Kingiloos LAPSED SÖÖK

lapsed ja hommikud*

17. jaanuar 2019

Mu lastele meeldib hommikuti igasuguseid piimatooteid tarbida. Kohukest, kohupiima või jogurtit. Samas lasteaias hakatakse ju nagunii kohe sööma ja seega pole mõtet palju midagi magusat kätte anda, siis muidu seal ei söö. Või noh, Mari ei sööks, Lende vist sööb alati ja kõike, mida ette antakse. Seega oli viimasel ajal hommikuseks kiireks multa vaatamise rüüpeks mingi jogurtijook.

Enne oli meil kodus rohkem Actimel, aga kui Valio enda uued jogurtijoogid koos tätoveeringuga pakki panid, pidin edaspidi Mari survel neid ostma. Muuseas, kuigi nad on mõlemad üsna suhkrurikkad, siis Valio Gefiluse joogis on seda siiski tsutt vähem, lisaks on juurde lisatud B12 vitamiini, D vitamiini ja piimhappebaktereid. Seega ei olnud ma vahetuse üle kurb ja ma ei arva ka, et see üks magus joogike päevas neile paha teeb. Pigem aitab suhkrulaks lapsel hommikul kargu alla ajada ?

jogurtivunts

Praegu on Valiol nendesamade jookidega ka kampaania käimas – kõikide ostjate vahel loositakse 3x välja perepuhkus Saaremaal GoSpas. Kuna GoSpa on üks meie lemmikuid, siis regasime ka meie ennast püüdlikult netis ära (seda saab teha SIIN), sest oleme GoSpasse minekut mõelnud küll. Kuigi ma ei julge enne lume ära sulamist vist nina maanteele üldse tõsta, ühe postituse kommentaarid hirmutasid mind päris ära ja teeolud pole hetkel tõesti kiita, seetõttu oleme ka praegu autoga Saaremaale minekut edasi lükanud. Aga suvel tahaks minna küll!

Mari lemmik on banaani ja maasikajook, Lende ei vali – võtab seda, mida antakse ?

Oih, Lende ajas joogi ümber

Üritas kokku pühkida, miskipärast käega…

Reaalselt ma ei jõudnud reageeridagi, enne kui ta juba valamismänge mängima hakkas. Lende ARMASTAB valamist. Mina armastan … koristamist?

Mis mulle veel meeldib – suletav kork. Hea kotti pista ja vajadusel lapsele anda. Kui kõike ei soovi, saab korgi peale keerata ja kotti tagasi susata, ei pea selle lahtise pudelikesega nagu loll ringi käima.

Mulle meeldib nende tätoveeringute juures see, et need tulevad ülikergesti pestes maha. Mõni on selline, mis jätab nädalaks imeliku tumeda lataka, aga need saab kenasti maha pesta.

Kui teie lastele ka säärased joogikesed meeldivad, siis soovitan teil ka poest just see haarata. Vähem suhkrut, mugav kork ja no võimalus spasse saada. Päris hea ju.

Mida teie oma lastele vahepalaks või hommikusnäkiks annate? Või ei annagi enne aeda miskit? Kõikide kaasarääkijate vahel loosin ma välja kotitäie head-paremat Valiolt ja seda juba esmaspäeval! 

*Postitus sündis koostöös Valioga

Loe ka neid postitusi!

235 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Reena 22. jaanuar 2019 at 07:43

    ? Mu vennal on esimene laps selline, kes väga ei söö miskit aga teine on samamoodi nagu Lendega, et anna ainult kätte.
    Praegu saab mu laps hommikuks praemuna ja võileiba, joogiks teed. Mõnikord nõuab putru ka aga ta arust ei tule mul see väga välja. Oma meelest on see küll räigelt hea.
    Neid actimel või gefilus jooke sai ta siis, kui lasteaias käis. Aga enne pidi oma hommikusöögi ära sööma, siis nagu pigem magustoiduks 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 21. jaanuar 2019 at 21:17

    Hommikul enne aeda ei söö lapsed midagi. Ärkamisest uksest välja minekuni läheb umbes 15-20 min. Aga koju tulles ka lemmikud needsamad jogurtijoogid või kohukesed. Tatoodega jogurteid nõuatakse ka meil pidevalt ?

  • Avatar
    Vasta Annika 21. jaanuar 2019 at 04:18

    Meie sööme pudru. Vahest piimaga krõbinaid kui ma kauem magada tahan. 6 aastane hoolitseb viiese ja 2.5 eest nendel hommikutel :). Ma nii uhke oma laste üle viimased kuu aega. Ütleme nii et pudru hommikuid on vähe olnud 😛

  • Avatar
    Vasta Inx 20. jaanuar 2019 at 14:22

    Meil saab enne aeda ka neid jogurtijooke ja päeva jooksul joob veel paar tk ära kuj on kodus.

  • Avatar
    Vasta Kaja 20. jaanuar 2019 at 09:15

    Minu lapsed joovad väga hea meelega igasuguseid jogurtijooke. Kui kellelgi hommikuti isu ei ole, siis üks selline jook läheb alati kaubaks.
    Ja lisaks, meie majas hakkab neid jooke kuluma nüüd hulgi. Käisin just maovähendusoperatsioonil ja paar järgnevat nädalat olen vedelate jookide “dieedil”.

  • Avatar
    Vasta Riina 20. jaanuar 2019 at 06:14

    Meie lastele meeldib ka neid Actimele juua aga neid pole ostnudki lastele . Kindlasti midagi uut ja huvitavat jälle ja suuremale poisile meelduvad ka need tätokad . Väikese joogikese nad ikka saavad . Hommikuti nii unised et mitte kuidagi muudmoodi ülesse ei saa ja muidugi meeldib neile ka kui annan Yomi vitamiine . Siis kui neid kuulevad siis on ka virgad ülesse tulema 🙂 Kaunist talveaega Lendele Ja Marile 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerli 19. jaanuar 2019 at 23:32

    Mina teen hommikul veel endiselt lapsele süüa enne lasteaeda ehk siis puder, võileivad + tee, jogurt müsliga, muna jne aga üha enam saan aru, et see on mõttetu aja raiskamine ja hommikul on anyway nii kiire. Et kui kaheksaks lasteaeda läheb, siis 9.00 on juba söök ja no selle aja peab ta vastu küll, kuid vanast harjumusest on raske lahti saada ? Siis olen viimasel ajal talle lihtsalt ühe pooliku võiku pihku andnud, mida ta sööb seni kuni ennast meigin, hambad pesen ja riidesse panen. Piimatooteid fännab ka minu laps aga asi pole ilmselt selles, et see piim on, vaid pigem ikka selles va magususes. Kuigi me ei anna lapsele igapäevaselt magusat, siis sellele vaatamata ei arva ka mina, et see väike suhkrujoogike võiks midagi katastroofilist tekitada. Poes on kordades hullemaid valikuid, mida magusaletist leida võib. Aga kui vahepaladest rääkida, siis meil on alati puuviljad laual kodus ja siiani on hästi läinud, et laps neid eelistab. Et need sobivad vahepalaks alati. Mina ise olen aga totaalne suhkrusõltlane ja sugugi mitte ülekaalus sellest tulenevalt (kaalun 52 kilogrammi), kuid ma teadvustan endale pidevalt, mida see sõltuvus minuga teinud on. Ma võin vabalt soolase toidu söömata jätta ja toituda magusast ja on olnud palju päevi, kus see nii ongi. Oma kogemusele tuginedes olen ma ehk keskmisest ettevaatlikum suhkru tarbimise osas oma lapsega, kuid ma ei poolda ka karmi nulltolerantsi. Ka suhkurt on vaja ja seda mitte ainult füüsilises mõttes, sest lapsele on see paljuski ka emotsionaalselt oluline.

  • Avatar
    Vasta Kryssu 19. jaanuar 2019 at 22:28

    Kuna tibu veel kodune, siis sööb hommikuks putru ja minu võikut. Kõige muu söömisel oleneb tujust, aga joogi jogurtist ei ütle kunagi ära ?.

  • Avatar
    Vasta Triin K 19. jaanuar 2019 at 21:43

    mul lapsi pole aga käivad kasulapsed aegajalt. Neile läheb peale kõik (kohuke, jogurt, kohupiimakreem, puuviljad), kui anda valida siis ma ei ole täheldanud et nad eelistaks mingit asja rohkem. Kord tahavad jogurtit kord kohukest jne. Tegelikult piim on selline mida nad tahavad kõige rohkem. Kõik mis järgi jääb sööme ise. Võtame igapäev tööle kaasa. Näiteks actimel saab minul enne töölejõudmist otsa 🙂 Minu vaieldamatu lemmik on gefiluse metsmaasika oma. Aga pigem ostame seda millel on ale mitte seda mille järgi isu.

  • Avatar
    Vasta Marii 19. jaanuar 2019 at 21:13

    Enamjaolt lasteaiapäevade hommikul kodus ei söö. Pole mõtet kodus ennem midagi teha/anda, sest siis lasteaias ei söö ? 99% ajast mu lapsed ei küsigi midagi süüa kodus ennem lasteaeda minekut.. kes ikka tahaks kohe pärast ärkamist süüa.. ???

  • Avatar
    Vasta Triin K 19. jaanuar 2019 at 20:54

    Mul ka lapsi pole aga seeeest käivad kasulapsed (3,5 ja 6a) vahel. Söövad põhimõtteliselt kõike mis kapis on (jogurt, kohuke kohupiimakreem), kui kapis annad valida siis kord läheb üks peale kord teine aga ära süüakse kõik. Ka puuviljad sobivad neile hästi.
    Mis järgi jääb sööme heameelega ise, võtame tööle kaasa. Actimelli ma joon tavaliselt enne ära kui tööle jõuan 🙂 Aga metsmaasika gefilus on üle prahi mu jaoks!

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 19. jaanuar 2019 at 20:00

    Kohukesed on meil lemmikud! Aga kui jogurtit on külmkapis siis läheb see ka väga hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 19. jaanuar 2019 at 19:43

    Kuna üks laps kodune ja teine käib koolis siis sööme hommikuks putru

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2019 at 15:59

    Lapsi kokku kolm – peaaegu neljane, kahene ja pesamuna kolme kuune. Pisemaga on kerge, puhtalt rinnalaps. Kaks suuremat käivad lasteaias, aga nad ei söönud seal suurt midagi hommikuti ja loobusin sellest ning nüüd teen neile iga hommik 4-viljahelbe putru marjade/banaani jms. Laupäeva hommikuti on pannkoogid. Jogurtid jms on meil magustoiduks või kuskil teel olles kiireks vahepalaks.

  • Avatar
    Vasta Käty Kivirand 19. jaanuar 2019 at 15:49

    Kennert saab kaa hommikuti Gefilus neid jogurteid. Lemmikud on tutti fruti, metsamarja või vaarika-granaatõuna oma. Ja väike kausike putru ka

  • Avatar
    Vasta Kaisa 19. jaanuar 2019 at 13:28

    Teen lapsele iga hommik süüa, sest lasteaia toitu ei sööda väga. Siis vähemalt on hommikulgi söönud, kui päeval eriti ei söö. Läheb kyll kiireks iga hommik, jogurtijookidega oleks eriti hea hommikuid alustada, sest laps fännab selliseid jooke 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 19. jaanuar 2019 at 13:11

    Meie väikseke läheb alles sügisel lasteaeda, praegu keedab veel emme iga hommik putru.
    Jogurtite maias on ta sellegipoolest

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2019 at 11:37

    Minu lapse lemmikud snäkid on erinevad kûlmkuivatatud puuviljad (vaarikad, viinamarjad, melon, mango jne). Lisaks muidugi kamapallid ja värsked puuviljad. Laps on 10-kuune 🙂

  • Avatar
    Vasta C 19. jaanuar 2019 at 11:31

    Lapsi ei ole, aga ise sõin lapsena krõbinaid (ala Nesquik, Cini Minis) piimaga või mõnda jogurtit, pudingit. Nüüd söön hommikuti putru või võileibu ja kui kiire siis lihtsalt puuvilja.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2019 at 11:20

    Kuna meil 3 last vanuses 10.a, 3a. ja 1a10k. Ja kõigesuurem läheb kooli, siis on iga hommik korralik hommikusöök: pudru marjade/puuviljadega, omlett jne. vahepalaks, kõrvale armastavad meie lapsed ka just Valio joogijogurteid ja meie keskmine on samasugune survestaja nagu Mari, lihtsalt väga on neid tatokaid vaja. 🙂 Samas maitse poolest meeldivad mulle endale
    ka Valio omad kõige rohkem. Ja mugavuse poolest olen ka Malluka paadis 😉 Hea kotti visata, avada sulgeda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 19. jaanuar 2019 at 10:58

    Mul kohe kahene poiss on hommikuti väga kesine sööja,siis ongi suht samad asjad.Algul joogijogurt ja siis alles poole tunni pärast vb sööb veitsa juustu ja muidugi kohuke läheb peale,eriti nokitakse sealt šhokokaad ümbert ära☺️lasteaias ta veel ei käi ,siis mingi aja möödudes vitsutab kamapalle☺️

  • Avatar
    Vasta Nelli Kessel 19. jaanuar 2019 at 10:45

    Meie plikad saavad samuti enne lasteaeda jogurtit. Kuidas kunagi, actimeli, gefilust, hellust, vahel olen neid danonki tuubikuid andnud või beebide tuubikud lähevad ka hästi peale hommikul.

  • Avatar
    Vasta Keirika 19. jaanuar 2019 at 10:14

    Minu neiu veel lasteaias ei käi. Hommikuti üritan putru anda.

  • Avatar
    Vasta Merit Kadak 19. jaanuar 2019 at 10:06

    Mul lapsi pole, aga hommikuti enne tööle vōi ülikooli jooksmist joon ikka ûhe jogurtijoogi ära vōi pistan see kotti.

  • Avatar
    Vasta Merli 19. jaanuar 2019 at 09:57

    Minu laps saab rinnapiima hommikuti, lõunaks ja õhtuks? aga ise jooks hea meelega neid jogurtijooke. Mõnikord lihtsalt pole miskit head süüa, aga väike magus läheb ju alati, eks?Valio on ka meie peres au sees 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 19. jaanuar 2019 at 09:35

    Mu kutil ka alati enne lasteaeda vaja üks sisse juua, tavaliselt on see actimel ?

  • Avatar
    Vasta A 19. jaanuar 2019 at 09:08

    Suurem tüdruk enne aeda minekut ei söö. Põõname mõnusalt viimase minutini. 🙂 aga kodus olles nv’l sööme putrusi. Hoiab kõhu kaua täis.
    Aga suuremale tütrele maitsevad ka need pisikesed jogurtilaadsed joogid. 🙂 hea on selle juures see, et need jogurtijoogid hoiavad ka kõhu korras.
    Väike neist ei tea midagi . 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 19. jaanuar 2019 at 09:01

    Meil on need jogurtid tihti õhtuseks vahepalaks. Lapse täielikud lemmikud. Pakume ka puuvilja, porgandit, kurki, võileiba. Hommikuti enamasti puder või muna.

  • Avatar
    Vasta Kaili 19. jaanuar 2019 at 08:27

    Meie laste lemmikud ka. No ega ise ka ära ütle kui kodus lastest üle jääb. Tatokad ka popid laste seas, seega olen neid ikka alati mitu mitu karpi koju ostnud, sest kui tatoka paigaldamisel midagi vussi läheb( alguses läks päris palju vussi ?) siis ei pea kartma et teine laps ilma jääb. Sest no võib ette kujutada mis sõda võib puhkeda 2.5 ja 4.5 aastase vahel kui üks saab ja teine ilma peaks jääma ?

  • Avatar
    Vasta E* 19. jaanuar 2019 at 01:31

    Me ärkame, paneme riide ja lendame lasteaeda selleks ajaks kui kaetakse lauda ja hakatakse sööma. Naudime hommikul viimase minutini magamist ning enne lasteaeda kööki ei jõua.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. jaanuar 2019 at 00:20

    Hommikut alustame nende samade joogijogurtitega. Nii maitsvad ja tervislikud.

  • Avatar
    Vasta Galina 19. jaanuar 2019 at 00:01

    Meie tirts saab tassi täie joogijogurtit. Putru saab lasteaias. Poiss vorstivõileiba.

  • Avatar
    Vasta Galina 18. jaanuar 2019 at 23:58

    Meie tirts saab hommikul tassitäie joogijogurtit. Putru saab lasteaias.

  • Avatar
    Vasta Anni 18. jaanuar 2019 at 23:49

    Enne lasteaeda minekut ei saagi, kui siis vahest actimeli. (Polegi teisi proovinud ?) kui kodus, siis helbeid piimaga, omletti – kuidas preili soovib 🙂 3a siis ?

  • Avatar
    Vasta Tiiu 18. jaanuar 2019 at 23:37

    Meil lähevad hästi kaubaks Fazeri leivad (need kuivatatud, maja kujulises karbis), kuivatatud banaan (öko banaaniribad, ilma lisatud aineteta), värske porgand, paprika, õun. Kodus on peamiselt vahepalaks külmitatud marjad, juust, maisigaletid. Lapse lemmikud on galetid, banaan ja juust 🙂

  • Avatar
    Vasta Lii 18. jaanuar 2019 at 23:35

    Minu neiud saavad vahepalaks enamjaolt kohukesi ja joogijogurtit koos vähese müsliga. Neid jogurtijooke saavad ka aga harvem, kuna need kaua külmikus ei püsiks ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 18. jaanuar 2019 at 23:27

    Ma olen ennem lasteaeda jõudmist ka tavaliselt multide vaatamise ajal lapsele andnud neid väikeseid jogurtijooke. Alguse ostsin Actimeli. Sellel pistsin kõrre läbi sellest fooliumi osast. Ta siis ei osanud eriti sellest iseseiesvalt juua. Aga nüüd olen gefiluse omasid poest toonud. Nüüd joob ilusti sealt ise. Need meeldivad mulle endalegi rohkem.

  • Avatar
    Vasta M 18. jaanuar 2019 at 22:53

    Me sööme enne kooli kohukest.

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. jaanuar 2019 at 22:46

    Mu tüdrukule maitsevad kõik need Valio jogurtikesed. Olen prooviks erinevaid maitseid võtnud. Kui ta need külmikust avastab, siis käib ise võtmas endale vahepalaks. Hommikuti enne lasteaeda ei soovi ta midagi, kuigi ma ikka olen pakkunud. Paraja suurusega ja just see on positiivne, et taassuletav pakend.
    Täna näiteks samal ajal kui ma ta väikest venda magama panin, oli ta kapist ise ühe jogurtijoogi ja ühe väikese kohupiima võtnud. Joogi oli kenasti ära joonud. Küsisin siis et kuidas ta kohupiima sõi, kuna lusikat ei näinud kuskil. “näe niimoodi, käega!” *demonstreerib* ok siis… ??

  • Avatar
    Vasta Kertu V 18. jaanuar 2019 at 22:38

    Meil ka mingid joogid hommikuti voi uks kohuke, vms. Vahest ei taha midagi, õnneks ei pea kartma et lasteasias ei söö! Ōnneks sööb alati ja küsib ka juurde!

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2019 at 22:20

    Lasteaia päeval tavaliselt ei söö keegi enne minekut midagi. Kui lasteaia ringilt tagasi jõuame siis pisemaga tavaliselt teeme putru, meeldivad ka erinevad võileivad, eriti lõhe saiad. Kohukesed ja jogurtid meeldivad ka kõigile.

  • Avatar
    Vasta Merit Eier 18. jaanuar 2019 at 22:14

    Minu 2a junsu sööb ka enne lasteaeda kohukest või joob jogurtit.Kohukesi valib, aga jogurtitest sobivad kõik, mis nendes väikestes pudelites on. Tundub, et see väike pudel on täpselt tema “mastaabis” ja ta joob seda jogurtit alati väga tähtsalt ja asjalikult ?. Lisaks peaks tema meelest kõik need topsid ära pesema, et mänguköögis nendega toimetada ja poodi mängida ?

  • Avatar
    Vasta Liina Ruul 18. jaanuar 2019 at 21:49

    Minu lasteaia junsu ei taha tavaliselt süüa hommikuti aga samas kui on actimeli kodus olemas siis haaravad mõlemad pojad hommikuti selle järgi. Mingid võileiva lapsed pole mul kunagi olnud?Ja putrudest neil üledoos (lasteaias igapäev hommikusöögiks erinevad pudrud)

  • Avatar
    Vasta Gellu 18. jaanuar 2019 at 21:43

    Meil hommikuti erinevad pudrud, vahel kohukesi ka.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2019 at 21:39

    Kuna lapsed juba koolilapsed siis haaravaf hommikul puuvilja kaasa ja läks, kuna put rudest on hetkel kopp ees ja koolis algklassidez lõunasöök kell 10 juba. Aga lasteaia hommikuringidest see teema, et sinna on viisakas ikka mitte hilineda, neid lapsevanemaid nö ei sallita eriti, kelle lapsed juturingi sisse sajavad! Vahel ikka juhtub aga mitte krooniliselt! See segab usu mind.Hommikuringis räägitakse üldjuhul tähtsatel teemadel ja kahju on lastest, kes pärast tühja pilguga ringi vahivad ja asjast midagi ei tea! Eriti koolieelikute puhul! Gefiluse jooke sooviks küll?

  • Avatar
    Vasta Krista 18. jaanuar 2019 at 21:07

    Minu lasteaialaps ei söö kodus hommikuti, sest praktiliselt koheselt aeda jõudes antakse hommikusööki. Pole mõtet isu ära rikkuda. Samas väikesed jogurtikesed on kapis olemas, et peale sööki magustoiduks üks väike lonksuke võtta. Valio jogurtid on maitsvad.

  • Avatar
    Vasta Angela 18. jaanuar 2019 at 20:46

    Meie sööme hommikuti putrusid, võileibu ning erinevalt mune- keedetult vòi praetult. Mõnikord pannkooke.
    Vahepalaks saab laps actimeli vòi gefiluse jogurtijooki samuti ka puuvilju ja ka kohukesi või kohupiimakreeme, eriti meeldib talle danonki jogurt tuubis.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2019 at 20:45

    Meie lapsed söövad harva hommikul- pigem unustavad end teleka ette ja siis on liiga hilja miskit sööma hakata. Vanem laps läheb sügisel kooli, nii et talle peab söömiskombe vähemalt sisse juurutama…. Aga noh ega ma ka eriline eeskuju ole- pool tassi kohvi ja adjöö kodu.

  • Avatar
    Vasta Raili Sutt 18. jaanuar 2019 at 20:19

    Lapsed söövad hommikuti banaani,pirni,vorsti saia või krõbinaid piimaga

  • Avatar
    Vasta Kätrin 18. jaanuar 2019 at 20:12

    Enne hoidu minekut ei anna midagi, sest ärkab viimasel minutil ja ruttu riidesse ja autosseka hoius pmst kohe laua taha sööma. Kodus saab kuidas kunagi, puuvilju, muna, need samad valio gefilus joogid on lemmikud(täna juba 3 tk joonud ?)vahest ka saab kama gefilus keefiriga tehtud ja kamapalle.

  • Avatar
    Vasta Renne 18. jaanuar 2019 at 20:08

    Laps saab esimese toidu hommikul lasteaias. Nädalavahetuseti saab hommikul putru moosiga. Kui mingit magusat piimatoodet vaja, siis segan ise kokku, suurest perepakist hapupiima või maitsestamata jogurtit ja hulka isetehtud moosi. Meie pere arvelt siis vähem plastikpudeleid tarbetult prügiks.

  • Avatar
    Vasta Kaari 18. jaanuar 2019 at 20:06

    Laps eelista hommikut alustada puuviljadega, tema suures lemmikud on õunad. Aga ka tavalist juust-vorsti saja võib hommikul süüa.

  • Avatar
    Vasta Erika 18. jaanuar 2019 at 19:01

    Meie pere laste lemmikud on kohukesed, ei jõua enam neid koju tassida 🙂 aga need valio jogurtijoogid on ka lemmikud…. kõik piimatooted lähevad täiega lastele peale

  • Avatar
    Vasta Joanna 18. jaanuar 2019 at 18:59

    See on ebaaus, mul ei ole lapsi, kuid osaleda soovin ikka! Lapsena sõin hommikuks kohukest, müslit jogurtiga või võileiba. Nüüd üritan rohkem teha ka putru või omletti. Kui kiire, siis smuuti kaasa või banaan.

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2019 at 18:56

    Vabadel päevadel teeme putru või pannkooke. Lasteaiahommikutel kas banaan, pool õuna või krõbinaid, mis mulle tegelikult üldse ei meeldi, sest need kitivad hammaste külge.

  • Avatar
    Vasta Jane 18. jaanuar 2019 at 18:52

    Hommiku saab smuuti, mis ise kokku blenderdan. Vahepalana annan Kairi Merila marjarulle või Loodusvägi toorbatoone or kamapalle. Või siis viilutan õuna, banaani ja pirni ning nosib neid. Noja külmutatud marjad on nagu põhikohal sest neid ta aind söökski
    ?

  • Avatar
    Vasta Mariza 18. jaanuar 2019 at 18:20

    Samuti libistatakse enne lasteaeda väike jogurt vms sisse. Kuna lasteaias hommikuti puder millest mu laps on isu täis söönud, siis olenemata kodus väikesest näksimisest ei söö ta suurt rohkemat hommikuti. Mõned ampsud ja lonksud piima rändavad suhu ikka ?

  • Avatar
    Vasta Annabel 18. jaanuar 2019 at 18:14

    Ka neid jogurteid

  • Avatar
    Vasta Angelika Vaher-sutt 18. jaanuar 2019 at 17:55

    Meie kohe 3aa saav poja sööb iga jhommik peaaegu putru ja kohukest, kindlasti samune valio jogurtijook lemmik eriti banaani-maasika maitsega.

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2019 at 17:45

    Meil on ka need gefilused väga tihti külmkapis. Lastele väga maitsevad ja piimhapoebakterid pole ka kunagi liiast. Lemmikmaitset pole lastel, kõik läheb peale. Praegu on mingi uus astelpajuga, mulle maitses see väga. Hommikusöögiks lastel tavaliselt puder.

  • Avatar
    Vasta KATRIN 18. jaanuar 2019 at 17:37

    Ma sooviks hoopis küsida,mis kellaks te lapsed lasteaeda viite? Või milline teie hommikune rutiin ja tegutsemise plaan on.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. jaanuar 2019 at 17:38

      Noh, üldiselt üritan 9ks viia, aga enamasti jõuan selline 9.15 😀 Plaani ega rutiini pole, ma ju mallukas.. 😀

      • Avatar
        Vasta KATRIN 18. jaanuar 2019 at 21:45

        Malluka sügises tegi Kardo isegi lastele pannikaid,aktiivsed hommikud. Oma pudina viin 8.15 aeda ja vahest ei jõua hambaidki pesta ? aga sööb ta seal homnikut,kodus ei taha ta putru nähagi. Selliseid jogurtijooke joob muidugi heameelega.

  • Avatar
    Vasta Karolain 18. jaanuar 2019 at 17:12

    Hommikut alustame enamasti mõne kohukesega, samade joogijogurtitega või mõne väikse jogurtiga. Lihtsalt ei jõua rohkemat enne lasteaeda süüa. ?

  • Avatar
    Vasta KETU 18. jaanuar 2019 at 16:53

    Putru ja puuvilju.

  • Avatar
    Vasta Reti 18. jaanuar 2019 at 16:49

    Meil ka hommikuti mingi “piimatoode “ sest hakkab seal kohe sööma. Need jogurtijoogid meeldivad täiega. Täna hommikul sai just oma tattoo käele ja kui uhke ta siis oli, Nii et terve rühm sai teada sellest põhimõtteliselt enne, kui ta uksest sisse jõudis ??

  • Avatar
    Vasta Laura 18. jaanuar 2019 at 16:35

    Kuna mu laps sööb ainult hommikuti ja lasteaias pärast hommikusööki terve päeva ei söö siis ta sööb kolm hommikusööki päevas 😀
    Esimene on tavaliselt puder, teine on jogurt või võiku ja kolmas on lasteaias midagi.

    Jogurt on küll minu päästja tihti kui laps näljane on aga no ei saa nii kiiresti midagi muud valmis.

  • Avatar
    Vasta KETU 18. jaanuar 2019 at 16:26

    Putru.

  • Avatar
    Vasta M. 18. jaanuar 2019 at 16:12

    Koduhommikul sööme peaaegu alati putru, lisanditeks erinevalt, kas marjad, mesi, pähklivôi(mitte segi ajada nutellatootega, vaid 100% pähklivôi ikka) ja kodune moos. Lasteaiahommikul lapsed kodus ei söö.
    Vahepaladeks üldiselt puuviljad, pähklid vahest samuti need samad Gefilusejoogid vôi ka kohupiim

  • Avatar
    Vasta Renna 18. jaanuar 2019 at 15:47

    Kuna laps praegu veel lasteaias ei käi, siis enamasti hommikusöögiks puder banaani ja marjadega. Nädalavahetustel ka pannkoogid või muna lisanditega.
    Tõenäoliselt lasteaia aegadel mõni puuvili või muud kerget 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 18. jaanuar 2019 at 15:27

    Hommikusöögiks saavad enamasti putru, vahelduseks ka mune, pannkooke või võileiba. Vahepalana lähevad alati peale puuviljad.

  • Avatar
    Vasta Tiina 18. jaanuar 2019 at 15:13

    Mul lapsi pole, aga ise jooks küll ?

  • Avatar
    Vasta Kirsika 18. jaanuar 2019 at 14:55

    Täna andsin lapsele enne lasteaeda banaani näiteks. ?
    Tavaliselt on ta päeva esimene söögikord lasteaias. Nädalavahetuste hommikuti sööb v6ikusid ja vahepalaks annan tavaliselt banaani, kurki v6i õuna.
    Jogurti sõber ta väga ei ole, aga Ema on ??.

  • Avatar
    Vasta Raili 18. jaanuar 2019 at 14:54

    Minu tütar pm 3 aastasest peale kehva hommikuse söömaga, hetkel ta 8,5 aastane. Mingi aeg hakkasin talle actimeli jooke ostma, et vähemalt sellegi hommikul omale nahavahele saaks, enne kui lasteaias söömine on. Vahelduva eduga on meil aastaid juba actimel, hellus ja gefilus kapis alati olemas. Viimasel ajal muidugi ainult gefilus-need tatood… mulle peavalu=lapse siiras rõõm ?

  • Avatar
    Vasta D 18. jaanuar 2019 at 14:52

    Igasuguseid smuutisid pudelites ja pakkides 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2019 at 14:52

    Mul veel laps rinnatoidul, aga piimhappebakteritega jogurtijook, kus ka vitamiine lisaks, tundub igati hea jook.

  • Avatar
    Vasta Pille 18. jaanuar 2019 at 14:51

    Minu lapsed hommikuti süüa ei viitsi.
    Lasteaialaps läheb otse lasteaeda ja sööb seal. Vahest haarab puuvilja aga ta pigem ei sööks.
    Suuremaid ma ikka kamandan sööma, sest koolipäevad pikad ja lõunani nii raske tühja kõhuga vastu pidada.
    Üleüldiselt söövad sooju võileibasid. Praemuna ja ema laiskushetkedel krõbinad jogurdi või piimaga. Alati lridub kodus õunu ja pirne lisaks näksimiseks.

  • Avatar
    Vasta Sille 18. jaanuar 2019 at 14:49

    Hommikuti sööme lastega tavaliselt kodus putru. Tüdruku lemmik on kaerahelbe puder, pisipoiss on nõus sööma kõike. Peaasi ,et moosisilm ikka pudru peal oleks. Kellel veel kõht veidi tühjaks jääb saab nosida kamapalle, mis neile väga maitsevad.

  • Avatar
    Vasta Merka 18. jaanuar 2019 at 14:43

    Annan tavaliselt tüki puuvilja, ei taha, et isu enne pudru valmimist ära läheks. Aga jogurt ja kohuke on tihti vahepalaks.

  • Avatar
    Vasta Tiia 18. jaanuar 2019 at 14:34

    Lasteaia päevadel ei anna ma midagi, sest ma töötan ise ka aias ja siis on hommikul väga kiire, et 7 kohal olla. Seal sööme kõik koos. Aga nv söövad lapsed tavaliselt jogurtit ja pühapäeval on üldiselt pannkoogid.

  • Avatar
    Vasta Meriliis 18. jaanuar 2019 at 14:34

    Meil hommikuti igasugused piimatooted väga in. Kreemid, jogurtijoogid jne. Praegu proovin natukene vaheldust anda putrudega, aga no piimatooted ikka lemmarid ??

  • Avatar
    Vasta Gerli 18. jaanuar 2019 at 14:27

    Tavaliselt söön koos oma 1,5 aastase pojaga hommikuti putru aga kui see ei lähe kuidagi peale siis pakun banaani, kohukest, krõbinaid või viimase variandina kinder pingui, et laps vähemalt midagigi sööks?

  • Avatar
    Vasta Meelika 18. jaanuar 2019 at 14:25

    Kuna minu tütreke veel lasteaias ei käi, teen talle valdavalt ikka purtu hommikuks. Kõige paremini läheb peale kaerahelbepuder kliidega. Piimatooteid on ta meilt noolima hakanud küll, aga ta nii väike, et lisatud suhkruid ma talle väga lubanud pole. Seega on ta pigem puhta keefiri fänn 😀 Gefiluse keefir on tema lemmik, sest see palju mahedam kui teised 🙂

  • Avatar
    Vasta carmen 18. jaanuar 2019 at 14:22

    Ma jooks ise need ära hoopis. Lapsele eelistan puhast maitsestamata jogurtit, mida maitsestan külmkuivatatud marjapulbritega hoopis. Üldiselt on kodus olles hommikuks puder marjade ja võiga. Putru teen taimsete jookidega. Vahepalaks tavaliselt juustupulk, puuvilju, porgantit, pähkleid vms. Vahel mõni komm, küpsis vms jama ka, aga see on erand pigem.

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2019 at 14:17

    Meil on puder põhiline. Mõnikord muna ja mõnikord krõbinad piimaga. Vahel ka juustusai (tegelikult on sepik, aga ütleme ikka juustusai).

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. jaanuar 2019 at 14:03

    Ei ole mu poja veel lasteaia laps, seega hommikuks puder või kui kuhugile kiire siis vahepalaks jogurt ?

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2019 at 14:00

    Meil hommikul erinevad pudrud, vahel hommikulbed,kohupiima tooted…kuidas hoog on..praegu müslid päevakorras.

  • Avatar
    Vasta Agne 18. jaanuar 2019 at 13:51

    Minu pooleteiseaastase hommikune isu on hetkel täitsa ära kadunud. Muidu sõi kenasti putru ja kõike muud, aga nüüd nagu valiks. Olen teinud hommikuid, kus proovingi ca kolme erinevat varianti, aga ei miskit. Nüüd lihtsalt loodan, et mööduv nähtus. Pakun puuvilju ja nt keefiri vms. Gefiluse pisikesi joogijogurteid olen päevasel ajal vahepalaks pakkunud.

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2019 at 13:45

    Enne lasteaeda olin ma ikka pikalt arvamusel, et igasugused jogurtid ja kohukesed jäävad meie majas ära..
    aga siin ma nüüd olen.. kolmene sööb hommikuti kas kohukese või kohupiima või jogurtit.
    Veel on igaksjuhuks kodus alati olemas mõni puuvili- õuna, banaani, pirni. Ka mandariinid on veel valikus ja vahest tahab lihtsalt avokaadot(ära küsi, talle nii maitseb ?).
    Ma ise ka laisk ja ärkame viimasel minutil suht, ise söön ka kiirelt kohukese hommikul. Söön pärast midagi toitvamat, kui lasteaiast koju jõuan. ?

  • Avatar
    Vasta Elis 18. jaanuar 2019 at 13:44

    Mina teen iga hommik lastele putru ja kui mingil põhjusel peaks juhtuma, et ei tee, sööb suurem üldiselt krõbinaid.
    Nüüd käsin suuremal ka enne aeda kindlasti kodus putru süüa, päris mutu hommikut ta ütles mulle, et ei taha kodus süüa et sööb lasteaias.. no hea küll, kui nii tahab, siis las nii olla.. kuniks ühel päeval lasteaeda järgi minnes tuli kasvataja rääkima, et poja oli kell 10 läinud süüa paluma, et kõht on niiii tühi.. ma olin imestunud, et kas ta siis hommikusööki ei söönudki- ei.. selge, edaspidi sööb kodus igatahes hommikusööki 😀

  • Avatar
    Vasta Ella-Lorena 18. jaanuar 2019 at 13:40

    Minu lapsele väga meeldivad Valio jogurtijoogid ja muidugi ka kohukesed. Jogurtijooki joome vahepaladeks 🙂

  • Avatar
    Vasta P. 18. jaanuar 2019 at 13:38

    Ma olen just taoliste mugavustoodete vastane, arvestades, et iga sellise kerge vahepala jaoks on toodetud plastikpudel. Suht õudne. Saab vahepalaks ka muid asju valida, ei pea see jogurtijook kotis ringi käima.

  • Avatar
    Vasta Moonika 18. jaanuar 2019 at 13:38

    Enamasti ei söö midagi, aga kui mõnikord ärkab liiga vara ja kõht läheb tühjaks, siis õuna või banaani.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 18. jaanuar 2019 at 13:14

    Üks võileib või krõbinaid. Ülejääänu lasteaias ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2019 at 13:05

    Minu laps sööb hommikuti putru ja muna. Vahel tegin smuutisid ka, aga ta sööb niisama ka marju ja puuvilju hästi, pealegi kesse pärast blenderit viitsib pesta.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2019 at 12:57

    Mul veel ei ole lapsi. Aga kui õe-poeg külas on siis ikka kohukesed on teemas! ?
    Endale.meelsib süüa putru või lihtsalt mõni joogijogurt kaasa haarata enne tööpäeva!

  • Avatar
    Vasta Gerda 18. jaanuar 2019 at 12:54

    Üldiselt teen lapsele kiirputru ja snäkiks võtab ta juustu, vorsti, puuvilju, jogurtit. Ühesõnaga kämu laps ainult sööks ja valimatult kõike 😀

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis T. 18. jaanuar 2019 at 12:54

    Meil preilil iga hommikune traditsioon – kohuke ja jogurt. Tal miskipärast see maasika Rimi oma lemmik. Aga kui Rimisse ei satu -siis Valio 🙂 iga jumala päev 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 18. jaanuar 2019 at 12:52

    Kuna laps lasteaias hommikust ei söö, siis on hommikul söögiks tavaliselt puder.

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2019 at 12:50

    Neljaviljaputru enne sõime minekut 🙂

  • Avatar
    Vasta Vanessa 18. jaanuar 2019 at 12:45

    Enamasti krõbinaid piimaga või puuvilju

  • Avatar
    Vasta M-M 18. jaanuar 2019 at 12:43

    Minu tütar ei söö mitte ühtegi puuvilja ega marja.Meelitan joogijogurteid jooma,et midagigi…?marja maitset suhu saada.
    Osalen loosis.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 12:41

    Meie pere lapsed armastavad ka jogurtijooke, kohupiimakreeme ja kohukesi, suuremad söövad ka müslit. Algul oli lapse lemmik Actimel ja vahepeal Hellus aga nüüd ka eelistab gefiluse tooteid . Eks seee maitsemeel vahel kõigub aga paljalt lasteaias hommikuse pudruga ei lepi, seda enam et tõuseb 6.40 kodust on äraminek juba 7.15 aga lasteaias saab süüa 8.30. Vahel on ka võileib või puuvili aga söömata ei lahku me ikka kunagi v.a täiskasvanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 18. jaanuar 2019 at 12:41

    Lastele meeldivad krõbinad piimaga. Söövad ka kohukesi,kohupiima kiselliga,erinevaid joogi jogurteid. Putrudest kõlbab neile ainult mannapuder.

  • Avatar
    Vasta B.M. 18. jaanuar 2019 at 12:36

    1 klassi tüdruk teeb hommikusöögi ise. Ta lihtsalt ärkab meil kõige varem ja soovib siis suurt tüdrukut mängida ja ise toimetada (kui ma ärkaksin samal ajal siis ta paneks endale äratuse veelgi varem, naudib neid üksinda hommikuid 🙂 ) . Aga peamiselt on ta menüüs hommikuhelbed piima/jogurtiga, võileib+šokolaadisai, mikros soojendatud juustusaiad.

    Peagi kolmeseks saavad kaksikud saavad aga minu poolt ette antud menüüd , mis tegelikult on üsna sarnane suurema õe omale. V.a. see, et neile jõuan enne lasteaeda valmistada aeg ajalt ka putru, omletti ja pannkooke.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 12:34

    Minu laps lasteaias veel ei käi. Snäkina sööb puuvilju, juurvilju, marju ning keefiri, millele lisan natukene mahla (tema lemmik tundub ploomimahl olevat).

  • Avatar
    Vasta Ann 18. jaanuar 2019 at 12:33

    Mu kutt on 2a lastehoius ega kodus ei tahtnud süüa aga nüüd hakkand lastehoius sööma ja kodus ei soovi, ostsime lotte smuutit ja ta nii fännab ja nõuab smuutit, rahakotile päris hea minek 2euri pudel umbes ja ka pai smuutit soovib, hommikuti ka alustab kas sama jogurtit või smuutit, koguse peab olema neid külmas ?

  • Avatar
    Vasta Astrid 18. jaanuar 2019 at 12:32

    Lapsi veel ei oma, aga ise söön hommikul kodus paar võikut ja hommikutee ja kui kooli jõuan siis hommikupuder?

  • Avatar
    Vasta K. 18. jaanuar 2019 at 12:31

    Enne lasteaeda nosib autos banaani, õuna või näiteks kurki. Snäkiks armastab kirsstomatit, krõbuskeid, pelmeene ?

  • Avatar
    Vasta Kati 18. jaanuar 2019 at 12:30

    Meil juuakse enne lasteaeda minekut Actimeli või Gefiluse metsamarja jooki hommikul või siis kui tahab siis teinekord banaani ?

  • Avatar
    Vasta Laurena 18. jaanuar 2019 at 12:22

    Meie peres on iga hommik lastele puder. Küll kaerahelbe, manna, mitme vilja igapäev erinev et neile üksluiseks ei lähe ja kõrvale piima ja magustoiduks kohuke mida nad mõlemad armastavad. Lasteaia lapsed nad pole kuna on veel pisid selleks. Joogi jogurt on neil päeval vahepala koos banaani või õunaga.
    Kuna nad pisid siis neile jogurdid väga meeldivad.

  • Avatar
    Vasta S.E. 18. jaanuar 2019 at 12:20

    1. Klassi koolilaps ei söö hommikul kodus midagi. Lihtsalt tal pole isu. Aga kooli kaasa pakin karbi koos õunte, pomelo, banaani või muu säärasega. Aga sellised väiksed joogid ja kohukesed peavad meil alati kodus olema.

  • Avatar
    Vasta Airi 18. jaanuar 2019 at 12:17

    Meil ka need praegul ülimalt teemas jogurtijoogid. Kui suurem laps esimese tatoka avastas, ta silmad läksid imestusest ülimalt suureks. Ja muidugi kaovad need joogid lihtsalt külmkapist. Lemmik vahepala väiksemal praegul näiteks ongi riisigaletid ja siis Gefiluse jogurtijook.
    Ise ennast kirun et tšeki alati minema viskan ja seda ära registreerida ei saa. ?

  • Avatar
    Vasta Maris 18. jaanuar 2019 at 12:13

    Meil jutt sama – kuna lasteaias nagunii kohe hommikusöök, siis kodus midagi kiiret-kerget-väikest. Tavaliselt ongi selleks kohuke või väike jogurt.

  • Avatar
    Vasta keiju 18. jaanuar 2019 at 12:13

    Tavaliselt on hommikusöögiks kas mee krõbuskid piimaga või šokolaadi puding ja eriti meeldib piima makaronid supp, korra nädalas ka pannkoogid hommik

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2019 at 12:02

    Minul 12a ei ole üldse hommikul sööja aga koolilapsel on vaja aju tööle saada. Seega temale kuluks ära küll, kuna kui olen ostnud taolisi jooke siis neid kummutab hommikul küll. 6a on suht suva, sööb kõike hommikul aga point ongi see et PEAB saama midagi, sest näljasena aeda minna ei taha. Seega ühel või teisel moel kuluks meile marjaks ära küll, sest siiani ei ole lapsed neist keeldunud ?

  • Avatar
    Vasta Raili 18. jaanuar 2019 at 11:56

    Meie omad söövad hommikusöögi kodus, tavaliselt puder või helbed. Aga vahepalaks on meil kas kohuke, väike jogurt, Barni, kohupiimakreem, smuuti (laste pemmik 🙂 ) või miski muu mis hetkel meelde ei tule 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2019 at 11:45

    Praegu annan maitsestamata jogurtit marjadega jms, laps sai hiljuti aastaseks ja püüan suhkruga jooke veel edasi lükata. Piimatooted lähevad hästi peale küll, juust, hapukoor, piim, kohupiim jne, kohukese sööks ka mul käest ära meeleldi, kui ampsu annan ?.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2019 at 11:42

    Banaani, kamapalle 🙂

  • Avatar
    Vasta Lilian S. 18. jaanuar 2019 at 11:38

    Ennem lasteaed ei saa midagi , sest lasteaeda jõudes istub kohe lauda sööma . Aga hommikune kohustus on pool tassi piima , lausa nõutakse seda minult ennem uksest välja astumist.

  • Avatar
    Vasta Aire 18. jaanuar 2019 at 11:35

    Enne lasteaeda ei taha laps ise midagi süüa ja pole ka peale suruma hakanud, sest muidu aias ei söö hommikusööki. Vabadel päevadel sööb mõnda puuvilja, jogurtijooke, helbeid jne. Erinevalt minust ta hommikusöögi inimene pole 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 18. jaanuar 2019 at 11:34

    Meil reaalselt sama nosimine hommikul ja ka Valio jogurtijook just seepärast, et selles vähem suhkrut, suletav kork ja väike d vitamiini kogus. Kuidagi kahtlane on kui ma hommikul söön enne minekut aga laps vaadaku kõrvalt sest saab lasteaias küll. Seepärast väike jogurtijook, kohuke, kohupiim vms ongi hea suhu pista ?
    Ma tahaks küll kotikest hääd paremat saada ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. jaanuar 2019 at 11:27

    Meil lastel ka väiksed snäkid hommikuti- Pisem tahab Gefiluse keefiri ja suurem saab siis mingi väikse snäki/kohukese vmt. Huviga tahaks teisi Gefiluse tooteid ka proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 18. jaanuar 2019 at 11:27

    Kohupiim ja jogurtid on põhilised. Kahjuks putru armastan ainult mina. Väiksemale on need Valio joogid just vahepalaks väga mugavad.

  • Avatar
    Vasta Liia 18. jaanuar 2019 at 11:27

    Lasteaias käies kodus näksida ei andnud. Koolilapsed söövad hea meelega jogurteid ja kohupiimakreeme. Vahest võileib. Tavaliselt siiski soe kotlet/kalapulk või puder.

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. jaanuar 2019 at 11:23

    Ei anna midagi enne lasteaeda minekut muidu ei söö seal ?
    Aga kui laps kodus, siis olen ikka andnud just neid väikeseid joogijogurteid vahepalaks või magustoiduks.
    GoSpasse tahaks ka väga minna! Peab ka ostma ja registreerima. Nii külm on koguaeg ja aina mõtlen selle peale, et kuskil spaas oleks super lebotada hetkel ?

  • Avatar
    Vasta Agnes 18. jaanuar 2019 at 11:21

    Meil oleneb täitsa hommikust ja mis kell ärkab. Tavaliselt saab kohukese, väikese joogurti joogi või kõrremahla. Oleneb, mida preili hommikul soovib.

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2019 at 11:21

    Enne lasteaeda enamasti ei jõua süüa kodus muud kui kiire banaan või galett. Kuid enamasti ta ei soovi kodus süüa.
    Vabal päeval ikka puder hommikusöök, ta suur fänn. Kõik muud snäkid, smuutid, kohupiimakreemid pigem päeva jooksul kuid mõnikord emps laisk on siis läheb ka hommikuti mõni laadne loosi.

  • Avatar
    Vasta Maria 18. jaanuar 2019 at 11:20

    Laps sööb kõike mida annan, vahel isuga vahel.. Vähema isuga 🙂 munakollane on suur lemmar

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 18. jaanuar 2019 at 11:17

    Hommikuti nôuab laps alati putru – seda ka sööme. Aga vahepalana on meilgi kapis olemas môned jogurtijoogid. Püüan ka palju puu- ja juurvilju pakkuda, ônneks maitsevad hästi. ?

  • Avatar
    Vasta Jansa 18. jaanuar 2019 at 11:16

    Mu pisipoja alles aastane ja pakun talle prooviks erinevaid jogurti/kohupiima tooteid. Need kaovad alati nagu mutiauku. ? Aga kord nädalas käib mu mehe laps meil, kelle tuleku ajaks tuleb külmkapp jogurteid täis osta. Muidugi ei ütle ma ise sellisele kraamile kunagi ei. Pigem söön ise ka hommikul jogurtit kamapallidega.

  • Avatar
    Vasta Gerlyn 18. jaanuar 2019 at 11:15

    Mul laps valib ka alati poes olles mõne jogurti või joogijogurti. Valio omad meeldivad mulle rohkem, kuna korgi saab kinni keerata. Aga laps valib üldiselt selle järgi, et üks poes käik ühte ja teine teist.

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. jaanuar 2019 at 11:14

    Tavaliselt snäkime, mis kätte saame – eile hommikul sooviti kooki 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika. 18. jaanuar 2019 at 11:10

    Mul pliks sööb ühe kohukese vôi selle vàikse joogijogurti. Kumbki nendest peab olema meie külmkapis,sest lasteaia pàevadel on see must have!
    Vabadel pàevadel sööb siiski putru,pannkooke vôi miskit toitvamat. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 18. jaanuar 2019 at 11:07

    Sööb ainult ja ainult kohukest. Midagi uut oleks aeg pakkuda – ehk ss just neid jooke?

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2019 at 11:05

    Minu mõmmikud elaksidki ainult jogurti ja võisaiade ehk hommikusöögi peal. Alati poes käies ostame neid ikka mitmeks hommikuks aga pahatihti on nii et üks pakk läheb vähem kui tunniga ja siis kui otsas hakkatakse mossitama nagu emme oleks eest ära joonud. Noorem poeg alles alustab selliste toodete tarbimist seega vanem poeg (3) oleks sellise võidu üle väga õnnelik

  • Avatar
    Vasta Kaiti 18. jaanuar 2019 at 11:01

    Ka kõiksugu piimatooted on au sees, siis veel muidugi krõbinad/helbed piimaga ja kui putru keedaks, siis see maitseb samuti hästi, ainult et selle tegemine jääb nendele päevadele, mil lasteaeda ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. jaanuar 2019 at 10:58

    Meil ei saagi poiss enne lasteaeda minekut mudagi, sest lihtsalt ajaliselt ei jõua. Ta ei saa hommikuti üles ärgatud õigel ajal ja meil lasteaeda 2km kõndida.
    Kodustel päevadel sööb ta parima meelega piimatooteid hommikuti. Jogurtid, kohupiimakreemid, pudingud jne

  • Avatar
    Vasta Liina 18. jaanuar 2019 at 10:57

    Me sööme hommikuti putru ja puuvilju, marju. Lasteaeda jõuab peale sealset hommikusööki. Mida vähem ta lasteaias sööb, seda parem. Piimatooteid tarbime väga vähe ja kui siis kvaliteerseid ja magusaid jogurteid veel harvem. Selliseid jogurtijooke pole nad saanud maitsagi. Probiootikumid saab mujalt kätte. Ei poolda lisatud suhkruga toodete andmist lastele. Eks varem või hiljem hakkavad niikuinii tarbima. Aga parem hiljem kui varem.

  • Avatar
    Vasta Cc. 18. jaanuar 2019 at 10:55

    Varem keetsin iga hommik oma 6 aastasele pojale enne aeda minekut putru, aga nüüd on vist isu täis saanud. Vahel sööb kohukese või mingi väikese jogurti, aga üldiselt ei taha enam enne aeda miskit saada. Jogurtijoogid lähevad talle sellegipoolest igal ajal peale. Jõulude paiku jahtis ta Actimeli pudeleid, lootuses võita 500 eurot 😀 Nüüd oleme Gefiluse juures tagasi, Actimeli jõulukampaania on läbi 😀

  • Avatar
    Vasta Anette 18. jaanuar 2019 at 10:55

    Hommikuks on alati old juba oma lapsepõlvest kas mõni väike jogurti jook , sest need head tükivabad või aiis kohuke, puding või helbed. Mina ei saa siiano aru kes jaksab hommikul kokkama hakata 😀 mulle meeldi alati miskit kiiret kõhtu saada ja samuti ka lapsele 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaana 18. jaanuar 2019 at 10:54

    Actimeli hea juua ja süüa õunaviile ja kiivuviile

  • Avatar
    Vasta Evelin 18. jaanuar 2019 at 10:53

    Meil ka jogurtijoogid hommikuti täiesti kohustuslikud. Nii Actimelid, kui ka needsamad Gefiluse omad. Kusjuures mõned nädalad tagasi, kui kõik pereliikmed järjest kõhuviirusesse haigestusid, siis joguritirüüpajast pesamuna oli ainuke, kes sellest pääses. Seega piimhappebakterid ja vitamiinid seal sees ikka väga kasulikud ka 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. jaanuar 2019 at 10:52

    Valio jogurt, kamapallid, banaan või õun on tavalised hommikused snäkid.

  • Avatar
    Vasta Mary-Liis 18. jaanuar 2019 at 10:51

    Meie peres on ka esimene asi mida laps soovib jogurtijooki ( gefiluse maasika oma või actimel maasikaga)
    Enne lasteaeda muud ei soovi.
    Iga hommik algab jogurtijoogi joomisega.

  • Avatar
    Vasta Hilda 18. jaanuar 2019 at 10:45

    Ei tea, kas peaks nüüd ütlema, et kahju on, kuna olen veel piisavalt noor ja lapsi ei ole, aga no loosis osaleda sooviks ikka. Ei oska ka tühja koha pealt genereerida, mida vahepalaks peaksin andma. Võin öelda, mis ma ise vahepalaks söön. 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 18. jaanuar 2019 at 10:45

    Meie vaieldamatu lemmik hommikuti on hommikuhelbed piimaga. Samas ei öelda ka ära pisikesestjogurtijoogist.

  • Avatar
    Vasta Eliise 18. jaanuar 2019 at 10:45

    Meie kodused lapsed söövad hommikul võikusi või putru,ma küll sooviks et rohkem oleks pudru hommikuid.. äkki homsest hakkan tublimaks? 😀 aga väike jogurt kulub ikka alati ka ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Mai 18. jaanuar 2019 at 10:44

    lapsi veel pole, aga hommikul lähevad tihtipeale käiku kas actimel või valio jogurtijook. tavaliselt mingi puuvili ka. kui tööle ei pea minema ss jõuan vahest harva teha ka putru või pannkooke.

  • Avatar
    Vasta Viktooria 18. jaanuar 2019 at 10:43

    Meile meeldivad ka piimatooted ja sööme ka omletti hommikuti? vahel harva ka pudru aga lapsed pole suured pudrufännid.

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. jaanuar 2019 at 10:40

    Mul laps veel aias ei käi,aga kuna ta pole hommikul suure isuga,siis ampsab ta kamapalle(lemmikud vist),kohukesed maitsevad ja jogurtijoogid ? Eriti maistevad söögid kuhu on vähegi banaani sisse pandud ?

  • Avatar
    Vasta Krista 18. jaanuar 2019 at 10:39

    Meie 3 aastane ei söögi enne lasteaeda midagi. Kohe saab ju lasteaias süüa. Aga muidu on jogurtijoogid ka meil au sees. Mulle samuti meeldib suletav kork.

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2019 at 10:39

    Mul suurem sööb peaaegu kõike, kui tegu on magusaga. Need jogurtid meeldivad väga aga kuna rahakott on nagu on, siis tihti ta neid ei saa. Miks on jogurtid nii kallid üldsegi? Seega on lastel hommikusöögiks soe puder. Talle meeldib kodus meiega koos süüa hommikuti ja on nõus selle jaoks varem ärkama ka 🙂 Väiksem ei vali üldse, temal peaasi, et süüa saaks ?

  • Avatar
    Vasta K 18. jaanuar 2019 at 10:39

    Meil laps sööb hommikuti enamasti banaani või siis ühe võiku. Nädalavahetustel ikka putru. Gefiluse jogurtit nõuab ta kohe kui lasteaiast koju on saanud, niiet need väiksed jogurtijoogid on meil kodus alati olemas.
    Maitseeelistust pole, peas, et jogurt 🙂
    Siiani oleme ostnud kas gefiluse omasid või siis helluse omasid, vahel harva actimelli oma (mulle need mittesuletavad pudelid eriti ei sümpatiseeri, sest enamasti laps joob 1,5 pudelit jogurtit ja siis pole selle lahtisega enam midagi teha) 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 10:38

    Suurem lasteaia hommikul ei saa midagi , väikseb sööb igast,õuna ntks enne hommikusööki ta on siuke et kõik piimatooted tulevad kaarega kohe tgnt välja ,et palju talle ei anna neid. Muidu ostame ka tavaliselt ainult neid valio omasid,suurem armastab neid ,tunduvad toitvamad kui actimelid ja keeratav kork muidugi super alati hea kaasa võtta kuskile !? Muidu neil on päris kirves hind mu meelest,ostan aint sooduka ajal ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. jaanuar 2019 at 10:37

    Meil on siiani tarbitud actimeli aga tõesti, peaks proovima gefilus tooteid.Korgiga pudel on tõesti suureks plussiks.Lapsi kolm ja piimatooted ei ole tegelikult üldse mitte odavad, siis oleks võidu üle väga õnnelik ?

  • Avatar
    Vasta Maria 18. jaanuar 2019 at 10:37

    Enne lasteaeda minekut plika väga midagi ei taha, sööb lasteaias. Kuid kui näeb, et venna sööb kohukest või actimeli siis vahest tahab ka. Vabal päeval söövad putru või hommikuhelbeid. Samas actimel ja kohuke peavad koguaeg olemas olema mõlemil

  • Avatar
    Vasta liis 18. jaanuar 2019 at 10:35

    Oi minu kolm last pluss mees on suured jogurti fännid,koju ostmine on nii ,et igale ühele terve 4 pack näkku ikka ??
    Vähemaga ei ole mõtet neid narridagi ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. jaanuar 2019 at 10:34

    Minu nunnu veel suht pisike aga saab kamapalle 😀 need talle meeldivad 😀 ise joome küll neid samu jogurteid heameelega ja ka kohukesi 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. jaanuar 2019 at 10:33

    Suurem tütar 3aastane ei söö hommikuti ennem lasteaeda minekut midagi. Ja ta üldse väikse söömisega aga kui kodus on siis sööb kas mingit sinki või juustu, kohukest, kohupiimakreemi, jogurtit, omletti. Ja väiksem plika 9kuune sööb kõike mida ette anda. Vanimal tütrel meeldivad hullult joogijogurtid. ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 18. jaanuar 2019 at 10:32

    Meie 1a5k sööb hommikuti putru või omletti ja üldjuhul joob kõrvale Actimeli või Gefiluse jogurtijooki ? Aga kuna ta sööb väga tihti/suu peab kogu aeg käima, siis juba tunni või kahe pärast krõbistab kamapalle või rosinaid ?

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2019 at 10:31

    Meil sama seis nagu teil 🙂
    Kohukesed , jogurtijoogid, kohupiimakreemid…. ja läksime ka meie reklaamkampaaniaga kaada ja ostame ja joome just neid valio jogurteid. Lapsel juba gängsteri käsi …tatokaid täis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. jaanuar 2019 at 10:30

    Mu piiga joob ka hommikuks jogurtijooke või sööb neid jogurtikreeme, kuhu saab kommid/helbed sisse panna. Vahel on ka võiku, mille ta osade kaupa ära sööb 😀

  • Avatar
    Vasta Õnne 18. jaanuar 2019 at 10:30

    Mul lapsed armastavad ka piimatooteid hommikuti. Kooliplika ei suuda lihtsalt nii vara putru hakata näost sisse kühveldama. Seega on ta lemmikuks jogurt ja puuvili(banaan,pirn,õun,kiivi).
    Väiksem ka hetkel kodune siis ho.mikuti saab putru. Aga vahepalana saab ka seda jogurtit.
    Ja oi neid tatokaid muide mul plika klassis võrdlevad, et kellel milline on. Seega päris popp värk on 😀

  • Avatar
    Vasta H. V 18. jaanuar 2019 at 10:29

    Meil ka enne lasteaeda ja ka vabadel päevadel esimene actimel sobiks kindlasti see valio oma ka. Aga hommikuks sööb enamasti kas müslit võileiba v muna. Kodus puder ei lähe aga lasteaias pidi ikka sööma.

  • Avatar
    Vasta Chrislin 18. jaanuar 2019 at 10:28

    Laps veel nii väike, et muust peale piima ei hooli, aga ise tahaks küll seda kraami ? hommikuks söön saiakesi. Võiks küll tervislikumalt, aga no nii meeldib ?

  • Avatar
    Vasta Helen 18. jaanuar 2019 at 10:28

    Meie pere 5-aastane näksab hommikuampsuks suurima heameelega puuvilju ja pähkleid. Jogurtid on meie majas maiustuseks, aga eks vahel tuleb maiustada ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 18. jaanuar 2019 at 10:28

    Gefiiluse tooted on pai kõhule. Kahjuks ainus aga kõikide jogurtijookide ja muu sellisega on see,e t pole ei otse peale kirjutatud, kas sisaldavad tükke (välja arvatud joogijogurtid). Meie peres tarbib gefiiluse tooteid kõige enam neelamisraskusega piiga. Kuna aga tema toidus ei tohi tükke olla, siis tihti olen leti ees mõistatamas, kas siis on tükke või tuleb kodus läbi sõela kurnama hakata. Samas ons ee kadu. Igatahes on sellised tooted tõeline kõhupai ja paneb seedimise väga hästi tööle. Samtu oln kasutanud mõlema lapse puhul gefiiluse tooteid AB kuuri aega j pärast seda, et lastel ei tekiks AB tüsistusi ja siiani on aidanud. Ainus aga on see, et kahjuks ei ole suuri pudeleid ja väikeste hind on mitmeid purke koos ostes päris krõbe.

  • Avatar
    Vasta Katre mandel 18. jaanuar 2019 at 10:26

    Minu 1 aastane sööb ka jogurtit ja snuutisid hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. jaanuar 2019 at 10:25

    Lapsed söövad igal hommikul enne lasteaeda putru. Mitte küll palju, sest lasteaias ju saab ka süüa. Aga nii lihtsalt on kujunenud ja nad keelduvad ilma oma pudru ampsuta toast väljumast.
    Aga nende jogurtijookidega on küll nii, et see pakend paneb jooma ? Aegajalt ostan need koju lasen lastel ära tarbida ja siis pesen need topsikud puhtaks ja villin sinna sisse kodukootud joogid omad marjad jne, korgid peale ja külmkappi. Lapsed joovad ja kiidavad pahaaimamatult seda sama smuutilaatset jooki mida muidu küll juua ei kõlba. Seega jah pakend müüb ??

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. jaanuar 2019 at 10:25

    Minu kahene tahab hommikul kamapalle piimaga. Tundub suht maitsetu pläust aga olgu 😀 Ja enne lasteaeda ongi hea lahjalt süüa, sest seal ju pakutakse ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlin v 18. jaanuar 2019 at 10:25

    Minu 4 armastab ka jogurtijooke ja samuti ei julge midagi rohkem anda hommikuti enne lasteaeda muidu ei söö seal.Isegi mu teismeline armastab piimatooteid hommikuti süüa.

  • Avatar
    Vasta KADRI 18. jaanuar 2019 at 10:24

    Meil söövad pigem krõbinaid ennem kooli/lasteaeda. Mõni hommik küsitakse ikka nussa saia ka?Aga kui on kodus actimeli siis neile tehakse kiiresti 1-0 ?

  • Avatar
    Vasta Hele 18. jaanuar 2019 at 10:24

    Meie lapsed joovad igal hommikul enne lasteaeda Actimeli või Rimi jogurtijooki, olen ka Gefilust ostnud aga see jääb joomata, kuna lapsed ise tahavad, et oleks korgi sisse auk torgatud ja kõrs sisse pandud, et kallutades kohe üle ei ajaks, Gefilusel ei saa nii teha. Actimelil ja Rimi joogil rohkem soodukaid ka.

  • Avatar
    Vasta Käta 18. jaanuar 2019 at 10:24

    Meil on sew pingviini kohuke püha vöi danonki see tuup. Hetkel kapis suur pakk ka actimeli. Eelistan anda midagi mille söömine vöimalikult vähe laga maha jätaks. Ja kuna hommikuti nad vegeteerivad diivanil multimasaatel siis ükski toit mida peab lusikaga sööma loosi ei lähe kuna a) nad unustavad ja vahivad multat
    B) nad tekitavad reaalse laga kuna raudselt läheb ümber.

    Seega mugavus enneköike, saan ka ise kohvi juua ja sättida,

  • Avatar
    Vasta Kaie 18. jaanuar 2019 at 10:23

    Minu preili eelistab hommikuti enne lasteaeda kodus süüa (lasteaias hommikust söömas ei käi), selle nädala lemmik hommikusöök on tal olnud just need samad jogurtijoogid kamapallidega. Nädalavahetusel oli tal sama menüü lausa hommiku, lõuna ja õhtu ? lisaks jogurtijookidele on hommikuti menüüs ka röstsai, banaan, kohupiimakreem vms 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 10:21

    2.2a pojale annan samuti hommikuti enne lasteaeda minekut actimeli. Kusjuures 9a tütar joob ainult maasika oma actimelidest ja eelmine ndl just ostsin 2 eri varianti gefiluse omasid ja need maitsesid mõlemad talle ? poiss joob igasuguste maitsetega neid jogurtijooke. Kuna lasteaias saavad nad ju suht kohe hommikul putru siis sellest täitsa piisab ja ta muud ei tahagi aga tütrele teen enne kooli ikka mingi võiku vms ka kõrvale ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2019 at 10:21

    Hetkel on meie lemmikuteks samuti valio joogid, kuna meie perre tuli ka üks väike printsess lisaks siis on hommikud eriti kiireks muutunud ja tõesti on hea ennem lasteaeda jõudmist alustada päeva väikese joogiga. Pistan aga kõrre sisse, suurem joob ja emme saab rahulikult pisikese riidesse panna ja päev võibgi alata 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 18. jaanuar 2019 at 10:21

    Mul laps lasteaias veel ei käi, kuid ta ei taha hommikul korralikku hommikusööki, sest saab veel hommikul rinnapiima. Hommikul snäkib marjade, puuviljade või jogurtiga. Korralik söök on alles lõunal.

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 18. jaanuar 2019 at 10:20

    Kuna minu lapsel on piimaallergia, siis sööb ta enamasti hommikusöögi kodus. Hapendatud piimatooteid ja kitsepiima ta talub, niiet kodus sööb ta putru, leiba/ röstsaia kattega, müslit jogurtiga, mõnda munarooga (keedumuna, praemuna, omlett, munapuder), kohupiima vms. Need jogurtijoogid on tal ka ühed lemmikud, kuid peame jällegi jälgima kui tihti ja palju neid anda. Aga loosis osaleks igal juhul ?
    LA viime ta kella 9-ks- hommikuringi ajaks ☺

  • Avatar
    Vasta Marika 18. jaanuar 2019 at 10:20

    Minu laps käib koolis ja sööb hommikul müslit või putru piimaga. Vahepalaks on vahel jogurtijoogid?
    Lasteaias käies oli küll vahel jogurtijook või kohuke enne minekut väikseks eelpalaks, sest muidu ei söönuks seal hommikust.

  • Avatar
    Vasta Leili 18. jaanuar 2019 at 10:20

    Minu tibu sööb hommikul putru ja enamasti veel piima peal ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. jaanuar 2019 at 10:18

    Last pole, tuleb alles ? kõhubeebina aga meeldivad kutile ka vast ikka need jogurtijoogid, paar korda nädalas ikka joon neid ?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 18. jaanuar 2019 at 10:18

    Enne lasteaeda minekut ei anna talle midagi, muidu ta lasteaias ei sööks. Aga nädalavahetustel on hommikuks puder, munapuder või lihtsalt praemuna.. Vahest ka juustusai. Oleneb mida laps hommikul tahab. ? Neid actimeli jogurteid minu laps sööb ka täiega.. Et läheks siis see valio jogurt ka ?

  • Avatar
    Vasta Sirle 18. jaanuar 2019 at 10:17

    meie oleme alles 2 kuune, niiet emme issi jooks neid hommikul hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. jaanuar 2019 at 10:16

    Minu lapse lemmikud igal hommikul on puding,jogurt ja kohukesed.
    Kuna muud ei söö siis on hea,et sellegi sööb enne kooli sisse ?

  • Avatar
    Vasta Merike 18. jaanuar 2019 at 10:14

    Minu lasteaialaps ei snäki hommikul enne lasteaeda. Esiteks ta ei taha nii vara veel süüa (kohe peale ärkamist) ja teiseks on ta niigi halb sööja ning kodus snäkkides jääks tal lasteaias hommikusöök raudselt vahele. Kuna ta tihti ka aias lõunasööki ei taha, siis piirduks ta söömine õhtuootega sel juhul. ? Kui ta lasteaias ei ole, siis on enamjaolt hommikusöögiks puder või praemuna, mida ta ise võiks süüa ka lisaks lõunaks, ning ka õhtusöögiks sobiks talle praemuna ideaalselt. ? Snäkkimine toimub meie peres peamiselt keset päeva. Toidukordade vahel.

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. jaanuar 2019 at 10:14

    Aia hommikutel ma ei anna neile midagi. Ärkavad küll vara, hommiku uimerdajad ? multasid saavad ka vaadata ja juba ongi kiire minek koolibussile, mis neid (ja teisi) lasteaeda ka viib.
    On üliharv juhus kui mõne puuvilja saavad, sest tõesti, väiksem ilmselt aias ei sööks.

  • Avatar
    Vasta Ülle M 18. jaanuar 2019 at 10:14

    põhiliselt lähevad loosi kohukesed, enamasti need kassi pildiga. jogurtijooke juuakse ka suure hea meelega. kahju, et putru pole hommikuti aega keeta, see oleks super päeva algus.

  • Avatar
    Vasta Mailis 18. jaanuar 2019 at 10:13

    Meie pojale ka väga meeldivad jogurtijoogid enne lasteaeda, siis vähemalt midagi kõhus kui aias süüa ei taha. Praegu on lemmikud Actimeli tooted kuna muud pole veel proovinud 🙂 Gefiluse pudelid tunduvad küll väga head, just korkide poolest, kindlasti ka maitse hea 😉

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 10:12

    Enamus ajast ongi yks kiire kohuke enne kooli minekut . samal ajal kui mina tydrukule soengut teen saab tema söödud… siis tydruk kiirelt bussile ja emmel uneaeg ?

  • Avatar
    Vasta Piret 18. jaanuar 2019 at 10:12

    Vahepalaks Kreeka jogurtit marjade ja banaaniga. Või Smuutid.

  • Avatar
    Vasta Greta 18. jaanuar 2019 at 10:12

    Meil laps sööb ka igal hommikul enne aeda ja nüüd ka vabal päeval actimeli/gefilust ja kohukest. Ilma nendeta vist päike meie kodus ei tõuse. Arvan, et hea vahepala enne aia hommikusööki ja samas ka väike energilaks üles ärkamiseks.

  • Avatar
    Vasta Kerli R 18. jaanuar 2019 at 10:11

    Kuna endak veel ka lapsi pole, siis oleb see-eest elukaaslasega mõlemad suured piimatoodete fännid. Hea ja kiire midagi tööle kaasa haarata, kui kodus hommikust ei jõua süüa.

  • Avatar
    Vasta V. 18. jaanuar 2019 at 10:10

    Enne aeda minekut ei annagi,muidu ei söö seal midagi. Kui annan siis mahla või juua miskit.

  • Avatar
    Vasta Ave 18. jaanuar 2019 at 10:09

    Tööpäeviti üle hommikuti teen lastele putru. Vahel võikud. Jogurteid on meie kapis väga harva, pigem siis, kui issi kodus on. Tema helluse jogurtijoogi fänn. Autosõitudel ostame vahest neid pisikesi jogurteid.

  • Avatar
    Vasta Katri 18. jaanuar 2019 at 10:09

    Aias ei käi, seega kui pärast hommikusööki mingit snäkki tahab siis kas Veri Berry kommikangikesed mis mahlast tehtud või puuvilja amps. Olen ka seni Actimeli järele haaranud, ent nüüd peaks ka neid proovima 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 18. jaanuar 2019 at 10:09

    Ma ise tavaliselt söön müslit koos jogurtiga või kui tõesti mõni kiirem hommik siis haaran endale väikse jogurtijoogi kaasa. Hea väike ka, mahub neid mitu tükki kotti ära. Ilmselt nüüd kui mandlioperatsioonil ära käin, pean jogurtist paar nädalat vist ainult elamagi. Seega kuluks marjaks ära.
    Neid muidu mõnus päeva jooksul ka juua- turgutuseks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 18. jaanuar 2019 at 10:08

    Ise oleme elukaaslasega Actimeli hakanud tarbima. Mõnus maitsev on, aga kui Sa, Mallu ütled, et Gefiluse omades ei ole nii palju suhkrut ja on lisatud vitamiine ja baktereid + veel mugavam kork, mida kahjuks Actimelil ei ole, siis oleks aeg vist tõepoolest Mari eeskujul Gefiluse peale üle minna.
    Nende tatoveeringutega, mis pakiga kaasa antakse, pole meil midagi peale hakata, aga mul on viis! õdede last, kellele neid jaotada 🙂

    Oleks tore üks maitsev kraam endale saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Silluke 18. jaanuar 2019 at 10:08

    Ma ostaks neid tunduvalt rohkem, aga hind ja kogus ei ole tasakaalus 🙂
    No meil lihtsalt juuakse need välgukiirusel ära, paraku on odavam ja koguselt kasulikum osta 1l joogijogurtit!
    Aga eriti hea on neid autosõitudele kaasa võtta 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi Vaher 18. jaanuar 2019 at 10:07

    Enamasti ei saa lapsed enne edmainekut midafi, sest ärkavad suhteliselt hilja. Aga vahel saavad enda sooci lorralbanaani või nt piparkooke, mida nad jumaldavad.

  • Avatar
    Vasta Cat 18. jaanuar 2019 at 10:07

    Minu piigad armastavad ka neid jogurtijooke ja kinderi pingviine. Aga iga hommik ei anna neid. Enne vaatan mis lasteaias hommikuks pakutakse ja selle järgi otsustan et kas annan midagi kodus.

  • Avatar
    Vasta Veronika Vladimirova 18. jaanuar 2019 at 10:07

    Minu Elisabeth(4a) ka iga hommik joob ainult seda joogijogurtit. See on tema vaieldamatu lemmik! ? Lapsel kerge avada ja mugav juua. ? Ja vahel hommikul sööb müslisid piimaga. Müslisid ta nimetab jooksikuteks ??

    Aga jah soovitan soojalt gefiluse joogijogurteid! ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. jaanuar 2019 at 10:07

    Magusad tuubid kõige paremad!

  • Avatar
    Vasta S 18. jaanuar 2019 at 10:06

    Laps küll lasteaias ei käi veel.. aga hommikuti sööb kas putru või muna.. oleneb, mida teha viitsin 😀 .. vahepaladeks puuvili või jogurt vms, jälle oleneb, mis soovid härral on 🙂

  • Avatar
    Vasta L.A 18. jaanuar 2019 at 10:05

    Iga hommik algab pudruga. Kas moosi või võisilmaga. Lemmik on manna, kuid keedame ka kaerahelbe- ja riisiputru. Vahel saab ka jogurtit või kohupiimakreemi, neid ta sööks lõpmatuseni 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. jaanuar 2019 at 10:05

    Meie lemmikud ? Laps ärgates, esimese asjana küsib jogurtijooki. Enne aeda nii hea anda. Vabadel päevadel on rohkem aega ja siis on puder teemas.

  • Avatar
    Vasta Kertu 18. jaanuar 2019 at 10:04

    Meil on vahelduva eduga Actimeli hullus, pole probleemi päevas 4 pudelikest kinni panna ?
    Kuna preili on üsna pirtsakas toidu osas, siis hommikusöök on kodus, vahel piirdubki see mingi jogurtilise tootega, teinekord krõbinad piimaga, omlett, võisai/leib või siis sootuks praemuna ja palju peekonit!
    Kohukeste aeg on vist möödanik, pole neid ammu soovinud ja kohupiimakreemid maitsesid ka vist ainult beebieas talle.
    Hea meelega prooviks neid Gefiluse jogurtijooke ja peab mainima, et mulle meeldib ka see taasauletava pudelikese variant.

  • Avatar
    Vasta Marta 18. jaanuar 2019 at 10:03

    Mu vennale meeldivad ÕUDSALT need! Mima neid tavaliselt juua ei jõuagi?

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2019 at 10:00

    Meie laste lemmikud on ka need jogurtijoogid.
    Hommikuks söövad lapsed kodus kas kohupiimakreeme vôi vôileiba või putru või omletti või pannkooki või krõbinaid piimaga. Olenevalt päevast..

  • Avatar
    Vasta Jane 18. jaanuar 2019 at 09:59

    Minu tüdruku lemmikud on need , hommikuti enne lasteaeda joob alati ühe ära , siis on hommik korda läinud ja tuju hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätrin 18. jaanuar 2019 at 09:55

    Mul küll lapsi endal veel ei ole, kuid olen ise suur jogurtijookide fänn. Hommikuks üldjuhul söön putru või banaani ja kõrvale jogurtijooki.

  • Avatar
    Vasta Kerttu 18. jaanuar 2019 at 09:55

    Kuna minu laps veel lasteaias ei käi, siis kui tõuseme teeme iga hommik putru. Lemmik on neljavilja ja riisipuder. Moosiga ja või silmaga ??? ja nv kui issi kodus, siis teeb laps koos issiga pannkooke ???? ja need joogid on lemmikud tal.

  • Avatar
    Vasta Eliko 18. jaanuar 2019 at 09:53

    Jogurtijoogid

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. jaanuar 2019 at 09:41

    Oma präänikule enne lasteaeda minekut süüa ei anna, ta ei taha lihtsalt nii vara ja ta sööks ka mingi tunnikese siis. Aga vabadel päevadel on tavaliselt puder. Peakski jogurteid proovima, saaks ehk vähe kiiremini söödud ?

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 18. jaanuar 2019 at 09:38

    Nii väike laps et aias ei käi 😀 seega saab kodus hommikul putru “väheste” marjadega 😀

  • Avatar
    Vasta Kylli 18. jaanuar 2019 at 09:27

    Meil on hommikuti suur tassitäis kakaod, laps pole kunagi kohe pärast ärkamist süüa tahtnud. Koolis saab soovi korral hommikuputru ka.

  • Avatar
    Vasta j 18. jaanuar 2019 at 09:19

    jogurtijoogid on kõhule head, kunagi oli neil mingi kaera, rabarberi vms ka

  • Avatar
    Vasta M 18. jaanuar 2019 at 08:26

    Meil need Valio jogurtid 100% koguaeg külmikus. Meil üks lastest peab igapäevaselt rohtusid tarvitama ja siis pärast rohu võtmist joob seda peale, et kibe maitse ära läheks:) Ja mulle meeldib ka, et on keeratav kork, tavaliselt ei jooda meil tervet pudelit korraga tühjaks ja siis hea kinni keerata ja kappi panna. Ja lasteaialaps läheb meil ka peaaegu alati lasteaeda selleks ajaks, kui teisel söödud on, seega sööb ta kodus kõhu täis. Ma lihtsalt ei viitsi varem end liigutama hakata:))
    Tere

  • Avatar
    Vasta Antonina Melnikova 18. jaanuar 2019 at 08:20

    minu pisikestele ka õudsalt meeldicad need jogurtikesed, juid enne aeda enamasti ma siiski midagi kätte ei anna. ja kui annan siis siis kas pisije jogurtijook või kohuke

  • Avatar
    Vasta O’ren 18. jaanuar 2019 at 05:34

    Enne lasteaeda sööb kodus, kas krõbinaid piimaga, ühe võiku või joob jogurti või keefiri jooke. Vahel hoopis mõni puuvili.

  • Avatar
    Vasta Triin 18. jaanuar 2019 at 01:26

    Suurem laps käib küll koolis aga tema hommikusöök on krõbinad piimaga. Pisem laps aga veel lasteaias ei käi aga üldiselt on tema hommikusöök Kreeka jogurt moosiga.
    Ja nüüd siit loen ja imestan… Miks ma pole varem selle peale tulnud et smuutit hommikul teha? ??

  • Avatar
    Vasta M 17. jaanuar 2019 at 23:34

    Minu lapsed käivad küll koolis, aga eelistavad samuti hommikul mingit jogurtijooki või heal juhul kohukest. Koolis on lõunasöök suhteliselt varakult, rohkemat nad enne ei vajagi.

  • Avatar
    Vasta Birgit 17. jaanuar 2019 at 23:34

    Meil on kamapallid täiega elupäästja-snäkid! 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 17. jaanuar 2019 at 23:27

    Laste lemmikud on hommikuti puuviljad, jogurt ja juust 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju 17. jaanuar 2019 at 23:20

    Minu poiss sööb hommikul multikate kõrvale suuuure koguse smuutit mille ma ise kokku segan. Keefir + banaan või marjad, marjajahu vms. Seda ühe banaaniga keefiri sööb nii palju, et enne lõunaund me ei söögi midagi muud.

  • Avatar
    Vasta Helika 17. jaanuar 2019 at 23:04

    Minu tüdruk veel lasteaias ei käi, aga lihtsalt vahepalaks lähevad kõik võimalikud puuviljad, juust, kodujuust ja harvem ka kohukesed.

  • Avatar
    Vasta Karolin 17. jaanuar 2019 at 23:01

    Hommikul enne lasteaeda ei anna midagi süüa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. jaanuar 2019 at 23:04

      Mul oli ka enne see taktika, sest Lende on selline iginälgur, et kui enne pirises lasteaeda minnes, siis kui ma ütlesin, et tavai, lähme lasteaeda SÖÖMA, siis tuli hea meelega 😀

  • Avatar
    Vasta Krk 17. jaanuar 2019 at 22:55

    See suhkrusisalduse vahe on küll nendel jogurtijookidel nii väike, et selle järgi ma ei vali ? võiks tõesti olla mõni suhkruvaba jogurtijook, ma tunnen sellest nii puudust… lapsele muidugi maitsevad, eriti Gefiluse metsamarja jogurtijook – oleksime kingi üle õnnelikud küll.
    Laps läheb lasteaeda kella 9ks, kuna see asub meie töökohtadest ca 10 min jalutuse kaugusel, pole meil mõtet teda hommikusöögiks viia. Sest me ise ei taha ju nii vara tööle jõuda ? Seega sööb ta kodus. Putru koduse moosiga, vahel sedasama jogurtijooki, vahel õuna ja banaani, vahel müslit piimaga, vahel munaga praetud saia – mille iganes järele on isu. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. jaanuar 2019 at 23:00

      Saad aru, istun siin, loen su kommentaari ja… POW, esimest korda elus mõtlen, et oot… ma ei pea ka ju hommikuti kuskile minema ja niiii raske on ärgata, et miks jumal ma siis ei ärka hiljem, anna neile kodus süüa ja vii siis lasteaeda? Jeesus küll, kuidas ma iga hommik ärkan viimasel sekundil ja kiirustan nagu loll ? Aitäh, sa avasid mu silmad uuele elule 😀

      • Avatar
        Vasta S. 18. jaanuar 2019 at 00:07

        Äkki sellepärast, et siis on juba raske jälgida, et jõuaks kindlasti enne hommikuringi algust? 😀 Muidu hakkab hiljem tulek juba rühma segama ju. Ja see algabki ju suht pärast hommikusööki. Aga jah, mingi 15 min ikka saaksid juurde :D.

      • Avatar
        Vasta Krk 18. jaanuar 2019 at 10:13

        Haha, no eksole! Mingi hommikuringi segamine ka piisav põhjus pole – kui kellaaeg on teada, siis viidki selleks ajaks.

  • Avatar
    Vasta Diana 17. jaanuar 2019 at 22:51

    Enne lasteaeda ei anna miskit. Vahepala või snäkina armastab mul laps viimasel ajal suitsujuustu. Üldiselt ega me väga ei snäkita kodus 🙂

  • Avatar
    Vasta Aivi 17. jaanuar 2019 at 22:48

    Laps on alles 2kuune, seega tema midagi sellist ei saa. Küll aga juhtub olema nii, et hommikuti isu ei ole ja tõttan lapsega jalutama. Ja siis poole jalutamise pealt tunnen, et tahaks hirmsasti süüa. Olen hakanud koju actimeli ostma, et see alla juua ja olukord juba parem 😀 Aga valio omi pole proovinudki, aga peaks, sest see korgi variant on jube mugav.