AVALDAN ARVAMUST SÖÖK

mereannirestost nadiks itaalia restoks…

21. märts 2019

Teate, mis mulle ei meeldi? Kui mingi toidukoht, kus ma käinud olen ja mis mulle väga meeldinud on, otsustab ühel hetkel oma standardeid nii alla lasta, et kogu elamus on … neeh. Nimelt eile sattusin ma linna ja mõtlesin, et võiksime Gelluga midagi head süüa ja ühe hea koksigi nautida. Alustasime oma istumist Babuljast, kus sõbranna sai maailma parima mohhito (andis mullegi mekkida). Ma tegin nadi valiku, mingi ahjuõuna kokteil oli, mis mulle eriti ei meeldinud ja minust sinna ka maha jäi. Kokteilil endal polnud midagi viga, lihtsalt ma polnud säärast varem enne joonud ja polnud lihtsalt minu maitse.

Edasi liikusime endisesse Seafood Bar’i, mis kunagi mul reaalselt üks lemmikutest oli. Nii head toidud ja nagu ma mäletan, siis ka kokteilid. Kohale jõudes avastasime, et nimi on muutunud La Vita Bellaks. Samas sisustus tundus sama ja isegi menüü oli suht sama, lihtsalt veidi vähem mereande ja rohkem itaalia toitu. Okei, läksime sisse.

Ja kuna Maigreti mohhito nii hea oli, mõtlesin seekord ka kindla peale välja minna. Lauda saabunud mohhitod olid aga… rummi ja vee segu. Lihtsalt jälgid. Ütlesime teenindajale, et need on kohutava mekiga, mille peale rastades noormees vastas, et aga mida tema tegema peab. Et neil ONGI sellised mohhitod. Hmm. Ma mõistan, et paljud asjad võivadki nii olla, et erinevad kohati, aga mohhito on ikka üsna klassikaline kokteil, mis peab olema laimine ja mündine ja värske, mitte törts rummi värskaga. Seda enam, et kui ma maksan kaheksa euri joogi eest, tahaks ma seda ikka nautida, mitte läbi häda sisse imeda, sest “siin seda nii tehaksegi”.

Teenindaja viis kokteilid ära ja tõi mõne aja pärast uued, kuhu oli lihtsalt rohkem suhkrut valatud ja üks mündileheke lisaks visatud. Maitsesime. Oli mingi 2% parem kui enne, aga siiski rõve. Nojah, ma ei viitsinud seal vaielda ka, mõtlesin, et jääb siis mohhiitotamata, kuni Maigret ise sealt seest laimi välja koukis ja klaasi pigistas. Lisaks rebis ta ise neid püparmünte klaasi lahti ja siis hakkas juba päris looma. Nojah, tegin ka siis sama ja saime kuidagi mingi enam-vähem normaalse maitsega joogid kokku, aga no absurd, et üks inimene restoranis ise oma joogis niimoodi solberdama peab, et midagigi joogikõlblikku saada. Ütlesime seda ka teenindajale, et mohhitot tehakse siiski nii, et laim ja suhkur pannakse klaasipõhja ja tambitakse veidi nuiaga, et mahlasid kätte saada, mis ilmselgelt tegemata oli jäänud, mille peale ta meid info eest tänas ja ültles, et ega ta absull mingi baarman ei ole ja tegelikult lihtsalt teenindajana neid kokteile tegema pandud on.

Ahsoo siis, tore. Kui kolmas sõbranna liitus, siis soovitasime tal kohe rummkoola võtta, et sellega raskem mööda panna. Noh, mehga kange see oli, aga vähemalt midagigi. Ei tea, kas neil kokk oli ka mingi suvaline ettekandja tol päeval või mis, aga meie karbid olid üsna maitsetud, pooled karbid üleküpsenud, vein välja aurustamata, üsna alkoholine. Ühesõnaga söödav, aga mitte omg wow nii hea, et tahaks veel. Isegi Kardo tegi meil ükspäev paremaid karpe…

Ainukene hea asi seal oli seltskond ja mu austrid. Jumal, kuidas ma armastan austreid, aga peale seda, kui ma sain teada, et nad on söömise ajal elus, siis… nutan ja söön. Õnneks enamikes kohtades neid ei pakuta ja sinna ma enivei tagasi ei lähe, et ei pea enam süüd tundma, kui neid söön.

Ees minu karbivalik, taga frititud mereannid. Mõlemad sellised… okeid.

Kurb, noh! Nii hea koht oli! Ma küsisin ka, et kas teil on uued kokad või, mulle vastati, et ei, KÕIK on sama, aga rebranding oli toimunud. No jah. Rebrandisid ennast heast mereannirestost selliseks veidi ülehinnatud “neeh” toidukohaks, kuhu tagasi ei tõmba ja teistele ka soovitada ei tihka. Kurb!

Mis söögikoht teile viimati pettumuse valmistas? 

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sigrid 24. märts 2019 at 16:10

    Proovi Nautilus mereannirestot Pikal tänaval. See on päris cool austribaar.

  • Avatar
    Vasta Maria 22. märts 2019 at 09:02

    Kusjuures, austrite puhul ju osad ütlevad, et isegi veganid võivad neid süüa, kuna austritel puudub kesknärvisüsteem ja me ei tea täpselt, kas ja kuidas nad valu tunnevad.

    Mulle nii väga meeldib see, et sa oled tõstatanud loomade teema ja mõtled sellele, et kas meie elustiil, kus iga päev tööstusfarmides piinatud loomapoegi sööme, on ikka õigustatud.

    Olen ise hakanud pidama Taimset Teisipäeva, st et ühel või (meie puhul kahel) päeval nädalas sööme perega ainult vegan asju. Võib tunduda, et see on loomade heaks väike samm, aga kui mõelda, et näiteks iga Eesti inimene seda teeks, siis see oleks ju mõju poolest täpselt sama hea, kui et 30% eestlastest hakkaksid päeva pealt veganiteks! Lisaks on see tervisele mega kasulik. Hästi häid ja lihtsaid retsepte saab siit http://www.taimneteisipaev.ee.

    Ole sama cool edasi :)!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. märts 2019 at 13:37

      Mul oli üli hea meel, kui Lende lasteaias tekkis ka taimne teisipäev 🙂

  • Avatar
    Vasta Marleen 21. märts 2019 at 20:48

    Mu meelest oli see koht enne juba täiesti katastroof. Nii halba toitu pole ühestki mereannirestost saanud kui seal.

  • Avatar
    Vasta Liina 21. märts 2019 at 19:26

    Minu viimane pettumus restoranis oli märtsi alguses, kui elukaaslane soovis mind üllatada ja viis teletorni sööma, kus pakuti huvitavaid Eesti toite. Eelroog ja pearoog olid maitsvad, kuid magustoiduga läksin alt ja tellisin karaski.. lootsin midagi mõnusat ja muredat nagu varasemalt oled seda saanud, aga taldrikul oli hoopis nätske ja kummalise maitsega karaski nimetust kandev toode. Küsisin teenindajalt viisakalt, et kas see ongi neil selline või on mu magustoiduga midagi juhtunud. Teenindaja tõi küll uue magustoidu, kuid selgus, et nemad teevadki sellist karaskit ja see peabki selline olema.. nätske, kleepus lusika külge ja kummalise taignase maitsega. Sellega oli tervele kogemusele kriips peale tõmmatud ja enam ma sinna sööma ei läheks.. kuigi atmosfäär ja teenindus oli imetore!

  • Avatar
    Vasta Signe 21. märts 2019 at 17:46

    Kui häid mereande tahad ja parasjagu Pirital oled siis soovitan minna Sardiinid restorani! 🙂

    https://www.sardiinid.ee/et/

    Menüüs leidub ka muud head ja paremat kui
    ainult mereande. 🙂
    Ise arvan, et sealsed sinimerekarbid on parimad karbid mis saanud olen. Pluss saad 1kg portsjoni, hea jagada eelroaks ??

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. märts 2019 at 16:21

    Noya. Ülehinnatud esiteks. Muuhulgas tellisime “jagamiseks” ( nagu menüüs kirjas) mingi 20 eurose kala, mis oli ärritavalt pisike tükk. Kõik toidud olid nagu nukkudele, kallid, maitsetud. Teenindaja ei saanud hästi Eesti keelest aru, menüüd selgitada ei osanud, ei toonud taldrikuid ega muid söögiriistu, kuigi toit oli jagamiseks. Teenindus oli veniv. Suhtlus null. Lahkusime näljaste ja pettunutena. Eriti arvestades, et jätsime oma beebi hoida ja koos väljas olemise aeg on hetkel eriti haruldane. Kohutavalt mõttetu.

  • Avatar
    Vasta ENimetu 21. märts 2019 at 14:56

    Julged tüdrukud, ma üldiselt tooreste mereandide söömist sellises kohas väldiksin. Ja juhul, kui peaksite mõnest söögikohast kunagi toidumürgituse saama, siis soovitan soojalt veterinaar- ja toiduameti poole pöörduda, järelvalve teostamiseks.

  • Avatar
    Vasta Kat 21. märts 2019 at 14:40

    Nt Kuubal ja Mehhikos olid ka mojitod ainult rummi ja mullivee segud. Ühe väikse mündilehega. Äkki nii ongi õige siis? Mulle igatahes meeldib see Eestis levinud suhkru-mündi-laimi segu rohkem.

    • Avatar
      Vasta R 22. märts 2019 at 15:29

      Ma ei tea kus sa seal käisid aga mina jõin Mehhikos iga päev 10 mohhiitot. Mis olid nii mündised ja laimised, et hoia piip ja prillid. Parimad, mis saand oma elus. Ainult mohhiito pärast lendaks tagasi sinna.

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. märts 2019 at 12:39

    Ma pole kunagi austreid julgenud proovida, mis maitsega need on? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 12:49

      Merese 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 21. märts 2019 at 12:36

    Ma tavaliselt “ei julge” kunagi öelda, kui mulle midagi ei meeldi, aga ükskord tellisin endale küll kohvikus uue kohvi, seekord musta, sest esimene, mida mulle latte pähe pakuti, oli kõike muud kui caffe latte. Kui ma siis teenindajale jumala rahulikult ütlesin, et see kindlasti caffe latte ei ole, sain samuti vastuseks, et meil siin tehaksegi seda nii. Fain.

    Söögikohtadest aga, mulle ei meeldi enam Parole. :(((((

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 12:49

      Saad aru, mu süda rebeneb seda öeldes, aga mulle ka enam mitte :(((((((

      • Avatar
        Vasta Kat 21. märts 2019 at 13:03

        Tohoh, miks parole enam ei meeldi

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 13:06

          Uus menüü, mis ei maitsenud üldse! Pidu panna võib seal praegugi tuus olla, aga süüa ei kannata… Ja ilma sööögita ei lähe ma kuhugi 😀

          • Avatar
            Vaike 21. märts 2019 at 15:41

            Mingi tõmblemine käib seal. Oli hea kokk ja hea menüü. Võeti kehvem kokk ja tehti kehvem menüü. Ja siis võeti veel kehvem kokk ja vapsee nõme menüü. 🙁

          • Avatar
            Carmen 22. märts 2019 at 09:49

            Aga kuhu sa siis soovitaksid sünnipäeva minna pidama nii 10 inimesega? Mõtlesin seni sinu soovitatutest Parole peale, aga kui nii, siis sinna ei lähe.
            Ehk oleks mingi pleiss, mitte kõige kallim?
            Telliskivi kandist oskad miskit soovitada?

          • Mallukas
            Mallukas 22. märts 2019 at 13:37

            Telliskivi kandis olen ma vähe käinud, Kärbes on seal hea söögiga.

  • Avatar
    Vasta päev rikutud 21. märts 2019 at 10:31

    Krt megape**ses uudis ju! Kust ma nüüd pehme koorikuga krabisid ja homaarisuppi saan Tallinnas?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 10:49

      Krabisid enam menüüs ei ole, homaarisuppi ei vaadanud, mingid supid olid, ehk seda ka veel on. Aga no maitseelamust ma sealt enam ei saanud 🙁

      • Avatar
        Vasta päev rikutud 21. märts 2019 at 10:56

        Ei ole enam homaarisuppi ja ka minu kolmandat lemmikut-krevetid sinihallitusjuustukastmes. Krabide pärast muidugi kõige rohkem kurb.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 11:17

          Jaa, need krevetid olid niiiii head !!!!