0
NIISAMA JUTTU

mõtlen sünnast

18. veebruar 2019

Ma nii pikalt mõtlesin, et ei mina mingit sünnat pea, nii lamp ja nii mõttetu ja beebiga koos ka nii nadi peol kõigiga suhelda üritada ja… Ja nüüd olen ma juba maksimaalselt põnevil, et juba ülehomme äge pidu ootamas on. Esiteks koostas Triinude Toiduministeerium mulle nii imelise cateringi menüü, et hoia ja keela. Ehk siis ülimõnus – lähen lihtsalt kohale, pleiss on üles löödud, söögid laual ja mina võtku ainult naeratades külalisi vastu. Pärast ei pea nõusid ka pesema, win!

Mari läheb minu emale, Lende läheb Leale ja isegi Martal on esimest korda elus hoidja. Okei, ainult neljaks tunniks, aga siiski äge, et saame Kardoga mõlemad minna. Ma olin alguses nii kindel, et Marta tuleb kaasa, sest no kellele ma usaldaks oma paarikuuse beebi. Seda enam, et kõik mu sõbrad tulevad ju ka ja võõrale ei suudaks ma elusees oma beebit anda. Lahenduse mõtles välja Kardo – Lende sõimerühma õpetaja. Ta oli juba aastaid tagasi Mari õpetaja, nüüd on Lende oma. Ta ise ka ema ja elab lähedal. Ja no mis kõige olulisem – ta oli nõus ka. Wohhooo! Muidugi me oleme siin juba mõelnud kõiki stsenaariumeid läbi, et Kardo peab varem koju tulema, sest äkki… äkki ma ei tea mis ? Sest noh see neli tundi ta suurima tõenäosusega magab lihtsalt maha. Kuigi juba kolmekuune, siis ta kõige tavalisem olek on see:

Käisin täna Kleidibutiigis endale kleiti ka valimas. Issand, seal on NII suur valik, aga lõpuks jäin klassikalise punase kleidi peale. Kes mu Instas on, see juba nägi, aga ma ei hakka siia isegi veel praegu panema pilti, Kerli lubas sünnal nagunii pildistada, seega näitan siis parem lõpuks täiskomplekti.

Suutsin endale 38 suuruses kleidi selga sikutada, aga et tulemus veel parem oleks, seadsin sammud Change’i poodi, et endale üks trimmiv trussik osta. Ütleme nii, et selle ma ka sain ja ma pole ennast elusees veel nii saleda ja ilusana tundnud. Kas oleks imelik seda kogu aeg kanda? St seda kanda on ülimõnus, aga sellest välja lödiseda natukene kurvem. Sikutad sealt volt-voldi haaval ennast välja ja kuidagi kurb on. Jumal tänatud, et ma abielus olen – võõra mehe ees oleks veel eriti mark ?

Seda enam, et ma enda Halod ka ära tellisin. Kujutate ette, et mees tutvub väljas kauni saleda, pikajuukselise neiuga. Jõuate koju ja kleidi alt tuleb välja mingi viiner, kes on kilesse pressitud. Tiri teda siis sealt voltipidi välja ja suure rapsimise peale kukuvad tamiili otsas juuksed ka maha…

Vaene Kardo, see kõik saab olema tema argipäev, aga mis seal ikka. Ise ta minuga abiellus, keegi ei käskinud.

Aga ega ma muud öelda tahtnudki, et mu sünnaarmastus ikka kerkis esile ja nüüd ma ei jõua ära oodata. Huvitav, millal see vanus tuleb, millal ma oma sünnast enam ei huvitu ja sellest rääkida ei taha? Igatahes praegu on küll selline põnevus sees, et löön ennast lille (ok, seda teeb Maigret minu asemel?) ja saan oma sõpsidega toreda õhta maha pidada.

Mismoodi teie viimati oma sünnat pidasite? 

(Avapilt on tehtud Napsie peol, niisama pidune pilt peoteemadesse)

Loe ka neid postitusi!

30 Kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta R 22. veebruar 2019 at 11:31

  Mul on hoopis sulle Mallukas lisaküsimus. Kas sul oli veel alternatiivseid kohti, mille vahel valisid, et sünnipäev tähistamine oleks meeldejääv? Olen ise hetkel samuti otsingul, et suvel oma ümmarguse numbri tähistamisega meeldejääv elamus jääks ja igasugu huvitavad ja toredad alternatiivid oleks igati asjakohased 🙂

 • Avatar
  Vasta Viorica 19. veebruar 2019 at 21:18

  Mul oli 3 veebruar sünnipäev. Külalised olid juba nädal enne kutsutud või isegi nats varem veel. 2kg tort ka tellitud, saunaplaanid olid paigas ja siis jäin haigeks, 4 päeva enne sünnipäeva. A gripp. Masendav. Torti ma isegi ei proovinud, andsin perele. Ühesõnaga kõik läks nässu ?

 • Avatar
  Vasta Birx 19. veebruar 2019 at 18:54

  Mul on ka järgmine nädal sünnipäev tulemas ja kindlasti pean. Mulle on alati meeldinud seda kasvõi väikest viisi tähistada, mis siis et saan 29 nüüd. Mul mees ütles et ta pole kedagi veel näinud kes oleks oma sünnipäevast nii innustunud kui mina 😀

 • Avatar
  Vasta Aivi 19. veebruar 2019 at 17:12

  See aasta ei plaani sünnat pidada, pole seda joovastust.

  Aga see punane kleit on tõesti kaunis ja oled mega püss sellega ?

 • Avatar
  Vasta S 19. veebruar 2019 at 13:36

  Mul just nädalavahetusel oli sünna. Alguses oli sama tunne, et ei hakka üldse pidamagi, aga siis kui töö juurde nänni ära tellisin ja see üsna kalliks ka veel maksma läks, siis mõtlesin küll, et kuidas nii, et töökaaslastele teen välja, aga oma kallitele sõpradele mitte. Nii kutsusingi nad bowlingut mängima ja väga lahe õhtu oli. Seda enam, et juubel (35) ka 🙂

 • Avatar
  Vasta A 19. veebruar 2019 at 13:25

  Sünna oli 14veebruar. No pidamist ei old sõbranns js ema tulid külls andsin kohvi js kooki ja iga roju läks oma koju ? pole aastaid teinud suurt pidustust sellest.

 • Avatar
  Vasta Moonika 19. veebruar 2019 at 13:01

  Masendav, kui see pole siis viimane kord kui sünnipäeva pidasin oli 10a tagasi ehk 15 aastaselt ja sinna tuli ka ainult 1 sõbranna ja üle jäänud aed kui olen proovinud on inimeses alt hüpanud ning kuu ajapärast tulebki juubel, küsitakse ikka, et mis plaanin teha aga noh ei ole nagu usku, et keegi kohale tulebki.

 • Avatar
  Vasta Elise 19. veebruar 2019 at 12:33

  Viimati pidasin eelmise suve lõpus oma sünnipäevapikniku pere ning lähedaste sõpradega pargis. Piknik tuli lahe ja hoogne. Stiiliks oli retro. Endal oli punasemummuline kleit. Mängisime mänge, kuulasime muusikat ja rääkisime juttu. Meil oli korv küpsetatud saiakesi ja muud head paremat. Osad söögid tegin ise ja osa tegid teised pereliikmed. Muidugi hirmutas ilm, kuna lubas vihma, aga õnneks need 2-3 tundi, mis piknik,kestis vihma ei tulnud ning paistis vaid päike.
  Jäin väga rahule peoga ning usun, et piknik on päris vahva lahendus sünnipäevaks 🙂 (muidugi kui ilma on ja aastaaeg võimaldab)

 • Avatar
  Vasta L. 19. veebruar 2019 at 11:55

  Mina sain reedel 25 ja olen pidanud pidu töö juures, rahvatantsu rühmaga ning pere ja sugulastega. Sõpradega läheme veel tuubitama ja siis saabki suur nädala pikkune festival läbi ??

 • Avatar
  Vasta Birgit 19. veebruar 2019 at 11:47

  Ma pidasin viimati sõpradega siis, kui 15 sain. Perega väike istumine on iga aasta olnud, aga ma niiiii vihkan seda, sest ma ei oska sünnat pidada, kodus ei oska midagi süüa pakkuda ja välja sööma ka ei viitsi minna, väike beebi kaenlas. Pole nagu sellist kohta, kuhu minna. Üle 80-aastaste vanavanematega ei saa kahjuks eriti huvitavaid asju ette võtta ja sedasi ma stressangi iga aasta end puruks, sest muidu üks või teine solvub, kui ma üldse ei kutsu. Mõtlevad, et nemad on tühised kohad, et neid ei kõlba kutsuda jne… Ja no mu enda vanemad on ka öelnud, et neil on imelik oma lapse sünnipäevast mitte välja teha. Seega alati peab mingi mõttetu istumise ikkagi korraldama. Nüüd laupäeval saan 26 ja no täielik sünnipäevamasendus on peal. Pole veel midagi välja mõelnud… Tõenäoliselt ärkan ja kukun nutma jälle nagu iga aasta, sest mulle üldse ei meeldi see päev. Minu jaoks mõttetu raha raiskamine. Veits vaatan kadedusega neid inimesi, kellele meeldib enda sünnipäev ja rõõmuga korraldavad seda (või mis iganes muid üritusi). Aitäh, sain natuke ära vinguda 😀
  Aaa ja minu arust ka see punane kleit oli hea valik sul! Nii püss! 🙂

 • Avatar
  Vasta Kaie 19. veebruar 2019 at 09:40

  Minul Sinuga samal päeval sünnipäev, ainult ma saan 35 🙂 Kuskilt jäi kunagi isegi silma, et meil isegi sarnane isikukood 😀 ainult aastaarv ja viimane number olid minu meelest erinevad 🙂 Mul samuti väike beebi (4kuune) kodus ning sünnipäeva plaanis pidada pole. Kes tuleb see tuleb 🙂 Sünnipäevast väga pole kunagi hoolinud, kui siis täitsa noorena. Millal viimati korralikult pidada sai…. hmm ei mäletagi 🙂 Kui 30 sain siis oli samuti väike (2kuune) beebi kodus 🙂 ning jälle pidada ei saanud. Äkki siis 40s sünnipäev õnnestub 😀

 • Avatar
  Vasta Heleen 19. veebruar 2019 at 09:27

  Minul oli pühapäeval, sain 25 ☺️☺️
  Esimestkorda elus pidasin täiega. Reedel käisime vàljas tantsimas ja pühapäeval olin vanemate ja perega. Eile veel töökaaslastega.☺️☺️

 • Avatar
  Vasta R 19. veebruar 2019 at 08:41

  Oma elu jooksul, mida on juba üle kolme ja nulli, pole kordagi suurelt pidanud. Tõenäoliselt ei tule ka edaspidi. Minu jaoks tavaline päev nagu iga teinegi päev.

 • Avatar
  Vasta Liisu 19. veebruar 2019 at 07:27

  Minul on homme sünna. Ja mul on niii ükskõik. Esimest korda elus ma tõesti ei oota natukene ka mitte. Lihtsalt tundub, et mis see päev siis nii väga eriline enam on.
  Vanust natuke üle kolme ja nulli ? Seega hoian homme madalat profiili.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. veebruar 2019 at 08:01

   No siis me sama päeva lapsed 😀

   • Avatar
    Vasta Marika 19. veebruar 2019 at 09:18

    minul ka homme.. juba jõulude ajal sain aru, et pidada ei viitsi ning ostsin endale pileti ooperisse. ÜHE pileti. ja lähengi ÜKSINDA. aga pean nii palju, et kui keegi tahab, siis haaraku reedel miskit söögipoolist kaasa ning astugu läbi. kingiks võib õnne ja armastust tuua… Kinki pole aastaid osanud tahta..

 • Avatar
  Vasta Aska 19. veebruar 2019 at 06:35

  Täitsa offtopic aga juba pikemat aega on silma jäänud, et Mari käib üsna tihti sul ema juures aga Lende kohta pole kordagi sellist asja täheldanud – millest selline Mari hoidmine aga Lende…. vältimine?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. veebruar 2019 at 08:03

   Lende on ühe korra olnud tema juures 😀 See on lihtsalt nii kujunenud kuidagi. Mu ema on algusest peale Mari hoidnud -me elasime ju alguses õikal, mu emale väga lähedal ja Marist sai kiiresti RPA laps, seega mu emal oli teda lihtne hoida. Lende sünnist saadik oleme me siin elanud ja kuna ta pudelit ei tunnnistanud, ei saanud ma üle aasta temast naguni eemal olla kauem kui pool päeva. Ja no kui vaja hoida, siis hoiab tavaliselt Lea, sest ta on siinsamas. Mariga on mu emal lihtsalt üldiselt teraapiaskäigud ja sinna nadi Lentsu kaasa lohistada.

 • Avatar
  Vasta T. 19. veebruar 2019 at 00:51

  Mulle tuli selle „volt voldi haaval pükstest välja rabelemise“ jutu peale Bridget Jones silme ette ??

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. veebruar 2019 at 08:05

   Edaspidi kujuta ette ikka mind mu volte kiskumas 😀

 • Avatar
  Vasta Geidi 19. veebruar 2019 at 00:30

  Sünna vähem kui kuu pärast. Kutsun sõbrad külla. Eelmine aasta sai käidud sõpradega pubis Termikat kuulamas. Sel aastal plaanin kodusem olla ja vaiksemalt võtta. Eks näis. Miski pole veel kindel. Aastaid 6 tagasi ma vihkasin sünnipäeva pidamist ja sõutsin hoopis kas reisile või spa-sse. Olin iseendaga ja nautisin SAJAGA. Mhmm never say never. Vb sebin lapsehoidja ja sõidan jälle minema hoopis.

 • Avatar
  Vasta Gga 19. veebruar 2019 at 00:02

  Viimati pidasin eelmise aasta numbri sees 25. Rentisin väikese saali, söögid tegin ise, joogid tõin Lätist ?. Inimesi oli umbes 20. Kinki teeme enda pundis kamba peale. Ehk siis sünnipäevalaps saab ühe kingi väärtuses mingi max 600euri. Kuigi oleme ka tünnisauna kinkinud, aga siis pani enamus panuse perekond.
  Enne eelmist sünnipäeva pidasin siis kui 15 sain.
  Ei viitsi iga aasta jännata 😀 tundub nii lamp. Teistele sõpradele pundist teen heameelega seda ühiskingi värki, ise ei viitsi puhtalt kingi pärast iga aasta sünnat pidada.
  Ja eeldavasti järgmine minu sünnipäeva tähistamine on siis kui ma saan 30.

 • Avatar
  Vasta Keidy-Liisa 18. veebruar 2019 at 23:54

  Ma ei ole kunagi oma sünnipäeva pidanud. Pigem hoidunud ibimestest ja eelistanud kodus olla ja mehega kooki süüa või midagi :D. Aga viimane sünnipäev siiski sõbrannad tegid mulle üllatuse, viisid mu põgenemistuppa(ma sain alles kohale jõudes teada kuhu minek) ja hiljem välja sööma. Selline versioon oli isegi täotsa tore ja ülimalt armas :D.

 • Avatar
  Vasta k 18. veebruar 2019 at 23:49

  Noorena olid läbud Rootsi kruiisid ja korteri pralled, mis lõppesid klubis 😀 Eelmine aasta 30 saades istusime sõbrannadega Vapiano Ladies nightil, väga chill üritustesari on see neil 🙂 neljap lähen taas vaatama, mis muutunud seal on 😀 see aasta vaikselt kodus, ei teinud kohe mitte midagi, kingiks sain hommikul 4 kahe aastaselt okseralli ja see jätkus suuremal õel veel 2-3 päeva 😀 best party ever ????
  Punane kleit on lihtsalt super ??? ilusat pidu ja säramist

 • Avatar
  Vasta Evelin 18. veebruar 2019 at 23:29

  Ära hakka. Ma tunnen ka nüüd survet endale uus kleit osta, sest muidu su teised sõbrad vaatavad, et kes see troll eit seal nurgas passib:D

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 18. veebruar 2019 at 23:33

   no kuna nad ei ole su ühtegi kleiti näind, võid vanaga ka tulla ja väita, et tutikas 😀

   • Avatar
    Vasta Evelin 18. veebruar 2019 at 23:36

    Pigem ma võiks oma jala üles tuunida:D

  • Avatar
   Vasta Andra 19. veebruar 2019 at 00:00

   Mul tekkis sama mure 🙁 Pliiiz teeme nii, et üllatume vähemalt teineteise kleitide peale ?

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 19. veebruar 2019 at 00:11

    olge lausa shokis!

    • Avatar
     Vasta Pille 19. veebruar 2019 at 00:34

     Ei tea, panen vist selle musta pluusi, mille viimati markeriga ära värvisin, sest kokteilitama oli kiire, aga jumestuskreemi-error ja vana hea Paavel juba närviliselt helistas maja eest. Keegi ei saa nagunii midagi aru ? Palun elevil olla ?