JUMALAITA SÖÖK

palun vabandust

24. jaanuar 2019

Käisime eile sõbrantsidega Alter Egos söömas. Ma vabandan kõikide fitlife inimeste ees ja tegelikult oma ihu ees ka, aga mul oli eile SELLINE magusanälg, et ma võtsin pearoa asemel kaks magustoitu… Üheks olid churrod soolakaramellikastmega ja kuigi ma saan mõistusega aru, et seal on pmst ainult õli ja suhkru segu, siis see oli NIII hea, et konkreetselt esimese ampsu järgi hakkasin ma muugima ja mõmisesin mõnust terve söömise aja. Edaspidi hakkavad need churrod mind unenägudes painama, sest see imeline maitse mu suus. See krõbe churro. See soolakaramell… Apppi, aidake, ma tahan surmani ainult nendest toituda. Ja kui see tähendab, et ma suren rasvumissurma, siis lihtsalt minge ja proovige neid, ning te mõistate, et see on seda väärt.

Parim 5,10€ mis ma elus kulutanud olen

Rääkisin sõbrannadele eila ka ühe loo, mida mõtlesin teilegi jagada. Nimelt lugu sellest, kuidas ma olen nii kehv parkija, et jäi selle pärast ükskord poes käimata lausa. Ühesõnaga, sõitsin mina Järve Selverisse ja tahtsin poodi minna. Tavaliselt joppab mul seal sellega, et saan sinna laiale kohale parkida, kus lapsega minna võib, aga see oli kinni. Üritasin siis pressida ennast kahe auto vahele, aga ma suutsin seal niimoodi susserdada, et ühel hetkel olin ma ühele autole NIII lähedal, et ma ei julenud enam edasi ega tagasi sõita, sest ma ei tahtnud ju kedagi ära rihtida. Ma juba mõtlesin, et nojah, jäängi nüüd siia elama, või põgenen nuttes ja hülgan oma auto, aga ühel hetkel tuli mingi mees mind päästma ja hakkas mind auto ees vehkides juhendama, kuidas ma ennast sealt välja pusserdada saaks.

Võttis aega, mis ta võttis, aga lõpuks saingi välja. Mind abistanud mees rõõmustas ühes minuga ja näitas käega väljapääsu suunas, ise hõikas, et noh, sõida nüüd heaga minema, et pääsesid. Ma ei julenud talle isegi mitte öelda, et ma tegelikult poodi minna tahtsin, mitte ära sõita ja eriti imelik oleks kohe sinna pilusse tagasi sisse keerata, kust ta mind just välja aitas. Mis seal ikka, sõitsin siis minema, kui niimoodi kästi. Alguses mõtlesin, et sõidan teisele poole parklat, aga siis ta oleks raudselt mõelnud, et ma olen selline retakas, et isegi VÄLJAPÄÄSU silti lugeda ei oska ja tol hetkel tundus lihtsalt kergem loobuda ja kodumaximasse minna ?

Selline hirmpõnev seik teile siis tänasesse päeva minu poolt. Päris elus oli see olukord naljakam, kui kirja panduna…

Ja palun ette vabandust kõigi eest, kes nüüd Alter Egosse lähevad churrosid sööma, sõltuvusse satuvad ja lõpetavad oma elupäevad 300 kiloselt, samal ajal kui nende armastatud inimesed neid kepi otsas olevate kaltsudega voltide vahelt pesevad. #sorrynotsorry

Avapildil on mu pearoa teine pool, pavlova, mis oli ka mega hea! Ja ok, näitan siis lõppu eelroa ka ära, selleks oli “merepekk” nagu Kardo ütleb. Tegelt kammkarbid.

mina churrot nautimas ja mõmisemas

 

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tuuli 26. jaanuar 2019 at 19:22

    Kui mina juhiload sain, siis oli kõige suurem hirm see, kui pean kitsasse kohta parkima ja rohkem vabu kohti pole. Ja nii juhtuski, Sarapuu kirbuka ees. Manööverdasin edasi-tagasi ikka mõnuga seal parklas, väljas oli ka turvakaamera ning kujutasin ette, kuidas töötajad naeravad mu üle ning see video satub nende facebooki grupi “huumorinurka” ? Aga kui lõpuks hakkama sain, siis oli hea tunne küll

  • Avatar
    Vasta A 25. jaanuar 2019 at 21:10

    Hahaha, see parkimise lugu oli lihtsalt nii naljakas! Ma ei tea, kas see kuidagi aitab, aga mul tuli meelde kuidas mind omal ajal keegi juhendas ja just paar kuud tagasi õpetasin oma õele, kes lube teeb, sama moodi parkima. Tal lahenes ka see probleem kiiresti. Meie viga oli selles, et algaja juhtidena tundus turvalisem viis sõita ninaga parkimis kohta, see on mugav ainult siis kui nt ruumi vabalt käes on, vähemalt alguses. Sest muidu on sul ees nö pime nurk ja kui autotunnetust käes ei ole, siis võib veits võssa asi minna. Alguses on palju lihtsam autode vahele tagurdada. Kui su peeglid on õiges asendis (näed peeglist ka oma enda auto külgi veidi), siis sul on automaatselt võrdlusmoment, et kui kaugel sa asud kõrvalseisvatest autodest ( või maja seinast, või puudest või mida iganes). Nt hakkad tegema tagurdust paremale poole, siis hakkad vaikselt minema pöördega kuni ilmub paremasse peeglisse auto, mis jääb parkides sinust paremale käele, tagurdad pöördega nii kaua kuni näed vasakust peeglist teist autot, kui ei näe, siis vajadusel ajad autot natukene otseks edasi, kuni näed mõlemas peeglis autosid. No lihtsalt võimatu on kedagi ära rihtida, nii lihtne see ongi. Ja kui isegi esimene kord läheb kaua aega, siis teisel korral läheb juba lihtsalt. Parkida on alati lihtsam tagurdades kui ruumi on vähe, sest sul on alati näha peeglitest kaugus teiste autodega. Kui sa parkisidki tagurdades, aga ei tulnud välja, siis ma ei tea :D, see lihtne soovitus mind igaljuhul aitas kunagi. Mõlk poritiiba! Või ma ei teagi mida sel puhul soovida, üks hetk tuleb see nagunii iseenesest.

  • Avatar
    Vasta Miu 25. jaanuar 2019 at 13:26

    Mul on värske vahtralehena parkimisega sama asi juhtunud. Üritasin ennast liiga kitsale kohale parkida ja lõpuks olin teisele autole nii lähedal, et ei julgenud ei edasi ega tagasi manööverdada. Keegi mind ise aitama ei tulnud, vaid ma pidin minema üht meesterahvast paluma 😀 . Tema siis sõitis mu autoga välja, ma ei julgenud öelda ka, et tegelikult ma just tulin. Sõitsin siis häbi näos parkast välja ja suure ringiga tagasi ning parkla kaugesse otsa 😀

  • Avatar
    Vasta Ketukas 25. jaanuar 2019 at 12:49

    Kas sa Tenerifel ei saanud churroseid maitsta? Meil Tenerife hotellis olid igapäev need olemas ja ma ei jätnud päevagi võimalust kasutamata, et neid mugida 😀 Need peaks olema vist isegi hispaania mingi rahvussöögi hulka kuuluvad asjad. Aga tõesti megahead.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. jaanuar 2019 at 13:39

      Ma ei elanud hotellis ju 😀

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 24. jaanuar 2019 at 23:01

    Nisukesed võõra nimega toidud on vääääga kahtlased. Eiole vaja omale igast võõrast sodi sisse ahmata!
    No ütelge – mis normaalne söögiasi saab olla tsurro?

  • Avatar
    Vasta Tyy 24. jaanuar 2019 at 21:05

    Ehk on ABIKS parkimisel.
    Minul olid ka algul parkimisel mured tunnetusega. ERITI tagurdamisega küljetaskusse või manööverdamine otseks selle sees,
    Hea õpetaja oli. võttis väikese mudel auto ja näitas mida ma praegu teen ja küsis ka kas tead mis asendis su rattad on.
    Ütlesin et vist tean. Tema väga rahulikult aga mine veendu. Olid. Ja siis andis nii konkreetse õppe
    KÕIGE olulisem KUI SUL ON VÄHE ruumi siis ära keera rooli LIIKUMISE pealt. Kui auto seisab – keera rool lõpuni soovitud suunda. nüüd tagurdad POOL maad ja jääd SEISMA ja keerad rooli teise äärde LÕPUNI ja alles nüüd tagurdad teise poole maast ja oledki paigas. Mine õue ja proovi järgi. Pane 2 toigast mille vahele end sättida.
    Abiks on ka kui roolil on märk kella 12 peal – kleeps millal rattad otse. Kogenud juht näeb seda rooli asendist aga algajal on tihti tunne et oled roolile mitu ringi peale keeranud. : ) ja kus ma nüüd omadega parasjagu olen. Tegelikult ju ei saa mitut ringi roolirattaga keerata. Ometi oli alul segadus sellega.
    Nüüd autod ninadega parkla äärevastas rivis ja parkimine nende vahele nõuab natuke silmamõõtu. Kui su silm ütleb et mahud sinna jeeli-jeeli siis pole mõtet sest ukse avamise maa tuleb ka arvestada.. Ja kui sul on liug uks siis teisel ei pruugi seda olla.
    Kui auto said sinna vahele kuid mitte otse siis oli hoogu liiga palju (ruum/tee sai otsa) SAMA õpetus jää seisma ja keera rooli parajalt ning liigu aeglaselt autode vahele ja vajdusel poolel maal korrigeeri suunda. Siin on abiks just see kl 12 märk roolil.

  • Avatar
    Vasta Merks 24. jaanuar 2019 at 18:38

    Parkimisandureid ei ole autol?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 18:42

      need minu eest ei pargi ju 😀

  • Avatar
    Vasta e 24. jaanuar 2019 at 16:11

    ega toitumist ja kaalumist ei saa kinnisideeks võtta, head võib ikka endale lubada, mitte tekstist kumama seda paksuks minemise hirmu ja nalja vms vabandusi läbisegi.
    elus on raskemaidki olukordi kui kilo kaks siia sinna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 18:42

      Tsilli, mul max pohui sellest koogisöömisest, elan edasi ja luban endale teinekordki 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 24. jaanuar 2019 at 15:01

    Vähemalt saame me kõik siis Sinu blogist lugeda, keda pesijaks palgata saab ja kes vastavat teenust kõige paremini pakub 😀
    PS! Ma tahan ka sinuga miski aeg sööma minna proua Mariann .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 15:17

      Ma palkakski sinu pesijaks… Aga lähme jah! Ruttu, enne kui ma jälle rase… 😀

  • Avatar
    Vasta K.D 24. jaanuar 2019 at 13:36

    Me nimetame oma seltskonnas kammkarpe meripekiks ja arvasime, et oleme ainsad 😀
    Aga vot näe, Kardo sama vaimukas ?

  • Avatar
    Vasta Sirle 24. jaanuar 2019 at 13:03

    Kas sa ikka tead,et T1 malli esimesel korrusel on Mammas churro kohvik?????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 13:50

      ei tea ja ei tahtnud ka teada :D:D

      • Avatar
        Vasta A. 24. jaanuar 2019 at 14:48

        seal on ka megaaaaa head churrod, eriti kui võtta koos jäätise ja šokolaadiga. mmmmmm

        • Avatar
          Vasta Kadri 24. jaanuar 2019 at 22:42

          mis need churrod on? mingi taignaga või millega tehtud?

  • Avatar
    Vasta ... 24. jaanuar 2019 at 12:57

    Suure autoga väikestesse kohtadesse on palju lihtsam tagurdades parkida.

  • Avatar
    Vasta MP 24. jaanuar 2019 at 12:16

    Teemast mööda, aga palju siis lõpuks uusi liitujaid saite juurde? Ei saanud nii palju kokku, et uus auto saada? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 12:52

      ei saand 🙁

  • Avatar
    Vasta Nimi 24. jaanuar 2019 at 12:15

    Guugeldasin ja isver ma ei teadnudki, et neil “churros’tel” nii keerukas nimi on. Ise teen põhimõtteliselt sama retsepti järgi frititud snäkke, vahest lisan ürte ja teen soolaseid ja sööme dipikastmega, teinekord jällegi nö õige retsepti järgi magusaid ja tuhksuhkruga ja iirisekreemiga. Nimeks neil meie kodus glamuurne “seakõrvad” ? tegelikult ülilihtne teha ja koos lastega tegemiseks ka väga hea tainas, mida voolida, lihtsalt mainin, kui tahad kodus proovida ?

    • Avatar
      Vasta M’ 24. jaanuar 2019 at 13:50

      Kurat, mina olen ka neid alati seakõrvadeks nimetanud, keegi mu sõpradest ei tea, mida ma selle all mõtlen, aga see on täielik lapsepõlvemagustoit mulle!

      “Seakõrvad” on nad ühes nõukogudeaegses retseptiraamatus. Mujal pole näinud.

    • Avatar
      Vasta Helina 24. jaanuar 2019 at 21:16

      Ma tean ka neid eestipäraselt seakõrvadena, aga eks neil ka selline kuju, et kuidas juhtub.

  • Avatar
    Vasta Ma 24. jaanuar 2019 at 11:57

    Sa oleks nagu näinud, kuidas 300kiloseid inimesi pestakse.. ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. jaanuar 2019 at 11:59

      Olengi ju, TLC pealt on näidatud 😀

    • Avatar
      Vasta Gre 24. jaanuar 2019 at 12:44

      TLC pealt suht muud ei näitagi 😀