NALJAKAS SÖÖK

üks imeline churroretsept elektrimassiga

8. aprill 2019

Pille on viimasel ajal ainult mingisuguseid hõrgutisi kokanud, kaasaarvatud karamellikastmega churrosid. Kuna ma olen churrosid ainult Alter Egos söönud ja seal olid need ülihead, ei mahtunud mulle pähegi, et keegi võiks osata neid kodus ka teha. Pille aga tegi ja ütles, et mega lihtne oli. “Nett on retsepte täis, tee nende järgi,” soovitas hea inimene mulle suunda kätte andmata (raudselt oli kade ja ei raatsinud lihtsalt…). Alguses mõtlesin, et ah, polegi mul vaja osata neid teha, sest mõelda vaid, kui hakkangi tegema ja selgub, et ma neid teha oskan. Järgmine kord näete mind konkreetselt kolmesajakilosena TLC saates, kuidas mu perekond mind nuttes voltide vahelt peseb ja mina mörisedes kaasaskantava fritüüriga voodis churrosid juurde küpsetan.

Siis aga mõtlesin, et pole ka see kolmesajakilose perspektiiv nii hull ühti ja hakkasin googeldama. Esimene retsept, mille ma avasin… Ütleme nii, et raske on seda kokku võtta, ma parem kopeerin teile lõigukesi SIIT.

Minu arvates Churros on üks maailma parimatest magustoitudest – kui see tehakse värskelt närimisest muidugi. Need annavad kätte parimad kärrosid, mida ma kunagi olnud olnud, isegi parem kui Mehhiko turul. Nad on krõbedad väljas, pehmed ja pehmed sees ja neil on maitse, mida keegi ei saa seista!

Krt, mis imetegu need churrod on. Värske närimine? Seda mul küll ei ole! Aga maitset, mida keegi ei saa seista, tahaks mekkida küll…

No esiteks minu kirurikud on alati tõesti olnud pikad ja ühtlase kujuga. Ma arvan… Ja tundide kõrval nad tõesti istuvad, aga tänulikud nad selle eest ei ole! Aga oota, kuidas nüüd churrosid ikka teha? Tuleb leida tõelisi kirpusid? Faaaak, mul oli õigus, kui ma arvasin, et see churrotegu mingi tuumateadus on. Kust leida kirpe? Ka mina tahan oma perepartei uueks traditsiooniks churtse pakkuda. Julgustav on ka see, et retsepti autori churrod olid niii head, et ta vend lõpetas lausa võõraste laste söömise!

Hakkame siis pihta!

Valasin lauale ja pühkisin peoga kokku pool tassi suhkrut, aga kaneeli pudelivarrast mul polnud. Asendasin selle lihtsalt väikse lusikatäie kaneeliga, aga mõne aja pärast jäin jälle hätta. Ma pidin segu kummilauaga segama, aga mul polnud kummilauda, ainult puidust söögilaud ja sellega segada ma ei osanud…Segasin siis lusikaga, nagu mingi loll, aga üsna pea olin järjekordse lolli takistuse eest. Ma, rumal, olin unustanud elektrimassi osta!

Edasi juhendab retsept nii:

Pange üle 16-tolline torustikukott, mis on varustatud ümara tähe otsaga (mitte üle 1/2-tollise). Soovitan kasutada Ateco 845 või Ateco 846 komplekti.

Ettevaatlikult toru segu eelnevalt kuumutatud õliks umbes 6-tollise pikkusega, lõika lõpuks puhaste kääridega.

Laske umbes 2 minutit külvata kuni kuldpruunini.

Pange paberrätikud lühikeseks kuuks, umbes 15 sekundiks (ärge oodake liiga kaua või nad jäävad kuivaks ja suhkur ei jää ka kinni).

Seejärel asetage kaneelisegu suhkrusegudesse ja keerake, et katta.

Korda protsessi ülejäänud tainas (praadida korraga mitte rohkem kui 5 korraga, eraldada metallist tiigid, kui nad vähe pistavad).

Laske mõni minut jahtuda, siis teenige sooja.

Noh, mis siis ikka. Võtsin oma torustikukoti, panin taigent täis ja külvasin kaks minutit jutti. Ahjaa, lühikene kuu varem panin paberrätikud valmis, et churrodest liigne õli välja nõrutada. Aga võib ka 15ks sekundiks, vahet ei ole. Ps! Kõik metallist tiigid kohe eraldada, kui nad vähegi pistavad. Kui ei pista, võivad jääda.

Nii lihtne see oligi! Algajatele on lisatud ka mõned ekstra näpunäited, kui sellest väga detailsest retseptist veel väheks jäi.

Mis siin ikka üle seletada, kõik on selge nagu seebivesi. Vaata, et taigen ei välju liiga munaks, krõbeeru välimuse ja klassikalise kirbu väljanägemise jaoks kasutage suletud tähetorustikku. Ps! Kindlasti laske lühikesed rätikud enne tegemist tühjendada ja siis ole aga mees ja tee neile sooja! Lihtne! Minu churrod said sellised:

Katsetage julgelt retsepti ja ande teada, kuidas teil välja kukkus. Muuseas, ka minu vend lõpetas peale nende churrode mekkimist võõraste laste söömise. Nüüd sööb ainult tuttavaid lapsi.

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 10. aprill 2019 at 19:22

    Tänx mees, just sain tite magama ja nüüd itsitasin ta nihelema jälle…. Krt!

  • Avatar
    Vasta Marilin 9. aprill 2019 at 11:54

    Pole ammu nii palju naerda saand ???

  • Avatar
    Vasta Rutt 9. aprill 2019 at 02:14

    Sa oleks pidanud postituse algusesse panema hoiatusteksti, et “postituse lugemine võib põhjustada tahtmatut ja kontrollimatut naermist ja keha vappumist”, siis ma poleks seda öösel kl 3 imetades lugenud… ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. aprill 2019 at 08:48

      sry 😀

  • Avatar
    Vasta Ell 8. aprill 2019 at 23:20

    Ma naersin just nii, et ajasin lapse üles… tänks, Mallu

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. aprill 2019 at 08:48

      palun vabandust 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 8. aprill 2019 at 20:51

    Ma otsisin poest seda elektrimassi nagu hull aga ülesse ei leidnud! Kas sa asendasid selle millegagi või jätsid täitsa vahele? ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. aprill 2019 at 08:49

      Jätsin vahele 🙁

  • Avatar
    Vasta Nets 8. aprill 2019 at 14:23

    On küll piin otsida midagi internetist jah. Lehtedel on tüütu automaattõlge peal, et saaks võimalikult paljudele rahvastele oma sisu pakkuda. Kui sinu lingi algusest võtta “et” eest ära, siis suunab see samale (võimalik, et originaalkeelega) leheküljele, mis on saksa keeles. Kui see saksakeelne leht edasi inglise keelseks tõlkida (paar klikki ja valikute muutmist), siis tundub, et originaaltekst võib isegi inglise keeles olla kirjutatud, kuna hetkel kiirelt lugedes, tundub see väga bueno.

  • Avatar
    Vasta Helena 8. aprill 2019 at 12:50

    Pole ammu nii naerda saanud ?

    Ise olen churrosid palju kordi teinud ja ainult selle retsepti järgi https://www.allrecipes.com/recipe/24700/churros/

  • Avatar
    Vasta Eq 8. aprill 2019 at 12:35

    Appi kui hea ? Aga ma ka mõelnud nende tegemist proovida,nüüd pole muud kui seda super retsepti kasutada ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. aprill 2019 at 12:37

      No kui vajalikud asjad olemas on, siis on käkitegu!

  • Avatar
    Vasta RK 8. aprill 2019 at 10:24

    Issand, mu töökaaslased peavad mind vist päris napakaks, aga ma igatahes naersin nii, et pisarad jooksevad 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. aprill 2019 at 10:35

      katsetad retsepti järele?

      • Avatar
        Vasta L 8. aprill 2019 at 20:34

        Lõualuud jäid naermisest valusaks. Isegi see tõlge ise polnud ise nii naljakas, kui sinu kirjeldus. Peab ikka ise ka katsetama ?

  • Avatar
    Vasta ***** 8. aprill 2019 at 10:10

    Appikene, millal ma viimati nii palju naerda sain.. 😀 Tõmbasin pannkoogid peaaegu kurku, hahaaa 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. aprill 2019 at 10:12

      Ma ise ka esimene kord naersin nagu hull 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 8. aprill 2019 at 09:20

    Nagu tellitult mul täna vaba päev.
    Eks siis vaatame kas mu vend sööb lapsi edasi või ei 😀
    Ma igaks juhuks oma lapsi tema poole enam ei luba.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. aprill 2019 at 09:28

      Anna kindlasti teada, kuidas välja tuli!