meile on väga tähtis, et tooli oleks mugav ja turvaline kasutada. Vaadates turvatoolide valikut läheb kohe silme eest kirjuks. Seega oleks super kui meie mini härra saaks endale turvalise tooli, kuna pole pikk aeg kui ta turvahällist välja peab kolima.
    Ma ei ole suur loosidest osavõtja, kuid see sinu kirjutatud postitus andis selleks mulle tõuke. Tegemist ju suurepärase turvatooliga. Väga äge oleks esimest korda midagi võita ? Põidlad pihku.

  • Avatar
    Vasta Kerttu 23. oktoober 2018 at 00:09

    Oled sa Mallukas kursis kas axkid move võtab rohkem ruumi kui minikid?
    Meil move hetkel ja esiteks on ikka jube kitsas eesistujal ja teiseks on tool mu peaaegu aastasele ikka liiga püstine. Magades vajub pea rinnale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2018 at 00:11

      See oleneb kõvasti just autost paraku.

  • Avatar
    Vasta Janika 22. oktoober 2018 at 22:18

    Hetkel sõidab 3 in 1 komplekti turvahällis. Sellest kasvab aga kohe välja seega valin hetkel uut turvatooli, mis oleks kindlasti SSS. Tahaks loomulikult parimat ja turvalisimat, aga paraku tuleb ka hinda vaadata.

  • Avatar
    Vasta ann 22. oktoober 2018 at 16:16

    Meie kasutame britton ja 3way kingiti kuna rahaliselt kitsas et uut muretseda ja näoga sõidusuunas kuna teistpidi pole võimalik läheb sõjaks :/

  • Avatar
    Vasta Joanna Kolk 22. oktoober 2018 at 13:21

    Meil kohe 2 aastane söidab lionell turvatooliga. (Ja NSS??.) (Ta lihtsalt keeldub teistpidi olema) .soetasime hansapostist hea hinna töttu..nüüd hakkab kaal juba töusma hetkel 16 kg kanti..paks laps ilus laps:? aga tool kuni 18 -19kg möeldud.. tundub hea tool aga rahakotile käib see hetkel ülejöu..tean,et turvalisus ning lapseelu köige tähtsam ..siiski ei saa endale sellises hinnaklassis tooli lubada .praegu üldse …kui oma töö tagasi saan siis kindlasti kaalun selle tooli ostmisest:)

  • Avatar
    Vasta Hanna 22. oktoober 2018 at 10:15

    Hetkel beebi cybex cloud q hällis. Kui häll enne beebi sündi ostetud sai, siis oli süda nii rahul ja kerge olla, sest pikk eeltöö ja hea investeering tehtud. Esmakordse emana ma muidugi sellele ei mõelnud, et ta kasvab ju nii kiiresti ning ega kaugel seegi aeg pole, kui peab hällist tooli kolima. Aitäh väga asjaliku postituse eest ja hoian pöidlaid, ehk on mu beebil rohkem loosiõnne kui minul tavaliselt. ☺

  • Avatar
    Vasta Geidi 22. oktoober 2018 at 07:52

    Minu poiss on veel cybex cloud q turvahällis, aga see hakkab väikseks jääma. Olen just viimased nädalad uut ja sobilikku turvatooli otsinud. Kaalun cybex sirona ostmist, eelkõige sss ja 360° pärast, kuid hind on sel päris krõbe. Aga turvalisuse juures ei saa koonerdada. Minu jaoks on oluline ka see, et laps jääb tavaliselt autos üsna kiiresti magama, siis on hea, kui on võimalus muuta kaldenurka, et tal oleks mugavam tududa.
    Teemakohast infot olen saanud teiste emmede käest ja mees on mul suur googeldaja. ?

  • Avatar
    Vasta Ragne kiviloo 22. oktoober 2018 at 01:16

    Lapsõidab hetkel MC pebble pluss hällis.
    Tean põhi asju turvavarustuse valimisest. ( laps max kaua SSS, võimalikult head testi tulemused -adac ja pluss)

  • Avatar
    Vasta Inga 21. oktoober 2018 at 20:24

    Laps sõidab Maxi Cosi Tobis ja kuna sellega saab sõita vaid näoga sõidusuunas, siis ei tea ma õigest turvavarustuse valimisest ilmselgelt mitte midagi. Ehk, uus tool kuluks ära, aga 300 selleks pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuure Türkson-Hauka 21. oktoober 2018 at 20:19

    Meie suurem laps sõidab praegu Maxi Cosi Tobis, peagi sündivale lapsele on esimesest alles Cybex Cloud Q, aga ma siin tõsiselt kaalun USA’st Concord ExtendToFit tellimist, esiteks meeldib mulle selle turvalisus, teiseks on sellel pikk kasutusaeg ja kolmandaks on sellel palju mõnusaid omadusi, nt jalatugi, topsihoidja. Eestis sellist kahjuks kohanud ei ole. Muidugi säästaks palju siin loositava tooli võites.

  • Avatar
    Vasta Rosina U. 21. oktoober 2018 at 18:52

    Hetkel on kasutusel Recaro monza nova, aga võiks küll proovida SSS turvatooli. Iga kord, kui juhtun turvavarustuse kohta lugema, tundub see maailm nii keeruline, sest valikuid on tõesti lõputult.

  • Avatar
    Vasta Kärol 21. oktoober 2018 at 18:49

    Praegu sõidab poja Joie hällis, praeguse hetkega on ta veel napilt hälli mahtumas. Oma umbkaudsete arvutuste kohaselt peaks üsna kohe peale jõule tooli kasutusse võtma, niiet sel ajal oleks üks võidetud tool küll ikka väga head meelt tegev. Väga palju turvavarustusest ei tea, aga meeldib mõelda et ikka rohkem kui “keskmine eestlane”. Fb turvahällide-toolide grupp ikka vahepeal läbi vaadatud ja tänu Lipsukesele ka mõned lehed ja testid. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 21. oktoober 2018 at 18:28

    Meil lapsed sõidavad Cybex Juno, Cybex Pallas ja Cybex Cloud Q turvahällis.
    Tean, et soovitatakse peale turvahälli jätkata sss tooliga, meie oleme teatud põhjustel siiski valinud nss toolid siiani.
    Hea meelega prooviks ära ka sss ja kui lapsed lepivad, siis vahetaks välja.

  • Avatar
    Vasta M 21. oktoober 2018 at 15:05

    Hetkel sõidab Joie Stages turvatoolis või MC või Axkid turvahällis. Oma autos on tool, aga kui mees tööl ja ema/vanaema meid sõidutama peab, siis otsime hälli välja. Häll on küll hetkel nii paras, et ma iga kord luban, et nüüd on viimane kord, kui laps sellega sõidab, kuid siiski tuleb neid olukordi ette, kus on vaja ta sinnna panna. Hea oleks, kui kord elus ka mulle õnn naeratab ja loosi võidame, siis saab laps ka mujal autos turvaliselt sõita. Teist tooli lubada hetkel ei saa, aga maal põldude vahel elades on sõita vaja ikka üsna tihti.

  • Avatar
    Vasta Kat 21. oktoober 2018 at 13:34

    hetkel veel turvahäll Maxi Cosi Cabrio. Uue aasta algusest ilmselt vajalik ümber tõsta turvatooli. Milline tool saab olema, veel ei tea. Aga antud postituse tool tundub hea ja mugav. Polnudki veel kuulnud :).

  • Avatar
    Vasta Aulika 21. oktoober 2018 at 11:29

    Hetkel sõidab cybex q turvahälliga aga varsti juba vaja turvatooli! Seega kuluks mulle väga see võit ära! Ostan turvatooli enda rahalise seisujärgi seega ei teakski mis firma võtaks!

  • Avatar
    Vasta Kairi Ader 21. oktoober 2018 at 09:47

    Meie valisime oma preilile Cybex Pallas m-fix, oleme väga rahul ja lapsele ka meeldib.

    Uue tooli peale tuleb hakata varsti mõtlema kuna pisike venna kasvab kiiresti, nii, et hea võimalus proovida Axkid Minikid turvatooli. Pöidlad pihku ??

  • Avatar
    Vasta Gerda. H 21. oktoober 2018 at 09:28

    Turvavarustusest ei tea just väga palju, turvatooli valimine on veel ees ja selline uhke tool kuluks küll marjaks ära!

  • Avatar
    Vasta Eleri 21. oktoober 2018 at 09:08

    Meie 1a7k vanune piiga sõidab igapäevaselt Cybex Sironas, aga oleme just ühe “lihtsama” lisatooli otsingul vanavanemate autosse (mu ema ei saanud Sirona pöördfunktsiooniga hakkama ?) Minikid oleks super valik!
    Arvan end juba piisavalt palju teadvat turvavarustusest ja alati hullult kriibib silma, kui näen nt väikest last NSS toolis või talle suures/väikseks jäänud toolis või pingutamata rihmadega.

  • Avatar
    Vasta Maria 20. oktoober 2018 at 22:38

    Mina olen ühtteist kuulnud sellest, kuidas peaks, aga oma lapsega tegin ikkagi teisiti… 2,5ne sõidab Britax Römer Evolvas, mis on ainult nss ja seda siis alates 11 kuu vanusest. 10- kuused kaksikud on veel hällides, kuid neile tahaks mõne kuu pärast ikka sss tooli.

  • Avatar
    Vasta Liisi O 20. oktoober 2018 at 21:54

    Meil Maxi cosi Pebble, millega oleme rahul, aga nyyd on aeg kolida laps turvatooli. Oleme internetis infot otsinud, päris segsusse võib sattuda. Valik on suur.

  • Avatar
    Vasta Eliko 20. oktoober 2018 at 20:21

    Hetkel sõidab Milli 3 in 1 turvahällis

  • Avatar
    Vasta Jaanika 20. oktoober 2018 at 19:08

    Hetkel kasutame meie Joie Every Stage. Kuid see ei taha meie autoga väga hästi sobituda. Heameelega vahetaks välja ?

  • Avatar
    Vasta Mari 20. oktoober 2018 at 19:07

    Hetkel sõidab laps veel Joie turvahällis, kuid kohe varsti on see talle väike. Uus turvatool oleks suurepärane ? Turvahälli valides küsisime nõu beebipoe klienditeenindajalt ning turvalise sõidu kohta guugeldasin netist.

  • Avatar
    Vasta Vivian 20. oktoober 2018 at 18:08

    Minu piiga sõidab veel turvahällis, aga kasvab kohe varsti välja ning on vaja midagi suuremat soetada. Õigest turvavarustusest ei tea kuigi palju, aga siit sealt juba ühtteist uurinud.

  • Avatar
    Vasta HB 20. oktoober 2018 at 12:40

    Hetkel sõidab kolmene Concord Reversos, aga see pikkuselt varsti väike ja vajaks uut SSS tooli küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 20. oktoober 2018 at 12:37

    Hetkel sõidab laps Goodbaby Vaya toolis SSS. Tegemist on erivajadusega lapsega, kellel on väga madal lihastoonus. Lapse kasvades on väga oluline, et ta saaks sõita maksimaalselt kaua SSS, sest ta pole võimeline oma keha hoidma NSS.

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. oktoober 2018 at 11:42

    Praegu sõidab veel Maxi-Cosi Cabriofix turvahällis, aga kohe varsti peaks ümber kolima turvatooli. Välja olemegi valinud Minikidi, just nende samade põhjuste pärast, mis sa välja tõid.
    Ma arvan, et ma tean turvalisusest praegu oluliselt rohkem kui turvahälli valides. Siis saime sugulase käest nende turvahälli ja isofix aluse. Võtsime selle vastu ainult selle pärast, et me nagunii plaanisime selle margi osta ja no oma sugulast ju ikka usaldad. Hiljuti oli vaja isofix alus teise autosse panna ning piilusin neid kleepse ka. Täiesti lõpp, selle kasutamistähtaeg saab kuu aja pärast läbi ja täpselt sama lugu on hälliga. Tõenäoliselt on siis ka meie kallid sugulased selle komplekti kuskilt teise ringi pealt saanud, sest nende laps küll nii vana ei ole veel. Komplekti saades ei teadnud ma säilivusest mitte midagi.
    Mul on hea meel, et on olemas fb-s vastav grupp ja paljud blogijad on turvalise varustuse propageerimise ja harimise enda peale võtnud.
    Need, kes ütlevad, et nende lapsed ei ole nõus SSS sõitma, siis proovige peeglit. Meil on algusest peale peegel olnud ja laps näeb meid (ja meie teda), võibolla sellepärast ta lepibki (või siis on lihtsalt seda tüüpi laps, aga halba see proovimine ikka ei tee).
    No ja tulles tagasi asja juurde, siis ma täiega tahaks võita seda turvatooli!

  • Avatar
    Vasta Ann 20. oktoober 2018 at 11:08

    Cybex Pallas M Fix, aga SSS oleks toredam.

  • Avatar
    Vasta Urvi Koska 20. oktoober 2018 at 10:20

    Tervitus. ? Meil paari kuu jooksul kasvab beebsu välja oma hällist ja on aeg uut tooli vaadata. Hetkel sõidab piiga maxi cosi hälliga ?. Oleks tore mitte mõelda mida osta ja võita loos ??

  • Avatar
    Vasta Laura 20. oktoober 2018 at 09:46

    Aaaahhhhh, meil läks just turvatoolil see turvavöö hoidja või fiksaator(ma ei tea, kuidas seda kutsutakse) katki ja peame uue turvatooli soetama. Kui aus olla, siis turvatoolide varustusest ei väga palju ja praeguse turvatooli nime peast öelda ei oska, aga selle ostu puhul usaldasin klienditeenindajat, kes seletas ära, mida peab turvatooli ostu puhul teadma ja jälgima ja soovitas seda konkreetset turvatooli.

  • Avatar
    Vasta Grete 20. oktoober 2018 at 09:19

    Me kasutame küll praegu veel turvahälli mis tuli komplektis vankriga kuid hetkel olen autoga proovinud võimalikult vähe sõita, sest seoses uue hälli/tooli valimisega on tekkinud jubedad süümekad et kuidas ma küll nii kaua selle hälliga julgesin sõita :O . Enne kuidagi ei tulnud selle peale et lugeda erinevate hällide/toolide kohta nii pikalt kui me 3in1 ostsime aga tuleb välja, et sellest ebaturvalisemat varianti on raske leida. Esimene laps ja eks ma oma vigadest õpin ning järgneva lapsega tean kohe et tuleb häll osta ikka firmast mis tegeleb hällide tootmisega. Praegu püüan orienteeruda selles hälli ja tooli maailmas, mis tundub väga keeruline sest võimalik variante on nii palju.. aga lubasin endale, et oktoobri lõpuks olen uue hälli ära ostnud – seekord tahan siis teha ikka turvalise valiku oma pisikesele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. oktoober 2018 at 08:24

    Hetkel sõidab mu laps veel Maxi Cosi Cabriofix turvahälllis, kuid vaikselt hakkab hällikesest välja kasvama. Olen uurinud erinevaid turvatoole, kuid Axkid Minikid tool pole veel miskipärast silma jäänud. Nüüd seda postitust lugedes tahaks ka oma lapsele täpselt seda turvatooli ning mis oleks veel parem, kui see tema sünnipäeval talle kingiks võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Kät 19. oktoober 2018 at 23:56

    Laps (2a 3k) sõidab Minikid tooliga, aga veidi vanema mudeliga (pole seda külgkaitse asja). Seega sooviks uuemat ja vana kellelegi edasi pärandada. Uuemat sooviks selle pärast, et olen turvalise sõidutamisega kenasti kursis ja sooviks ikka kuni 4 a kindlasti sss sõidutada.
    PS! Väga ilus, et mitmendat korda juba laste turvalisest sõidutamisest räägid. Loodetavasti saavad inimesed valgustatud ja nende lapsed tänu sellele turvalisema sõidu!

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2018 at 23:51

    Kuna laps hetkel 4-kuune siis meil on MaxiCosi turvahäll, kuid varsti-varsti on juba teist turvatooli vaja sest laps kasvab ju teadupärast tohutu kiirusega.

  • Avatar
    Vasta Krissu 19. oktoober 2018 at 22:01

    Hetkel sõidab veel Cybex Cloud Q turvahällis, kuid kohe varsti on vaja turvatooli ümber kolida. Olen end erinevate variantidega vadtava fb grupi abil üsna kurssi viinud, agaet siiani pole lõplikult ära otsustanud, mida osta… minikid tundub küll väga hea variant.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 19. oktoober 2018 at 21:50

    Hetkel laps 1.1a ja sõidab veel nö viimast otsa oma turvahällis – Concord Air Safe. Juba pool aastat olen lugenud-uurinud erinevate turvatoolide kohta . Esimene eelistus oleks küll Concord Reverso Plus, kuid et tegemist on Isofix tooliga ja seda võimalust minu auto ei tunnista (ja turvatooli alla autot ka ostma ei hakka), siis unistuseks see jääbki. Pika ja põhjaliku valiku tulemusel sündinud pingerea aulisel teisel kohal ongi Axkid Minikid – vaja see veel vaid koju tuua – ja laps kindlasti rõõmustab aknast väljavaatamise võimaluse üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Stine 19. oktoober 2018 at 21:24

    Praegu sõidab minu beebi cybexi turvahällis. Varsti ongi vaja see turvatooli vastu ümber vahetada. See postitus oli suureks abiks, sest pole jõudnud veel ise erinevate turvatoolide kohta uurida. Kui loosiõnn ei naerata, siis kindlasti kui turvatooli hakkan soetama on üks valikutest Axkid Minikid 🙂

  • Avatar
    Vasta Reeli 19. oktoober 2018 at 19:53

    Mina ei tea turvatoolidest ega ausalt öeldes autodestki suurt midagi, aga noh varsti tuleb ennast harima hakata, kuna esimene beebi tulekul 😀 Üks hea turvatool kuluks nii ära, ei peaks muretsemagi, et kas sai õige valik tehtud!

  • Avatar
    Vasta karyna 19. oktoober 2018 at 18:18

    hetkel concord transformer xt pros aga ta suht juba heidib seda patja seegaplaan on järgmine kuu osta ka axkidilt midagi aga noh, tegelt palju parem oleks see tool võita ju 😀

  • Avatar
    Vasta Kris. 19. oktoober 2018 at 15:10

    Meil kasutusel Cybex Pallas-Fix ja Maxi-Cosi Tobi.
    Ise olen end sel teemal harinud palju ja googeldanud infot ning reaalselt võtan arvesse vaid tõestatud ja faktidega info, “isehakanud spetsialistid” jätavad täiesti külmaks.
    Kahju, et paljud inimesed on sotsiaalmeedia kõrval nii mugavaks läinud ja ise infot otsida ei viitsi, kuigi infot on väga palju, kui vaid otsida…
    Imestama paneb see, et autod ja turvavarustus käivad kokku, aga pole veel kohanud ega kuulnud inimest, kes valiks autot ja sellele kuuluvat varustust ka selle järgi, mis turvalisuse poolest hiilgab. Eriti, kui rääkida kasutatud autodest… Ainult turvavarustusest ka ei piisa, ma leian…

  • Avatar
    Vasta Anu 19. oktoober 2018 at 15:09

    Laps sõidab hetkel Joie Everystage tooliga SSS. Kvaliteetsem tool kuluks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Helina 19. oktoober 2018 at 15:07

    Laps 1a ja 9kuune kohe ja turvatooli polegi hetkel(sest pole ka autot veel, aga plaanis osta). Sellest postitusest sain teada palju kasulikku, mida ise poleks osanud vaadata õige turvavarustuse puhul 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 19. oktoober 2018 at 14:27

    Hetkel last ei ole, aga kuluks tulevikuks ära.

  • Avatar
    Vasta Marju 19. oktoober 2018 at 14:07

    Meil siis pisem Maxi-Cosi turvahällis ja suuremal (pooleteisene) on sugulaselt saadud ma ei mäletagi nime turvatool. Viimane on algusest peale tundunud veidi käkats aga kui katet pesema hakkasin ja sisu nägin kahanes turvatunne märgatavalt. Ega ta maitsekas ka välja näe seega no ikka üüüüüratult suur rõõm oleks kui õnn meie suunas naerataks. Hoian siis järgnevad päevad kõvasti pöidlaid ja teie perele vahvat nädalalõppu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. oktoober 2018 at 13:46

    Piiga hetkel turvahällis ja vaja vaikselt turvatooli vaatama hakata. Olen üht-teist juba valikute listi lisanud ja see tool on ka üks nimekirjast.

  • Avatar
    Vasta Triinu 19. oktoober 2018 at 11:36

    No nii õigel ajal selline tore loosimine!
    Nimelt olen just praegu välja vahetamas oma lapse turvahälli turvatooli vastu ning valik langes ka meil Axkid firma kasuks 🙂
    Kui see võit nüüd meile tuleks, oleks ju superluks!
    Hetkel sõidab mu laps Cybex Cloud Q-ga, kuid kuna ta on kohe-kohe sellest välja kasvamas, olen teinud taustauuringut, et mis võiks olla järgmine parim tool, et lapsel oleks autos turvaline ja mugav olla. Olen uurinud turvalisustestide kohta ning minu jaoks on oluline, et laps sõidaks võimalikult kaua SSS.

  • Avatar
    Vasta Eliisa 19. oktoober 2018 at 11:07

    Hetkel kasutame mingisugust Chicco Neptune? turvatooli. Poeg kohe ka 5 aastane. Kuni selle postituse ilmumiseni polnud kahjuks isegi kuulnud, et kuni 6 eluaastani on soovitatav sõidutada last selg sõidu suunas. Ja tänu sellele postitusele hakkasin siis asja uurima ja kuna kevadel sünnib perre ka kolmas laps, siis see turvahäll mis meile anti voodiga tasuta kaasa, on ka kasutuskõlbmatu. Ilmselt paljud inimesed ei tea siiani(nagu ka meie), et turvahällidel ja turvatoolidel on mingi kindel kasutusaeg kuni neid kasutada võib. Kuna aga nüüd selgub,et peame ostma nii uue turvatooli 5 aastasele ja ka uue hälli siis oleks võit väga super 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. oktoober 2018 at 10:19

    Minu lastel (4a)concord transformer ja (2a) maxi cosi tobi, viimasega pole üldse rahul, kui rihmasid natukenegi pingutan et laps turvaliselt kinni oleks, on lapsel ebamugav. Toolide kohta olen väga palju uurinud viimaneaeg, ning üks sss tool kuluks ära küll

  • Avatar
    Vasta Kristin 19. oktoober 2018 at 10:03

    Ütleme nii et infoajastul levib selline vajalik informatsioon ikka väga hästi. Ei teadnud minagi enne kvaliteetsest turvavarustusest suurt miskit. Minu laps sõidab veel turvahällis, teutonia oma. Kasvab sealt kohe välja seega oleks loositav tool vägagi rusikas silmaauku!

  • Avatar
    Vasta Agnes 19. oktoober 2018 at 09:13

    Minu pesamuna sõidab goodbaby vaya i-Size turvatooliga. Olen enam, kui rahul. Noorema lapse ajal polnud mul aimugi millestki. Mul on hea meel, et tänapäeval on teadlikkus kasvanud ja internetis on turvavarustuse kohta päris palju infot. Jah, kõigil pole võimalust osta kalleid toole, aga on ka taskukohasemaid toole, mis on testides head tulemused saanud.
    Meil endal turvatooli vaja ei lähe aga tean inimest kellele üks hea turvaline tool hädasti ära kuluks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Alisa 19. oktoober 2018 at 09:08

    Hetkel sõidab mu 5-kuune turvatoolis, mis tuli vankriga ostes kaasa. Kahjuks esmarasedana ei teadnud turvavarustusest suurt midagi. Mõtlesin et turvahäll on turvahäll. Kuna turvahäll on max 9kg ja laps juba peaaegu ongi nii raske, tulen uus osta. Sooviksingi Minikidi! Kuna laps on väike, aga raske ja ise veel ei istu, on see kõige parem variant

  • Avatar
    Vasta Jane 19. oktoober 2018 at 09:01

    Meie ei sõida küll väga palju autoga ringi, aga kunagi sai ostetud nania tool 0-18kg. Tollal polnud veel isofoxiga autot. Tegelikult on tool väga mugav, aga hakkab jääma pikkuse poole pealt väikseks. Teine tool on meil Milli safe fix 9-36kg isofixiga. Vahepeal mulle tundub, et see tool on talle natuke suur isegi. Pika sõidu jaoks pole mugav tool. Kaalub küll 13-14 kg. Tean, et need pole paljude ideaalid maxicosid ja kindlasti on paljudel ütlemist nende toolide kohta. Kuid kui võimalik, siis hea meelega sooviks uut tooli. ? Ehk võtaks tihedamini ette pikemaid sõite kui 4 km toidupoodi ja tagasi. ?

  • Avatar
    Vasta N29 19. oktoober 2018 at 08:49

    Ma loosides ei vöida kunagi.
    Lihtsalt tahtsin öelda, et nii super tore, et järjest enam räägitakse sss toolidest ja et need 5x turvalisemad on. Ma saan ikka perelt kommentaare, et millal ometi laps öiget pidi istuma saab!?
    Ise värske lapsevanemana kahjuks langesin reklaami ohvriks ja sai esialgu ostetud cybex pallas 8k lapsele. Jummel! Önneks olid mul head söbrad, kes suunasid fb turvatoolide gruppi ja üsna ruttu vahetasin tooli välja. Kuna raha enam polnud, (sest cybex maksis miljon ja mitte keegi seda osta ei tahtnud, seega seisab kapis ja ootab oma aega) siis ostsin köige odavama sss tooli, britax two way. Paljud vördlevad seda taburetiga. Eks ta ole kah aga ma arvan, et ikkagi parem kui nss.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. oktoober 2018 at 07:56

    Huvitav lugemine

  • Avatar
    Vasta Mari 19. oktoober 2018 at 07:50

    Mu peagi neljane sõidab hetkel MC Rodiga, varem oli MC Tobi. Teine beebi kohe-kohe tulemas ja olen mõelnud seekord targem olla (paljudes asjades :D) ning eelistada SSS varianti võimalikult kaua. Hälliks on olemas Joie i-gemm isofixiga, sealt edasi olen Minikidile mõelnud, sest reklaam jääb pidevalt ette.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. oktoober 2018 at 01:10

    Hetkel meie nunnu sõidab Maxi-Cosi pebble turvahällis, 🙂 aga oleme just parasjagu sobiva tooli otsingul, kuna turvahäll on kohe kohe väike meile 🙂 kindlasti tuleks uurida kas kõik turvatestid on tehtud.. Nii mõnelgi firmal teatud testid puuduvad.. Ka tuleks last vähemalt 2.eluaastani selg sõidusuunas sõidutada.. Isofix kinnitus on super 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 19. oktoober 2018 at 00:30

    Jube hea oleks väiksele sugulasele see tool kinkida. Väikemees saab pea 6. eluaastani siis sellega mõnusalt turvaliselt sõita ja mina olen lahe tädi ? Siit postitusest sain teada rohkem kui teada vaja, sest endal veel lapsi pole. Aga ega inf mööda külgi maha jookse ?

    • Avatar
      Vasta Laura 19. oktoober 2018 at 07:55

      Huvitav lugemine

  • Avatar
    Vasta Kerda 19. oktoober 2018 at 00:30

    Minu 2,7 aastane sõidab hetkel Maxicosi Tobiga ja pisem veel hällis. Varsti seisabki meil ees temale turvatooli ost. Olen nüüd palju targem ja kindlasti vaatan temale sss tooli. Üks variant ongi Minikid?

  • Avatar
    Vasta Katre 18. oktoober 2018 at 23:59

    Minu 4,5-ne laps sõidab praeguCybex Solution’iga, peale MaxiCosi Cabrio turvahälli oli ta kunagi Cybex Junos ja seejärel Pallas’es. Tagant järele tarkusega oleks võinud peale turvahälli tulla SSS tool, aga kuidagi sel hetkel, kui ta turvahällist välja kasvamas oli, räägiti SSS olulisest alles vähem ja turul oli ka ainult üksikuid SSS toole saada (seega otsustasime toona padjaga NSS tooli kasuks). Praegusele kõhuelanikule valisin hälliks MaxiCosi Citi – kerge, universaalne ja saab vajadusel ka lendama minna 🙂 Aga väga tore oleks, kui õnnestuks talle järgmiseks tooliks Axkid Minikid võita, kuni ta sinna parajaks kasvab, saaks tooli kasutada suurem laps (kellel veel mõni kilo kaalupiiranguni aega).

  • Avatar
    Vasta Silver 18. oktoober 2018 at 23:38

    Hetkel on laps turvaliselt mu naise kõhus! Aga varsti peab hakkama vaatama neid, praegu pole veel jõudnud tutvuda.

  • Avatar
    Vasta Kertu 18. oktoober 2018 at 22:38

    GB Vaya 360, mis sai valitud just SSS võimaluse pärast ja külgedele pööramiseks, et last veidi lihtsam tooli oleks panna.
    Turvalisusest olen lugenud siit ja sealt, aga näiteks sellest, miks tool peaks uus olema ja kuidas nad kuluvad, lugesin siitsamast blogist. Alguses oli laps sõpradelt ostetud turvahällis ja oleks ma teadnud seda mida nüüd tean, oleksin uue ostnud.

  • Avatar
    Vasta Mari 18. oktoober 2018 at 22:15

    Meie sõidame hetkel turvahällis, mis vajab kohe-kohe väljavahetamist, seega oleks võit lihtsalt IDEAALNE ma ütlen!

  • Avatar
    Vasta Leevi 18. oktoober 2018 at 22:05

    Meil sõidavad lapsed Doonaga (kohe kasvab välja), Maxi Cosiga ja vanema Maxi Cosiga. Lähiajal st kuu jooksul peame vahetama välja vanema Maxi Cosi ja Doona. Plaanin samuti Axkidi toole osta (täpselt ei tea, millist), oleksin äärmiselt tänulik kui saaksin hakkama vaid ühe tooli ostuga ja teise võidaksin. Saaksin selle raha eest lastele tuppa vaiba ja korraliku voodi osta vms (eelmise sõi keskmine laps ära! 😀 )

  • Avatar
    Vasta H 18. oktoober 2018 at 21:56

    Minu kaheseks saav poiss sõidab samuti NSS tooliga. Ise paneksin SSS heameelega aga mees pole nõus sest vanemal lapsel ju ka ei olnud. Kuu tool aga no. Taevast sylle kukuks ei saa ta ju keelduda.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. oktoober 2018 at 21:37

    Hetkel on poja veel turvahällis ning kasutame cybex aton 5’te. Lähikuudel tuleks turvahäll välja vahetada, kuna hakkab väikseks jääma.
    Olen ikka lugenud ja uurinud, millised turvatoolid oleksid head aga valik on suur ja lai ning MiniKid turvatool tundub tõesti mega hea ja mugav olevat ning võiks võita küll sellise ☺️

  • Avatar
    Vasta Krissu 18. oktoober 2018 at 21:24

    Hetkel kasutuses cybex Pallas aga teise autosse on plaan uut hakata otsima, minikid sobiks selleks suurepäraselt.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. oktoober 2018 at 20:37

    Meie kahene piiga sõidab Joie spin 360-ga ja olenevalt olukorrast kas nägu või selg sõidusuunas☺️ Aga turvalisem tool on alati teretulnud.

  • Avatar
    Vasta KK 18. oktoober 2018 at 20:31

    Turvahälli valides lugesin tunde ja tunde ja uurisin turvateste jne ja valisin siis cybex cloud q. Nüüd aga kasvas laps sellest välja ja tooliks sai ilma igasusguse eeltööta maxi cosi opal. Hea meelega vahetaks välja.

  • Avatar
    Vasta Merilin S 18. oktoober 2018 at 20:20

    Hetkel oleme veel turvahällis- Maxi Cosi Citi ? Kuna poja on juba varsti välja sellest hällist kasvamas siis tahaksin talle pakkuda võimalikult turvalist tooli. ? Olen liitunud ka turvahällide/toolide grupiga facebookis, kus hoian ennast pidevalt kursis erinevate nõuete jne suhtes ja tean et Axkid Minikid on üks turvalisemaid võimalusi kaitsmaks oma lapsi ??

  • Avatar
    Vasta Ethel 18. oktoober 2018 at 20:10

    Pean kahjuks tunnistama, et hetkel sõidab väiksem laps mingi suht tundmatu firma tooliga. Ja see on talle väike. Selles mõttes, et kitsas ja võiks tooli kolida ? Iga hommik lasteaeda minnes on sõda, et ikka istuks veel sinna ja luban iga päev uut vaatama hakata. Veel ei ole jõudnud ja kahjuks paneb rahakott ka palju paika.
    Olen teadlik, misssugune peaks õige turvavarustus olema..

  • Avatar
    Vasta Mari K 18. oktoober 2018 at 19:47

    Meil hetkel samast poest ostetud CONCORD TRANSFORMER XT PRO, milles meie 1,6 aastane poiss sõidab näoga sõidusuunas. Hetkel siis kasutame veel seda nn turvapatja keha ja turvavöö vahel. Valisime selle, sest testide järgi pidi turvaline olema ja ei pea kohe uut ostma, sest on kasutatav pikka aega. Aga kuna soetasime teise lisaks perre ja see nss ei ole nii turvaline kui sss, siis kuluks meile ka see uus ja überturvaline tool ka ära. Hall värv on ka täiesti fine :D.

  • Avatar
    Vasta Heleriin 18. oktoober 2018 at 19:08

    Hetkel sõidab noorim põnn veel turvahällis, kuid juba täitsa viimase piiri peal juba kasvu poolest ja peamegi hakkame turvatooli vaatama. Olen nüüd teise lapsega palju targem kui esimsega ja on plaanis kindlasti sss tool soetada. Axkid minikid on kindlasti üks neist toolidest, mis on erinevatest gruppidest ja aruteludest silma jäänud kui väga hea ja turvaline valik. Seega ei saaks selle tooli võitmise vastu küll midagi olla.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. oktoober 2018 at 19:00

    Veel ei sõida aga märtsist alates hakkab sõitma. Raha hakkan kasvõi kohe koguma, et saaks parima võimaliku turvavarustuse!

  • Avatar
    Vasta Tiiu 18. oktoober 2018 at 18:53

    Hetkel sõidab laps NSS Heynery toolis, aga sooviks turvalisemat SSS tooli, kuna laps 2 aastane ja väike venna kasutaks tooli edasi kui 2ne toolist välja kasvab. Teadlikkus on viimase aastaga ikka tohutult tõusnud, aga see toolide maailm on keeruline ja kirju.

  • Avatar
    Vasta Laura 18. oktoober 2018 at 18:24

    Hetkel sõidab ta mu kõhus kaasas 😀 seega hetkel pole seda varustust olemaski. Minu teadmised piirduvad ka hetkel nii palju kui ma lugenud, kuulnud olen 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 18. oktoober 2018 at 18:16

    Minu pisike alles sünnib jaanuari lõpus ning hetkel pole üldse midagi veel soetatud. Seega see loos tuli täpsemt õigel ajal. Turvatooli oleks väga väga vaja.

  • Avatar
    Vasta Kärt 18. oktoober 2018 at 18:09

    Hetkel kasutuses Cloud Q, kuid lähiajal peab samuti võtma ette selle piinarikka turvatooli valiku. Piinarikka just eelkõige sellepärast, et oman antud teemal teadmisi nii vähe ja tahaks teha kohe alguses kõige parema valiku, samas ei suuda kuidagi end käsile võtta, et teema kohta rohkem uurida. Seega oli antud postitus mulle väga kasulik 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 18. oktoober 2018 at 18:00

    Laps natuke üle aasta vana ja sõidab ühes autos veel turvahällis (Cybex Aton Q) ja teises autos on Cybex Sirona tooliga. Tooli valikul oli oluline, et oleks kindlasti selg sõidusuunas ja mehe soovil ka tooli ukse poole pööramise võimalus. Kuna hälli nagunii enam kaua ei mahu siis Minikid tool selle asemel oleks super 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. oktoober 2018 at 17:45

    Meie kuuekuine söidab mingi Milli hälliga hetkel veel, täpset nime ei teagi. Olen aru saanud, et ka turvatool vöiks olla SSS, kuigi mees ammu unistab, et ta saaks oma tooli jälle tahapoole lükata. Kui Axkidi vöidaks, oleks ta sunnitud leppima. ?

  • Avatar
    Vasta Latte 18. oktoober 2018 at 17:22

    Hindan küll turvalisust aga kahjuks on elu hetkel nii nagu on seega sõidab ta venna vana turvatooliga. Katsun ennast ise lohutada, et parem see kui mitte midagi ja ega ma ju tegelt ei teagi on ta nii väga halb või mitte. Lihtsalt aastaid on tal omajagu turjal..

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. oktoober 2018 at 17:21

    Laps sõidab hetkel maxi cosi tobis. Aga uus ja turvaline tool kuluks väga väga ära. Seda enam, et ssd sõites on palju turvalisem.

  • Avatar
    Vasta Eleri 18. oktoober 2018 at 17:07

    Hetkel sõidab veel Cybex could q turvahällis. Aga varsti sellest välja kasvamas, ning loositav tool oleks meile suurepärane!! Pean lugu autoga sõites turvalisusest. Sest selline kullakoorem (laps) ju peal. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 18. oktoober 2018 at 17:01

    Kolmas laps ja pole siiani selg sõidusuunas turvatoole olnud. Viimane ost oli Maxi Cosi tobi. Olen väga rahul, aga kohe sellest välja kasvamas, seega poleks mul uue ja väga turvalise tooli vastu midagi.

  • Avatar
    Vasta karolina 18. oktoober 2018 at 16:55

    Üllatus missugune minu jaoks. Ma ei teadnud et lapsed ei või nii väiksena näoga sõidusuunas sõita. Meie ostsime oma 9,5 kuusele cybex Juno 2-fix. See on kaaluga 9-36kg. Meie mõngel kaalub 12kg… ja sellega sõidab nss ning samuti on vaid turvavööga kinni. Ja nüüd lugedes on minu üllatus ja imestus suur et ei võigi sõita nii ja mulle ei ole öeldud midagi, isegi mainitud kuskil :/
    Oeh, meile kuluks küll uus tool nüüd ära küll. :/
    Mallukas tänud et olemas oled ja oma tarkust jagad .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 17:37

      Ega paljudes poodides ei tea müüjad ise ka…

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. oktoober 2018 at 16:39

    Laps sõidab hetkel veel maxi cosi turvahällis, millest on ta kohekohe kahjuks välja kasvamas. Seega oleks uut turvalist turvatooli väga vaja.
    Õige turvavarustuse valimisest tean seda, et vaadata tuleks kindlasti adac ja plus testi tulemusi. Lisaks on tähtis, et laps sõidaks võimalikult kaua seljaga sõidu suunas.
    Tänu Sinu tutvustusele tahaks endalegi minikidi, aga kahjuks ei mahu see just hinna poolest meie eelarvesse.

  • Avatar
    Vasta Mari 18. oktoober 2018 at 16:26

    Minu laps sõidab hetkel Cybex Cloud Q-s.
    Turvavarustuse maailmas orienteerun hästi ja seepärast sobiks loositav tool meile suurepäraselt!! 😉

  • Avatar
    Vasta E-R 18. oktoober 2018 at 16:26

    Mina olen see, kes peab turvalisest sõidust lugu, palju krimpsutavad kulmu ning mõnikord isegi mu enda õed( jah, ma olen seda märgand ). Peres meil kasvamas 2,5 a tydruk ja 8 kuune tydruk 🙂 Suurem sõidab veel sss ja ta on nii pisi, et ma ei kujutaks veel ettegi tema tooli keeramist. 8 kuune aga söidab veel hällis ja söidab seal ilmselt aastaseni tema pärast ma siin loosis soovingi osaleda, praegu söidab Cybex cloud q turvahällis. Tasub ju proovida eriti kui on nii halb päev, et tead, et peale vanemapuhkust ootab sind koondamine siis kulub iga sent varuks ära ja see oleks juba väga suur säästmine 😉 Loodan loosiönnele ! Tervitan su peret ja turvalist sõitu !

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. oktoober 2018 at 16:18

    Laps praegu 1.9 aastat ja sõidab Maxi Cosi Tobi turvatoolis. Tool sai ostetud kui laste turvavarustusest midagi veel ei teadnud. Teadmised nüüd palju paremad ja tahaks väga selg sõidusuunas tooli, niiet see kuluks väga ära.

  • Avatar
    Vasta Marilin 18. oktoober 2018 at 15:33

    Hetkel Maxi-cosi turvahäll. Teadlikumaks turvavarustuse kohta sain sammuti nüüd teist last oodates.

  • Avatar
    Vasta H 18. oktoober 2018 at 15:31

    Minu laps sõidab Cybex Aton Q turvahällis veel. Mallukas, kas ma sain õigesti aru, et vahetasid Cybex Sirona turvatooli Axkid MiniKidi vastu välja? Kui jah, siis kas põhjuseks oli pikem kasutusaeg või midagi veel?
    P.S Loodan, et ei tulnud topelt sama kommentaar 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri Pikkmets 18. oktoober 2018 at 15:05

    Artur kasutab hetkel veel Cybex Sironat. Aga see on mõeldud kasutamiseks sünnist kuni 18kg ja keskmiselt siis kuni neljanda eluaastani. Alguses oli ka pikalt selg sõidusuunas. Mulle see tool väga meeldib aga Artur sai septembris viis ning pikkuse poolest hakkab tool väikseks jääma. Kaalu poolest kaalub küll vaid 15kg 😀 Seega kuluks see tool just hetkel väga ära 🙂
    Arvan, et tean ohutusest üsna palju sest enne selle tooli ostmist tegin päris palju uurimustööd 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 18. oktoober 2018 at 15:02

    Mu 1,5aastane sõidab Joie Stages toolis, selg sõidusuunas. Axkid peaks olema turvalisem, aga kahjuks oli meie jaoks liiga kallis. Enne tegin uurimustööd FB turvatoolide grupis.

  • Avatar
    Vasta Merili 18. oktoober 2018 at 14:49

    Minu laps ei sõida hetkel mitte milleski, sest ta naudib alles emakasisemuses tšillimise rõõme. Kogu see beebimajandus ja kärude-turvatoolide maailm on mu jaoks täielik müsteerium ikka veel, sest valik on tohutu ja igaühe kohta mingid head ja vead. Vahva oleks võita ning sellega üks kulutus kokku hoida. Lisaks tänks Sulle alati mega heade arvustuste eest ja selle eest, et nii paljusid erinevaid asju oma otsusevõimetuse käigus proovid ? Väga hea on infot ja arvustusi leida-lugeda, mille põhjal on otsuseid teha natukenegi kergem selles väga kirjud maailmas.

  • Avatar
    Vasta Mairit 18. oktoober 2018 at 14:46

    Hetkel sõidab Cybex Pallas fix turvatooliga, turvalisus on väga oluline, jään ootama loosimist, loodan, et loosiõnn naeratab! ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 18. oktoober 2018 at 14:38

    Minu laps sõidab hetkel chicco cosmosega, aga olen väga õnnetu, sest kui tooli ostsin, siis ei teadnud veel palju turvatoolidest. Praegu olen valikus pettunud ja jõulukingiks palun ilmselt kõigil raha kinkida, et saaks lapsele just minikidi osta.

  • Avatar
    Vasta Raili 18. oktoober 2018 at 14:29

    Sōidame Maxi-Cosi Tobis ja varsti peame vahetust tegema. Hea teema, kuna ise ei ole sellele mōelnudki nii teadlikult, kuid ju peaks.

  • Avatar
    Vasta Johanna 18. oktoober 2018 at 14:23

    Minu laps sõidab Joie Every stage toolis. Axkid Minikid oleks olnud minu esimene valik, aga kahjuks jäi hinnaklassist välja.

  • Avatar
    Vasta Maris 18. oktoober 2018 at 14:12

    Hetkel laps veel maxi-cosi turvahällis, aga vaja kohe välja vahetada ja Axkid Minikid on minu lemmik! Niiet oleks ülitore, kui loosiõnn just siiapoole naerataks 🙂

  • Avatar
    Vasta Getter 18. oktoober 2018 at 13:50

    Hetkel kasutusel Nania turvatool 0-18 kg, aga laps vajaks juba uut, kuid hetkel rahaline seis ei luba ja saame vanaga veel hakkama.
    Turvavarustuse ohutusest sain teadlikumaks teist last oodates, kus see teema muutus väga aktuaalseks internetis.

  • Avatar
    Vasta Sirili 18. oktoober 2018 at 13:23

    Praegu sõidab väiksem laps maxi-cosi priori toolis ja teine cybexi omas, aga cybexil ei mäletagi enam mudeli nime. Samasugune tundub nagu Maril ?. Väiksem hakkabki oma toolist välja kasvama ja oleks väga tore talle võita uus tool. Praegu on mõlemad NSS, sest mulle ka tundunud, et SSS on lapsel väga ebamugav olla kui ta juba suurem. Kui võidaks uue tooli, siis saaks järgi proovida ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 18. oktoober 2018 at 13:21

    Praegu on kasutusel Cybex Sirona turvatool, mis sai valitud peamiselt selle tõttu, et on turvatestides häid tulemusi saanud. Boonuseks muidugi see, et 360 kraadi pöörlevasse tooli on last ülimugav panna ilma et endale liiga teeks. Samuti on see kasutatav alates sünnist kuni nelja-aastaseni, seega väga pikalt kasutatav. Oleme sellega väga rahul, aga paraku ei saa seda tooli kinnitada turvavööga. Vahel on aga just tarvis last sõidutada ilma isofix kinnituseta autos. Hea meelega katsetaks Minikid tooli ära!

  • Avatar
    Vasta Soel 18. oktoober 2018 at 13:11

    Poiss sõidab Cybexi turvatoolis NSS. Täpsemat mudelit ma ei mäleta (ma ei mäleta kunagi selliseid detaile nagu filmi nimed, lõhna nimed jne). Valimisel uurisime turvatoolide teste, käisime mitu korda poes katsumas ja lähtusime ka selleat, et pere mõlemasse autosse mahuks koos teiste lastega mugavalt istuma. Minu kiiks oli, et sooviks uuena, mitte järelturult. Loosis sooviks küll osaleda

  • Avatar
    Vasta Kats 18. oktoober 2018 at 12:25

    Hetkel tooliks Besafe Izi Combi x4, võrreldes esimese lapsega…on nüüd teadlikkus kordades suurem. Hindan eelkõige Swedish range plus teste ja üldse skandinaavia panust laste turvavarustusse ja selle teavitustöòle sh teevad ülehead tööd beebitarvetepoed. Kasuks on saanud ka Eestis loodud MTÜ ja fb turvhãllide ja toolide grupp, kuid siiski teavitustòö siin veel ebapiisav minu meelest.

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. oktoober 2018 at 12:12

    Väiksem sõidab Axkid minikidi toolis ja viiene cybex pallas 2fix toolis. Plaanisin samuti mõlemale minikid toolid muretseda, aga olemassolevates autodes polnud suuremal mugav. Mul on üsna minikasvu viiene ja ta saaks minikidi toolis veel hea paar aastat sõita. Plaanis millalgi osta vastav auto, kuhu toolid paremi sobiksid.

  • Avatar
    Vasta Margit 18. oktoober 2018 at 11:50

    Meie kasutame hetkel Cybex turvahälli isofix alusega. See on siiani väga mugav ja turvaline olnud. Kuid nüüd peaks hakkama mõtlema uue turvatooli ostule. Olen ka uurinud igasuguseid erinevaid turvatoole. Eelistaksin turvalisuse poolest just Axkid Minikidi.

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. oktoober 2018 at 11:13

    Hetkel maxi cosi Cabriofix häll, aga varsti on juba turvatooli ka vaja, nii et osaleksin heameelega loosis ? Turvalisusest teadmised ammutatud fb vastavast grupist ning googlest, terminite sss ja nsss defineerimine võttis ikka natuke aega ..

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. oktoober 2018 at 11:07

    Hetkel kasutuses maxi-cosi city turvahäll, mis on kohe-kohe väike. Juba poolteist kuud otsin ja uurin, milline turvatool oleks lapsele kõige turvalisem, parem ja mugavam. Meie jaoks ka oluline, et tooli saaks kinnitada tavalise turvavööga, sest meie enda autos isofixi võimalus puudub. Minikid turvatool oleks meie peres seega väga oodatud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liia 18. oktoober 2018 at 10:45

    Kasutame Axkidi turvahälli. Ostsime selle kuna tema hind oli teistest palju soodsam ja seda koos isofix iga. Poja saab veebruaris kaheseseks ja alles nüüd hakkame mõtlema toolile üle minekule. Me väga rahul olnud sellega sest häll on ruumikas, kerge, super lihtsalt puhastatav ja mugav mis meile tähtis kuna sõidame tihti otsi mis võtavad terve päeva.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. oktoober 2018 at 10:50

      tal pole ju isofixi?

  • Avatar
    Vasta Karoliina 18. oktoober 2018 at 10:29

    Hetkel laps veel väike ja sõidab Kiddy Evolution pro2 turvahällis, aga varsti tuleb ta turvatooli panna. Hirmsasti tahaks seda minikid turvatooli 🙂

  • Avatar
    Vasta Katariin 18. oktoober 2018 at 10:13

    Praegu aõidab laps Cybex Cloud Q hällis, aga tool kuluks ikka väga ära 🙂
    Mis puudutab turvalisust, siis ma olen väga õnnelik, et olen sattunud sel teemal kirjutatud blogipostituate peale. Näiteks poleks ma ise tulnud selle peale, et kombekaga ei tasu last hälli panna.

  • Avatar
    Vasta Helena 18. oktoober 2018 at 10:08

    Praegu sõidab laps turvahällis, kuid viimane aeg on see vahetada tooli vastu, sest laps on juba välja kasvamas hällist.

  • Avatar
    Vasta K 18. oktoober 2018 at 09:46

    Minu 2,5 aastane sõidab hetkel MaxiCosi Tobiga, aga plaan on välja vahetada, kuna ta oma käsi koguaeg turvavöö vahelt välja võtab. Olen hetkel uue tooli valikuga kahe-vahel, kas osta Minikid (kardan, et ta ei taha enam selg sõidusuunas istuda, kuna aasta on juba olnud nägu sõidusuunas) või siis teiseks valikuks on hetkel Cybex Pallas 2-fix.

  • Avatar
    Vasta Marian 18. oktoober 2018 at 09:32

    2 vanemat last (11a ja 10a) on turvatooli vabad. 7a ja 5a sõidavad Maxi-Cosi Rodides. 3a sõidab veel Maxi-Cosi Prioris või Maxi-Cosi Tobis. Aga MC Priori on kohe pikkuselt väike ja vaja uut tooli. Mõttes on midagi Axkidilt. 1.7a sõidab Axkid Rekidis või BeSafe iZi Plusis. Pesamuna läheb arvatavasti Maxi-Cosi cabriofix hälli. Toolid siis kahes autos.

  • Avatar
    Vasta Katri 18. oktoober 2018 at 09:23

    Meie oleksime ka õnnelikud Minikid mudeli üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. oktoober 2018 at 09:15

    Hetkel sõidab turvatoolis, mille nime ei mäleta. See tool käib ainult näoga sõidusuuna poole. Enne seda ei googeldanud ka, ei mõelnudki väga sellele. Nüüd mõttes uus tool osta.

  • Avatar
    Vasta G 18. oktoober 2018 at 09:07

    Meil on kõhubeebi jaoks valmis vaadatud cybex cloud q turvahäll, väga palju veel turvavarustusest ei tea, aga õpin tasapisi 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 18. oktoober 2018 at 08:59

    Hetkel sõidab minu 6 kuune beebi cybexi turvahällis, kuid üsna pea peabki selle keerulise turvatooli otsingu ette võtma. Seega soovin osaleda loosis!

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. oktoober 2018 at 08:46

    Minu laps sòidab maxi cosi tobiga, ei oska paremat tahta, kuna ei ole rohkem kogemusi toolidega.SSS on kindlasti turvalisem.Teine tool on juba mòttes soetada, kuna me sòidame autoga ikka vàga,vàga palju siis me praegu tòstame seda ùhte tooli vahest 2-3x pàevas ùhest autost teise.Nii tùùtu?

  • Avatar
    Vasta J 18. oktoober 2018 at 08:37

    Võtan osa! Ma niii väga tahan seda tooli. Ma kavatsen ühe niikuinii uuel nädalal osta, just selle ale pärast, aga varsti on pisemale ka vaja.
    Suurem (1a9k) sõidab hetkel Joie every stage toolis. Muidu ka turvaline tool, aga vähe punkte sai ta testis just kasutusmugavuse tõttu – niii ebamugav on üle rihma last sisse tõsta. Alguses polnudki hullu, aga mida suuremaks kasvab, seda hullem. Niiet talle ostan minikidi.
    Aga pisem hetkel 7kuune, sõidab veel maxi-cosi cabriofix hällis ja lähima poole aasta jooksul kolib tooli.
    Piinlik öeldagi, aga enne joiet oli meil mõned kuud Brittoni tool. Siis liitusin grupiga “Turvahällide- ja toolide jutunurk” FB-s ja mu silmad avati. Sain nii palju targemaks. 🙂
    Kuna liikleme väga palju, siis kuluks üks minikid veel ära (fingers crossed).

  • Avatar
    Vasta Marit 18. oktoober 2018 at 08:24

    Hetkel sõidab kolmas põnn veel Maxi Cosi turvahällis, kuid varsti on aeg käes suurema tooli jaoks.
    Esimese lapsega ei olnud veel nii teadlik turvalisusest aga nüüdseks juba oskan valida, mis on lapsele parim. 🙂

  • Avatar
    Vasta Oksana 18. oktoober 2018 at 08:16

    Minu 6-kuune preili sõidab praegu veel maxi cosi cabriofix turvahällis. Kahjuks või õnneks hakkab häll meile kohe kohe väikseks jääma ja juba pikemat aega piilumegi turvatoolide poole. Turvavarustuse puhul on valiku tegemine nii raske, aga Axkid minikid 2.0 roosa verisoon sai ka meil lõpuks välja valitud. ?

  • Avatar
    Vasta Keili 18. oktoober 2018 at 08:11

    Laps sõidab hetkel emmaljunga turvahällis aga oleks vaja uut turvatooli.

  • Avatar
    Vasta Maris 18. oktoober 2018 at 08:11

    Hetkel sõidab Maxi Cosi Cabriofixi turvahällis aga tulevikus oleks kindlasti vaja suuremat tooli 🙂 eks seda eeltööd sai tehtud juba ka esimese lapsega ja tahaks hoida lapse võimalikult kaua sss asendis 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 18. oktoober 2018 at 08:10

    Hetkel maxi cosi turvahäll, aga peamegi hakkame “paremat lahendust” otsima, kuna poja kasvab mühinal. Vanem poeb on cybexi toolis

  • Avatar
    Vasta Triin 18. oktoober 2018 at 07:56

    Hetkel sõidab väiksem laps suurema õe vanas Recaro toolis, kuna esialgu ostetud padjaga Joie tool talle ei sobinud. Seega oleksin väga huvitatud selg sõidusuunas toolist.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. oktoober 2018 at 07:31

    Hetkel sõidab laps concord reversoga 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 18. oktoober 2018 at 07:19

    Minu laps hetkel veel turvahällis, kuid kaugel pole enam aeg, kui see väikseks jääb. Seega vaevan juba pead, et kust ja mida osta ning mis oleks lapsele parim. Kuna esimene laps juba nii palju suurem, on asjad vahepeal kõvasti muutunud. Parima valiku tegemine tundub keeruline, sest turul on variante palju. Minu kindel soov on kindlasti see, et seljatuge saaks ka allapoole lasta, et pikemaid sõite oleks lapsel mugavam mööda saata.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. oktoober 2018 at 06:55

    Meil on kasutusel turvatool mille nime ma hetkel ei mäleta, turvanäitajad olid sellel küll head ,aga ma siiski ei ole kindel,kas tegime õige valiku ?
    Samas mõtlen,et mis tal häda, siiski on ta kolme kinnitusega ja üldse mugav kasutada, aga viimasel ajal on nii palju kiidetud vaid tuntud nimedega toole 🙁
    Kuigi ka see tool siin on mulle tundmatu nimi :O

  • Avatar
    Vasta Kadri Tani 18. oktoober 2018 at 06:50

    Minu 6sed sõidavad cybex solutionitega, 2ne juba aasta aega sironas. Praegu mahub küll ilusti ja valitud sai just seepärast, et selle kaldenurka saab sõidu ajal muuta. Talle ei meeldi kohe kõige lamavam asend aga istuvas vajub pea rinnale kui magama jääb. Seega kui on pikem sõit ja jääb magama, peatan auto kinni ja panen magavasse. Nüüd on aga vaja teise autosse ka tooli ja just minikid on välja valitud.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. oktoober 2018 at 03:56

    Autot veel ei ole, küll on plaanis.
    Kahjuks see tooli teema on tõesti keeruline. Mõni tool on pealt näha turvaline jms, kuid kui lähemalt uurida, siis pole see üldse nii. Kui kunagi läheb tooli valimiseks, siis pöördun siia selle sinu postituse juurde.
    Jään ootama loosiõnne?

  • Avatar
    Vasta J.K. 18. oktoober 2018 at 01:22

    Minu peaaegu 6-kuune tibirull sõidab Axkid Babyfix hällis. Enne beebi sündi uurisin üht-teist ja tekkis kinnisidee, et tahan Axkidi turvavarustust. Hälli sang on küll sellise kujuga, et tassida titat koos sellega on raske, aga muidu olen väga rahul. Ka tool peab meil tulema Axkidi oma ja seda lähebki juba varsti vaja, nii et see võit oleks nagu rusikas silmaauku!
    Beebipood.ee sõber juba olen, sealt saigi praegune häll tellitud 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 18. oktoober 2018 at 01:02

    Need toolid tunduvad imelised tõesti :)! Kuna lapse sünnini on mõne kuud veel aega, siis veel pole ühtegi hälli/tooli proovida jõudnud. Ja veel ei ole ma selles osas ka suurt uurimustööd teinud. Tundub, et sinu blogist saab ses osas head nõu. Kui loosiõnn naeratab, siis tulevikus, kui hãlliaeg on möödas, kuluks see tool vägagi asja ette :).

  • Avatar
    Vasta Liina 18. oktoober 2018 at 00:58

    Laps sõidab hetkel cybex pallasega.

  • Avatar
    Vasta Kädi 18. oktoober 2018 at 00:01

    Meie poeg sõidab veel Maxi Cosi Cabriofixiga, mis talle üsna pea väikseks hakkab jääma. Ja valisin mc vaid selle pärast, et see oli kerge. ? Kuna ma ise lühike ja pisike siis Cybexi hällid tundusid tol hetkel nii raksed.
    Axkid oleks mu elupäästja – eelkõige superturvaline mu lapsele ja lisaks alati autos olemas ilma et last koos sellega vedama peaks! ❤️

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. oktoober 2018 at 23:53

    Oleme ka just uue turvatooli otsingul. Poeg 6 aastane kasutab juba istealust. 1,5 aastasel tütar alles tutvahällis? Mingi 4kids oma äkki jah kuni 12kg. Pluss see, et seljaga sõidusuunas saab olla, sest napilt pea ei ulatu veel päris ääreni. Võtame sellest toolist viimast! ? Kuigi seal väga enam olla ei meeldi . Miinuseks pole kõikse turvalisem? X firma ja suht odavas hinnaklassis. Uue tooli otsing on päevakorras juba kuid olnud, kui need ei maksaks nii palju ? oleks lihtsam see valik ja ost. Ja samas peab laps siiski saama istuda autos seljaga sõidusuunas. Nii on turvalisem! Nii, et igati teretulnud oleks meie perre väiksele präänikule selline luksuslik uus turvatool, millega saaks turvalisemalt jätkuvalt seljaga sõidusuunas sõita! ?

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2018 at 23:52

    Hetkel laps kohe-kohe hakkab alles turvahällis sôitma 🙂 aga vôrreldes eelmise lapsega, kes saab juba 8 olen ikka turvalisuse koha pealt tunduvalt arenenud! Siis ausalt ei jaganud maad ega mûtsi 🙂 oli saadud häll ja tool, tegelikult need ei olnud kûll vanad, aga seekord ikka uurisin ja puurisin, et kuidas teatitulemused hällil ja puha! Môtlesingi kohe, et vankrit ei pea tutikana ostma, aga turvahäll ja alus olgu korralikud! Nii et mône aja pärast vôtaks heameelega selle Minikidi kasutusse 🙂

  • Avatar
    Vasta Marika 17. oktoober 2018 at 23:43

    Vanem laps sõidab praegu mitme lapse poolt kasutatud mingis Maxi-Cosi toolis, mille mudelit peast ei mäleta. Pisem on 10 kuune ja õige pea oleks vaja ta hällist tooli ümber kolida. Suuremale oleks vaja uut tooli ja väiksemat enam vist sinna Maxi-Cosi tooli ei julge panna (oma aja ära elanud), seega oleks vaja lausa kahte uut tooli ja Minikid teeks otsustamise juba palju lihtsamaks.
    Turvatoolide valik on väga suur ja eks paljud lähtuvad tooli ostul rahakoti võimekusest ja auto võimalustest. Samas lapse heaolu nimel jätan endale hea meelega mõne asja ostmata ja panustan parem selle raha turvalisema autosõidu jaoks.

  • Avatar
    Vasta Kersti 17. oktoober 2018 at 23:38

    Minu 1,2 aastane preili sõidab maxi cosiga. Valikuks sai see, kuna oli soodukas ja mugav. Kuigi tegelikult teame, et Axkid Minikid on vägaaaa hea tool. Kui võidaksime siis vahetaksime välja ?

  • Avatar
    Vasta M. 17. oktoober 2018 at 23:36

    Hetkel sõidab poja veel Maxi Cosi turvahällis, seega varsti ongi meil turvatooli ost ees ootamas ja Minikid tundub hea valik (Y)

  • Avatar
    Vasta Merili 17. oktoober 2018 at 23:32

    Ma pole varem kommenteerinud, aga teie tegemisi olen jälginud ja niimoodi vaikimisi fännanud juba Mari ootuse ajast. Praegu ootan oma esimest beebit, kes peaks sündima detsembris ja turvavarustuse teema ongi hetkel to-do listis. Täpsemat uurimist turvatoolide kohta pole veel kahjuks jõudnud teha, aga olen kuulnud, et see peaks olema EU standarditele vastavalt testitud ja kõik meie kaubandusvõrgus saadav seda pole.

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2018 at 23:24

    Osaleks ka. Hetkel sõidab väike piiga mingi asjaga mille nime ei mäleta, kiddy ehk(?!). Kuna eelmine auto oli mõeldud kõigile neile kel pole lapsi, siis sinna ei saanud paigaldada ei isofixi ja osasid teisi toole. Axikidi olen vesistanud ja vaadanud aga jahm.,. Lotoga võidan siis ostan ise kui loosis hästi ei lähe.

  • Avatar
    Vasta Liis N 17. oktoober 2018 at 23:24

    Hetkel sõidab laps Cybex Cloud Q turvahällis, kuid kuna vanust juba 8 kuud, siis tuleb varsti hakata turvatoolile mõtlema ja ennast selle maailmaga kurssi viima :). Niipalju kui lugenud olen, siis Axkid Minikidi kiidetakse väga ja miks mitte võiks poiss sõita uuel aastal just selles toolis :).

  • Avatar
    Vasta Egle 17. oktoober 2018 at 23:22

    Meie väikemees sai seni emme autos sõita Sironas, kuid kahjuks auto katki ning hetkel peab laps leppima issi autos vana Tobiga, mis kahjuks ei vasta üldse turvalisuse nõuetele. Kuna meil issi autos isofixe pole, siis Minkidi tool tunduks sinna super hea valik.

  • Avatar
    Vasta Christine 17. oktoober 2018 at 23:13

    Kuna minu 10-kuune väikemees on üsna pea oma Maxi-Cosi Cabriofixist välja kasvamas, siis üks eriti kvaliteetne ja turvaline turvatool kuluks väga ära. Praegusel ajal nüüd õnneks ikka liigub seda infot SSS-turvatoolide vajalikkuse kohta täitsa arvestatavalt, nii ajakirjades kui sotsiaalmeedias, aga ka televisioonis. No ja lisaks veel siis ka sõbranna-/tuttava-kanali kaudu 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2018 at 23:11

    Laps on hetkel 4,5kuune, aga ükshetk jõuab ju temalgi kätte aeg turvatooli üle minna.

    Valikut toolide osas on tõesti palju, seega on hea arvustusi ja soovitusi lugeda! Miks mitte Axkid Minikid. Tundub väga hea!

    Praegu kasutame veel maxicosi kõige uuemat turvahälli. Väga meeldib!

  • Avatar
    Vasta N 17. oktoober 2018 at 23:09

    Hetkel sõidab hällis, aga iga hetk on vaja tooli ümber kolida ja minikid on meiegi esimene valik.

  • Avatar
    Vasta kersti 17. oktoober 2018 at 23:05

    kaheseks saaval Emmal pole hetkel sobivat tooli,otsin alles.ilmselt oleks valik Minikid.

  • Avatar
    Vasta kersti 17. oktoober 2018 at 23:01

    detsembris kaheseks saaval pole praegu sobivat,otsin alles tooli.

  • Avatar
    Vasta Kerlu 17. oktoober 2018 at 22:59

    Minu laps sõidab hetkel veel Milli turvahällis. Tean turvavarustusest eelkõige seda, et laps peaks võimalikult kaua sõitma SSS asendis

  • Avatar
    Vasta Karin 17. oktoober 2018 at 22:55

    Beebil autosõiduks turvaline Cybex Cloud Q. Peagi kolib ümber Cybex Sirona S i-size tooli. Samas teise autosse oleks ka turvatooli vaja. Plaani sõidutada kuni 4. eluaastani selg sõidusuunas, nagu eksperdid soovitavad. Rootsis see väga levinud ja seal on lastel statistiliselt kõige vähem vigastusi avariide korral.

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 17. oktoober 2018 at 22:55

    Eks see võib nüid mõnele eriti tülgastavalt mõjuda, aga iga titt saab kord ju ka vanaksinimeseks. Sestap mina täna mõtsin siukst mõtet, et ka vanemale inimesele oleks turvatoolid asjakohased. Näiteks minu vanamees. Ei ole mõtet teda turvarihmaga ohjata. Ta ikka lendab sealt kuidagi välja, vehkleb kätega mul näu ees, niiet mul lähäb süda pahaks. Ühesõnaga. KUI oleks mõni selline turvatool saadaval, kus sada rihma ja pannalt käivad igas variandis üle inimkeha, kaasa arvatud suukorv, siis ma KINDLASTI osaleks loosimises. Aga präägu jääb küll ära. 🙁

  • Avatar
    Vasta Andra 17. oktoober 2018 at 22:49

    Meie kohe 6.kuune sõidab MaxiCosi Pebble Plusis. Kuna see on üsna suur turvahäll, siis loodan, et sõidame seal veel tuleva aasta suveni, kui just piiga pikkus enne võitu ei saa, sest turvahäll pidavat kõige turvalisem olema ja kui see Pebble Plus selle eelise annab, proovime ära kasutada. Lisaks ostsime turvahällile ka spetsiaalse soojakoti, et laps ei oleks turvahällis paksu kombeka sees ja lisaks sellele, et see on turvaline, on see ülimugav. Järgnevaks oleme vaadanud just seda, mida loosima hakkad ja Cybex Sirona S i-Size. Panen like ja osalen nii turvalises loosis hea meelega (hah, sel korral ka õigel ajal ?)

  • Avatar
    Vasta jaanika 17. oktoober 2018 at 22:46

    Minu kolmas laps sõidab hetkel Concord Reversos, mis on samuti sss-tool ja laps on hetkel kohe-kohe 2 saamas. Loodan, et ta saab paar aastat veel selle tooliga hakkama! Kahjuks õppisingi turvavarustuse kohta rohkem kolmanda lapsega. Esimene ja teine laps läksid ikka suht kiirelt nägu sõidusuunas tooli ja sellest on kahju, aga tol hetkel lihtsalt polnud seda infot nii palju, et milline tool oleks ikka parim… Kui selle tooli võidaksin, siis annaksin selle õele, et tema poja saaks ka turvaliselt sõita 😉

  • Avatar
    Vasta K.K. 17. oktoober 2018 at 22:46

    Maxi cosi tobi – aga see jääb kohe- kohe väikseks.
    Üht-teist tean aga kindlasti mitte kõike ?

  • Avatar
    Vasta Jaana B 17. oktoober 2018 at 22:46

    Hetkel mu üheksa kuune sõidab MC Cabriofixis ja ilmselt mahub veel sinna mõnda aega, aga vaikselt mõtlen juba turvatooli peale ka. Turvavarustuse kohta tean, et võimalikult kaua sõita SSS, jälgida nt ADAC ja/või Plus testi tulemusi. Axkid tool oleks kindlasti valikus kui tooli ostma hakkaks

  • Avatar
    Vasta Meryt 17. oktoober 2018 at 22:40

    Meil hetkel Joie i-gemm turvahäll alles kasutuses, aga turvatooli ostan kindlasti SSS, sest see ikka oluliselt turvalisem, kui NSS ja ma jubedalt kardan avariisid ?

  • Avatar
    Vasta N34 17. oktoober 2018 at 22:38

    Minu esimene laps on minust paar cm pikem pubekas, kes pole turvatoolis juba aastaid istunud. Teine laps, kes sünnib nüüd üsna kindlalt nädala jooksul, hakkab sõitma Recaro Privia hällis, mis on saanud Adaci testides siiani kõrgeima turvalisuse hinde. Olles esimese lapsega teinud läbi autoavarii ja turvatool päästis tookord tema elu, on turvavarustuse teema minu jaoks ülioluline. Pean ennast selles vallas üsna teadlikuks inimeseks. Loosis osalen hea meelega, sest üks hetk kasvab tulevane pesamuna oma hällist välja ja tooli ost tuleb nagunii päevakorda.

  • Avatar
    Vasta K. 17. oktoober 2018 at 22:37

    Meie kahene on hetkel Cybexi toolis. Varsti on tulemas uus beebi ja talle on ka kindlasti millalgi tooli vaja. Tore oleks see loosiga võita! 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 17. oktoober 2018 at 22:35

    Minu tütar sõidab hetkel MaxiCosi Pebble turvahällis, tooli valimine seisabki just ees ja olen piisavalt informeeritud, et teha turvaline valik. Mine tea, äkki naeratab loosiõnngi ?.

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2018 at 22:33

    Hetkel Cybex Cloud Q, tagumine aeg tooli ostmiseks, beebs on 1a3k ?

  • Avatar
    Vasta Ell 17. oktoober 2018 at 22:30

    Hetkel sõidame veel maxi cosi cabriofix hälliga 🙂 Uurinud palju erinevate toolide kohta aga valik on ikka meeletu. turvalisus on number üks!

  • Avatar
    Vasta Krissu 17. oktoober 2018 at 22:29

    Suurem sõidab Kiddy tooliga, mis kunagi oli üks parimatest, väiksemal on Cybex aga peale ostmist jäi ikka väga hinge, et hoopis Axkid tooli ei valinud.

  • Avatar
    Vasta Merle 17. oktoober 2018 at 22:27

    Jee, Mallukas! Sa tegid minust just nägija! Ok, tegelikult nägin enne ka, aga ei teadnud, mismoodi enda abikaasale selgeks teha, et laps võimalikult kaua SSS autos olema peaks. Praegu vanemal lapsel isofixiga Concord Reverso ja beebi sõidab Concord Air turvahälliga. Aga hiljemalt kevadel tuleb beebile ka turvatool hankida ja abikaasa oli kindel, et siis vanem laps peaks ikka NSS tooli minema (2,5aastaselt) ja beebi sellesse Reversosse kolima. Aga kuna üks lastest peaks sõitma ees, kus isofixi võimalust pole (me mõlemad mehega nii pikad, et teine SSS tool lihtsalt ei mahu juhiistme taha ära!), siis tundus võimatu leida mõnda heade testitulemustega tooli, mis nendele nõudmistele vastaks… Ja nüüd vaatasin sealt autode nimekirjast, et seda Axikid tooli saab ka Civiku esiistmele panna! Ja see pole isofixiga! Win, lahendus olemas!

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. oktoober 2018 at 22:27

    Alustas Pebble Plus hällis ja nüüd Concord Reverso’s. Ostetud on peamiselt ADAC-i turvatestide järgi – kuna esimene laps siis kogemus 0 ja testivõitjad tundusid sure ja safe choice. Nüüd on aga reverso peatugi kuidagi logisema hakanud (mida kõrgemale seda keeran) ja minikid’i oma tundub palju parem! Kuna sõitu on palju siis kõik mida tahaks ongi ju turvalisus – ja mitte logiseva peatoega tool oleks hea algus?

  • Avatar
    Vasta Meriliis 17. oktoober 2018 at 22:27

    Tundub, et kahjuks ei tea ma just eriti palju, sest mu laps sõitis siiani Britton 3Way turvatoolis, mille kasutamise tootja hiljuti ära keelas. ?
    Seega me vajame praegu väga-väga uut ja TURVALIST turvatooli ning blogist loetud Axkid Minikid oleks selleks täiesti ideaalne.

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. oktoober 2018 at 22:24

    5 kuune sõidab hetkel MC cabriofixi hällis, varsti tuleb tooli ost nagunii ette võtta ?. Olen toolidega veidi kursis ka tänu facebooki grupile ?

  • Avatar
    Vasta Krissu 17. oktoober 2018 at 22:15

    Sõidavad mõlemad recaro toolidega. Ajaga olen aina teadlikumaks sel alal saanud, hea näha et see tööstusharu järjest enam areneb.

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2018 at 22:14

    Väga tore oleks võita. Hetkel on laps veel 4kuune, aga kaugel enam see aeg on, kui tuleb häll tooli vastu välja vahetada. Ei oskagi ise midagi valida, valik on suur ja kirju. Aga kuna sina oled juba suure eeltöö ära teinud, siis miks mitte valida Axkid Minikid.

  • Avatar
    Vasta Riini 17. oktoober 2018 at 22:13

    Kuna ise hetkel autot ei oma siis ka liikumist vähe autoga. Aga lapse turvatooliks on mingi sugune x nimega tool mida saab – 12kg kasutada sss ja edasi – 18kg nss. Hetkel teen lube ja varsti ka autoga rohkem liikumist. Seega olen ka uue turvatooli meelt. 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 17. oktoober 2018 at 22:11

    Hetkel sõidab sironas suurem ja väike coud q turvahällis veel. Varsti olekski uut tooli juurde vaja

  • Avatar
    Vasta Kristjan Mäesalu 17. oktoober 2018 at 22:08

    Heihei, laps sõidab hetkel Maxi Cosi firma toodetud turvahällis (kes see seda mudelit peast teab, btw mõnusalt kerge on), kuid õige pea, ca paari kuu pärast on vaja teha valik turvatooli osas. Ega see lihtne ei ole, valikut on. Tundub, et head ja turvalised on kallimad (what a surprise), hetkel sõelale jäänud Cybex Sirona ja see sama mida välja loosid, sest see ju võimalik võita. Mul naine soovis, et ma osaleksin, aga ega mul kahju ei ole, kui laps peaks hea ja turvalise, korraliku tooli saama läbi võidu. Mul oleks eriti nais win win situatsioon, laps saab ülinaisi turvatooli ja mulle jääb plego alles, awjea. Sesmõttes olen rääkinud, good luck inimesed. Elage hetkes, armastage oma ligimesi jne.

  • Avatar
    Vasta Eva 17. oktoober 2018 at 22:07

    Hetkel kasutan cybexit. Turvavarustusest pean väga lugu, sest olen avariisse sattunud ning tean, et ükskõik, kui hoolikalt ise sõidad- liikluses on m*nne ikkagi.
    Pliisz, õnn naerata!

  • Avatar
    Vasta Britta 17. oktoober 2018 at 22:06

    Minu laps sõidab Milli turvatoolis nss, mis on tavaline poolakas ja ilmselt mitte väga turvaline. Ostmisel ei teadnud turvavarustuse valmisest suurt aga nüüd on kindel soov turvatool välja vahetada, Minikid sobiks meile imehästi!

  • Avatar
    Vasta Anne 17. oktoober 2018 at 22:01

    Peaaegu kuuene cybex solution xfixis ja peaaegu kahene concord reversos ?

  • Avatar
    Vasta Aigi 17. oktoober 2018 at 22:00

    Meie pisike preili just kasvas turvahällist välja ja ostsime Cybex Sirona i-Size, mida saab küljele pöörata, et välja võtmine ja tooli panemine mugavam oleks. Aga natuke ka kripeldab, et miks ma Axikidi ei proovinud, võib olla oleks see ikka parem olnud.

  • Avatar
    Vasta Anny 17. oktoober 2018 at 21:52

    Mu beebi sõidab praegu oma cybexi turvahällis, aga kohe kohe on vaja meile ka turvatooli. Parim oleks võita see tasuta ju!

  • Avatar
    Vasta Ly 17. oktoober 2018 at 21:51

    Mul kaks härrat sõidavad mõlemad careteroga, on küll isofixiga, kuid minu autos puuuddub see ja turvavööga kinnitades pole kongreetsed toolid üldse turvalised?alles kolmeseks saav härra sõidab ka näoga sõidu suunas tooli ebamugava vea pärast. Pluss kirsiks tordil veel et ka kolmas tulekul ja uue tooli ostmine üle mõistuse.

  • Avatar
    Vasta Mairi 17. oktoober 2018 at 21:49

    Minu beebi otsustas juba 7 kuuselt hällis streikida (mitte, et ta seda toolis ei teeks aga seal vähemalt tunduvalt vähem) seega sai prooviks võetud ōe lapselt maxi cosi tool. Kuna see on NSS siis tean, et see ei ole väga turvaline ja tool on ka väga väsinud ilmega, seega plaanin ikka midagi turvalist ja head oma beebile soetada. Kuna autos puudub isofex ja natuke pelgan seda SSS varianti siis ei ole veel suutnud seda õiget tooli valida,kuigi olen hästi kursis, et minkid tool on üks turvalisemaid. ?? Jään suurele õnnele lootma ja ehk saab laps enda esimeseks sünnipäevaks uue tooli, katsetaks hea meelega ära ??

  • Avatar
    Vasta Kata 17. oktoober 2018 at 21:42

    Minu ühene on hällis ja vajab axkidi ümber paigutamist. Pärast pikka infos tuhnimist jôudsin samuti selle valikuni, leiaks nüüd veel rahapaja ka…:) seega osalen hea meelega:)

  • Avatar
    Vasta Karmen 17. oktoober 2018 at 21:42

    Minu laps sõidab Maxi Cosi Tobiga, aga kuna peale tooli soetamist sain asjas targemaks siis muidugi osaleme ?

  • Avatar
    Vasta Monika 17. oktoober 2018 at 21:41

    Meie “muna” sõidab veel MC turvahällis ja järgmine kuu on aeg kolida tooli 😉 Beebi kasvab suureks …

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2018 at 21:41

    Cybex Aton M i-size, Cybex Solution X2-fix ja Joie Duallo. Ehk turvahäll ja 2 x 15-36kg klassi tooli. Lähitulevikus on ees hälli vahetamine tooli vastu. Valin kindlasti turvatestide ja autosse sobivuse järgi.

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2018 at 21:40

    Meie tütar sõidab veel maxi cosi turvahällis, kuid otsime juba kiiremas korras turvatooli, sest kohe kohe on ta hälli jaoks juba liiga pikka kasvu. Axkid minikid on olnud ka meil üks jututeema ja plaan beebipoodi ka tooli proovima minna ? Valikuks just turvavöö kinnituse, turvalisuse ja sss võimaluse tõttu!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. oktoober 2018 at 21:36

    Suured, 7a ja kohe 6a sõidavad maxi-cosi rodidega. Pisem (1a2k) concord ultimax i-sizeiga. Aga viimasega pole just väga rahul. Laps kuidagi väga avaralt seal sees. Teine tool meil ka varuks maxo-cosi priori ja olgugi, et vahepeal vaja teise autoga meie väikelinnas lühikesed maad selles sõidutada, siis seal ta palju rohkem nagu turvatooliga ümbritsetud.
    Vaatasime ka minikidi, kuid ostuni kahjuks ei jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Serli 17. oktoober 2018 at 21:32

    Hetkel on minu kuue kuune veel maxi cosi turvahällis, kuid kevadepoole tuleb hakata vaikselt turvatoolide poole vaatama. Siiani veel ühtegi välja valitud pole ja väga palju nende kohta ei tea.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. oktoober 2018 at 21:32

    Meil brittoni turvatool. Aga hädasti tahaks midagi turvalisemat ja paremat!
    Alles nyyd oleb hakanud rohkem uurima toolide kohta ja tahaks välja vahetada!

  • Avatar
    Vasta Kristina 17. oktoober 2018 at 21:26

    Täna just kolis turvahällist tooli. Tooliks Maxi Cosi Priori. Jälgin ikka alati, et rihmad ilusti tugevalt ja õiges asendis!

  • Avatar
    Vasta kärolyn 17. oktoober 2018 at 21:25

    Minu laps sõidab hetkel cybex sironas, aga see kohe-kohe väikseks jäämas, sest kutt hea isuga ja juba 15 kilo. minikid ilmselt on ka meie järgmine valik.
    olen turvavarustusega üpris hästi kursis ja minu laps sõidab niikaua kui võimalik sss (oh jummel kui palju on tuttavatele alati selgitamist, et miks me oma last kiusame ja tal ilusti välja vaadata ei lase……)

  • Avatar
    Vasta Riin 17. oktoober 2018 at 21:20

    Cybex Cloud q on hetkel, turvatoolidega olen viimasel ajal hakanud tutvust tegema, sest kohe-kohe kasvab hällist välja.

  • Avatar
    Vasta Reilika 17. oktoober 2018 at 21:19

    Hetkel sõidab turvahällis, mis on sobilik kuni 10kg saamiseni. Hetkel on põnn 9kg ja olemegi uue turvalise tooli otsingul. Ikka hoian silma peal ja uurin, mis oleks turvaline valik 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju Trei 17. oktoober 2018 at 21:19

    Praegu sõidab Maxi Cosy Cabriofixis, kuid praeguseks oskan juba paremaid valikuid teha ning olen teadlikum. Axikid oleks meile nii oodatud ja vajalik.

  • Avatar
    Vasta Merilin Peterson 17. oktoober 2018 at 21:19

    Mul sōidab laps praegu maxi cosi cabriofix turvahälliga. TEGELIKULT oleks hädasti juba turvatooli vaja aga sai ostetud turvatool millesse laps reaalselt ära upub. Ei teinud paraku väga suurt uurimistööd ja pm saigi tool valitud, sest välimus oli see mis kohe nii hullult meeldis ja noh, algajad lapsevanemad ka alles 🙁 ostsime siis cybex pallas s-fixi. Axkid minikid oleks supper❤️

  • Avatar
    Vasta meow 17. oktoober 2018 at 21:17

    Meil on mõlemas autos Cybex Pallas M-fix, see on siis see padjaga tool. Oleme väga rahul ja laps ka lepib sellega kenasti. Olen kuulnud küll, et SSS tool peaks olema kõikse turvalisem, ent ei kujutanud ette kuidas beebist suurem laps niimoodi sõita tahab ja valisin turvalisima alternatiivi.

  • Avatar
    Vasta Kelly 17. oktoober 2018 at 21:17

    meie aasta ja 2-kuune sõidab ühes autos axkid move toolis ja teises veel maxi-cosi hällis aga kohe-kohe on sealt välja kasvamas, mis tõttu oleks ka teise autosse korralikku tooli vaja-siiani olen koguaeg edasi lükanud ostmist, sest mõtlen, et rahast ikka kahju ja ega see ühe tooli tõstmine 2 auto vahet nüüd niiiiii raske ka olla ei saa. teine tool teeks aga elu palju lihtsamaks siiski. toolidest tean nii palju, et mida kauem selg sõidusuunas sõita, seda parem ning turvalisem ja axkid võimaldab seda kuni 25kg lastele!

  • Avatar
    Vasta Siret 17. oktoober 2018 at 21:16

    Minu beebi sõidab praegu Maxi cosi hällis aga varsti, varsti oleks ka tooli vaja ?

  • Avatar
    Vasta Elina 17. oktoober 2018 at 21:15

    Ma kohe päris ausalt ei tea mis tool meil hetkel väiksemal kasutusel on.. Aga uut on küll hädasti vaja, seda ma tean. Laste turvavarustusest tean tegelikult üsna vähe… Kui ei võida siis märtsi kuus ostan lapsele tooli…(varem pole lihtsalt rahaliselt võimalik) Siiani olen cybex toole vaadanud aga minikid tuleb vist hoipis valikusse ?
    Igatahes oleks meile väga seda võitu vaja!

  • Avatar
    Vasta Raili 17. oktoober 2018 at 21:12

    Sooviksin osaleda loosis! Praegu sõidab 4 aastane Cybex Soloutioniga ja väiksem on varsti Cybex cloud Q-st välja kasvamas. Talle sooviks sss tooli. Aja jooksul olen üsna teadlikuks saanud turvatoolide osas. Iga korraga proovin parema valiku teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 17. oktoober 2018 at 21:12

    Hetkel sõidavad MaxiCosi Tobiga, kuid kes ei tahaks oma lapsele/lastele turvalisemat tooli. Kahjuks hind on ka suur määraja tooli valikul.

  • Avatar
    Vasta Ilona 17. oktoober 2018 at 21:09

    Minu uuel aastal sündiv laps hakkab sõitma Cybex Aton Q hällis. Tooli võidu üle oleks väga õnnelik, oleks kohe olemas ega peaks uut muretsema.

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2018 at 21:08

    Minu laps sõidab hetkel Cybex Sirona toolis, aga teises autos puudub kahjuks isofix. Sss toolid tunduvad oluliselt turvalisemad ning kinnitan fakti, et jalgadel neil sellises toolis kindlasti ebamugav pole.

  • Avatar
    Vasta Heilk 17. oktoober 2018 at 21:07

    Minu 4 aastane laps sõidab näoga sõidusuunas cybexi toolis, aga tean et tegelikult oleks tal seljaga sõidusuunas toolis turvalisem.

  • Avatar
    Vasta R 17. oktoober 2018 at 21:07

    Kõik lapsed on oma eale vastavas turvavarustuses. Viimane on veel turvahällis, kuid kohe varsti viskab pikkusest välja. Võin öelda julgelt, et turvavarustuse kohapealt olen üpriski hästi informeeritud, julgelt jagan oma teadmisi ka teistega.

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. oktoober 2018 at 21:06

    Varsti viiesel on Cybex solution m2 fix. 1,5 aastasel cybex sirona m2 fix ja beebil Cybex cloud q…nende hälli-toolidega väga rahul aga kaalusin ka minikid ostmist muidu aga seekord valisin siiski sirona keskmisele..beebile prooviks seda axkidi küll järgmiseks tooliks ?

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2018 at 21:06

    Hetkel sõidab minu 10 kuune veel turvahällis (Maxi Cosi cabriofix). Tooliga rahul, aga laps ise pole teab mis autosõidu sõber.
    Küll aga tekib varsti uue tooli vajadus ja kuna turvatoolide maailm on NII kirju, siis hetkel ongi kaalukausile jäänud Axkid ja Cybex.
    Kui võidaks oleks mure lahendatud selleks korraks 🙂

  • Avatar
    Vasta Johanna 17. oktoober 2018 at 21:03

    Minu laps sõidab hetkel Cybex Sirona’s SSS, mille valisin välja peale pikalt turvatoolide kohta uurimist. Kuid aeg-ajalt oleks vaja kinnitada turvatooli ka ainult turvavööga ja Sironal kahjuks selline võimalus puudub. Teisele lapsele valiksin küll MiniKidi.

  • Avatar
    Vasta Grete 17. oktoober 2018 at 21:03

    Minu 1a7k sõitis cybex sironaga, kuid pidime auto maha müüma ja uues ‘vanas’ autos ei ole isofixi ning seetõttu kui lapsega liigelda vaja, oleme jalamehed. Kuluks ära küll turvavööga kinnitatav ja seal juures turvaline tool ?.
    Kuna esimene laps, ja kui ta veel kõhus pesitses ostsin ma mingi suva roan’i turvahälli. Hiljem rohkem uurides leidsin fbs grupi, kus räägitakse lapse turvavarustusest, ei mõelnud hetkegi ja ostsin hoopis maxi cosi hälli ?. Ja peale hälli seda viga ei teinud, et uurimistööd enne ostu ei teinud ja siis soovitatigi sironat. ?

  • Avatar
    Vasta Brenda 17. oktoober 2018 at 21:00

    Turvavarustusega sai alustatud mitte üldsegi turvaliselt. Olin lapse tulekuks võtnud sellise hoiaku, et ostmisega hulluks ei lähe, seega 2,5 esimest elukuud sõitis laps mingisuguse 3in1 lahendusega ringi. Siis sain tuttavalt Brio hälli, see tundus täitsa turvaline ja tore aga siis liitusin selle hea FB grupiga ja hakkasin hällilt kellasi otsima, selgus, et see oli aegunud. Siis ostsin hästi kähku MC Cabriofixi ja nüüd sõidab laps sellega. Algne põhimõte tekitas selle seisu, et lapsel on kolmas turvahäll. 😀 Laps on üle aasta vana aga turvahällist veel välja ei koli, sest kehakaal ei taha kuidagi 9kgni jõuda, mis enamikel pikema kasutusajaga toolidel on nõudeks. Minikidiga sellist probleemi poleks aga rahaline külg on jälle…. Igatahes, loosiõnn on proovile pandud. 😀

  • Avatar
    Vasta Airi 17. oktoober 2018 at 20:57

    Minu laps sõidab Cybex Pallase tooliga, millel turvapadi. Proovisin end kurssi viia enne ostu ja arvan, et see on väga hea tool, ainult et pole SSS. Seega kripeldas ikka algul, et parimat tooli ei valinud. Teisele lapsele ostan kindlasti SSS tooli. Tore oleks see võita muidugi ?

  • Avatar
    Vasta Ann 17. oktoober 2018 at 20:56

    Praegu veel maxi-cosi pebble plus hällis 🙂

  • Avatar
    Vasta C 17. oktoober 2018 at 20:52

    Mul sõidab laps peaegu joie every stage tooliga, sai valituks sest pikk kasutusaeg, selg sõidusuunas ja mitte väha kallis, aga turvatestides ainult heal tulemusel ja karmimat testi pole läbinud. Tooli valisin teadlikult sss, õnneks olin fbs turvahällide ja toolide grupis ja sealt sain juba hälliga sõitmise ajal palju head infot mida tuleviku tarbeks meelde jätta.
    Minikidi soovitatakse jaa palju, aga meie jaoks kallis hinnaklass, samas võidu korral oleksime mega õnnelikud, sest tundub palju mugavam tool olevat kui meie joie, laps suht tihti jonnib selles toolis sõidu ajal, mida turvahälliga sõites ei ole(mahub veel kaalu ja pikkuse poolest ka meie mc cabriofixi).

  • Avatar
    Vasta Merlyn 17. oktoober 2018 at 20:52

    Hetkel on mu laps Cybex cloud Q turvahällis, kuid aeg läheb kiirelt ja laps kasvab mühinal ning varsti peaks ümber kolima turvatooli. Ilmselt see valik saab olema raske, sest see on täitsa omaette teadus, et viia end kurssi erinevate variantidega ja valida välja just see õige.
    Kindlasti kaalun ka Minikidi ostu, kuid veel parem oleks see võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2018 at 20:48

    Teoorias olen ma tugev, tean et sss on turvalisem ja lapsed peavad võimalikult kaua nii sõitma, aga reaalsuses käitun teisiti.
    Mu lapsed sõidavad nss Cybexitega, olen suht Cybexi usku ?. Küll aga oleme nüüd fakti ees, kus tuleb valida, kas panna nad mõlemad uute toolidega sss, või hakkab nelja aastane sõitma cybex solutioniga ja kahene..noh ikka vist sss vaja ?. Mõlemal on padjaga tooli lubatud kilod igatahes täis.

  • Avatar
    Vasta Karo 17. oktoober 2018 at 20:47

    Praegu on cybex Anton 5. Kuna meie 7 kuune poiss on üsna suurtkasvu, siis oleme vaadanud just minikidi. Et ikka võimalikult kaua sss sõita?

  • Avatar
    Vasta Elisa 17. oktoober 2018 at 20:46

    Meid ootab ka kohe-kohe ees turvatooli valimine. Olen võrrelnud Cybexit ja Axikidi, aga otsustada pole suutnud veel. Kasutame Maxi Cosi Pebble turvahälli.
    Võit on igaljuhul igale noorele perele suureks abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 17. oktoober 2018 at 20:42

    Meil on nissan qashqai ja maxi cosi tool. Kui loosi võidaks siis kingiks oma tooli hädavajajale tasuta edasi, see uuena ostetud ja kehtiv . Aga kahjuks meil see auto istmekaldega ei sobi üldse, tool loksub autos. Olgem ausad tooli valimisel mängis kõige suurema rolli hind.Skodasse sobiksmaxicosi ideaalselt aga olude sunnil ei saanud autot ümber vahetada.

  • Avatar
    Vasta T 17. oktoober 2018 at 20:42

    Laps sõidab Cybex Sironaga. Keegi võiks Sirona ja Axkid Minikidi võrdluse teha. Olen ise kuidagi aru saanud, et Sirona üks parimaid. Voib-olla eksin.

    • Avatar
      Vasta Marili 17. oktoober 2018 at 21:34

      Sironal kasutusaeg lühem(ainult 18kg) ja ei ole läbinud karmi rootslaste PLUS testi. Peale hälli on kindlasti väga head valikud mõlemad 🙂

  • Avatar
    Vasta Maili 17. oktoober 2018 at 20:39

    Joie Transcend turvatooliga sõidab minu laps. Löökpadjaga. Kahetsen selle ostu juba. Mulle isiklikult ei meeldi see padi seal ees. Ja muidugi olen peale ostu mõelnud nüüd, et oleks võinud ikka osta sss tooli. Lõpuks ehk oleks ju ära harjunud, et nii on seal. Nss tool saigi ostetud just sellepärast, et karjus kui seljaga oli…
    Kui ma loosis võidaks siis viskaks vana tooli kohe nurka oma õiget aega ootama.
    Teisele lapsele ei osta kohe kindlasti nss tooli.

  • Avatar
    Vasta Triin Nõmme 17. oktoober 2018 at 20:36

    Meil praegu Maxi-Cosi Priori, ostetud kasutatuna. Tegelikult polegi meil ühelgi lapsel päris uut turvatooli olnud ja SSS pole ka kunagi olnud. Väga tahaks oma pisikesele päris uut ja turvalist turvatooli.

  • Avatar
    Vasta Eha 17. oktoober 2018 at 20:35

    Praegu on cybex Pallas m-fix.

  • Avatar
    Vasta Rohhel 17. oktoober 2018 at 20:29

    Mul on lapsel kaks Gracot, mille mudelid praegu ei meenu. Kaks, sest et peres kaks juhti ja kaks autot, sõitmist on pea igapäevaselt omajagu linna ja maa vahet. Mõlemad toolid tuleb lähiajal ringi vahetada. Ühel on kaalupiirang kohe kukil ja teise puhul ma ei tunne, et see suuremat turvaline oleks.
    Oleks tore küll, kui ühe tooli loosiõnne toel saaks, siis jaguks seda va krabisevat teise tooli jaoks rohkem. Kahe kvaliteetse peale hammas hetkel ei hakka, aga ebaturvalist tooli osta enam ei taha.

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2018 at 20:26

    Mul enda autos ongi Põnnil tegelikult Minikid ja on täpselt nij hea tööl, et lapse isa autos võiks ka see olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2018 at 20:26

    Hetkel kasutuses cybexi turvahäll, aga kuna vaja varsti ümber kolida tooli, siis oleks see ideaalne kingitus! ❤️

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2018 at 20:24

    Turvavarustusega on mul … ütleme nii et kripeldab. Mu beebi kasvas nii kiiresti, et hälli lubatud 10kg oli 4ks kuuks täis ja siis oli MEGA kiiresti vaja SSS ja beebile sobivat tooli. Seda kõike kiiresti ja soovitatavalt poodides liialt aega kulutamata. Samuti oli esimese lapsega eelarve suht piiratud (ja vana auto, kus isofixe üldse polnud) ja nii saigi (tagantjärele tarkus) üks tool ostetud. Tegelikult pole toolil hullu midagi, aga vaadates sinu tooli, kus SSS on jalgadel korralikult ruumi, siis minu juba 86-92 pikkuses laps enam ei mahtunud. Nii peabki mu 2.5aastane NSS sõitma. Ja oi kuidas see mulle ei meeldi…
    Nüüd teisele lapsele sai kohe ostetud häll, mis kuni 13kg. Aga esimese lapse tooliga on küll kahetised tunded… et saaks ju paremini, palju paremini, aga praegune ju töötab!:/

  • Avatar
    Vasta Ülle-Lea Rebane-Saar 17. oktoober 2018 at 20:24

    Mul üks laps sõidab ka minikidis ja teine britax hi-way 2 ga. Ma oleks nii rahul, kui mõlemad minikidi saaksin. See on nii mõnus ja mugav tool nii endale kui ka lapsele.. Turvavarustuse kohta olen jõhralt uurinud.. Olen nn paranoiline selles osas, alates raseda turvavöö suunajast (mis päästis mu esimese raseduse) kuni laste oms turvalisuseni..
    Siin kohal ütleks ära, et kui ma õigesti näen, siis sul on tooli uksepoolne ülemine rihm valesti paigutatud. Nimelt ei tohiks see klambri vahelt läbi minna. ☺️
    Päikest!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2018 at 20:33

      Meile paigaldas selle tooli täna maaletooja ise, ma loodan, et ta ikka teab, kuidas see käib 😀

      • Avatar
        Vasta Marili 17. oktoober 2018 at 21:48

        Roosal toolil on rihm õigesti, aga hallil tundub küll, et on mõlemad klambri vahel? Ei tohiks olla… Mul Minikid ja Rekid, paigaldan edasi ja tagasi erinevatesse autodesse neid.

  • Avatar
    Vasta Reet 17. oktoober 2018 at 20:23

    Minu laps on veel viimaseid kuid MC Cabriofixis, aga juba uurin infot, et valida parim turvatool. Minikid võiks meile küll sobida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 20:21

    Hetkel on kasutuses veel häll, cybex aton q. Aga varsti tuleb tooli ümber kolida, nii et turvatooli võit oleks suurepärane. 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 17. oktoober 2018 at 20:21

    Meil oleks väga korralikku turvahälli peagi sündivale beebipoisile vaja. Hetkel 3in1 vankri turvahäll.

  • Avatar
    Vasta Vilja 17. oktoober 2018 at 20:19

    Üks laps sõidab Concord Transformer XT Proga ja teine MC Tobiga. Eelistan muidugi sss, aga seekord sai tool ühelt lapselt teisele pärandatud ja.. nii see läks. Kui võidaks Minikidi, paneks silmi pilgutamata väiksema lapse sinna.
    Üldiselt olen hästi informeeritud, infoks väga hea FB grupp ka olemas, kust vajadusel head ja asjakohast nõu saab.

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2018 at 20:18

    Hetkel Maxi Cosi Tobi, kuid kasutamise piir on käes, hetkel 17kg,niiet hiljemalt jõuluks uut tooli vaja. Loodetavasti naeratab loosiõnn ja saame selle kingituseks!!!

  • Avatar
    Vasta Agnetha 17. oktoober 2018 at 20:16

    Sooviksin väga oma tütrele uut turvatooli, kuna hetkel olemasolev on 15 aastat vana maxicosi oma. Olude sunnil pean seda kasutama, kuigi olen teadlik, et see on aegunud ja ei ole sugugi ohutu. Luban oma viga edaspidi parandada ja korraliku tooli jaoks raha kõrvale panna. Oleksin muidugi väga tänulik ja õnnelik kui tooli võidaks just minu pisike piiga ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2018 at 20:16

    Turvahälli valides arvasin, et vanemat sorti auto tõttu polegi eriti valikut ja võtsin selle, mis sobiv tundus. Peagi sain aru, et nii ikka ei lähe ja kuigi soovitatakse võimalikult kaua hälli kasutada kolis ta esimesel võimalusel Axkid Wolmaxisse. Nüüd on peres lisaks veel teine auto, kuhu sooviks ka turvatooli, et mehel kergem last aeda viia oleks – loosiõnn kuluks hädasti ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Johanna-Silvia 17. oktoober 2018 at 20:15

    … Ja unustasin lisada turvavarustuse valimisest. Et hmm, olen päris palju kuid sellega end kurssi viinud ja usun, et üsna teadlik olen tänaseks, palju infot, mis enne tundmatu, on nüüd ka juures. Aga fingers crossed.

  • Avatar
    Vasta Kärt 17. oktoober 2018 at 20:13

    Pean tunnistama, et minu poiss sõidab Brittoni tooliga, mis pole sugugi kvaliteetene ja parim valik. See sai ostetud, kuna mees nõudis, et laps saaks istuda näoga sõidusuunas. Eelnevalt (u kuni 2a) kasutasime Britaxi 0-25kg tooli, mis suht sarnane selle Minikidsi tooliga on. Siis aga ostis mees selle Brittoni jama ja andsime oma tooli minu õele, kes oma 6kuusega seda kasutama hakkas, kuigi oleks võinud ikkagi selle ju ka endale jätta, kuna selgus, et ikkagi oleks 2 turvatooli vajalik, sest hommikul viin mina lasteada ja õhtul isa toob koju. Hetkel on siis mehel vähemalt korralikum tool (kuigi kasutatud) autopeal aga minul see Britton ja kuigi ma sõidan väga vähe (lasteaeda või poodi kui vaja) siis ikkagi tunneks end miljon korda paremini, kui oleks ikka max turvaline lapsel..seda enam, et sain load alles mõned kuud tagasi..

  • Avatar
    Vasta Johanna-Silvia 17. oktoober 2018 at 20:11

    Oiii, see tool läheks küll VÄGA täpselt asja ette. Olemegi praegu turvatooli valimas ning Axkid on üks kolmest variandist. Hetkel laps veel kasutab turvahälli (Maxi Cosi Citi), aga paar kg veel, ja siis ongi vaja tooli kolida. Ootan põnevusega loosi! Ja olen lootuses 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri-Ann 17. oktoober 2018 at 20:10

    Praegu sõidab beebs veel üldse turvahällis (Cybex Aton 5), aga eks peab hakkama mõtlema varsti turvatoolile kah. Oleks päris tore selline asi hoopis võita muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 20:08

    Praegu kasutameMC Cabriofix turvahälli, aga olen vaikselt juba uurinud turvatoole ja turvalisuse poole pealt on just see sama Axkid silma jäänud.

  • Avatar
    Vasta Helerin 17. oktoober 2018 at 20:07

    Hetkel sõidame Maxicosi Cabriofix-iga aga see on meile lähiajal väikseks jäämas. Sellega läks nii hästi, et saime tuttavatelt laenuks, seega peab tõdema, et pole turvatoolidega väga kursis. Nüüd võtan ka hoogu, et uurida järgmist, mida osta aga pole veel viitsinud. Seega oleks super tool võita ja teada, et saab väärt asja 🙂

  • Avatar
    Vasta E.P. 17. oktoober 2018 at 20:06

    Hetkel sõidab suurem laps Cybex Pallases ja väiksem Cybex Aton 5 hällis. Väiksemale sai just tagavaraks uus roosa Minikid ära ostetud, täna käisin just paki järel. Olen turvavarustuse teemat nüüd natukene rohkem uurinud ja teen teadlikumaid valikuid. Võidetud tooli kingiksin õele/õelapsele, kes ka õige pea hällist välja kolima hakkab. ?

  • Avatar
    Vasta Katlin 17. oktoober 2018 at 20:04

    Meil ka Tobi ,aga heameelega paneks ka paremasse tooli lapse:) Turvatooli saime õnneks pikalt kasutada,oli hea väike laps.

  • Avatar
    Vasta KETU 17. oktoober 2018 at 20:03

    Tahaks väga loosis osaleda aga pole Facebooki.

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2018 at 20:03

    Kasutame hetkel Joie Every stage. Eelnevalt uurisin siit ja sealt toolide kohta ja ütleme nii, et see maailm on ikka vääga kirju ? aga teist tooli oleks hädasti juurde vaja, käib lasteaias ja tahaks, et üks viiks ning teine tooks. Hetke 1 tool ja siis peab ümber tõstma koguaeg seda ?

  • Avatar
    Vasta Ly 17. oktoober 2018 at 20:00

    Vanem poiss sõidab BeSafe IzI Plus turvatoolis, kuna see on kõige kauem kasutatav sss tool, mida saab rihmadega kinnitada. Noorem sõidab Maci Cosi Cabriofix turvahällis. Talle oleks vaja varsti uut turvatooli, kuigi plaanin max kaua hoida hällis ? Vanem poiss oli ca 1,5 aastaseni hällis. Jälgin ka facebookis targemate juttu laste turvavarustuse grupis ?

  • Avatar
    Vasta Aet 17. oktoober 2018 at 20:00

    Hetkel Cybex Sirona S. Varsti oleks vaja suuremat, aga veel ei tea, mis hea oleks ?

  • Avatar
    Vasta ? 17. oktoober 2018 at 19:59

    Mina kingiksin selle oma vennapojale. Mingi eriline turvahäll neil ei ole, vähemalt ma ei ole tähele pannud turvahälli nime kuskil kangal või sildil ja eks natuke aru saada ka, et midagi uhket ei ole. . Võidu korral palun mitte e-maili avalikustada – loodan võidule lihtsalt nii väga! ?

  • Avatar
    Vasta Ly 17. oktoober 2018 at 19:57

    Vanem poiss sõidab BeSafe IzI Plus turvatoolis, kuna see on kõige kauem kasutatav sss tool, mida saab rihmadega kinnitada. Noorem sõidab Maci Cosi Cabriofix turvahällis. Talle oleks vaja varsti uut turvatooli, kuigi plaanin max kaua hoida hällis ? Vanem poiss oli ca 1,5 aastaseni hällis. Jälgin ka facebookis targemate juttu laste turvavarustuse grupis ?

  • Avatar
    Vasta Kris 17. oktoober 2018 at 19:57

    Täiesti teadlik turvatooli valija olin tänu fb grupppile. Hetkel sõidab 1,6 a Cybex Sirona S i-size toolis. See tool on mehe autos ja väga tüütu on seda kogu aeg ümber tõsta. Vaikselt vaatan tooli, ja just minikid jäi silma :). Äkki loosiõnn naeratab.

  • Avatar
    Vasta Eva 17. oktoober 2018 at 19:57

    Hetkel sõidab varsti 2-aastaseks saav laps Nania turvatoolis,mis on autosse paigldatud nss, sest sss ei saagi seda vist panna sest see on turvavööga kinnitatav selja tagant. Eks muidugi on lapsel turvalisem sõita seljaga sõidusuunas aga eks see valik sai tehtud kuna see oli üks odavamaid toole ja võimalusi parema tooli ostmiseks polnud. Praegu tundub et tal on seal toolis ikka väga kitsas ja ebamugav istuda kuna alati kui tooli hakkan panema, siis hakkab hädakisa pihta. Loodan, et loosiõnn naeratab☺️

  • Avatar
    Vasta Enelin 17. oktoober 2018 at 19:55

    Sõidab Maxi Cosi turvahällis, aga ta pole seal hällis kuidagi rahul. Sooviks talle midagi mõnusamat, aga siiamaani vaidleme ja kempleme mehega mida osta, võit teeks valiku oluliselt kergemaks 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 17. oktoober 2018 at 19:55

    Nagu ütlus on, et 1000 eur autosse pole mõtet 400 eur tooli osta, pigem osta turvalisem auto, siis jh minu lutsukesse kuluks küll turvaline tool ära. Hetkel veel MC Cabriofyx hällis ( sobildus käruraamile sellep sai valitud), aga tibi saab kuulõpus aastaseks ja juba 12kg pea hakkab üle hälli otsa küündima seega vaja miskit soetada. Ise nii kallist osta ei jõua aga võita oleks küll äge ?

  • Avatar
    Vasta M 17. oktoober 2018 at 19:53

    Meie laps sõidab praegu concord reverso plus toolis, aga see on varsti väike ja minikid oleks super valik edasi. Turvavarustus on meie jaoks miski, millele järeleandmisi ei tee, st olgu kallis, aga testimata või kasutatud vms toole kindlasti ei kasutaks.

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2018 at 19:53

    Sõidab hetkel mingi Maxi Cosi tooliga, NSS, aga oi kuidas tahaks seda Axkidi… täiega süümekad on, et nss sõidab 🙁

  • Avatar
    Vasta LIIS 17. oktoober 2018 at 19:52

    Kohe kohe viieseks saav laps sõidab Concord Transformeriga. Väga hea tool on. Sõidab alates turvahällist ja kindlasti veel aastaid kuni sellest välja kasvab. Varsti sündiv laps saab algul vanema Cybex Atoni ja pärast seda vaja soetada SSS tool. Vanemal jäi SSS tool vahele, aga nüüd otsustaks teisiti. Lihtsalt SSS on palju turvalisem nii väikeste puhul. Axkid Minikid tundub kvaliteetne ja turvaline valik. Halli-musta kompa on mu lemmik. Kõik senine varustus sh käru ja vanker, turvahäll ja vanema lapse tool on samade värvidega.

  • Avatar
    Vasta Birgit 17. oktoober 2018 at 19:50

    Endal mul tegelikult last polegi seega kingiksin võidu korral tooli edasi enda õele kellel on pisike kuu vanune beebi kodus. Kuigi lastetu nagu ma olen, huvitab mind ikkagi turvalisus ja laste turvatoolide teema on kuidagi huvitavama hakanud. Kui õde enda beebile turvahälli valis olin ka just mina see kes googeldas testide tulemusi ja andis nõu mida ja miks valida 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2018 at 19:50

    Siis kui hällist välja kasvab ei olegi kuhugi panna. Õiget tooli kohe üldse ei oska valida. See, meeldiks väga ☺️

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2018 at 19:49

    Minu pisike sõidab praegu Joie turvahällis veel. Aga see on juba varsti vaja välja vahetada tooli vastu. Eelmised lapsed sõitsid meil kellegilt päranduseks saadud toolis, aga see juba igivana ja sinna ma beebsut enam panna küll ei julge. Oleks ülitore kui võidaks sellise vinge tooli, eriti kuna pisike on pere neljas laps. Millegipärast varem ei osanud ma turvalisust nii hinnata nagu praegu. Eks vanus teeb oma töö ja olen ise paljuski targem kui 12 aastat tagasi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2018 at 19:47

    Hetkel sõidab laps joie everystage turvatoolis ,axikid minikid tundub kindlasti turvalisem ja mugavam 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 19:46

    Sõidame hetkel cybex aton q-ga ja üsna pea hakkame vahetama. Ise suurt midagi ei tea nendest toolidest, suureks abiks on facebookis olevad grupid, kus targemad koos.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. oktoober 2018 at 19:44

    Hetkel kasutame aastasel lapsel joie turvatooli kus sss. Nyyd vaadates teste oleks võinud ikka teise valiku teha.

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. oktoober 2018 at 19:43

    Meie preilna sõidab praegu Maxi-cosi cabriofixis, aga uuel aastal peaks ta sealt juba välja kolima. Värske emana olen ülitundlik lapse turvalisuse koha peal ja olen juba mitu kuud googeldanud ja võrrelnud, millist tooli järgmiseks osta ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. oktoober 2018 at 19:43

    Hetkel sõidab Cybex Juno m-fix. Olen teadlik ja kaua otsisin järelturult Axkid Minikidi, aga ei olnud tollal ühtegi müüjat, uuena ei kannatanud osta ?. See oleks ideaalne kui ma võidaks! ?

  • Avatar
    Vasta Kristi Peets 17. oktoober 2018 at 19:41

    Minu beebi on kohe-kohe oma turvahällist välja kasvamas ja tahaksingi talle Axkid Minikidi järgmiseks. Turvahälli sain sõbranna käest kasutatud, aga hiljem kui hakkasin uurima turvavarustuse kohta Facebooki gruppidest, sain aru, et oleksin pidanud korralikuma ostma ?‍♀️ Järgmisena teen parema valiku ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 17. oktoober 2018 at 19:41

    Minu laps sõidab veel hällis, aga varsti on vaja tooli ümber kolida ja Minikid oleks suurepärane valik 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 17. oktoober 2018 at 19:37

    Turvavarustusega pole end kurssi viinud veel, sest esimest korda ja alguse rase, aga oleks tore kui turvaline tool sündival beebil olemas oleks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2018 at 19:36

    Hetkel sõidab Maxi Cosi hällis veel, kuid varsti varsti olekski tarvis üle minna toolile. Turvavarustust valides jälgin ADAC testide tulemusi erinevates valdkondades, aga rohkemat ei oskagi kuidagi silmas pidada.

  • Avatar
    Vasta Aime 17. oktoober 2018 at 19:36

    Hädasti oleks vaja uut tooli sündivale lapselapsele.

  • Avatar
    Vasta Lulu 17. oktoober 2018 at 19:36

    Praegu polegi lastel turvatoole kuna tegime kuu tagasi avarii ja avariiliseid toole ma kasutada ei usalda. Kuna ka auto mahakandmisele läks liigumegi ringi bussidega või kui rendiauto võtame siis lapsed kaasa ei sõida. Järgmisel kuul saame aga uue auto ja turvatoolide ost seisabki ees, suure tõenäosusega ostangi minikidid. Loosi võitmisel oleks aga juba ühe tooli hinnas kokkuhoitud.

  • Avatar
    Vasta Vici 17. oktoober 2018 at 19:35

    Sõidame axkid minikidiga,aga uuele beebile kuluks tulevikus tool ära.Kuna tegu üsna turvalise valikuga ja hind pole soodne,siis oleks võit imevahva. Tegin suurt uurimustööd ja õnneks oli see mõne üksiku valikuvariandi hulgast parim variant (lühike vöö ja puudub isofix autos)

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. oktoober 2018 at 19:33

    Hetkel sõidab laps Britton SafeWay’s. Novembri alguses kavatsen Axkid Minikidi osta. Kuid oleks päris äge hoopis võita see 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. oktoober 2018 at 19:32

    Maxi Cosi Tobis on hetkel. Aga olen ammu mõelnud, et peaks uue vaatama… äkki loosiõnn naeratab 😛

  • Avatar
    Vasta Gerz 17. oktoober 2018 at 19:31

    Hetkel kasutusel Joie every stage, tooli ostes ei teadnud turvavarustusest eriti midagi, nüüd aga olen veidi targem ja tahaks hirrrrrrmsasti lapsele (kohe 2a) uut tooli

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liisa 17. oktoober 2018 at 19:25

    Hetkel sõidab 5.kuune preili maxi-cosi cabriofixis. Alguses ei teadnud sellest õige turvavarustuse valimisedt midagi. Hiljem muidugi lugesin turvatestide ja ka sss vajalikkusest 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 19:22

    Minu kaks väiksemat sõidavad Maxi Cosi toolides ja suurem Concordis, kõik nss. Hea turvavarustus on kindlasti oluline ja sss on kindlasti turvalisem valik väikestele lastele.

  • Avatar
    Vasta Margot 17. oktoober 2018 at 19:19

    Minu laps sõidab hetkel veel hällis (mingi suvaline kellegi käest saadud), aga üsna pea saamas aastaseks ja vaja turvatooli. Turvavarustuse valimisest ei tea just palju. Sinu postitused on mind natukene turvavarustuse teemal teadlikumaks teinud. Soovime väga seda turvalist tooli oma lapsele.

  • Avatar
    Vasta Ttiin 17. oktoober 2018 at 19:18

    Cloud q ja taustauuringut on tehtud piisavalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 17. oktoober 2018 at 19:17

    Minu laps pole veel sündinud, kuid lähitulevikus oleks tal selle turvalise tooli üle väga hea meel ja minul julgem temaga ringi sõita!?

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2018 at 19:15

    Praegu sõidab poeg hällis, Maxi-Cosi Cabriofixis, aga suvel oleks uut tooli vaja ja antud tool oleks meil niikuinii ka üks valikutest 🙂 Kindlasti saab meil tool olema SSS.

  • Avatar
    Vasta Keit 17. oktoober 2018 at 19:15

    Meie 2 kuune beebi kasutab hetkel cybex aton 5 turvahälli. Tean, et peab olema selg sõidu suunas, läbinud avariitestid edukalt ja vanusele, pikkusele, kaalule vastav.

  • Avatar
    Vasta Pamela 17. oktoober 2018 at 19:14

    Cybexiga. Kursis olen nii palju, tean et Cybex üks turvalisemaid. Aga kuidas õiget turvavarustust valida? Hmmm seda ma ei tea 😀 googeldan, otsin, uurin, küsin ja nii saangi teada kuidas ja milline see õige on.

  • Avatar
    Vasta Katre 17. oktoober 2018 at 19:14

    Kahjuks hetkel kasutame 3in1 turvatooli ja mulle see kohe üldse ei meeldi. Laps hakkab välja ka kasvama sellest ja tahaks uut kohe kindlasti, aga ei oska seda õiget üldse valida. Turg on kirju, kuid tahaks ikka parimat ja turvalisimat oma lapsele.

  • Avatar
    Vasta Siret 17. oktoober 2018 at 19:14

    Sõidab mc tobiga, näoga sõidusuunas, mis vist pole väga okei. Ja nats ebamugav ka. Seega prooviks ära küll. Perre lisandub kohe beebi ka, seega oleks hea proovida ?

  • Avatar
    Vasta Hedi 17. oktoober 2018 at 19:14

    Minu poja sõidab veel Cybex Aton Q hällis. Sai valitud,sest olin Cybexi kohta palju head kuulnud.
    Turvatooli margist pole veel mõelnud,aga eks googeldan palju ja üritan selle kõige turvalisema leida. Või siis,kui võidan , tean milles poja sõitma hakkab ?

  • Avatar
    Vasta Lisbet 17. oktoober 2018 at 19:14

    Meie kasutame praegu maxicoi turvahälli. Tean et see toodetud aastal2014 ja soovitatavalt kuni 8? Aastat kasutada siis pm viska ära? aga uus kuluks küll kindlasti ära varsti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirage 17. oktoober 2018 at 19:14

    Hehe, panin just sinisele silma peale 😀 praegu cybexi cloud q, oiii kui raske see on. Ostsin kasutatuna, aga nüüd ei taha enam riskida, sest turvavarustus peab kriitilisel momendil tasemel olema ja kasutatuna ostetuga ei või iial teada. Niiet palun mulle uus! 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 17. oktoober 2018 at 19:13

    Mul noormees hetkel Maxi Cosi turvahällis ja see järelturult. Turvatoole pole veel valinud. Ja ega oskagi valida. Lihtsalt nii suur valik on.

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2018 at 19:13

    Suurem laps sõidab Concord transformer xt pros, beebil on kiddy evoluna i-size. Suurem laps sõitis peale hälli cybex sironaga, aga uuele beebile seda pigem ei osta ja valin hoopis selle minikidi või reverso ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2018 at 19:10

    Mul endal laps piisavalt vana ja sõidab ilma turvatoolideta. Ja kuna aega ka niipalju möödas ning põnevat/turvalist on ajaga juurde tulnud, siis enam ei tea suurt midagi. Nädala eest sain ma kolmekordseks tädiks 😀 (kaksikud!!!) 🙂 oma kommentaariga sooviksin loosis osaleda ja kinkida (võidukorral loomulikult 🙂 ) selle vahva turvatooli oma vennaperele, et neil natukenegi kergem oleks …

  • Avatar
    Vasta Kaidi kaljurand 17. oktoober 2018 at 19:07

    Minu 7k laps sõidab joie spin 360 turvatoolis.
    Olen kursis kõige olulisemaga mis puudutab turvalisust!

  • Avatar
    Vasta Kelly 17. oktoober 2018 at 19:06

    Meie sõidame hetkel cybex aton 5ga. Varsti tuleb see suurema tooli vastu välja vahetada.. polegi jõudnud veel süveneda, mis see hea oleks. Hälli puhul tegin kõvasti eeltööd, kaalusin erinevaid variante, võrdlesin testide tulemusi jne. Mingid kärude 3in1 hällid välistasin ikka kohe. Seega varsti tuleb nö uurimustööd turvatoolidest kah tegema hakata. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 19:06

    Cybex Solution S-fix tool on meil ?
    Võidu korral kingiks tooli ühele pisikesele kes kohe kohe sündimas ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. oktoober 2018 at 19:04

    Meie jaoks on uute turvatoolide ja hällide ost kogu aeg üle jõu käinud ning paratamatult on lapsed sõitnud teise ringi toolide ja hällidega. Väiksemal tekkis vahepeal komme end igasuguste vööde alt välja susserdada ja autos püsti tõusta( sõidu ajal siis) ning seega oleks korralik tool väga vajalik.

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2018 at 19:04

    Mul on veel beebi kõhus. Aga noh aeg lendab kiiresti ja tool kuluks ju juba varsti ära 🙂
    Tahan teha ka turvalisi valikuid ja SSS toolid on esimene valik.

  • Avatar
    Vasta Gerli 17. oktoober 2018 at 19:03

    Laps on alles tegemisel, aga turvavarustuse peale tuleb juba nüüd mõtlema hakata. Eelistan samuti SSS toole. Osalen loosis!

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2018 at 19:03

    Laps hetkel Cybex Sironas, aga varsti, varsti tuleb kaalupiir vastu. Seega Minikid sobiks just edaspidi. Ma suht kanaema turvalisuse poolest ja tahan kaua sss last sõidutada.

  • Avatar
    Vasta Karoly Nurmik 17. oktoober 2018 at 19:03

    Praegu sõidab laps Maxi-Cosi Cabriofix turvahällis, aga vaikselt hakkabki kätte jõudma aeg, millal pean ta suuremasse tooli ümber kolima. Seega kuluks see tool väga marjaks ära. Olen juba väga palju uurinud erinevate toolide kohta ja Minikid on ka üheks suureks favoriidiks minu silmis. Väga oluline on minu jaoks see, et laps on turvaliselt autos, kuna sõidame peaaegu igapäevaselt ja tihti ka pikki vahemaid maakodusse.
    Hoian pöidlaid pihus! ??

  • Avatar
    Vasta J 17. oktoober 2018 at 19:01

    Minu laps sõidab Joie Every Stage tooliga. Toolil otseselt pole viga midagi kuid ääretult ebamugav on last üle turvavöö tõsta autosse ja ka turvatooli rihmad lähevad pidevalt keerdu. Võidu korral jätaksin Joie varutooliks vanavanemate autosse. Sss on minu jaoks tähtis ja hoian teda nii kaua kui võimalik.

  • Avatar
    Vasta Kris 17. oktoober 2018 at 19:00

    Meil laps sõidab cybex sironas aga oleme juba uue sss tooli otsingul 🙂 ja turvavarustuse otsingul lähtun teatitulemustest eelkõige seega nii palju tean et sss on soovituslik võimalikult kaua ja erinevaid teste jälgin ka.

  • Avatar
    Vasta stina 17. oktoober 2018 at 19:00

    Hetkel sõidab laps Cybex Sironaga, millega olin 100% rahul. Kahjuks hakkas laps käsi rihmade vahelt välja võtma. Mõneks ajaks lahendas probleemi see, kui panin pusa luku rihmade pealt kinni, aga nüüd on ta ka luku lahti tegemise ära õppinud. Kuna tulemas on ka uus beebi, siis oleks mingi hetk nii kui nii uut tooli vaja juurde. Axkid lahendaks ära suure probleemi. Lisaks on ta ka pika kasutuseaga ja väga turvaline, mis on minu jaoks eriti oluline, kuna sõidame igapäevaselt autoga ja enamasti kiirteedel.

  • Avatar
    Vasta Annika 17. oktoober 2018 at 18:58

    Ei teagi, mis turvatooliga tegemist on, kuid kindlamast kindlam on see, et välja ta vahetada tuleb. Selle ostu puhul oligi kõige huvitavam see, et ei räägitud väga turvalisusest ja muudest olulistest ajadest. Ka mitte sellest, et igal toolil on oma kasutusaeg, mil ta siis on kõige turvalisem. Ja kuna üks korralik tool kuluks väga ära siis osalen kindlasti loosimises. 🙂

  • Avatar
    Vasta Karoly N 17. oktoober 2018 at 18:57

    Minu laps sõidab hetkel Maxi-Cosi Cabriofix turvahällis ja just hakkabki vaikselt jõudma kätte aeg, kus tuleb ta suuremasse tooli üle viia. Seega üks selline tool kuluks väga hästi marjaks ära ja kuna ma ka väga palju juba uurinud olen erinevate toolide kohta, siis on Minikid ka üheks favoriidiks olnud minu jaoks. Lapse turvalisus on väga oluline, eriti kuna sõidame peaaegu igapäevaselt.

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2018 at 18:52

    Soovin ka loosis osaleda, minu laps sõidab üsna vanas teise ringi toolis, mis tõenäoliselt pole kuigi turvaline enam. Uut tooli oleks hädasti vaja.

  • Avatar
    Vasta Siret 17. oktoober 2018 at 18:51

    Praegu on kasutuses praegu Maxsi Cosi Tobi aga seal ei tundu lapsel kuigi mugav olevat sooviks talle midagi paremat.

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2018 at 18:50

    Hetkel sõidab laps MC Tobi toolis aga Minikid tool on kindlasti talle parem ja turvalisem niiet osalen hea meelega loosis?

  • Avatar
    Vasta Carmen 17. oktoober 2018 at 18:49

    Minu kakuke sõidab hetkel veel hällis, kuid järgmine kuu saamas aastaseks ja hetkel olengi valimas talle turvatooli mis oleks sss kuna esimesest lapsest on ta tunduvalt leplikum selles osas(esimene hakkas protestima juba väga varakult sss vastu ja seega on temal maxi-cosi axiss turvatool mis on nss).

  • Avatar
    Vasta M 17. oktoober 2018 at 18:48

    Minu 1a ja 3k sõidab hetkel Cybex padjaga turvatoolis. Tean, et palju turvalisem on laps seljaga sõidusuunas panna, aga hällis talle ei meeldinud ja nii ka selline otsus. Kui võidaks, saaks taas harjutama hakata 🙂

  • Avatar
    Vasta kaja 17. oktoober 2018 at 18:47

    Minul on juba suured 7 (sõidab ikka toolis, mitte padjal), 12 ja 17….tänapäeva liikluses on turvavarustus ikka AjaO ja seetõttu sooviks tooli kinkida oma pisikesele vennatütrele ( hetkel 4 kuune), et ta saaks koos oma venna ja õega turvaliselt edasi sõita.

  • Avatar
    Vasta Alice 17. oktoober 2018 at 18:47

    Ühel lapsel on meil Mc Priori Sps+ ja teisel Mc Cabriofix. Mõlemad toolid taskukohased ja turvalised. Suuremale juba uus Concord ostetud aga väiksemale võik ka uue tooli võita.

  • Avatar
    Vasta GTR 17. oktoober 2018 at 18:47

    Hetkel tibi alles MC cabriofix hällis- sai valituks kerge kaalu ja heade testitulemuste pärast.
    Kodus olemas cybex pallas, aga ka piilun ikkagi axikidi poole, eelkõige kaldenurga muutmise pärast.. oleks ju kena võita siis onjaa ?

  • Avatar
    Vasta Viivi A 17. oktoober 2018 at 18:46

    Väga nõme küll tunnistada, aga mu laps sõidab ühe 3in1 vankrikomplekti turvahälliga, mis ei ole nii turvaline kui võiks. Komplekti saime kingituseks ja uhiuuena.
    Kuna ma ise ei sõida autoga, aga mees küll ja väga hulljulgelt, siis oleks tõepoolest turvalisemat varustust vaja.
    Ja siiani ei ole osanud valida õiget turvavarustust. Varasem kogemus ka puudub, sest täitsa esimene laps peres.

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2018 at 18:46

    Minul sõidab laps veel kõhus, aga oleks nii suur abikäsi kui üks asi vähem soetada selle pika nimekirja kõrvalt, mis pesamunale valmis arvutatud on!

  • Avatar
    Vasta Maria 17. oktoober 2018 at 18:45

    Minu poeg sõidab samuti Minikidis. Olen kursis laste turvavarustusega ja selle olulisusega! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2018 at 18:44

    Me sõidame audiga ja meil on kõige odavam tool Lionelo Liam ja selles istub mu aastane poeg. Peaks siin kohal mainima see tool on väga ebamugav lapse jaoks, kuna magades vajub pea ette ja selleks et seda ei juhtu asetasin tooli alla padja! Oleks tahtnud küll midagi muud ja turvalisemat osta aga rahakott ei võimaldanud.

  • Avatar
    Vasta Merilyn 17. oktoober 2018 at 18:44

    Praegu sõidab laps kahjuks Brittoni tooliga, 2wayga. Aga kuna siin hiljuti oli ühe selle firma mudeliga probleeme, siis ma ausalt öeldes ei tunne end hästi selle firma tooli kasutades. Tool sai ostetud siis, kui sellest turvatooli maailmast eriti veel ei jaganud, hiljem leidsin FBst turvatoolide grupi ja see on aidanud palju targemaks saada ja seega on tegelikult plaan uus ja turvalisem tool osta, nii et see loos on nagu rusikas silmaauku! Õnneks me praegu lapsega palju ei sõida, aga kuna õige pea see muutub, siis ma oleks niiii tänulik selle uue tooli eest, kui vaid võidaks! Igatahes vaja on seda hädasti!

  • Avatar
    Vasta S. 17. oktoober 2018 at 18:43

    Ma nüüd täpset mudelit peast ei tea, aga chicco oma on. Selle turvatooli ostes väga palju uurimustööd ei teinud, aga nüüd olen rohkem uurinud ja lugenud ja tahan, et mu laps oleks võimalikult turvalises turvatoolis.

  • Avatar
    Vasta Regina 17. oktoober 2018 at 18:43

    Minu kõige noorem sõidab Axkid Minikidiga,keskmine Cybex Pallasega ja kolmas Cybex Solutions. Esimese lapsega ei teadnud veel kuidas õiget turvavarustust valida, aga nüüd olen juba tunduvalt targem 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 17. oktoober 2018 at 18:43

    Meil just vaja turvahällist tooli ümber kolida. Olen seda piilunud ja kui võidaks siis oi jummel kui õnnelikud me oleks?

  • Avatar
    Vasta Ene 17. oktoober 2018 at 18:42

    Hetkel maxi cosi, aga varsti tuleb niikuinii hakata turvatooli valima. Enne ei olnud sellest kuulnud 😉 Kas sellel on muidu isofix kah?

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2018 at 18:42

    Minu beebi sõidab hetkel cybex cloud q’ga ja järgmiseks oligi plaan axkid osta 🙂 Olen ennast väga hästi kurssi viinud turvavarustuse teemal.

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2018 at 18:41

    Ausal töeldes polnud ma MiniKidist väga midagi kuulnud. Minu nelja aasatane sõidab Cybex Pallasega, aga järjest enam olen mõelnud, et teisele lapsele esimeseks turvatooliks võiks olla ikkagi selg sõidusuunas tool. Beebi sai just 9 kuud vanaks ja praegu sõidab maxi cosi cabriofixiga, nii et see aeg enam kaugel pole, kui peaks uue tooli muretsema. Kindlat valiku veel teinud ei ole, aga kindlasti nüüd uurin Axkid Minikid turvatooli kohta. Turvavarustus on ülioluline ja uurin enne ostu kindlasti põhjalikult ja tutvun turvatoolide testide tulemustega. Teen kõik endast oleneva, et oma lapsi kaitsta?

  • Avatar
    Vasta Kapten 17. oktoober 2018 at 18:39

    Minu laps sõidab praegu veel Cloud Q hällis ja just olengi otsimas turvatooli, kuhu teda ümber tõsta. Mõtlesin Sirona peale aga nüüd sattusin jälle segadusse, et mida siis osta ikkagi, No loodetavasti võidan selle loosi. 😀 Turvavarustusest autos ei teadnud ma varem üldse mitte midagi ja kusjuures tänu sulle olen alles omandanud mõningaid teadmisi, Näiteks plaanisin oma Cloud Q pluss isofixi müüki panna aga lugesin siit, et turvahällidel ka nö kehtivusaeg ja ma polegi enam kindel kas oleks eetiline seda müüa või panna ainult isofix alus müüki.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2018 at 18:50

      No kehtivusaeg on kindlasti kauem kui sinu üks laps kasutas, nii et müü julgelt, kui on avariivaba.

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. oktoober 2018 at 18:38

    Hetkel sõidab graco milestone. Ei teadnud turvatestidest algul midagi. Pole just kõige parem valik.

  • Avatar
    Vasta K. 17. oktoober 2018 at 18:38

    Viimased sõidud veel Maxi Cosi Cabriofix häll. Teen järgmise jaoks uurimustööd, ei ole nii lihtne, et lähed ja ostad ?

  • Avatar
    Vasta Marion 17. oktoober 2018 at 18:37

    Meie peres on hetkel kasutusel Recaro turvahälli aga kuna oleme sellest juba välja kasvamas, siis oleme eeltööd tegemas, et uus soetada ! Kuna me pere liigub palju ringi tänu abikaasa rattavõistlustele, kulub kindlasti turvaline tool ära!

  • Avatar
    Vasta Kristin 17. oktoober 2018 at 18:37

    Mul laps veel turvahällis. Umbes kuu saab seda veel kasutada siis on pea üle ääre. Turvavarustust ise ei oskaks valida, vajaksin abi.

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2018 at 18:35

    Pean piinlikkusega tunnistama, et esimese lapse sündides ei teadnud turvavarustusest suurt midagi. Seega sõitis ta alguses 3in1 toolis ja hiljem Brittonis… ? Enne teise lapse sündi hakkasin rohkem süvenema ja uurima ning soetasin Cybex Cloud Q hälli ja võtan hoogu (ja kogun raha :D), et suurema lapse Britton välja vahetada. Pean tunnistama, et turvavarustuse teemal olen nüüdseks üle keskmise vilunud aga orienteerumine ja valiku tegemine on seda keerulisem. Minikid lahendaks olukorra nagu naksti. 🙂

  • Avatar
    Vasta Olandra 17. oktoober 2018 at 18:30

    Meil joie every stage? ostsin selle kuna lugesin et palju kiidavad, ise ma nendest väga midagi ei tea?aga peab kindlasti sss ja nss☺️Oleks väga vahva vôit?

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. oktoober 2018 at 18:30

    ühes autos maxicosi tobi, teise autosse tahaks ka tooli, seega kuluks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Karo 17. oktoober 2018 at 18:28

    Minu kahene sõidab besafe tooliga näoga sõidusuunas kuna tema ei saa sssis sõita kuna hakkab oksele !
    Aga uut tooli olen juba vaadanud mitu kuud ja raha kõrvale pannud et osta kuna kui kate oli pesus lapsed nokisid sealt penoplasti juba ja tean et pean kiiremas korras uue tooli soetama endale aga kuna kvaliteetse toolid kallid siis peab kõrvale raha panema kuna peres kasvamas 4last ja 5s pisike kõhus !

  • Avatar
    Vasta Vilenna 17. oktoober 2018 at 18:27

    Minu laps alles nii tutikas, et olen vaikselt tutvumas turvatoolide maailmaga. Samas eks see titeaeg möödub kiiresti ja peagi vaja hällist tooli kolida. Hetkel meil Cybex Aton Q kasutusel aga eks ma vaikselt piilun juba, et mis edasi saab ja no sinu soovitusi julgen uskuda küll ?.

  • Avatar
    Vasta H. 17. oktoober 2018 at 18:27

    Praegu sõidab Concord Reversos, mis on ka üks kõige turvalisematest toolidest üldse aga teise autosse oleks veel ühte tooli vaja. ?

  • Avatar
    Vasta Janely 17. oktoober 2018 at 18:27

    Minu laps sõidab ka praegu Minikid 2.0-s. Uurisin enne turvatooli ostmist nende kohta väga palju ja olen selle tooliga väga rahul. Miks aga praegu seda kommentari kirjutan ja tooli loosimisest osa tahan saada on lihtne. Sõidame tihti kahe erineva autoga, siiani oleme pidanud koguaeg asju väga täpselt planeerima, et vajadusel tooli koguaeg ühest autosse teise panna. Nüüd on soov osta teine tool juurde, aga vat südametunnistus ei luba ühtki odavamat ja ebaturvalisemat tooli osta, samas rahakotist hetkel sellist summat ei leia, et seda teise tooli eest välja käia.

  • Avatar
    Vasta Helina 17. oktoober 2018 at 18:26

    Oi meie pisikene prints oleks sellise tooli üle ääretult õnnelik (No okei, emme-issi rahakott oleks kõige õnnelikum!). Hetkel sõidab laps veel Cybex Aton turvahällis, aga sellest kasvatakse üsna pea välja 🙂
    Äkki-äkki naeratab lõpuks loosiõnn 😉

  • Avatar
    Vasta Kerts 17. oktoober 2018 at 18:24

    Meil vanem passat ja tooliks NANIA, heameelega prooviks midagi uut ja turvalisemat. Muidu oli vanem turvatool, aga olen seda poolt, et olgu odavam aga vähemasti uus ja terve. Lapse elu on väga oluline.

  • Avatar
    Vasta Annika 17. oktoober 2018 at 18:23

    Hetkel veel MC turvahällis ja õigepea ootabki turvatooli ost ees. Enne ostmist plaanin ennast kurssi viia turvatoolidega. Aga kyll oleks tore, kui selle võidaks ju ?

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2018 at 18:21

    Hetkel sôidab laps Maxi Cosi Tobiga, mis peagi oleks tarvis vàlja vahetada. Lapse saamise hetkel ei teadnud suurt midagi. Nyyd aga olen oluliselt teadlikum, ntx turvatestidr tulemusi vaadata:)