NIISAMA JUTTU

säästsin täna peaaegu 800€

3. jaanuar 2019

Ma ei tee nalja, kui ma ütlen, et kohemaid, kui ma teen otsuse rohkem kokku hoida, siis hakkab häid pakkumisi aknast ja uksest sadama. Muidugi on suur võimalus, et nad tegelikult pole nii head pakkumised midagi, aga piisavalt ahvatlevad on nad mulle küll, et vaikselt looteasendis nutta ja “ma ju tahaaaaan…” halada.

Fun fack – mu rate kasutaja oli MaJuTahan. Te ei kujuta ette, kui palju kordi kirjutasid mulle rõvedad vanamehed, et icc icc tüdruk, mida sa siis täpselt tahad, ah, wink, wink. Iuu…

Ma tegelikult peaks endale selleks säästmiseks välja mõtlema, et mis on lubatud ja mis mitte. Näiteks eile avastasin ma, et mul pole ühtki paari sukapükse, sest ma rasedana andsin kõik ära, põhjusel et need mulle nagunii jalga ei läinud. Ma ei mõelnud nii kaugele, et ma elu aeg rase ei ole ja nüüd olengi olukorras, kus sukapüksteta langen su käte vaheleeeee….

Mõtlesin eile peale küüsi Prismasse minna sukki ostma, aga ma ei tahtnud ennast muude asjadega ahvatleda ja paistab, et sukad jäävad see kuu ära. Vb mõnel sõbrannal on mingi vana sukaräbal, mis mulle tasuta annab või midagi, ei hakka siin mingit sukaostmist toimuma. Sääst sukkade mitteostmisega 10€!

Aga et olukorda hullemaks teha, siis lugesin ma, et LUSHis on ülipalju asju -50%. Ma muidu oleks juba Ülemiste poole jooksu pannud, aga EI. Mul ei ole vaja neid imelisi vannipomme, mul on üks veel alles. Ja dušigeelijäänused on ka veel olemas, ei ole uut vaja!

Saate ju isegi aru, et VAJA seda kraami pole, aga see osake minust, kes tahab niiii väga kõike osta, see nutab praegu, sest kui mulle midagi rohkem meeldib, kui niisama osta, siis on selleks ALEGA osta. Eriti 50% alega, aga ei. Mina ei lähe. Minge teie seast need, kes ei ole säästulainel. Arvestades, et mul viimane kord läks LUSH poes pea 100€, siis võiks öelda, et mitte minemisega säästan ma 50€ ?

Instas hüppas ka ette, et üks pood, mis müüb laste toolikesi, sellel on ka just ühele toolile ale ja muidugi sellele, mida ma tahtsin ennegi osta, kollane mõmmi. Alleeeaa noh. Aga mitte ostmisega võin ma ennast kiita, et 80€ säästsin, eks? Sest ega ma aint ühele lapsele osta ei saaks, ikka mõlemad tahaksid.

No ja muidugi NÜÜD kui ma tahan teile kõiki imelisi ja ahvatlevaid alesid jagada, siis ma ei mäleta enam ühtegi, aga parem ongi, eksole. Ei ole mul midagi vaja ja ei ole teil ka midagi vaja. Ma rõõmustan parem ennast sellega, et toolideta, lushi pallideta ja sukkadeta olen ma täna säästnud juba 140€. Aaa ja ma sain täna LG käest kingituseks pesumasina, näete, SELLE. Köök näeb välja nagu pesumaja, aga teoreetiliselt võiks öelda, et selle hinna ma ka ju säästsin, või ei vä ? 649.99€ nagu maast leitud.

Seega olen ma tänase päeva jooksul kulutanud 61.48€, mida ma ei saand kuidagi kulutamata jätta. See on nimelt Lende lasteaiatasu ja ma kardan, et kui ma oleks arve peale kirja saatnud, et klge ma siin üritan säästa, et ma hea meelega maksaks vähem, siis nad ei oleks vist nõus olnd…

AGA samas olen ma täna “säästnud” 789.99€*

*Jaja, ma tean, et ostmata asjad ei ole säästud, aga no kammoon, las ma natukene rõõmustan ennast ?

Palju teie näiteks täna kulutanud olete? Aga säästnud olete midagi? 

EDIT: Üks asi meenus veel – Votexi satiinvoodipesule oli ka -25% ale. Mulle nende satiinikad meeldivad kõiiige rohkem ja ma isegi eile panin ostukorvi ühe lisalina ja tekikoti ja padjapüürid, aga siis mõtlesin, et ei.. Ma ei raatsi 60€ kulutada, meil ju ON voodipesu (mis siis, et need on just puudu, et saaks idekalt kogu voodi sama pesuga “ära teha”). Minust hakkab kooner saama ?

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Rosa-liina tiits 6. jaanuar 2019 at 19:23

    Ise hoidsin maiustustega kokku, muidu tavaliselt olen suur magusa sõber. Ja suutsin ka jätta ripsmed panemata ja kohe tunnen et midagi on kergem ja pluss hakkasin tervislikumalt toituma. Muidu läks toidu peale 400-500 eurot ja kuigi on peres mina, mees ja 5 kuune poeg nii et jube on mõelda ja pluss pane veel sellele summale oma korda juurde šampoonid, pesu kapslid pesu pesemiseks jne. On see summa veelgi suurem aga noh nüüd tunnen et olen säästnud paljudelt asjadelt ja pluss meigin ka ainult siis kui läheb peole või sõpradega välja aga muidu meikisin end isegi siis kui korraks poodi läksin. Aga jah suhteliselt palju. Ja magusa asemel söön pigem puuvilju. Aga soovitan kõigil teistel ka säästa nii nagu mina. Kui keegi veel ei tea mille pealt võiks veel säästa siis kirjutasin ka enda mõtte tera siia. ☺️

  • Avatar
    Vasta Si 6. jaanuar 2019 at 08:54

    Igakuu peame säästma, kuna juulis tulemas pulm. Siis igakuu läheb korralik summa kassasse hoiule. Aga nüüd kui jõulude ja aastavahetuse trall on läbi, saame jälle nädalas korra poes käimisega hakkama. Eile ostsin fitlapi, sorry,orgu jaoks jäin hiljaks ?. Seega teeme nii kuinii nädala eelarve. Enamus asjad kodus olemas, seega midagi ostma ei pea. Härra keelas jalanõude ostmise ära kuninsuveks ? Pulma asju peame ostma ja vahepeal tahaks ikka väljaspool kodu miskit teha. Aga üritame samat moodi säästa ja liitu grupiga #kogumispäevik saad palju häid nippe, juhul kui ei ole veel liige ☺️

  • Avatar
    Vasta K 4. jaanuar 2019 at 22:14

    Transport linna ja tagasi 0 eurot (tasuta bussid, wii)
    Kalevi shoksipoest 5kg magusat (piparkoogid, küpsetusshoksid) 12€
    Söök 3,5€
    Trenn 8€

    Ütleme nii, et täna on pigem kulukas päev olnud. 🙂 Üldiselt saab ikka vähemaga hakkama.

  • Avatar
    Vasta Regina 3. jaanuar 2019 at 22:08

    Appi, kui ma nüüd mõtlema hakkan :O
    Hommikul takso tööle 6e
    Teise linna koosolekule, tanklast kohv ja pisike sokolaad 2,5e
    Lõuna 4e
    Tagantjärgi pool lapse jõulukingi raha 120e
    Kassitoidud jm zooplusist u230e
    Telefonile uus tagus ja klaas koos paigaldusega 30e
    Kleit, kampsun, pluus u180e
    Toidupoes alla 10e
    Tsiisas, kui nõme teema sul täna 😀
    Kirjapanduna hakkab endal ka natuke imelik..

  • Avatar
    Vasta Alexa 3. jaanuar 2019 at 21:39

    Mul kahjuks sama seis et peamine säästmine käib ikka kulutades ja ülihea on ju arvet pidada palju sai kulutades tegelikult kokku hoitud 🙂 Tavaliselt ise usun ka veel!
    Toidupoes hoian ka enda meelest kogu aeg kokku, käin Maximas ja jälgin soodukaid, samas 50 EUR nädalas terve pere söögile kulutada nagu inimesed räägivad et on võimalik siis vot ei saa aru kuidas see käib. Mul kulub topelt kuigi püüan kokku hoida …

  • Avatar
    Vasta Helina 3. jaanuar 2019 at 20:54

    40den.eu lehel on sukkadele ale, soovitan pilgu peale visata, võid paari euriga + post ka sukapaari saada.

  • Avatar
    Vasta Flamingo 3. jaanuar 2019 at 18:28

    Ma natuke hoidsin kokku sellega, et ostsin isale sünnipäevaks viski asemel vana tallinna eriväljalaske. Ja siis ütles kaks sõbrannat, et alkohol ei ole mingi kingitus ja nüüd ma ei teagi enam.
    Lushi poes on nii halb käia, sest töötajad on megatoredad ja kohe kurb oleks niisama välja minna ? 100 euri ma pole päris jätnud sinna, aga et esialgsele asjale kaks juurde satub… noh seetõttu ei julgegi tihti minna!

  • Avatar
    Vasta Helina 3. jaanuar 2019 at 18:00

    Mulle väga meeldib, et oled eeskujuks nt selle Erik Orgu tervislikuma toitumisega ja nüüd ka säästmisega. Sa annad motti juurde ja see on üli änksa! Tee ikka postitus pesumaja arvamusest ka?

  • Avatar
    Vasta Sirly 3. jaanuar 2019 at 17:51

    Alustuseks ilusat uut aastat Sulle ja Su perele!!

    Väga tubli olid täna, raha säästetud ja tõesti ei juhtu midagi kui.paar nänni ostmata jääb. Ok, sukki oleks Sul ikka VAJA kui üldse ei ole 😉

    Minul täna sai ostetud/makstud kevadeks lapsele softshell kombe 27.90 ja vanimale lapsele tuunika ning retuusid 14.50.

    Omg, voodipesu alega…oli sul seda vaja nüüd öelda 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 3. jaanuar 2019 at 17:28

    Meie lõime laiaks pea 200 eur. Kuu algus ja oli vaja osta siis kodukeemiat ja muid tarbekaupu. Meil alati kuu alguses, kui on palgapäev, siis täidame riiulud. No ja preilil sünnipäev tulemas. Sai siis kink ostetud. Kuna lapsel teine juubel tulemas, siis saab väheke kallima kingituse, kuna preili juba nii suur, et mänguasajd teda enam ei huvita.

  • Avatar
    Vasta Katrin 3. jaanuar 2019 at 16:17

    3.20 kulutasin täna… sink oli otsas ja müslit tahtsin ka ?

  • Avatar
    Vasta Kersti 3. jaanuar 2019 at 15:50

    Ma pole veel see aasta poodi jõudnud ?, täna ka ei lähe. Kuna see aasta kindel plaan sügisel ühele pikemale reisile minna, siis eriti raha kulutada ei raatsi. Riided toon reisilt, pojale ka, ostan tavaliselt 2 suurust ette talle. Kuna ta tiineka eas ja tegi nüüd tohutu kasvuspurdi ja eelmised reisilt toodud riided kõik väiksed, osad jäidki kandmata. Püüan kulutada nii vähe kui võimalik, et reisil mõnusalt end tunda. Muis suuremaid oste see aasta ei plaani kõik vajalik olemas.

  • Avatar
    Vasta dex 3. jaanuar 2019 at 15:30

    Ma olen õnneks selline, kes ostab asju ainult siis, kui tõesti vanaga enam mitte midagi peale pole hakata. Püksid nõelun ka kinni ja uue mööbli ostmise asemel näiteks vuntsin alati vana või otsin marketplaceist midagi ja kodu näeb ikka välja, nagu sellele oleks palju raha alla pandud. Mitte, et rahapuudus oleks nii rämedalt aga mulle vist lihtsalt ei meeldi väga kulutada. Kuna oleme mehega noored ja värskelt oma elu peal siis kõik hobidega (muusika, sport, gaming) seonduvad kulutused tulevad selle arvelt, et majapidamises suurt midagi ei raiska. Pesu- ja puhastusvahendid teen ise ja toitu pole kunagi raisanud, ostame lihtsalt väga planeeritult toorainet ja kokkame kodus. Aitab ka see, et oleme väga minimalistliku stiiliga 😀 Kõige raskem ongi endale see esimene hetk selgeks teha, miks sul midagi vaja ei ole. Kui esimene ‘ma tahaaaan’ kuumus üle on, siis asi ununeb väga kiirelt ja näed, kuidas elu läheb ilma selleta täpselt sama rahulikult edasi 😀

    • Avatar
      Vasta Tups 3. jaanuar 2019 at 21:27

      Vau, kui tubli! Ma teen äädikalahust ja sooda-sidruni segu olen kunagi teinud, aga et pesuaine ka ise teha. See juba kõrgem tase 😀

      • Avatar
        Vasta Dex 3. jaanuar 2019 at 22:25

        Ei ole üldse mingi tase, see oli niiii lihtne ja piinlikult odav. Sooda, sapiseep, sool ja vesi oli seal vist ainult. Aasta aega tagasi tegin ja ikka veel pole otsas 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 3. jaanuar 2019 at 15:24

    Kulutasin 10€ et puuviljasalatit teha. Hoidsin kokku 50€ ühed tossud soodukad mis väga meeldisid aga mees killiks ära kui veel jalatseid juurde ostaks??

  • Avatar
    Vasta Mammu 3. jaanuar 2019 at 15:18

    Ma ainult säästukalt elangi, sest ma tahan reisida ja see tähendab, et mida rohkem ma kokku hoian, seda rohkem reisida saab. Täna olen 0.- kulutanud ja säästnud olen ilmselt ühe ärilõuna, sest kodune toit oli olemas. Kodune läks mingi alla 1.- Tegin salati lihapallidega. Parim säästunipp on see, et kui tuleb mingi asja ostmise tuju (ma ka tahan näiteks voodipesu kokku osta), siis ma vaatan juba olemasolevad komplektid üle ja tavaliselt selgub, et mul ju tegelikult on neid piisavalt ja ei ole vaja hakata endale mingeid vanaemakapi moodi kuhjasid kokku ajama. Sama nippi saab ükskõik millega kasutada, et vaatad, mis sul tegelikult olemas juba on. Ma näiteks alles hiljuti tahtsin endale maikasid juurde osta, aga tegin selle asemel kapi lahti ja sorteerisin kogu kraami ära ja ohoo, mul on üle 10 maika, miks mul neid juurde vaja peaks olema? Söögi planeerimine aitab mingit jurri mitte osta. Nimekirjaga poodi ja korras, ei ole vaja niisama asju seisma tassida või veel hullem, äraviskamiseks. Mul ongi siin mõned kapid veel, mis tuleb läbi kolistada, sest tundub, et tahaks nagu uusi asju, aga kapid on samal ajal mingit sodi täis. Selle sodi vahelt tuleb muidu täiega aardeid välja, mille olemasolu on ununenud ja siis ongi tunne, nagu oleks endale uue asja saanud. No ja sodi, selle ma lohistan Uuskasutusse, sest see, et mulle need enam ei imponeeri ei tähenda, et need terved ja korras asjad peaks minu koju ladustatud olema, kui võivad kellelegi veel rõõmu tuua 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann 3. jaanuar 2019 at 15:02

    See postitusi oli lausa mõnitus ?? Mul läks just pesumasin katki kaks päeva tagasi? Iga päev lükkan pesumasina ostu edasi, aga kolme lapse pesu vajab pesemist. Äkki homme, kuna riideid veel jagub ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. jaanuar 2019 at 15:13

      Äkki annab vana parandada? Ma arvasin 3x et mu vana on katki, aga alati tehti korda 😀

  • Avatar
    Vasta Carmen 3. jaanuar 2019 at 14:52

    Aga pane see summa, mida sa säästsid sellega, et sa EI ostnud midagi kuskile eraldi kontole kohe kui ostumõte peast läbi käib aga sa ostu ikkagi ei soorita,. Proovi nii näiteks terve kuu jooksul. Ehk siis mõtle nii, et kui sa muidu mitte-säästulainel olles neid asju kindlasti ostaksid, siis tegelikult nüüd, vähemalt see kuu sa neid ei osta. Huvitav oleks ju teada, kui palju sa siis tegelikult nii kuu jooksul asju oleksid ostnud.
    Okei, pesumasinat ma sinna “säästetud” juurde ei paneks, kui sa just ise seda kohe ostmas poleks olnud, sest tegu ikkagi kingitusega (kuigi jah, saan aru su pointi miks see sääst on)..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. jaanuar 2019 at 15:13

      Mul käib neid mõtteid tuhandeid päeva jooksul peast läbi, kõiki ma nagunii ei teeks 😀

  • Avatar
    Vasta Jansa 3. jaanuar 2019 at 14:49

    Ma ei ole täna sentigi kulutanud ? ilmselt täna üldse poodi ei lähe. ? Üks osa minust tahab paljusid asju osta/tellida, aga samas mõtlen, kas mul neid asju ikka reaalselt vaja ka on.

  • Avatar
    Vasta lilllll 3. jaanuar 2019 at 14:46

    Kulutasin täna Maximas 2,8€: ostsin pätsi leiba, kaks jogurtit ja pudeli vett. Oleksin võinud 0,5€ kokku hoida, kui oleksin kodust pudeli vett kaasa võtnud. ei alanud hästi see säästukuu… ?

  • Avatar
    Vasta üksikema 3. jaanuar 2019 at 14:41

    mis vana pesumasinaga juhtus?
    ma ostsin ka endale lush tahke šampooni jõuludeks, nii hea lõhnaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Boffin 3. jaanuar 2019 at 14:36

    Ma muud asjalikku ei oska öelda, sest säästa ma ei oska, aga tahaks ka votexi kiita.
    Mulle meeldivad samuti nende puuvillasatiini voodipesud. Kahjuks sain ma neilt praagi, mis pesus veits lappama läks. Ma pöördusin oma murega nende poole, kuigi ega ma suurt abi ei lootnud (olles kogenud eesti ärimudelit ja kliendihoidu), aga võta näpust!

    Meeletult meeldivad inimesed saatsid mulle KOHESELT uue komplekti ilma et ma oleks defektiga toodet jõudnud ise veel postitada.

    Ma ei tea. Ma olen nii sillas.
    Tellin palgapäeval neilt veel midagi. Missest, et reaalselt vaja ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. jaanuar 2019 at 14:35

    Jaanuar tuleb teha säästukuu 😀 Emapalk sai läbi ja homme pulma minek 😀
    Proovime võimalikult säästlikult hakkama saada, sest mees käis detsembris ainult 2 nädalat tööl 😀
    Täna sai 120€ eest makse ära makstud, 50€ eest veel arved tulemata.

  • Avatar
    Vasta Nimi 3. jaanuar 2019 at 14:34

    Ma olen see aasta kulutanud täpselt 0€, polegi lihtsalt mida kulutada ja ega siis ei teki kiusatust ka. Külmkapisisuga elame veel 2-3 päeva ära ja eks siis tuleb need selle aasta esimesed kulutused teha ka. Oma soovidest/unistustest loobumist säästmiseks ei pea, sest mõtlematuid kulutusi pole pea kunagi teinud ja kui miskit ostan, siis ost on üldjuhul pikalt kaalutletud, miks üldjuhul, sest lapsel on ikka äkksoove ja neid alati ära ei keela.

  • Avatar
    Vasta Piret 3. jaanuar 2019 at 14:34

    Nali naljaks, aga minu arust marimellidel oli päriselt mingis postituses see loogika, et nad on säästnud selle raha, mida nad ei kulutanud. 😀 Ma nüüd täpselt ei mäleta, mis teema see oli , aga oli vist midagi sellist, et kui nt Maks ja Moorits saadab neile 30 euri eest liha, siis nad ongi 30 eur säästnud. 😀
    Ehk siis sinu säästudega on lihtne, arvutad aasta lõpus kokku sulle testimiseks saadetud nännide hinnad ja vot kus tuleb ilus säästunumber, sest “nagunii oleks neid asju vaja olnud osta”… 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. jaanuar 2019 at 15:12

      Noh, pmst kui mul on nt vaja osta külmkapp ja oleks selle nagunii ostnud, aga saan lõpuks kingiks, siis nagu oleks ju sääst 😀 Pesumasinaga oli nii, et ta oli meil sada korda parandatud, mahutas vähe ja mürises nagu vanapagan või reaktiivlennuk, aga ta TÖÖTAS ja sekundipealt uut poleks ostma hakanud enne, kui ta lõplikult otsad oleks andnud. Seega jah, “sääst” 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 3. jaanuar 2019 at 14:32

    10€ kulutasin täna. Ostsin 2kg mett ühe taluniku käest. Ahjaa õhtul lähen poodi paari asja järgi mis hetkel soodukas.

  • Avatar
    Vasta Maria 3. jaanuar 2019 at 14:25

    Ma üritan ikka iga kuu säästa, aga no arenguruumi jagub mul km-e kaupa ? täna käisin poes ja no arve oli 7,49€ . (Läksin ainult kartuleid ostma) aga siis meenus, et kassile vist väga ei meeldiks säästureźiimi peal olla ja talle pidin siiski süüa ostma. Koeral on mant kodus olemas, tema peale täna ei kulutanud ? ja lastel on ka kommid laual. Kokkuvõttes pean mainima, et siiski päris odavalt sai täna poes käidud ?