NIISAMA JUTTU Rasedus Sünnitus

tahtsin niisama juttu ajada, aga…

16. november 2018

Täielik preggobrain on – viimased päevad oli mul tunnis sada mõtet, millest blogida tahaks, aga nüüd ei meenu ühtegi. Ma ausalt tean, et raudselt mu tihedad rasedusjutud on lähiajal tüütuks muutunud, aga ausalt ma ei saa sinna midagi teha. Olen 9 kuud saanud hakkama nii, et ma ei karda ja olen seda kõike rahulikult võtnud, aga nüüd, lõpupoole tuleb kerge ärevus sisse.

Seda muidugi juhul, kui kerge ärevuse alla lugeda seda, et ma vahepeal nutma puhken ja olen palju lihtsamini ärritatav, kui muidu. Muidugi mulle ei peagi pähe mahtuma, mis puhul on okei korrutada rasedale, et issand sa oled HIIGELSUUR ja su kõht on ÜÜRATU ja seal on raudselt vähemalt kaksikud. Nagu… rase naine pole migisugune aeda ehitatud kuur, mille mõõte arvustada ja arvata, et see kuuri ennast ei puuduta. Sama lamp oleks suvalisele naisele öelda, et oh jumal, sa tundud niii raske, palju sa kaalud muidu? See oleks kohatu eks? Aga minult küsitakse, et kle mis su kõhuümbermõõt on ja kirjutatakse, et mine seksi oma mehega, saad lapse kätte. Nagu… Mulle pole elusees nii palju keppi teha soovitatud, kui lähipäevadel. Ausõna ma olen kuulnud, et see võib asja kiirendada, te ei avalda mulle selle infoga riigisaladust, aga äkki ma võin ise otsustada, kas ma tahan teie käsu peale püksid maha kraapida või mitte. Ja kui ka otsustan, siis kas ma peaksin seda koheselt jagama, et kus ja mis kell ja mitu korda ja mis asendis, et jumala eest pääseda nendest “hehhhehehehehehee, mine nõua mehelt spermat!” kirjadest.

MUL JUBA ON TA SPERMAT OLNUD!!! Vaadake mind! Ausalt!

Ma poleks iial arvanud, et ma sellist lauset kasutama pean ja üldse ma kujutasin ette, et see postitus saab olema hoopis teise tooniga, aga see on see, kui sa lased lihtsalt mõttel joosta. Insta lähen närvi ära, nagu näha ? Lihtsalt vahepeal on küll selline kuul pähe tunne, et inimesed on ikka täis debiilikud. Isegi sorri ei hakka ütlema, see on lihtsalt tõsi.

Ise vaatan seda pilti ja mõtlen, et okei jah, ilmselgelt on pildil rase naine, aga no need kommentaarid, et hiiglamasuur ja seal on kolmikud ja pole elusees lausa nii suurt kõhtu näinud… Mul tekib küsimus, et näidake mulle siis neid normaalseid kõhtusid, mida vaadates tekib vaid mõte, et ahsoo, näed, lõpurase, normaalses suuruses kõhuga. Mis see standard siis on, mida ma nii kohutavalt ületan, et ma teiste silmis mingisugune emavaal välja näen?

Üldse võiks mingi reegel olla, et asjad, mida sa ei soovi, et sulle öeldakse, ei maksa ka teistele öelda. Et noh, mina nt arvan, et oleks imelik hakata võõraste pilte kommnteerima, et kle maru kuri näed välja, sa peaksid täna mehelt keretäie nu**i küsima. Või kauget tuttavat tänaval nähes käsi kokku lüüa, et issand, sa oled IKKA VEEL sama paks, kui eelmine kord, kui ma sind nägin, üllatav, et sa elus oled, mitte veel rasvumisse ära surnud.

Jajah, ma TEAN et max pseudomured ja hala mul siin, aga paari päeva pärast on mul nagunii ainult titejutu rääkimise tunne peal, seega kaua enam kannatama ei pea. Kuigi pooled lugejad tunduvad nii lollid ja ajavad nii närvi, et vahepeal tekib küll tunne, et pekki küll, vot ei ütlegi teile, millal ma Marta saan ja kas ma enne seda ikka mehelt spermat ka NÕUDSIN või mitte. Mõelge vaid, kui nüüd tänasest kuni uue nädala keskpaigani ei ilmuks blogisse ühtegi elumärki. Mis te siis teeksite, ah?! ?

Nii palju siis sellest, et tulen räägin maast ja ilmast niisama, haha, ei saa ikka virisemata, emm nagu ma olen. Aga vähemalt mul on varsti beebi ja kogu see rasedus- ja sünnitusjutt muutub mulle jälle igavaks ja te ei pea seda enam kunagi taluma. Siis olete siia oodatud lugema nibuprobleemidest ja kaotatud mokkadest. Rohkem lapsi saada ei saagi, mul saavad muidu mokad otsa …

Loe ka neid postitusi!

79 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ok app for my iPad and my iPod is on it 22. november 2018 at 23:18

    Wuz up laps kaes w

  • Avatar
    Vasta Vesper 17. november 2018 at 14:17

    Veider on see, et see, et sa veel sünnitanud pole, üldse kellegi perset torgib. Sama kõhu suuruse kohta, nagu issand, kas tõesti on olemas mingi mõõdupuu, et sel kuul tohib olla just nii suur. Kuidagi käib kogu aeg teiste elu elamine, enda omaks ei jäägi vist aega, kui kogu aeg on vaja kommenteerida, kui suur on kellegi tagumik, kõht või nina.

  • Avatar
    Vasta K 17. november 2018 at 10:33

    Selle esimese pildi kompa näeb välja nagu mingi dramaatiline renessansiaegne maal 😀
    http://hoocher.com/Jacopo_Robusti_Tintoretto/Lamentation_over_the_Dead_Christ_ca_1560.jpg

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2018 at 10:55

      haha, on jaa 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika 16. november 2018 at 22:44

    Mu arust on sul normaalne lõpuraseda kõht. Asi on ilmselt selles, et tavaliselt pole inimesed lõpurasedana kuigi aktiivsed ja linnapildis neid kohtab ka seepärast harva. Lisaks tehakse tavaliselt kõhupilte paarkuud väiksema kõhuga, mis siis riputatakse neti ja sotsiaalmeediasse. Need kes pole päris lõpurasedat näinud siis eeldavadki, et see 7-8kuu suurune kõht on lõpuraseda kõht. 😀 tean omast käest.

  • Avatar
    Vasta Lauren 16. november 2018 at 21:21

    Ah see kõhu suurus on alati üüratu kõigi arust. Ma olin oma rasedagruppides-beebitrennides pigem teistest väiksema kõhuga, aga iga tuttav (ja suvaline vanatädi) ohkas, et pole elusees suuremat rasedakõhtu näinud ja kas on ikka jube raske olla. Omaarust olin nii ilus ja särav. 😀 Ja sina oled ka.

  • Avatar
    Vasta Teele 16. november 2018 at 20:06

    Ühiskonnas on mindud täiesti lollakaks selle fitness ja “kauni” keha pârast. Kui rase naine saab raseduse ajal kommentaare, kui suur või maakera (nagu mulle öeldi) ta on, siis jârgmine ebamugav etapp on see kui peale sünnitust hakkatakse sotsiaalmeediasse lisama pilte kuidas kaks pâeva peale sünnitust juba lihased vâljas on ja kòik sõbranjed kiidavad takka, et vaoo nii tubli naine, et ei tohi ju laisaks minna peale lapse saamist!!! Ajuvaba. Järjest enam kaob ära see ilu ja vólu et me naised kasvatame enda sees last ja pârast ka anname endast kõik selle lapse jaoks (mitte ei roni otse sünnitusmajast jõusaali) … Kohutav koht see maailm kuhu oma tütreid ebanormaalseid ilunorme taga ajama lasta 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 16. november 2018 at 16:49

    Ma armastan hullult oma tädi pärast seda, kui ta mulle sugulase naise teise lapseootuse uudise peale ütles, et mina ei hakka iial pensioni saama, kuna mul ei ole (loe: ega tule tema arvates) lapsi. Tänks, pole nagunii üldse valus teema. Üldse, küsimused, millal mina siis mehele saan ja lapsi tegema hakkan…. Nii muuseas üle laua muu jutu sees. Iga kord võitlen pisaratega ja sooviga küsida, et millal sul endal muidu on plaanis veits taktitunnet arendada. Elage oma elu, ausalt, nii närvi ajab ja kurvaks teeb.

    • Avatar
      Vasta Kadri 20. november 2018 at 08:33

      Nõustun 100%, ma küll ise ei taha lapsi, aga pidevalt mingid sugulased ja muud tuttavad uurisid nii muuseas pereüritustel, et noh kui mees on, millal siis pulmad ja lapsed tulevad ja kui ma alkoholi ei taha mõni üritus siis on jälle tore norida, et kas juba olen lapseootel vms. Muidugi nemad sellest aru ei saa, et äkki kõik ei tahagi (või siis sinu puhul ei saagi) lapsi ja see on ka okei. Võibolla ma ei ole veel valmis vms, mis see kurat nende asi on, tehku ise kui nii väga tahavad. Nüüd kui mul kutti pole, on jälle mure neil, miks mul meest ei ole ja kust ma ikka leiaksin ja pooled üritavad oma poegi vms tuttavate lapsi mulle maha parseldada. Ausalt, ma tõesti EI TAHA, täitsa fain on ka niisama elada OMA ELU. Tänan tähelepanu eest 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 16. november 2018 at 15:31

    Kusjuures ma olen soovitanud (küll mitte päris võhivõõrale), et mingu tehku mehega keppi, kuna keegi ei jaksa seda kuri muri mutti enam välja kannatada.

  • Avatar
    Vasta Helena 16. november 2018 at 14:38

    See raseda naise keha pidev kommenteerimine on tõsiselt nõme juba sellest perspektiivist, et raseduse ajal on naise kehal palju suurem elukandev eesmärk kui lihtsalt “ilus” olla sotsiaalsete normide kohaselt. Sorri, mu keha tegeleb faking UUE ELU LOOMISEGA (!!!) ja lõpuks selle siia ilma sünnitamisega, ma tõesti ei keskendu sellele, et samal ajal mingi suva Marju jaoks “ilus” olla. Kellel üldse on õigust öelda, milline raseda kõht nüüd see ilus on? 😀 Kui su kehas pesitseb elu, siis kuidas see saab üldse ebaatraktiivne olla. Minu kõhule tekkisid üle öö üpriski suured venitusarmid ja olen 15 kilo juurde võtnud (üle 41 nädala praegu), rõve ja raske ja vaal on olla aga mu elukaaslane pidevalt imetleb mu keha ja ütleb, et seda vaadata on lihtsalt nii liigutav. Samuti peab ta mind väga seksikaks (just selle viljakuse elemendi pärast I guess? :D) Kellelgi teisel pole õigust sinu rasedat keha arvustada. Punkt. Seega armsad inimesed, hoidke oma kommentaarid endale, ükski rase naine ei taha teada, kui “massiivselt suur” ta on 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 16. november 2018 at 14:38

    Sellistel hetkedel loe meeldetuletuseks nt seda artiklit 😉 https://mallukas.com/2018/09/25/ai-sa-oled-hull-aga-ai-sa-oled-hea/

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. november 2018 at 14:15

    Sa oled paganama ilus rase! Ja ära kuula kedagi ?
    Aga nagu ikka, neid troppe, kes rikuvad tuju oma kommentaaridega, on igal pool ja alati ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Ks 16. november 2018 at 13:35

    Mina sain raseduse keskpaigas klassikalisi kommentaare, et “issand, ma läksin sellise kõhuga juba sünnitama”.. nojah mis siis, ma veel kasvatan kõhukest ? võtsin ka 30 kilo juurde, aga kuna olen pikka kasvu kadus see kuhugi ühtlaselt ära, noja kõhtu natuke rohkem. Aga enda arust olin veel 9ndal kuul väga ilusa kõhuga rase ? muidugi raske oli ikka, eriti veel 35 kraadi kuumaga?

  • Avatar
    Vasta Helerin 16. november 2018 at 13:27

    Pole hullu. Mul on kaks tütart. Esimene on 9, sündis keisriga, teine on 7 sünnitasin ise, praegu ootan kolmandat(sugu ei tahtnud ta veel näidata). Esimese rasedusega võtsin ma juurde 36kg ja teisega 46kg ???? kolmandat ma juba kardan ? hetkel olen 20nödalat rase olnud aga paljud tuttavad arvavad et ma hakkan varsti sünnitama minema ??? aga no. Nii on mul iga rasedusega olnud. 5kuud rase ja arvatakse et ma varsti sünnitama. ? Siia ma kahjuks pilti panna ei saa, aga no tuleb tõdeda et kõht on mul tõesti suur. Lapse klassiõe ema läheb küll varsti sünnitama ja on väiksem, kui mina praegu ?
    Ja no eks selle sünnitusega ole ka nii nagu on. Sa oled nii tubli ja rahulik. Ma mõtlen praegu juba iga päev suure ärevuse ja hirmuga sünnituseks. Sest esimene oli pórguvaludega 19tundi ja peale. Ja no selle juures on ainuke lohutus see et nii kähku sai õnneks sellepärast et lõpuks kaasa aidati ?
    Palju Palju Jaksu ja raudseid närve sulle ! ?

  • Avatar
    Vasta M 16. november 2018 at 13:18

    Räägivad need kel pole mehe spermat enda sees olnud, pole lapsi teinud, pole mehi näinud… naudi oma kõhtu ja beebit seal sees. Laps seal sees pole süüdi et inimeste iq on silmnähtavalt alla normi kukkunud.

  • Avatar
    Vasta Säraküünal 16. november 2018 at 13:17

    Mul au olla 4 lapse ema, saab statistikat teha.1. ja 3. läksin sünnitama 95 kg (algkaal 65kg), 2. ja 4. 105 kg (algkaal 78kg)…ehk siis kaks paari väikese vahega rasedusi..teiseks jutti raseduseks pole kunagi kaalu esimesest + 25-30 kg taastunud..kõhud on ikka üüratud olnud..4.oli kü 146cm, ise 164 pikk.. kui sina oled suur rase, siis mis üli võrret selliste mõõtude juures kasutada:D?
    Kõik sünnitused on olnud sarnase kulgemisega aga rasedused no nii öö ja päev…kuna arstid lähtuvad epk ja kü suhte kasvust ja UH-st beebi kaalu arvamisel siis mind on alati ähvardatud maru suurte lastega…3.-4. raseduse aeg on kõhud ikka nii suured olnud, et pakutud peaaegu 5 kg lapsi ..ometi on minu kõige suurem ja 13 päeva üle kantud hiiglane napp 3,4kg :)..ajati igasugu hirmujutte juba enne tähtaega, et hiljemalt siis peab esile kutsuma aga ma kuulasin ikka südame häält ja KTG-d ja otsustasin oodata lapse õiget aega. See on üsna vähe tõenäoline kui oled korduvalt sünnitaja, tervis (veresuhkur, kilpnääre jms)korras, et järsku järgmine hüppaks välja kilo või + raskem..

  • Avatar
    Vasta Maarja 16. november 2018 at 13:16

    Selle peale tuleb meelde, kuidas eelmine aasta pulmas käies mu ülekaalulisele tädile ütles üks külaline (kes polnud teda paar aastat nãinud), et issake sa ikka veel sama paks?
    Ma seisin kõrval ja olin vist näost tumepunane. Mul oli kohe piinlik kuulata, kuidas inimesel puudub filter. ?

  • Avatar
    Vasta Heidi 16. november 2018 at 13:12

    Enamik vist on ikka khalvustavaid kommentaare saanud siit ja sealt. Mul on eriti hästi meeles see, kui ootasin 12a tagasi oma esimest last. Oli augusti lôpp ja hästi palav. Mul oli 4nâdalat tãhtajani. Kõht oli ikka korralik juba. Igatahes seisin poes kassajärjekorras, oli lämbe ja kliima neil küll ei töötanud. Minu taga oli ala 70a naine. Ja siis ta kukkus mu kallal lõugama. Et ma nii noor ja nii suure kôhuga, peaksin temasugused vanad inimesed kassas ette laskma. Et kuna ma nii paks, siis on seismine mulle ainult kasuks. (Reaalselt ma polnud paks, ainult kôht..) Ja kuna ma teda ette ei lasknud, siis see sama jutt ainult kordus. Lãksin poest vãlja pisarates. (Ei ole tegelikult nutja tüüpi ?) Nii, et ole tubli. Saan aru, mis sa tunned

  • Avatar
    Vasta Laura 16. november 2018 at 13:00

    MUL JUBA ON TA SPERMAT OLNUD!!! Vaadake mind! Ausalt! 😀
    Sa peaks selle oma blgo tutvustusse ära märkima, muidu keegi ei usu, et oled keppi saanud. Suisa kolm korda elus.

    Aga muus osas on need kommentaarid siin nagu Seewaldi patsientide kirjutatud.
    “ma arvan, et saad varsti lapse kätte” – no shit, inimene on 40+ nädalat rase 😀
    Ja siis need “mul oli nii, et veed tehti lahti ja siis 1h läks aega ja siis bla bla bla”, ma ei tea keda see kottima peaks küll.

    Aga muidu, MINE NÕUA SPERMAT!!!

  • Avatar
    Vasta Raili 16. november 2018 at 12:58

    Oled väga vapper ja toimekas, jōuad niipalju sahmerdada ja veel kōigi meeleolu üleval hoida. Kōik läheb hästi ja inisejaid on alati, aga tegelikult on kōik ju väga hästi, edu Teile.

  • Avatar
    Vasta J 16. november 2018 at 12:34

    Ma saan aru, et blogija saab selliseid imelikke kommentaare, sest neid imelikke inimesi ikka liigub ringi, kellel viisakusreeglitest halli aimugi ei ole. Rohkem üllatab see, et nii paljudel sama mure nende kommentaaridega. Olin ka rase ja kõht oli päris korralik ja tähtaeg läks üle, aga ma ei kuulnud ühtegi kommentaari selle kohta ja ei saanud imelikke soovitusi. Tähtaeg tähendab ju, et laps sünnib enamasti +/- 2 nädalat, seega kui just pole see aeg möödunud, siis nagu tsipa vara ohata “Omg, sa ikka rase vä?”. Ja ammugi mul pole mingeid tuttavaid, kes ütleks raseda kohta paks või jäme… need peavad ikka väga madalalaubalised inimesed olema. Aga no, eks osad ongi nupunihkega siin meie hulgas…üllatav, et neid kohe täitsa palju paistab olevat.
    Aga ootaja aeg on pikk, eriti peale tähtaega! Edu viimastest päevadeks rasedana!

  • Avatar
    Vasta hilli 16. november 2018 at 11:56

    34 aastat tagasi, tantsides pulmas polkat, tuldi minu käest küsima, et kuidas sa julged niii suure kõhuga tantsida, millal sul tähtaeg on? Vastasin rõõmsalt, et alles oktoobris( pulm toimus juulikuus), võtsin oma tütre ootamisega 26 kilo juurde :), nagu näha, pole mitte miskit muutunud, mõned inimesed ongi sellised oma nina teiste asjadesse toppivad ja enda arust hoolivad, nagu üks rase naine ei teaks ise, mida ta võib teha ja mida mitte, no ja see teiste kõhu suuruse kommenteerimine-milleks? Kellele see mida annab? Aga jõudu sulle!!

  • Avatar
    Vasta Kristin 16. november 2018 at 11:50

    Kusjuures mina just vaatan su pilte, et sa oled peenemaks muutunud. Noh kõht muidugi, seal ju beebi sees, aga ûlejäänud keha nagu jalad on küll megapeenikeseks muutunud just 🙂

  • Avatar
    Vasta Maire Leidma 16. november 2018 at 11:50

    Pole sa midagi nii suur rase.
    Mul kaks tuttavat olid topelt suuremad ja said normaalse kaaluga lapse.

  • Avatar
    Vasta Liinu 16. november 2018 at 11:46

    Üks talv kui vanaema juures väljas lund rookimas käisin tuli üks naabrinaine küsima et kas ikka sellises seisundis (loe: rasedana) sellist lumerookimist on õige teha ?
    Loomulikult ma polnud rase…jah olen trulla küll aga omastarust mul mingit erilist raseda kõhtu küll ees pole? epic fail…suht piinlik aga näib et inimesi on igasuguseid ?
    Ja kui sind lohutab siis minu arust pole su kõht üldse suur vaid just…ilus kena ja armas?

  • Avatar
    Vasta P.S 16. november 2018 at 11:41

    Mina küll ei viitsi heietada kellegi raseduseaja kõhuümbermõõdust või “koljat naisest” :), veel enam-kritiseerida,kõik ikka individuaalne, aga loen ja olen põnevil isegi Marta tulekust- igatahes oled ikka ülitubli ja tänud, et meil olemas oled !

  • Avatar
    Vasta H 16. november 2018 at 11:39

    Saan sinust nii aru.. mina täiesti tavalise väiksema kehaehitusega aga kogu aeg jääb inimestele ette et ma nii väike olen ja lühike. Nii nõme on ilkuda asjade kallal, mida ise valida ei saa (nimi, kasv jne).

    Palun kirjuta ikka postitusi. Ma facebookis ei kommenteeri ja siin ka harva aga loen ikka kõike, mis fb postitad ja elan sinu rasedusele ja sünnitamisele väga kaasa, kuigi ise lastetu ja veel lähimate aastate jooksul ei plaani ka.

  • Avatar
    Vasta K. 16. november 2018 at 11:35

    Viimane raseduse lõpp sattus mul suvekuule.
    Tegime grilli ja kutsusime sõbrad külla.
    Üks mees võttis enda uue naise kaasa. Igatahes istusime ja rääkisime juttu ja nagu ikka, kõigil mure, miks ma veel rase olen.
    Ja kui mu mees ütles, et tähtaeg oli 11 päeva tagasi, siis oli teiste mure veel suurem.
    Küll aga üllatas see naisterahvas, keda ma esimest korda nägin. Tema mure oli see, miks me seksi pole proovinud, see aitab ju! Ja ta reaalselt küsis iga natukese aja tagant, aga mitu korda päevas te seksite, kas sperma lasete ikka sisse, ise saad ikka orgasmi?
    Lõpuks ma juba pakkusin, ehk tahab tulla jalgu hoidma? Või plaksutab ja ergutab kõrval nagu maratonijooksatel?
    Täielik kuul pähe tunne oli ?
    Ma olen küll üsna avameelne, aga niimoodi võõra inimese käest ma selliseid asju küll ei päri.

  • Avatar
    Vasta ML 16. november 2018 at 11:25

    Loll olla on nagu surnud olla, ise ei saa aru aga teistel on valus?

  • Avatar
    Vasta Evelin 16. november 2018 at 11:23

    Olen nõus, rasedale naisele ei tasu paljusi asju õelda…muidugi ka pärast sünnitust 😀 Lõpuraseda kõht ongi suur, seal sees on ju laps 😀 😀 Ma just ütleks, et kõhnematel visuaalselt suurem kõht sellepärast, et see on lihtsalt kontrast nende enda pisikest keha arvestades. Paksemana ja polstriga kadus minu kõht kuskile selja taha näiteks 😀 😀 Samas mul sünids laps 37nädalal ja alla 3 kg. Nii palju ju oleneb ka inimesest.. nagu me kõik tegelikult oleme erinevad. Ju tuntakse end asjalikuna ja hästi kui saab sind justkui kirjateel “abistada” oma õpetustega 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 16. november 2018 at 11:18

    Kui nädal vaikust oleks, siis raudselt kuulutataks Sind tagaotsitavaks. ?

    Aga jah. Mõnel lihtsalt puudub filter suu ja aju vahel. Raseduse ajal kuulsin ka kui paks olen ning vahetult peale sünnitust öeldi, et ei olegi nagu sünnitanud. Et vast ikka kunagi võtan alla ?

  • Avatar
    Vasta Kk 16. november 2018 at 11:15

    Mind ajas ka kohutavalt närvi, et kogu rasedus arvustati minu kõhu suurust- “Appi, kui suur sa oled!”, “Mis sul viga, kõht ju nii väike”, “Ah?! MA on saanud arugi, et sa rase oled!” (Tänks, ma siis vist muidu ka paks :D), “Mis, kaks kuud veel või? Oi, no siis küll paras aeg saiakestega koomale tõmmata” jne. Seal on ju ometigi laps sees, saage üle! Ja muidugi need õpetussõnad, kuidas nüüd pean kõik uned ette ära magama… Ausõna, mis inimestel viga on?

  • Avatar
    Vasta Laura 16. november 2018 at 11:09

    Ma vaatasin ka eile neid kommentaare ka jäin mõtlema, et millega inimesef mõtlevad. Kui sul midagi head õelda ei ole, või sa lihtsalt ei suuda midagi head õelda- Ole Vait kallis inimene. Näed targem välja. Sulle kerget olemist 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 16. november 2018 at 11:01

    Mida teevad inimesed teadmisega su kõhu ümbermöödust? Ma pole kummagi raseduse ajal oma ümbermöötu möötnud, veel vähem huvitab mind teiste oma. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2018 at 11:02

      mul endal sama küss 😀

      • Avatar
        Vasta Katrin 16. november 2018 at 11:20

        Tartus näiteks mõõdetakse igal ämmaka visiidil, arvatavasti ka sellest see küsimus, meil läks see rasedaraamatusse kirja.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. november 2018 at 11:52

          Mul Lende ajal vb ka mõõdeti, aga Martaga küll mitte

        • Avatar
          Vasta C. 16. november 2018 at 14:12

          Okei ämmakas mõõdab ja paneb raamatusse kirja. Ju talle see meditsiiniliselt siis vajalik info. Aga mida selle ümbermõõduga teeb teine inimene, kes pole ei sinu arst ega midagi? Mida see ümbermõõt võõrale annab? Saab rohkem kaasa targutada, et oi seda palju või vähe?

        • Avatar
          Vasta A 16. november 2018 at 19:37

          Ämmakas mõõdab ju pikuti, emakapõhja kõrgust??? Mul küll nii vilj kui pärnus, ümbermõõtu pole küll keegi mõõtnud ?

          • Mallukas
            Mallukas 16. november 2018 at 19:39

            ma nagu mäletan, et Mari ajal vähemalt ühe korra mõõdeti ümbermõõtu ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 16. november 2018 at 10:58

    Mulle ütles üks meestuttav täitsa raseduse alguses et oi küll sul suvel läheb suure kõhuga see olemine raskeks jne. Küll võib halb olla suve kuumades paks. Vastasin et ega see hullem olla saa kui tal endal ?
    Ta on selline lühike ja suure kõhuga ? ma usun et minu kõht raseduse lõpus oli umbes sama mis temal tavaokekus ???

  • Avatar
    Vasta Yutulind 16. november 2018 at 10:48

    ma mäletan kuidas tahtsin 39+4 NOH MILLAL küsijat ära pussitada… seda tunnet peab ise kogema, enne aru ei saa! Ja sinu kõht on ju tavaline. Pilti saab muidugi töödelda, pane üks megaballoon üles, vaatame, mis teevad.

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. november 2018 at 10:31

    Lõpuraseda kõht peabki suur olema, ega me päkapikke ei sünnita. Ikka inimesi. Ma pole ühtki miniatuurse kõhuga sünnitama minejate kohanud veel. Võib-olla on mul kitsas silmaring, ei tea. ? Inimesed, kes sappi pritsivad, on tavaliselt kadedikud. Nii on. Jõudu ja jaksu, Mallu! ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 16. november 2018 at 10:21

    Ma ei saa ka inimestest aru, kes kommenteerivad rasedate kõhte… Ma luban nad kõik maha lüüa või teatan seltskonnss lihtsalt, et lähen minema, kui keegi üritab mu suurust või võimalikke kaksikuid kommenteerida. ?? Täiesti lõpp kui rumalad ja taktitundetud inomeded on. Samas ehk see lohutab, et selleks et selliseid kommemtaare saada ei pea blogima, vaid lihtsalt rase olema. Ehk mul veel tähtajani 17 päeva ja ma olen palju suurema kõhuga kui sina. Muidugi olen kuulnud seda alates 3.kuust. Kuigi pikkus ja kaal enamvähem samad. Täiesti pekkis, kui kiiresti see närvi ajab… muide ma ütleks küll, et sul nunnu kõhuke ? Mitte midagi “hiiglasliku”. Kahtlustan, et lisaks sellele, et kommenteerijad väheke totud on, pole nad kunagi ka rasedat näinud!

  • Avatar
    Vasta Sirli 16. november 2018 at 09:50

    Ma olen alati ennast raseduse ajal tundnud maailma kõige ilusama naisena. See on ainus aeg kus mind ei häiri teiste kommentaarid minu suuruse kohta. Hetkel olen 34+ rase ja ma juba praegu täiega põen kommentaare mis pärast sünnitust tulevad. Ala et kas üks laps jäi veel sisse? Mõtlesin et sa juba sünnitasid? Kas sul on juba järgmine tulemas jne.

  • Avatar
    Vasta Kaya 16. november 2018 at 09:39

    Kõik on OK! Hirmud on normaalsed, kommenteerijad ja pärijad mitte.
    Mina salvestasin lõpurasedana (ka möni päev enne sünnitust) telefoni pilte, millega siis vastata fb tulnud küsijatele. Et.. oled ikka rase vä? Saatsin ilusti pildi vastu … näiteks yhel oli mõrvarpilguga kass, all kirjas… küsi veel üks kord kas olen rase ? endale tegi nalja ja teise inimese ilmselt pani piinliku olukorda. Ohh funn!

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. november 2018 at 09:26

    Tean ,mida sa tunned . ..kõik see millest kirjutasid ajas lõpuks nutma küll.mul õnnestus oma pojake kaks nädalat üle kanda ja no ma olin nii paistes ka veel lõpuks ,aga jätke ütlemata,et oii ,Issand mul kohe kahju sinust ja oii oii küll ikka on suur kõht oled ikka kindel ,et sul seal neis mitu ei ole ja ,et laps on kindlasti üle nelja kg,aga vot ei olnud oli 3600 .appi sellest juba aega piisavalt möödas ,aga tunded tulid meelde..ole vapper oled väga ilus naine ,vaata peeglisse ,kui ei usu

    • Avatar
      Vasta Andra Lind 16. november 2018 at 10:06

      Minu laps oli sündides 4.100, kõht mul lõpus ei olnud küll nüüd suuuur, esimene laps, ning pidi sündima üldse üle 3 kg. Minu jutu point on see, et kõhu järgi lapse suurust vaadata, ei ole ka nüüd mõistlik ning üle 4kg kaaluv laps pole ka nüüd midagi ilmatuma suurt, saaks aru kui viis, 4kg on täiesti normaalne, mina väike inimene 1.56 pikk umbes, sain kantud ja hakkama küll.

  • Avatar
    Vasta Marleen 16. november 2018 at 09:18

    Ma pole kunagi rase olnud, aga hakkasin mõtlema su sõnade peale. Meenub, et suvel ütlesin ühele endisele kooliõele, kes beebiootel oli, et tal nii armas väike kõhuke. Nägin kuidas ta oli veits kohmetu. Ja nüüd ma mõistan, et tegelikult on see ikka väga väga kohatu kommenteerida kui suur/väike kellegi kõht on. Olles ise lihtsalt kaaluga kimpus, kuulen ka lähedastelt, et küll olen ma ikka alla võtnud või oi! küll ma olen veits kosunud. Seega mõistan su (ja teiste rasedate) pahameelt, kui nende kõhtu kommenteeritakse. Sest see pole okei! Jätke naiste kehad rahule, eks! ?
    Aga sulle jõudu ja jaksu!

  • Avatar
    Vasta E 16. november 2018 at 09:11

    Ka mina olin rase 41 nädalat..
    Ja minu üsna lähedane inimene ütles midagi sellist: “i
    Issand, sa ju räme laev! Vaevalt sa tagasi tõmbad! ” eeem, aitäh! Ja tead, tuju oli nii sitt, et panin oma ämmakale kitsi 😀 ta palus sellele inimesele edasi öelda, et pole kunagi veel nii lolli juttu kuulnud ja et ju ta pole korralikku rasedat veel näinudki!
    Sain saatekirja.. Jah, seksi soovitusi tuli uksest ja aknast! Ajas juba hulluks küll.. Aga sünnitus tuli külla varem ja kõik läks hästi 🙂
    Lihtsalt ole rahulik.. Mis kuradi rahulik? Ole ikka sina ise!

  • Avatar
    Vasta Sigrit 16. november 2018 at 09:02

    Väga ilus rase oled!!! Minu arvates on ka ikka väga kohatu rasedale öelda, et sa oled nii suur… sul kasvab üks pisike ime kõhus ja ilmselgelt kõht ju paisub, ega ta selga kasva!!! Minu arust kõik rasedad on IMEILUSAD,sest nad kannavad kõige kallimat vara enda südame all!! Jõudu ja vastupidavust sulle Mallu, tubli oled!!??☀

  • Avatar
    Vasta Riina 16. november 2018 at 08:45

    “Kindel, et kõhus kaksikud pole”? Seda sama lauset kuulsin ka mina nüüd viimase raseduse ajal korduvalt ja korduvalt ning nii üle viskas see. Või siis näiteks: “Milline Sa siis päris lõpus veel välja näed”. Vat ei näinudki päris lõppu sest beebi sündis kuu aega varem. Ma saan aru, et olen lühike naisterahvas ja kõht võis tunduda üüratu aga tõesti ajasid sellised kommentaarid kopsu üle maksa.

  • Avatar
    Vasta Gellu 16. november 2018 at 08:36

    Väga ilus rase oled.Ära pane neid imelikke inimesi tähele kes vastupidist väidavad.

  • Avatar
    Vasta Mari-T 16. november 2018 at 08:11

    Ma just olen vaadanud, et sa oled kuidagi eriti kaunis viimasel ajal! Päriselt! Nii ilus jume ja käed-jalad nii peenikesed otsas. Ja kõht on ka väga ilus!
    Hoian sulle pöialt!

  • Avatar
    Vasta Kats 16. november 2018 at 04:35

    Kuidagi veidralt nendesse rasedatesse suhtutakse tõesti, mina ka viimase rasedusega oli nii tülpinud sellest, oi kui suur, oi kui paks. Üks töökaaslane, kes totaalselt 5 korda ilmselt minust suurem tahtis mööda minust minna (olgu öeldud, et tal oli selleks vajalik ruum olemas) ja ikka oli vaja kobiseda “paks, ma ei mahu mööda”. Lõpus tuli killida lausetega ” ma olen rase, mis sinu vabandus on?” Sünnipäevale minnes terve rahva ees ikka keegi pidi tervitama “oi, tsau paksuke” ja siis tuli killida jãlle ” oi siin on ju oluliselt suuremaid minust” ja pilguga otsisidki suurema kaaluga inimese…ja see oli õel. Või see oi kui suur teema terve aeg tööl,lõpuks nâpistasin töökaaslase kõhuvoldi nãppude vahele ja ütlesin, aga vaata ja katsu mind, minu kõht on nii trimmis ja voltideta kui olla saab veel eks. Eks ma tundusin lõpus ikka vâga tige ja õel rase olevat kogu selle paksu ja suure jutu peale…lihtsalt ei viitsinud ja jõudnud seda kuulata enam. Ütlesid 1x…ok, muigan kaasa…ütled 2x….3x….nagu aitab ãkki sellest korduvast “nii naljakast” naljast.Eesti keel on rasedate mõistes suht vaene keel 😛 Ja kaal ja pikkus…oleks pakkunud sulle pikkuseks 170+, ilmselt nii kleenukesed kepsud tekitavad vale mulje su pikkusest. Rasedad naised on kõik vaprad ja säravad nii sees kui vãljast.

  • Avatar
    Vasta Anett 16. november 2018 at 04:34

    Maya just ärkas kui ma seda postitust lugesin ja kui seda rasedapunuga pilti nägi, siis ei öelnud ta midagi kõhu kohta vaid lihtsalt: “Mallukas on nii äge”. Vot siis. Aga loodan, et Marta otsustab varsti end maailmale näidata ja jõudu sulle!

  • Avatar
    Vasta Liis 16. november 2018 at 03:26

    I feel you. Ma vihkasin kõiki oma sõpru/tuttavaid viimasel kuul, sest esiteks ei jaksanud ma ära kuilata kui suur mu kõht ikka on ja teiseks, et noh..oled sünnitanud juba vä? või, et mine nüüd tee see nali ära…Igakord oli tunne, et saadan lihtsalt tuimalt perse ära. Siiani lähen veits närvi kui tagasi mõtlen sellele. Pea vastu!

    • Avatar
      Vasta maise 16. november 2018 at 10:52

      sama! ma vältisin ka oma sõpru. ja mul läks 2 ndl üle ka! ainult seleta inimestele, et EI, ma tõesti ei oska öelda miks ta välja ei taha tulla 😀
      ja miks on suvalistel inimestel õigus rasedale öelda, et oo sa oled paksuks läinud vä? issand kui paks sa oled! kõik lastega naised ütlesid, et oi, sul nii armas väike kõht. ja siis tuleb mingi mehe sõber vastu ja karjub no tere jäme! 😀

  • Avatar
    Vasta C. 16. november 2018 at 02:37

    Ma ka kuulen ühelt poolt, et issand sa oled nii suur ja see ei saa kindlasti lapsele tervislik olla jne… siis ma tunnen ennast nagu mingi emavaal, kes on raseduse ajal söömisega liiale läinud ja seetõttu olen eos juba halb ema.
    Ja siis on teine hulk inimesi, kes korrutavad, et issand jumal sa oled 8 kuud rase, sul peaks kordades suurem kõht olema, kas sa näljutad ennast. Ja siis ma tunnen ennast jälle halvasti.
    Mitte keegi ei ütle, et ma olen täpselt õiges suuruses. V.a mu enda mees. Ja ma ei mõista, miks on vaja kellelgi teisel üldse hinnata minu suurust ja kas see palju või vähe mu raseduse suurust arvestades…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2018 at 10:38

      Tead, sa oled täpselt õiges suuruses 😀

  • Avatar
    Vasta Miisu 16. november 2018 at 02:18

    Vaatan sõpru iga õhtu ja täna osa, kus Rachelil ka tähtajast nädal üle. Ajaviiteks tahad ehk vaadata, s8e22 🙂

    • Avatar
      Vasta G 16. november 2018 at 04:50

      Haha, mul tuleb ka Rachel meelde iga kord kui neid postitusi loen 😀

  • Avatar
    Vasta G 16. november 2018 at 02:01

    Lolle ja ilma filtrita inimesi on tõesti liiga palju. Kui keegi reaalis küsiks niimoodi siis ma vist panekski lõpuks samamoodi vastu et oi aitäh aga sul on ikka samapalju tselluliiti või on hambad sama kollased kui eelmine kord, mul küll NII palju tselluliiti ja nii kollaseid hambaid ei ole. Ja siis vaataks kuidas reageerib 😀 karta küll on et ei saa aru.. noh, lollid ei saa ju kunagi aru et nad lollid on aga vähemalt saab midagi vastu öelda.

    Aga mulle käivad su blogi lugedes närvidele kõige rohkem need inimesed kes kirjutavad et Marta võiks sündida X kuupäeval sest siis oleks minuga/mu lapsega/lehma lellepojaga sama sünnipäev. No miks peaks sind kottima et kellegi teise lapsega samal päeval sünnipäev. Kindlasti oleks väga mitmete lastega samal päeval 😀

    • Avatar
      Vasta Marit 16. november 2018 at 13:51

      Siis saad veel sõimata, et ebaviisakas oled. 😀
      Teised ei mõtle ju ometigi mitte midagi halvasti. 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta A 16. november 2018 at 01:53

    Imelik tõesti,et mõnel pole üldse mitte mingit filtrit, et mida on ok küsida ja kust maalt mingi piir jookseb. Või ongi nii ussid,et saaks ära susata ja siis umbes,et oo polnud üldse paha pärast. Mu meelest oled sa täiesti tavaline rase naine nagu kunagi bioloogia õpikust nähtud ? mitte mingi imeliku punnkõhuga kondine tulnukas ?

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 16. november 2018 at 01:39

    Rahune! 🙂 Väga ilus lõpurase oled! Kommenteerijad on alati. Viimase raseduse ajal tahtsin ise küll mõnele kommenteerijale kohati natuke kallale minna 😀 Parima kommentaari tiitel läks sedapuhku õhinas võhivõõrale, kes küsis, et palju mul juba üle tähtaja läinud on ka. Vastasin talle ausalt, et tegelikult on mul tähtaeg täpselt 2 kuu pärast. Selle peale küll võõras vabandas, kuid ütles siis vaikselt, et ta küll ühegi oma rasedusega niiiiii suureks ei läinud. ?‍♀️ No aitäh! Muidugi kui kõht on nii suur, siis on kõrvakuulmine raudselt kehvavõitu juba ju. ?‍♀️?

    • Avatar
      Vasta Kerli 16. november 2018 at 08:34

      Kas tõesti on kellelegi kunagi olnud kasu sõnast “rahune”?
      Mind ajab küll veel rohkem vihaseks..

  • Avatar
    Vasta K 16. november 2018 at 01:38

    Kui ma rase olin, siis teadsid sellest ainult lähedased inimesed pluss töökaaslased. Töökaslastega igapäevaselt läbi ei käinud ja seega oligi väga väike hulk inimesi, kes üldse teadsid, kuna ei jaganud ka sotsiaalmeedias ühtegi rasedusteemalist pilti. Mis sinu puhul on muidugi kahjuks võimatu. Ja õnneks otsustas laps ka nädalakese varem tulla, kui tähtaeg ja seega ei olnud sellist pommitamist ka, et kas nüüd? Ühesõnaga, mul läks hästi selle kohapealt. Sinust on kahju, ennast ajaks ka närvi selline pidev ketramine selle üle, et kui suur või väike kõht on ja et mis imetrikke teha väljameelitamiseks. ? Aga õnneks pead ainult maksimum mõne päevakese veel kannatama neid lolle inimesi ?

  • Avatar
    Vasta OhLaa 16. november 2018 at 01:37

    Minu arust oled sa ilus lapseootel naine. Täiesti normaalse kõhuga. Kleenukestel naistel tundub kõht suurem, selles vist on asi. Või oot – sa pidada ju suurem naisterahvas olema 😀
    Olen, ausõna, tavaline normaalne naisisik ja ütlen sulle, et ka teleekraanilt on sind hea vaadata : hästiistuvad kleidid, sale keha, kena beebikõht. Ma ei saa aru, kuidas osad mingit mammutit näevad? Äkki neil on mingi filter umbes – silmade, aju ja suu vahel? Küllap.
    Mina olin ise ka raseduse ajal maailma ilusaim naine, nii ma end tundsin. Mõned küll ütlesid, et suur nagu maja. Ma arvan, et nad ei näinud hästi. Ma olin ilus ja minu sees kasvas mürakas poisipõnn, abikaasa aina säras, suvi oli imeline, mul oli terve kuhi uusi kleite, tööl ei pidanud enam käima ja ujuda sain iga päev. Elu nagu unistus.
    Sul on ka ja mul on selle üle hea meel. Raskustest tuled välja, sa oled kange naine.

  • Avatar
    Vasta LIIS 16. november 2018 at 01:34

    Olen kindel, et varsti varsti kui kõhtu pole enam ja beebi käes hakkavad needsamad kommenteerijad küsima, millal järgmine beebi,
    näiteks tuleb? Sest midagi kohatut peab ju alati küsima?

  • Avatar
    Vasta S. 16. november 2018 at 01:32

    Tahaks öelda, et ära tee neist välja, aga samas ma tean, et raske on mitte välja teha. Eriti kui olla veel lõpurase. Sul on ilus kõtukene ja mis kõige tähtsam, seal sees peitub väike tulevane ilmakodanik, kes on armas väike päike. Rasedus on ilus, sest rasedusega antakse uus elu ja naine on kõikvõimas, kes suudab 9 kuud last enda kõhus kanda ja hiljem veel sünnitada ka. Sel ei tohiks üldse mingit tähtsust olla kui suur või väike on kõht. Pea vastu! ?

  • Avatar
    Vasta K 16. november 2018 at 01:28

    “Mul saavad muidu mokad otsa” ???
    Kohatu on lõpurasedale öelda, et sa oled paks/hiigelsuur/emavaal vms, eriti võõrale.
    Ma vaatasin su viimast pilti kõhust, alles nagu oli kõht ette tulnud, nüüd juba täitsa arvestatav rasedakõht ?? millest kohe ka ilma jääd ?, iga naise kõht on erinev, seega ei saa öelda, et oled liiga suur, liiga väike vms. Mõningad naised, kel kaksikud, võib kõht olla väga suur, samas ka täitsa “ühe lapse kõhu” mõõtu.
    Ise olen 3x rase olnud, kõigiga oli kõhuüm alla 100cm, sain kükitada nii, et polnud arugi saada, et üldse rase olin ?
    Esimest läksin sünnitama, siis vastuvõtus küsiti, kas olen ikka kindel, et tähtaeg käes on ??
    Enda väike väänik juba nii suur, vahel igatsen siiski kõhtu taga, kuigi rasedus põhjustas seljas närvikahjustuse ning seetõttu lõpetati rasedus varem ära.
    Suht seosusetu jutt tuli, aga sulle soovin tugevat närvi nende ilkujatega ja palju jõudu sünnituseks 🙂

  • Avatar
    Vasta T. 16. november 2018 at 01:24

    Sa oled tore ja hea ja üks tavaline kena rase naisterahvas? Kammooon, ma ei saa üldse aru, miks peab nii palju sind arvustama/halvustama/sõgedaid soovitusi jagama/mõnitama…?? Kuulge followerid (need pahatahtlikud õelutsejad), ae ae, kas teil oma elu ei ole? AH?

  • Avatar
    Vasta Älis 16. november 2018 at 01:24

    Saavad mokad otsa 😀 hahah.. aga ei..sa näed välja üsna tavaline rase.. pigem isegi selline sale..ma ei mõtle kõhtu, kus on see üle kolme kilone laps, aga muidu..vaata, sul on ilusad saledad jalad, näe isegi nats ribi on näha, nägu on ka tavaline (mul oli nt esimese rasedusega nina nagu kartul).. et ma võin sind rahustada,näed täitsa normaalne välja?.
    Aga head ööd siis!

  • Avatar
    Vasta Gris 16. november 2018 at 01:16

    Sa ei saa neile pahaks panna. Nad on eestlased. Kui ma olin paks, oli häda. Võtsin paarkümmend kilo alla, jälle häda. Niipalju kui maailmas on inimesi, on ka arvamusi. Kahjuks/õnneks ei saa kõigile meeldida. Paari päeva pärast “suurusega” sa enam neile ette jääda ei saa ja siis nad leiavad kindlasti muu viisi, kuidas norida. Ps! Sa näed väga numps välja oma kõhuga ja pole sa suur midagi.

  • Avatar
    Vasta Ma 16. november 2018 at 01:13

    Nii elavalt tuleb meelde, kuidas selline saast jutt endast välja ajab! Minu arvates on sul ilus rasedapunu ja sa näed kaunis välja! Ma soovin sulle jõudu ja kannatlikkust veel see viimane lõpp vastu pidada! 🙂

  • Avatar
    Vasta E.e 16. november 2018 at 01:12

    Väga ilus näed välja 🙂

    • Avatar
      Vasta Katzike 16. november 2018 at 10:59

      Kuigi ma ise oma rasedusi pole nautinud, ei meeldinud pildistada , võtsin 25 kg juurde jne, aga siis Sina oled küll väga kena:) Õnneks rabelesin need kilod maha ja juba paari kuuga olin tagasi mina ise, ainult et tilkuvate rindadega, mis mulle samuti ei meeldi, aga beebi nimel olin nõus:)Muideks, mul mõlemad tüdrukud sündisid 40+5 ja no neid küsimusi ja kiusamisi ikka oli, kõik suutsid mu vererõhu üles ajada. See-eest olid kiired sünnitused ( esimene 3 h, teine 48min ilma valudeta ligi 4 kg beebid ), seega see nädal siia-sinna igirasedana tundmist tasus ära:) Nii, et usun, et lähed teed nüüd varsti selle kiire asja ära, mis see siis ära ei ole:)