JUMALAITA

googeldamise ABC

14. november 2018

Sattusin lugema Marimellide pakettreiside broneerimise ABC, lugesin ja sain aru, et ka mul on oma lugejatele palju õpetada. Seekord esitlen teile – googeldamise ABC. Palun lugeda aeglaselt ja mõttega, sest infot on palju ja ainult kõiki punkte järjest täites saad soovitud lõpptulemuseni.

Esiteks: SAMM ÜKS – mõtle mingile asjale, mida sa ei tea. Miks kuked kirevad? Kui soe on merevesi praegusel hetkel Tallinna lahes? Kust saab osta sametiseid riidepuid? Ei tea? Ava mõni otsinguportaal. Neti.ee, bing.com, yahhoo.com – kõige levinum on siiski GOOGLE.COM.

SAMM KAKS: Ava oma internetibrowser (safari, chrome, internet explorer) ja trüki üles ribale sisse google.com.

SAMM KOLM: Nüüd sul on ees Google. Trüki oma küsimus ekraanil oleva kasti sisse ja vajuta ENTER.

SAMM NELI: Ole pettunud, et ei saanud täpset vastust, kuid alusta siis nt viie kiloga. Mõnikord annab google ka TÄPSELT selle vastuse, mida sul vaja. Näiteks, kui sa googeldaksid, et kus asub Laagri Maksimarket või kui kaugel asub Narva Tallinnast.

Ole lahke! Siin ongi sulle lihtne juhend, kuidas googeldada. Lihtsalt nagu tihti küsitakse ja mul pole alati aega nii täpset juhendit trükkida, edaspidi on mul lihtsam link anda 🙂 Tegelt polegi midagi rasket, lihtsalt jätke need sammud meelde ja edaspidi on iga järgnev kord juba lihtsam :))

***

Ok, nali naljaks. Ilmselgelt on mul NII igav, et pidin Marimelli posti nägemisest kohe inspi ammutama. Aga nagu päriselt, kas siin ilmas on kedagi, kes juba reisifirmade kodukale sattudes ei tuleks ise selle peale, et oo äkki sisestaks sihtkoha? Ehk isegi… kuupäeva? Ja siis saan … HINNA teada?!??!?!?!!??!

Muuseas, naljakas asi juhtus eile ka, jumala randomilt sain kirja, et kle kust saab osta seda keksumängu, mis sa saates maha tegid lastele esikusse.

Ma olin nagu… eeee, ehk siis sa nägid saadet, sa NÄGID, kuidas me käsime Kukupesa poes, kust ma ostsin teipi ja rääkisin, et ma teen sellest lastele esikusse keksu. Ja siis sa vaatasid saadet edasi ja NÄGID, kuidas ma võtan teibirulli ja teen esikupõrandale kastid ja numbrid sisse ja kuidas see valmib kenasti ja kuidas lapsed hüppavad. Ja.. Ja siis sa tuled ja küsid, et kust seda saab?

Ma: Et… sa tahad teada, kust teipi osta?

Ta: Ei, neid numbreid!

giphy-9843517

Ma juba naersin arvuti taga, et kas tõesti keegi küsib mu käest, et kuidas NUMBREID teha? Et see on juba next level, et noh, üldiselt algklassides õpitakse ära, et need on üsna ülemaailmsed ja üldkasutatavad sümbolid, et polnud mingi minu eraldi välja mõeldud huvitavad konksud ja kujutised, et oleks vast vaja õpetust, kuidas võtta jupp teipi ja teha sellest põrandale number 1 ?

Enne kui te nüüd kõik eeldate, et ma super närvi läksin ja vaese inimese läbi sõimasin, nagu mulle, ära tõusnud staarile, kohane, siis ei. Ta sai ise ka aru, et tal oli vist aju errorisse läinud küsimise ajal, millega ma suudan väga rileitida, sest ma ise ka pool ajast poolretakas. Lõpp hea, kõik hea!

 

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 15. november 2018 at 23:25

    aa mul üks lugu mööblipoest. Tuli enne koolialgust reklaam leht kus need kirjutuslaua keerlevad toolid ja just täpselt õige värv kooliteed alustavale lapsele tema tuppa olemas
    Kiire sõit poodi ja otsime mis me otsime ei leia. Läheme 20 aastase müüja – neiu manu ja küsime , kus need roosad toolid on mis te reklaamite ja koduleel ka näha on.
    Millised? SELETAN . Neiu ei saa aru. Ütlen vaadake oma kodulehelt. Kust ???!! No minge netti ja avage oma koduleht ja osutan arvutile mille ees ta seisab, et avage siis näitan mida otsin.
    Neiu avab kuulekalt GOOGLE ja trükib sinna MEIE KODULEHT !!!!!

  • Avatar
    Vasta Keit 15. november 2018 at 00:27

    Ei no numbrid numbriteks aga Mari luges neid numbreid niiii armsa häälega hypates, et mul jälle silm märg. Teist korda vesi peal teie saadet vaadates

  • Avatar
    Vasta Evelin 14. november 2018 at 16:30

    No selle inimese kaitseks võin öelda seda, et ma näiteks panin teleka käima täpselt selle kohapealt kui näitas seda koridori kohta kui hakkasite teipi maha kleepima ja kui ülejäänud saadet ei ole näinud siis ei teagi kust see teip pärit on 😀
    Ma isiklikult vaatasin hiljem tervet saadet otsast pihta ja sain siis teada, aga elus igasugu olukordi…polegi alati lollid ja rumalad kes küsivad…kui ülejäänud saadet näiteks näinud ei ole 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 16:31

      Aga laias laastus, mis vahet seal on, kust teip pärit on 😀 Kui sa juba aru saad, et see on TEIP, siis noh, teipi müüakse pmst igas poes 😀

  • Avatar
    Vasta I. 14. november 2018 at 16:18

    Kõikidele maailma küsimustele hea abimees: http://lmgtfy.com/

    Sisestad otsingusõna ja saadad lingi küsijale. Saab samm-sammult ise selle pika teekonna läbi käia 🙂 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Marii 14. november 2018 at 16:05

    Ma saatest ka vaatasin, et oh kui äge idee keksumäng teibist põrandale teha.. ainult noh, et ma ei viitsinud küll mingit “spetsiaalse keksuteipi” otsima minna kuskilt.. ? läks käiku tavaline maalriteip ja kõva küll ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 16:18

      See polnudki spetsiaalne keksuteip ju 😀 See oli lihtsalt peenem teip, millega seoses mul tuli idee, et sobiks hästi 😀 Aga maalriteip oleks ka mul parem olnud – rohkem näha tumeda põranda pealt.

  • Avatar
    Vasta T. 14. november 2018 at 15:53

    Kunagi küsis minult üks neiu (kindlasti mitte kõige terasem pliiats karbis), et kui ta tahab midagi teada, mis sõna ta siis otsingusse trükkima peab?? Ma olin nagu ???‍♀️

  • Avatar
    Vasta ? 14. november 2018 at 15:46

    Neil vist viimasel ajal läheb veits lappama ?
    a’la dräg = jõuluvana.
    Ise copyvad targa teksti wikipediast, kes on dräg (transvesdiidid jms, kes kannavad seksikat meiki ja kõrgeid kontsi) ja siis võrdlevad seda maie ja valduriga kuni jõuluvanani välja.
    hmm… ???

  • Avatar
    Vasta Laura 14. november 2018 at 15:34

    Lifehack , brosweris ei pea isegi google.com kirjutama, saab kohe otse aadressi reale kirjutada küsimuse ja suunab kohe ise googlesse koos tulemustega juba . ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 16:18

      See on edasijõudnutele!

  • Avatar
    Vasta M 14. november 2018 at 15:15

    Kasuta lihtsalt lehekülge lmgtfy.com järgmine kord 😀 let me google that for you

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. november 2018 at 15:15

    Aga, Mallu, kuidas telefoniga guugeldamine käib? Oskad sarnasusi-erinevusi välja tuua? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 16:18

      ma pean tegema aastatepikkuse uurimustöö ja siis saan teile vb ABC teha 😀

  • Avatar
    Vasta Kamps 14. november 2018 at 15:02

    Marta on sul vist nalja täis, sest tema kasvamisega, kasvab ka huumor. 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 16:19

      või ma olen juba peast soe 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 14. november 2018 at 14:51

    Vanasti hakkasin lollide küsimuste peale alati seda laulu mõttes ümisema :): https://youtu.be/ftQ6A3DKKeg

  • Avatar
    Vasta Anny 14. november 2018 at 14:39

    Sa peaksid õpetama kuidas sinu blogis olnud asju leida: google otsingust kuidas teha lima ja malluka blogi. Tõestad ilmarahvale et googlest otsides saab selle ise leida, mitte ei pea kirjutama igasse jumala kommentaariumisse, aga kuidas seda lima sai teha? Mis sinna lima sisse käis?

  • Avatar
    Vasta Anneli 14. november 2018 at 14:24

    Imestan ja loen,vahel on tunne,et tahaks mônel soovitada oma telefon ära visata,siis see valu ja vaevaga üles otsida ja uuesti vôssa heita.
    Pole seda vaja ,kui kasutada ei oska vôi ei taha.
    Googel,kui kôrgem vôim ju aitab alati,ole aind mees ja kasuta seda
    Aga ,ei palju huvitavam on kuskil Sinu postituse all kiunuda ja kraapida-kust kohast said ja kuidas ja mida maksis . Tsiisus,kasutage vidinaid mida soetanud olete-internet ei ole saatan

    No aga KUIDAS numbreid teha siis???

  • Avatar
    Vasta Gerli 14. november 2018 at 14:22

    hahaa, lugesin ka seda marimelli postitust…pealkirja järgi mõtlesin, et annab mingeid kasulikke soovitusi, nippe-trikke vms (no okei, mõned siiski olid ka seal postituses), aga õpetada inimestele samm-sammult kuidas kasutada lihtlabast otsingut…nagu, ma ei tea, kas nii retakaid on ka olemas, kes ei oska seda teha ja isegi sihtkohta sisestada jne 😀 tekib kohe küsimus, kuidas sellised siis veel võõral maal kavatsevad hakkama saada?! 😀
    kahtlane, pigem oli selle postituse eesmärgiks reklaam gotravelile 😀 #aastainfluencerid #väikevihje #koostöö

  • Avatar
    Vasta Karmen 14. november 2018 at 14:18

    See lõpp on sama hea, kui mul eile 4,7 aastane poiss VAATAB muusikavideot ja ütleb mulle: ma ei tea, kes see laulab. Ma siis vastan, et see on Uudo Sepp. Ja laps jätkab: aaa, ma arvasin, et Getter Jaani!

    Nagu…kui sarnased nad on?! 😀

    • Avatar
      Vasta Ma 14. november 2018 at 14:40

      Lihtsalt niisama infoks, et 4a7k vanune poiss ei ole 4,7-aastane, sest aastas on 12 kuud, mitte 10 kuud.

      • Avatar
        Vasta Karmen 14. november 2018 at 18:49

        Ometigi said sa aru, kui vana laps on. Ja tegelikult ei olnud see vanus ju peamine point asjal. Ning oma 30 elatud aasta jooksul ma olen üsna teadlikuks saanud, et aastas 12 kuud on. Mina tänan 🙂

      • Avatar
        Vasta Birgit 15. november 2018 at 01:39

        Minul jällegi rõõm näha, et lisaks minule leidub veel inimesi, keda see koma kuritarvitamine häirib ?

      • Avatar
        Vasta Matemaatik 17. november 2018 at 07:31

        Aga kus oli öeldud, et poiss on 4 aasta ja 7 kuune? Väga selgelt oli ju öeldud 4,7 aastane. Kui Sa juba nii tark oled, siis võiksid öelda ka kui mitme aasta ja kuune on 4,7 aastane poiss.

  • Avatar
    Vasta M 14. november 2018 at 14:09

    See oli lihtsalt kompliment, et su numbrid nii ilusad tulid 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 14:12

      nad tegelt ei tulnd väga ilusad :D:D