KARDO

Kas Kardo on suss? Kust ta raha saab? Väljas ka käib? Q&A!

2. jaanuar 2019

Kuna siin üks või teine blogija kirjutas elust, kui tööl käib ainult üks osapooltest, siis mõtlesin, et kirjutaks natsa sellest teisest nurgast ka. Et kui raha teenib see naispool, mitte meespool. Kas üldse on mingit vahet? Kuna Kardo ise suurem asi kirjaneitsi ei ole, siis tegime selle postituse küsimus-vastus stiilis, sest olgem ausad, kui ma hakkaks siin mingit “Kardo postitust” avaldama, oleks see nagunii mu enda kirja pandud, ta ise ei viitsi ja ei oska enda sõnul kah ?

Küsimusi tuli tegelikult lõpuks nii palju ja igasuguste erinevate teemade kohta, et kaldume sellelt töö/raha teemalt mujale ka. Kardo väidab, et talle väga meeldib vastata küsimustele, niiet kui kellelgi midagi küsida on, siis küsige julgelt, ehk ta mõnes järgmises postis vastab edasi. 

Alguses, kui koduseks jäid, said ju sina ka isapalka. Kas kartsid ka seda aega, millal see otsa saab ja sina ainult Mallust sõltuma pead?

Ma ei kartnud seda aega, aga ma ei soovinud, et see aeg kohale jõuaks küll. Ma ei tahtnud küll väga seda aega, et pean hakkama Mallult raha küsima või nii, lihtsam oli elada, kui lihtsalt raha kontole tiksus (isapalk).

Kas loeksid Marianni vastutustundlikuks inimeseks? Kas ei kartnud, et ta unustab maksud maksta vms?

Ma ei kartnud, sest enamus makse maksan ju mina. Ja mina ju maksmata ei jätaks.

Millised kohustused sulle peale isapalga kadumist jäid? Mida pidid edasi maksma? Kas sinu mõte oli neid edasi maksta või oli see Marianni mõte.

Minu kontolt läks pangalaen ja elekter ja telefoni järelmaks. Nüüd on internet ka, aga ma ise vahetasin selle ära, enne maksis Mallu. See ei olnud kummagi mõte, lihtsalt minu kontolt olid need kogu aeg läinud ja lihtsam tundus need samaks jätta, mitte hakata Mallu nimele neid panema.

Kas mõtlesid ka, et pigem otsid mingi koduse lisatöö, kui et jääd naise “õlule”. Kas see mõte hirmutas sind, et sul ei ole enam oma raha?

Ma mõtlesin kindlasti mingi hetk, et võiks midagi teha, aga ei leidnud ühtegi sellist asja, mis nõuaks vähe tööd ja kodust ära olemist, kuid maksaks normaalselt. Ainuke asi, mida ma tegin oligi see striimimine, sest arvuti taga ma nagunii istusin ja see on rohkem nagu hobi, millega saab ka kopika teenida. Hetkel olen sellega teeninud kokku umbes 150€, mis pole just palju, aga no midagigi ikka.

Paljud mehed on kasvanud põhimõttega, et mees on peres leiva lauale tooja, kas sul pole sellist põhimõtet olnud? Kas sa tundsid ennast kuidagi vähem mehelikuna?

Mul ei ole sellist põhimõtet kunagi olnud. Mul on pigem see põhimõte, et kui inimesed tahavad olla jube võrdsed kogu aeg, siis olgu ka. Ei ole mingit, et MEES just leiva lauale toob, naised on sama võimsad kui mehed.

Kas pead Mallult raha küsima, või ta annab ise mingi kindla summa kuus, millega hakkama saama pead?

Pole pidanud väga küsima kunagi, enamasti on ikka ise kandnud. Paar üksikut korda pidin küsima, väga harva. Näiteks siis kui ma mõnda aega ise rohkem maksma pidanud olen, näiteks kui sa oma pangakaardi jälle ära kaotad ja ma ise enda kaarti rohkem kasutama pidin. Aga üldiselt ei pidanud küsima ikka.

Kas pead oma kulutusi ka Mariannile põhjendama?

Jah. Pidin põhjendama, et miks ma endale kalli tooli ostsin ja miks ma nii kallist monitori tahtsin. Aga muidu üldiselt ikka tavaelus mitte, ainult suuremate ostudega, aga see on vist tavaline, et selliseid asju läbi räägitakse. 

Kas kõik lastetoetused ja hüvitised tulevad sinu kontole? Mida sa selle rahaga teed? Kui palju kulutad endale ja kui palju perele?

Kõik tulevad minule, aga ma üritan neid võimalikult vähe endale mitte kulutada. Maksan arveid ja ostan süüa. Endale väga kulutada ei raatsi ja restoranides käia ka ei raatsi ja riideid shopata ka ei raatsi väga.

Kuidas su sõbrad sellesse suhtusid, et jääd koduseks? Aga sellesse, et sa jääd naise kulul elama? Kas oled saanud negatiivseid kommentaare?

Sõbrad pigem on seda usku, et mehed peaksid raha majja tooma. Aga nende koha pealt see eeldab ka seda, et naine teeb seda, mida mees tahab ja omab rohkem sõnaõigust. Seega sõbrad kartsid küll alguses, et kuna raha tuleb sinult, et siis pean kõike tegema, mida sina tahad ja olema täielik sussialune, kes kuskil käia ei või ja oma arvamust omada ei tohi. Enam nad muidugi nii ei arva, aga no üllatunud on nad küll, kui nad mind kuskile kutsuvad ja ma lähen ka ?

Kas sa pead siis kõike tegema, mida Mallu tahab?

Ei pea, aga kui ma tahan, et sul oleks hea meel, siis ma teen.

Kumb rohkem lastega tegeleb? Kas Mallukas üldse tegeleb?

Ma ei tea, minu meelest me tegeleme suht ühepalju.

Mis su ema sellisest elukorraldusest arvab?

Ma ei tea, ma pole temaga rääkinud sellel teemal, aga ma ei usu, et et midagi paha arvab. Ta ju ise ka alati kodune olnud ja ma usun, et see on kuidagi loomulik, et ma võin ka olla.

Kas Mallu on sulle kunagi ette heitnud, et sa raha ei teeni?

Ei tule ette küll.

Kaua veel kodus olla plaanid?

Poolteist aastat kindlasti, aga pikaajaliselt ei oska niimoodi ennustada.

Kas tahaksid juba tööle tagasi minna? Kas pole kodusest elust koppa ette visanud?

Vahepeal on küll selline tunne olnud, et oleks huvitav ka mingit tööd teha, aga vana töö peale mind küll ei kutsu tagasi ja mis see uus oleks, ei ole veel välja mõelnud. Isapuhkus nüüd Martaga alles hakkab, seega aega on mõelda ka. 

Kas suhtele ei mõju halvasti see, et pidevalt oletegi kogu aeg ainult koos?

Ma arvan, et see ei mõju halvasti, aga eks see oleneb inimestest. Ja pealegi… me oleme tihtipeale erinevates tubades?  

Ma küsiks hoopis, miks teised mehed ei suuda lastega kodused olla? Mis Kardo arvab?

Mõni mees on võib-olla rohkem karjäärile pühendunud ja ei taha/saa vahepeale mitmeaastast pausi lubada. Kodus olla võib ka raske, kui sa endale tegevust ei suuda leida. Sest kui sul on lihtne laps, kellega palju tegelemist ei ole, siis hakkab lõpuks igav. Võib isegi depressioon tekkida, sest vabalt võib tekkida selline tunne, et sa ei teegi päev läbi midagi. Ja no lõpetuseks, ega ühiskond ei soosi ka seda meeste kodus olemist, et võib-olla osad selle pärast ei mõtlegi üldse sellele võimalusele. 

Kas Kardo on ōppinud kuskil kokkamist? Kas ta küpsetab ka?

Ma olen kokkamist õppinud natukene oma ema pealt, aga mitte eriti. Kui sa võtad kööki sellest küljest, et iga asi on konkreetne tööriist, millel on erinevad funktsioonid, siis pole retseptide järgimine kuigi keeruline. Küpsetanud olen, aga mulle väga ei meeldi. Eelistan soolaseid toite teha. 

Kardo niisuguse kodulembese iseloomu on saanud ning teiseks kas ta sõpradega pummeldamas ka käib ?

Ma ei tea, kuidas ma sellise iseloomu saanud olen…Pigem on asi selles, et kui sul lapsed on, siis sa oled ju nagunii piiratud ja pead laste jaoks olemas olema. Ja kui sa üle 25-aasta oled, siis on peale pidu nii suur pohmakas, et ei saa seda endale järgmiseks päevaks lubada lihtsalt. Mul on küll kogu aeg selline tunne, et pean pohmakaga lausa intensiivi minema ? Laste kõrvalt pole aega selliste suremiste jaoks, lihtsam on mitte minna. 

Mida Kardo neile ütleks kes arvavad, et ta ilge suss kodus on?

Ise oled *naerab*. Ma ei oska midagi öelda, ausalt. Ma arvan, et see on illusioon, et mida mehed endale ette kujutavad, et kui sa naiste soovidega arvestad, et siis oled mega suss. Mehed tahavad kõik olla suured alfad ja vastupidine tundubki neile “suss” olemine. Tegelikult on minu meelest normaalne naise soovidega arvestada ja tahta häid suhteid hoida ja vastu tulla naisele. Ja ma olen üsna kindel, et enamik nendest meestest, kes arvavad, et mina hull suss olen, siis paari aasta pärast on nad ise oma naisega lahus ja räägivad, et naised on kõik sellised nõiad, et ei kannata koos olla. Naised ei nääguta muuseas, kui nende soovidega arvestada ja neid õnnelikuks teha. Väike nipp igaks päevaks ?

 

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maret 7. jaanuar 2019 at 14:36

    UuUUUU!, Kuldne tõde sai lõpuks öeldud, naised tõesti ei nääguta, kui pole millegi üle näägutada! Nagu daaah, kuidas enamus mehed sellest aru ei saa?!..

  • Avatar
    Vasta Hele 4. jaanuar 2019 at 10:12

    See viimane lause on nagu kirss tordil, täpselt nii ongi…..kahju et kõik mehed nii ei mõtle ?

  • Avatar
    Vasta Mann 3. jaanuar 2019 at 20:27

    Õnneks on minu mees ka sama tore kui Kardo või isegi veel parem? Ei kadesta neid naisi, kelle mehed ei ole nn “sussid”?

  • Avatar
    Vasta Liina 3. jaanuar 2019 at 06:37

    Minumeelest ühtehoidev pere ei peaks rääkima “minu raha”, “sinu raha” jne. Kui peres on kokku lepitud, kes kuhu panustab ja panustatakse võrdselt, siis peaks kogu raha ühine olema. Vähemalt võiks olla. Ma saan aru, et teil sisuliselt ongi (vist). Aga mul on mitmetes postitustes silma jäänud Malluka fraasid: kõik raha tuleb minu käest, mina niikuinii annan talle selle raha jne. Ega, Mallukas, kui väga faktipõhiselt võtta, siis jah raha tuleb sinu tehtyd töö eest sinu kontole, aga see on Kardo raha sama palju kui sinu oma. Sest kui tema poleks kodune, ei saaks sa seda teenuda. Või kui saaksid, tuleks sul palgata lapsehoidja ja koduabiline, aga see pole odav lõbu ja tänu Kardole jääb see raha perre. Ma sinu asemel mõtleks läbi oma ütlemised ja suhtumised selle kohapealt. Meil peres nii, et me mõlemad mehega oleme sama eriala spetsialistid. Lastega koju otsustasime, et jään mina. Juba saab 5 aastat ja aasta veel. Mees teenib kogu raha. Meil on kogu raha ühine, sh pangakaardid, kontod. Arved maksab mees, söögi ja riided ostan mina. Ausalt öelda ma annaks talle panniga, kui ta kasvõi naljaga pooleks mainiks midagi et tema ANNAB mulle raha, või et TEMA raha vms. Ma ütleks, et istu ise siis kodus ja ma teenin ise raha, aga seda ta ei taha, sest teab kui raske see on, talle sobib rahateenimine rohkem. Veeljäi silna, et kardo ei raatsi enda peale väga kulutada. Mumeelest, Mallukas, sul küll seda probleemi pole…see ei tundu ka kuigi võrdne. Stvähemalt alateadlikult tundub, et Kardo ei pea seda ühiseks rahaks. Samas mulmees ka ei raatsi enda peale kulutada. :D, või noh ta ei raatsi kellegi ega millegi peale kulutada. Lihtsalt mõned ongi kokkuhoidlikud.

  • Avatar
    Vasta Älis 3. jaanuar 2019 at 00:01

    Väga haige tegelt, kui paljusid inimesi huvitab see “koduse Kardo” teema..
    Ma muidu oleks jumala õnnelik, kui mu mees saaks ka kodus olla ja kõike seda teha,mida Kardo teeb. Tubli, Kardo! Oled super isa oma lastele ja super mees oma naisele :). Jätka samas vaimus!

  • Avatar
    Vasta Kirsika 2. jaanuar 2019 at 21:25

    Õige! Naised ei nääguta, kui nende soovidega arvestada! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 21:58

      No nii ju on 🙂

  • Avatar
    Vasta marta 2. jaanuar 2019 at 20:44

    Lemmik vastus 😀 ” ei leidnud ühtegi sellist asja, mis nõuaks vähe tööd ja kodust ära olemist, kuid maksaks normaalselt.”

  • Avatar
    Vasta Kätlin 2. jaanuar 2019 at 16:44

    Tehke video selle kohta, kui ta kommentaaridele vastab. Ja kas vaatajaid rohkem Kardo striimidele ei tuleks, kui see ühendada kuidagi Malluka bärndiga? I just thinking!? ja näiteks Mari ja lende multikaid kommenteerima, lapsed fännavad neid, äkki selle promomodega Kardole väike lisa.

    • Avatar
      Vasta Flamingo 2. jaanuar 2019 at 21:05

      Hahaha…. OK! See on nali? ? Paneme lapsed raha teenima ofc, mida nad istuvad niisama. Kätte veel Limpa ™ limonaad ja seljataha suur maxima plakat, et maksimaalselt raha tuleks.

      Ja ühtlasi, andestage mulle stereotüüpide mängu toomine, aga vaevalt, et suur osa Mallu fännidest ja striimijälgijatest kattuks, et Mallu nimi midagi juurde annaks. Aga kes teab.
      Head uut aastat ja lammutage edasi! ?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 22:01

        :D:D

  • Avatar
    Vasta h 2. jaanuar 2019 at 16:14

    tegelt on mehed väga osavad ja hellad. oma mees koristab, kokkab ka paremini kui mina. a on tööinimene. vahel isegi kunagi õiendas kui kommipaber oli kuskil laiali. a mind mõni tema sokk ei sega.
    mis suss saabas:P:D niisama.
    väga toredad ja tublid olete 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 2. jaanuar 2019 at 16:02

    Minu mees on ka koos minuga kodune. Beebi hetkel 4 kuune ja minu meelest on väga hea, kui selline võimalus on. Mõlemad saame võrdselt lapsega tegeleda ja ka ise oleme puhanud ja rahulikud.

  • Avatar
    Vasta Kats 2. jaanuar 2019 at 15:30

    VaseKtoomia st

  • Avatar
    Vasta Kats 2. jaanuar 2019 at 15:29

    Kas teed vasemtoomia nüüd, Kardo? ?

  • Avatar
    Vasta Karmen 2. jaanuar 2019 at 15:12

    Viimasele küsimusele vastus on küll väga kenasti ühe mehe poolt öeldud!

  • Avatar
    Vasta Kadri 2. jaanuar 2019 at 15:01

    Õudselt armas postitus! Kardo on ehtne koduhaldjas – siiras, tore ja heasüdamlik ??
    See kellegi välja pakutud lasteaias töötamise idee tundub küll Kardole sobivat, abiõpetajaks vist kutsutakse neid ilma pedagoogilise hariduseta.

  • Avatar
    Vasta kellu 2. jaanuar 2019 at 13:34

    Ma ükspäev vaatasin Su videoid youtubest kus oli Kardoga mingi vana Q&A, ja seal käis Kardo veel tööl, ja on näha, et praegu on ta palju õnnelikum ja rõõmsameelsem. Tore võrdlusmoment 🙂

  • Avatar
    Vasta H. 2. jaanuar 2019 at 13:27

    Minu meelest on Eestis suhtumine juba palju positiivsemaks muutunud. Minu mees soovib ka järgmise lapsega ise koju jääda (või no plaan on vahetada 8kuud mina, 8 kuud tema). Ka meie sõprusringkonnas on mitmeid peresid, kellel just mees on lapsega/lastega kodus. Samuti olen Kardoga nõus selles osas, et miks mitte naisele headmeelt teha, kui sellest võidab kogu pere ja kui see talle midagi vastumeelset ei ole.
    Rohkem koduseid isasid ja tervemaid perekondi Eestile!

  • Avatar
    Vasta K 2. jaanuar 2019 at 12:41

    Olude sunnil olin mina aastaid tagasi see, kes pere (laps oli kolmene) kõrvalt Soome tööle läks. Kui pilgud oleksid tapnud, ma siin enam ei kirjutaks…

    Ma siiani ei suuda aru saada, et kui isa läheb eemale, on see nagu jumala okei, aga kui ema siis hakkad saama nii, et tolmab. Stiilis “mis-ema-sa-selline-oled?” või “mida-sa-tegid-sellest-lapsest-kui-tema-jaoks-aega-pole?”.

    Inimestel on vist igav!

  • Avatar
    Vasta Ke 2. jaanuar 2019 at 12:19

    Kardo on tubli mees ja isa. Minu mees jäi ka koduseks. Alguses sõbrad nöökisid ja naersid aga nüüd on selgelt aru saada, et on hoopis kadedad. Mees käib lapsega 2x nädalas võimlemas, laupäeviti ujumas ja tihti ka mängimas. Ühesõnaga naudib kodus olemist ja lapse kasvatamist täiel rinnal. Nii tore on, et Eestis selline võimalus on.

  • Avatar
    Vasta PreiliA 2. jaanuar 2019 at 12:12

    Meir olime ka esimese lapsega koos kodus. Minul töövõimetus pension, seega võtsin ennast töölt lahti ja ravikindlustus ei kadunud ka kuskile. Mees sai isapalka. Kui isapalk läbi hakkas saama, siis otsustasime et tööle lähen mina, sest meil oli ka uue lapse plaan ja siis jäin mina emapalga peale. Minu abikaasale meeldib ka lastega koos palju olla. Samamoodi kuulsime seda maha tegemist sõprade poolt palju, et kas mees ei viitsi tööl käia ja miks mina käin jne. Mõtetud inimesed oma stereotüüpides nii kinni. Oleksime ka teise lapsega koos kodus olnud aga vaja oma enda kodu soetamiseks kohuda raha, seega võtsime vastu otsuse et mees läheb tööle tagasi. Õnneks sai uue super hea töö ja on seal aastaga teinud korraliku karjääri hüppe.
    Nüüd meil plaanis ka kolmas laps järjest ära teha, siis ilmselt jääb jälle mees isapalga peale, sest tal nii hea palk. Aga samal ajal käib ka tööl edasi.
    Selliseid mehi on vähe, peame neid kümne küünega kinni hoidma 😀

  • Avatar
    Vasta Lmj 2. jaanuar 2019 at 12:02

    Minuarust väga armas ja siiras. Miks kõigil nii hingepeal see kes raha teenib. Pole mingit vahet peasi et perel kôik korras ja olemas. Ja pere ongi koostöö nagu teil. Ja kui lapsed suuremad on ka Kardol aega rohken töötada.

  • Avatar
    Vasta A 2. jaanuar 2019 at 11:45

    Minu mees soovis ise võtta välja isapuhkude. Lisakd ei olnud mina see leivateenija vaid olid ravikindlustuseta kodune 1a6kuud et saakdime koos lapsega olla. Ja meie tuttavad küll selles midagi halba ei näinud. Just tekkis palju neid mehi kes ütlesid et vot nemad tahaks ka aga naised ei luba. Ega naine pole nõus tööle minema kui mees kodus passib lapsega 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 2. jaanuar 2019 at 11:39

    See on nii lahe, et saate mõlemad koos kodus olla! Me olime ka teise lapsega mehega koos kodused oma poolteist aastat. Oleks ka kolmandaga, aga otsustasime, et mees hakkab tööle, saab palka ja ka isapalka. Tööleminemise otsus tuli raskelt, sest ütlesin talle kord “lapsed on väikesed ainult ühe korra, tööl aga jõuab käia terve ülejäänud elu”. Aga ta leidis endale stressivaba töö ja käib seal nüüd kodusest elust puhkamas, sest 1,3 ja 2,7 aastaste poistega on elu päris kreisi ???

  • Avatar
    Vasta Gerli 2. jaanuar 2019 at 11:34

    Tere tahan ka oelda et minu vend on samamoodi kodune lastega. Naine kaib tool ja vaatan korvalt et pigem naised naudivad vabadust. Minul endal on viis last ja ka minu mees on sellise olemisega et teeb koike et naine oleks onnelik. Kardo on vaga tubli Eesti mees minu poolt au selliseid on vahe.

  • Avatar
    Vasta Geidy 2. jaanuar 2019 at 11:32

    Mul on hoopis teine küsimus lugejatele.
    Kui mees käib tööl on täiesti normaalne et abielus olles on raha ühine.
    Aga nüüd, kui Mallu toob raha rohkem sisse on vaja esitada selle kohta küsimusi.. ja veel nii imelike..? ?

  • Avatar
    Vasta Pisi 2. jaanuar 2019 at 11:29

    Mees on “suss”. Oi kui palju ma ikka kuulen seda, et mehe kohus on see ja naise kohus on too. Ütleme nii, et minu elu on nüüd 10 a tiirelnud ainult laste ümber ja ma olen kõik suhted katkestanud, kes arvavad, et naise kohus on olla kodus ideaalne naine, ema ja kodutööde tegija. Mehe kohustus aga käia tööl, maksa maksud ja vahtida telekat samal ajal õllepurki limpsides.
    Meil kodus ei ole naiste ja meeste töösid. Meil teevad kõik kõike. On muidugi teatud asjad, mida siis oskan mina või mees paremini ja need on jagatud lihtsalt ära, et sinu ja minu tööd, et kõik tunneksid end hästi, kuna midagi on ainult nende teha. Asi ei oleks selles, et mina või mees nt ei saaks mõne asjaga hakkama, kuna kõik on õpitav. Kui esimene kord ei tule hästi välja, siis teine kord juba läheb paremini. Nt ma ei saa oodata, et meie iga pühapäevased pannkoogid tuleksid esimesel korral juba ideaalsed, kui lasen mehel neid esimest korda teha. Siiani olen mina neid teinud. Kui aga mees mitu korda neid teeb, siis iga korraga läheb paremaks.
    Üks asi, mis on nt minule antud, on lastega legode kokku panek. Mulle lihtsalt nii meeldivad legod ja ma naudin seda. Mees küll paneb neid lastega kokku, kui vaja aga ega ta sellest tegevusest ei saa sellist rõõmu, kui mina.
    Kusjuures naiste seas on ju päris laialt levinud see, et peale lapse/laste saamist ei taheta enam oma vana töö peale tagasi minna, vaid otsida midagi muud, või miks mitte ka kooli minna. Miks seda sama ei või nt mehed teha?
    Lisaks ma ei saa aru, miks peetakse seda joomist nii tähtsaks? Kas tõesti ei suudeta elada nii, et ilma alkoholita ei suudeta lõõgastuda? Ja ma ei saa aru sellest, et miks inimesed ise oma elu õnnetuks teevad ja nende parim sõber on alkoholi pudel? See pudel tuleks kõrvale jätta ja istuda nt oma kallimaga maha ja rääkida suud puhtaks, veeta rohkem koos aega. Mäletan seda, kui ma olin esimest korda paar ööd kodust ära, kui kolmas laps sündis ja peale seda mees sai aru, et ei ole see elu kodus midagi nii kerget, et muudkui istud. Seda oma aega on raske leida, kui ei ole sellised kukununnud lapsed vaid lapsed, kes ei tunne ohu piire ja ainult kaklevad. Nii et tuleb rohkem saata naisi kodus minema ja jätta mehi mitmeks ääks lastega üksi koju. Kui ühe öö on kodust ära, siis mees ei pea tegema kodutöösid, kui aga mitu päeva, siis on palju rohkem vaja kodus liigutada. Ei ole nii, et toit saab ise valmis ja koristatud.

  • Avatar
    Vasta Mar 2. jaanuar 2019 at 11:26

    See viimase küsimuse vastus on nii perf! Tapselt sama on ju ka vastupidi, et kui arvestada ka mehe soovidega, on väiksem tõenäosus, et ta räigeks munniks kätte läheb ja/või kõrvalt paneb. Suhe töötabki kahepoolselt ja eeldab, et üksteise soovidega arvestatakse. 🙂
    Oeh, mõnusad olete 🙂

  • Avatar
    Vasta liisu 2. jaanuar 2019 at 10:59

    kui Kardole kokkamine sobib;) tehku sellest endale elukutse;)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:10

      Kodune kokkamine ja tööna kokkamine siiski kaks eri asja – Kardo on liiiiga aeglane, et kuskil sellel alal töötada ?

      • Avatar
        Vasta K. 2. jaanuar 2019 at 11:39

        Kokaku laivis vms. Saab seda kodunt teha ja shallalalaa.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:41

          Ja kuidas see raha sisse tooks 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 2. jaanuar 2019 at 10:56

    Lahe intekas. Mul tuli küsimus-idee – mida Kardo arvab lasteaiaõpetajaks hakkamisest? Minu arust sobiks päris hästi ja lasteaedadesse on mehi juurde vaja 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:09

      Ta ei viitsiks vist kuskile kooli minna, muidu sobiks ta küll lasteaeda 😀

      • Avatar
        Vasta Maarja 2. jaanuar 2019 at 12:17

        Tänapäeval ei ole minu meelest hulle nõudeid kusagil hoius töötamiseks. Suurt sisse see ei too aga kui töö meeldiks, siis see on juba iseenesest nii suur rõõm elus, et vähemalt proovimist väärt. Uurige!

        • Avatar
          Vasta Merilin 2. jaanuar 2019 at 13:18

          Lasteaias töötamiseks peab olema ülikooli haridus, hoius töötamiseks on vaja enamus juhtudel ka siiski haridust, kasvõi lapsehoidja paberit. Päris igaühte tööle ei võeta.
          Palk on nagu õpetajatel ikka, üle 1000 euro.

      • Avatar
        Vasta Mari 2. jaanuar 2019 at 13:21

        Lasteaias õpetaja assistendiks saab juba väikese koolituse pealt, ei peagi kohe mitu aastat koolipinki nühkima. Soovitan mõelda ja uurida!

  • Avatar
    Vasta E 2. jaanuar 2019 at 10:56

    Tubli, Kardo 🙂
    Lasen mehel ka kohe lugeda kui koju tuleb: Naised ei nääguta muuseas, kui nende soovidega arvestada ja neid õnnelikuks teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:09

      No aga tõsi ju 😀

  • Avatar
    Vasta Merje 2. jaanuar 2019 at 10:55

    Minu arust on just nii vahva, kui ka mees tahab lastega tegeleda ja nendega kodus olla. Jube närvi ajab see loll arvamus, et kodune mees on suss või kui naisega arvestab, on suss või kui eelistab pidutsemise asemel perega aega veeta, on suss jne. Ei ütleks küll, et igal nädalavahetusel end seaks joov tegelane rohkem mees on, jobu on.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:08

      Minu meelest on ka tore, kui mees eelistab pere sõpradele.

    • Avatar
      Vasta Marje 2. jaanuar 2019 at 15:03

      Aamen?

  • Avatar
    Vasta K.D 2. jaanuar 2019 at 10:54

    See viimane vastus… Super! Oleks rohkem selliseid mehi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. jaanuar 2019 at 11:08

      Just 🙂