0
JUMALAITA

googeldamise ABC

14. november 2018

Sattusin lugema Marimellide pakettreiside broneerimise ABC, lugesin ja sain aru, et ka mul on oma lugejatele palju õpetada. Seekord esitlen teile – googeldamise ABC. Palun lugeda aeglaselt ja mõttega, sest infot on palju ja ainult kõiki punkte järjest täites saad soovitud lõpptulemuseni.

Esiteks: SAMM ÜKS – mõtle mingile asjale, mida sa ei tea. Miks kuked kirevad? Kui soe on merevesi praegusel hetkel Tallinna lahes? Kust saab osta sametiseid riidepuid? Ei tea? Ava mõni otsinguportaal. Neti.ee, bing.com, yahhoo.com – kõige levinum on siiski GOOGLE.COM.

SAMM KAKS: Ava oma internetibrowser (safari, chrome, internet explorer) ja trüki üles ribale sisse google.com.

SAMM KOLM: Nüüd sul on ees Google. Trüki oma küsimus ekraanil oleva kasti sisse ja vajuta ENTER.

SAMM NELI: Ole pettunud, et ei saanud täpset vastust, kuid alusta siis nt viie kiloga. Mõnikord annab google ka TÄPSELT selle vastuse, mida sul vaja. Näiteks, kui sa googeldaksid, et kus asub Laagri Maksimarket või kui kaugel asub Narva Tallinnast.

Ole lahke! Siin ongi sulle lihtne juhend, kuidas googeldada. Lihtsalt nagu tihti küsitakse ja mul pole alati aega nii täpset juhendit trükkida, edaspidi on mul lihtsam link anda 🙂 Tegelt polegi midagi rasket, lihtsalt jätke need sammud meelde ja edaspidi on iga järgnev kord juba lihtsam :))

***

Ok, nali naljaks. Ilmselgelt on mul NII igav, et pidin Marimelli posti nägemisest kohe inspi ammutama. Aga nagu päriselt, kas siin ilmas on kedagi, kes juba reisifirmade kodukale sattudes ei tuleks ise selle peale, et oo äkki sisestaks sihtkoha? Ehk isegi… kuupäeva? Ja siis saan … HINNA teada?!??!?!?!!??!

Muuseas, naljakas asi juhtus eile ka, jumala randomilt sain kirja, et kle kust saab osta seda keksumängu, mis sa saates maha tegid lastele esikusse.

Ma olin nagu… eeee, ehk siis sa nägid saadet, sa NÄGID, kuidas me käsime Kukupesa poes, kust ma ostsin teipi ja rääkisin, et ma teen sellest lastele esikusse keksu. Ja siis sa vaatasid saadet edasi ja NÄGID, kuidas ma võtan teibirulli ja teen esikupõrandale kastid ja numbrid sisse ja kuidas see valmib kenasti ja kuidas lapsed hüppavad. Ja.. Ja siis sa tuled ja küsid, et kust seda saab?

Ma: Et… sa tahad teada, kust teipi osta?

Ta: Ei, neid numbreid!

Ma juba naersin arvuti taga, et kas tõesti keegi küsib mu käest, et kuidas NUMBREID teha? Et see on juba next level, et noh, üldiselt algklassides õpitakse ära, et need on üsna ülemaailmsed ja üldkasutatavad sümbolid, et polnud mingi minu eraldi välja mõeldud huvitavad konksud ja kujutised, et oleks vast vaja õpetust, kuidas võtta jupp teipi ja teha sellest põrandale number 1 ?

Enne kui te nüüd kõik eeldate, et ma super närvi läksin ja vaese inimese läbi sõimasin, nagu mulle, ära tõusnud staarile, kohane, siis ei. Ta sai ise ka aru, et tal oli vist aju errorisse läinud küsimise ajal, millega ma suudan väga rileitida, sest ma ise ka pool ajast poolretakas. Lõpp hea, kõik hea!

 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar