KODU

mis elu ma enne elasin??*

28. jaanuar 2019

Hiljaaegu keegi küsis, et kas ma olen oma kuivatiga rahul. Hakkasin mõtlema, et oot, kuidas ma enne ILMA kuivatita üldse hakkama sain, ei suuda praegu enam aru saada. Istusingi pidevalt nii, et üks (mõnikord kaks) pesuresti elamises ees ja riidehunnikud iga nurga peal. Sest ega see saladus pole, et ma lihtsalt ei viitsinud neid pesusid ju kohe restilt maha tõsta, seega kui oli vaja riideid, otsisin alati esimesena restilt – ehk saab miski selga ja vähendada vaeva selle võrra, et neid kappi lappima hakata. Aga nii ma elasin ja üldse ei kurtnud. Ma teadsin, et on inimesi, kellel on kuivatid, aga mul on alati mulje olnud, et kuivati on mingusugune laadiidaa-olen-räme-miljokas inimeste värk, kes elavad oma kullast häärberites ja…noh…omavad kuivatit.

Seda selle hetkeni, kuni Lipsukene kirjutas, et ta plaanis kuivatit soetada. Reaalselt lugesin ja mõtlesin, et kogu tema jutt on ju täitsa loogiline – juba kahe lapsega on pesu vaja küll ja veel pesta, aga beebi (kellega 95% ajast kasutuses riidest mähe) lisandumine suurendab meie pesupesemise sagedust ju veel miljon korda. Ja kolmandat resti ma siia küll kuskile mahutada ei kavatsenud, seega hakkasin ka kuivateid uurima.

Kuna mul e-luxi poega oli hea kogemus juba olemas, siis kirjutasingi otse neile ja küsisin soovitust – nemad soovitasid mulle SEDA Smegi masinat ja kuna ma mingit mega uurimistööd teha ei viitsinud, siis võtsingi selle.

Mis ma öelda oskan…See on lihtsalt parim asi maailmas! Esiteks on ta selline, et sa võid teda ükskõik kus hoida. St ta ei pea olema. veetorudega ühendatud. Saab küll ühendada kui soovid, aga meie ei viitsinud. Seega on seal üleval vasakul sahtel, kust tuleb vahepeal vesi välja valada, kui masin märku annab. Teiseks mahutab ta megapalju, lausa 8kg pesu. Ja arvestades, et meil enne oli pesumasin, mis ainult 7kg pesu mahutas, siis tundus see veel esialgu eriti üüratu. Ja isegi kui ma selle 8kg täis topin, siis teeb ta paari tunniga ikka kõik ideaalselt kuivaks.

No muidugi on tal veel seal uhked omadused, nagu A+++ energiamärgis ja 16 erinevat programmi ja sada imevidinat, aga ma tegelikult julgen arvata, et suht kõik kuivatid ajavad asja ära, et ei pea just mingi kõige kallim ja kõige fancym olema üldse. Lihtsalt mida uhkem masin, seda rohkem erinevaid programme jne, aga ausalt kui mul oleks raha vaid kõige odavama kuivati jaoks, siis ma ostaks ta ikka ära ja kasutaks ikka iga päev rõõmuga ? Näiteks e-luxis saab juba umbes nelja sotiga masina kätte ja ausalt, ma ise arvan küll, et see on juba 100000x parem kui pesurestiga mässata.

Lihtsalt nii mugav on, kui paned pesu pesema ja otse sealt kuivatisse, samal ajal saab uue laari juba jälle pesema panna. Tavaliselt ööseks panen viimase pesulaari nii, et kasutan pesumasina kuivatit, aga seda vaid juhul, kui mul on ülivähe pesu, sest muidu see 2 in 1 nii kuivaks ei tee, kui päris kuivati. Samas on mu ustav LG 2 in 1 pesumasin ka nii hea, et temata ka enam elada ei tahaks. Peale uue kuivati ostu hakkasin mõtlema, et krt see pesumasin on ka nii pisike ja koliseb hullul kombel ja lihtsam tundus uus ja suurem hankida. Just siis mulle kirjutaski LG, et neil mulle üks pesumasin/kuivati pakkuda, kui ma tahan. No kus ma siis ei tahtnud, eriti kui eelmise 7kg asemel mahub nüüd 9kg pesu pesema! Igatahes on mul nüüd siin päris korralik pesumaja ja no lausa lust on pesu pesta, ei saa kurta üldse. Aga ilma kuivatita ei taha ma küll enam päevagi elada. Mis elu see ka üldse oli, ah?! Ainult üks suur pesuresti vahtimine ja kolistamine.

Kas teil on kuivati? Kui ei, kas nutate ennast iga päev looteasendis pesuresti all magama?

*Kingitused-kingitused!

Loe ka neid postitusi!

95 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 4. veebruar 2019 at 00:39

    Oh ammu juba unustan kuivatist! Unelm! Pesumasin huugab pmst iga päev ja mõnikord mitu x päevas! Siis otsi kohta kuhu see rest või lausa 2 resti panna. Pesamuna tahab hirmsasti kuivavad riided alla kakkuda või siis joosta resti all, mis sest et see võib ümber kukkuda… No pikk jutt on sitt jutt… Unistama peab ja usun et kunagi ma oma kuivati ka saan!! ?

  • Avatar
    Vasta Mariann 31. jaanuar 2019 at 13:11

    Oii kuidas unistan kuivatist. Ma vihkan seda pesuresti. Küll lenavad asjad sealt alla, siis koperdan öösel pimedas otsa, siis ajab mu väike põnn selle ümber vms. Kogu aeg on üks hunnik pesu seal pesurestil ees kuivamas, kui juba uus masinatäis kuivada tahaks.
    Just praegu lähengi selle teksti saatel pesu kuivama panema ja siis jään looteasendisse resti alla nutma, kuni laps lõunaunest ärkab?

  • Avatar
    Vasta Teele 29. jaanuar 2019 at 21:02

    Kuivatit ei oma aga sooviks küll kuna need pesurestid mööda elamist on koledad ja tüütud + samamoodi beebi endal , kelle garderiib vajab oidevalt lisaks meie asjadele pesu!? ( pesumasin tegelt on ka megaloru juba seega 2 in 1 variamt sobiks ka tegelt jumala okeilt).

  • Avatar
    Vasta Ivika 29. jaanuar 2019 at 20:49

    Just läks kuivati läbi ja nüüd on see eluke ikka täiesti jube. Just panin nuttes enda riided restile kuivama, homme võtan need karedad ja kõvad riided… Väkk ?

  • Avatar
    Vasta Emme 29. jaanuar 2019 at 18:32

    Kuivati on minu suur unistus. Koht sellele on valmis juba 13 aastat, kui uue kodu ostsime, aga kogu aeg kui raha tekib, et võiks osta, on seda kusagile rohkem vaja. Samas on meil suur pere, 6 inimest, et pesurest on tugeva koormuse all. Pidevalt jälgin, millal restilt midagi ära saab korjata, et uus laar ära pesta. Muidu pole kusagile panna. Sauna nagid on ka pesu kuivatamisel kasutusel, suuremaid asju viskan üle uste rippuma.
    Vahepeal mu tiinekad vinguvad, et mingi oluline riideese on kauemat aega pesukasti põhjas olnud, aga no ma hakkan pesema alati pealt poolt asju võttes.

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. jaanuar 2019 at 17:37

    Minu jaoks on lisaks kuivatile ka nõudepesumasin selline häärberi värk tundunud ? Seega pole isegi nõudepesumasinat, kuivatist rääkimata. Mõtle, kuidas mina veel nutan ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. jaanuar 2019 at 17:42

      what nõudepesumasin on mingi poolkodututel isegi :D:D

  • Avatar
    Vasta Jansa 29. jaanuar 2019 at 08:52

    Oh, kuivati…. ? mul ei ole mõtet isegi kuivatist mitte unistada. Kui õues on -15, siis külmub mu pesumasina vee sissevõtu toru ära ja tuleb käsitsi pesu pesta. See talv olen seda juba nädalajagu teinud. Pärast kuivatan resti peal toas. Ootan ja loodan, et sel suvel saab majafassaad tehtud, siis hakkan pesumasin-kuivatist unistama. Sinnamaale saan hakkama. ?

  • Avatar
    Vasta Maili 29. jaanuar 2019 at 07:43

    Loomulikult nutan. Ma olen niiiiiiii vihane kui pean seda pesu sinna restile kuivama panema. Iga jumala kord kui pesu jälle valmis saab siis nii nördinult ütlen, et jälle ma pean kuivama panema selle pesu. Panen siis pesu kaussi ja jähen pesuresti juurde. Voilaaaaa, pesu ikka kuivab. Selle ju peab ennem ära korjama. Siis olen ma veeeeel rohkem kuri. ???????. Ja see pesu ju kuivab 100 aastat. Ja tuba läheb nii niiskeks ja ruumi pole jne. juba ootan aega, et see kuivati osta endale.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 29. jaanuar 2019 at 00:33

    Võin vaid ette kujutada kui lux elu kuivatiga oleks. Omades maja on meil lausa 2 pesumasinat 1 saunas ja 1 toas(kaasavara mehega kokku kolides) ?mis kordamööda huugavad. Puhta pesu kuhi on pidevalt kuskil voodi või diivani peal, pluss pesurestid on koguaeg riideid täis ja samamoodi võtan sealt jooksvalt puhast pesu sest ma lihtsalt jälestan seda pesuga mässamist ? mul oleks vist lihtsalt pesunaist koju vaja ?? vahest kui ema külas käib, siis ta ka ohkab, et mina oma pesu hunnikuga jälle maadlemas. Ma lihtsalt ei saa aru kuidas seda niipalju tekib. Eriti hull on veel siis kui voodipesu pesta, siis on kõik uksepealsed ka neid suuri linu täis. Ja no lastega ikka juhtub vahest voodis ka õnnetusi. Kuivatit pole soetanud, sest maja remonti läheb kogu nö vaba raha ära.

  • Avatar
    Vasta Gerly 28. jaanuar 2019 at 23:44

    Mul ka korteris LG 2in1 mitu aastat. Suure tuhinaga ostsin ja mõtlsin, kuhu konteinerisse see pesurest viia (närvidele käis see söögilaua kõrval ja siis õhtusöögi ajaks magamstuppa tirida – koos pesudega), aga selgus, et enamikku riietest ei tohi ju kuivatada kuivatis, kirjade järgi!? Ma olen niigi hull sorteerija – sorteerin ja pesen kõik täpselt etiketi pluss värvi järvi, pluss villased, pluss spordiriided eraldi (ok, mõne vanema asjaga riskin), mitte midagi mitte kunagi käsitsi ei pese; kui veel kuivatusnõuete järgi ka sorteeriks, siis vist peseks paari asja kaupa 🙁 niigi mõtlen, et kellele neid 10kg (ok, 8-9kg) mahutavaid masinaid tehakse, enda meelest mul niigi tutvusringkonna kõige suurem garderoob, lapsel samuti, aga never-ever mul nii palju ühte sorti pesu pole võimalik kokku koguda. Kuidas teil õnnestub pesurest täielikult kuivatiga asendada? Või eraldi seisva kuivatiga on teised lood? Või te ei sorteeri? Pekki ei keera asju? Pean vist kodumajanduskooli kursustele minema…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. jaanuar 2019 at 00:02

      Ma pesen kõike pohuilt 😀

    • Avatar
      Vasta Hanna 30. jaanuar 2019 at 01:37

      Mina ka hull sorteerija ja koos kahe tüdrukuga on meil garderoob ikka väga suur ja lai, aga kui peale sorteerimist masina tööle panen pole see kunagi täis. Kuivatiga on tõesti see, et kõiki asju ei tohi ju kuivatisse panna ja teatud lasteriiete firmad ei luba ühtegi asja kuivatada. See lõputu sorteerimine ajab ikka hulluks. Lisaks on mul kahtlus, et lastesukakad tõmbavad seal kuivatis mõne korra järel lühemaks. Ja keegi kunagi rääkis, et riiete pidev kuivatamine teeb nad ikkagi väiksemaks. Vot mina ei tea, aga sukapükstega on mul küll nii läinud. Kasutan kuivatit ainult voodipesu ja rätikute jaoks.

    • Avatar
      Vasta Sirts 31. jaanuar 2019 at 10:35

      Mul 2-3 eri sorti pesu: hele, tume ja õrn pesu ( mingid spordikad ja kootud värk) samamoodi lähevad ka kuivatisse. Nii masin kui kuivati 9 kg ja 3 lapsega, sh beebi, pole probleemi masinatäis paari päevaga kokku saada. Õnneks on restipäevad läbi. Ei jõudnud nii palju ära kuivada kui musta pesu juurde tuli. Õudukas, lõputu lugu.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 28. jaanuar 2019 at 22:17

    On selline 2in1 pesuumasin. Aga kuivatit kasutan harva,pesu kuivab õues ja siis radikate peal talvel. Pole häda kedagi.

  • Avatar
    Vasta Kristi 28. jaanuar 2019 at 21:11

    Mul terve omaette elu olnud kuivati ja ei kujuta ette kuidas ilma saab? Rätikud jäävad imepehmed, fliisid mõnusad ja karvased loomad nagu tutikad.Kuna minu kuivati aga 13 aastat vana juba siis arvan, et võtab rohkem elektrit kui need uuemad, niiet nüüd tahan seda mis sinul.

  • Avatar
    Vasta novembriemme 28. jaanuar 2019 at 21:04

    Vot näed, sellepärast ongi sul hea lihtne nende riidest mähkmetega. Kui keegi grupis mähkmete kohta küsib, hakkad alati oma riidest mähkmete jamaga pihta, et omg miks üldse ühekordseid, riidest on nii palju mõistlikum. No eks muidugi on, kui nii mähkmed kui kuivati ja pesumasingi kingitusena saadetakse. Kasutaks isegi, kui keegi mulle sellise stardika koju kätte tooks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 21:58

      Aga tegutse siis selle nimel, et saadetaks 🙂

      • Avatar
        Vasta Katrin 12. veebruar 2019 at 14:21

        Oi kuidas mulle see vastus meeldib!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. veebruar 2019 at 17:19

          No aga on ju nii? Ülitihti kuulnud, et oh, ma võiks ka istuda ja blogida ja asju vastu võtta blablabla, no aga hakake pihta siis 😀

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 28. jaanuar 2019 at 20:16

    No mespärast piaks pesuresti all magama? Säng on selleks, pühataevas!
    Äi mul põle mingit resti ega kedagi. Riidevärgendused ripuvad mul ilusti toolileenidel ja radikatel on osad ja. Vanamehe püksid on pliita kohal ja. Kõikseaeg on sedasi elatud. Ja on akkama saadud.

    • Avatar
      Vasta Helena 30. jaanuar 2019 at 00:42

      Salme-Marta on lege ?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 12. veebruar 2019 at 17:19

        Ma nõustun 100% 😀

  • Avatar
    Vasta P 28. jaanuar 2019 at 19:37

    Nutaks end pesuresti alla magama küll, kui aega jääks ? kolme lapsega on kuhjades pesu koguaeg. Ausaltöeldes polegi hetke, kus kõik pesu pestud oleks. Pigem ei saa uut masinat käima panna, kuna eelmine pesu ve restil märg :/

  • Avatar
    Vasta Helen 28. jaanuar 2019 at 19:08

    Mina nutan end suht iganädal pesuresti all magama, sest mul mahub ainult 1 pesurest tuppa. Ja nüüd beebi ka tulemas, eks siis muutub see nutmine igapäevaseks.

  • Avatar
    Vasta Liis 28. jaanuar 2019 at 19:02

    Mallu kuidas sa soovitad osta – pesumasin ja kuivati eraldi või 2in1 pesumasin/kuivatit?

  • Avatar
    Vasta Ago 28. jaanuar 2019 at 18:40

    Kuivati pole midagi muud kui energia raiskamine, sest masin võtab elektrit ja kütab sooja õhuga trumli soojaks ning kuivatab pesu. Tasuta ja keskkonnasäästlik alternatiiv on redtil kuivatada. Mõlematpidi ju lappimist. Pesumasinast kuivatisse ja siis kuivatist kappi või siis pesumasinast restile ja siis kappi. Kuivati mugavusseade ja Ameerikas näiteks paljudel suurlinna korteritel pesumajad keldris. Seal jah ei viitsiks restile lappida ja siis järgmine päev alles ära võtta. Samuti siis kui vaja mingi 4 tunniga mingi rõivas ära pesta ja kuivatada.

  • Avatar
    Vasta ttmp 28. jaanuar 2019 at 18:27

    Ja aknad tilguvad nutta, väike korter ja pesurest teeb oma tööd, aint et jõudlus on teisel väike, aiva oota, mil ta kuivatamisega ühele poole omadega saab. Tuleb uus süsteem juurutada, kuivati!

  • Avatar
    Vasta Helina 28. jaanuar 2019 at 18:25

    Sai ostetud detsembri alguses, kuna vana pesumasin läks katki ja siis võtsime boschi komplekti. 8kg mõlemad. No ja super. Mul ka kolm last (väiksem imik) ja lisaks veel saunatajad iga ndv. Mida krdit ma ennem tegin, et mul ostmine nii kaua aega võttis?? ???

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. jaanuar 2019 at 17:43

    meil ruumikitsikuse tõttu 2 in 1. No ja olen ka rahul 🙂 eraldiseisev oleks ägedam, aga noh, 2 in1 on ka parem kui mitte midagi

  • Avatar
    Vasta Kati 28. jaanuar 2019 at 17:21

    Igapäev nutan magama ennast seal all? Unistan ka kuivatist aga paraku pole see asi minu rahakotile küll võimalik.. Seega pean edasi nutma?

  • Avatar
    Vasta J 28. jaanuar 2019 at 16:43

    Ma unistan ka kuivatist, aga mul mees selliste asjadega maru aeglane. Esialgu üritan lähiajal nõudepesumasina osta, siis hakkan teda kuivati mõttega harjutama. Robottolmuimeja meil vähemalt olemas, see küll super!

  • Avatar
    Vasta Kairi 28. jaanuar 2019 at 15:17

    Ikka nutan , eriti talvel. Pesu koguneb palju ja pesengi ainult nii palju kui restile mahub. Ilusatel kevad ja suve ilmadel kuivatan pesu väljas nööril.

  • Avatar
    Vasta Kairit 28. jaanuar 2019 at 15:16

    Ei ole kuivatit.. aga tahaks väga! Pesurestiga jändamisest on nii kõrini.. peale märja pesu kuivama riputamist on elamine kohe niiske. Voodipesu pesemisest rääkimata.. iga korteri ukse peal ripub mõni voodipesu osa, sest restile see ju ei mahu.. õõh!
    Olen mõelnud soetamisele küll aga alati leiab 100 vabandust miks seda ei ole mõtet soetada.. üks nendest on ruumipuudus.
    Kas kuivati teeb kõva müra? Mõtlen, et kui kuivati kööginurka mahutada, siis kas samal ajal elutoas ka kannatab olla? (Köök ja elutuba kokku ehitatud)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 18:31

      minu oma on üsna vaikne.

  • Avatar
    Vasta M 28. jaanuar 2019 at 15:13

    kui kiiresti sul 1 masinatäis täiesti kapikuivaks saab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 18:31

      Hmm… 2h umbes

  • Avatar
    Vasta Leili 28. jaanuar 2019 at 14:54

    Oot, et siis kuivati ees maksid ise päris rahaga? Jama diil

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 18:33

      Ega rahaga maksta ongi kehva ju 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 28. jaanuar 2019 at 14:34

    Ma küsiks siis, kas oled täheldanud mõningate riiete kokkutõmbumist? Eriti orgaanilisest puuvillast laste/beebi riiete puhul? Mul on selles suhtes kurvad kogemused :(. Nt Bredeni riided on reaalselt number väiksemaks kuivanud (ma tean, et neid ei tohi kuivatisse panna, aga kui jälgida neid riietel olevaid märgistusi, siis ma võin kindlalt öelda, et 90% minu riietel on kuivati keeld peal).
    Muidu on väga asjalik masin, eriti fännan seda voodipesu kuivatamisel :).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 18:35

      Ei ole märganud.

  • Avatar
    Vasta Mari 28. jaanuar 2019 at 14:29

    Minul mega suur vannituba, niiet mulle see rest ette küll ei jää. Enamus ajast kuivatan nagunii õues rõdu peal.

  • Avatar
    Vasta tiina 28. jaanuar 2019 at 14:09

    Mul on kaks ühes pesumasin+kuivati majas juba… eee… 4 aastat olnud ja ma ei tea miks pole kuivatit kunagi kasutanud 😀 😀 😀 Harjumusest ilmselt. Nüüd riidemähkmetega ja uue beebi lisandumisega ilmselt hakkan ikka kasutama jah. Ega ma ei teagi ei kiita ei laita ka, kas ja kuidas see kaks ühes masin end õigustab 😀

  • Avatar
    Vasta E* 28. jaanuar 2019 at 14:05

    Meie kaalusime ka vahepeal pesukuivati ostu, kuid majanduslikel kaalutlustel valisime õhukuivati (oli kordades odavam valik), mis kiirendab hetkel restil pesude kuivamist. Meil on kodus kolm kuivatusresti. Õnneks kaks rõdu – millel restid ja siis järgemööda tõstame ühe tuppa kuivati ette kuivama. Mind on õnnistatud “meestekarjaga” 😀 ja see pesu ei lõppe iial otsa!

  • Avatar
    Vasta J 28. jaanuar 2019 at 14:01

    Just sain 2in1 LG masina omale koju. Kui enne oli pesurest jalus ja toas selletõttu nii niiske et võis krooksuma hakata. Siis nüüd pesu masinasse ja masinast kappi. Viispluss 🙂

  • Avatar
    Vasta Maru 28. jaanuar 2019 at 13:13

    Jah, nutan!
    Näiteks nädalavahetusel oli party kodus ja selleasemel, et magamistoas mees kaissu võtta mul oli kaisud pesurest
    5liiget = ülipalju pesu. Rõve.
    Unistan kuivatist rohkem kui peenikesest tagumikust!

  • Avatar
    Vasta Mairi 28. jaanuar 2019 at 13:03

    Meie peres on kuivati AEG oma, olen kasutanud seda juba 8 aastat ja supper abiline igapäevaselt.

  • Avatar
    Vasta Rutt 28. jaanuar 2019 at 12:49

    Kas kuivatist võetud riided vajavad triikimist ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 12:53

      Kui kohe välja võtad siis mitte, kui ööläbi seisavad, siis külll. Aga ma ei triigi 😀

  • Avatar
    Vasta Mannakas 28. jaanuar 2019 at 12:38

    Minul hetkel kuivatit ei ole, ikka vana hea pesurest.
    Samas olen ma väga laisk perenaine, masinast ei viitsi välja võtta, kuivama panna ja restilt ära võtta..
    Mul talviti on elamine nii kuiv ( hellou keskküte) et restil pesu kuivatamine natuke niisutab seda õhku, või nii ma ennast lohutan siin

  • Avatar
    Vasta Mai 28. jaanuar 2019 at 12:38

    Plaan ka osta, aga miks 2in1 ei soovitata väga? On selliseid 2in1 mudeleid mis oleks sama hea kui eraldi kuivati? Soovitage

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 12:42

      minu oma on hea 🙂 LG

    • Avatar
      Vasta Gerli 28. jaanuar 2019 at 16:50

      Riiete kuivatamises polegi vahet, vaid masina puhastamises. Kuivatil on eraldi sahtel, kuhu kogub kõik riietelt tulnud tolmu, juuksekarvad jne, mida siis tühjendad. 2+1 masinatel pole sellist sahtlit näinud, kõik riietelt tulev sodi jääb osaliselt tihendi vahele. Ma teen, kas pärast kuivatit masinale puhastuspesu (eraldi programm), et tihendi vahelt sodi ära saada või siis puhastan pesumasina puhastuslapiga tihendit. Jube tüütu ja seepärast kuivatit iga pesukord ei kasutagi. Masin on Electrolux, umbes 2a vana ja hinda arvestades peaks päris korralik olema.
      Ja muidugi unistan ma ka eraldi kuivatist 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisike 28. jaanuar 2019 at 12:26

    Minul nüüd ka olemas ja tean et mu sõbranna nutab end looteasendis magama pesuresti all. Sest tahab ka aga beebi sündimas ja vaja teisi asju osta. Kui ma kusagilt võidaks kuivati (ma ei tea kust ??) siis ma kingiks selle talle. Ja siis ma tean,et ta uinuks seal kuivati juures rahuliku südamega ??
    Aga jaaa, super mõnus ja pehme pesu tuleb välja ikka. Ma nüüd 2 päeva mõtlen et kuidas enne ilma hakkama sain ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 28. jaanuar 2019 at 12:25

    Varsti nutan kindlalt. Hetkel elan ajutiselt õe juures kuniks enda korter valmib. Märtsist ilmselt saan oma uues korteris täispuhutaval üksi madratsil õhtuti patja nutta, et oma riideid pesurestile laotama jälle pean ja oh õudus seda triikimist!! Kesse krt viitsib ?

  • Avatar
    Vasta Tuuli 28. jaanuar 2019 at 12:24

    Oi kuidas tahaks kuivatit, juba sai vaadatud ka epoodidest ja koht sai välja vaadatud mõõdetud, kuhu see panna, aga siis tulid muud kulutused vahele ja no kuivab mu pesu ahju kõrval restil endiselt.
    3 lapsega ikka igapäevane pesudraama käib, pesu hunnikud siin ja seal. Vahepeal lausa sassis ..kus puhas ja kus nn kasutatud/mustad riided.. häbi mõelda lausa, et ei suuda pesu nii kähku ära panna kui peaks.. laiskus vist see, ei midagi muud.
    Olen kade nende peale kellel olemas ja elu mugavam tänu sellele, aga jaa… kogun raha, kuna kindlasti tahan seda vigurut enda majapidamisse… lootus ju jääb et ehk järgmiseks talveks ikka olemas.. ( lootus pidi ju viimasena kustuma, või oli see nüüd lollide lohutus?).

  • Avatar
    Vasta Kats 28. jaanuar 2019 at 12:17

    Mul on Hooveri 2in1 masin ja no nii häirib see kui kortsu ta asjad jätab ja ometi ma võtan kohe asjad masinast välja ja ei pane palju asju kuivatisse. Näiteks voodipesud on kindel, et on täiesti kortsus ☹️☹️ Eraldi masinad meie elamisse kahjuks ei mahu. Ja Hoover sai valituks sest see oli üks väheseid 2in1 masinaid mis meie vannituppa mõõtudelt mahtus ?

  • Avatar
    Vasta Joanna 28. jaanuar 2019 at 12:13

    Ei möödu vist päevagi kui toas pesurest ees ei oleks ning talvel toas pesu kuivatamine on ikka paras õudus. ?

  • Avatar
    Vasta Karin 28. jaanuar 2019 at 12:06

    Minul on 2in1 masin juba ~3 aastat ja no super rahul. Kuigi enamus ajast pean ikka pesu tuppa kuivama panema kuna õhuniiskusväga üle 20% tõusta ei taha. Ja ei ole sellist raha, et endale korralik niisuti osta mis 100rm maja suudaks ära niisutada. Muidu kui niiskusega probleeme poleks kuivatas kõik masinaga ära.

  • Avatar
    Vasta R. 28. jaanuar 2019 at 11:57

    Mul on juba aastaid kuivati. Saigi ostetud sellepärast, et pesukuivatusrest oli juba osa kodu sisustusest. Kuivati on ikka nii mugav ja mõnus!
    Lisaks ostsin just nõudepesumasina ka, kui see ühendatud ja kasutuses, tunnen vast ka, et kuidas ma ilma selleta üldse elada sain. No sain küll, aga mis elu see on 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. jaanuar 2019 at 11:56

    Uuuh, me just kolisime elukaaslasega omaette elama. Elasime veidi aega ta vanematega ja seal oli nii pesumasin kui ka kuivati. Nüüd kui oma koju kolisime, siis mõtlesin, et ahh säästame natuke aega ja ostame siis kuivati hiljem! Tutkit ütleks ma selle peale, sest paar korda kui olin pidanud pesusi kuivama panema ja kokku voltima ja selle restiga mässama, siis viskas mul kopa ette ja ostsime kuivati. Kohe beebi ka sündimas ja ma arvan küll, et lastega majapidamises on see lausa hädavajalik 😀 Ausalt nii mugav!! Ei saaks küll öelda, et pesupesemine nüüd mingi ettevõtmine oleks ja planeerimist vajaks, sest kõik asjad saab nagu muuseas pestud 😀

  • Avatar
    Vasta Aska 28. jaanuar 2019 at 11:51

    No ma ei tea, mul mees ja aastane laps, kes õpib ise alles sööma niiet särke vahetub 3x päevas ikka ja saab max 2x nv pesumasinat kasutada ning kõik pestud( 8kg masin). Päeval panen pessu ja siis pesurestile ning järgmine hommik kõik kuiv (3 toaline, keskküte). Ei lähe aknad märjaks ning ei tunne ka, et toas mingi müstiline niiskustaseme tõus oleks nagu kõik nutavad. Samuti ei kuiva pesu mul 2 päeva jutti (nagu ka paljudel). Kui juba üle 0 kraadi, siis viskan resti rõdule ja aken tuulutusele ja jääb lisaks mõnus värske lõhn riietele. Niiet pole aru saanud hullust kuivatite fopaast viimaste nädalate jooksul – äkki inimesed pole avastanud tsentrifuugi iludust? Küll aga asi, mis meile koju see kuu tuli, on nõudepesumasin ja vot selleta ma küll elu ette ei kujuta enam.

    Ja btw, kõrgem ajutine niisukstase kodus (eriti kütteperioodil ja väikeste lastega) on just hea hingamisteedele. Seetõttu on meil ntks õhuniisuti, mis 24/7 lapse voodi juures uugab ja ptüiptüi, pole laps nohuga kimpus olnud.

  • Avatar
    Vasta Grette 28. jaanuar 2019 at 11:48

    Ka mina olin suhtumisega, et kuivatid ja nendega masinad on fafa rikkurite jaoks ja pigem eputamiseks. Loomulikult ajas vihale, et saad kolm masinat vaevu ära pesta ja siis ootad kolm päeva, et see ära kuivaks kõik. Samuti tänu sellele pidevalt kasvavad pesuhunnikud ja see, et resti kokku panna ei saanudki. Lõpuks hakkas mees rääkima uuest pesumasinast, sest vana tsentrifuug hakkas läbi minema jne. Loomulikult hakkas ta rääkima kuivatiga masinast. Minu esimene mõte oli ta selle eest persse saata, sest need on kallid jne jne. Lõpuks ei olnud mul valikut ja olin sunnitud temaga uut masinat ostma minema. Poodi sisse astudes, otsis mees kohe ülesse sellesamuse kuivatiga LG, mis ka sinu truu sõber on. Ehk siis ilma minu teadtmata oli ta kuu aega tagasi juba masina välja valinud. Ega mul valikut ei olnud, võtsime masina ja tulime tulema. Nüüd ei jõua meest ära tänada selle ostu eest. Korterist on kadunud mustapesu hiigelhunnikud, pesurest ja virisev naine, kes ei viitsinud pesu kuivama toppida enam. ?

  • Avatar
    Vasta T 28. jaanuar 2019 at 11:47

    Ma ostsin kuivati pärast Sinu eelmist selleteemalist postitust ja super hea asi ikka. Pole enam mingit koledat pesuresti 24/7 kuskil vedelemas (pesu vaja pesta ikka mitu korda nädalas). Masin on nüûd kasutuses olnud ca 2 kuud ja ei ole küll märganud, et midagi oleks ära rikkunud. Laste piltidega kleite, pluuse ainult ei julge sinna panna. Kui ongi mingi õrnem asi, siis kasutan delicate programmi. Ja hullumaja, mis tolm sinna filtrisse koguneb ja kassikarvad võtab ka riietelt ära…tundub küll, et kodus enam nii palju tolmu ei teki kui varem.

  • Avatar
    Vasta M 28. jaanuar 2019 at 11:44

    Jaaaa, mina nutan!! Mul pole isegi pesuresti ja kõik asjad kuivavad talvel elutoas toolide peal või ükskõik kus mujal kuhu riputada saab ? terve elamine on ühe pesukorraga märga pesu täis riputatud ja no vähemalt päeva peavad need seal kuivada ka saama. Kui muid väljaminekuid praegu nii palju poleks, siis ostaksin kasvõi kogu oma säästude eest kuivati, sest esimene kauaoodatud beebi on tulemas ja pesu peab hakkama palju tihedamini pesesma ?

  • Avatar
    Vasta Triinu T 28. jaanuar 2019 at 11:43

    Peaaegu nutan küll ? Meil on nii väike ja külm korter, et esiteks on pesurest keset kööki ja teiseks kuivavad need riided sada aastat. Peseksin iga päev pesu, kui mul oleks neid kuskile kuivama panna. Voodipesu pesemine on veel kohe eriti suur peavalu. Aga noh, nutan ja elan ja pesen ??

  • Avatar
    Vasta Krista 28. jaanuar 2019 at 11:42

    Hetkel veel ei ole.. Aga vaatan ja uurin neid asju siin tõsiselt..
    Sama lugu. Pesurestid ja kõik uksepealsed (kappide, kummutite ja uksed ise muidugi), nari äär isegi. Kõik alati kyivavat pesu täis..
    Siis veel toas selline vastik ka niiske olla..
    Ruumi mõttes vaatan seda 2in 1 värki aaaaaaaaga tegelikult tahaks ikka eraldi.

  • Avatar
    Vasta Ingaly 28. jaanuar 2019 at 11:39

    Kuna mul ks kolm last ja pesu ikka kuhjub julmalt siis sai ka just eile omale tellitud koju kuivati sest see nii häda vsjalik ma küll vaatan kuhu ma ta paigutan aga küll ma ära paigutan seee nii häda vajalik oma majas kui veel rest ka peaks ees olema pole lastel ruumi mängidagi

  • Avatar
    Vasta Mariliis 28. jaanuar 2019 at 11:39

    Ei ole, aga nii hädasti oleks vaja. 3 last ja kaks täiskasvanut, korteris pole ruumi ka kuhu seda kolakat kuivatusresti panna, kogu aeg on jalas, saad korraks kokku lappida kui juba vaja uuesti kasutusse võtta. 🙁 oleks vaja, aga on muid asju, mis on hetkel tähtsamad.

  • Avatar
    Vasta Alice 28. jaanuar 2019 at 11:37

    Olen noorena pesu kuivatanud suvel õues või talvel saunas. Aga peale oma korterisse kolimist ei mõelnud selle peale et võiks ju kuivatiga pesumasina osta. Suvel küll võimalus õues kuivatada aga talvel on terve elamine pesu täis. Kaks last ju trööpavad mõnuga. Peaks hakkama uuele masinale mõtlema??

  • Avatar
    Vasta Liina 28. jaanuar 2019 at 11:26

    Otseloomulikult nutan pesuresti all?? soomes olles oli korteris pesukuivati olemas. Oi lust ja lillepidu oli siis. Praegu jändangi 2 pesurestiga magamistoas. Ja olgem ausad… No ei viitsi neid pesusid kokku lapata koguaeg ? seega kui väga suureks summasuvilaks hakkab kiskuma siis peab peput liigutama ja kokku panema ??

  • Avatar
    Vasta Mari 28. jaanuar 2019 at 11:26

    Ei ole kuivatit. Pesumasin on mis on 8aastane. Ja kuna ma nii suur inimene siis ei mahu looteasendis resti alla nutma ? Ja kui aus olla siis pole selle pealegi tulnud, et peaks ? Vot siis küll nutaks kui pesumasinat poleks. Kolme lapse pesu käsitsi pesta suht palju.

  • Avatar
    Vasta Silja 28. jaanuar 2019 at 11:23

    Ei ole mul kuivatit kuna see ei mahuks kuhugi ära. Pesurest on magamistoas aga kuivatit küll sinna panna ei tahaks. Vannituba ja köök on üliväiksed nagu ikka nõuka-aegsetel korteritel. Õnneks saan ühe restiga hakkama, pesen sagedamini pesu.

  • Avatar
    Vasta Geidi 28. jaanuar 2019 at 11:21

    LG 2in1.
    Kahjuks elamine nii väike, et eraldi ei mahu. Aga oh ma olen rahul. Eriti kuna laps ihtüoosiga ja st, et kõik riided on nahatolmu hullult täis. Oma kodu valmimisel oli kindel nõue KUIVATI aga noh 2in1 on
    kh hea. Enam teisiti ette ei kujutagi. Pole ruumigi kuhu resti panna 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 28. jaanuar 2019 at 11:18

    Meil pesumasin 2in1, aga ma pole kordagi kuivatit kasutanud, sest mulle meeldib õue kuivama viia, siis jääb see hea õuelõhn riietele ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 11:21

      talvel ka?

      • Avatar
        Vasta Gerli 28. jaanuar 2019 at 13:11

        Mulle meeldib ka väljas kuivatada, just selle lõhna pärast 🙂 Talvel tõstan ka õue. Seal nad küll ära ei kuiva aga siis pesuresti tuppa tõstes on toas nii mõnus värske lõhn 🙂

  • Avatar
    Vasta E 28. jaanuar 2019 at 11:16

    Meil on 2in1 kuivati umbes 4 aastat olnud, aga ega ei kujuta ka elu ilma selleta ette, eriti veel pisikeses korteris. Ei kujuta ette kui peaksin näiteks sokke ükshaaval hakkama restile sättima 😀

  • Avatar
    Vasta M. K. 28. jaanuar 2019 at 11:12

    Kui nüüd rahul oled, siis mul on küsimus: kas see on nüüt või tõsi, et rätikud, saunalinad jms on kuivatist tulles megasuperhüper pehmed, nagu poest ostes? ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 11:16

      See on tõsi!!!! 😀 ma olin sama šokis, arvasin ka et see bullshit 😀

      • Avatar
        Vasta Elis 28. jaanuar 2019 at 11:52

        Jaaa ? Kui ma endale 2in1 soetasin siis pesin kõik puhtad saunalinad ka üle,et pehmeks saada ?

      • Avatar
        Vasta M. K. 28. jaanuar 2019 at 14:14

        Jess, siis veel üks põhjus, mida mehele kuivati soetamiseks argumendina tuua. Tänks Sulle! ?

    • Avatar
      Vasta Merlin 29. jaanuar 2019 at 00:47

      See on tõsi! Mina kasutan oma 2in1 masina kuivatit ainult rätikute kuivatamiseks, sest soovin pehmeid rätikuid. Ülejäänud pesu kuivatan toas restidel, et õhk nii kuiv ei oleks. Niisutajad on ka olemas, aga ikka kulub see pesuresti niiskus marjaks ära 😀

  • Avatar
    Vasta A 28. jaanuar 2019 at 11:11

    Mina küll nutan end pesuresti all looteasendis magama. Mul oleks vaja mõlemat- uut pesumasinat ja kindlasti kuivatit ka! Kogun raha, aga no see kõik kipub minema maja renoveerimise peale ja üldse majaomaniku rõõmud- kogu aeg on kohta, kuhu vaba raha paigutada. Peaks vist südame kõvaks tegema ja mõlemad ära ostma. Ma olen vaadanud, et müüakse ka komplektidena, masin+ kuivati ca 800, tundub minu jaoks üpriski aus diil ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 11:17

      Jaa, do it! Sa ei kahetse 😀

  • Avatar
    Vasta Reelika 28. jaanuar 2019 at 11:11

    Ei ole… Pole osanud tahta vist.. Võibolla kui olemas oleks, õhkaks samamoodi nagu sina ? Siiani oma kipaka restiga hakkama saanud, sellel ka pooled traadid ära tulnud, a need on heinapaki nööriga asendatud?
    No ei tule poes käies kunagi meelde ju, et võiks uue resti osta(milkybrain täiega noh?)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 11:20

      Ma ka enne ei mõelnud üldse, et võiks olla, aga nüüd… tule jumal appi, pesurest! EII! 😀

  • Avatar
    Vasta Anne 28. jaanuar 2019 at 11:09

    Olemas.Väga hea masin.mina tavaliselt kuivatan veel restil (õmbluskohad ja lukud jãävad niiskeks).Tahaksin kohe asjad kappi toppida (môni paneb kohe),aga kardan,et äkki läheb hallitama.Targemad andke palun nõu.masin on boch ja kapikuivaga kuivatan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. jaanuar 2019 at 11:21

      ma panen alati kohe kappi, pole hallitama hakanud.

  • Avatar
    Vasta Merje 28. jaanuar 2019 at 11:08

    Meil on 2 last ja ei ole pesukuivatit, saame ühe pesurestiga hakkama ja suvel kuivatame õues. Kuna praegu on selline vastikult külm aeg, siis teeme vähemalt 2xpäevas pliita alla tule. Pesu kuivab kiirelt ära aga vot pole seda inimest, kes pesu kiirelt ära lappab ja kappi paneb ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 28. jaanuar 2019 at 11:07

    Tekke , käterätte on mega hea kuivatada. Pärast on nii pehmed. Aga olen saanud ka omad vitsad juba kätte. Ostsin suuremale poisile uued pluusid. Panin nad kohe pessu ja ka kuivatisse. Välja võtsin 2 nr väiksemad pluusid. Ja laps ei saanudki kanda neid ? Pluss mu oma t-särgid olen ka “nabapluusiks” pesnud?

  • Avatar
    Vasta A 28. jaanuar 2019 at 11:06

    Pm jah ma olen see kes nutab end pesuresti all magama. Ma juba 2kuud kaalun 2in1 masina ostu sest mul ühetoaline ja see pesurest ajab tupps nii palju niiskust et mu akna ümbrised kohe üli koledad. Ja oleks et ma ss kord nädalas pesen, eii mu laps ja mees tekitavad nii palju pesu et ikka 3korda nädalad tuleb pesta. Aga mul 6kuud vana lg masin ja kes seda ikks enam osta tahab nii et ma vähemalt pool kõige odavams 2in1 masina hinnaks kokku saaks. :Dsest järelmaks ei tuleks üldse kõne allagi.

  • Avatar
    Vasta mannnu 28. jaanuar 2019 at 11:04

    Meil on kuivati ja pesumasin 2in1. Aga kuivatit kasutan väga harva. Põhiliselt rätikute ja voodipesu kuivatamiseks.
    Aga ei tea.. mulle ei meeldi kuivatis kuivatatud riided. Riietel teine lõhn kui kuivatist tulevad ning eelistan soojal ajal kuivatada värskes õhus. Minuarust lõhub kuivati riideid ka. Olen märganud, et teatud materjalist asjad lähevad kuivatis vormist välja 😀
    Ja kui riided kuivatist väljuvad on need kortsus. Pesurestile panen kohe sirgelt kuivama ning hiljem triikima ei pea .

    • Avatar
      Vasta Age 28. jaanuar 2019 at 12:26

      Siis on küll kuivatil midagi viga, kui asju lõhub ja kortsutab. Mul on asjad välja võttes sirged ja kuumad, panen kokku või riidepuule ja mingit vahet triigitud riietega pole. Ja kui pehmed need kuivatist tulnud asja veel 🙂

      • Avatar
        Vasta mannnnu 28. jaanuar 2019 at 15:45

        Tutikas kuivati 😀 kasutanud erinevaid ja asjad kuluvad kiiremini nt t-särgid.