LAPSED NIISAMA JUTTU PILDID

läheks reisile? passiks kodus?

11. jaanuar 2019

Kuigi Facebooki feed ütleb mulle, et pooled eestlased on sooja päikse alla põgenenud, siis minul tuli mõte, et tripiks hoopis natukene Eesti peal ringi. Just seal ida pool, pole sinnakanti üldse sattunud. Raudselt mingi hetk korraks olen läbi sõitnud kuskilt, aga viimati läksin ma teadlikult sinnapoole padutiinekana. Valetasin emale, et mul on tegusate eesti noorte üritus kuskil, aga tegelikult läksin hoopis Jõhvi ühe kutiga kokku saama, kellega ma reidis tutvusin. Kahjuks ei ole mul mingit mälestust, mis ta nimi oli, aga küll on mul sellest reisist kaks meenutust teile jagada. Esiteks see pilt, mille see kutt kuskil vanas mahajäetud hoones minust tegi:

Ja teiseks see kaunis mälestus, kuidas ma sain suitsetamise eest politse käest trahvi, sest ma olin max alakas ja ma peale seda käisin elu eest postkastis sobramas kodus iga jumala päev, sest ma teadsin, et mingi hetk tuleb sinna see trahv ja ma ei tahtnud, et mu ema seda näeks. Muuseas, ei näinudki!

Küll aga on VÄGA imelik, et ma üldse niimoodi salaja mingi kuti juurde läksin, seda enam, et… miks? Ma mäletan, et me vaatasime filme ja noh, ilmselt tegime suitsu, aga mingisugusest nagistamisest ei olnud tol ajal minu puhul juttugi. Ehk siis jah, hea et ma kuskil reipi ei saand vms, praegu tuleb küll õudusvärin peale, et kui mu tütar u 15-aastasel salaja kuskile Jõhvi mingi võõra kuti juurde läheks, öäkk.

IGATAHES, mina, korralik pereema, mõtlesin välja plaani, et läheks siis nüüd kuskile ida kanti. Esiteks tahab Mari enivei spaasse minna ja painab mind sellega nagu paha hais iga jumala päev. Teiseks võiks sealpool siis erinevaid kohti külastada, seda enam, et lastega ühe laksuga kohe Narva panna oleks veits äkki liig. Eriti kuna ma pole eriti üldse maanteedel sõitnud enne.

Seega võtsin ma lahti Facebookist selle postituse, kus ma küsisin teie käest, et milliseid spa’sid te soovitate. Esiteks jäi mulle silma Mäetaguse Mõisa Hotel & Spa. Eriti võlus mind nende veekeskuse lehel olev märkus, et nad on tuntud kui kõige soojem spa. Vesi ja õhk mõlemad u 30 kraadi. Ma olin müüdud, sest ma olen räige külmavares ja ma ei saa normaalselt spas olla, kui mul külm on.  Uurisin edasi, et neil on päris suur peretuba, mis küll kirjade järgi neljale, aga kuna Marta nagunii meie kaisus, siis mahuksime sinna ideaalselt ära.

Sinna on küll 171 km, aga minu lootus on, et ehk ajastame selle mineku niimoodi kohe päris hommikuks ja äkki on lapsed ka roadtripist põnevil, et elame vast selle paar tundi sõitu üle. Tee peal teeksime mingisuguse lõunapausi (kus, seda ma veel ei tea) ja ideaalis jõuaksimegi kohale umbes kahe paiku, pakiksime lapsed lahti ja viiksime nad kohemaid spaatama. Noh, minu unistustes ei jääks nad autos magama ja spaas nad vette vaevalt, et ära passiks, seega mu lootus on, et lõunaune vahele jätmisega saame me nad õhtuks normaalsel ajal magama ja saame ise nt filmi vaadata vms?

Sealt edasi oli mul mõte Narva Jõesuu Spasse trippida, seal näiteks kaks ööd olla, et jõuaks vahepeal Narva sõita ja seal ringi vaadata ja ida elu nautida. Et selline mõnus talvine road-trip terve perega.

Paraku on muidugi see värk, et mu ettekujutustes on need reisid alati üli lõõgastavad ja toredad ja mõnusad, aga reaalsuses max väsitavad ja lõpuks sajame me alati rampväsinuna koju, vandudes, et me ei lahku enam iial. Seega… äkki peaks Mari lihtsalt kuskile spasse Tallinnas viima, laskma tal oma ujumised ära ujuda ja Ida suvisel ajal avastada? Pffft, ma EI TEA! Mida teie teeksite?

Ega kodus ka midagi viga olla pole. Ma sain eile oma kaamera ka tagasi (pmst poolteist kuud paranduses?) ja nüüd ei suuda klõpsutamist lõpetada. Mulle nii meeldivad sellised meie igapäevategevused ja hetked pildis ja telefoniga ei jäänud nad ju pooltki nii head, seega olen ma nüüd lõpuks hirmus õnnelik!

Kes ei taha megapalju suvapilte vaadata, siis on aeg leht sulgeda ?

     

Ja täna käisime õues memme tegemas, sest lumi pakkis nii hästi!

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eele 5. veebruar 2019 at 09:20

    Käisime perega jaanuaris Narva-Jõesuus Nooruse spaas. Mina sinna pisikestega ei soovita minna, sest minul oli seal kogu aeg külm ja kükitasin saunas. Laps jäi peale teist päeva haigeks. Muidugi oli lapsel, kes on kahene, vees olla igati lahe ja tore, kuid suureks miinuseks saab pidada ka lastebasseini puudumist ning nädalavahetusel ülerahvastatust. Ma sinna enam tagasi ei lähe. Küll aga käisin ma eelmine nädal (sel korral lapseta) Haapsalus Fra Mares puhkamas ja kuigi Fra Mare ei ole kunagi spaade osas mu esitippu küündinud, oli seal väga mõnus ja soe. Lastele on eraldi igas variatsioonis ujumisrõngaid, õhk on soe, vesi on soe ja lapsed (võõrad 🙂 ) nautisid veemõnusid. Kuigi taas – lastebass seal puudub. Tasub ka seal hotellis õhtusöök võtta, eelistatult buffee lauas, sest see oli kahel õhtul väga maitsev ja pere pisemadki saaksid sealt midagi endale põske pista.
    Varasematest kogemustest on meie perele väga meeldinud Estonia Resort Spaa kui ka Rakvere Aqva. V spa on räigelt kalliks jäänud, sinna veel pole jõudnud.

  • Avatar
    Vasta S 15. jaanuar 2019 at 12:04

    Mäetaguse Spa on hästi mõnus beebiga, Maril ja Lendel võib-olla hakkab igav. Toila Spa on kohutavalt külm ja suht räämas. Narva-Jõesuus on Meresuu Spa kuhu soovitan minna, basseine suurtele ja väikestele, hästi mõnus atmosfäär aga libedad põrandad. Muidu ida-viru trippi soovitan suvel teha. Rohkem vaadata ja paremad ilmad ehk. Toila park ning rand on hästi mõnusad kohad, Alutaguse seikluspark, Valaste joa vaateplatvorm peaks ka nüüd valmis olema. Peipsi ääres Kauksi nt on ilus koht kus ujuma minna, kaevandusmuuseum jne, aga teeolud on siin hetkel tõesti kehvad ja lund palju.

  • Avatar
    Vasta S. 14. jaanuar 2019 at 00:10

    Need hulljulgused tulevad vist noorusest 😀 ma pubekana ei kartnud midagi pmst. Kõige lihtsam näide, sai pidudel käidud ja alatasa üksi koju mindud pärast, nüüd krt ei julge pimedas enam poodigi minna 😀 Kui vanemate juurest vàlja kolisin, siis elasin mingi paar aastat täiesti üksi ja oiii kuidas seda nautisin. Nüüd ei julge enam öösiti üldse üksi olla. Vahel kui ette on tulnud seda, siis iga väiksem kolin tähendab ei tea mida 😀

  • Avatar
    Vasta Gauchy 13. jaanuar 2019 at 16:51

    Mina mõtlen enda väiksed homme H20-sse viia (vist). Suurem 5, väiksem üle aasta.
    Kaalun varianti, kas üksinda nendega seal majandamine oleks mõeldav.:)

  • Avatar
    Vasta Kts 12. jaanuar 2019 at 22:58

    Mul saab 20a autoga sõidetud ja ise ei viitsiks enda 4 lapsega sellise ilmaga mingit roadtripi idavirusse tegema hakata. Ma ei tea, mis mulle maksma peaks, et jah ütleksin 😀 Ilm on sitt, teeolud sitad, midagi üliägedat sind ootamas pole. Saaksid stressata ja peavalu ainult 🙂

  • Avatar
    Vasta kats 12. jaanuar 2019 at 14:23

    soovitaks nii toila spad kui rakvere oma. ise olen mõlemas käinud. aga arvestades praegust aastaaega, eelistaks ise hetkel rakvere oma: lähemal, linnas muudki teha jne. toila on ilus koht, aga talvel pole seal vist palju tegevust leida.

    ja siis on kuskil seal veel see kiviõli seikluspark, aga selleks peaksid sinu lapsed vist veel veidi kasvama, et sealt maximumi võtta.

  • Avatar
    Vasta Teele 12. jaanuar 2019 at 13:58

    Mallu, never ever ära sellise ilma ja maanteede olukorraga niisama nii kaugele sõitma hakka. Teed on ikka väga halvas seisus ja ilm muutub vära ootamatult. Lisaks nagu sa isegi ütlesid, ei ole väga maanteesõidu kogemust ka. Jäta suveks, Mariga minge Tlna spadesse.

  • Avatar
    Vasta sellestmison 12. jaanuar 2019 at 09:40

    Olen käinud Meresuus ja meeldis väga. Sellele ei pööranud aga tähelepanu, et kas seal lastega spa-osas väga midagi teha on. Tuba oli mõnus, toit oli hea, soe oli ka. Ma ka külmavares. Väga head pediküüri tehti ka.
    Noorus on ümber ehitatud ja praegugi ehitatakse sinna midagi juurde/ümber. Väljast näeb igatahes nüüd väga uhke välja. Olen kuulnud kiidusõnu.
    Minna tasub Valastesse ja Kiviõlisse ehk. Narvas, mulle tundub, väikestel lastel suurt midgai teha polegi. Isegi lükkasin Narva mineku suveks, siis on seal kindluses mõnusam jalutada.

  • Avatar
    Vasta E. 12. jaanuar 2019 at 09:33

    MItte spaa-teemaga seotud, aga jagan lihtsalt soovitust..
    Ma ei tea, kas oled juba autokooli libesõidu (lõppastme) peale mõelnud või sellega tegelenud, aga soovitaksin seda teha talvel, kui on ehtsad talvised olud nagu praegu. Autokoolidel on küll nö libeda platsid, kus saab seda ka aasta läbi teha, kuid talvel päris lume ja libedaga saab rohkem neid olusid katsetada koos instruktoriga ja ehk on veidi kasulikum.

  • Avatar
    Vasta Reku 12. jaanuar 2019 at 08:11

    Meil on siin väga hullud teeolud ja kolme lapsega praegu ei soovitaks nii pikka reisu ette võtta.
    Tulivee restoran, Kiviõli seikluspsrk, Spaad, Narva kindlus. Need on tõmbenumbrid.
    Käisime u aasta tagasi Noorus spas ja eriti rahule ei jäänud. Must, rahvast mega täis, söök kehv. Aga saime üle mitme aasta Narva linnas- linnuses käidud.
    Me oleme Rakvere kandis seega vahemaa ka lühem aga see tee on tõesti julm ja väsitav isegi siit minnes.
    Minge kevadel v suvel ?

    • Avatar
      Vasta mari 12. jaanuar 2019 at 22:02

      Kusjuures, me ka käisime aasta tagasi Nooruses ja ei jäänud rahule, senistest spadest jättis kõige kehvema mulje. Ebaviisakas teenindus ja teised külastajad olid ülbed, meile sattus ka kehv tuba kus vaade oli a la betoonseinale, üleüldine interjöör ka ei meeldinud. Mis jättis eriti halva mulje oli see, et restoranis öeldi, et a la carte ooteaeg on ca 1h (kuigi rahvast oli vähe), mistõttu võtsime suhteliselt kalli buffet õhtusöögi, mille toit oli täiesti suvakas. Ainult rand on seal ilus. Olen ka Nooruse kohta väga häid arvamusi kuulnud, aga meil oli jah pigem negatiivne kogemus.

      • Avatar
        Vasta Maria 15. jaanuar 2019 at 05:29

        Käisin ka just detsembri lõpus Nooruses ja ei jäänud rahule, samad kaebused, mis eelnevatel kommenteerijatel. Üldse tundus ta senistest spaakogemustest kõige kehvem, hommikusöök oli kehv, õhtusöök samuti…veekeskus tundus kuidagi väsinud ja mitte kõige puhtam, massaaži ei saanud väga massaažiks nimetada ja teenindus… Vb olid teenindajad ka jõuluperioodist väsinud. Ma olin ka Nooruse kohta positiivseid kommentaare kuulnud, aga pigem enam sinna ei läheks. Narvas linnas ka natuke pettusin, ootasin vb midagi enamat, aga Kuressaare jääb ikka mul suuremaks lemmikuks, sealsed spaad ja linnus jne…Narvas kuidagi ei olnud selline meeldejääv minu jaoks ja ma ei tea, mida huvitavat seal lastega teha oleks ja vaadata oleks sellise pakasega. Kindlasti on Narval ka omad võlud, kahju et ma neid ei avastanud, vb mõni teine kord 😀 ja v Meresuu on ehk positiivsem üllataja, olen sellest viimasel ajal rohkem positiivset kuulnud 😉

  • Avatar
    Vasta Neiu 12. jaanuar 2019 at 00:54

    Kui veel igav hakkab, tule klõpsi Tartus ka mõned pildid meie penist ja lastest. Ilmselgelt Tartus “pilditurgu” oleks. Vahepeal saate äkki Kardoga kinno ka, Lents ja Mari vast alguses piisavalt põnevil, et ei avasta su kadumist … Martakesega vist keerulisem:D

  • Avatar
    Vasta Birx 11. jaanuar 2019 at 22:55

    Ma jumala hämmingus, et kommentaarides Noorus Spad kiidetakse. Ainuke kus seal mõnus ja ilus oli, oli õues! Jube räpane ja haisev spa. Toad vanad ja kasimata. Kõige parem oli see, et mina tavakülastajana pidin seal laste elu kergemaks tegema ja jubedat mängutuba natuke koristama. . Hästi normaalne eks.. Mul on selline tunne, et terves spaas pole pärast avamist koristatud. Kolm päeva järjest buffee restos sama soojendatud sööki saada.. What?! Kas inimesed pole korralikes spaades käinud?

  • Avatar
    Vasta Helina 11. jaanuar 2019 at 20:46

    Käisime suve lõpul ida-viru tripil. Valaste juga polnud toona valmis, Narva-Jõesuus oli kohe linna algul ja lõpus suur ähvardav silt parkimistasuga ja videovalvega(elukaaslane tahtis ranna korra ära näha, keelitasin, et kui videovalve + tasuline parkimine terves linnas, siis raudselt selle 5 min jooksul juba trahv ka olemas, et parem ei tasu jamada), igatahes võttis isu ära seal üldse midagi teha, jah, spaasid võib loendada(sain neli neid). Sillamäele tahtsin minna, sest 13 a tagasi käisin laagris seal. Noh, ega ta palju muutunud polnud, ikka samasugune, lihtsalt mõni pood nime vahetanud. Eriline vaatamisväärsus polnud. Meeldis jube palju Toila oru park, mis jättis kustumatu mulje. Loodus jah ise pakkus hulga rohkem põnevust kui need venemeelsed kaevanduslinnad, kus mõnes mõttes oleks nagu aeg seisma jäänud ja areng pole nii kiire olnud kui Tallinnas näiteks.

    Aga arvestades teeolusid(mul kaaslane tegi just avarii, endal 10 a load olnud, nii et juhtub kõigil), siis ei soovitaks nii pikka ja kurnavat sõitu kohe julgelt ette võtma asuda. Pigem algatuseks piirduda lühemate trippidega.

  • Avatar
    Vasta Liisu 11. jaanuar 2019 at 20:06

    Kui juba idasse minek, soovitan ka Toilas käia! Toilas on suur park, kus suvel eriti kena on, ning spaa on väga kena ja korralik 🙂

  • Avatar
    Vasta Manjana 11. jaanuar 2019 at 18:16

    Ohh, ma olen sinna nii palju sõitnud , eriti lapsena. mu vanavanemad on mäetaguse surnuaial.
    Mu lemmikkoht sinnasõidul oli too hetk, kui Lenska maanteel hakkas Soome laht paistma. Ma nüüd ei oskagi öelda mitmes kilomeeter, aga seal on tee ääres üks suur rist. Ma kesk-eesti lapsena, olin alati merest vaimustunud ja see seal on teismoodi kui mujal või noh, äkki nagu Türisalu, aga maantee on kõrgemal, all on metsad ja siis tuleb meri.

    Ja suurele maanteele on põnev vaheldus väiksem tee, mis läheb läbi Kiviõli, Kohtla-Nõmme, pisikeste külade, metsade ja vist on isegi lühem, kui mööda Peterburi maanteed. Seda teed veel 10 aastat tagasi polnud, sest kaevandused. Kiviõli tuhamäed on mulle alati põnevad tundnud.

    Mäetagusel on muuseum ka, kus on selle karu topis, kelle Aaviksoo kunagi autoga alla ajas. Ja sarvedega jänese pea. Ma olen Mäetagusel suusatanud, seal on natuke künkaid, aga sa oled vist sellest vanusegrupist, kes ei suusata murdmaad. Kuid lastega saaks seal kelgutada. Need künkad jäävad sinna, kus on discgolfi rada. Idavirus on alati sügav lumi ja seal metsas peaks valgustus olema, muteada.

  • Avatar
    Vasta Marka 11. jaanuar 2019 at 17:39

    Ma jätaks talvel minemata, kuna võrreldes Tallinnaga on siin kandis ikka sitaks lund. Algaja autojuhina talvel sellist sõitu ette võtta lastega, usu mind sa ei taha. Kuigi sina võid sõita hoolikalt, aga teised seda ei pruugi+talvel ja lastega sõidul arvesta sõiduajale kõvasti juurde (mis on pikim sõit, mis kolme lapsega teinud oled?). Pealegi kuidas Martale pikk sõit meeldib, vb kisab terve tee (saan aru, et teete peatuse).

    Mäetaguse on väike aga mõnus koht. Need, kes Toilat soovitasid on peast soojad (vaata hotelliveebi arvustusi näiteks). Soovitan igati Noorus spaad. Kuid Ida Virumaa on äge, aga soovitan teil suvel minna ja hetkel kuskil lähemal käia.

  • Avatar
    Vasta M 11. jaanuar 2019 at 17:22

    Kiisust ka üle pika aja pilt:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 18:01

      Sattus jah teine aknale

  • Avatar
    Vasta A134 11. jaanuar 2019 at 17:11

    Kui làhed, siis mine ka Valaste joalt läbi. Imeilus juga! Lisaks uus suur trepp, mis läheb otse mere ääre. Omaette vaatamisväärsus talvel oma massiivsete jääpurikatega.

    Kui lapsed oleksid veidi suuremad, siis kohtla-nõmme kaevandusmuuseum, Toila park ja rand, Kuremäe klooster, peipsi äärsed külakesed…. aga need kôik pigem lôbusad tegevused suvel. Njah.

    Mäetaguse spa kôlab siiski mônusalt, làheks ikka!

    • Avatar
      Vasta Jj 11. jaanuar 2019 at 22:38

      Millal viimati käisid varaste joal? Mina käisin veebruaris, narvast tln poole sõites ja pettusin! Kuna see trepp oli vägagi suletud, lausa läbi lõigatud metallilõikuriga.
      aga mulle endale narva väga meeldis, nägi linnusest Venemaad ja puha 😀
      Ülikooli kohvikus olid ka soodsad hinnad, vähe rahvast nv’l jne. Suvel tahaks küll uuesti idasse minna. Mulle meeldis ja ma soovitan! V.a varaste juga 😀 see oli ilus aga pettumus ka kahjuks

      • Avatar
        Vasta sellestmison 12. jaanuar 2019 at 09:34

        Veebruar oli ikka hirmus ammu, muide. 😀 Ja uus pole veel tulnud. 2018. aastal see rada renoveeriti ja seal on lausa kaks treppi. Ühest saad alla, väike matk mre ääres ja teisest üles. Mina köisin seal vahetult enne jõule.

        • Avatar
          Vasta Jj 12. jaanuar 2019 at 19:33

          Ahsoo 😀 no kas just hirmus ammu..aga tore teada, et toimib jälle! Siis saab uuesti plaani võtta 😀 tookord oli küll suur pettumus, et sai seal ainult uisutada ja vähe näha 😀 jube libe oli. Ja valaste* – eelmises vastuses autocorrect ja ei pannud tähele 😀

  • Avatar
    Vasta 30 aastat autojuhtimist 11. jaanuar 2019 at 17:06

    mitte mingil juhul ei läheks vabatahtlikult (püssiähvardusel ka ei läheks), sellise lumega kuhugile kaugele spaatama ega trippima, kui autosõit on 3 tundi pikk sihtkohta jõudmiseks. Seda enam veel kui lapsed ka, kes hakkavad niikuinii jaurama, jonnima, 100 x tuleb pissihäda neil. See 3 tundi sõitu oleks hullumaja teil. Teed on libedad, kohtate kindlasti palju avariiohtlikke situatsioone, sest kihutajaid ja ohtlikke manööverdajaid on kõikjail, kes sul pmslt ohtlikult taga sõidavad, või mööda kihutavad ja siis ootamatult ette sõidavad. Elusees ei valiks talveperioodil oma autoga sellist trippi. Kui tahtmine talvel kodust välja saada, siis läheksin rongiga sihtpunkti., sest lastel on rongis rohkem tegevust.

  • Avatar
    Vasta Shhh 11. jaanuar 2019 at 16:52

    Mina käinud Toilas ja Meresuus ja nende kahe vahel valiks Meresuu. Käisime küll lapseta, aga just vaatasin, et Meresuus nii mõnsa soe, et järgmine kord kindlasti võtaks kaasa.. Paar lasteala oli ka, suht rahvast täis, aga siiski mõnus. Aga. Seal kandis ei ole mitte midagi muud teha, peale mere ääres jalutamise. Saadki lihtsalt paar päeva spaas ja hotellis vedeleda ja puhata. Meie sõitsime küll Narva, käisime linnuses ja sõime kuskil pelmeene, aga rohkem küll midagi teha ei mõistnud.. No ja lapsega oleks seal eriti igav olnud. Toilas oli sama lugu, et mereäärne jalutuskäik ja siis sauna tagasi, kogu meelelahutus. Mängutuba oli ühes neist jube niru, ei mäleta enam kummas. Meelelahutuse mõttes läheks alati Pärnusse, esimene valik Tervise paradiis, kus lastel tore, aga väga palju atraktsioone ikkagi ujumisoskustega lastele mõeldud. Minu seitsmene tahtis igalepoole minna, kosest laskuma ja musta torru, aga need olid juba enda jaoks piisavalt hullud. Spaa protseduurid ka seal spaas alati teistest spaadest üle olnud.
    Teine koht, mis meeldib on Viiking Spa, seal oli küll 90%külastajatest penskarid, aga just selline mõnus ja rahulik, bassein suur ja soe, õhtuti hämaras väga äge, nagu koopas oleks. Igasuguste tulede ja viledeta ja torudeta aga lihtne ja hea. Söök oli nii ja naa, pigem sööks päeval ja õhtusöögi linnas kuskil. Ühesõnaga, või kahe sõnaga, Idasse läheks mina pigem soojemal ajal, kui plaan ringi seigelda ja õues ka olla, Pärnusse põrutaks iga kell.

  • Avatar
    Vasta Elis 11. jaanuar 2019 at 16:40

    Mulle ei meeldinud näiteks Mäetaguse üldse. Kõige vähem meeldis sealne spaa. Ise kindlasti tagasi ei läheks, veelvähem koos lastega.

  • Avatar
    Vasta Maiu 11. jaanuar 2019 at 16:08

    Mäetaguse on hea variant, käin seal tavaliselt koos sõbrannaga ja jätan lapsed koju. Miks? Olen paras M.. tegelt mitte päris, aga omajagu 🙂 Lihtsalt see SPA osa on seal väga väike. Esimesel korral jäid lapsed haigeks ja jäid koju ja sealt see traditsioon saigi, et käin ainult sõbrannaga seal. Seal on veekeskus väga väga väike.. ja too kord oli palju vene kliente lastega, kes ei suutnud ka teiste täiskasvanutega arvestada. Seal on 1-2 mullibasseini ja üks massaazi bassein ja siis suur bassein, mille vesi oli oi oi oi kui külm. Toit on hea toad olid täiesti hubased, kuigi katuseakendega toas oli üpris jahe.
    Koht on iseenesest mõnus ja hoone taga asub park. Ise, kui tahan lastest-mehest-koerast puhata, lähen sõbrannaga suurima heameelea sinna.

    Ja kui planeerid siis tee korralik kaardiluure, mis teid kasutada, sest Rakvere-Narva tee on suht hull, mitte ainult teeolude poolest vaid seal liiklevate “mul kass poegib kodus” gaaspõhjas liiklejate pärast.

  • Avatar
    Vasta M 11. jaanuar 2019 at 15:55

    Toila Spa tõesti vist üks parimaid, samas Narva-Jõesuu Nooruse on ka suht võrdväärne. Mäetaguse spa osa on küll väike, kuid hubane, toad see-eest üsna uhked. Narvat tasub kindlasti avastada ja nagu keegi eelpool mainis, siis kindlasti tasuks Idas ära käia ka suvisel ajal, siin tegelikult igas ilmakaares palju vaatamist ja seiklemist. Kindlasti Narva-Jõesuu üks ilusamaid randasid Eestis, samuti Kauksi rand.

    • Avatar
      Vasta tuti 11. jaanuar 2019 at 16:25

      toila spa haiseb mu meelest…

    • Avatar
      Vasta Air 11. jaanuar 2019 at 16:56

      Toila on veidi vananenud ja toad vajaks uuendamist. Spa on samuti jahe. Jah tore, aga soovitaks ainult suvisel ajal. Siis on mônus ringi jalutada toila pargis ja minna seal randa nt.

  • Avatar
    Vasta Anette 11. jaanuar 2019 at 15:44

    Kui marta hetkel autos hea magaja ss ma käiks praegu ära sest suveks oht et pisike ei tava enam nt pikalt autos sõita siis on ühe võrra raskem sõit 😀 ms pole ka kunagi posotiivselt meelestatud kui lapsega vaja kaugele sõita sest talle ei meeldi väga pikad sõidud. Elan muidu ise jõhvi kandis 😀

  • Avatar
    Vasta ann 11. jaanuar 2019 at 15:42

    Ma soovitan väga mäetaguse spad mõnus kunagi sai spas olles tasuta teed teha 😀 Ka Toila on mõnus ja Nooruse oma 🙂

    • Avatar
      Vasta ann 11. jaanuar 2019 at 16:15

      Ah jaa soovitaksin ka Valastejuga vaatama minna ning Kui võimalik siis ka kiviõli kelgutama

  • Avatar
    Vasta OhLaa 11. jaanuar 2019 at 15:39

    Ma läheks sõitu siis, kui väljas reaalselt oleks midagi vaadata ka. Praegu looduses on ühtlaselt halli-valgekirju hämarus ja asustatud kohad on kõik inetud, libedad või lägased. Lastega on veel eriti tüütu see riiete värk. Autos on ju soe ja väljas mitte väga ning siis rabele muudkui mingite jopede ja kombekatega.
    Mind ennast küll ei häiri sõites, aga… teed on kohati hullult libedad ja kui sa kavatsed rahulikult kulgeda, siis hakkab su selja taga terve kari hulljulgeid tõmblema ja sinust mööda sõitma. Ja vastu tuleb teine kari täpselt samasuguseid. Isegi kui sa ise kõike õigesti teed, siis teiste puhul see nii ei pruugi olla.
    Loomulikult ma ei taha öelda, et ära sa jumala eest talvel nina 50 alast välja pista, aga kui ikka väga ei kibele, siis tee Marile see lõbu kuskil kodu juures ära ja asi vask.
    Samas lugemismõnu pärast peaksin soovitama ikka minna. Raudselt tuleb mingi seiklus 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 11. jaanuar 2019 at 15:38

    Mina käisin eelmisel talvel Mäetaguse Spas perega ja käime väga rahule. Seal on tõesti mõnusalt soe võrreldes nende teiste spadega, kus mul hambad alati plagisema kipuvad. Ja seal on suur mõisapark, kus nad tegid omamoodi aaretejahti (seda ei tea, kas sel aastal ka) ja me kolasime selle pargi põhjalikult läbi. Toidud maitsesid ka. Eriti mõnus oli hommikumantliga hotellist otse spasse minek ja pärast samamoodi tagasi – ei mingit riietega jahmerdamist vahepeal.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 15:39

      ma olen igas spas hommikumantliga spasse läind, kus vahepeal riidesse üldse panna tuleks? 😀

  • Avatar
    Vasta Jkk 11. jaanuar 2019 at 15:28

    Ida-virumaa on äge, korra aastas külastada. Maitse asi:) Aga, mul hakkab küll lumi kokku?Mitte ei paki?

  • Avatar
    Vasta J 11. jaanuar 2019 at 15:18

    Mida rohkem ida poole, seda rohkem lund hetkel teedel ja teed libedad, sõitmine võtab kauem aega 🙂 tasub meeles pidada

  • Avatar
    Vasta Maarja 11. jaanuar 2019 at 15:18

    Igakell läheks Idasse spaatama kui raha oleks ja mu nelja kuusele kuubikule autos rohkem meeldiks.

  • Avatar
    Vasta K 11. jaanuar 2019 at 15:16

    1) Pärast Rakveret esimene sobiv peatuskoht Kiviõli Seikluskeskus. Hetkel küll enamus tegevusi väljas, aga kuulu järgi ka sees mingi uus atraktsioon. Võimalik ka kohapeal süüa.
    2) Mäetaguse SPA-d pole külastanud, aga arvamusi on igasuguseid. Jääb ainult Narva-Jõesuusse minnes korraliku kõrvalepõike kaugusele. Ise ilmselt eelistaks Toilat, jääb rohkem teele ja Toila park on ka talvel mõnus jalutamiseks, kuigi te suuremad asjad jalutajad ei ole 😀
    3) Valaste juga on talvel päris kena, eriti praegu kui idas on palju lund, peaks ta üsna kenasti jääs olema.
    4) Kui tahtmis rohkem uudistada, siis Kohtla-Nõmmel on kaevandusmuuseum, saab maa all käia jms, lisaks väljas tuubidata
    5) Toila SPA on üsna mõnus, aga pole kindel kui palju elamusi lastele pakub, sest põhirõhk on saunadel ja ala toru vms nagu Aqvas pole
    6) Narva-Jõesuus SPA-sid päris mitu. Kiidetakse nii Meresuud kui Noorus´t.
    7) Narvas bastionikäigud ja kindlus väärivad avastamist. Kreenholmi vist ekskursioone väga ei teha ja lastega ülilõbus just vist ka pole. Peaks olema ka jäähall seal, aga pole ise külastanud.

    Teeoludest nii palju, et nii Tallinn-Narva mnt kui Jõhvi-Tartu mnt (Mäetagusele sõitmiseks) on täitsa normaalselt sõidetavad, pole hullu midagi. Väiksemad teed on aga üsna lumised ja kohati libedad, et tuleb tähelepanelik ja ettevaatlik olla.

  • Avatar
    Vasta . 11. jaanuar 2019 at 15:12

    Planeerite mineku päris hommikuks?! Ma eeldasin, et ok 7-8 ajal hakkate minema, hoopis lõuna on teil varane hommik siis? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. jaanuar 2019 at 15:15

      7-8???? ma ÄRKAN usuallu 12-1 😀

      • Avatar
        Vasta . 11. jaanuar 2019 at 16:00

        Kui mu mees ütleb, et tahaks ikka vara üles saada, siis see tähendab kuue ajal ärkamist 😀

  • Avatar
    Vasta L 11. jaanuar 2019 at 15:05

    Malluuu! Võta mind ka pls. Olen ka külmavares AGA kui kaasa võtad hoian lapsi ja saad ise rahus chillida ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 11. jaanuar 2019 at 15:01

    Meresuu spa ja nooruse spa on ok?. Aga Narva Jõesuu spa on kõige mõttetum koht kus ma kunagi käinud olen. Lastega pole seal midagi teha?

  • Avatar
    Vasta A. 11. jaanuar 2019 at 14:57

    Tripile läheks, aga ilmselt mitte nii pikale. 171 km idapoole või 189 km Tartusse.. Ma sõidaks siis juba Tartusse 😀 ja jätaks need Ida-Virumaad jms soojemaks ajaks.

  • Avatar
    Vasta Kohalik 11. jaanuar 2019 at 14:55

    Talvel on tõesti Mäetaguse parim koht spasse minekuks. Aga kindlasti tasub suvel tagasi itta tulla, sest siin palju ilusaid randasid ning eelmisel suvel avati Kiviõlis kogupere elamuspark. Usun, et seal oleks teie lahedal perekonnal mega mõnus

  • Avatar
    Vasta Kristin 11. jaanuar 2019 at 14:50

    Mäetaguse asemel läheksin 100% Toila spaasse – Üks eesti parimaid kuuldu järgi ja Mäetaguse spaa restoran ei avaldanud mingit muljet suvel…

    • Avatar
      Vasta appi 11. jaanuar 2019 at 23:59

      Ainult Noorus, Meresuu on kombinaat…teiseks sellise ülepõlve lumega ei julgeks küll mööda maanteid trippida kolme väikese lapsega ( mul 15 aastat juhiluba ja sõidan iganädalaselt pikki otsi, Tartu-Pärnu-Tartu, Tallinn-Tartu-Tallinn). No sry, jube. Ja kui autol ukselink juba ära tuleb, mis siis veel võib ärakukkuda…hooldus ja õlivahetus on Sul ikka tehtud?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 12. jaanuar 2019 at 11:03

        Mu link ei tulnud ära. Ma tõmbasin selle jõuga katki 🙂 hooldus on loomulikult tehtud,autoga on kõik korras.