NIISAMA JUTTU

siiski suurem naisterahvas

14. november 2018

Sattusin Ritsiku blogist lugema sellest, et ta on maru lühike ja ei saa poes asju kätte kõrgematelt riiulitelt.  Noh jah, eks ta ole päris lühikene ka, 159cm. Kommentaaridest jäi silma, et keegi kurtis, et tal ka sellised lühikeste inimeste probleemid, aga tema 164 cm.

Mina ise olen 168 cm ja pole ennast kunagi väga pikaks inimeseks pidanud. Eksklikult arvasin ma, et ma olen Eesti keskmine. Ma ei tea miks, oli kuidagi meeles, et just nii pikk Eesti keskmine naine on. Praegu googeldasin ja vaatasin, et jah, see artikkel ütleb, et hoopis 165cm on eesti keskmine naine pikk. Muu infona kaalub Eesti keskmine naine 69 kg ja saab esimese lapse 26. eluaastal.

Aga mis mind mõtlema pani, oli see, et kui 164 cm pikk inimene loeb ennast pigem lühikeseks, siis mind 168 sentimeetriga peetakse “suuremaks naisterahvaks”. Nimelt Dr. Ridnõi rõhutas seda mulle kahel erineval visiidil, et mina, kui suurem naisterahvas, et beebi võib sp ka suurem olla.

No ma ei tea. Ma ei tunne ennast ei nii pika ega paksuna, et mind suuremaks naisterahvaks liigitada. Mitte, et ma ennast ka nüüd fitnessilavale kujutaks (eriti PRAEGU 9 kuud rasedana ??) aga no muidu ka. Et nagu näengi ennast sellise keskmise inimesena, mistõttu on hämmastav mõelda, et mingile osale inimest olen ma “suurem naisterahvas”. Ma kuulsin enda kohta isegi kommentaari, et mõni inimene pole KUNAGI näinud naist, kes rasedana nii paksuks mammiks ära tõmbuks, kui mina.

Inimene ütles ilusti, et sa oled laisk paks pekikamakas, aga sina solvud, mis sul viga on???? ??? Üldse naljakas solvuda, selles suhtes, et miks ma ei võiks arvata, et keegi on või ei ole tükk sitta. Umbes nagu inimene võib arvata, et ma olen suurem naine ja pean selle “tõega” leppima.


ma siin 20 nädalat rase, ikka tunduvalt suurema kõhuga kui kõik teised maailmas ?

Teades iseennast (ja naissugu) siis võite kindlad olla, et ma siin poole aasta jooksul hakkan halama, et appikene, ma nii paks, peaks trenni tegema blaablaa. Praegu ma veel ei hakka, sest noh, ma tean küll, et ma kaalun 75 kilo, kuid ma natsa halastan endale, sest ma noh siin ikka veel lõpurase ja ehk 5 kg ikka haiglasse jätan, seega olen siis raseduseelses kaalus ka tagasi.

aga praegu mind tõesti siiralt huvitab, et ütleme, et tõepoolest arst mõtles “suurema naisterahva” koha pealt seda, et ma maru PIKK olen, siis kui pikad teie olete?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar