NIISAMA JUTTU

argipäevad

30. november 2018

Ma mõtlen päevas viis korda erinevaid asju, millest kirjutada tahaks, aga ometi on päevad kõik suht ühesugused. Ehk siis hommikul ärkan ja olen üsna väsinud, sest magatud on vähem, kui võiks. Samas kui juba voodist välja saan, siis pole enam hullu ja peale hommikukohvi olen ma valmis tegutsemiseks. Teha on palju – iga jumala päev mõtlen, et saadan vaiba puhastusse, et sorteerin laste riided kappidesse ja vaatan õudusega seda hunnikut, mille saab panna kotti sildiga “Martale väiksed asjad”. Mul on tunne, et minult on röövitud seda vastsündinud beebi aega, sest selle asemel, et inimesed õhkaksid õndsalt: “ooooh, kui armas beebi!”, öeldakse mulle, et “issand, kui suur ta on!”. Vanene laps! Ma tean omast käest, kui nõme see on, kui keegi nii ütleb ?

Rotipuuri kasimist olen juba kaks päeva planeerinud, et TÄNA kindlalt teen, aga täna saab kogu aeg otsa ja no ei ole nagu tehtud. Kuna ma siin elutoas kõige rohkem istun, siis ma tahaks, et siin oleks vähem asju ja kõik oleks KORRAS. Ma ei taha seda laga enda ümber. Näiteks ma tahaks 95% mänguasjadest üles viia ja nendest julgelt pooled ära anda, sest kõik ägedad asjad ei mahu siia ja nendel pole laias laastus pointi, kui nendega ei mängita ka. Aga see nõuaks viimist ja sorteerimist ja pakkimist ja ära orgunnimist ja ma mõtlen alati, et TÄNA kindlalt teen. Aga noh, sellega on nagu on.

Homme luban ma iseendale, et mõtlen välja, kas mul on vaja nii kiiku, kui BB tooli, sest idee poolest on see sama asi ja hetkel tundub talle mõlemas sama palju meeldivat. Ehk siis… keskmiselt. Mõtle kui palju ruumi ma saaks, kui kiiku ei oleks! Ja ega ruumi võiks mujale ka teha –  meie magamistoa ära koristada ja vaadata, et äkki peaks sellest IKEA mähkimislauast lahti saama, sest me seda null korda kasutanud ja mis ta seal ees passib ah?

Lihtsalt need ASJAD ajavad mind hullluuuuuuks. Kui neid poleks, siis saaks ma ometi rahu. Mõelda vaid, kui mu vannitoakapid ei oleks täis miljonit potsikut, vaid mõndasid väheseid, mis mu lemmikud on? Mitte nii, et teed sahtli lahti ja tuhnid seal viis aastat, otsid asju.

Kardo toa tahaks ära koristada, aga ometi lükkan ma sinna pidevalt ASJU juurde, mis mulle kingitakse ja saadetakse ja … võeh. Ma isegi mõtlesin, et ma proovin teha eksperimenti, kas ma saan lastele terve päkapikuaja panna sussi sisse OLEMASOLEVAT kraami. Ma olen kindel, et nad ei tea pooli asju, mis meil siin on, või lihtsalt ei mäleta, seega tunduks koristamisega siduda seda, et otsida “päkapikukraami” päris toreda väljakutsena.

Aga kuhu ma jõuda tahtsin on see, et isegi kui päeval on korraks jõudu, siis kulub see nagu naks ära asjadele, mida on viivitamatult vaja teha. No näiteks eile käisime nime panemas ja sotsametis ja kaamera viisin parandusse ja juba oli kell seal maal, et Mari aiast koju ja KOHE kui kell saab viis, on peale lapse sündi mul sama asi – nagu kellavärk tõuseb mul palavik. Selg valutab, pea valutab, NIII külm, ükski asend pole mugav, liigesed valuatavad, imetamine on sada korda valusam ja lapsed tahavad kõik midagi teha ja mängida ja tähelepanu ja mina tahaks aina magada.

Jookseb kokku kõik, sest mu illusioon on see, et kui ma saaks kõik koristatud ja sätitud ja tehtud, siis oleks mul päeval aega “haige olla” ja õhtul lastega rabeleda. Muidugi Kardo aitab mind kõigega, aga vot asju sortida ja valida, mida jätta ja mitte, ta küll ei oska, seega kõik minu teha. Okei, AITAB on vähe öeldud selle kohta, et ta enamik asju teebki ise, va imetamine ?

Ja pühapäeval ju esimene advent, tahaks jõulukaunistused üles panna lastega, aga kuidas ma panen, kui kõik on koristamata ja nii külm on ja pea valutab ja liigesed valutavad ja uni on ja.. Ühesõnaga iga õhtu võtan ma palavikualandajat, magan tunni ja seetõttu ei tule mul ööund enne 1-2 öösel. Seega – ma ei maga.

Kõik on üks surnud ring, ma ütlen! Takkatipuks on Lende haige (nohu ja köha) ja mina nüüd ka. Nohu, palavik ja imeline ohatis nina all. No tule jumal appiii. Õudusega mõtlen, et kui veel beebi ka haigeks jääks, siis peaksin küll paela kaela panema.

Ja kuigi tundub max depressiivne ja kassiv, siis tegelt on kõik ok ja äkki…homme olen tegusam, kes teab? Loota võib! Lihtsalt kopp on ees sellest, et iga liigutus võtab võhmale ja minestusetunne on peal ja see pagana palavik. Õnneks uuel nädalal lähen kontrolli, aga see palavik ja jõuetus olla tavaline peale lapse saamist. Kuigi mulle tundub, et ta juba ammu meiega, hehe, et kaua ma ikka nii abitu olen.

Aa… ja kes mu FBi ei jälgi või ei oma seda imevigurit, siis teie pole ju veel näinud videot, mille Kerli meile sünnitusest tegi. No tõesti kõige ilusam mälestus maailmas ja seda vaadates ma ei saa üldse aru, mida ma halan siin ? Asi siis väike palavik üle elada ja sassis tube “kannatada”, kui meil on nii armas uus beebi!!!!

Huh, sain hingelt ära halatud ja… HOMME! Homme olen tubli!

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eve Napp 12. detsember 2018 at 08:26

    Väga armas video ja tore mälestus. Lausa kadedaks teeb. Osatakse ikka lahedaid asju teha.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 3. detsember 2018 at 14:04

    Üks küsimus veel. Kust sa selle ilusa hommikumantli ostsid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. detsember 2018 at 14:08

      Change poest 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 2. detsember 2018 at 21:22

    Imeline video! Palju õnne Teile! Pisarad tulid silma…. see pilk millega Kardo Sind vaatab. Ta ikka väga armastab Sind. Ja need sinu esimesed beebi puudutused-ema taassünd. Nii kaunis….

  • Avatar
    Vasta SUURPÄIKE 2. detsember 2018 at 04:20

    Mul hoopis selline küsimus, et millist progrrammi sa kasutad piltide töötlemisel ja mis moodi sa neid töötled?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 14:10

      Lightroomi – mismoodi, see on igaühe enda teha 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 1. detsember 2018 at 23:48

    Nii tuttav tunne tuli…
    Ma olen viimane aasta ikka päris tugevalt liikunud minimalistliku elustiili poole, sest asjad väsitavad mu keha ja hinge ja takkatipuks röövivad mu aega. Mul on neli last. Kõige pisem küll veel ei mängi teistega. Aga neil pole vaja mänguasju, sest nad mängivad ALATI kõige muuga ja koos kambas. Seega mänguasjad (peale legode) on läinud. Toas on turnimiskeskus, köis ronimiseks, kiik. Kunstivahendid jäid ka. Uusi asju ei osta. Nad on aru saanud, et nad ei mängi ka nendega. Enda riidekapis tegin tugeva tühjenduse. Vannitoas on 5 asja 🙂 Köök ootab tühjendamist.
    UUSI ASJU EI OSTA. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 14:11

      Mul on nii kahetised tunded tarbimisega seonduvalt. Et ühest küljest ma TAHAKS kogu aeg midagi uut ja ilusat ja teisalt ma ei taha siia koju mitte midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 1. detsember 2018 at 21:55

    Omg, ikka tõesti väga ilus video on ja sa oled ka eriti ilus seal!

  • Avatar
    Vasta Maili 1. detsember 2018 at 18:03

    Minul aitab alati vingumine kui kõike paremaks ei tee siis midagi ikka muutub paremaks ?
    Ehk on sul ka siis homme juba parem päev !?

  • Avatar
    Vasta Marii 1. detsember 2018 at 15:39

    Ma vaatasin yht dokfilmi naisest kel polnud küünarnukist saati käsi ja kes lonkas kõndides. Ta sai samuti beebi ja on üliõnnelik.tahab kodus niipalju ära teha kui jaksab.mees on tal ka üle mõistuse tegus ja mõlemad soovivad iseseisvalt hakkama saada,et nii vähe abilisi kui võimalik.
    mul on käed ja jalad terved ja ma ei lonka.kaks beebit on lausa ka ja minu virisemine tundub siukse kangelasema kõrval kohatu.

  • Avatar
    Vasta SK 1. detsember 2018 at 15:20

    Mul lòi ka peake esimest kaht last kodus põletiku, mitte rinna, aga enaka, miski jama oli sisse jäänud. Samad sümptomid, aga palavik veits pidevalt tõusis. Esimesega lasin 40- ni välja, sest ei osanud kahtlustda, teisega sain juba 38 pealt jaole. St, ma ka teeks igaks tarbeks su asemel vereanalüüsi.

  • Avatar
    Vasta Riina 1. detsember 2018 at 13:03

    Muide, sul on blogi paremal küljel valeinfo 😀
    Mina olen Mariann Treimann. Kahe lapse ema, …

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. detsember 2018 at 13:07

      jaa sa ainult sajas, kes seda ütleb 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 1. detsember 2018 at 13:02

    Mul küll beebit ei ole, aga… sama tunne! Mitte kui midagi ei jaksa teha ja pidev väsimus ja laiskus. Tööl olles mõtlen, et jõuan koju teen seda ja seda ja siis seda veel ka. Jõuan koju, viskan pikali ja ei tee mitte kui midagi. Endal on piinlik ja vastik tunne, et midagi ei tee.

    • Avatar
      Vasta maisa 2. detsember 2018 at 16:50

      Sul on magneesiumi puudus..olen selles 99% kindel, sest mul oli täpselt nii ja nii mulle arst ütles. Magneesiumipuudust esineb muideks 80% inimestest.

  • Avatar
    Vasta B 1. detsember 2018 at 11:44

    Lapsevoodiaeg!
    Kõi märgid näitavad, et Sa ei peakski praegu midagi tegema. Aeg on vaja maha võtta.

  • Avatar
    Vasta Triin 1. detsember 2018 at 09:04

    Soovitan sellist rauapreparaati nagu spatone iron – suure rauasisaldusega veekotikesed mille segad apelsinimahlaga – töötab nagu maagia ja hulka kiiremini kui tablaka kujul raud kuna keha omistab sellest rohkem.

  • Avatar
    Vasta C. 1. detsember 2018 at 00:26

    Kusjuures see video on juba üles pandud meeldib.ee lehele ja kuhugi veel ja elab netis oma elu…

  • Avatar
    Vasta Tuuli 30. november 2018 at 23:40

    Ma soovitaks ka vereproovi teha, sul võib rinnapõletik tõesti olla. Ja rauda juurde. Siis saaksid natuke nõiaringist välja ja tuleb lõpuks siis ka jõud asju sortima hakata.
    Päkapikuplaan on super! Tee ära. Selleks polegi sortida väga vaja, võta mingi mänguasjakast ette, mis kuskil sygaval millegi all ja on esimesed asjad olemas. Teinekord on vaja lihtsalt korraks pysti tõusta ja see esimene samm ära teha ja edasi tuleb juba palju lihtsamalt!
    Aga kiiret pole, esimene kuu ongi minuarust see aeg, kus urus istuda ja pärast ei mäleta sellest mitte kui midagi. Mul on kõigi kolme lapsega esimene kuu täielik must auk. Ainulr magava beebi pildid ja nothing else 😀

    Ja ruumi juurde saad ju kiirelt, pane lihtsalt kuulutus yles, et mis asjad yle on ja sekunditega on sul ju kohal inimesed, kes need minema viivad 🙂 ja ära rohkem juurde osta 😛

    Kahju, et sa puhkust võtta ei saa. Kasvõi kuu aega. Ei peaks reklaamposte kirjutama ja saaks rahus vedeleda ja beebi rytmis tiksuda. Maiteq mis su lepingud nõuavad, aga ma laseks kyll vähe lebomalt, aegajalt mõni titejutu post ja pildid ja kogu pidu. Muidu sa lõpuks oled omadega veel rohkem läbi 🙁 haigusleht! Me vaatame Kartuuberit ja saame hakkama 😉

  • Avatar
    Vasta Käts 30. november 2018 at 23:25

    Lase oma raud üle kontrollida, mul oli ka väsimus suur ja rauatase oli 76( no pm arutati juba vereûlekande tegemist) minu sünnitus oli Suvel ja reaalselt sõin Kilo maasikaid igapäev + need raua tabletid ja 2 nädalaga sain korda. Muidugi oli targutajaid imetamise ja maasikate kohta Aga punne pisikesel ei olnud ja mina olin rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 30. november 2018 at 22:45

    Sa näed sünnitusepiltidel NII ILUS välja!!!

  • Avatar
    Vasta Merje 30. november 2018 at 22:02

    Tuttav tunne. Tohutult palju asju on vaja ja tahaks teha, aga lihtsalt aeg kaob märkamatult. Mul ka beebi pluss kahene ning 2 vanemat last ka, nii et lihtsalt ei jõua. Ehk olen endaga karm, aga arvan, et 2 kuud peale sünnitust peaksin juba paremini hakkama saama, kasvõi trenni tegema jne. Aga väsimus võib sul olla küll madalast rauatasemest, ma ei mäleta, kas sul haiglas enne kojutulekut hgb taset mõõdeti ja kui palju verd üldse kaotasid või kas mingeid juhiseid anti, nt et pead rauapreparaate võtma. Palavik küll sellest ei tohiks olla…

  • Avatar
    Vasta Karmen 30. november 2018 at 21:35

    Mul on lapsed väikese vanuse vahega ja tundus, et mänguasjade vahele elama ei mahu. Kasutasin siis sellist nippi, et vaikselt kogusin asju kokku ja kui ei märgatud, et kadunud, siis läks kotti ja peitu. Teinekord, kui oli vaja endal midagi teha ja et lapsed ilusti mängiksid, tõin selle koti välja ja oh seda rõõmu, jälle nagu uued asjad või suur äratundmisrõõm ja tükk aega rahu majas. Ja nii see ring käis 🙂 Sulle jaksu kosumiseks! p.s. kui sa puhata üritad, siis ju juba oledki tubli. See ju maru raske naistele/emmedele 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 30. november 2018 at 21:08

    Tean seda tunnet , et palju teha ja tahaks teha. Mul küll üks laps ja korter aga igapäev mõtlen , et nüüd sorteerin ja koristan. Kahjuks mees koguaeg tööl ja laps väga üksi mängimisega kaua ei lepi , et jõuaks midagi ära teha. Stress tõuseb ei ole jõulu asju välja otsitudki ja seinad pesemata ja üldse kapid sorteerimata…no kuna, kuna ma saan kõike teha ? ehk homme aga ei siis pool päeva juba väljas jalutatud või pm terve päeva last magama pandud ?

  • Avatar
    Vasta Mari 30. november 2018 at 20:42

    Tee vitamiini kuur. Mul oli ka mingi hetk sama jama. Iga jumalama päev 5-6 ajal mega unekas ja mul pole isegi beebit kodus. Nüüd 2 nädalat söönud B12 vitamiini+rauda+multivitamiine ja asi paraneb✌️

  • Avatar
    Vasta Mariin 30. november 2018 at 20:29

    Mallukas sa oled mega äge:)

  • Avatar
    Vasta Mannu 30. november 2018 at 20:27

    Sellist palavikku ja jõuetust ja valusaid liigeseid ja peavalu põhjustas mul rinnapõletik. Paisu ja tükke ei olnud. See oli tingitud katkistest nibudest. Põletikunäit oli 176. Sain ravi peale ja nädalaga oli kõik juba hea.
    Soovitan ka võimalusel abalüüs teha. Minul sattus nagu ikka laupäevale see kõige halvem tunne ja läksin emosse.
    Ja see suure lapse teema ka nii tuttav. Minu Matilda sündis 4743g ja kõik kes teda pärast lähima 2 näd jooksul nägid ütlesid, et nii suur.
    Nüüd on ta juba 3 kuud kohe täis ja ligi 8kg ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. november 2018 at 20:34

      Mul ka pole paisu ega tükke, ainult tulikuumad on 🙁

      • Avatar
        Vasta üksikema 1. detsember 2018 at 08:06

        Kapsas peale

  • Avatar
    Vasta K. 30. november 2018 at 20:16

    Tean seda tunnet. Alguses oli täpselt sama tunne ja ma elan pisikeses korteris ja mul “ainult” üks laps hoolitseda. Ikka tahtsin kõik vôimaliku aja puhata, peas oli plaane mustmiljon. Paljusid asju ei viitsi praegugi teha. ?
    Soovitan kutsuda keegi “Sõprade” Monica “kiiksuga” sõbranna külla, kes naudiks seda sortimist. Ise saad võtta kaks plakatit siltidega “alles”, “ära”. Mõtle, mis varase jõulukingi sa sellele inimesele teed ?
    Aga tegelt, küll jõuad ükskord niisama kah.

  • Avatar
    Vasta Maret 30. november 2018 at 20:10

    Võta easysti, sa just sünnitasid. Küll sa kõike jõuad, kui jõud tagasi ja tervis parem.

  • Avatar
    Vasta Ma 30. november 2018 at 20:04

    Kas sa rauda võtad? Osa jõuetust tuleb ka kindlasti sellest. Või nt imetava ema vitamiinid.

  • Avatar
    Vasta Aile 30. november 2018 at 19:52

    Kutsu koristaja külla jälle 🙂 iseenesest ma olen mähkimislaua jahil niiet kui jääb plaan tast vabaneda siis olen vast huviline. Jõudu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. november 2018 at 20:01

      koristaja ei aita siinkohal, sest tema ei tea samamoodi, mida ma tahan jätta, mida mitte, mida kuhu panna – see on asi, mida ma ISE tegema pean 😀

  • Avatar
    Vasta üksikema 30. november 2018 at 19:47

    Kas sünnitusjärgselt on sind kontrollitud? No et nii palju verd kaotasid ju. Ilmselt jõuetus ka sellest tingitud. Nõgesetee sibruniviiluga on hea raua allikas. Külmetusega ilmselt niisamagi hea juua paar tassi päevas.
    Mul sündis ka laps 53cm ja kuuga võttis kohe 5cm otsa ja üle kilo (ja edasi kosus suht samamoodi). Pole ka seda pisikest beebiaega saanud nautida 😀

  • Avatar
    Vasta Kärol 30. november 2018 at 19:42

    Kui mänguasjade sorteerimiseks ja ära andmiseks läheb siis ma võin aidata ja, kõik mis täitsa roosamanna pole, enda kaheksa kuusele poisile võtta. ? Nimelt avastasin, et vaeskesel on kahe käe sõrmedel võimalik mänguasju kokku lugeda ja kõik on tema jaoks juba nö titekad. ? Lisaks sellele, see kella viiene jama, mingil seletamatul põhjusel kestab mul see vist siiani ?