JUMALAITA KURB ON OLLA

õudne tõbi

20. aprill 2019

Näitasin eile instas oma molu. See on hetkel hullem kui muidu, nimelt JÄLLE ohatised kimbutavad. Ja kuna mul oli eile neli pildistamist ja palju asjatoimetusi, siis õhtu lõpuks olin ma niii väsinud ja kurnatud ja see, et mulle vaikselt päeva jooksul need kuradi tõprad huulele lisandusid, see ajas mind lausa ahastusse.

Ma tegin instas küsitluse ja üle poolte vastasid, et neil pole kunagi olnud ohatisi. Nagu… kuidas taevaiša mõndadele nii armuline on?! Selle valguses ma ei imesta, et ma eile instasse päris mitu kirja sain, et issand jumal, paar väikest villi huulel, et no kui valus see olla saab, et lihtsalt ära näpi neid ja ära muretse nii väga oma välimuse pärast.

Ausalt, välimuse osa on ohatiste juures siiski mingil määral oluline. Kui ma lihtsalt kodus istun, siis jah pole vahet, kas ma näen välja nagu pidalitõbi kimbutaks või mitte. Aga näiteks enne pulmi ma mõtlesin konkreetselt iga jumala päev kõikide jumalata poole palvetada, et ma vähemalt pulmas ohatist ei saaks (ei saand ka, win!). Ja no ikka on selliseid suuremaid üritusi ja väike, kus tahaks normaalne välja näha, mitte mokkapidi mädaneda.

Aga see ei ole põhiline osa, miks ma eile halasin. Jah, ma jätsin nende tõttu tänase Tartu ürri ära, aga hullem osa on see, et ohatised on nii ebamugavad ja valusad. Kui pooltel olnud pole, siis te ei tea jah, aga see algab sellise õrna kipitusega ja pakitsusega, aga kui see vill juba välja tuleb, siis on suu igasugune liigutamine esimesed paar päeva max valus. Ja villi sees on nakkav vedelik, ehk siis kui ma kogemata villi katki teen, siis levib see veel edasi. Kui villid on suunurkades, nagu mul praegu, siis ei saa hästi rääkida ja süüa, sest suunurgad nagu… rebenevad. Kui on huulte keskel, siis ei saa jällegi juua, niiet teoorias on ohatised üks imeline kaalulangetus + botox 2in1.

Teiseks päevaks kattuvad ohatised sellise kollase rõveda korbaga ja iga kord kui sa suu avad või naeratad, siis need rebenevad lahti ja hakkavad a) seda nakkavat sitta jooksma. b) verd jooksma.

Lihtsalt NII KOPP ON EES ohatistest. Nii kopp on ees, et ma ei saa neist lahti. Teil pole mõtet mulle soovitada, et ooo aga võta rohtu, nagu 4 real ma OLEN rohtu võtnud ja katsetanud pea kõiki asju, mis olemas on. Eesti kaubavalikust on julgelt kõik proovitud, viimastel aastatel olen katsetnud ka igast muud jama, mida siit ei saa. Mõni kreem leevendab natsa paremini kui teine, aga ära ei võta neid miski ja need esimesed päevad tuleb nagunii läbi valu läbi elada. Ma tean, et on ka tablette, mida võtta. Aga neid ei saa võtta rasedana või imetades ja just ühte neist kahest ma viimastel aastatel aina teinud olen. Ma vannun, et kui ma Marta imetamise lõpetan, siis ma söön 10 pakki Valtrexit ära.

Eile tellisin iHerbist lüsiiini? ja lüsiinisisaldusega erinevaid ohatisevastaseid palsameid. Nt SELLE ja SELLE. Ei tea veel, kas aitavad, aga annan teada hiljem.

Ega mul muud midagi öelda pole, sest ma ei otsi teilt soovitusi, et ooo katseta seda või toda. Ma 99% tõenäosusega olen seda enivei katsetanud. Eriti kui mulle soovitatakse seda kõige odavamat suvakat apteegikreemi, mis mitte midagi ei tee, nagu bitch please. Ma olen oma huulekatkuga ammu kaugemal kui su lollakas Fenivir või Acic. Apteegist ainuke norm asi on Urgo gel, sellest on abi kui tuleb mingi väike villike, aga mul enamasti tuleb miljon tükki ja siis pole Urgost eriti tolku.

See on ka päris hea, aga seda ei müüda enam pmst mitte kuskil, Kardo eile mu hala peale, et mul on VIIMANE PIISK seda alles, tellis kuskilt mai tea kust kuus tuubi. See vähemalt niisutab, mitte ei kuivata neid rõvedusi. Sest kuivana nad rebenevad palju kiiremini ja on veel rõvedamad.

Ning tõesõna, te ei pea mulle kirjutama, et mida ma vigun, osadel on VÄHK ja ma vingun mingi huulevilli üle… Jah, nagu. Ma tean, et võiks hullem olla, aga mul on niigi päris hull ja rõve olla, laske halada siis pliis.

Kas teil on ohatised? Või on mingi muu rõve tõbi, mis kimbutab?

Loe ka neid postitusi!

146 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristiina 3. mai 2020 at 19:24

    Tundus nagu oleksin ise selle jutu kirjutanud, täpselt samad emotsioonid ohatise koha pealt. Ja ma ei saa ikka aru, kuidas ei ole maailmas ühtegi sellist teadlast, kes suudaks ohatise vastu toimivat rohtu leida.

  • Avatar
    Vasta ElliG 9. august 2019 at 09:34

    Ostsin Saksamaalt ohatistele mõeldud kreemi. Kui näen, et vill hakkab huulele tulema, siis kreem peale ja enamasti kaob päeva või paariga. 🙂 DM- ist ostsin, tõenäoliselt on seda ka meil müüa, aga teises pakendis 🙂 ( herpes lippen gel, sinine pakend. E- poest tellides saadavad nad ka Eesti )

  • Avatar
    Vasta Silicea 5. mai 2019 at 22:41

    Tean, et sa ei taha rohu soovitusi, aga pole midagi muud kui OHATISED, mida ma oma elus vihkan, seega ma jagan enda kogemust, mine tea, ehk on abi. Ma suutsin enda pulmadeks, lõpetamisteks ja igast muudeks üritusteks neid saada., küllap mul löövad pingega välja ja ka niisama. Olen samuti kasutanud neid null toimeainega feniveri, acic ja mis muud jama aga SILICEA GEL on tõsimeeli ainus asi, mis on aidanud leevendada seda suureks ja kipitavaks minemast. Kannan alati rahakotis kaasas ja igalpool endaga, sest noh need alguspunnid tunneb kohe ära – nii kui tunnen, et mingi raibe hakkab tulema, panen peale – läheb küll valgeks nagu oleks hambapastat unustanud näkku aga so what.. see hakkab kohe seda villi kuivatama ning umbes 2p pärast pean hakkama seda kohta niisutama kuna ta tekitab kiirelt kooriku peale. Seega, kui sa pole seda veel proovinud, siis give it a try (ma imetamiste kohta ei tea midagi selle rohu puhul). Apteegi käsimüügiravimina saadaval. Ja kui sa oled juba seda kasutanud ning see ei tee midagi, siis mul ei ole muud öelda kui, et ma tunnen sulle südamest kaasa ja loodan, et need ei jää sind terveks elus piinama, Herpes out!

    • Avatar
      Vasta Silicea 5. mai 2019 at 22:43

      isegi need retseptiga ravimid ei tööta minu puhul, kaks nädalat peale tabletti kuuri oli jälle kallal tõbi..

  • Avatar
    Vasta Katja 25. aprill 2019 at 14:31

    Mul terve elu sama olnud. Viimati tulid ka põse peale ja nina sisse. Mul on ikka olnud selliseid 3-4 cm läbimõõduga täpikogumeid- üks põse poole ja teine lõua alla, jätavad ka arme. Samamoodi kõike olen proovinud ja midagi pole mulle mõtet soovitada, ainuke mida kasutan on tsinksalv. Eriti hea kui keegi saaks venemaalt veel vene oma tuua. See tõmbab selle kollase vedeliku välja – paned peale-tulevad kollased veetäpid-võtad vatitupsuga maha ja uus kiht tsinksalvi peale. Ja pärast olen mingi Oriflame mesilasvaha huulebalsamiga niiska hoidnud, et koorik katki ei läheks. Arst ütles, et saab teha ka verevahetuse – 10 korda ja siis on võimalus 10 % et läheb 10% paremaks võimidagisellist aga mina süstlahirmus pole seda veel proovinud.

  • Avatar
    Vasta +1 24. aprill 2019 at 08:22

    Mul ka lapsest saati sama jama. Väiksena oli paar korda vöötohatis käel ja seljal, vot see oli ikka max rõve. Nüüd täiskasvanuna on ohatis enamasti huulel. Joogikõrred peavad igaks juhuks alati kapis olema, et ohatisega vajadusel inimese moodi vähemalt juua saaks, sest tassist/klaasist joomine on ikka väga ebameeldiv 😀 Olen hetkel imetav ema ja selle nelja kuu jooksul on mul kaks korda ohatis olnud. Kuna imetamise ajal on pmst kõik ohatise rohud välistatud, siis esimese korra kannatasin niisama ära, teise korra kasutasin saialille tinktuuri, aitas üllatavalt hästi.

  • Avatar
    Vasta Kristel 23. aprill 2019 at 17:08

    Oijah, tean mida tunned. Ennast samamoodi kimbutab ohatis ikka ja jälle, alati tuleb villikeste kobar ja kui ühel pool suunurgas hakkab ära paranema, viskab uue kobara teisele poole..
    Ma tean et sa ei tahtnud soovitusi, nii et ära ole kuri 😀 aga mul aitas DR. HAUSCHKA Med SOS huulekreem. Väike tuub on ja vähestes kohtades müüakse, aga endal alati nii kui tunnen et hakkab tulema siis määrin peale ja ville ei tulegi 🙂 mingi periood määrisin igaks juhuks õhtul enne magama jäämist ka igaks juhuks.
    https://www.kaubamaja.ee/et/dr-hauschka-med-sos-huulekreem-5ml
    https://tradehouse.ee/et/?i=65387

  • Avatar
    Vasta Hanna 22. aprill 2019 at 22:27

    Ohh…tean mida tunned, ohatised tõesti kõige rõvedamad asjad. Eriti kui töötad klienditeenindus valdkonnas ? ohatise leevenduseks ma kasutan tavaliselt ühte looduslikku vaha, ära ei võta aga toimib tunduvamalt paremini kui see apteegi kräpp

  • Avatar
    Vasta K. 22. aprill 2019 at 17:25

    Homöopaadi juures oled käinud? Tallinnas on väga hea HP Elery Tammemägi.
    Ära mind brujat nüüd tuleriidal põleta selle soovituse eest.
    Aga üldiselt jah, miski sisemine tasakaal on paigast ära. Kas siis candidad vms puhastust kehal vaja.
    Guud lak. Endal samuti aegajalt kärntõbi külas. Nii hulluks pole näinud nagu sul, el pole ka HP vaja old.
    HP saab sulle tera koju kaasa anda, kui tunned, et hakkab tekkima saad “suhkrupilli” keele alla lükata.

  • Avatar
    Vasta Ketu 22. aprill 2019 at 12:18

    Kui ohatise viirus sul sees on, siis sellest ei saagi kunagi vabaneda ja vahest lööb välja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. aprill 2019 at 12:20

      ma tean, aga no kuidagi leevendada ehk ikka

  • Avatar
    Vasta Grete Escholz 22. aprill 2019 at 09:43

    Ohh..mul ohatisi pole,kuid mu õel ilmuvad vahest näole.Põsele,suu ümber,huultele.Õudne..ja tal mega suured need.
    Minul endal on iga kevad mingisugune sügelev lööve kätel.Tuleb enamasti ühele käele ja sõrmedele.Alguses nahavärvi punn,mis sügeleb,läheb katki,kohe tuleb uus kõrvale.Teistele ei nakka,kuid omaenda nahka “sööb”.See mingisugune seenhaigus,kuid minu oma pole suutnud arst täpselt selgeks teha,millest tuleb.

    Sulle tunnen täiega kaasa,seoses ohatistega.Õel oli noorest saadik näo peal.

  • Avatar
    Vasta itsa 21. aprill 2019 at 21:41

    Kõik need kallid imepisikesed tuubid jätke apteeki ja ostke vene tsinksalvi(turult saab) ,pange peale .Kõige kiirem ravi ohatistele,paari euro eest võid ravida mitu aastat ohatisi..kui on mida edaspidi ravida:)
    100% abi. Proovida ju ikka võiks.Äkki aitab Sindki.

  • Avatar
    Vasta marta 21. aprill 2019 at 18:19

    Kõhutõbi on musthave, nagu põdesin paar nädalat tagasi ühe nädala jooksul 2 korda ja..üldse mul foobia sellega.

    Mul oli ka see ohatisejama, enam pole õnneks ammu olnud (jah ma olen üks neist, kes melissiõli soovitas, muide seda pole reaalselt kuskilt saada, enamus on võltsid (jap enamus!) aga korra sain päris kraami ja pole enam siiamaani tulnud (mitu aastat) ptüi ptüi ptüi). AGA ma ei teagi kumb hullem on: iga kord krampides kõhugripiga haiglas ja vedelikupuuduses või need…viirused huulel.

    • Avatar
      Vasta L 22. aprill 2019 at 12:48

      Mina jagelesin aastaid ohatistega (ALATI enne klassi pildistamist tuli eriti suur ja rõve), ma tean, et sulle ei sobi aga mul aitasid Acic tabletid (võtsin 1 x tablett päevas isegi kui ohatist polnud ja see ennetas ja vähendas nende teket tunduvalt). 15 aastat tagasi kolisin Austraaliasse ja mul ei ole sellest ajast mitte ühtegi ohatist olnud. Nii, et paki pere & asjad kokku ja tule tulema sealt ?

  • Avatar
    Vasta . 21. aprill 2019 at 14:56

    mõlemad herpesed kehas, välja on löönud aint huulele õnneks ka mingi 5-9a vahega. nüüd just paraneb, ning see väike ohatisekreem aitab.kuigi tuli ka korra hull kole koorik ja hiljem väiksem. ja kipitas mitu päeva. õnneks nüüd kadumas.
    oli kunagi ka kõhutõbi, viirus, mandlipõletik kuu aega järjest. siruli.a pärast mandlioppi koguaeg suht terve. aint paar väiksemat külmetust aastas. ühe haiguse seljatasin ka paari a sain üle. vedas. ja muud midagi. elu on suht ilus.

  • Avatar
    Vasta Katukas 21. aprill 2019 at 13:09

    Minu plikal tekib päris tihti vill aga ta ei niisuta puisavalt huuli ja kui kuskil pragu siis vill platsis. Tal aitab ainukesena cilicea kreem apteegist. Enne seda katsetasin igasuguseid teisi. Aga mis ühele sobib ei pruugi teist aidata. Õnneks poisil enam pole…..mingi vahe ta ka ainult paistes huulega ringi käiski ja endal pole ka tükk aega välja löönud. Aga ohatis nõme…..vast ikka leiad miskit mis sinul ka aitab.

  • Avatar
    Vasta Regina 21. aprill 2019 at 09:06

    Tere, soovitan soojalt kasutada stabiilselt kuuridena dr orhhira probiootikume või/ja biolatte bolardiid. Need tooted hoiavad sooletiku korras ja ei löö enam huultele välja see ohatis.

  • Avatar
    Vasta Janely 21. aprill 2019 at 06:42

    Minul kuni teise lapse sünnini ei olnud ühtegi ohatist olnud. Peale seda tervitab mind igal nohuperioodil hitlerivunts nina all, mis ei ole ka eriti tore nähtus. Ehk siis minu ohatised kogunevad nina peale ja nina alla. Ei ole minagi leidnud abi.

  • Avatar
    Vasta Laura 21. aprill 2019 at 00:37

    Mina olen ka nendega elu aeg hädas olnud. Pikalt ei ole ja kui tuleb, siis täiega. Siiamaani olen ka suht lootusetult kasutanud seda acic salvi või mingeid eriti kalleid huuleplaastreid, aga aidanud nad suurt ei ole. Kuni töökaaslane soovitas mulle Silicea kreemi. Täiesti tavaline räni geel tuubis pmst ja vot lõpuks olen leidnud selle miski, mis tegelt ka aitab! Kannan rahakotis mündisahtlis, et otsekohe saaks peale panna, kui kuskilt huule pealt kihelema hakkab, sest vahel ei tule nii kiirelt jaole saades üldse villi üles. Ja kui tulebki, siis see kreem kuivatab ta nii kiirelt ära, et paari päevaga on kõik kadunud. Et kui mingi ime läbi Sa seda veel katsetanud ei ole, siis minu elu see igatahes päästis. Enam ei karda igat sügelust suupiirkonnas nagu katku.

  • Avatar
    Vasta Triin 21. aprill 2019 at 00:20

    Muidugi käivad mul ka ohatised. Vastik, vastik, vastik. Ühel korral…ptüi, ptüi, ptüi oli tõesti nii hull ja valus, et tõesti pidin haiguslehe lausa võtma.

  • Avatar
    Vasta kriimu 21. aprill 2019 at 00:01

    mallu, mine nahaarsti juurde. see pole suure tõenäosusega herpes!

    • Avatar
      Vasta Jubedused 21. aprill 2019 at 18:07

      Ma vaevlen ka KOGUAEG ohatistega… Juba pisikesest saadik on mul olnud aastas neid nii palju et kahe käe peal naljalt juba kokku ei loe.. Ja oleks siis nagu normaalsel inimesel, et tuleksid huulele aga eiiii, muidugi tulevad nad kuskile, kust naljalt juba mööda ei vaata, nt huulte alla, nina PEALE või nina ja huule vahele. :@ Neis kohtades paraneb vähemalt 3 nädalat ja, et liiga õnnelikuks lõpupäevadel ei läheks, tuleb alati vähemalt üks siis juurde. Olen ka KÕIKE proovinud, kuid peale raha ei ole muud midagi kadunud või harvemini esinema hakanud 🙁

  • Avatar
    Vasta Merlin 20. aprill 2019 at 22:13

    oh, ma just ka siin ravin oma huulel olevat ohatist-tuleb reeglina 1-2 x aastas. Väga ebameeldiv on olla, midagi ei valuta aga peeglit väga näha ei taha jah:) Õigel ajal ei saanud jaole ja nüüd ongi mingi rõvedus huulel. Reeglina läheb loetud päevadega üle- loodan, et ka sel korral. kasutan mingit suva apteegist ostetud salvi mida apteeker soovitas ja hoian päkku:)

  • Avatar
    Vasta nõid 20. aprill 2019 at 22:02

    Herpes viirus on pea kõigil. Mõnel läheb see aktiivseks aga enamusel on see viirus kehas reaktiivne ega tee kunagi tüli.
    Vana rahva kohaselt tuleb viirus aktiivseks siis kui inimene kannab enda sees peidetud viha, vimma ja ängi.
    Sinu puhul ilmselt ka , et sa ei võta piisavalt vitamiine, sest ilmselgelt on sul neist organismi puudus ja kohe kui mingi sinu jaoks suurem stresshetk/ ülemõtlemine/väsimuse kombo peal, on sinul suur ohatis olemas. Su vaim ja keha on pinge all, mis vallandub sinu puhul ohatisena.
    Lisaks kirjutad sa päris tihti, kuidas su huuled on koguaeg väga kuivad ja sa ei viitsi neid niisutada. Sul peaks kodus olema hügieeniline/spetsiaalne huulepulk saadaval, vähemalt 20 tk, iga nurga peal. Piltide pealt on päris tihti näha (ja lausa valus vaadata) su huuled on tõepoolest ülikuivad ja “nahk pinges” kuivusest. Mina näiteks ei kannata kui mu huuled kuivad on, ma igal võimalusel niisutan neid hügieenilise huulepulgaga.
    Lohaka suhtumisega inimene, nagu sa oled, kama kaks mida keegi kirjutab või mis nõu annab, sa niikuinii eirad ja oled alati targem. Nii et edu sellega.
    Paljud vaevused algavad seest ja alateadvusel on pikk mälu. Kui sa kodus vähem tõmbleksid ja närveldaksid, kaob see haigus nagu iseenesest sinu seest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 22:25

      Kommentaari algus on nii paljulubabv ja sõbralik ja mida lause edasi, seda vihasemaks sa lähed. Ma juba ootasin, et lõpus on mingi laussõim või miskit 😀 Ma muuseas ei tõmble ega närvelda kodus pmst üldse, niiet jah 😀 Kuigi tõesõna, suur hügieenilisega mässaja ma ka pole, kui näppu jääb, siis ikka viskan peale.

  • Avatar
    Vasta Mari 20. aprill 2019 at 21:20

    Ma ei suuda välja guugeldada seda 41% cannadenti huulepsalsamit. Kas Kardo oleks nii lahke ja jagaks oma otsingutulemusi, et teised hädalised ka leevendust saaks?

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. aprill 2019 at 20:51

    Ära pliis lapsi musita, eriti pesamuna. Kui see edasi kandub võib lausa eluohtlik olla!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 21:18

      Ega ma päris loll kah ole, jah ?

    • Avatar
      Vasta Kaja 21. aprill 2019 at 23:19

      Tead, mis on huuleherpesest hullem? Genitaalherpes!! Need samad valusad villid “alumisel korrusel”. Ja ei ole nii, et oled mingi rõve lõdva püksikummiga suguhaige. Genitaalherpes lööb ka täiesti lampi välja, kui organismi vastupanuvõime on näiteks väsimuse, stressi või muude haiguste tõttu nõrgenenud.

  • Avatar
    Vasta Gerda 20. aprill 2019 at 20:49

    Minul oli nooremana iga kevad suunurgas herpes, mis levis poolde põske välja. Minul aitas sellest lahti saada ainult briljantroheline

  • Avatar
    Vasta K 20. aprill 2019 at 20:00

    Mina kasutan compeed plaastreid. Need küll ei võta ohatist ära ja vist kiiremini ei paranda ka, aga esiteks kui see peal, siis villi purunemisel ei levi nakkav vedelik edasi ja teiseks see plaaster leevendab minu arust päris korralikult ka valu, et läheb üsna elatavaks see olukord ja saab süüa ja juua. Suht hästi püsivad peal kui korralikult panna.

    • Avatar
      Vasta marta 21. aprill 2019 at 18:26

      Ta leevendab valu jah, AGA siis mingi hetk, kui ta ära kuivas (päris kähku), siis hakkasid hoopis seal plaastri all villid edasi levima.. niiet see oht on ka. Hea kasvukeskkond 😀

      Samas mu mehel aitas ja oli ilusasti seal huule peal. Mul oli see paljunemiskeskkonnaks 😀

      Issand huul hakkas nüüd sügelema…

  • Avatar
    Vasta Ave 20. aprill 2019 at 19:42

    Ka mina olin kimpus nendega, suul ja ninas,kuid siis üks tuttav soovitas et on mingi tabletid,mis perearst kirjutab välja ja aitab kuni 5 aastat ja tõesti olen nüüd palju aastaid ohatise vaba olnud.

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 20. aprill 2019 at 19:27

    Ainuke pikaajaline raseduse- ja imetamissõbralik lahendus on immuunsüsteemi tugevndamine. C ja D vitamiini igapäevaselt võtta.

    • Avatar
      Vasta Diana 20. aprill 2019 at 19:40

      Ma lisaks veel tsingi ka nimekirja.

  • Avatar
    Vasta Mia 20. aprill 2019 at 19:00

    Ma liitun ka selle ohatiseklubiga. Nii hullult peab hoidma, sest kui see elukas huule peale tuleb, siis elab seal kohe mitu kuud. Üks läheb ja teine kohe tuleb. Halvas asjas midagi head ka- mul on äärmiselt hea meel, et sa oma ohatisest ja selle ravikatsetustest nii avameelselt kirjutad. Aitäh sulle! Olen siit igasuguseid nõuandeid saanud ja jälle lootusrikkalt apteeki läinud, aga ei miskit. See läbipaistev urgo gel natuke aitab ja Silicea ka, aga üldiselt võin nende rohtudega p-d pühkida ja mitte midagi ei muutu. Valtrexiga läheb ohatis nagu kuidagi uinakusse st ei parane täielikult ära ja siis sellest pisikest “muhukesest” hakkab kohe uus end ajama. Eriti tore on pereõelt jälle retsepti küsida ja siis ta ütleb iga kord: “Oii, sellega Valtexiga on nii, et võtad kuuri ära ja siis ei tule ohatist enam mitu aastat!” Ise nii entusiastlik veel sealjuures. Jube keeruline on viisakaks jääda ja iga paari nädala tagant jälle seda tiraadi kuulata. Ühesõnaga, jõudu kõigile selle katkuga võitlemisel! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrit 20. aprill 2019 at 18:46

    Eelmise aasta lõpus oli paari kuu jooksul 8 tükki, pole ennem sellist asja olnud. Eks ikka vb paar korda aastas olnud. Aga no 8 tükki paari kuu jooksul oli ikka päris jube. Võtsin kätte helistasin perearstile ja kirjutas retseptiravimi ( minu meelest oli acic retseptiravim, ju see ikka tõhusam kui käsimüügi oma). Tegi kuuri läbi ja õnneks (ptüi ptüi ptüi 🙂 ) pole rohkem neid olnud. Ei ole need tõesti kõige paremad kaaslased. Loodan, et pärast imetamist saad tabletikuuri ära teha ja et see ikka aitaks 😉

  • Avatar
    Vasta TYY 20. aprill 2019 at 18:32

    Mul on ka olnud kuid mitte väga tihedasti . Kolme nelja aasta tagant vist.Tean, et üks põhjus on lõunamaa päike + tuul ja teine põhjus on huule kontuurpliiats. Õe pulma oi kutsutud meikar, kes meid kõiki tuunis. Palusin, et ta seda ei kasutaks . tema- oh rumal jutt ja teeme ikka 1 x elus kõik põhjalikult. Järgmine hommik olin veripunane, paises ja loendamatu arv ville, kõik reas mööda pliiatsijoont. Kurat kui tige ma olin.
    Vahel on veidike kergem tõesti kui näed hullemat olukorda.
    https://owqo93fpiuc4633lp1zthz57-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/11/2018/12/oral-hsv_0413-slideshows_362837.jpg

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 18:39

      hmm…ma just kasutasin pliiatsit küll, aga miks see. ohatist tekitama peaks või saaks??

      • Avatar
        Vasta M. 20. aprill 2019 at 22:26

        Kui pliiatsil nakkus peal, siis kandub ju edasi 🙂 Ise ka kimpus ohatisega tihti 🙁

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 22:28

          Nojaa aga ma pole kunagi ohatisega ju huulepliiatsit kasutanud 😀

  • Avatar
    Vasta E. 20. aprill 2019 at 18:28

    Lüsiini ma küll juba soovitasin sulle instagamis aga otsi abi homöopaatiast. Olles ise ka herpese hädaline, siis abi olen saanud vaid homöopaatiast, reaalselt aitabki. Kannan kaasas igapool ja kui tekib tunne, et midagi hakkab tekkima, võtan mulle määratud terad sisse.

    Valtrexiga tekkis mul nõiaring, kus võtsin mitu karpi järjest, sest ikka ja jälle lõi välja.

    Herpes lööb välja nõrgenenud imuunsuse peale, seega soovitan lisaks lüsiinile veel tsinki ja suuremas koguses c vitamiini võtta. Kogu see combo peaks hoidma olukorda kenasti kontrolli all (kaasa arvatud muidugi homöopaatia ka).

    Edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaja 20. aprill 2019 at 18:28

    Mulle soovitati aaloe küljest tükk võtta ja peal hoida. Mätsisin terve suu seda täis ja tõesti juba mitu nädalat rahu majas, isegi ninast kadus ära. Terve talv olid muidu pidevalt üksteise otsas riburada.

  • Avatar
    Vasta Eve 20. aprill 2019 at 18:27

    Minul on olnud paar korda ohatis… Aga õnneks huule seespool… Mehel oli alles hiljuti ohatis mis samamoodi oli kole… Aga kui küsid mis on hullem siis mu pojal on iga talv allergia mis ajab silmad kärna ja muud kohad… Kreemid olemas aga neid ei tohi koguaeg panna ja pealegi 15 aei viitsi panna… Ja kevadeks nüüdseks on nii et ta ei julge käija tsärgiga kuna üks käsivars väga kole… Ja ka jalal suur punane ja kärnas laik… Seega käib pikkade käistega koguaeg… Nii et olgu sulle lohutust sul see kaob ära aga minu pojal kellel põhimõtteliselt oma higi vastu allergia ei kao ära lööve… Ja ta kaalub ka üle 100 kilo… Kui keegi õelus soovib seda kommida ütlen ausalt olen käinud temaga arstil ja ka toidunõustaja ja allergoloogi juures… Tean mida teha aga 15 a nii lihtsalt ei kontrolli. Kuigi olen kuri ja kontrolliv ema ning peres kindlad reegid

    • Avatar
      Vasta kriimu 20. aprill 2019 at 23:45

      kurb kuulda. muidugi keegi ei küsinud, et mis hullem on!
      su viimane lause annab veidi aimu, miks su pojaga sellised lood on.

  • Avatar
    Vasta Triinu 20. aprill 2019 at 18:25

    Minul on 1x elus olnud sama pull × 8 ehk ainus koht huultel kus polnud oksekarva ohatisekobarat oli alumine 1 suunurk. Ülejäänud kogu täies hiilguses kärnas (rohkem kui pildil) ja samuti botoxi ” laks ” karmim kui Farrah Abrahamil :D!
    Peale pandi immuunsust tugevdavad üldvitamiinid.

    I feel U!
    Kerget paranemist.

  • Avatar
    Vasta Helina 20. aprill 2019 at 18:02

    Saad sa aru, ma sain ka ohatise endale kuu-poolteist tagasi. Igatahes mõtlesin, et okei, Valtrexit ei raatsi osta isegi retseptiga ja ostsin taskukohasema atsikloviiri. Pidasime mehega musitsölibaati, sest see reaalselt võib edasi nakkuda. Jooksvalt kaevasin sinu blogis, samal ajal lootes, äkki jälle kirjutad ohatisest millalgi.
    Igatahes üks vastik ja ebameeldiv see kõik oli ja lõpuks aitas mind lihtne õunaäädikas, mis kuivatas ohatist järk-järgult, aga päris päeva-paariga ma ikka lahti ei saanud. See atsikloviir muudkui niisutas edasi ja ausalt öeldes päris piinlik oli nagu lõhki löödud mokaga ringi käia, suur kärn kenasti peal ilutsemas, mida aegamööda vaikselt ära nokkisin.
    Lõpuks sain lahti, aga kestis see jama ikka üle 10 päeva, mida ma ka ei soovita kellelegi. Valulik ja piinlik ringi käia lihtsalt ja tekibki selline jõuetuse tunne, et miks mind sellega karistati.

  • Avatar
    Vasta Grete 20. aprill 2019 at 17:30

    Ma olen ka üks neist, kellel üsna tihti ohatis huulel, nii paari kuu jooksul korra ikka on. Minu “imeravim” on küüslauk! Kuivatab selle vesise villi ruttu ära, et vett mujale ei leviks, desinfitseerib ka ja siis hiljem saab juba niisutavat palsamit panna. Kasutan ka seda kanepi huulekreemi, super hea.

  • Avatar
    Vasta Ken 20. aprill 2019 at 17:03

    Googelda impetiigo

    • Avatar
      Vasta Karmen 21. aprill 2019 at 01:21

      Impetiigo ei ole ohatis!

  • Avatar
    Vasta Anu 20. aprill 2019 at 17:01

    Parim rohi mis mind isiklikut väga aitas on aciclovir 400 mg tabletid ja neid toodi mulle Venemaalt. Olin varem samas hullus seisus, eriti karm aeg oli talvel külmaga ja suvel kuumaga (päike). Rekord on olnud 13 ohatise villi üle huulte ja seda suve kõige kaunimatel päevadel, kaks nädalat piina enne kui sai ennast inimesena tunda.
    Kuid õnbeks tänaseks on asi kontrolli alla saadud. Kui tunnen et hakkab tulema nii paar tabletti kohe sisse, ohatis võib küll välja lüüa aga kindlasti on ta väike, ei pakitse ja kaob kiiresti.

    • Avatar
      Vasta Ele 20. aprill 2019 at 17:44

      Mul ohatisi pole, aga lapse suu ümbruse impetiigole aitas Purelan ehk lanoliin. Kui see kodus olemas, tasub proovida

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 17:44

        Hmm, mul on küll, aga see on ju lihtsalt niisutav?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 20. aprill 2019 at 15:25

    Tean pmst mida tunned. Kahjuks või õnneks on mul see jubedus ainult nina peal/all/sees olnud aga hullematel juhtudel ongi terve nina alune seda täis ja nina paistes nagu kartul. Enamasti tuleb see mul siiski ainult nohu ajal ja kui juba nohu on siis ainult palvetan, et villi ei tuleks. Ja kui tuleb siid nuuskamine on metsik piin.
    Ma kunagi 10+ aastat tagasi sain miskit rohtu arstilt, mida tuli võtta, kui vill tulema hakkab ja see paranes päris kiirelt ära ja mul peal seda paar aastat ei tulnud ühtegi villi. Kahjuks mul pole enam õrna aimugi, mis rohi see oli. Aga mul viimastel aastatel läks asi jälle päris hulluks. Umbes kord kuus oli jõhker vill. Eelmisest ei jõudnud nahk päriselt veel taastudagi, kui juba tuli uus. Lisaks olin ka rase või siis imetasin. Ühe jõhkraga sattusin perearst juurde, kui beebi mingi kuu ülevaatus oli ja ta kirjutas mulle valaciclovir’i, mida tuli võtta 2 tabletti 12h vahega. Kusjuures ma ise ka arvasin, et imetamise ajal ei tohi aga arst ütles, et ise piinlemine pole kindlasti parem. Ma natuke kõhklevalt aga suures nina maha lõikamise soovis siiski võtsin rohtu, mõju lapsele ei täheldanud ka. Nüüd olen vist kokku kolmel korral seda rohtu võttnud. Villid pole enam nii hulluks läinud ja ptüi ptüi ptüi, viimati oli vist üldse millalgi sügisel.
    Sa küll soovitusi ei tahtnud aga tundsin, et pean siiski jagama.

  • Avatar
    Vasta Andra 20. aprill 2019 at 14:32

    Ptüi ptüi ptüi, kuid pole mitte kunagi olnud, ma ei saagi aru, miks/kuidas need tekivad siis osadele inimestele? Immuunsus on alati nõrgem olnud mul nt…

    • Avatar
      Vasta K 20. aprill 2019 at 17:19

      See sõltub sellest, kas sul herpeseviirus on kehas või mitte, punkt. Ja kui on, siis for life, aga ei pruugi aktiivne koguaeg olla. Mu emal on terve elu olnud, mul pole kunagi.

  • Avatar
    Vasta K 20. aprill 2019 at 14:28

    Mul endal on nahahaigus. Siis kui see kimbutas mu nägu (silma laod paisted, ketendasid, ülahuule koht punane jne) oli ikka väga julm ja mul kahjuks ei olnud tol hetkel võimalus kodus külitada, vaid pidin käima koolis teiste ees ning see tekitas ebamugavust küll. Seega tean mis sa tunned, et kui proovid kõiki ravimeid ja need õudused ei lähe ära siis ajab ikka marru küll. Mul õnneks ohatisi ei ole, aga ei kujuta ette kui mul veel tol hetkel oleks ohatised ka olnud. Lisaks selle haigusega kaasnevad ka mujale naha muud rõvedused, mistõttu tunnen end alati rõvedana aga raske on nende asjade vastu võidelda kui nad ise tulevad ja ära minema ei ole nõus. Minu soovitus – naudi täiel rinnal neid päevi, kus su nahk on mega ja muudel päevadel peida end teki alla 😀 ja mis peamine: ära anna alla ravimisega – mis mulle on elu õpetanud, et mõni rohi mis mingil perioodil ei aidanud, on aidanud kunagi hiljem hoopis. Ja ilmselt ei ole hea süüa neid asju, mis tekitavad rohkem põletikku? ananass, mango jne. Edu!

  • Avatar
    Vasta Marian 20. aprill 2019 at 13:43

    Herpes, ohatised, külmavill…mida iganes….nina all, sees ja peal, huule ümber igas variandis, ka suunurkades, vahel põsel ja lõual. Suva ajal. Tav. ka enne üritusi, kus kena tahaks olla. Ja ka sada villi puntras. Kõik sama jutt, mis sul. Piisab kuinäen kellelgi teisel ohatist ja minu oma juba ilumub kaastundlikult mulle kuhugi. Nii et,nägin su pilti…õhtuks mul endal ka. Mulle sobivad compeed plaastrid ja tbl. Tbl. ravi panen pimesi kvartalis korra. Aitab küll. Kas olen õnnetu nende pärast…jah väga.

  • Avatar
    Vasta Geidi 20. aprill 2019 at 13:35

    Mul on suulimaskesta põletik, tulevad punnid mis on paar päeva niiiii valusad, et süüa ja juua ei saa. Ja nende vastu ei aita miski!!! olen
    kõike proovinud. Vahel on nad nii nõmedas kohas, et rääkida kh valus. Ja nii juba 12 aastat. Tunnen ette kui end looma hakkab aga kidagi teha ka pole. Ainult hoiatan meest, ey raisk tuleb, siis teab miks naisel sitt tuju

  • Avatar
    Vasta Liis Er 20. aprill 2019 at 13:29

    OMGGG
    Ma alles elasin sama läbi. Mul polnud nii kaua olnud, kuna pole sellisel ajal Eestis olnud ja nüüd siis tulin ja veel väga stressirikkal eluhetkel. Ja persse ma ei mäletanud üldse, et see kihelemine seda tähendas. Mõtlesin lihtsalt, et tuult sain ja nüüd nats õrn. See oli nii jube!! Mul tuli ka kolm tükki korraga, suu oli just täpselt paistes nagu Botoxit oleks süstinud. Ja tule taevas appi kaua need ära kaovad. Nüüd iga asja peale kui tunnen, et nats nagu kiheleb panen kohe kreemi peale. Käigu persse need kuradi ohatised 😀
    Tänks, sain ka oma viha ohatiste vasti välja elada.
    Loodan, et läheb kiirelt üle (ma tean küll, et ei lähe, aga loodan ikka)!

  • Avatar
    Vasta Liis 20. aprill 2019 at 13:27

    Mul on neid ohatisi olnud nii palju, et püha perse ütleks. Ma ei kasuta enam ühtegi muud asja kui seda urgo geeli. Aga kasutasin ka kaliisia lille lehte enne mis oli super kohe tõmbas piiri peale. Kuid paraku suudan ma kõik oma lilled ära tappa ja nii ka tema 🙁 pean emalt uue sebima.

  • Avatar
    Vasta Merily 20. aprill 2019 at 13:23

    Mul on ohatist umbes 5 korda aastas ,vahet pole kas suvi voi talv .ainuke asi mis mul aitab on viin vatitupsul ( 10 minyi lasen kipitada suunurgas ja siis kreem paksu kihina . Alkohol tapab suurema osa bakterist ja avab kogu selle jama ja siis panen kreemi mis kohe saab siis mõjuma hakata . Peale seda näed 30 minti imelik välja aga see vedelik kuivab ära (mina teen 3x paevas seda ja ohatis in teise päeva õhtuks kokku kuivanud )

  • Avatar
    Vasta Keidy 20. aprill 2019 at 13:11

    Mul ka ohatised ja saan täiesti aru sinust. Mis seal ikka kui kott pähe ?

  • Avatar
    Vasta Kata 20. aprill 2019 at 12:52

    Ohatisele aitab ainult talblet, käsimüügis olemas Acic200, aga tugevam Acic400 retseptiga. Tuleb võtta kohe, kui sügelema hakkab, mul tavaliselt hakkab nahk sügelema ennem.
    Ja võtta järjest mitu päeva, see kuivatadab ohatise seestpidiselt.

  • Avatar
    Vasta ann 20. aprill 2019 at 12:51

    Kunagi kui ma väike olin, siis mul oli ka ohatis, vanaema tegi kuusevaigust kompressi vms ja peale seda pole enam ûhtegi ohatis olnud.

  • Avatar
    Vasta Helena 20. aprill 2019 at 12:44

    Appi, tunnen kaasa. Väga hull, vaatasin, et huuletäidet saanud, siis võivad ka villid tulla ?
    Olen ise ka ohatiseohver (õnneks nii hull pole olnud ja ei kujuta isegi ette) ja tean kui valus võib üks suur mädane auk huules olla uskumatu.
    Lysine mul ei aidanud midagi sama nagu acid, aga proovida tasub. Mesi niisutab ka hästi, jah määri mett mokale ☺️ villil lasen kohe vedeliku välja ja tupsutan gutaseptise vatiga nii pole edasi levinud ja siis midagi niisutavat peale.
    Lase endale perearsti juures peale imetamist süstid teha, sul ikka väga tõsine ja süstid on vingemad kui tbl.

    Pea vastu!

  • Avatar
    Vasta ann 20. aprill 2019 at 12:37

    Mul sõbranna kiidab mingeid homöopaatilisi terasid. Et kui saab õigel ajal jaole, st kui tunneb, et hakkab ohatis tulema, siis võtab mingeid terakesi ja ohatis taandub. Üldse olla need igaks sajaks elujuhtumiks head ja tõhusad. Mul pole muidugi õrna aimugi, mis teradest täpsemalt käib jutt. tean vaid, et ta tellb neid kuskilt välismaalt. Aga vb tasuks sul ka homöopaadi poole pöörduda, kuna kõik meditsiiniline on juba ära proovitud, aga tolku ei mingit.

    • Avatar
      Vasta M. 20. aprill 2019 at 15:59

      Soovitaks samuti homoöpaatiat!

  • Avatar
    Vasta Kati 20. aprill 2019 at 11:54

    Mul ka aeg-ajalt lööb ohatis välja ja nii mitu aastat, algul kasutasin acic kreemi, see aitas ka aga nüüd olen kasutama hakkanud acic tablette mis kah aitavad

  • Avatar
    Vasta Ma 20. aprill 2019 at 11:49

    Mul tulevad ninaaukude äärde ja ninna ka. Lisaks on mul ka tulnud peopessa. Äge, raisk!

  • Avatar
    Vasta Pisi 20. aprill 2019 at 11:37

    Need ohatised on kohutavad. Suu nurkades olevad on kôige hullemad, kuna need vôivad iga hetk rebeneda ja siis ravid pikalt veel katkist suunurka. Ise hetkel olen avastanud selle, et teepuuôli villile, kuna see kuivatab ja siis bepanthen kreemi peale, mis siis niisutab ja teeb pehmemaks. Jama selles, et nûud on 2ndl möodas ja alles nûud saab korralikult suud avada, ilma et peaks kartma suunurga rebenemist. Õnnelikud olgu need, kes ei ole pidanud seda ohatise jama kannatama.

  • Avatar
    Vasta Grit 20. aprill 2019 at 11:24

    Ohatis lööb vahepeal välja küll. Aga mul just vastupidi igast üüberkallid Urgod ja Compeedid ei tee midagi, Acic kreem aga aitab.

  • Avatar
    Vasta Karina 20. aprill 2019 at 11:15

    Mul tuleb alguses üks ohatis paremale poole huulele. Siuke pisike ja nunnu. Panen ruttu rohtu ja teen omi asju edasi, õhtuks vaatan, et vasakul pool on mingi teine üüratu suur peletis tekkinud ning hommikuks lööb tavaliselt välja kolmaski võistleja ning sätib end nina sisse mugavalt valutama. Õnnistatud on need korrad, kus ainult see pisike nunnu tuleb. Enamus ajast on siiski pool mokka lõhki, nina katki ja villid rebenevad iga liigutuse peale.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 11:18

      kaunis… 😀

  • Avatar
    Vasta Merlin 20. aprill 2019 at 11:11

    Mina olen ka üks neist kellel pole kunagi ohatist olnud. Oma 24 aasta jooksul 😀

  • Avatar
    Vasta Kari 20. aprill 2019 at 11:04

    Minul ei vedanud Ja sain ka pulmas selle?Õnneks mu meikar tegi imesi Ja midagi polnud näha

    • Avatar
      Vasta dex 20. aprill 2019 at 11:35

      Mul endal pole selliseid nähtavaid haiguseid, sada muud häda on küll. Mehel on aga peanahal psoriaas nii hull, et kraabib läbi une mõnikord peanaha nii verele ja mõnikord pean ahastusest nutvat meest lohutama ja nii nõme tunne, kui mitte midagi teha ei saa 🙁 On ka proovinud sada asja ja toitub väga tervislikult ning tegeleb spordiga, aga läheb järjest hullemaks. Suvel läheb saksamaale arsti juurde, ju siis vaatab kas üldse mingit lootust on. Meeldivad ikka need inimesed kes ütlevad oo ma loputasin õuaäädikaga, kas kanepiõliga olete määrinud jne jne, no tõesti pole ühestki targutajast kunagi kasu olnud.

      • Avatar
        Vasta Mammuu 20. aprill 2019 at 11:48

        https://www.prokosmeetika.ee/et/product/3630 mul abikaasal aitas see psoriaasi vastu, muidu oli sama seis et kraapis koguaeg verele

      • Avatar
        Vasta Liis 20. aprill 2019 at 21:57

        Mu kaasal ka psoriaas, ikka nii pealaest pahkluudeni. Arvas ka et ega miski ei aita ja jääbki kärna aga kui käis Tartus arstil ja seal pakuti teatud variante siis leiti see sobiv. Praegu süstib ja on põhimõtteliselt täiesti puhas juba 3 aastat. Süstid nii iga 2 nädalat tagant aga see toimib. Ta on saanud endale imelise looma nagu enesehinnang- muutus on olnud tohutu.

    • Avatar
      Vasta dex 20. aprill 2019 at 11:37

      uups ei pidanud vastusena minema!

  • Avatar
    Vasta Liina 20. aprill 2019 at 11:01

    Mul üks tuttav ütles, et sai ohatise puhul leevendust kasutades MMSi. Seda tuleb kasutada koos dsmo-ga. Ilmselt oled kuulnud sellest “torusiilist”. 😀 …mida see loomulikult ei ole… Päris huvitav oleks teada, et kas Sa saaksid sellise ainega oma ohatistest jagu. A la…. Mallukas tegi ohatisele üks null torusiili abiga. 😀 🙂

    • Avatar
      Vasta Karka 20. aprill 2019 at 11:33

      Olen ka aeg-ajalt ohatisega kimpus ja see on valus. Ohatise viirus pesitseb oimukohtades närvides ja siis stressi/päikese/tuule mõjul liigub huuleni, kus villina välja lööb. Minul on villid väikesed, aga mul on meeletu närvivalu pooles näos selle teekonna peal ja nahk on kuni kaelani nii hell. Jaa, suunurgad on kõige hullemad, sest need raisad ei parane veel tükk aega peale ohatise kadumist. Aga ma üritan olla õnnelik, sest mul ei ole genitaalherpest ja ausalt, ohatis sealkohas on asi, mida ma ette kujutada ei soovi.

      • Avatar
        Vasta Karka 20. aprill 2019 at 11:35

        Oih, telefonis kirjutasin ja kommentaar maandus valesse kohta, aga las ta olla. Polnud MMSile vastusena mõeldud.

  • Avatar
    Vasta kelli 20. aprill 2019 at 10:59

    ütlen ausalt, et su ohatised näevad ikka räme valusad ja vastikud välja. nii et ma mõistan su hala. õnneks mul endal neid olnud pole, kuigi elukaaslasel lööb paar korda aastas välja. aga tal pole kunagi nii hull olnud, nagu sul nendel piltidel. ise ei taha endale seda nuhtlust saada, aga pole aru saanud, kas see on nakkav ka? kui jah, siis imestan, et mul pole seda veel, tui-tui-tui. vb lihtsalt lucker 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda 20. aprill 2019 at 10:57

    Oh need ohatised. Tead mul tuleb alati üks ohatis korraga. Aga see paganama ÜKS on nii suuuur, et mul pool huult on ülesse paistetanud(ei liialda). Mult on küsitud kas ma olen peksa saanud, kas ma olen ebaõnnestunud oppi lasknud teha, kas ma ei oleks tahtnud ülemusele helistada ja öelda, et ma täna tööle ei tule jne. Ja ma ausalt sageli ikka poetan pisara ka kui tunnen, et ohatis jälle. Ja seda sügelust ma ka huulel enne ei tunne kui vill üleval. Ma tõesti ei saa aru miks mul niiiiiiiiii mega suured ohatised tulevad ja kui öeldakse, et 5 päevaga korras siis lubage ma naeran. Miinimum 2 nädalat, et korda saaks.

  • Avatar
    Vasta Pohl 20. aprill 2019 at 10:51

    Ohatisi pole olnud, aga paar aastat tagasi olin kimpus soolatüügastega. Mitte 1-2 vaid kahe käe peale kokku oli neid üle 200. Nahaarsti ehmatas ära kui arstile läksin. Üritasin oma käsi varjata nii palju kui võimalik, kuid kui keegi nägema juhtus vshiti suu ammuli ning nii häbi oli. Üks hetk kadusid nad ise ära õnneks.
    Praegu kimbutab mind akne laadne jama. Nii kui stress või muu närviline aeg tuleb, tekivad kehale ja eriti näkku mädapunnid. See pidi sellest olema, et naha pinnal elab mingi bakter mis hakkab stressiga vohama.( lasin proovi teha) Varem sain abi dalacin t rohust, aga enam seda ei toodeta 🙁

    • Avatar
      Vasta Lusja 25. aprill 2019 at 14:39

      küsi perearstilt Skinoreni kreemi. Seda nüüd muidugi päikesega ei tohiks kasutada vist..

  • Avatar
    Vasta Tiina 20. aprill 2019 at 10:51

    Mul on ohatis umbes 1-2korda aastas. 1 korra tuleb tavaliselt sügisel, sest siis saab tableti mõju läbi, sitemal juhul tuleb kevadel ka, siis on mõju lihtsalt poole aastaga kadunud, aga enamjaolt saan aastaks hooletuks. Lasen endale Soomest tuua tablette Flushnil 500mg, sandoz (käsimüügis u 20eur karp) ja tuleb võtta 4tk korraga ja 12h pärast ülejäänud 4tk. On oma raha väärt! 🙂

  • Avatar
    Vasta Älis 20. aprill 2019 at 10:50

    Ma olen terve oma elu elanud arvanusega, et mul ohatist pole, sest pole kunagi välja löönud. Sain 29a. vanuselt aga tunda, mis asi on vöötohatis. Oli hästi stressirohke periood, eksamid, töö jne..ja siis ta tuli 😀 mul oli terve parem pool selga ja kõhtu kärnas. Ja see valutas räigelt! Peale seda ei usu kedagi, et neil ohatist pole. On, lihtsalt viirus võib olla aastakünneid latentses olekus ja alles siis välja lüüa.

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. aprill 2019 at 10:48

    Minul on ka ohatisi olnud miljoneid. Kuigi ohatis ju tâhendab seda,et im.süsteem on nôrk ja midagi teeb kehale liiga. Proovisin ka kôik ravimid lâbi ja olin juba hullumas.
    Kui siis juhuslikult avastati, et ûks bakter on kehas veidi kôrgem kui vôiks. Ravi ja voilaa. Kuigi ohatisi tuleb veel, aga kordades harvem, kui tavapärane oli.

  • Avatar
    Vasta Kats 20. aprill 2019 at 10:44

    Mulle üks hambaarst soovitas seda geeli https://www.apotheka.ee/anaftin-geel-8ml-pmm0147446ee ning lisas, et see aitas tal ohatise vastu ka päris hästi.
    Ma ei tea ise öelda, kuna mul pole kunagi ohatist huulel olnud. See-eest tekib mul taoline asi sõrmedele või peopessa vms. Kohe kindlasti pole see mingi tavaline vesivill. Sama hull protsess ja valus ja sügeleb jne. Praegu ka peopesas armid eelmistest villidest.

  • Avatar
    Vasta Kaili 20. aprill 2019 at 10:33

    Mul tulevad ohatised alati hommikuks ja mind ajab see lihtsalt ahastusse, sest läbi une ma seda kibistamist ei tunne ja jään tablakaga hiljaks. tuleks nad päeval, siis jaoks kuidagigi jaole. Vastikudvastikud asjad need ohatised.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:42

      Mul ka ülitihti nii 🙁

  • Avatar
    Vasta Triin 20. aprill 2019 at 10:22

    Ma tean,mida sa tunned…Mul endal tuleb vasaku silma ümber 3-4 korda aastas ning tavaliselt ei tule ühte kohta vaid ikka mitmesse kohta. Puberteedieas oli nii hullusti, et ema tegi kummeli kompressi ning alles siis sain silma lahti. Paistetus ja punetus on päris korralikud. Peamiselt peetakse mind koduvägivalla ohvriks. Sa tunned, kuidas inimesed jõllitavad…ja vaatavad sind. Tunnen ennast nendel hetkedel naisterahvana tõelise peletisena… Siis kuuled ikka siit ja sealt, kas sa seda kreemi oled proovinud, kas sa seda oled proovinud, KAS SA KULDSÕRMUSEGA OLED PROOVINUD ( Hmmm….SEE ON OHATIS MITTE ODRAIVA) :D. Ma olen ka kõik asjad ära proovinud isegi äädikat oma silma juurde pannud, mis on väga ohtlik. Mõni kreem aitab paremini kui teine aga pole ka mina leidnud, mis koheselt leevendab ning üldjuhul need kreemid kuivatavad silmaümbruse naha väga ära. Ma olen juba loobunud ning olen arusaanud, et parim ravi on AEG. Lohutan ennast sellega, et 7 päeva pärast on juba enam-vähem. Veab inimestel, keda antud viirus ei kimbuta. Meie aga oleme eriliselt “õnnistatud”.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:26

      Jaaaa 🙁 soulsista 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda R. 20. aprill 2019 at 10:20

    See on kõige idiootsem, kui tullakse ütlema, et a’la “mida sa vingud, sul pole vähki”. Nagu… wtf! Miks võrrelda selliseid asju. Kui sul on halb ja valus ja ebamugav, miks peaks siis sind huvitama see, kellel veel hullem on.
    Mina vaevlesin akne käest mingi miljon aastat, sõin ära kõik rohud, määrisin peale kõik kreemid… Looduslikest alternatiividest rääkimata. Ja siis tuleb keegi ja ütleb: “Äää, kas sa teepuuõli oled peale määrinud, mul küll aitab, kui väike punnike tuleb.” Jah, väikse punnikese ravib ära aga facking tervet mädast ja põletikust nägu… i don’t think so, honey!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:27

      Jepp, umbes sama tunne jaa, sest enamik kellel ohatis, neil ongi mingi 1 väike vill, mitte suurem probleem, aga mega tarkpead on koos 😀

  • Avatar
    Vasta lillllll 20. aprill 2019 at 10:20

    Mäletan aastaid tagasi, kui pidin olema 100+ inimesega üritusel õhtujuht ning kaks päeva enne üritust tekis keset mu lõuga mingi 2×3 cm ohatiselatakas. Anusin perearsti ukse taga, et ta midagigigi teeks, kasvõi eutanaasia. Paraku pidin siiski paistes, villilise näoga inimesi lõbustama. Muidugi tehti üritusest ka miljon pilti! Ja otseloomulikult on ca 7 aastat hiljem mu lõual siiani sellest herpesest kerget armi näha. Ilmselgelt ükski rohi ei aita, aga mul on olukorda parandanud väga väga väga tervislike eluviiside järgimine: iga päev 20 000 sammu, hästi palju köögivilju toidus, rämpstoit miinimumini, lisaks D-vitamiini ning rauataseme kontrolli all hoidmine. Nüüd olen ainult kord paari kuu jooksul kärnas, varem võis olla nii, et mitu kuud lihtsalt üks ohatis paraneb ning teine tuleb asemele.
    Ah jaa – ainus mõtemis lohutab: vähemalt on see herpes huultel, mitte tussil…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:28

      Jah, tussil oleks päris kehv 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 20. aprill 2019 at 10:19

    Ma vastasin ka sinu insta polli peale, et pole ohatisi olnud, aga hiljem meenus, et on ikka kaks korda olnud tegelikult küll. Mõlemad tulid koos külmetushaigusega ja mõlemal korral nina sisse. Nagu.. what? Siis ma sain aru küll, miks kõik ohatistega kimpus olevad inimesed neid maapõhja kiruvad. Niii räme oli, et paar korda tuli nina nuusates lausa pisar silma. Ju ma olen tahtnud seda õudu unustada ja sellepärast esimese hooga mulle mu ohatised meelde ei tulnudki. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:28

      Aju blokkis ära 😀

    • Avatar
      Vasta Gerli 19. mai 2020 at 00:04

      Meie peres on see sagedane mure. Vaatan ja imestan, kuidas meie peres nendest lendleva kergusega lahti saadakse.
      Eile oli kahjuks ka minul au targemate tehnikat katsetada.
      Lasin tšäksil natukene põleda, et metallist osa kuumaks läheks. Nii, kui kannatas, panin selle metallist osakese ohatise vastu ja hoidsin. Kordasin tegevust mitu korda. Mida kuumemat huul kannatab, seda parem tulemus. Kõrvetamine võttis kummalisel moel mingiks ajaks ka selle vastiku kipitava valu ära.
      Ja hommik oli helge, ohatis otsustas teist korda ootama jääda. 🙂

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. mai 2020 at 00:26

        issand, ma seda ei tahaks teha 😀

  • Avatar
    Vasta Marileen 20. aprill 2019 at 10:19

    Mul on ohatised kogu aeg (ok viimane aasta vähemaks jäänud). Nooremana oli üks kord eriti rõve kui oli silma all (nagu wtf) räige latakas ja üritasin ühele poisile silma jääda (talle tundus et ma pidalitõbine). Üldiselt siiski piirdub huulega. Õnneks mul aitavad acikloviiri tabletid (essa kord 400mg ja siis iga 4tj 200mg). Ega midagi soovitada pole, need, kes pole ohatise piinasid tundnud ei mõistagi selle õudust. Eriti tobe oli kui beebit ei tohtinud kallistada ega musitada, sest neile see viirus alguses eluohtlik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:29

      Jaaaa, lapsi ei saa musutada, see ka niii sitt 🙁

  • Avatar
    Vasta Tups 20. aprill 2019 at 10:13

    Uhh, kui nõme viirus ikka. Emal lööb ka stressiga aeg-ajalt herpes välja, kuid mina olen õnne kombel pääsenud. Kuigi ta on alati mind musitanud, ka nüüd, kui 30 olen, tahab ikka põse peale musi teha 😀 Huvitav, kas on tänapäeval jõutud parema arusaamani, mis ikkagi vallandab. Ok, stress, aga nt mõne vitamiini või mineraali puudused (sest siis ju immuunsus madalam)? Äkki leiad mingi seose. Organism ju tervik: kui mõni klots puudu, kukub torn kokku. Samas iga kuu ka vereproovi pole mõtet teha, kord kvartalis võiks olla mõistlik.

  • Avatar
    Vasta Diana 20. aprill 2019 at 10:09

    Ei ole kunagi olnud. Sõbrannadest ühel on, aga ainult külmal ja niiskel ajal. Tema paneb Amway Glisterit peale ja see võtab tal ohatise ära. Aga kuna sa oled seda nagunii juba proovinud, siis ma ei soovita, lihtsalt mainisin 🙂
    Nii hullu ohatist, nagu sul pole ma kellelgi näinud. Karm tõbi jah. Oled sa reaalselt arsti käest ka ravimeid saanud või ainult katsetad nende käsimüügi asjadega? Tablette saab imetamise ja raseduse ajal võtta küll, konsulteeri arstiga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:13

      See pildil pole tegelt isegi mitte keskmisel tasemel ohatis, vaid leebe. Hullematel aegadel on huuled üleni täis+ ninaaugud+lõug ja põsed.

  • Avatar
    Vasta Janne 20. aprill 2019 at 10:08

    Ohatise puhul kasutan ainult urgo geeli,ainuke asi mis päriselt ka aitab (vähemalt minul ?) . Kui jõuan õigel ajal rohu peale siis tavaliselt kaob juba päevaga ära. Tavaliselt tuleb ohatis suu nurka ja üks max kaks korraga. Isagi see üks on väga ebameeldiv ja valus ?

  • Avatar
    Vasta K. 20. aprill 2019 at 10:07

    Mu emal on iga aasta pool nägu ohatist täis. Just sellisel kevadisel ajal mu meelest. Mul pole kunagi olnud, aga never know millal see esimene kord on.
    Aga ohatisest hullem on mu meelest psoriaas. Mul endal ei ole, aga päris mitmel tuttaval. Kui selle üle kontroll kaotada, siis võib see päris halb olla.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:13

      Jaaa, ma usun 🙁

    • Avatar
      Vasta Marileen 20. aprill 2019 at 10:21

      Kui ohatis pole 16 eluaastaks välja löönud, siis suure tõenäosusega ei löö, kuna järelikult on piisavad antikehad viiruse vastu olemas.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:26

        veab osadel!

        • Avatar
          Vasta My 20. aprill 2019 at 13:14

          Huh, mul õnneks ei ole ohatist kunagi olnud, aga suht sama tüütu probleem on küll, nimelt juba teismelisest saati olen kimpus liighigistamisega. Nagu 24/7 kaenlaalused märjad, nagu teeks trenni. Mingid poeantipersperandid ei tee absull mitte midagi, olen proovinud neid megakangeid Maximi ja selliseid, mis panevad kaenlaalused nii sügelema, et tahaks lausa verele kraapida, aga mõjuvad mul max 2 nädalat ja siis jälle higi lahmab (ja on veel megamürgised).
          Nüüdseks olengi lihtsalt leppinud sellega, valin riided selle järgi, et väga välja ei paistaks- pluusid tavalised mustad või kirjud või mingi kerge jakk pluusile peale. Sa ei kujuta ettegi, kui mitu korda olen ostnud pluuse ja kleite, mis tunduvad olevat õigest materjalist, aga kandes selgub, et ikkagi higiplekid kaugele näha ?

      • Avatar
        Vasta A 20. aprill 2019 at 11:10

        Mul oli esimest korda 30 aastaselt….See oli paar kuud peale sünnitust ja sellele järgnes põskkoopa põletik ja beebil rs-viirus. Senini ma ei teadnud mis asi on ohatis, ja tekkis ka ainult kaks väikest villi, mega koorik ja nädalaga kõik ok, peale ei pannud muud kui ravihuulekat ja peale seda pole rohkem õnneks tulnud ka. Ju ma olin igasugu ainete puuduses.

      • Avatar
        Vasta Kets 20. aprill 2019 at 11:22

        See on lihtsalt müüt. Minul oli elu esimene ohatis 18-aastaselt ja on sellest ajast sage külaline.
        Emal lõi ainsa korrana elus välja 35-aastasena.

    • Avatar
      Vasta Kiks 20. aprill 2019 at 11:04

      Mul on psoriaas olnud 20 a ja ma olen alles 29. Mul on ka ohatis tihti, seega korralik kombo 😀 õnneks mul aitab acic, seeg väga vinguda ei saa

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. aprill 2019 at 10:07

    Just sain ohatisest võitu , annan sulle kaks nippi mis mind igaljuhul aitasid .
    Esiteks võta vatitukuga kõrvast vaiku ja tupsuta seda ohatise peale , teine varjant pane hambapastat nende kohtade peale . Mõlemad kuivatavad ohatist . Mina olen tänu nendele kahele asjale ohatisest kiirelt võitu saanud .
    Kunagi ostsin apteegist ka ohatise vastu igasuguseid kalleid möginaid ja nendest ma abi ei saanud .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:13

      Need ei aita essugi mul

  • Avatar
    Vasta Tuule 20. aprill 2019 at 10:06

    Mul õnneks huuleherpest pole olnud, aga lastel on praegu tuulerõuged ja neil on IGAL POOL ÜLE KERE villid nagu sul huultel.. soovitan lasta ära vaktsineerida selle jubeda haiguse vastu, kui juba pole ise või keegi lastest läbi põdenud. Öeldakse jah, et lapsena lihtsam põdeda, aga mai usu, et neil praegu mõnus on 2 nädalat kord üks ja siis teine ning meil terve perena kuu aega nagu katkuhaiged kodused olla 🙁 🙁 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:07

      Mul pole endal ka olnd tuulekaid muidu.

      • Avatar
        Vasta Tuule 20. aprill 2019 at 10:12

        Mul ka pole olnud lapsena ja kunagi tekkis mõte, et need täiskasvanuna jube ohtlikud, eriti veel rasedana ja sp lasin ära vaktsineerida ennast. Ma praegu ütleks, selle peale, mis siin kodus toimub, et elu parimad 70 eurot, mis enda peale kulutada olen lasknud (2 süsti siis kokku täiskasvanule).

    • Avatar
      Vasta Kkk 20. aprill 2019 at 10:20

      Mul olid tuulerõuged kui ma kuskil 18 olin ja mul olid need ka suus. Oli kaks võimalust kas söön püreestatud toitu või ei söö midagi, sest söömine oli suur piin.

  • Avatar
    Vasta kristina 20. aprill 2019 at 10:05

    Mina oma kogemusest rààgin et Feniviri kasutamine mul ajaski asja hullemaks, nimelt tuli siis ohatis ka ninna! Mis pidi hùper haruldane olema aga no minule, eks ma olengi haruldane 🙂 Need herpese ravimid ongi vàga karm kraam, kui sa kautusjuhenditest loed siis ongi pòhimòtteliselt nagu vàhiravim,. Kòrvalmòjuna vòibki teha ka ùlejàànud koed herpesele vastuvòtlikumaks. Loomulikult mina pole mingi arst, rààgin vaid oma kogemusest. Jàtsin kòikide nende rohtude kasutamise ja nùùd on probleem harvemaks jàànud, huultele ei tule peaaegu kunagi aga ninna vahel ikka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:07

      haruldane? ninaohatis suht casual ju 😀

    • Avatar
      Vasta Käts 20. aprill 2019 at 10:50

      Ohatised ninas on minu puhul kyll täiesti tavaline….. hetkelgi 1 ohatis just paranes ninast kui juba tuli 2 tk huulele. See kord õnneks mitte suunurkadesse- need mu meelest kõige valusamad suu liigutamise tõttu. Mul muidu tulevad ka ohatised peaaegu iga kuu ja täiesti suvalisse huule osasse(st pole yht kindlat kohta…. ) ja u iga 3.s ohatis on ninasõõrmes( kui siis nohu ka peaks tulema… siis on pekkis)

  • Avatar
    Vasta Margit 20. aprill 2019 at 10:04

    Mul nyyd paar aastat neid natuke vähem olnud( hakkan vist välja kasvama 38 aasta vanuselt 🙂 ) Aga mul oli ka nii hull alati see ja see tunne on nii rôve,et raske seletadagi inimesele kellel seda olnud pole. Ytlevad hôôru kuldsôrmusega kui tulema hakkab ja muu jama. Sellised asjad aitavad ainult neil kellel yks väike villike kuskilt tuleb.Mul oli ka ikka kuus villi vähemalt korraga. Jubedad asjad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:08

      iuuu ma kujutan ette kuidas ma seda lekkivat villikobarat kuldsõrmusega hõõrun iuu. Ka hea pakkumine – pane kõrvavaiku peale. Nagu wtf? 😀

  • Avatar
    Vasta M. M. 20. aprill 2019 at 10:02

    Ma tean vãga hãsti, mida Sa tunned, sest mind kimbutavad need “vãrdjad” juba lapsepõlvest saati. Kõik minu klassipildid ja sõbrapildid on totaalsed õudused, kuna mul oli igaks pildistamiseks suu ümberringi ohatisi tâis. Alati, iga aasta 🙁
    Praegugi suudavad nad vâlja ilmuda nagu ma ei tea kust kohast (alles oli suunurgas). Kõige jubedam on, kui ohatis on nohu ajal ninas, ei saa nuusata ning valu kâtte võiks tõesti ãra surra. Ja ega ükski rohi ei aita, aga mul on aastatega tekkinud üks hambapasta, mida ma ohatise tapmiseks kasutan ning pean ütlema, et see aitab hullema kiiremini üle elada. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:05

      isssand jaaaaa nohu + ninaohatis on da worst.

  • Avatar
    Vasta Triin 20. aprill 2019 at 10:01

    Mind kimbutasid aastaid ohatised, lugematu arv kordi aastas, kui mul huuled ohatisi täis olid. Lõpuks pöördusin selle jamaga perearstile ja arst kirjutas välja 10päevase ravikuuri. Ravimi nimi Valtrex ja tõesõna ma ei mäleta enam millal mul viimati ohatised olid. Poolteist aastat kindlasti ohatistest prii?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:05

      Ma kunagi sain 2 kuuuri võtta, aga ikkka tekkisid 🙁

  • Avatar
    Vasta Piu 20. aprill 2019 at 09:58

    Nii kui tunne, et hakkab tulema, vatitikuga tupsutada äãdikat. Megavalus korraks aga aitab. Ei lase ohatisel tekkidagi mitte. Kui aga juba vill üleval, siis äädikas kuivatab ta koheselt ära.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:09

      Olen proovinud, ainult mega valus oli, veritses täiega ja paranemisaeg sama mis ilma äädikata.

  • Avatar
    Vasta Kel 20. aprill 2019 at 09:56

    Ausalt, pole nendest aimugi. Ehk ikka veab sul ja leiab mingi hea rohu, mis hästi aitab.
    Mul on selg väga tuksis. Igapäevane valu. Ja mitte kerge tuikamine, vaid mega valus. Kord aastas lööb alaselja niiii krampi nädalaks, et saan ainult pooleldi küürutades kõndida. See on veel eriti valus. Viimane kord, kui nii oli, siis olin 7 kuud rase ja siis oli päris raske küürakil kõndida. Perearst laiutab käsi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:09

      Eks igaühel oma kamm, nii kahju 🙁

    • Avatar
      Vasta Viktoria 20. aprill 2019 at 10:22

      Need ohatised on ikka jubedad kurjajuured, samamoodi, neist niiiii kopp ees. Nüüd on eriti hulluks läinud üks läheb ja siis teine tuleb kohe otsa. Ja nüüd tekkis juba neljas ohatis. Ma ei tea kuna ma neist mõneks kuuks jälle vabanen.Kunagi üks vanem naisterahvas andis mulle mingit kahekreemi segu proovida , isegi kui väljas oli ja seda peale määrisin, oli paari päevaga see putukas huultelt läinud aga krt, ma unustasin küsida mis segu see oli ja nüüd kirun koguaeg ennast, kui tekkima hakkab. Sest mitte miski muu roht ei aita ja see aitas niiiii hästi.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 10:26

        Kui teada saad, jaga tarkust

  • Avatar
    Vasta Reet 20. aprill 2019 at 09:54

    Mul ka ei ole olnud aga see eest on varbad (pöial) soolatüükaid täis. Levivad samamoodi edasi ja on lisaks koledusele ka valusad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 09:59

      🙁 õnneks mul jälle neid ple.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 20. aprill 2019 at 09:53

    Kui mulle tuleb ohatis, siis kasutan compeed ohatiseplaasterit vähemalt ei levi edasi seda vedelikku? Teiseks hoian selga soojas, sest kui selg külma saab, siis lööb ohatis välja. Nimelt pidavat see nõmedik “haigus” just seljanärvis pesitsema. Suvel kasutan uv-kaitsega huulepalsamit. Tean kui rõve ja valus see on. Edu ja jaksu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 09:59

      Plaastrit saab ka aint siis kasutada, kui väike vill on, muidu hakkab seda vedelikku plaastri vahelt immitsema, grossss

  • Avatar
    Vasta Liis 20. aprill 2019 at 09:49

    Tean mida sa tunned . Mul tavaliselt kuus korra alati ohatis ,mõnikord mitu korda kuus ja no ikka nädalake püsib see plärakas suul. Kõiki geele ja mökse proovind kuna imetan siis tablette ei kasuta. Enamasti piinlen see nädalake ära aga no igakord kui tuleb siis kohe mega suur ja mega valus ja mitu tükki korraga ja alati keset huult yee. Nii tahaks oma beebit musitada aga ei saaa täiega piin. Väljas olles tunnen , et kõik vahivad mis krd asi sul seal suu peal on ? Ja alati kui kusagil mingi üritus mida megalt oodanud siis kindel laks ohatis tulemas.